Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Valkyrie Profile 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Sowaa
CYTAT
Mam mały problemik z The bird ring - nie mogę znaleźć wędrownego sprzedawcy w Coriander Village
Ten sprzedawca jest teraz w Kalstad w Inn, tylko nie wiem czemu na te przedmioty od zwirzaków wszędzie w sklepach mam znaki zapytania. Czy muszę coś zrobić konkretnego?
PS: Czytałem gdzieś, że w SG postaci które odłączyły się podczas gry powracają w SG, czy powracają one z levelami na które je wyrobiliśmy podczas normalnej gry?
Ficuś
Najprawdopodobniej musisz kupić inne przedmioty u danego sprzedawcy za łączną dużą sumę.Ja w Solde musiałem kupić przedmioty za ok 100tyś-same potiony itp u niego kupiłem tongue.gif

O lol ale te bronie są przepakowane ,a rozdział 4 krótki,musiałem wgrać starego save bo się okazało ,że przeszedłem w 2h 4 chapter a Lazard nie dobił 45lv.Mimo ,że krótki ten chapter to fabuła w nim tak przyśpiesza ,że hej ale spoilerować nie będę tongue.gif.

Od teraz super bronie używam tylko do szybszego podbijania leveli,a bossów załatwiam w tradycyjny sposób smile.gif
Ficuś
45h i już sobie chodzę po 5 rozdziale przygody(wkońcu dopakowałem Harrego Pottera na 45lv,Dylan miał 56lv tongue.gif).Fabuła nareszcie przyśpieszyła,kilka naprawdę świetnych cutscenek za mną.Szkoda ,że rodział 4 był tak krótki,no ale coż zobaczymy co przyniosą następne....
Gra jest boska i cudowna,system i grafika nie mają sobie równych,oby tylko fabuła trzymała klasę do końca(nie spodziewam się cudów,ale żeby była wciągająca,Xenosagi na ps2 i tak nic nie pobije) i z czystym sumieniem powiem ,że jest to najlepszy jrpg na ps2 i podium jeśli chodzi o jrpg w jakie w życiu grałem.

ps. bawilem sie trochę w zaliczanie lokacji na 100% i zauważyłem ,że np jak się da odpowiedni sealstone to np. kolor wody w Crawsus Forest Ruin zmieni się na fioletowy i będzie narzucał status Poison.Czy odpowiednie kamienie w sposób równie znaczący zmieniają właściwości lokacji?np w Audoula Temple on the Lake mam takie kraty ,których nie da się otworzyć itp
Sowaa
Czy jak pokonam smoka w tej krypcie, to od razu po tym zacznie się rozdział 4? Czy będę miał jeszcze szanse na pakowanie po wyjściu z dungeona???
Ficuś
Jeszcze będziesz miał możliwość pakowania smile.gif .Po pokonaniu smoka dostaniesz kolejną kulę do teleportu przenoszącą Cię do komnaty gdzie odbędą się ostatnie sceny tego chaptera(i prawdę mówiąc dopiero od teraz zaczyna się coś dziać w tej grze i to zobaczysz jak bardzo-fabuła niesamowicie przyśpieszy) .Poprostu się tam nie przenoś aż uznasz ,że wszystko zrobiłeś.

Ja mam 54h na liczniku i właśnie pokonałem Odyna na szczycie Yggdrasil,comeback Lezarda bardzo mnie zaskoczył i już wiem czemu Belcoot tak lubi tą postać-Harry Poter z obsesją zostania bogiem-ja to kupuję(od początku wiedziałem,że coś jest w nim podejrzanego ale nie do takiego stopnia smile.gif .No cóż lokacje i scenerie walk jakie mam za sobą poprostu miażdżą,fabuła w końcu się rozkręciła i trzyma za jaja oj trzyma tongue.gif.
Niesamowity rpg,poprostu brak mi słów
Sowaa
ups przeczytałem z ciekawości twojego spoilera tongue.gif
Belcoot
CYTAT
ups przeczytałem z ciekawości twojego spoilera

Właściwie to możesz tego nie traktować jako spoiler, rekomendowane jest właściwie byś ukończył najpierw VP1, a tam już w pierwszych scenkach z Lezardem wszystko wskazuje na to, że gość ma nie po kolei w głowie tongue.gif .
Ficuś
ja już mam valkyrie profile 1 przygotowaną smile.gif zaraz jak przejdę VP2 zabiorę się za nią
Dark Serge
Zabierz się zabierz smile.gif Wspaniałe grańsko.

BTW- nie wiem czy Wiesz ale Sygnatura której uzywasz została zrobiona przeze mnie hyh.gif Zrobiona na zyczenie Moralio ;] Chyba sobie zapozyczyłeś ;]
I jest nieregulaminowej wielkości - na forum PE maksymalna wysokość obrazka to 120 px, twój ma 150 px.
Zmień ją bo trzasne Ci warna wink.gif
Ficuś
To zaiste masz talent Serge smile.gif .Wielkość już regulaminowa,mam nadzieję ze pozwolisz mi używać sygnaturki,a zapożyczyłem ją z grafiki google smile.gif ale jak widzę po linku na forum NEO JSITE tam jest używana tongue.gif. Swoją drogą super stronka,mało jest porządnych stron w kraju o jrpg smile.gif
Sowaa
CYTAT(Ficuś @ 10 11 2007, 13:47) *
ja już mam valkyrie profile 1 przygotowaną smile.gif zaraz jak przejdę VP2 zabiorę się za nią
No, do mnie już dotarł przez kabel na PSP smile.gif
Crono
CYTAT(Sowaa @ 10 11 2007, 16:38) *
CYTAT(Ficuś @ 10 11 2007, 13:47) *
No, do mnie już dotarł przez kabel na PSP smile.gif

Osobiscie wolalem wstawk filmowei z wersji PSX (anime RoX) ale polecam obie wersje biggrin.gif
Belcoot
Damn, soundtrack tej gry jest wspaniały. Motoi Sakuraba chyba przerósł samego siebie. Muzyka w Silmerii, to najlepszy kawał OST jaki słyszałem od czasów Okami (czyli wcale nie od tak dawna tongue.gif ). Podoba mi się chyba jeszcze bardziej niż ta w Lenneth... Jedyne, czego trochę szkoda - za mało znajomych melodii. Właściwie przypominam sobie tylko dwie, mianowicie tą z Palace of the Venerated Dragon, który jest remix'em bodajże Blameless Thoughts, oraz ten remix króciutkiego utworu Artifact, który w Silmerii leci kiedy zbierzemy jakiś key item, i który wzbudza we mnie dreszcze za każdym razem, gdy go słyszę O_o ...

Powinni zrobić Valkyrie Profile : Hrist . Szkoda, że to się raczej nigdy nie stanie....
eXt
Musze przyznac, ze VP2 urywa glowy! Chociaz pod tym wzgledem jestesmy zgodni...(hi Ficus, Sowaa tongue.gif) Musze sie troche odnalezc w tym klimacie bo RG czy FFXII to nie jest... Jezeli moge zapytac to na co musze zwracac szczegolna uwage (jezeli chodzi o skilowanie postaci) Prosilbym o krotkie wprowadzenie bez spojlerow. smile.gif Celowo nie czytam calego topicu bo jednego spojlera doswiadczylem... tongue.gif
Belcoot
CYTAT
Jezeli moge zapytac to na co musze zwracac szczegolna uwage (jezeli chodzi o skilowanie postaci)

Hm, myślę, że sam sobie poradzisz dobrze, gra ma wprost mistrzowsko zbalansowany poziom trudności wink.gif . Ale jak już to najlepiej wyucz się umiejętności zwiększających statystyki np. siłę albo wytrzymałość, a także w późniejszej części gry naucz się u wszystkich "Toughness", który podwaja maksymalne HP postaci podczas walki. A, einherjarów warto nauczyć "Training", przez co będą szybciej levelować.

Właściwie to ucz się czego chcesz, co uznasz, że może Ci się przydać. W VP2 można grać na różne sposoby wink.gif . Aha, i koniecznie skołuj sobie VP:Lenneth wink.gif .
Ficuś
CYTAT(eXt @ 11 11 2007, 21:17) *
Musze przyznac, ze VP2 urywa glowy! Chociaz pod tym wzgledem jestesmy zgodni...(hi Ficus, Sowaa tongue.gif) Musze sie troche odnalezc w tym klimacie bo RG czy FFXII to nie jest... Jezeli moge zapytac to na co musze zwracac szczegolna uwage (jezeli chodzi o skilowanie postaci) Prosilbym o krotkie wprowadzenie bez spojlerow. smile.gif Celowo nie czytam calego topicu bo jednego spojlera doswiadczylem... tongue.gif

No eXt nareszcie będziemy mieć te same zdanie smile.gif gra jest kapitalna,im dalej tym lepiej smile.gif

Co do skillów to potwierdzam zdanie Belcoota-szczególnie Toughness jest polecany,nie wyobrażam sobie walk z bossami w poźniejszej fazie gry bez tej umiejętności.Training polecany szczególnie jeśli będziesz chciał wykonać quest z nabijaniem odpowiednich postaci do odpowiednich leveli.
Gra jest niesamowicie zbalansowana i sam tego uświadczysz,choć scenariuszowo jest liniowa to takiej swobody w systemie nie ma żaden jrpg na ps2-bez dwóch zdań,koniec kropka smile.gif
eXt
Lokacje wygladaja po prostu cudnie! Gralem w VP:Lenneth, ale to bylo tak daaawno i z tego co pamietam nie ukonczylem bo padl mi szarak. Zastanawia mnie jeszcze ilosc Chapterow. Wiem, ze powinienem odsylac w okroslenym czasie i tu chyba jest najgorsze to, ze nie wiadomo kiedy takowy nadchodzi i w ktorym momencie mam sie spodziewac. Dziwi mnie fatk, ze juz mam 3 chapter... Zapewne zdobywanie przedmiotow wydluzyc ma dany rozdzial, ale tak na wszelki wypadek zapytam:

-Czy wszystkie rozdzialy tak szybko sie zamykaja i wydluzanie gry polega na skilowaniu? W ogole nie czuje tego klimatu i przez to zadaje tak glupie pytanie. smile.gif Jest to calkowite wyjscie z szablonu i to pewnie przez to mam problem ze wskoczeniem.

PS. Dzieki za wprowadzenie. Prosilbym jeszcze o odpowiedz na powyzsze pytania. tongue.gif (Bez spojlerow o ile sie da...smile.gif )

PS2. Ficus nei da sie miec innego zdania o VP2! smile.gif Co do poprzednich roznic pogladow... Wiesz jaki ten swiat bylby nudny gdyby wszyscy mieli takie sam zdanie? tongue.gif
Sowaa
Tylko 2 pierwsze rozdziały są tak krótkie. Dla przykładu gdy dotarłem do rozdziału 3 na liczniku miałem 5h 40 min. Teraz mam 32h i zbliżam się dopiero do końca 3 rozdziału, chociaż po zobaczeniu i dostania w(pipi) od przeciwników w ostatnim dungeonie 3 rozdziału, szybko dałem nogę po lepszy sprzęt do miasta tongue.gif Sądząc po wypowiedziach Ficusia 4 chapter też jest taki krótki jak dwa pierwsze, ale chapter 5 musi być już długi skoro ciągle gra.
Ficuś
2 pierwsze chaptery są wprowadzeniem,są króciutkie i proste(potem zobaczysz jak poziom trudności podskoczy).Chapter 3 jest najdłuższy w grze i wymaksowanie go na 100 % to wg mnie bankowo co najmniej 30h gry dodatkowo(mi sam rozdział 3 zajął 35h ale wogóle się nie śpieszyłem podziwiajac kunszt grafików ,którzy bezsprzecznie stworzyli najładniejszego rpg na ps2 i jedną z najładniejszych gier na tą konsole ever).

Co do odsyłania postaci.Einherjarów możesz odsyłać w dowolnym momencie gry,nie zwracając uwagi na chapter itp.Ważne by osiągnęły wymagany free lv i miały możliwie najlepszy ekwipunek dostępny na danym etapie gry(dzięki temu dostaje się lepsze itemy po ich uwolnieniu).Zalecane jest również późniejsze odszukiwanie ich w Midgarze(przesiadują w miastach i innych lokacjach bo obdarowują jeszcze jakimś małym giftem).

Wymagany lv do danego momentu gry należy osiągnąć 4 postaciami-dzięki temu uzyskasz najlepsze bronie jakie są dostępne w grze(zalecam ich nie używać tak od razu bo baaaardzo mocno obniżają poziom trudności dalszych walk,ja w walkach dalej używam broni które można kupić ewentualnie znaleźć w lokacjach,a tamte zostawiam sobie na ten mega duży bonusowy loch dostępny na sam koniec gry).I tutaj napiszę to w spoilerze(jakie postacie,jaki level i do którego momentu w grze).Chcesz czytaj,jeśli nie nabij- wszystkie postacie fabularne powyżej 45lv w 3 chapterze i będziesz miał spokój tongue.gif BTW 3 chapter to również jedyny moment na wykonanie questów z kasą dla dziecka,karmieniem zwierzątek i czytaniem poematów(o ile nie przegapiłeś jednego w Dipan tongue.gif )

Leone i Arngrim -wymagany min.40lv do końca 3 chaptera (ostatnia lokacja rozdziału to Palace of the Venerated Dragon)
Lezard i Dylan-wymagany min.45lv do końca 4 chaptera (ostatnia lokacja rozdziału to Dipan)

5 chapter znowu aż taki długi nie jest jest 3 ale ma bardzo obszerne lokacje,świat stoi otworem i bawię się w zdobywanie 100% lokacji(niektóre skrzynki to hardcore tongue.gif),odsyłanie einherjarów,levelowanie,zbieranie części na ekwipunek itp.Mam 56h i koniec tego chaptera już wisi w powietrzu smile.gif
eXt
Dzieki wielkie za objasnienie nurtujacych mnie rzeczy. smile.gif Po prostu delektuje sie lokacjami! Przechodzenie na czas bez zwracania wiekszej uwagi na kunszt graficzny byloby haniebne! Jestem obecnie w 3 chapterze mam 11h i cudem odszedlem od konsoli... smile.gif Staralem sie wyszukac wad i czegos co mogloby nie odpowiadac, ale nie dalo sie! O 5 rano mimo wszystko nie odczuwalem uczucia sennosci, znudzenia i gdyby nie fakt, ze musialem wstac z rana pewnie bym gral dalej. smile.gif

PS. Raz jeszcze dziekuje za wprowadzenie. Pewnie to bylo irytujace dla Was, ale sprawdzajac przez chwile zawartosc tego topicu zahaczylem o cos czego wiedziec nie powinienem na tym etapie. Nie chcialem uswiadczyc spojlerow i przez to postawilem pytania, ktore zapewne byly postawione i objasnione. smile.gif

Sowaa
ja tam 100% mam prawie wszędzie, tylko jednej skrzyneczki zdobyć nie mogę w Dragons Crypt, ale rzeczywiście niektóre są hardkorowe, a przedmioty w nich są (pipi)owe, no ale sama satysfakcja ze wskoczenia tam jest smile.gif
Ficuś
eXt pytaj się kiedy tylko zechcesz,akurat VP2 to tak wspaniała gra i pisanie o niej sprawia mi niesamowitą frajdę ,że zawsze chętnie odpowiem na pytania i zapewne wielu innych oglądających ten temat również.

Mi Sowaa w paru lokacjach brakuje sporo do 100% -nigdy za dobry w takie coś nie byłem tongue.gif ale sukcesywnie otwieram skrzynki smile.gif
Dark Serge
cieszy mnie niezmiernie zainteresowanie tą grą smile.gif Pamiętam jak dawno temu (bo w sumie przeszedłem te grę w niedługo po jej premierze w normalnym języku) podniecałem się złożonością tej gry, jej pięknem i ogólnie wszystkim biggrin.gif A teraz sam jestem dziedkiem...ee to nie ta reklama ;D.
A teraz widze jak kolejne osoby łapią Valkriowego bakcyla ;D najs ;D
W którymś tam PE były moje porady do VP:S( http://neojsite.cal.pl/?id=81&d=vp2 ) i lista skillów ( http://neojsite.cal.pl/?id=80&d=vp2 ) tak jak i na NeoJSite ;]

A jak u Was z SG ? bossowie dają radę ;D a i tak najlepsze są gagi z 'psowymi' bohaterami VP:S (pamiętna scenka z "Pure White" biggrin.gif).
Ficuś
Super przydatne informacje,szczególnie lista skillów przetłumaczona na polski z wyjaśnieniami do czego są.Swoją drogą kiedy odkrywa się SG?JEstem ciekaw legendarnego poziomu trudności tej lokacji smile.gif ponoć za każdym przejściem podnosi się poziom trudności bossów(gdzieś o tym czytałem).Przeszedł ktoś wogóle ten loch na poziomie trudności hard(chodzi o ten poziom trudności do wyboru od początku gry po jednokrotnym jej przejściu) i czy wogóle gra jest o wiele trudniejsza na tym poziomie?
Sowaa
A co ty już gre skończyłeś? ohmy.gif
Ficuś
Spokojnie jeszcze nie skończyłem tongue.gif (58h na liczniku i nie będę spoilerować co za mną,ale się dzieje ojj dzieje) co nie zmienia faktu ,że ciekawy jestem i powtarzam pytanie smile.gif
A o możliwości rozpoczęcia gry na poziomie hard po jej jednokrotnym przejściu wiem od znajomego,byłem tylko ciekaw czy jest o wiele trudniej i jaki wogóle jest SG i ile czasu zajmuje jego przejście no i kiedy się odblokowuje smile.gif
Dark Serge
SG odkrywa się po przejściu gry, robisz save w ostatniej lokacji(właściwie chyba jak się teraz wyjdzie z lokajci to się powinno odkryć - nie jestem pewien) przechodzisz gre, robisz save koncowy i odpalasz save z koncowej lokacji. Wychodzisz na mape świata i masz nową lokacje.
Z poziomem trudności jest tak - za każdym razem jak przejdziesz gre to wzrasta mnożnik do statystyk przeciników - np. za drugim przejściem gry przeciwnicy mają chyba 2x HP i jeszcze jakieś bonusy do statów. w SG jest podobnie - za każdym przejściem SG poziom trudności wzrasta.
Poziom trudności wzrasta aż do 50-tego przejścia ! ;D to jest wyzwanie ! ale ile to graniaaa oO
Belcoot
CYTAT
Poziom trudności wzrasta aż do 50-tego przejścia ! ;D to jest wyzwanie ! ale ile to graniaaa oO

Naprawdę chyba nikt tyle razy Silmerię nie przeszedł, no chyba, że ma dużo czasu i nie ma innych gier tongue.gif .

BTW Dark Serge, jakie gagi? Czyżby coś w SG?
eXt
Ficus juz mi duzo pomogles i wystarczy. smile.gif Najwazniejsza byla dla mnie informacja odnosnie levelowania postaci. Balem sie, ze moge sie zapedzic z rozdzialami zapominajac o levelowaniu. Ja nie spoczne dopoki nie wykrece 999 hitow! tongue.gif To mnie tak kreci jak system chainow w VS i hunterstwo w RG, gdzie to stracilem 6h na to co by miec 20/20 shadow wood (losowal sie srednio co 30-70 walk!) Wyczajenie skrawka cienie rzucajacego przez skale uratowala mi zycie. smile.gif

Przy VP noc wydaje sie byc taka krotka... wink.gif

PS. Raz jeszcze dzieki i ide Was gonic. tongue.gif
Moralio
"Psowe" gagi w SG związane są z tym że na terenie tego specjalnego dunegonu można znaleźć kilka... bud dla psa z uszami. Po ich zbadaniu odgrywają się(między innymi) scenki z gry, tyle że w roli postaci występują koboldy w przebraniu. Śmiechu jest masa smile.gif To tak jakby dla równowagi bo VP:S jest niemal w 100% poważna.
Belcoot
Ok, dzięki za odpowiedź wink.gif . Na razie na żadną budę nie natrafiłem, ale jestem dopiero po walce z Gabrielem Celeste. Hmf, myślałem, że gość przyłączy się do drużyny, ale niestety nie ma tak dobrze...
Ficuś
Kiedy dokladnie odblokowuje się ten SG?jestem już w ostatnim chapterze ,a ma on tylko jedną ale bardzo dużą lokację,jest tam save point zaraz na początku...ale jak savuje i wychodzę na mapę swiata to nic mi się nie odkrywa?jest jeszcze jakiś save point w tej lokacji?

BTW chyba tak szybko nie wkroczę do ostatniej lokacji w grze,fabuła tak wykręciła ,że teraz parę godzinek spędzę na przygotowaniu postaci,uczeniu się skilli ,zbieraniu ekwipunktu itp.Na liczniku 61h smile.gif

BTW2 sprawdzając stare lokacje natknąłem się na mieczyk gdzie zdobywa sie bonusowych kompanów(nie wiem jak wtedy mogłem go przeoczyć tongue.gif) i o dziwo nowo przyłączona postać wbrew pozorom nie ma niskiego lv(powinna mieć gdzieś z 12 lv i 17free lv bo odwiedzałem tą lokację chyba gdy miałem z 10h na liczniku)a ma 50lv i 55 free lv-wniosek einherjarzy dobierani są wg aktualnego lv drużyny lub też wydarzeń w grze smile.gif
Belcoot
CYTAT
Kiedy dokladnie odblokowuje się ten SG?jestem już w ostatnim chapterze ,a ma on tylko jedną ale bardzo dużą lokację,jest tam save point zaraz na początku...ale jak savuje i wychodzę na mapę swiata to nic mi się nie odkrywa?jest jeszcze jakiś save point w tej lokacji?

Jest ich kilka, a musisz zapisać grę w ostatnim savepoincie, tuż przed FINAL BATTLE wink.gif .
Moralio
CYTAT(Ficuś @ 12 11 2007, 21:43) *
BTW2 sprawdzając stare lokacje natknąłem się na mieczyk gdzie zdobywa sie bonusowych kompanów(nie wiem jak wtedy mogłem go przeoczyć tongue.gif) i o dziwo nowo przyłączona postać wbrew pozorom nie ma niskiego lv(powinna mieć gdzieś z 12 lv i 17free lv bo odwiedzałem tą lokację chyba gdy miałem z 10h na liczniku)a ma 50lv i 55 free lv-wniosek einherjarzy dobierani są wg aktualnego lv drużyny lub też wydarzeń w grze smile.gif

Lv Einherjarów zależny jest od średniego lv całej drużyny. Mimo to zawsze potrzebnych jest tych pare poziomów by "dobić" do wymagań do odesłania wojownika.

Ostatniego save nie da się zupełnie przeoczyć. Jest przed ostateczną walką z końcowym bossem. Acha, nie dostaniesz żadnej informacji o pojawieniu się SG.
Sowaa
Aktualnie jestem na samej końcówce 3 rozdziału, lecz ciągle wyrabiam Leone i Arngrima, mam już 35 lv, ehh jeszcze tylko 5 tongue.gif
Ficuś
A na jakich przeciwnikach i w jaki sposób nabijasz levele?
Kalinho
CYTAT(Ficuś @ 13 11 2007, 22:08) *
A na jakich przeciwnikach i w jaki sposób nabijasz levele?

najlepiej nabijac na smoku- ostatni boss w 3 chapterze; dawno gralem w to cudenko ale to byl chyba najlepszy sposob; jezeli jestes jeszcze zbyt malutki by bic smoka hurtowo to przeciwnicy znajdujacy sie w tej lokacji rowniez stanowia dochodowe zrodlo exp.
eXt
Ja mam 33 level i juz tez jestem pod koniec 3 rozdzialu. Kapitalny system walki! smile.gif Ostatnio tak dobrze bawilem sie przy VS. O skilowaniu nie wspominajac. Zabawa z photonami daje rade, ale ja tez i jak na razie mam 100% smile.gif

PS. NIE MOGE SIE DOCZEKAC SG!
Ficuś
System i oprawa a to największe plusy VP2,tutaj ta gra nie ma sobie równych (jak widze Crell Monferaigne to mnie za każdym razem zatyka-kolorystyka,muzyka i wykonanie tej lokacji zapiera dech,każdy kamyczek drogi,cegiełka,wszystko wymodelowane ,wypukłe na wyciągnięcie ręki...takich detali nie ma ani jeden tytuł na ps2 smile.gif

Ja w 3 chapterze levele nabijałem na krabach w ostatniej lokacji-wg mnie to najszybszy sposób
Fists of Iron(atc 120%) Training,odpowiedni Slayer dla każdej postaci do tego sealstonsy w składzie Sword Bleesing(atk 120%) Chasm Wrath dla obniżenia parametrów przeciwników i oczywiście Experience Pig Law i przeciwnicy ginęli jak muchy podczas jednego comba smile.gif

eXt widzę ,że grasz w grę jak szalony smile.gif
eXt
Ostatnio nie rozscialalem lozka... Jak sie uda to jeszcze dzis zarwe jedna nocke bo cos oczy mnie bola a mam chore spojowki. confused.gif gra jest po prostu kapitalna! Boje sie tylko tego co jutro powie dziewczyna jak mnie zobaczy takiego "wyjsciowego" hehe... 20 lat na karku i tak na dobra sprawe nie wiem jak bedzie wygladala przyszlosc zatem ciupie ile sie da. smile.gif Przydaloby sie kiedys zalozyc jakas rodzine... tongue.gif To dopiero dobry RPG. biggrin.gif Odezwe sie jak bede w SG. smile.gif

Pozdrawiam.

BTW: Jutro jest juz dzis tak w ogole... ten czas biegnie jak oszalaly!
Ficuś
CYTAT(eXt @ 14 11 2007, 00:13) *
Ostatnio nie rozscialalem lozka... Jak sie uda to jeszcze dzis zarwe jedna nocke bo cos oczy mnie bola a mam chore spojowki. confused.gif gra jest po prostu kapitalna! Boje sie tylko tego co jutro powie dziewczyna jak mnie zobaczy takiego "wyjsciowego" hehe... 20 lat na karku i tak na dobra sprawe nie wiem jak bedzie wygladala przyszlosc zatem ciupie ile sie da. smile.gif Przydaloby sie kiedys zalozyc jakas rodzine... tongue.gif To dopiero dobry RPG. biggrin.gif Odezwe sie jak bede w SG. smile.gif

Pozdrawiam.

BTW: Jutro jest juz dzis tak w ogole... ten czas biegnie jak oszalaly!

A na dobrą sprawę jeszcze fabuła jeszcze praktycznie nie ruszyła z miejsca w momencie ,w którym jesteś tongue.gif dopiero potem zacznie się dziać smile.gif
Ale temat się rozruszał ,cudownie bo to najlepszy jrpg na minioną generację
Belcoot
CYTAT
Ale temat się rozruszał ,cudownie bo to najlepszy jrpg na minioną generację

"Najlepszy"? Nie tam tongue.gif , ale jeden z lepszych z całą pewnością.

Jestem na 3cim poziomie SG. Damn, podoba mi się tutaj, pamiętam, że w VP1 go na siłę przechodziłem. Te "psowe filmiki" są rzeczywiście dobre.
eXt
Tu bym polemizowal... ciezko jest wrzucic wszystkie jRPG w jakie gralem do jednego worka po czym wwybrac i okrzyknac, ze wlasnie ten jeden jest najlepszy. Zgadzam sie z tym, ze VP jest innowacyjne z praktycznie brakiem wad, ale mi zapadla w pamieci Kingdom Hearts 2 i mimo wielu wad po prostu kocham ten tutul a konkurowac nie moze z takimi pozycjami jak: VS, CC, FFIV, DQVIII. Przynajmniej w moim odczuciu. RG mozna porownac do FFXII a DQVIII do FFX (chociaz nei koniecznie... smile.gif) a VP? Moim zdaniem nie ma porownania... tongue.gif bo z czym niby? smile.gif Moze pisze glupoty bo malo sypiam a moze w kazdej grze z owego gatunku zakochalem sie w inny sposob i szczegolny, bez porownania... smile.gif

PS. Nie bijcie ide juz spac. tongue.gif
Sowaa
ja nabijam na Dragonie, rozwaliłem go już ze 20 razy tongue.gif
Ficuś
Jak dla mnie Valkyrie Profile 2 jest najlepszym jrpg minionej generacji ale to oczywiście moje subiektywne zdanie smile.gif
Na drugim miejscu mam Suikodena V,a na trzecim Xenosagę ep III smile.gif
Ficuś
Przed chwilą walczyłem z chyba ostatnim bossem gry:P ,na chwilę obecną za słaby jestem albo nie wpadłem na sposób na jego pokonanie bo ma tak wysoką obronę ,że moje ataki zadają mu 100dmg,ale dziś na wieczór jeszcze popróbuje(Alicia ma u mnie 62lv,reszta w granicach 50lv).

Za to odblokował mi się SG-cudeńko,obok wejścia jest kryształ ze statystykami-świetna rzecz,pełno statystyk,rekordów itp(min moje największe combo 131hit:P,56 razy zginąła mi jakaś postać itp).Wejścia do właściwego labiryntu strzegł strażnik i tu pojawił się pierwszy problem-pokonałem go ale z wielkim kłopotem i przy użyciu dużej ilości itemów-jeśli tak wygląda wprowadzający boss do SG to już sobie wyobrażam co będzie w środku:P

na liczniku 65h smile.gif
eXt
No to ladnie. smile.gif Ja nie mialem czasu na granie ostatnio (jedynie w FFT na PSP smile.gif Dobilem do 140h!) Od jutra przysiade i do niedzieli powinienem byc w SG. O ile kobieta da mi pograc. wink.gif Zastanawia mnie ilosc hitow odpalonych przez Ciebie... ja juz wykrecilem 154 a jeszcze w 3 chapterze jestem... Mam nadzieje, ze w SG dopiero sie zacznie bo jak na razie bez problemowo. W DQ bardziej sie nameczylem a i napis game over widzialem.

PS. Napiszcie ile hitow wykreciliscie najwiecej w SG.

POZDRAWIAM!
Sowaa
Widzę, że zależy jak kto gra bo w DQ to ja problemy miałem dopiero przy Doulmagusie, a tutaj problemy jakieś non stop, aktualnie chapter 4 i 39 h na liczniku, ahh i był fabularny twist, no i pakerne bronie mam teraz biggrin.gif
Ficuś
No Sowaa fabuła w tej grze rozkręca sie dopiero od ostatniej sceny 3 rozdziału i potem jest juz tylko lepiej smile.gif.

Co do poziomu trudności-hmmm dużo zależy od konfiguracji skillów,sealstonów,ciosów,drużyny,uzbrojenia itp.

Ja np wogóle prawie magami nie przechodziłem gry,Alicia+Rufus+2"ciężkich wojowników".Z racji tego,że heavy fighterzy mają czesto bronie tylko 2 hitowe i szybko zdobyłem dobry oręż,mało zmieniałem konfiguracje ,a i tak często waliłem ponad 100hit combo,które wraz z specialami w zupełności wystarczało na bossów.Tak więc prawdę mówiąc nie bawiłem się za bardzo w breaki,mega comba itp.(btw na youtubie jest filmik z gilchem dającym 999hit combo na Hydrze).Poziom trudności w VP2 jest bardzo dobrze zbalansowany(eXt pamiętaj,że po przejściu gry odkryje się hard,a SG nawet na normal jest hardcorowe) ale prawdę mówiąc większych kłopotów fabularnie gracz nie powinien mieć.DQ8 hmmm ja tam pakowałem postacie i problemów za dużych nie miałem-do momentu do którego dograłem zginąłem 3 razy-1 raz na pierwszym bossie i dwa razy na Doulmagusie-tension,podwajający dmg skill laseczki i co turę rzucanie czarów zwiększającyh obronę robiło swoje:).Ale fakt faktem jak się nie nabija poziomów z hobby i leci przed siebie to DQ8 jest bardzo trudny.

ps.byłbym zapomniał jak wychodzi się z SG bo wpadam w dziurę na poczatku i do góry już się wdrapać nie da?(pytanie może bez sensu bo spędziłem w SG minutę i wyjście jest banalnie proste...)aaaa i muzyka w ostatniej części ostatniej lokacji jest niewiarygodna...zresztą ogólnie OST tej gry jest genialny

ps2.ehhhh Ci final bossowie w jrpg-spoilerem chyba nie będzie dla każdego co miał do czynienia z jrpg,kilkufazowość ostatniej walki,gdy już wykombinowałem sposób okazało się ,że do końca walki daleka droga.....jest spora różnica w poziomie trudności final bossa z pozostałymi walkami,będziesz eXt napewno zadowolony smile.gif
Przez weekend ale zaliczę fabularną część gry-podpakuje postacie i zdobędę itemy w SG smile.gif
eXt
Wspomniales o OST... Nie zapomen jak wszedlem do lokacji Crell Monferaigne i... zamarlem! Tak sie skladalo, ze za oknem padal snieg a bylo juz grubo po 4 rano, przeszedl mnie dreszcz i wrocily wspomnienia z dziecinstwa (Chrono Cross, Final Fantasy IX) Dziwny sentyment mam do tamtych lat i niewiele pamietam z czasow podstawowki i w ogole, ale nigdy nie zapomne wrazen jakich mi dostarczaly przez lata gry a zwlaszcza jRPG (piekna muza i to cos... smile.gif) Nie jednokrotnie zastanawialem sie nad iloscia spedzonego czasu przy konsoli i czy aby przypadkiem nie przeginam... I co... przeginam dalej! smile.gif

PS. Jest ktos jeszcze kto nie potrafi zanucic muzy towarzyszacej walce z Dario? wink.gif

PS2: Ficus licze na wysoki poziom SG hard. smile.gif

PS3: Ficus taki spoiler jest zawsze mile widziany! smile.gif Weekend zapowiada sie przednio! biggrin.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.