Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Valkyrie Profile 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Moralio
Oj ludzie, ostatnia potyczka z Lezardem i Lenneth zamkniętą w krysztale nie jest wcale taka trudna. Po zadaniu bossowi około 1000 dmg, na chwile schodzi pole energetyczne z kryształu obok - rozwalenie właśnie jego to już nie jest takie wyzwanie, dwie-trzy seryjki i po sprawie.

Gorzej jest w kolejnej potyczce, bo jedynie postać która dołącza do drużyny tylko na tą walkę jest w stanie zadać pełne obrażenia bossowi.

A co do SG, na każdym piętrze jest portal który cofa na górę. No i mamy tylko jeden save, właśnie na początku. Korzystajcie szczodrze z przedmiotu spectacles, pozwoli wam to dobrać odpowiednie Critical Skille.
Dark Serge
CYTAT(Ficuś @ 15 11 2007, 20:24) *
Wejścia do właściwego labiryntu strzegł strażnik i tu pojawił się pierwszy problem-pokonałem go ale z wielkim kłopotem i przy użyciu dużej ilości itemów-jeśli tak wygląda wprowadzający boss do SG to już sobie wyobrażam co będzie w środku:P

Maria (z Star Ocean3 ;]) to banalny przeciwniki - nie ma z nim żadnych trudności -schody zaczynają sie na bossach w SG ;] A po przejściu wszystkich bossów, wracasz na góre aby jeszcze raz walczyć z Maria - teraz dopiero ona jest trudna bo skaczą jej statsy i jest baaardzo wkurzona biggrin.gif

uch aż chyba sobie pogram w weekend w VP:S po raz kolejny ^^

Ale fajnie bo w SG można łatwiutko nabijać levele smile.gif = zresztą na NeoJSite podałem lokacjie i jak nabijać -ja bez problemu nabiłem 99 lv swojej drużynie biggrin.gif
Ficuś
CYTAT(Moralio @ 16 11 2007, 08:29) *
Oj ludzie, ostatnia potyczka z Lezardem i Lenneth zamkniętą w krysztale nie jest wcale taka trudna. Po zadaniu bossowi około 1000 dmg, na chwile schodzi pole energetyczne z kryształu obok - rozwalenie właśnie jego to już nie jest takie wyzwanie, dwie-trzy seryjki i po sprawie.

Gorzej jest w kolejnej potyczce, bo jedynie postać która dołącza do drużyny tylko na tą walkę jest w stanie zadać pełne obrażenia bossowi.

A co do SG, na każdym piętrze jest portal który cofa na górę. No i mamy tylko jeden save, właśnie na początku. Korzystajcie szczodrze z przedmiotu spectacles, pozwoli wam to dobrać odpowiednie Critical Skille.

Właśnie o to mi chodziło gdy w moim poście napisałem ,że gdy wykombinowałem sposób(właśnie ten z kryształkiem wtedy 1 faza walki jest łatwa) okazało się ,że do końca walki jeszcze daleka droga-właśnie ta druga potyczka na chwilę obecną jest do mnie nie do przeskoczenia smile.gif

Ale spokojnie-nabije troche poziomów,przedmioty zwiększające statsy zostawie na ostatnią fazę walki i kupię sporo Spirit Tincture (leczy 5000hp każdemu z dużyny-do walki miałem zawrotnę liczbę 5 sztuk tongue.gif ) i boss dziś lub jutro pęknie smile.gif
Sowaa
CYTAT
Jest ktos jeszcze kto nie potrafi zanucic muzy towarzyszacej walce z Dario?
Jeśli chodzi o muzę z Chrono Crossa, to umiem zanucić większość kawałków smile.gif
Belcoot
Mi się fajnal bossa udało pokonać za pierwszym razem, ale zajęło mi to w sumie chyba z godzinę....

CYTAT
Tak sie skladalo, ze za oknem padal snieg a bylo juz grubo po 4 rano, przeszedl mnie dreszcz i wrocily wspomnienia z dziecinstwa (Chrono Cross, Final Fantasy IX)

Ciekawe, ja równiez grając w VP:Silmeria przypominałem sobie czasem Chrono Crossa i FFIX wink.gif . I oczywiście VP1 od czasu do czasu....

CYTAT
Maria (z Star Ocean3 ;]) to banalny przeciwniki - nie ma z nim żadnych trudności -schody zaczynają sie na bossach w SG ;] A po przejściu wszystkich bossów, wracasz na góre aby jeszcze raz walczyć z Maria - teraz dopiero ona jest trudna bo skaczą jej statsy i jest baaardzo wkurzona

Maria? U mnie jest jakaś Dirna Hamilton i w ogóle Marii ze Star Ocean 3 mi nie przypomina tongue.gif .
eXt
Ide meczyc ostatniego jRPG na PS2... Pozniej z braku czasu zapewne pogram dopiero cos na PS3, ktora zakupie za rok (oby wakacje!) Zaczne sie zajmowac grafika, ale bede tu zagladal (kacik jRPG). Mysle, ze VP to godne pozeganie sie z PS2.

PS. Zycze UDANEGO/PRZEGRANEGO weekendu! smile.gif

PS2. Nie dorastajcie! Zostancie dziecmi jak najdluzej! Hehe wink.gif

POZDRAWIAM.
Des
CYTAT
Ide meczyc ostatniego jRPG na PS2... Pozniej z braku czasu zapewne pogram dopiero cos na PS3, ktora zakupie za rok (oby wakacje!) Zaczne sie zajmowac grafika, ale bede tu zagladal (kacik jRPG). Mysle, ze VP to godne pozeganie sie z PS2.

PS. Zycze UDANEGO/PRZEGRANEGO weekendu! smile.gif

PS2. Nie dorastajcie! Zostancie dziecmi jak najdluzej! Hehe wink.gif

POZDRAWIAM

Po czymś takim to chyba sam kiedyś zagram w VP:2 tongue.gif
Pozdrowienia dla Ciebie!
Sowaa
Des załóż Dres i graj w VP2!~Ta gra jest warta każdej kasy, lepsza niż SV!!!
Ficuś
Przeszedłem VP2-67 h na liczniku i padł ostatni boss gry.Co tu dużo pisać gra jest niesamowita i zdecydowanie jedna z najlepszych jrpg na ps2(dla mnie zdecydowanie najlepsza).Ale jak każda ma wady,w sumie wymienił bym dwie-fabuła mogłaby być lepiej poprowadzona(pierwsze 3 rozdziały w szczególności) oraz trochę zawiodło mnie zakończenie-fajne ale zdecydowanie zbyt krótkie sad.gif

Reszta to już swoiste działo sztuki z systemem i grafiką i muzyką na czele,a teraz wybaczcie ide przechodzić SG

Ocena 10- i obok FFVII i Xenogearsa najleszpy jrpg w jakiego w życiu grałem

ps.Gabriel Celeste już pokonany smile.gif

ps. Czy w SG można grać Valkyrią,bo występuje ona tylko w ostatniej walce,a po wczytaniu save jesteśmy znowu przed ostatnią walką i tylko stąd można się udać do SG ??

czemu po przejsciu gry miałem kryształek w głównym menu a teraz jak wyłączyłem konsole i ją załączyłem to kryształku nie ma sad.gif,tak jakby konsola zapomnaiła ,że gre przeszedłem
Dark Serge
Ficuś - można nią grac ;]

a co do kryształka - zrobiłeś po credistach dodatkowego clear save'a ? bo jak nie to właśnie dlatego konsolka 'zapomniała' wink.gif
Belcoot
CYTAT
Des załóż Dres i graj w VP2!~Ta gra jest warta każdej kasy, lepsza niż SV!!!

E, tam! Chyba pod względem grafiki i systemu walki tongue.gif . Jeśli chodzi o fabułę, to (niestety) VP:Silmeria przy Suikodenie V wypada blado. Bardzo, bardzo słabo, nad czym zresztą ubolewam sad.gif . Oczywiście tragicznie nie jest, ale mogło być tak znacznie lepiej... Niemniej warto mieć VP:S w swojej kolekcji, bowiem jest to gra bardzo dobra.

CYTAT
oraz trochę zawiodło mnie zakończenie-fajne ale zdecydowanie zbyt krótkie

Szczerze? Wybaczcie moją wulgarność, ale ja się przez to zakończenie poczułem totalnie prze*uchany sad.gif . Poczułem się tak, jakbym zupełnie niepotrzebnie przechodził VP1 te cztery razy i obejrzał jego (świetne zresztą) prawdziwe zakończenie. Ogółem fabuła w ostatnim rozdziale strasznie od czapy była i narobiła tyle dziur, całość stała się tak niespójna i zwyczajnie kiepska, że nigdy tego scenarzystom, czy też ich szefom nie wybaczę sad.gif . Cały czas mam wrażenie, że oni chcieli zrobić coś na równi z VP1, aczkolwiek ci "z góry" nakazali im nagle stworzyć coś, co trafi pod gusta młodzieży.......

Choć i tak jest stukrotnie lepiej z tą fabułą, niż w kompilacji FFVII tongue.gif .

Sory, musiałem to z siebie wyrzucić tongue.gif .
Ficuś
CYTAT
Szczerze? Wybaczcie moją wulgarność, ale ja się przez to zakończenie poczułem totalnie prze*uchany sad.gif . Poczułem się tak, jakbym zupełnie niepotrzebnie przechodził VP1 te cztery razy i obejrzał jego (świetne zresztą) prawdziwe zakończenie. Ogółem fabuła w ostatnim rozdziale strasznie od czapy była i narobiła tyle dziur, całość stała się tak niespójna i zwyczajnie kiepska, że nigdy tego scenarzystom, czy też ich szefom nie wybaczę sad.gif . Cały czas mam wrażenie, że oni chcieli zrobić coś na równi z VP1, aczkolwiek ci "z góry" nakazali im nagle stworzyć coś, co trafi pod gusta młodzieży.......

Choć i tak jest stukrotnie lepiej z tą fabułą, niż w kompilacji FFVII tongue.gif .

Sory, musiałem to z siebie wyrzucić tongue.gif .

spoilery na temat fabuły i samego zakończenia
pisze jako osoba ,która nie przeszła VP1 i powiem szczerze ,ze fabuła mi się podobała ale pokolei- pierwsze 3 chaptery wieje nudą niesamowicie,bawimy się w kotka i myszkę z Dragon Orb co jest wg mnie przegięciem ze strony scenarzystów.Ostatnia scena 3 rozdziału fajna,tak samo jak całe wydarzenia 4 rozdziału i śmierć rodziców Alicii.Dalej wg mnie bardzo fajnie,super motyw,że głowny zły jest przez pół gry pełnoprawnym członkiem drużyny,zaskoczeniem jest też ,że Dylan=Brahms.Końcówka za to jest wielce kontrowersyjna,krucjata drużyny sprzymierzonej z valkyriami mogłaby być o wiele lepiej napisana,a samo "ostateczne scalenie" to juz czysty DRAGON BALL gdzie Songo łącząc się z prawie całą rodziną rozwalał kolejnych kolesi zagrażających planecie tongue.gif.A same outro trwające na oko chyba z 2 min jest kiepskie,niby wydarzenia ciekawe-Rufus bogiem,śmierć Brahmsa ,nowy strażnim Orba ale przedstawiono to w postaci takiego banału ,że głowa boli.Podsumowując fabułą VP2 ma dobre momenty ale całościowo to średniawa cholerna i sorry ale Belcoot nie przesadzaj i nie porównuj tego do kompromitacji tongue.gif -aż tak tragicznie nie ma

U mnie VP2>SV dlaczego to juz inny temat ale powiem ,że jest to składowa paru czynników,co nie zmienia faktu ,że Suikoden V to po VP2 najlepszy rpg na ps2 i świetna gra(najdłuższy fabularnie rpg na ps2,mnogość pobocznych zadań,108 postaci i mini gry przytłaczają no i fabuła jest cudowna) ale ma parę bardzo wkurzającyh mnie minusów(grafika,banalnie prosta,płaski system ,który przez poziom trudności ogranicza się praktycznie do wyboru postaci do walki,za częste starcia)
Belcoot
Ficuś -> wszystko to co napisałeś o fabule VP:S .... mam wręcz identyczne odczucia tongue.gif . A co do porównywania do kompromitacji -> no wiesz, przecież napisałem tylko, że przy tym "wielkim dziele" mastahów ze Squeenix fabuła VP:S jest absolutnym mistrzostwem świata wink.gif .

eXt
Ukonczylem po najmniejszej lini oporu VP... Gra jest cudowna, piekna, niebanalna. Na zawsze pozostanie w mojej pamieci! Lezka w oku sie kreci bo to ostatni jRPG w ktorego zagralem na PS2. sad.gif Od jutra wlascicielem mojej konsoli bedzie ktos inny... sad.gif Jezeli ktos nie przeszedl VP to tak jakby nie mial nigdy stycznosci z PS2. Cudowna muza z kapitalnym systemem! Wracaja wspomnienia z dziecinstwa (Chrono Cross, Vagrant Story, Final Fantasy IX...)

PS. Pozdro Ficuś, Sowaa, Belcoot, Dark Serge. Robicie klimat jakiego malo na tym forum. wink.gif
Sowaa
Dzięki, a ja bawię się VP2 dalej, nadal 4 chapter - Ficuś czy wiesz, że w tym rozdziale są dodatkowi bossowie np w Turgen Mines? Fajnie i wcale nie skończę go przez to w 2 godziny smile.gif
Ficuś
Dzięki eXt za mile słowa smile.gif

W 4 rozdziale są dwaj dodatkowi bossowie w obu dodatkowych lokacjach:).Niestety obu załatwiłem broniami otrzymanymi za 40lv tak więc polegli po chyba 2 czy 3 seriach.Po tym zrozumiałem ,że by zbytnio nie ułatwiać gry będę używał fabularnych broni smile.gif

Ja aktualnie pakuje postacie bo boss drugiego poziomu SG jest za mocny smile.gif
Dark Serge
Hmh... skleroze mam chyba (musze włączyć Valkyrie znów biggrin.gif) - Seraphic Gate zaczyna się robić deczko łatwiejsze w momencie kiedy masz Hrist i Gungnir'a dla niej - z tego co pamiętam Gungnir miał bardzo dużą dopałkę do MAG (chyba 1200) - zakładało się wtedy akcesorium zwiększający MAG, Psychosome + odpowiednie SealStone'y i już jest łatwiej - Hrist wtedy rządzi ostro biggrin.gif
Ficuś
CYTAT(Dark Serge @ 18 11 2007, 13:05) *
Hmh... skleroze mam chyba (musze włączyć Valkyrie znów biggrin.gif) - Seraphic Gate zaczyna się robić deczko łatwiejsze w momencie kiedy masz Hrist i Gungnir'a dla niej - z tego co pamiętam Gungnir miał bardzo dużą dopałkę do MAG (chyba 1200) - zakładało się wtedy akcesorium zwiększający MAG, Psychosome + odpowiednie SealStone'y i już jest łatwiej - Hrist wtedy rządzi ostro biggrin.gif

To fajna rada na przyszłość ale bossem 2 poziomu jest Odyn ,a jak mnie pamięć nie myli to Gungnir to jego miecz tak więc by móc stosować to co napisałeś muszę go pokonać smile.gif więc nic innego mi nie pozostaje jak nabijać levele smile.gif
Ficuś
Dziś dopiero zasiadłem do VP2.Niestety wbrew obiegowym opiniom na studiach czasem trzeba się uczyć w czasie trwania semestru tongue.gif
Na 2 piętrze SG znalazłem wporzo miejsce do pakowania postaci i po 1mln pkt za walke moje smile.gif

Jak tam Wasze postępy Valkyriowi bracia,a z tego co widzę w dziale pomoc to i siostry smile.gif ??
Kozera
CYTAT(eXt @ 18 11 2007, 08:16) *
Cudowna muza z kapitalnym systemem!

Jaki system ma ta muza?

Może ktoś w skrócie napisać jaka jest VP?
Jaki czas gry? Czy jest liniowa? I czy jest trudna?
Bo szukam niewymagającego RPG'a i się zastanawiam nad Valkyrią.
Belcoot
CYTAT
Na 2 piętrze SG znalazłem wporzo miejsce do pakowania postaci i po 1mln pkt za walke moje

GDZIE O_o ? W którym miejscu, znaczy się wink.gif ...?

CYTAT
Jaki system ma ta muza?

Err... system?

CYTAT
Jaki czas gry?

Są tacy, którzy grę ukończyli poniżej 30h, ale z sidequestami, pakowaniem postaci, wracaniem się do odwiedzonych już miejsc (co robić warto) to zajmuje ponad 60h. Ach, jest także jeden dodatkowy uber-dungeon, czyli to wyjdzie nawet więcej czasu...

CYTAT
Czy jest liniowa?

Jest, choć zdarzają się odskocznie od głównego wątku, tj. jakieś dodatkowe questy do wykonania w opcjonalnych miejscówkach.

CYTAT
I czy jest trudna?

Ma tak mistrzowsko zbalansowany poziom trudności, że nie powinna sprawiać problemu nikomu, ale jednocześnie zadowala on hardcore'owych graczy.
Crono
Ja mam pytanie czy Seraphic Gate ma jakaś fabułe?
Dark Serge
Fabuła jest ale mało skomplikowana wink.gif
Poza tym w SG można odkryć scenki z gry które twórcy przemodelowali i są bardzo śmieszne - takie gagi biggrin.gif

FIcuś - na pierwszym piętrze ? na Neojsite napisałem gdzie najlepiej nabijać i ja właśnie tam nabijałem ^^
Ficuś
Do przedostatniego pietra SG jeszcze nie mam dostępu(a porady na NeoJsite przeczytałem i są bardzo pomocne-szczególnie na chwilę obecną te z odsyłaniem dusz i itemami za to),a pakuje na 2 piętrze tuż obok "lustra" powrotnego.U góry jest przeciwnik,którym prawie zawsze jest krab lub 2 kraby -z Pig Law i direct assaut to conajmniej 850tyś punktów ( z tym 1mln to trcohę przesadziłem tongue.gif) jeśli do tego mamy założone Training na postacie to levele nabijają się bardzo szybko.Każdym z drużyny nabiję w okolicach 65-70lv i lece bić bossa 2 piętra smile.gif

PS. kogo do SG polecacie jako healara?lepiej free item i leczyć się itemami czy brać do drużyny ludzi z magią heal?(w moim teamie tylko Alicia potrafi leczyć)
Dark Serge
Healer ? a po co ? biggrin.gif ja z 65 LV wchodziłem do SG XD
A healingowanie - bierz te postać co najmniejszy DMG zadaje, wtedy tracisz mało z ogólnego dmg na ture, a jakoś się uleczysz.
zasuwaj do następnych bossów, przecież oni nie są tacy trudni chytry_.gif
Sowaa
Ja jestem w 5 chapterze w tym lesie gdzie te cholerne elfy biegają biggrin.gif
Kozera
CYTAT
Jaki system ma ta muza?

CYTAT
Err... system?

To był sarkazm, jakiś nasz przedpiśca strzelił niezłą, składniową gafę.

Dzięki za odpowiedz Belcoot ; )
estel
First Aid + Drainwing (item) + akcesoria z chomikow (exp z hamsterow + akcesoria chroniace przed statusami) + healing ring czy jakies inne akcesorium podwajajace ilosc uleczonych hpkow = must have w sg i niesmiertelnosc w wiekszosci potyczek.

Ja SG mam juz chyba 5 czy 6 razy za soba. Przechodzilbym dalej, gdyby to nie bylo takie nudne (potyczki z bossami po 20 minut i dluzej).

BTW: Na chomiki najlepsza jest pewna bogini...
Sowaa
Tak gram i gram i stwierdzam, że po tej grze muszę spróbować SO3 smile.gif Czy ktoś może mi powiedzieć czy SO jest pod pewnymi względami podobne do VP? Czy system walki jest równie zarąbisty? Czy tam też wystarczy rozwalić tylko lidera? itp, itd.
Ficuś
klik

Link do wyników sprzedaży gier SE (w tym VP2 w Europie) ze stronki ludzi piszących na tym forum smile.gif
Szkoda,że tak znakomity jrpg sprzedał się w tylko niespełna 200tyś kopiachw Europie ale z drugiej strony to i tak niezły wynik biorąc pod uwagę jak sprzedawają się inne jrpg.

Ja Sowaa w SO3 grałem krótko to nie będę się wypowiadać,Dark Serge będzie tu miał dużo do napisania.Gralem kiedyś dość sporo w SO2 i jeśli system jest podobny do tego to mocno średnio mi się podoba tongue.gif

Ja w planach na ps2 mam jedynie zakup Persony 3,do SO3 nie sięgam.

PS.gdzie już jesteś w VP2?

----
EDIT by Dark Serge - jakby co to: temat o SO3 na NJS ^^
Sowaa
W Ravine Caverns, już kilka razy zwiedzałem na czas mam 100% mapy i 86% skrzynek. O co chodzi z tym smokiem, co w jednym miejscu stoi? Nie mogę go dotknąć...confused.gif
Dark Serge
z tego co pamiętam on ma na sobie Sealstone który sprawia, że w zetknięciu z wrogiem nie włącza się walka. Musisz zebrać SealStone który niweluje działanie innych Sealstonów, wsadzić go tak, żeby działał na obszarze na którym jest smok i dopiero iść walczyć z nim. Sealstone niwelujący jest gdzieś w tej samej lokacji.
Ficuś
Dokładnie jest tak jak napisał Dark Serge,poza tym Sowaa nie męcz się z przechodzeniem lokacji z tym limitem czasu,w późniejszej fazie gry będziesz mógł odwiedzać tą lokację bezlimitowo smile.gif
Moralio
Z tego co pamiętam to nawet zaraz po jej przejściu smile.gif A przebycie tej lokacji nie jest takie trudne, wystarczy szczodrze korzystać z fotonów i przeć na maksa najpierw "w górę", a potem "w prawo" do oporu.
Sowaa
Dobra dzięki, wczoraj już to sam wykombinowałem smile.gif Teraz jestem w Ygdrasil, a Asgard zabił mnie wyglądem na miejscu smile.gif
Ficuś
Mi się też podobała sceneria walki na Bifrost smile.gif

buuu już sobie nie pogram w VP2,po 5,5 roku służby wczoraj na wieczór przy partyjce w PES5 zmarła mi konsola sad.gif czyszczenie nic nie daje,jak znajdę na chacie odpowiednio mały śrubokręt będę się bawił ustawieniami soczewki itp
Sowaa
Jestem przy ostatnim bossie, i ten boss to masakra, przez pierwszą część walki spokój, ale gdy odebrałem mu ponad połowę paska zaczęła się rzeź i po kilku minutach zobaczyłem napis Game Over sad.gif
Damn it!
Ficuś
hehe pewnie teleportem Cię załatwia i masz kłopot z dostaniem się wogóle w jego pobliże.Mi się udało go pokonać chyba za 3 podejściem ale faktycznie zdecydowanie najtrudniejszy przeciwnik z fabularnej linii gry.Ponoć na to by nie był tak mobilny działa jakiś sealstone ale się w to nie bawiłem.Utrzymywanie drużyny z wysoką ilością hp i dobre planowanie dashów podczas walki to podstawa

ehhh ale bym pograł w VP2 ,szkoda że konsola mi padła sad.gif sad.gif

A jak wogóle wrażenia z gry Sowwa ? smile.gif
Sowaa
A jakie mogę mieć wrażenia? Świetne! smile.gif A do bossa chwilowo mi się nie chce wracać, bo to kolejne 1,5 h sad.gif
PS: Star Ocean 3 już w drodze smile.gif
Ficuś
Jak wracać 1,5 h? przecież save masz zaraz przed walką tongue.gif SO3 mi nie przypasił,zobaczymy co będzie u Ciebie

Swoją drogą choć wiem ,że to zahacza o łamanie regulaminu ale na sprzedaż mam tego genialnego rpg w okazyjnej cenie(jak również inne) smile.gif (ehhh dziś był u mnie kumpel z ps3-normalnie muszę mieć tą konsolkę)
Sowaa
a co masz za gierki jeszcze? Napisz na pw.
1,5 h zanim rozwale jego 2 formy, wróce do tego chyba dopiero w weekend bo czasu nie mam.
krilluch
Powiedzcie mi co po sa Sealstony i co ja moge z nimi robic? Poza tym, ze daja specyficzne atrybuty do lochu i dla druzyny.
Dark Serge
one właśnie po to są i tylko to (albo AŻ tyle) robią. Możesz je 'wykupywać' żeby móc używać sealstonów w różnych dungeonach.
Sowaa
OSTATNI BOSS is dead! Yeah! Trochę mnie zdziwiło, że nie ma sejwa na koniec, dopiero jak wczytam grę przed bossem i wyjdę na mapę, to jest Seraphic Gate w którym rozwaliłem już strażniczkę (łatwiejsza niż the last boss). No i trochę mnie zdziwiło, że na koniec nie ma żadnego FMV, tylko scenki na silniku gry ohmy.gif
Dark Serge
CYTAT(Sowaa @ 7 12 2007, 21:04) *
Trochę mnie zdziwiło, że nie ma sejwa na koniec

JEST save na końcu.
A pierwsza strażniczka wSg to pikuś - zobaczysz ją jak przejdziesz ostatniego bossa SG i zagadasz z nią jeszcze raz hyh.gif
Sowaa
CYTAT(Dark Serge @ 9 12 2007, 00:50) *
CYTAT(Sowaa @ 7 12 2007, 21:04) *
Trochę mnie zdziwiło, że nie ma sejwa na koniec

JEST save na końcu.
A pierwsza strażniczka wSg to pikuś - zobaczysz ją jak przejdziesz ostatniego bossa SG i zagadasz z nią jeszcze raz hyh.gif
Gdzie? Rozwaliłem bossa, obejrzałem creditsy i po tym miałem napisane, że wciśnij "kółko" albo "iksa" żeby wyjść do main title by rozpocząć nową grę na wyższym poziomie trudności. Jak mam zapisać? Proszę o helpa ohmy.gif
Ficuś
Właśnie dalej new game i wtedy zapisujesz przy pierwszym save w Solde.To jedyny sposób by móc grać na wyższym poziomie trudności bo po ponownym uruchomieniu konsoli już nie masz możliwości gry na hard.(w twoim przypadku musisz na nowo zatłuc final boss)

Ja bym tego clear save nie nazwał bo nie występuje zaraz po creditsach tongue.gif ale fakt faktem jest takie coś i tez miałem z tym problem
Sowaa
a mi chodziło o clear save, a takiego sava z solde w new game plus zrobiłem i mam gwiazdkę. Czyli w Seraphic Gate chodzę drużyną z przed waliki z ostatnim bossem?
Ficuś
CYTAT(Sowaa @ 9 12 2007, 16:29) *
a mi chodziło o clear save, a takiego sava z solde w new game plus zrobiłem i mam gwiazdkę. Czyli w Seraphic Gate chodzę drużyną z przed waliki z ostatnim bossem?

Dokładnie chodzisz drużyną z przed walki z ostatnim bossem ale nie martw się idzie tam zdobyć "tą" postać (chyba wiesz o co chodzi tongue.gif )
Sowaa
CYTAT(Ficuś @ 9 12 2007, 16:47) *
CYTAT(Sowaa @ 9 12 2007, 16:29) *

Dokładnie chodzisz drużyną z przed walki z ostatnim bossem ale nie martw się idzie tam zdobyć "tą" postać (chyba wiesz o co chodzi tongue.gif )
chwilowo mi się nie chce, czekam na SO3 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.