Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Valkyrie Profile 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ficuś
Lenneth na PSP to po prostu Valkyrie Profile 1 z PSX

Jedyny warunek by zagrać w Valkyrie Profile 2 na PS3 to posiadanie wersji 60GB konsoli smile.gif

BTW u kolegi testowałem moją wersję VP2 na PS3 60GB i wszystko ściaga elegenacko,niestety półsoftwarowa emulacja PS3 nie radzi sobie z wszystkimi filtrami graficznymi z gry i dość ostro oberwało się oświetleniu-mówiąc wprost VP2 odpalona na PS2 jest ładniejsza niż emulowana na PS3 (sprawdzone nawet na CRT by wykluczyć niedoskonałości LCD) ale i tak dalej grasz w wg mnie obok GoW2 najładniejszą grę z PS2.

A sama VP2 jest genialna ,ja na zegarze miałem 105h i swego czasu też maniakalnie zagrywałem się w tą grę i wypowiadałem w tym temacie smile.gif
diesvindu
Mam problem. Mianowicie mam 'założonego' sealstone'a, który podwaja exp. Jednakże po wygranej walce i tak moje postacie otrzymują tylko tyle expa co normalnie. Jak temu zaradzić?
estel
Sprobuj wrzucic go do Diasa, albo kupic albo cos. Nie wiem, dziwny bug ;\
Moralio
CYTAT(Dark Serge @ 22 07 2008, 21:24) *
forumowym koledze Moralio nie wspominam (pjona maniaku biggrin.gif).

Potwierdzam. Z VP2 spędziłem ~400 godzin, przez co chwilowo nie mogę na nią patrzeć. Na palcach jednej ręki mogę policzyć gry w które szarpałem tyle czasu. Jakby co to tutaj jest moja recenzja tego znakomitego jRPG.

CYTAT(Dr.Czekolada @ 22 07 2008, 21:46) *
Ale jest jeszczę jakaś część na PSP o ile się nie myle - ,, Lynneth" ?.

LENNETH. To nie jest "część" tylko po prostu remake wersji z PSX.

Crono
Bardzo dobra recka. Te dwie duże wady (fabuła&einharjerzy) to jedyne aczkolwiek istotny mankamenty tej gry.

Korzystając z tematu, zadam pytania czy planowane jest wydanie VP:Accused One na DS w wersji anglojezycznej?
artur_z
CYTAT(Crono @ 10 09 2008, 10:12) *
Bardzo dobra recka. Te dwie duże wady (fabuła&einharjerzy) to jedyne aczkolwiek istotny mankamenty tej gry.

Korzystając z tematu, zadam pytania czy planowane jest wydanie VP:Accused One na DS w wersji anglojezycznej?

Na razie oficjalnej zapowiedzi nie było, ale jako że grę wydaje SE, to pewnie będzie wersja anglojęzyczna.
Dr.Czekolada
CYTAT
LENNETH. To nie jest "część" tylko po prostu remake wersji z PSX.

-_-' Chyba miałem prawo być tak noobowsko niedoinformowany skoro serią sie nie interesowałem, nie wiedziałem wtedy że to rimejk wersji PSX (zobacz na date posta),
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.