Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Valkyrie Profile 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Jakim
no no nieźle... w jedynke miałem okazję pograc stosunkowo niedawno i to juz na emulatorze ale nawet teraz prezentowała dośc wysoki poziom graficzno- muzyczny. Świetnie animowane sprite'y świetna muzyka i klimat- to były główne atuty tamtej pozycji.
Z tego co widac <jeśli to bankowo jst kontynuacja> gra będzie już w 3d.. a szkoda, bo można by było zrobić znowu taki eksperyment .. no cóż poczekamy zobaczymy.

Swoja droga mogli by w końcu wypuścić kontynuacje Chrono Crossa sad.gif
Arox
Było by świetnie. Oby tylko grafa nie była zbyt cukierkowa.
Hela
Mogliby dac VP na psp!
Memory
QUOTE(Hela @ 6 12 2005, 21:51) *

Mogliby dac VP na psp!

Ja też! Ale zamierzam kupic Suikoden I i II na PSP.
krilluch
Uo. Jedno z najlepszych RPG doczeka sie kontynuacji. Oby tylko nie okazalo sie jakims bublem, bo jedynka to majstersztyk pod kazdym wzgledem.
DJ.
VP dla PS2?Taaaak! slinotok.gif Jestem ciekawy czy bedzie to kontynuacja pierwszego VP na PSX. Btw ciekawe czemu Lenneth ma teraz bond włosy?
gon
czizes.....
druga czesc mojej ulubionej gry ever ----waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

moje serce xD
<orgazmik>
biggrin.gif
Hela
QUOTE(Memory @ 6 12 2005, 20:01) *

QUOTE(Hela @ 6 12 2005, 21:51) *

Mogliby dac VP na psp!

Ja też! Ale zamierzam kupic Suikoden I i II na PSP.

To sie nazywa czytanie ze zrozumienem xD
A o samej grze dowiemy sie na Jump Festa czyli 17 i 18 grudnia. Niewykluczone, ze panowie z Tri-Ace robia remake VP1 na PSP.
Cerb
Jezeli klimatem i grywalnoscia dorowna jedynce to chyba zemdleje przed konsola, czesc pierwsza to jedna z moich najlepszych gier. A tak sie sklada ze za kilka dni bede mial PS2 smile.gif .
Hela
logo gry:
http://www.subfan.pl/admin/news/vp21.jpg

QUOTE(SubFan)
Tym razem mamy logo. Tytuł ten ma nazywać się Valkyrie Profile Silmeria, a akcja toczyć się będzie sto lat przed wydarzeniami z pierwszej części. Platforma docelowa nie jest na chwilę obecną znana, ale mówi się o PS2. Premiera --patrząc na skan-- ma mieć miejsce w 2006 roku.
Ryba
Bardzo dobrze że ukaże się prequel VP.Gra jest naprawdę niesamowita, a największe wrażenie zrobiła na mnie muzyka Motoi Sakuraby-istny elektroniczny majstersztyk!Oby ta gra ukazała się na PS2 jak głoszą plotki!Czekam z niecierpliwością!
krilluch
Oby była 2D.
Hela
Sadzac po pierwszym obrazku to raczej nie bedzie, a szkoda.
krilluch
Faktycznie. Mam jednak nadzieję, że będzie 2D.
Hela
Skan w dobrej jakosci:
http://www.subfan.pl/admin/news/vps.jpg

oraz info o VP na PSP:
QUOTE(subfan.pl)

Valkyrie Profile na PSP będzie mieć podtytuł Lenneth i nie jest to port prosto z PSOne, ale odświeżona wersja oryginalnej gry. Zaoferuje tryb widescreen(16:9) oraz nowe FMV. Ponadto --jak powino przystać na remake-- trafi do sklepów w niższej cenie w porównaniu przeciętnego nowego tytułu. Stanie sie to już 2 marca w Japonii.
Memory
Obrazki
http://www.skizo.org/imagestemp/valksym500x.jpg
Arox
ROTFL

To z jedynki przecież.
Memory
Sorry. wacko.gif
Aramis
Słyszałem że to są screeny z remakeu jedynki na PSP.
mario87
no w końcu skizo.org jest serwisem o psp i nds
Vince
Nie wiem czy to bedzie remake czy prequel czy sequel. I nie wazne na co. Dla mnie VP to najlepszy jRPG w jaki kiedykolwiek gralem i kupie dowolna platforme tylko po to zeby moc zagrac w kolejna czesc VP. Martwi mnie tylko, ze robi to SquareEnix, a nie stary Enix, ale jestem dobrej mysli.
Enkidou
VP Lenneth i VP Silmeria robi tri-Ace(tak jak w przypadku oryginalnego VP), Square Enix tylko wyda.
Jakim
O_o... czy to aby na pewno wyjdzie na ps2?? Po tych teksturach nie wydaje mi się...
Aramis
Może środowisko będzie renderowane jak w jedynce.
Arox
Może wreszcie doczekamy się porządnego RPG na PS2.
Kiedy to ma wyjść? biggrin.gif
Hela
Gdzies w 2006 tongue.gif
A ja byl wolal zeby bylo w 2D, to bysmy mieli w koncu jakiegos dobrego 2D RPGa na PS2...
krilluch
Z tego screena ewidentnie wynika, ze to nie bedzie 2D. Zaluje bardzo, ale coz. Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie. Mogloby byc nawet tak, ze tla bylyby renderwane a miejsce poruszania bohaterki (prawo/lewo) byloby w pelni 3D - np. jak walki w Super Smash Bors. Melee (sorry, ale to mi przyszlo od razu na mysl).
krilluch
Pieknie Frei'e podrasowali. Choc na tym pierwszym screenie wydaje mi sie, jakby mocno nablurowali postaci, zeby ukryc pikselki.
Arox
Dodali rendery? Hmmmm...

Szkoda że nie mam PSP może wreszcie zrobiłbym najlepsze zakończenie w VP. Chyba odświeżę to sobie na PSX, smaka mi narobiliście.

Ciekawe czy w dwójce też będzie Seraphic Gate
krilluch
Koniecznie musisz zobaczyc zakonczenie "A". Jest powalajace. Bylem w szoku, jakie rzeczy tam sie wydarzyly.
Arox
Byłem w połowie drogi ale nie skończyłem. A sejwy skasowałem... na święta się od nowa przytnie.
DJ.
Szperając w necie znalazłem to:
http://img425.imageshack.us/img425/6584/up753914mr.jpg
Aramis
QUOTE(DJ. @ 13 12 2005, 00:27) *

Ano to jest Silmeria, jedna z 3ech Valkirii. Można się na nią natknąć już w pierwszej VP - musimy wybrać ocję walki z Brahmsem.
Hela
Sa szanse jeszcze dla VP na PS2 - mianowicie ten skirn:
http://www.subfan.pl/admin/news/vps2.jpg

Walki beda prodobne do tych z VP na ps1, tylko postacie w 3D.
(lepsze by bylo 2D, ale jak sie nie ma co sie lubi...)
Ficuś
na www.ffworld.com pisze że nowa Valkyria zmierza na PS2 i uderzy gdzieś w 2006 roku,a remake hitu z PSX na PSP
Hela
A forum psx extreme pisze o tym juz na jakis dwoch stronach postow...
krilluch
Z tych skanow wynika, ze na pewno bedzie to PS2, rok 2006... Jednak jakos za ladnie wyglada mi ta gra.
Arox
Wydaje mi się że PS2 potrafi to pociągnąć. Może grafa będzie 2D (rendery) a tylko postacie w trójwymiarze
Jakim
Nieee widac że to 3d. Ale grafika prezentuje się kozacko... przynajmniej na tych skanach. Czekam na trailer.. on pokaże co i jak.
Hela
No to nie musisz dlugo czekac, bo najprawdopodobniej pokaza trailer na jump fescie w ten weekend.
Ficuś
Wow pierwszą Valkyrię stawiam w pierwszej piątce najlepszych rpg na PSX(do FFVII i Xeno nic nie podskoczy) a patrząc na screeny zapowiada się ,że druga część powalczy ostro o miano najładniejszego jrpga na PS2 i miejmy nadzieję,że również o miano najlepszego jrpg
Shinji-kun
hmmmm 2006 FF XII & VP 2 era czarnuli sie powoli konczy, a tu takie szpile smile.gif sie juz doczekac nie moge sad.gif
krilluch
Ficuś: widze, ze mamy podobny ranking. Valkyrie Profile w czolowce, razem z Xenogears i FF7.

Moze bedzie tez oddzielny epizod z Hristem? <; Fajnie by bylo, bo bardzo lubie te "Dark Valkyrie" <; Szkoda, ze pierwotnie Valkyrie Profile nie zostala doceniona.
Ficuś
Czyli Krilluch wiesz co dobre biggrin.gif

Valkyria 2 ma naprawdę wielkie szanse by zapisać się w pamięci graczy jako jedna z najlepszych jrpg na ps2.Szkoda tylko ,że konkurencja jest praktycznie znikoma....FFX bardzo dobre ale do miana jednej z najlepszych części serii dużo jej brakuje(ratuje ją genialny system ,a dobija liniowość-jeszcze większa niż w poprzenich częściach);o FFX-2 się nie wypowiadam bo to dla mnie profanacja,a do Xenosagi przekonać się nie mogę mając w cały czas w pamięci power jaki miał Xenogears-przecież to jest materiał na o wiele lepszą grę.Pozostaje czekać na pierwsze filmiki z gameplauy VK:S bo obecna generacja konsol pokazała ,że praktycznie wszystkie wielkie serie jrpg są gorsze niż na PSX.

PS.Cala nadzieja w VK:S i FFXII
krilluch
Masz racje. Mi tez RPGi na PS2 nie podeszly, ale Xenosaga to co innego. Gra naprawde daje rade. O Silmerie sie troche boje, bo wciaz mam w glowie genialne VP z grafika 2D. Oby tylko Tri-Ace sie spisal a S-E nic od siebie nie dodal wink.gif
Arox
Przecież FFX to najlepsze Final Fantasy. Systemem, grafiką i fabułą zmiata poprzedniczki. No i obok FF7 ma najfajniejszych bohaterów.

Czekam na tą Valkirię z niecierpliwością. Może spowoduje u mnie reaktywację konsolowych RPG (przejadło mi się to) tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.