Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Killzone Liberation
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3
djciv
To i ja sie dołączę do rozgrywek online, kiedy wyjdzie dodatek. W killzone'a zacząłem dopiero grac. Bardzo zaskoczyła mnie grafika, jest po prostu wspaniała. Tylko brakuje akcji w lesie i w nocy chociaż w nocy mogą być bo przecież jeszcze wszystkiego nie widziałem cool.gif Jak narazie polecam !!!!!
ani
Patch ma wyjść 'lada dzień' - bardzo prawdopodobny jest początek kwietnia.

Ja, jakimś cudem załapałem się na amerykańskie beta-testy i mogę powiedzieć że się opłaca czekać.

W becie mamy:

2 mapy:

Lotnisko (z misji w której uwalnialiśmy zakładników)
Doki (fragment z demka)

4 tryby:

CTF
Assault
Deathmatch
Team deathmatch

i limity czasowe/ 2,10,20,30 minut, oraz wszystkie bronie dostępne w single playerze.

Gra jest płynna, miodna, na neostradzie gra się świetnie.
Max liczba playerów to 4vs4.

Betka obsługuje headseta, mamy dostęp do friendlisty/skrzynki odbiorczej (prywatne wiadomości), możemy wysyłać zaproszenia, jest ranking w głównym menu, statystyki.
:-)
szczurek53
CYTAT(ani @ 28 03 2007, 04:49) *

Ja, jakimś cudem załapałem się na amerykańskie beta-testy i mogę powiedzieć że się opłaca czekać.

W becie mamy:

2 mapy:

Doki (fragment z demka)

4 tryby:

CTF
Assault
Deathmatch
Team deathmatch

i limity czasowe/ 2,10,20,30 minut, oraz wszystkie bronie dostępne w single playerze.

Betka obsługuje headseta, mamy dostęp do friendlisty/skrzynki odbiorczej (prywatne wiadomości), możemy wysyłać zaproszenia, jest ranking w głównym menu, statystyki.

fajnie musze tylko se zorganizować net w psp i bedzie sie grało^^
the_m
CYTAT(ani @ 28 03 2007, 04:49) *

W becie mamy:

2 mapy:

Doki (fragment z demka)

4 tryby:

CTF
Assault
Deathmatch
Team deathmatch

No niezle smile.gif Jestem ciekawy tylko ile bedzie map w pelnej wersji. 5? Moglaby byc ta z poczatku w ktorej jezdzimy czolgiem hyh.gif
szczurek53
ja tam chce zeby to juz wyszlo^^
juni8
Strona Killzone Liberation doczekała się uaktułalnienia. Można odebrać odblokowane nagrody z gry. Dodatek ma wyjść 21 maja.
www.killzone.com
the_m
CYTAT(juni8 @ 13 05 2007, 17:29) *
Strona Killzone Liberation doczekała się uaktułalnienia. Można odebrać odblokowane nagrody z gry. Dodatek ma wyjść 21 maja.
www.killzone.com

Wreszcie. Szkoda tylko ze sesja sie zbliza bo za duzo czasu nie bedzie confused.gif
YETI
Killzone Liberation Online już jest!
http://www.skizo.org/njusydetal.php3?id=25...%20ju%BF%20jest!
the_m
Ktos juz gra online? I jak?
Ja bede grac dopiero po 28 jak juz bede wolny smile.gif
Nsp
mi sie dopiero raz udalo zagrac ciagle jakis blad sieci
Khadgar
Ja własnie ukończyłem rozdział piąty kampanii.
CHOLERNIE trudny jest ostatni boss, przy nim przeklinany spider tank to ciastko. Uwziąłem się, że rozklepię od razu nowe misje na hardzie, tak jak podstawową kampanię, udało się, ale straciłem na bossie sporo czasu i nerwów zanim wjechały napisy końcowe.
Ogólnie - wrażenia pozytywne, całkiem ładne krajobrazy(pustynia, zrujnowane miasto, ścieki), jest intensywnie - jest fajnie, choc misje dośc krótkie. Jeden nowy model Hellghana- elitarny kusznik, strasznie wkurzający, na szczęście nie ma ich zbyt wielu, dwie nowe bronie dostępne do wyboru z poziomu rozpoczęcia misji - miotacz ognia i rakietnica(ta druga- jak dotąd tyllko w skrzynkach).
A i nowy pojazd - na samym początku kampanii przejedziemy się dune buggym.

Jak ktoś chce, mogę pospoilerowac co i jak.
juni8
CYTAT(Khadgar @ 10 06 2007, 12:21) *
Ja własnie ukończyłem rozdział piąty kampanii.
CHOLERNIE trudny jest ostatni boss, przy nim przeklinany spider tank to ciastko. Uwziąłem się, że rozklepię od razu nowe misje na hardzie, tak jak podstawową kampanię, udało się, ale straciłem na bossie sporo czasu i nerwów zanim wjechały napisy końcowe.
Ogólnie - wrażenia pozytywne, całkiem ładne krajobrazy(pustynia, zrujnowane miasto, ścieki), jest intensywnie - jest fajnie, choc misje dośc krótkie. Jeden nowy model Hellghana- elitarny kusznik, strasznie wkurzający, na szczęście nie ma ich zbyt wielu, dwie nowe bronie dostępne do wyboru z poziomu rozpoczęcia misji - miotacz ognia i rakietnica(ta druga- jak dotąd tyllko w skrzynkach).
A i nowy pojazd - na samym początku kampanii przejedziemy się dune buggym.

Jak ktoś chce, mogę pospoilerowac co i jak.

Ten ostatni boss jest najłatwiejszy z całej trójki bossów z Killa!!! Już trudniej zabić niektóre osoby grające przez Neta.
A co do Online to jest spoko tylko na dłuższą mete jest nudny i zadużo w nim chaosu.
Mikes
Te dodatki które się odblokowuje na stronie killzone.com da się zdobyc tylko gdy wchodzimy na nią przez PSP? Trochę kiepsko bo nie mam w niej netu
Nsp
nie tyko poszukaj to znajdziesz
Mikes
ee mozesz jasniej? x_X

btw. mam dziwny problem z zadaniem dodatkowyn z podkłądaniem C4 w 2 chapterze 2. zeby miec bronz musi zostac 30 sek, mi zostaje 33 i mi nie zalicza WTF x_X
Coati
te dodatki to mozesz nawet z BC sciagnac wink.gif
Flo
Killzone: Liberation to jedna z lepszych gierek na PSP i nie ma to tamto. Przeszedłem całą wraz z 5 rozdziałem, na łatwym, normalnym i trudnym, wszystko zaliczone na złoto smile.gif jedyne co to brak mi przejścia na co-op, może z czasem jakiś kumpel zainwestuje w KL. Myślę też nad sprawieniem sobie bezprzewodowego neta, bo pewnie fajnie pograć z żywymi graczami. Póki co powodzenia grającym on-line smile.gif
Mikes
Da sie grac w co-opie na jednej kopii gry?
Coati
w co-opie nie ale w deathmach'a tak
Mikes
Jak? o_O Jak wysyłem mu grę ma tylko demko, jak wchodzę w grę wieloosobową i Deatmatch a kumpel włącza u siebie Game Sharing wyszukuje kilka minut i nie idzie.
Mihau_ALU
CYTAT(Mikes @ 2 09 2007, 10:59) *
Jak? o_O Jak wysyłem mu grę ma tylko demko, jak wchodzę w grę wieloosobową i Deatmatch a kumpel włącza u siebie Game Sharing wyszukuje kilka minut i nie idzie.

To samo mialem. Musisz tez miec demko, zeby z kumplem zagrac wink.gif
A powiedzcie mi, ta 5-ta kampania.. to skad sie beirze ?? Narazie jestem przy 3-3.
Cale gre przeszedlem z kumplem na co-op i doszlo troche procent ( 11% albo 14%.. juz nie pamietam)
Mendrek
No naprzeklinałem się na misji z Cobarem. Ona cała jest przegięta, najpierw ludki z miotaczami blokujące ogniem przejścia i wywołujący wybuchy, a zewsząd spawnujący się przeciwnicy, w dodatku jak zabijesz jednego z miotaczem to pojawia się drugi, jak przejdziesz dalej, to masz powtórkę z rozrywki, bo są kolejne przejścia podpalane. Potem Cobar. Sposób taki:

1. Schować się za centralnym filarem i rzucić szybko wszystkie granaty w karabin. Cobar za chwilę powinien zacząć szał z granatami.
2. Pobiec w lewo do skrzyni z bronią, zabrać dwa granaty, oraz rakietnicę. Nie leczyć się póki co (jak Ci zabrał zdrowie, to lepiej ponowić ten rozdział). Szybko na centralny filar, Cobar już powinien strzelać - trzeba turlać się i unikać jego ognia. Wyrzuć dwa granaty w karabin.
3. Lawiruj między niezniszczonymi filarami i ostrzelaj karabin z rakiet - jak zejdzie mu nieco energii, doda strzały z rakietnic. Karabin powinien zostać zniszczony.
4. Pobiegnij w lewo po lepszy karabin. Zajmij się rakietnicami, najlepiej być daleko od nich - często rakiety przelatują za teren i wpadają do wody, ale mimo wszystko turlanie się to podstawa.
5. Po jakimś czasie powinny wypełzać pajączki, po prostu do nich strzelaj - mają po 2 życia. Ostatecznością jest uaktywnienie ich i szybkie turlanie się przed wybuchem -ale prawdopodobnie coś Ci z energii wezmą.
6. Po rakietnicach, pora na to coś co jest powyżej granatnika (granatnik to taki krążek po lewej stronie czołgu) z obu stron, czyli zbiorniki z pająkami. Nie są zbyt mocno opancerzone, ale ważne jest żeby się ich pozbyć przed końcem - potem zmaganie się z falami pająków jest wkurzające i o wiele trudniejsze niż sam granatnik.
7. Pobiegnij z prawo po snajperkę i dobij granatnik
8. W razie czego korzystaj z apteczek w skrzyniach.

Trzeba mieć też dużo szczęścia smile.gif Mi na normalnym poziomie trudności misja zajęła godzinę i osiem minut smile.gif
firana140
co trzeba wpisac w pola HASLO i KLUCZ przy polaczeniu z infrastructure?
Coati
musisz sie zarejestrowac... masz czerwona karteczke? [yourgamingname.com]
firana140
czerwonej karteczki nie odnaleziono sad.gif

co mam w tym meilu do sony napisać?
żeby przysłali i podać adres czy jak?
Gresh
ja tez nie miałem, napisałem do sony poland, ze kupilem psp lite ( do ktorej nie dodaja tej kartki z kodem ) i przysłali mi po 3 dniach.
Trzeba podac serial number konsoli czy cos - zeby wiedzieli ze nie chcesz tego sprzedac na allegro

potem sie rejestrujesz i gras podajac login i haslo - ogolnie extra sprawa - gram w killzone'a w pracy i w kiblu w domu - extra taka mała zabaweczka i ekscytująca zabawa online z 8 graczami smile.gif
firana140
CYTAT(Mendrek @ 20 01 2008, 19:35) *
No naprzeklinałem się na misji z Cobarem. Ona cała jest przegięta, najpierw ludki z miotaczami blokujące ogniem przejścia i wywołujący wybuchy, a zewsząd spawnujący się przeciwnicy, w dodatku jak zabijesz jednego z miotaczem to pojawia się drugi, jak przejdziesz dalej, to masz powtórkę z rozrywki, bo są kolejne przejścia podpalane. Potem Cobar. Sposób taki:

opis na Cobara

Trzeba mieć też dużo szczęścia smile.gif Mi na normalnym poziomie trudności misja zajęła godzinę i osiem minut smile.gif

Ja ją przeszedłem na Hard (najpierw oblukałem gre w normal i ruszyłem od razu z kopyta biggrin.gif ) nie zauważając lewej skrzyni! (sic!)
To był HC, już mi amunicji zaczynało brakować. Pamiętam że około 22 doszedłem do niego a pokonałem go mniej więcej o 2 w nocy oO

Jak dzisiaj zobaczyłem drugą skrzynkę to myślałem że się potnę...
Khadgar
Ostatni boss jak się zasadzałem na Hardzie też wnerwiający. Ten z dodatku. I moment z czołgiem. Też psuł krwi.

Stratson jak już wsiądzie do robocika i zacznie naparzać ogniem, w zasadzie instant zgon. Jedynie szybka seria rakiet pomoże.
Mikes
Jest ktoś chętny do multi na xlinku?
Mikes
Nie mogę pokonac bossa w chapterze 5, jak wchodzi do mecha i rzuca granatami rozwala mnie w 3 sekundy. Jakieś rady?
firana140
mikes a czemu na xlinku?

przecież KZ ma infrastructure
Mikes
Ale ja nie mam karteczki zeby sie zarejestrować i nie wiem skad ją wziac
firana140
poproś kogoś żeby ci założył sub-account. tak jak ja wink.gif
Mikes
Byłby ktoś tak miły i mi załozył? plis.
Khadgar
CYTAT(Mikes @ 14 07 2008, 15:57) *
Nie mogę pokonac bossa w chapterze 5, jak wchodzi do mecha i rzuca granatami rozwala mnie w 3 sekundy. Jakieś rady?

Polecam rakietnicę na nieskończonej amunicji, którą odblokuwuje się zdaje się w challenge'ach czy jak to się tam zwało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.