Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Getaway: Gangs of London
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Hela
QUOTE(GameOnly)
The Getaway: Gangs of London pojawi się w wersji na PSP w drugim kwartale 2006 roku. SCEE zapowiada, że nie będzie to konwersja, ale zupełnie nowa gra. Szczegółów na razie brak, wiadomo jedynie, że będzie dostępny tryb multiplayer. Konkurencja dla GTA, czy tylko kolejna gangsterska gra? Czekamy na więcej informacji.
Budyn
Jest szansa na coś lepszego niż LCS? Jak myślicie? Ja tam wątpie.
Albert Wesker
ta gra bedzie totalnie inna niz GTA, podobnie jak na stacjonarkach, The Gateway jest bardziej filmem niz gra, dla mnie fabula jest bardzo bardzo wazna a pierwsza czesc The Gateway po prostu mnie zmiazdzyla pod tym wzgledem, tak wiec czekam z niecierpliwoscia icon_twisted.gif
Mastah27
Sony Poland ma przyjemność ogłosić, że premiera gry Gangs of London, na PSP (PlayStation Portable), odbędzie się pod koniec bieżącego roku.

Gangs of London, która nawiązuje do znanej z PlayStation 2 serii The Getaway, ponownie zaprowadzi graczy prosto na ulice Londynu. Gra będzie połączeniem akcji, szybkich pościgów, mrocznych gangsterskich klimatów i strategii. Mając do wyboru pięć różnych gangów, musimy wykazać się inteligencją, odwagą i sprytem, aby przejąć kontrolę nad przestępczą stroną Londynu.

W grze znajdą się następujące tryby:

Core Action Game

Wybierz gang, którym chcesz przewodzić i przygotuj się do walki. Każda misja prowadzona jest z zachwycająco obrazowym stylem narracji, który wprowadzi Cię w gangsterski nastrój. Każde z zadań, pozwala Ci kontrolować grupę gangsterów w taktycznej miejskiej walce. Z możliwością wymiany postaci w czasie rzeczywistym i wydawania poleceń członkom innego gangu, musisz przeprowadzić ponad 60 misji. Gracze mogą przechodzić misje wielokrotnie z perspektywy innej osoby.

Gang Battle

Gangs of London, oferuje także grę strategiczną, która dostarcza całkiem nowe doznania dla użytkowników PSP. Kombinacja elementów z gier planszowych oraz pokera - Gang Battle, wprowadzi Cię na interaktywną mapę, gdzie uważnie musisz rozplanować swoje kryminalne działania, tak by atakować i bronić poszczególnych terenów londyńskiego półświatka. Specjalne bonusowe karty zwiększą Twoją siłę w mieście. Wszystkie ruchy wykonuje się na ślepo – gracze poznają działania przeciwnika dopiero na koniec rundy! Dzięki temu w opcjach multiplayer należy uwzględnić blefy, sojusze, zdrady i podstępy. Strategiczny element gry w Gangs of London jest prawdziwą nowością w grach z serii The Getaway!

Free Roaming

Ten tryb pozwala na odkrywanie i stawienie czoła zadaniom w wybranych przez nas warunkach. Możemy wybrać swoją postać, pojazd, broń, obiekty misji, a nawet pogodę! Tryb ten, pozwala także na aktywację Tourist Mode, w którym musimy odkrywać i fotografować najbardziej tajemnicze zakątki miasta, aby odblokować dodatkową zawartość gry. Możesz także sprawdzić się jako londyński taksówkarz. Upewnij się, że znasz wszystkie ulice i zakamarki. Dzięki drogowskazom i wskazówkom, które pojawią się na ekranie, poznanie Londynu nie będzie trudne.

British Pub Games

Krótkie, ale ciekawe gry typu bilard, rzutki, kręgle. Mogą być aktywowane z głównego menu, gdziekolwiek jesteś. Idealna okazja, aby doświadczyć rozrywki rodem z londyńskiej knajpy.

Gangs of London, oferuje również zupełnie nowy tryb Game Share, który pozwala na przesyłanie części gry do innego użytkownika PSP (PlayStationPortable). Raz przebyta misja, którą prześlemy zostanie urozmaicona o nowe obiekty, postaci, a nawet broń.

Premiera: jesień 2006

blink.gif To co to w końcu będzie? Strategia? GTA-podobna? Simsy? Naprawdę jestem zaskoczony, tym co oferuje GoL, bo spodziewałem się nowej gry, ale na zasadzie usprawnionego (nowy scenar, misje, popierdółki) The Getaway, a dostaniemy misz-masz. Jednak potencjalnie jestem GoL zainteresowany, a to ze względu na tryby Free Roaming (o dziwo pobawiłbym się w pstrykanie fotek), British Pub Games (to już mniej), może jeszcze Core Action Game (taktyczny FPS?), bo Gang Battle nie zdzierżę. Tak, czy siak gra zdecydowanie różni się od swojego hmm... duchowego prekursora, więc osoby mające awersję do kotletów wink.gif może znajdą w GoL coś interesującego.
hooki
bedzie wygląda na to coś jak shenmue...? oby...!
Albert Wesker
przy okazji The Gateway na PS2 tez obiecali cuda na kiju a wyszla srednia technicznie gra z super fabula i DOSKONALYM klimatem, jak Team Soho poprawi prace grafikow i koderow bedzie super
Szakal
Tez pamietam the GATEWAY.Gra nie byla typowym "game playem". Do bolu realistyczna.Dla hardkorowcow biggrin.gif .Atmosfera Londynu we mgle urzekala.IMHOnie zapominajmy,ze Gateway wyszla pare lat temu.Jak na tamte czasy byla raczej ta z gornej polki.Zagralbym z checia w Gangs of London gdybym mial PSP tongue.gif
Mastah27
Pierwsze (?) screeny z GoL:

http://www.gamespot.com/psp/adventure/gang...creenindex.html

Kilka innych widziałem także w nowym numerze N+, więc jeśli ktoś jest zainteresowany tematem to polecam obadać.
Mastah27
Zapowiedź co prawda już raz tu się pojawiły, ale screeny chyba niespecjalnie:

http://www.playstation.pl/wiadomosci.php?id=75

Nawet to ładne - ciekawe tylko, czy nie retuszowane icon_twisted.gif?
shady
Mmam nadzieje, ze wyjdzie z tego cos dobrego, moze nie na poziomie gta lcs, ale jednak. Graficznie bedzie chyba doobrze, najwazniejsze to to, zeby nie spieprzyli ani gameplaya, ani klimatu.
Getaway bez klimatu, to nie getaway hyh.gif .

Wiadomo kiedy wychodzi ?
Mastah27
http://www.playstation.pl/wiadomosci.php?id=75

Na samym dole jest data premiery: jesień 2006.
shady
własnie zauwazylem, slepy jestem ;p

ale to jest premiera usa czy eur ?
Mastah27
Europa, panie, Europa.

Coś mi się zdaje, że ta jesień 2006 to będzie listopad.
Mastah27
Masa świeżutkich screenów:

http://www.gamespot.com/psp/adventure/gang...dex.html?page=1

Ba, nawet nowe trailery się pojawiły:

http://www.gamespot.com/psp/adventure/gang...ndon/media.html

Grafa to zdecydowanie nie poziom GTA, a samochody to już w ogóle śmiech na sali. Mam nadzieję, że rozgrywka wynagrodzi nam niezbyt atrakcyjną wizualną stronę Gangs of London.
palo
seria charakteryzuje się już takim ładnym wykonaniem smile.gif nic nie zrobimy, ale gameplay wynagradza niedociągnięcia graficzne; może teraz będzie podobnie?

fajnie, że to nie-konwersja z PS2, ale z drugiej strony trochę ryzyko, bo jak coś jest do wszystkiego... smile.gif
Memory
Komiksy i trailer - http://www.jeux-france.com/downloads6208_t...-of-london.html

Amerykanie mają demo Gangs of London na UMD!
[InSaNe]
Jada serwisy po tej grze ostro confused.gif Ale The Getaway jedynka i dwojka tez mialy slabe oceny a byly (pipi) smile.gif

Graliscie juz w Gangs of London? Jak opinie? Niech ktos cos skrobnie .
Gawlick
No ja trochę grałem i muszę powiedzieć że gra niczego sobie. Oczywiście jazda pojazdami jest troche drewniana ale reszta nawet nawet. Misje tylko krótkie confused.gif
YETI
N+ dosc dobrze oceniło ten tytuł 7.6/10
[InSaNe]
Czytalem reckę smile.gif No szczerze mowiac od dawna bylem na gierke napalony, troche mnie tylko zniechecily te oceny ... Jeszcze ktos sie moze wypowie?
zorro666
Ja już w to grałem. Teraz jakoś nic nie wychodzi i myślałem że może w końcu ta gra mnie wciągnie ale niestety tak się nie stało. Wedłóg mnie model jazdy jest troche skaszaniony tak jak i sterowanie. Misje są zdecydowanie za krótkie i mało różnorodne, polegaja głównie na tym żeby zabić jakiegoś typa, obronić miejscówe, przejść niezauważonym gdzieś tam i tak w kółko. Dobre jest to że jak przeciwnik jest daleko to nie widać że on biegnie tylko się przesuwa jak jakaś tarcza :)Przeszedłem The Getaway i tamta gra była o niebo lepsza. Moja ocena 6
Sebo1993
ej przecież ty mogłeś grać tylko w Bete wink.gif
Więc myślę że full będzie miał mniej błędów, i że poprawią fizykę jazdy samochodem wink.gif
Pawel1992
Najlepsze jest w bodajze 3 misji jak wychodzi 2 ludków z samochodu robiąc wszystko równolegle tak jak by byl jeden model postaci podzielony na 2 czesci.
WeltyKiLy
Przeceiż to syf tongue.gif . Auto jedzie 30 ... grafika łaba ... Badziew .
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.