Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymiana lasera PSX/PSone
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
ra-v1985
Napiszcie ile razy wymieniliście laser w swoim Szaraku/Białaku i w jakich okolicznościach został uszkodzony (modchip, porysowanie, uszkodzona płyta, piorun w kablach,...)
PiotrB
Miałem PSXa prawie 3 lata i nigdy laser mnie nie zawiódł. Miałem model 7xxx.
viper1425
Mój psx ma ok.7 lat lasera ani razu nie wymieniałem jechałem na najkotniejszych ruskich płytkach z stadionu i tylko kilka razy go czysciłem
bartorex
ja wymienilemraz, po 7 latach. kupilem na allegro za 60 zeta. teraz chodzi zajefajnie, filmiki ani na sekunde nie przycinaja.jedna z lepszych inwestycji
Pavlik
Ja przejechałem na swoim ok 2 tysięcy gier co się równa ok trzem czytnikom (ok bo raz to raz tamto zostawalo z poprzedniego, gdybym nie miał części zapasowych to by bylo z 5 czytników biggrin.gif ).
Jeżyk
Ja jeszcze nie wymieniałem a mam psx'a 5 lat biggrin.gif jestem tak obeznany w psxie że sam umiał bym go złożyć tongue.gif i dlatego wątpie żeby modchip mógłby skrócić żywotność lasera troche to nie realne dry.gif wiadomo pewnie każdemu na talerzyku po obrywały się takie kwadraciki które zasłaniały kabel na talerzyku tongue.gif i w niektórych przypadkach z talerzyka powypadały kulki ale tak poza tym laser jest bardzo dobry i jak go czyścisz regularnie o niego dbasz posłuży ci długo biggrin.gif
Pavlik
QUOTE(Jeżyk @ 24 04 2006, 23:13) *

...wiadomo pewnie każdemu na talerzyku po obrywały się takie kwadraciki które zasłaniały kabel na talerzyku tongue.gif
o kurcze fachowa terminologia huh.gif masz na myśli gumkę wypierającą nóżki, które dociskały płytkę? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.