Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Planet: Extreme Condition
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Marlon
Podczasa premiery XO w Japonii Capcom zaprezentowało swój nowy projekt.

Oficjalna strona: http://www.capcom.co.jp/lostplanet/index.html
Trailer: http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2288

Trzeba przyznać, że robi wrażenie... Moim zdaniem to obok Gears of War kolejny kandydat do zaprezentowania potencjału X360 w bardzo konkretny sposób. Mówiąc prościej - wierzę, że ta gra pozamiata. Graficznie już prezentuje sie bardzo dobrze, walki z kolosalnymi monstrami zdzierają kask, misje chodzone także mogą okazać się konkreciarskie - już widać, że zadyma będzie sroga. To lubię. Capcom mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Gra swoją charakterystyką może wstrzelić się zarówno w rynek japoński, jak i pozostałe, mniej egzotyczne - skośnoocy dostaną kolejny argument przemawiający za kupnem XO? Zobaczymy.
Matrox
Tez ogladalem ten filmik i musze stwierdzic, ze gra swietnie sie zapowiada i jest na co czekac ;]
YETI
Ja tam nie widze nic ciekawego, ale z drugiej strony to Capcom, wiec bardzo dobry tytuł jest bardzo prawdopodobny.
Wolny
Glowny bohater jest chyba wzorowany na jakims japonskim aktorze.
Diabeu
QUOTE(Wolny @ 11 12 2005, 18:19) *

dodatkowy bodziec dla japońców,

Yeti, ty chyba w żadnym tytule na xO nic nie widzisz, większego fatalisty i jęczypauki nie widziałem już dawno
Maiden
Termin wydania gry w Europie.

Diabeł -> Nazywaj rzeczy po imieniu icon_twisted.gif Fanb... wub.gif
bebbop
Z informacji podawanych na livie podczas sciagania trailera w 480p, badz 720p mozna sie dowiedzie, ze tworcy serii Onimusha oraz Devil May Cry wspolnie pracuja nad tym projektem. Z pewnoscia wyjdzie z tego cos konkretnego cool.gif
Diabeu
huh a aktor co dał japę to jakiś koreański masta, pewno poza mechami i klamkami będą jakieś "super moce" bo za dużo o tej jego ręce w trailerze nawijają, no i ta końcówka, co to było? mikrofolówka?
Saunter
Nowe skany z LP
http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1159
Markus
QUOTE(Wolny @ 11 12 2005, 18:19) *

właściwie to koreańskim: Lee Byung-Hun
był niezły w All In , polecam
kermit
Na gamespot jest dobra zapowiedź, polecam.

Ludzie już w to grali i mówią że to jedna z najlepiej prezentujących się gier na 360 i wygląda pięknie. O gameplayu także wypowiadają sie w samych superlatywach, a gra jeszcze nie dorobiona. Jak dla mnie hit, bez dwóch zdań.

Pewniak.
Piasecznik
Giera ma wyjsc w przyszlym roku a ktos juz w nia grał?
Przedziwne. Daj linka.
kermit
QUOTE(Piasecznik @ 20 04 2006, 13:47) *

Giera ma wyjsc w przyszlym roku a ktos juz w nia grał?
Przedziwne. Daj linka.

Oo rany, nie słyszałeś o czymś takim jak "hands on" serwisów Gamespot czy IGN.com ?
Pewnie że grał, ale nie w wersje finalną, tylko w przygotowany przez dev'a level.

http://www.gamespot.com/xbox360/adventure/...tml?sid=6147706

Pozdr
PePeP
Jest już nowy trailer - PRE E3 '06 i jest na serio świetny. Jak na moje oko to gra chodzi w 60 fps do tego oferując grafike na rewelacyjnym poziomie. Dziwne jest tylko to że giera juz teraz wygląda tak (pipi), 9 maja ma być grywalne demo (ale raczej chodzi o E3, a nie MARKETPLACE), a premiera gry jest dopiero na początku 2007 roku. Z drugiej strony to dobrze - grafika jeszcze zostanie mocno podciągnięta (a juz mamy gwarancje żę będzie świetna), a przede wszystkim gameplay - developerzy będą się mogli na nim skupić. Ta gra w końcu pokaże, że XBOX 360 to potężna maszyna, trzeba tylko zrobić dobry engine od podstaw (i mądrze) pisany pod tą konsole (pierwszą taką grą moim zdaniem jest GRAW - a przecież jego autorzy nie są specjalnie znani z niesamowitej grafiki, w porównaniu z japońcami).
kermit
Na 99% mowa o demie na marketplace - 3 maja tapeta a 9 maja demko, proste? REWELACYJNE icon_twisted.gif

Fakt że grafa i roboty rządzą, no i potwory ]:-F
Ryo-San
powiem szczerze ze bo trailerku ktory dostepny jest od samego poczatku na markecie jakos zlalem ten tytyul, ale bo tym ostatnim trailerze z xboxyde jestem zachwycony...REWELACJA..wszystko pieknie smiga, cudowna grafa, boski klimat..no ale i tak czekam z niecpierpliwoscia na pierwsze opinie po demku..oby byly same pozytywy..zreszta Capcom raczej pompeliny nie powinien odwalic..
YETI
Gra wygląda i zapowiada się extra.
Nie ma takiej mozlwosc aby ten tytuł sie nie udał.
Teraz pozostaje tylko czekac do 9.05 smile.gif
YETI
Capcom will be distributing a playable demo of its upcoming Xbox 360 title Lost Planet online on May 9, the demo can be downloaded from Xbox Live market place, available in USA only.
No to juz sobie pograłem confused.gif
Matrox
QUOTE(YETI @ 27 04 2006, 07:59) *

Capcom will be distributing a playable demo of its upcoming Xbox 360 title Lost Planet online on May 9, the demo can be downloaded from Xbox Live market place, available in USA only.
No to juz sobie pograłem confused.gif

Wytarczy zalozyc nowe konto(silver) na USA i po problemie.
kermit
Ja mam w USA, więc jak wyjdzie demko to zdam relację.
Szczególnie że od teraz na monitorku cieszę się HDTV (kupiłem kabelek) i grafa jest 6 razy lepsza icon_twisted.gif
m1sza
http://www.xboxyde.com/news_2822_en.html Pyszniutki trailerek w 720p
Przyznam,ze zrobil na mnie duze wrazenie i z niecierpliwoscia wyczekuje jakiegos wiekszego info na temat LP smile.gif
OsciBosci
huh http://www.xboxyde.com/news_2896_en.html gameplay BlimBlim`a...podobno Microsoft nie chcacy wrzucil demo na MP po czym je szybko zdjal, ale sprytny chłopak zdazyl je sciagnac smile.gif
Piasecznik
Ale sensacja tongue.gif szczególnie że jutro (a w zasadzie dziś czyli 2006-05-09) oficjalnie będzie to demo do zassania.
m1sza
Ale trzeba przyznac, ze lepszej znieznej scenerii do tej pory nie widzialem. Pycha. Klimat jak z The Thing.
Ryo-San
wyglada to naprawde zajebiscie..klimat powala..ogolnie mam wrazenie ze ta gra to maxymalnie podpakowany(do poziomu next genow) engine Residenta 4tego..swietna gra naprawde..jestem milo zaskoczony..i polecam filmik..jednak minus leci w strone wrogow - jakies te robaki takie bez polotu;/
ogolnie szykuje sie naprawde mocny tytul.
m1sza
Robaki "szeregowe" slabe, ale ten duzy byl wypasny smile.gif
kubson
zajawilem sie strasznie to wyglada poprostu cudnie smile.gif byla by juz konferencja ms
Zeratul
w demku dwie plansze do wybory, marne 300Mb nawet dzis przy przeciazeniu serwerow dalo sie sciagnac.

Ta gra pozamiata!!! Sterowanie intuicyjne...Wszystko plynniutko, potworki wygladaja super, tylko nie wiem czy jest walka na mechy w demie, bo mnie zabili zanim ukonczylem demko sad.gif
Piasecznik
Po ztyraniu pierwszego bossa, wsida się do czegoś na kształt mecha, battle gear.
Czy w jakimś grubszym sweterku niż ten można biegać to nie wiem.
Maiden
Gra jest naprawde przyjemna. Graficzka śliczna smile.gif

Bedzie dobrze : )
Piasecznik
QUOTE(Maiden @ 11 05 2006, 12:33) *

Gra jest naprawde przyjemna. Graficzka śliczna smile.gif

Bedzie dobrze : )

Będzie bardzo dobrze. Nie mogę się doczekać laugh.gif
Diabeu
tru, prezentuje się przyjemnie

animacja ziomka jest świetna, ino nie wiem po kiedy ciula jest to obracanie o 90 stopni, by dali jak w Mercenaries a nie kombinacje z Panzer Dragoon jakieś

ktoś wie po co się te "żółte bzdety" zbiera? nawalony ciorałem i jakoś nie chciało mi się wnikać:f
Soul
Takie sobie to demko sad.gif
Matrox
QUOTE(_Diabeu_ @ 11 05 2006, 18:00) *

animacja ziomka jest świetna, ino nie wiem po kiedy ciula jest to obracanie o 90 stopni, by dali jak w Mercenaries a nie kombinacje z Panzer Dragoon jakieś

ktoś wie po co się te "żółte bzdety" zbiera? nawalony ciorałem i jakoś nie chciało mi się wnikać:f

W lewm gornym roku masz licznik ktory odlicza w dol, gdy zbierasz te zolte bzety to licznik wzrasta ;] Nie mam pojecia co sie stanie jak spadnie do 0 (pewnie zamarzniemy i The End).
Zeratul
QUOTE(Matrox @ 11 05 2006, 17:18) *

QUOTE(_Diabeu_ @ 11 05 2006, 18:00) *

W lewm gornym roku masz licznik ktory odlicza w dol, gdy zbierasz te zolte bzety to licznik wzrasta ;] Nie mam pojecia co sie stanie jak spadnie do 0 (pewnie zamarzniemy i The End).

no tak jakby... niestety spotkalo mnie to wink.gif
dodatkowo tracisz ten hmm armor jak obrywasz, wiec lepiej to zbierac...
Diabeu
że coś tam rośnie to załapałem, i w sumie tak myślałem że to temperatura

friki blink.gif
ememiks
Nie wiem jak wy ale mi sie gierka podoba i to bardzo fajnie pomyslana ladna i ma klimacik czego wiecej trza? Nie ma to jak shotgun nosic dla mecha wink.gif
Xardas
No, pewnie hiciora z tego nie będzie (słowo kluczowe to "pewnie"), ale gra się całkiem przyjemnie smile.gif Trza poczekać na pełną wersje i jakąś recke fachową.
YETI
Graficznie ładnie, wybuchy daja rade hyh.gif
Gierka jak dla mnie posiada niezły klimacik.
Powinnismy dostac tytuł na mocna 8 (a moze cos wiecej? smile.gif )

PS. Demo wazy bardzo mało a dostalismy dwa levele smile.gif
palo
ściągnąłem z E3 jakieś trailery, właściwie gameplay i musze powiedzieć, że gra robi wrażenie smile.gif śnieg, akcja, dynamika, do tego eksplozje, albo bajery typu światło latarki etc, może z tego wyjść bardzo fajna gra smile.gif
Diabeu
pomęczyło się wczoraj demo i wrażenia są ihaha, świetna gra się szykuje - single of korz, co do multi to kij wie

motyw jak odpiąłem gatlinga z mecha i popylałem po jaskiniach tłukąc robale zrobił na mnie wrażenie icon_twisted.gif
Ozi
Generalnie wrażenia pozytywne. Fajnie się strzela, fajne wybuchy, fajna graficzka, wszystko fajne. Może z tego być fajna gra. hyh.gif

Niezły motyw miałem podczas walki w budynku z tym wypasionym robalem. Cofam się, cofam bo ten macha odnóżami. Unosi jedno żeby mnie dziabnąć z góry a tu mi się podczas cofania zza pleców beczki wyłaniają. Robal przygrzmocił w beczkę i... zaliczył siarczyste "jeeeeeeeebut" prosto w twarz. hyh.gif
Śledziu
Zacna rozwałka. Ja tymczasem męczyłem energetycznym działkiem mecha "śnieżnych piratów"(LoL) i go wymęczyłem bez rozwałki, tylko się przewrócił. Dało się drania potem przejąc i siac ołowiem jeszcze dotkliwiej i skakac wyżej, dalej, srut.
<><
Ryo-San
no giereczka fpyteczke...klimat daje rade, grafika no i akcja z mechem to ogien z dupy...narazie katuje pierwszy level, wybilem wszystkich i co dalej robic blink.gif
jedyne co zwrocilo moja uwage to to takie cos w garazu - ale po aktywacji tego nic nie da sie z tym zrobic..hmmm

Powinnismy dostac tytuł na mocna 8

jezeli gra bedzie nabierala tempa jak RE4, plus jakies nowe fajne patenty to bankowo wiecej niz mocne 8
Diabeu
znaczy misja z piratami? goń przed siebie, potem wielka stalowa brama i 2 mechy do rozwałki, a po nich jeszcze jeden
Ryo-San
a gdzie jest ta stalowa brama?? : o musze sie cofnac czy jak..jak wyjde z tego duzego pomieszczenia w ktorym stoi nasz mech to tam nic nie ma oprocz miniguna do mecha i trzech przeciwnikow..no zadnej bramy nie widze blink.gif
Diabeu
ale która misja? robale czy piraci?
Ryo-San
jak narazie wybijalem same robale wiec zapewne misja z robalami
YETI
wychodzisz z tego hangaru, idziesz przed siebie i łapiesz sie linką wzgorza
MaxVarEmreis
QUOTE(Ryo-San @ 7 07 2006, 10:36) *

jedyne co zwrocilo moja uwage to to takie cos w garazu - ale po aktywacji tego nic nie da sie z tym zrobic..hmmm

Heh, to Ci dodatkowy czas dodaje smile.gif. Tak jak zbieranie tej "lawy" po przeciwnikach smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.