3 W POLSCE (ZARAZ PO MAGAZYNIE PSX EXTREME I GIERY.EU) MINI RECENZJA LOST PLANET: EXTREME CONDITION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lost Planet: Extreme Condition byl dla mnie must have, ktory mial po Gears of War okazac sie kolejnym tytulem, ktory zmiecie wszystko z powierzchni ziemi. O ile GoW mna pozamiatal, wyprowadzil z rownowagi, zachwycil i wzbudzil we mnie szereg kolejnych reakcji lancuchowych, o tyle po wczorajszej sesji z LP jedyne co mi sie zachcialo to spac. Zaczalem kampanie na poziomie hard, co bylo duzym bledem, gdyz po dojsciu bez najmniejszych problemow do bossa, okazalo sie ze z poziomem T-Energy jaki mam w zapasie nie jestem w stanie go pokonac, wiec rzucilem wszystko w cholere, by pograc ze znajomymi w GoW. Okazalo sie jednak, ze tam mnie szlag trafil, bo po patchu nie ma szans, by bez lagow grac z Polakami, jak to mialo miejsce przed patchem. Sorry Velius, ze cie wyzywalem na prawo i lewo

Po tym wrocilem do LP, szybko odpalajac gre na Normal. Szybkie przejscie pierwszego stage, szybkie i bezproblemowe pokonanie pierwszego bossa i po rozpoczeciu misji drugiej zachcialo mi sie spac. Gdy gralem w GoW, co chwile cos mnie zaskakiwalo, to Berserk w pierwszym i piatym akcie, to niebo w piatym akcie, to wybuchajace wretchersy w 3, Krolle w 2... itd. GoW obudzil czy moze wytworzal we mnie emocje, az sie rzeczywiscie chcialo kopac dupe locustom. Do tego dochodzil mega genialny co-op, ktory w moim przekonaniu powinien byc obecnie standardem w grach. Lost Planet mimo, ze jest piekne graficznie, ma naprawde fajnych przeciwnikow, fajnych bossow, fajne VS... to nie wywoluje u mnie emocji. Poza tym fabula, ktora z jednej strony zapowiada sie nie najgorzej jest zarazem lekko przewidywalna i infantylna
zabili mi tatusia, to dolacze do was zeby kopac dupe potworom. zadnych rosterek wewnetrznych. Jasne w GoW tez nie bylo czegos takiego, ale tam byles Gearsem, zolnierzem, ktorego zadaniem jest wykonywanie rozkazow, a nie zastanawianie sie nad nimi. To wszystko wstepne i pierwsze wrazenie z gry, ktore na pewno sie jeszcze zmieni. Ponadto obrot kamera o 90st, wcale nie jest takim klawym patentem jak mi sie na poczatku wydawalo. Grze moim zdaniem brakuje dynamiki. Ale zobaczymy co bedzie dalej, nie chce nikogo uprzedzac do tego tytulu, to moje subiektywne wrazenie po pierwszej godz spedzonej z tym tytulem.
P.S. Jak ktos chce kod do triala do darmowego Golda na 48h to PM do mnie...