Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Planet: Extreme Condition
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
jiloo
QUOTE(PePeP @ 9 01 2007, 16:48) *

(...)czy dysk DVD z dodatkami tez jest region-free.

najczesciej (pisze najczesciej, ale chyba NIGDY) nie sa.
opall
ja jak zamowilem gowa z dvdcrave w limitowanej edycji to dvd z dodtakowymi materialami smigal normalnie. a w dvdcrave kuszaca cena limitki 210 zl bodajze... niezle. zna ktos lepszy wysylkowy sklep bo ja na razie nic orpocz dvdcrave nie moge znalezc. pozdro i sory za lekki offtop
Matriks_1111
Zastanawia mnie jedno... Patrząc na DVD Crave mamy oznaczenie "No of discs: 1". Gdzie jest więc bonusowy dysk? Chyba, że chodzi tylko o grę, czy może czegoś nie skumałem ninja.gif
Dziobak_
QUOTE(opall @ 9 01 2007, 17:54) *

ja jak zamowilem gowa z dvdcrave w limitowanej edycji to dvd z dodtakowymi materialami smigal normalnie. a w dvdcrave kuszaca cena limitki 210 zl bodajze... niezle. zna ktos lepszy wysylkowy sklep bo ja na razie nic orpocz dvdcrave nie moge znalezc. pozdro i sory za lekki offtop

Raczej nie, zwłaszcza patrząc na korzystny kurs dolara australijskiego.

EDIT:Jak się własnie dowiedziałem, gra jest region free, wiec mozesz atakować www.videogamesplus.com albo www.play-asia.com
Lucek
gra po prostu wymiata. oderwalem sie na chwile, ale to wszystko jest po prostu urzekajace - absolutny must have, hit bijacy moim zdaniem GoW na glowe, choc nie pod wzgledem graficznym. Absolutny numer 1 na XO.
FlyJ4ck
odlozylem juz 450 zloty na wii biggrin.gif i nie wiem czy kupic lp czy dalej zbierac
signap
@Luckash
masz 2 pady jak tak to sprawdz splita czy co tam jest na 2
wężyk
A wiecie może jaka bedzie cena w dniu premiery np w takim media markt czy empiku??
Bo używki chyba narazie długo nie dostane.
teddy
@up
Obstawiałbym przedział 249-289. Za 289 widziałem jakiś miesiąc temu w empiku GoW, a wszystkie nowe gierki startują tam praktycznie od 249 zł. W MM może troszkę taniej.
Matriks_1111
Może mnie ktoś uspokoić/dobić jak to jest z tym region-free tego bonusowego dysku? Czy zamawiająć np. z DVDCrave, dostanę dysk dodatkowy też bez regionalnej blokady?
Lucek
QUOTE(signap @ 9 01 2007, 19:59) *

@Luckash

nie mam dwoch padow, ale sprobuje cos skolowac wink.gif

QUOTE(Matriks_1111 @ 9 01 2007, 21:32) *

Może mnie ktoś uspokoić/dobić jak to jest z tym region-free tego bonusowego dysku? Czy zamawiająć np. z DVDCrave, dostanę dysk dodatkowy też bez regionalnej blokady?

hm z tego co sie orientuje to Australia ma ten sam region co my :>
MaxVarEmreis
QUOTE(Luckash @ 9 01 2007, 21:48) *

Nie, Australia ma region 4, my mamy region 2.
Blim
http://xbox360.ign.com/articles/753/753402p3.html

Recenzja.
the_m

QUOTE(signap @ 9 01 2007, 19:59) *

@Luckash

nie mam dwoch padow, ale sprobuje cos skolowac wink.gif

"All listed DVDs are formatted to play on Australian systems (Region 4 and PAL), unless otherwise stated"

Skoro sa w PALu to chyba beda dzialac ;>
A poza tym skoro jest napisane ze limitka jest region free to cala zawartosci tez chyba jest region free co nie?
Ryo-San
W przypadku Xa pierwszego i Halo 2 Limted Edition, ktore tez bylo w palu - dodatkowa plyta niestety nie dziala. dlatego ze byla wlasnie w regionie 4 - dlatego wniosek jest prosty - bonusowa plytka z Lost Planet Limited Edition nie będzie chodzila na europejskich X'ach. Tylko ze bez problemu odpalicie ją na kazdym PC badz zwyklym odtwarzaczy DVD, ktory jest poprostu region free - a teraz wiekszosc playerow jest wlasnie z tego "regionu".
ghost PL
Nic nie jest proste. Bonusowa płyta z Halo 2 (wydanie australijskie) nie chodzi. Ale już bonusowa płyta z Gears of War (także z wydania australijskiego) bryka bez problemu.
Co do Lost Planet, to proponowałbym jednak zwrócić uwagę na fakt, iż wersja Region Free Limited Edition jest wydaniem amerykańskim, co wyraźnie jest zaznaczone. Więc na dzień dzisiejszy nie wiadomo czy płyta będzie bez ustawionej flagi i czy będzie posiadała Region 0.
Matriks_1111

Ale tam akurat sprowadzana jest wersja US i dlatego się pytam...
nightbull
Witam wszystkich.

Potrzebuję mapę/opis ze screenami, które pokazują gdzie dokładnie rozmieszczone są w LP wszystkie target marki.
Może ktoś przypadkiem natknął się w necie na coś takiego?
Lucek
recenzja po polsku:

http://giery.eu/Xbox360/Recenzje/Lost-Plan...-Condition.html
jiloo

ja jak zamowilem gowa z dvdcrave w limitowanej edycji to dvd z dodtakowymi materialami smigal normalnie.

Plus jest taki, ze Australia i Europa maja PAL i ten sam region DVD. stamtad bedzie nam wszystko chodzic.
Diabeu
nie ten sam region Adam, oba kontynenty mają PAL ale regiony mają inne oznaczenia
MaxVarEmreis
QUOTE(jiloo @ 10 01 2007, 14:55) *

ja jak zamowilem gowa z dvdcrave w limitowanej edycji to dvd z dodtakowymi materialami smigal normalnie.

Plus jest taki, ze Australia i Europa maja PAL i ten sam region DVD. stamtad bedzie nam wszystko chodzic.

No własnie, ze nie. Trzeba rozróżnic gry i filmy. W grach mamy podział tylko na 3 regiony, PAL, NTSC-J, NTSC-NA. Dlatego gry zakupione w AU smigaja na naszych konsolach. Jednak płyty dodatkowe, to juz nie jest gra tylko, "film" DVD, a tutaj mamy duzo wiecej regionów. Australia ma np region 4, my 2. Moze sie tak zdarzyc, że nie odpalimy płyty DVD na naszych playerach.
Zeratul
tez mi filozofia zrzucic film DVD decrypter... zmienic region, wypalic na plytke... jak wam juz sie na kompie nie chce ogladac...
Matriks_1111
W sumie często ściągałem filmy na DVD z Australi. Plusem było to, że oni wydają filmy najczęściej w 2-óch regionach: 4 i 2. Zastanawiam się tylko, czy tym razem będzie tak samo, bo wydanie jest US...
Kali
Szybkie porzadki i wywalony spam.

Zeratul: bawi cie to, ze spamujesz i zostajesz nagradzany przez moderatorow? To ja ci moge dac jeszcze jeden powod do smiania, taki dwudziestoprocentowy. Jakikolwiek dalszy spam z twojej strony i beda lecialy warny. Jezeli zas chodzi o nadchodzace przysylki, zamowienia, oficjalne maile i biadolenia dlaczego to jeszcze paczka do ciebie nie doszla, to rob z tym furrore na shout'cie, albo stworz odpowiedni temat w np. Hyde Parku (sugerowany topic: "trzepanie gruchy w oczekiwaniu na paczke i czemuz to ona nie przychodzi"). Po ostatnich, skasowanych juz postach, z pewnoscia zauwazyles, ze wiele osob draznia tego typu twoje wypowiedzi i nierzadko zarozumialy ton. Wyciagnij wnioski i uspokoj sie, przestajac smiecic w ten sposob w roznych tematach tego subforum. EOT.

Oka. Teraz same opinie i wypowiedzi zwiazane z Lost Planet - za reszte beda z miejsca lecialy warny.
teddy
Właśnie skończyłem sesje z tym tytułem (niestety tylko demko) i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem.

Pierwsze co zwróciło moją uwagę to wszędobylski śnieg biggrin.gif. No cóż u nas w tym roku tego zjawiska nie uświadczyłem jeszcze, więc jaka była moja radość gdy w Lost Planet zagrzebywałem się w zaspach po pas. Urzekła mnie ta planeta mimo swojego dosyć nieprzyjaznego klimatu. Wykonanie to po prostu mistrzostwo świata, nigdzie indziej nie widziałem tak sugestywnego klimatu (po paru minutach grania sięgnąłem odruchowo po bluzę smile.gif ).

Powaliły mnie również wybuchy (ogień plus dym masakra) oraz VS. Kilka razy wsiadałem i wysiadałem z tej maszyny żeby popatrzeć jaka piękna animacja wprawia to cudeńko w ruch.

Animacja samego bohatera oraz przeciwników też wygląda bardzo naturalnie (ach ta płynność).

Jedyne co mi spędza sen z powiek odnośnie pełnej wersji to kwestia monotonii. Nie wiem być może się mylę, ale wydaje mi się, że w tej produkcji w demie zostało zaprezentowane wszystko (no prawie). Czytając recenzję w PE nie przypominam sobie by autor narzekał na tą sprawę, jednakże...

No nic przyjdzie mi poczekać, aż więcej osób zapozna się z tą grą i wysłuchania różnych opinii. Na dzień dzisiejszy to z pewnością tytuł, który z pewnością chciałbym znaleźć w swojej kolekcji.

Edit: Zapomniałbym o głównym bohaterze, jego futerko na kapturze prezentuje się zawodowo biggrin.gif
Kali
QUOTE(teddy @ 11 01 2007, 21:42) *

Jedyne co mi spędza sen z powiek odnośnie pełnej wersji to kwestia monotonii. Nie wiem być może się mylę, ale wydaje mi się, że w tej produkcji w demie zostało zaprezentowane wszystko (no prawie). Czytając recenzję w PE nie przypominam sobie by autor narzekał na tą sprawę, jednakże...

Narzekanie na monotonnie nawet przez chwile nie przemknelo mi przez glowe - zapewniam smile.gif . Nie masz pojecia, z jakimi to przeciwnikami bedziesz sie jeszcze borykal, a pewnikiem tez nie przypuszczasz, jaka roznorodnosc mechow oferuje pelna gra. Nie mowiac juz o spektakularnych walkach z naprawde poteznymi bossami. Nota bene: nawet pierwszy level z demka rozni sie od tego, z czym ma sie do czynienia w finalnym produkcie.

Malo tego, po demku spodziewalem sie, ze bedzie mozna sie przyczepic monotonni krajobrazowej - ale nie odczuwa sie tego w trakcie gry, bo gania sie po bardzo zroznicowanych miejscowkach.
teddy
QUOTE(Kali @ 11 01 2007, 22:16) *

Narzekanie na monotonnie nawet przez chwile nie przemknelo mi przez glowe - zapewniam smile.gif . Nie masz pojecia, z jakimi to przeciwnikami bedziesz sie jeszcze borykal, a pewnikiem tez nie przypuszczasz, jaka roznorodnosc mechow oferuje pelna gra.

No to mnie uspokoiłeś. Z doświadczenia wiem, że gry akcji dosyć często "wypalają" się już w demie i pełne wersje gier są tylko dłuższą wersją dema.

Swoją drogą bardzo podoba mi się polityka Capcomu. Pokazują w demach wiele zalet gry (grafika, fizyka, mechanika rozgrywki), ale również na tyle mało by potem gracz po odpaleniu pełnej wersji nie zaczął stękać, że to wszystko już było. Tak było w przypadku Dead Rising tak jest i w przypadku Lost Planet z tego co słyszę.

Wracając do gry to w demie napotkałem się na kilka dziwnych bugów. Na przykład wyciąłem wszystko w okolicy i nagle "zza kamery" dostaje serię w potylicę. Odwracam się a tam ani żywej duszy. Raz zdarzyło mi się, że przyjąłem kilka kulek na mazak, które zmaterializowały mi się tuż przed twarzą o.O. Mam nadzieję, że to tylko niedopatrzenia w demku i, że w pełnej wersji takie babole nie występują.

W poprzednim poście zapomniałem również powiedzieć o wspaniałym patencie z linką. W etapie, w którym atakujemy fort ludzi, daje ona niesamowite możliwości. Przeszedłem go chyba z 10 razy i za każdym razem zupełnie inaczej. Kapitalna sprawa. Nie wyobrażam sobie jaki to daje power w potyczkach multiplayerowych. Akcje typu: uciekasz przed kolesiem, chowasz się za ścianą by za chwilę za pomocą liny wspiąć się na dach budynku i zeskoczyć za plecami przeciwnika niczym predator, są pewnie spotykane dosyć często, a wszystko zależy od kreatywności grających. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam.
wężyk
No to ściągnij demko multi i sam sie przekonaj;]I widać tawet niektore poprawki od demka w singlu jak chodz by rozwalanie okien.
kulakila
QUOTE(wężyk @ 11 01 2007, 23:41) *

No to ściągnij demko multi i sam sie przekonaj;]I widać tawet niektore poprawki od demka w singlu jak chodz by rozwalanie okien.

... ogólnie "mass of destruction" !!! W pył mozna obrócić na prawdę sporo obiektów, przykładowo skitrałem sie za ścianką co by uchronić się przed nadciągającym mechem i cieszyłem michę jaki to ja bystrzacha a tu jak nie pizgnie i ... chu. nie ma osłonki - mniam ! Nie jest to może jeszcze całkowita swoboda w "zgliszczaniu" ale na pewno kolejny level - czego nam tak brakóje przecież w Gearsach cool.gif
jiloo
QUOTE(teddy @ 11 01 2007, 22:59) *

Wracając do gry to w demie napotkałem się na kilka dziwnych bugów. Na przykład wyciąłem wszystko w okolicy i nagle "zza kamery" dostaje serię w potylicę. Odwracam się a tam ani żywej duszy. Raz zdarzyło mi się, że przyjąłem kilka kulek na mazak, które zmaterializowały mi się tuż przed twarzą o.O. Mam nadzieję, że to tylko niedopatrzenia w demku i, że w pełnej wersji takie babole nie występują.

demo ma okolo pol roku, jak nie wiecej.
to tez rodzaj polityki Capcomu - czytalem w jakims wywiadzie. dali demo duzp wczesniej i reagowali na feedback od graczy poprawiajac co sie nie podaoba.
signap
przeciez wyraznie pisze E3 DEMO...
teddy
QUOTE(wężyk @ 11 01 2007, 23:41) *

No właśnie jest ten problem, że posiadam konto Silver confused.gif , ale to się powinno niedługo zmienić.

Edit: Właśnie przed chwilą awansowałem na Złotego Członka, więc nie omieszkam obadać multi Lost Planet biggrin.gif
Zeratul
3 W POLSCE (ZARAZ PO MAGAZYNIE PSX EXTREME I GIERY.EU) MINI RECENZJA LOST PLANET: EXTREME CONDITION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lost Planet: Extreme Condition byl dla mnie must have, ktory mial po Gears of War okazac sie kolejnym tytulem, ktory zmiecie wszystko z powierzchni ziemi. O ile GoW mna pozamiatal, wyprowadzil z rownowagi, zachwycil i wzbudzil we mnie szereg kolejnych reakcji lancuchowych, o tyle po wczorajszej sesji z LP jedyne co mi sie zachcialo to spac. Zaczalem kampanie na poziomie hard, co bylo duzym bledem, gdyz po dojsciu bez najmniejszych problemow do bossa, okazalo sie ze z poziomem T-Energy jaki mam w zapasie nie jestem w stanie go pokonac, wiec rzucilem wszystko w cholere, by pograc ze znajomymi w GoW. Okazalo sie jednak, ze tam mnie szlag trafil, bo po patchu nie ma szans, by bez lagow grac z Polakami, jak to mialo miejsce przed patchem. Sorry Velius, ze cie wyzywalem na prawo i lewo smile.gif Po tym wrocilem do LP, szybko odpalajac gre na Normal. Szybkie przejscie pierwszego stage, szybkie i bezproblemowe pokonanie pierwszego bossa i po rozpoczeciu misji drugiej zachcialo mi sie spac. Gdy gralem w GoW, co chwile cos mnie zaskakiwalo, to Berserk w pierwszym i piatym akcie, to niebo w piatym akcie, to wybuchajace wretchersy w 3, Krolle w 2... itd. GoW obudzil czy moze wytworzal we mnie emocje, az sie rzeczywiscie chcialo kopac dupe locustom. Do tego dochodzil mega genialny co-op, ktory w moim przekonaniu powinien byc obecnie standardem w grach. Lost Planet mimo, ze jest piekne graficznie, ma naprawde fajnych przeciwnikow, fajnych bossow, fajne VS... to nie wywoluje u mnie emocji. Poza tym fabula, ktora z jednej strony zapowiada sie nie najgorzej jest zarazem lekko przewidywalna i infantylna zabili mi tatusia, to dolacze do was zeby kopac dupe potworom. zadnych rosterek wewnetrznych. Jasne w GoW tez nie bylo czegos takiego, ale tam byles Gearsem, zolnierzem, ktorego zadaniem jest wykonywanie rozkazow, a nie zastanawianie sie nad nimi. To wszystko wstepne i pierwsze wrazenie z gry, ktore na pewno sie jeszcze zmieni. Ponadto obrot kamera o 90st, wcale nie jest takim klawym patentem jak mi sie na poczatku wydawalo. Grze moim zdaniem brakuje dynamiki. Ale zobaczymy co bedzie dalej, nie chce nikogo uprzedzac do tego tytulu, to moje subiektywne wrazenie po pierwszej godz spedzonej z tym tytulem.

P.S. Jak ktos chce kod do triala do darmowego Golda na 48h to PM do mnie...
ping
Dla zainteresowanych - Lost Planet USA jest region free
Collector's Edition - 69.90$
Standard Edition - 59.90$
kapciu360
fajna jest ta gra ?? to moze kupie ...
PS.SOrka za offtopa smile.gif
xdeadly
Własnie mam już za sobą...smile.gif Najbardziej mnie zawiódł czas gry...confused.gif Niecałe 5h ?? confused.gif Przy grze nieziewnąłem ani razu a to już dużo świadczy...wink.gifwink.gif Akcja Akcjai jeszcze raz akcja ! Zero monotonii..smile.gif Polecam!
Kali
QUOTE(xdeadly @ 12 01 2007, 22:39) *

Własnie mam już za sobą...smile.gif Najbardziej mnie zawiódł czas gry...confused.gif Niecałe 5h ?? confused.gif Przy grze nieziewnąłem ani razu a to już dużo świadczy...wink.gifwink.gif Akcja Akcjai jeszcze raz akcja ! Zero monotonii..smile.gif Polecam!

To ty kazda misje majtnales w 25 minut? Cos mi sie nie chce wierzyc. Albo spsules sobie gre szpilaniem na easy.
Matriks_1111
W sumie możliwe, że tak zrobił. Zresztą... jak ktoś gra dla achievementów, a nie przyjemności płynącej z gry, to co się dziwić. Swoją drogą to brakuje achievementów za np. przejście gry na najwyższym poziomie trudności (CoD3 się kłania wink.gif)
MasterShake
QUOTE(kapciu360 @ 12 01 2007, 21:24) *

sprawdz demo, imo swietna i ogolnie malo kto narzeka tutaj
teddy
Ściągnąłem demko multiplayera i mam odnośnie niego mieszane uczucia. Z jednej strony patent z grapling hook naprawdę daje rade i często go używałem aby złapać uciekających przede mną pacjentów. Super wygląda również samo pole bitewne, mimo, że mapka jest dosyć spora to można odnaleźć się bardzo szybko, wystarczy stanąć na jakimś podwyższeniu i już widzimy paru delikwentów. Kilka razy zdarzyło mi się stanąć na jakiejś wieży z rocket launcherem w ręce i pogodzić kilku zwaśnionych w oddali przeciwników celnie ulukowaną rakietą smile.gif. Moc.

Z drugiej strony jest kilka rzeczy, które mi nie przypadły do gustu. Po pierwsze, o ile w singlu to niezbyt przeszkadzało to w multi zatrzymywanie się postaci przy każdym rzucie granatem i zmianie broni powoduje, że kuleje trochę dynamika gry. Zadziwiła mnie również słabość VS. Jest ich sporo na planszy, ale wcale nie są jakoś specjalnie silne (masz kilka granatów lub bazookę i po sprawie, no chyba, że lecisz na niego frontalnie tongue.gif). Przegięta za to według mnie jest plasma gun. Nie dość, że jest zabójczo skuteczna na średni i daleki dystans to ma nieskończoną amunicję (edit: a nie zwróciłem uwagi, że zżera T-ENG, zwracam honor). Plasma gun + dobra miejscówka = bardzo udane żniwa. Brakowało mi motywu znanego z Halo, czyli smugi ciągnącej się za snajperkami co zdradzało pozycję snajpera. Tutaj leci tylko taka króciutka wiązka, co może zdradzić naszą pozycję, ale robi to o wiele rzadziej.

Podsumowując gra mi się w to bardzo przyjemnie i rozgrywka dostarcza naprawdę wielu emocji (powtarzam grapling hook to mega grywalny patent), jednak nie ma tam, aż takiej dynamiki jakiej się spodziewałem. Chociaż biorąc pod uwagę dosyć rozległą mapę na której dane mi było grać to i tak było bardzo dobrze smile.gif
Amer
obadajcie video review z GameTrailers... chorobcia, bossowie w LP naprawdę TAK wyglądają?? huh.gif
Sanryu
Nie zaluje ze kupilem sobie wersje CE bo gra jest naprawde niesamowita smile.gif Walki z bossami sa naprawde niesamowite i dajace satysfakcje(bo kto by nie byl usatysfakcjonowany gdyby zabil takiego bydlaka hehe:)Multi jest naprawde suuuper!!Zagrajcie sobie w Elimination 16 osob i jako bron startowa dajcie rocket launcher za mocno biggrin.gif Wszedzie ten wspanialy dym,wybuchy i masakra tongue.gif tongue.gif POLECAM!!!!
Lucek
QUOTE(Amer @ 13 01 2007, 13:31) *

obadajcie video review z GameTrailers... chorobcia, bossowie w LP naprawdę TAK wyglądają?? huh.gif

tak smile.gif power niesamowity
Kali
QUOTE(Amer @ 13 01 2007, 13:31) *

Ano =)

Nizej cytacik, a wczesniej slow kilka smile.gif . Przez dlugi czas recenzja w PE byla trzecia napisana na swiecie! biggrin.gif Kapitalnie sie tutaj zorganizowalismy, takze ze specjalnym ukladem z drukarnia (Fenix czyni cuda takze w kwestiach kolportazu). Finalna wersje na dev kit'a dostalismy w czwartek wieczorem, w piatek przyjechalem do redakcji - caly magazyn sie juz drukowal, za wyjatkiem ostatniej wkladki, ktora miala byc dostarczona w poniedzialek rano smile.gif . Trzy dni ostrego grania (+ zabawa ofkoz. Tak sie zlozylo, ze nieopatrznie pozostawiono mnie w sobote samego w redakcji, a w Inqbatorze byla impreza Fetish French House biggrin.gif W nocy stwierdzilem, ze jak glupek nie bede siedzial w taka noc przed telewizorem, tym bardziej, ze gra byla juz prawie ukonczona smile.gif ). W niedziele wieczorem wrocilem z Katowic do chaty - w dodatku w tym dniu byla zmiana rozkladu jazdy i zwiech wyszukiwarki polaczen na pkp.pl , przez co zamiast trzy godziny, wracalem piec. Ale recenzja byla o szostej rano, wkladka poszla, PE lezalo juz w kioskach w nastepny poniedzialek - ze wzgledu na swieta, wyjatkowo wczesniej, bo 18-tego. smile.gif . Fajna akcja, nieco tez powtorka z Pragi - w nocy telefon od Sciery, rano juz w podrozy smile.gif Lubie cos takiego smile.gif

No i jeszcze ten cytacik w ramach odpowiedzi na powyzsze pytanie smile.gif :

"(...) Pierwsze skrzypce należą tutaj jednak do robali, na które nie wejdzie nawet koszulka XXXXXL, a z którymi to będziesz miał do czynienia już od samego początku gry. Głośno ryczące, starające Cię zmiażdżyć swymi długimi ramionami modliszkowate Chryatisy, wyskakujące spod ziemi gruboskórne "pancerniki" Dongo, które to potrafią złożyć się, nadając ciału kolisty kształt, co by z furią przetoczyć się po napotkanych homo sapiens... Latające paskudztwa wszelkiej maści, skorpiony wielkości ciężarówki, nabijane wybuchowymi kolcami zarodniki wyskakujące spod śniegu - Akrid to istna plaga, której nie idzie po prostu rozdeptać butem. Szybko przekonasz się, dlaczegoż to pierwszy podbój E.D.N.III zakończył się fiaskiem, szczególnie po spotkaniach z bossami, których to wielkości wahają się w przedziale od "jednorodzinnego domku z ogródkiem" po "stadion piłkarski". Opadnie Ci kopara, jak spokojne szusowanie śnieżnym skuterem zostanie nagle przerwane atakiem potężnego, śniegowego czerwia, albo gdy będziesz zmuszony do walki w ciasnej jaskini z pancernym krabem, który to z ogromną prędkością potrafi toczyć się po ścianach, wywołując lawiny. Lost Planet stawia na częste walki z ogromnymi przeciwnikami, ładnie trafiając w lukę pozostawioną po Gears of War - żałosny Corpser nie miałby tu prawa bytu. Mało tego: podaje to wszystko w fanastycznie efektowny sposób, serwując co rusz jakieś nowe atrakcje. Co bowiem powiesz na wycieczkę na szczyt góry, wokół której lata potężna ćma, której to sam podmuch skrzydeł miota Tobą jak szmacianą lalką? Albo starcie z potężnym pajęczakiem, któremu przy furkocie szaleńczo obracających się gatling gunów zamontowanych na ramionach mecha, będziesz odstrzeliwał kolejne kończyny i zwalał stalaktyty na kark? Wrażenia z takich starć są czasami po prostu fe-no-me-nal-ne. (...)
(...) Gdyby Lost Planet wyszło przed GoW, ludzie by na punkcie tej gry z miejsca zwariowali. Niestety, trzeba przyznać, że pamięć wrażeń, jakich GoW dostarczył, nieco zmniejsza zachwyty nad tą pozycją - ale nie popadajmy od razu w skrajności i nie przekreślajmy w najbliższym czasie każdego tytułu, jaki po GoW wyszedł, a nie dorównuje tej kultowej już pozycji. Lost Planet napompowane jest nieustanną akcją i pociskami świszczącymi w powietrzu, przepełnione rykami wielkich Akridów i przesycające Gracza otaczającym klimatem.(...) naprawę sporo świetnej zabawy - zabawy podkręconej jakże licznymi pojedynkami z wielkimi przeciwnikami. A to przecież uwielbiamy!"
YETI
QUOTE(kapciu360 @ 12 01 2007, 23:24) *

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/931114.asp
SREDNIA OCEN 78%
Spodziewalem sie czegos lepszego, poczekam troche, cena spadnie i dopiero kupie.
p224
QUOTE(YETI @ 13 01 2007, 16:58) *

QUOTE(kapciu360 @ 12 01 2007, 23:24) *

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/931114.asp
rolleyes.gif SREDNIA OCEN 78%
Spodziewalem sie czegos lepszego, poczekam troche, cena spadnie i dopiero kupie.
no no!!nie powiem-LP jest naprawde git,szczegolnie na duzym ekranie.gram w ta giere na 42'' plazmie w hd i mowie wam -MASAKRA!!!pare nocek zarwanych na bank.wracam pociorać.zima czeka.pozdro rolleyes.gif
PePeP
Ja kupię po sesji tą gierkę - nawet jeśli nie ma rewelacyjnych ocen to roboty + śnieg + plus bossowie tworzą mieszankę mi odpowiadającą. Zastanawia mnie tylko dlaczego skoro tak szybko pojawiła się recka LP (dużo przed czasem nawet względem amerykańskich stronek) to dlaczego tak długo czekamy na recke R6 Vegas, które miało premierą w LISTOPADZIE !!??
xdeadly
QUOTE(Kali @ 13 01 2007, 00:20) *

QUOTE(xdeadly @ 12 01 2007, 22:39) *

To ty kazda misje majtnales w 25 minut? Cos mi sie nie chce wierzyc. Albo spsules sobie gre szpilaniem na easy.

Nie.. Ale były misje które trwały po 15-20 min...
FlyJ4ck
i dobrze, nie lubie długich gier smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.