Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Planet: Extreme Condition
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Matriks_1111
Ja gierkę dostałem dzisiaj, ale niestety sesja zabrała mi możliwość przetestowania tego tytułu... Ale co mogę stwierdzić po tych kilku minutach gry. Na pewno gierka coś w sobie ma, ale po GoW nic już nie jest takie samo i na pewno dużo wody upłynie, zanim się w pełni przestawię na nowe sterowanie wink.gif
PePeP
Ja ją dostałem wczoraj. Zamawiałem z PLAY-ASIA i o zgrozo po raz pierwszy mi celnicy dołożyli opłaty ;/ Jestem tylko ciekaw czy to przez większą cenę (większość gier które do tej pory stamtąd zamawiałem kosztowały ok 130 zł, a nie ponad 200) czy tak się pechowo trafiło - wiem jedno z PLAY-ASIA zamawiam już tylko gry naprawdę tanie (do 150 zł z wysyłką) żeby w razie czego opłaty celne nie zabiły sensu całej zabawy w wysyłkę z zagranicy. A co do gierki to nie miałem jeszcze czasu przetestować (sesja :|), ale wydaję się być wszystko OK, wiadomo było z góry czego się można spodziewać na podstawie demka.
ping
z góry sorry za offtopic ale zamawiałem często paczki po 60-70 dolców, dochodziło bez cła, ostatnio przyszła paczka o wartości 45 dolarów a wraz z nią cło 35 zł ;/ obiło mi się o uszy że zmieniły się przepisy jesli chodzi o kontrole celną, wie ktoś coś na ten temat?

mozlliwe, że poprzednie paczki byly slane jako gift..a Blue Dragon wyslali jako commercial sample, a w tym wypadku clo jest juz naliczane bodajże od 25 $/Ryo
jiloo
QUOTE(ping @ 28 01 2007, 12:19) *

z góry sorry za offtopic ale zamawiałem często paczki po 60-70 dolców, dochodziło bez cła, ostatnio przyszła paczka o wartości 45 dolarów a wraz z nią cło 35 zł ;/ obiło mi się o uszy że zmieniły się przepisy jesli chodzi o kontrole celną, wie ktoś coś na ten temat?

wydaje mi sie, ze ogolnie wzrosla sprzedaz online (czytalem w gazecie). spowodowalo to pewnie wzrost liczby przesylek w Urzedzie Celnym.
Moim zdaniem jest tak: Dla nich to kolejne zrodlo dochodu wiec czemu nie dowalic cla nawet do malej paczki? Moze nastepnym razem jak klient bedzie zamawiac to pomysli o cle i sobie odpusci. Nie chce wiecej offtopowac, ale mi do paczki z ciuchami (z przecen) doliczyli clo, liczac od cen przed przecena. Przesada.
Maiden
Pojawiła się recka na V

http://www.valhalla.pl/recenzja94-Recenzuj...ost-Planet.html
Czezare
Kiepska ta recenzja z valhalli tym razem.Autor nawet nie zajaknal sie na temat najwiekszej zalety tej gry tj bossow...
Kali
Nie zwyklem komentowac innych recenzji, ale fatycznie raczj lipa... Gosciu straszny krzykacz, ilosci zdan zakonczonych wykrzyknikami nie sposob zliczyc, a o rzetelnosci tez nie mozna powiedziec nic dobrego - nie tylko o bossach nie pisze (nie chce nic zarzucac, ale imo gosciu gral w to krociutko - moze jedna, dwie misje, gra mu nie podeszla, polal wode i przedstawil oklepane atrybuty gry).

Co ciekawe w grze kompletnie zrezygnowano ze wskaźnika poziomu życia. Zamiast niego mamy do czynienia z miernikiem ciepła.

Raczej watpie, by pelna wersje okrojono w stosunku do prasowki, ktora testowalem, ale tam byl pasek energii zyciowej, cieplo bylo wyswietlanej w postaci liczbowej, z ktorej to energia zyciowa byla rekompensowana po odniesieniu obrazen - ale jak sie drugi raz ponownie oberwalo, zanim pasek sie nie zregenerowal, to bylo kaput.

Nagle okazuje się, że nie zdążycie dobiec do końca poziomu, bo Wayne’owi zaczyna brakować energii. Jedynym rozwiązaniem jest odbicie w bok i przeprowadzenie kilkunastominutowej potyczki z rojem Akrydów, aby tylko uzyskać odpowiednią ilość ciepła. Gra przepełniona jest takimi sytuacjami!

Spotkal sie ktos z takimi sytuacjami? Owszem, czasem sie zdarzalo, ze sie zbytnio oberwalo tuz przed walka z bossem, ale zawsze mozna utrzymywac dosc wysoki poziom ciepla - co rusz sa okazje, by ubic troche robali, nie zajmuje to wcale dlugo i nie wymaga zboczenia z trasy.

Uzbrojenie umożliwi nam toczenie pełnych napięcia i wizualnych fajerwerków bitew. Niektóre z nich będziemy mogli ukończyć tylko wtedy, gdy dostosujemy się do scenariusza misji, a czasem wystarczy po prostu nasza własna inwencja.

Ktos wie, co autor mial na mysli? I jakie to ma przelozenie na jakies momenty w Lost Planet?

Poza tym nic o online? I mankament, ze jest liniowa? A ktora gra tego typu nie jest?
Matriks_1111
Ogólnie jak wczuć się w autora, to można wykumać, że według niego niektórych bosów (ale o nich w sumie nie pisał), trzeba pokonać w jakiś odgórnie ustalony sposób, a potem pisze, że jednak wystarcza własna inwencja. Trochę to chore, bo jak dla mnie nie da się 2 razy tak samo pokonać przeciwnika w tej grze wink.gif

No, a online może pominął, bo czasu nie było... albo mu się Live Gold skończył laugh.gif
Temper-Tantrum
kierowanie jest slabe ;\
Matriks_1111
Kierowanie? Ale czym? Postacią, VS'em? No i może trochę więcej szczegółów?
Temper-Tantrum
mialem na mysli sterowanie postacia
Zeratul
akurat sterowanie jest fajne... tylko jak sie naparza w GoW przez 3 miesiace to potem potrzeba troche czasu by sie przestawic... ale ogolnie tego moim zdaniem grze nie mozna zarzucic.
Temper-Tantrum
QUOTE(Zeratul @ 31 01 2007, 20:52) *

akurat sterowanie jest fajne... tylko jak sie naparza w GoW przez 3 miesiace to potem potrzeba troche czasu by sie przestawic... ale ogolnie tego moim zdaniem grze nie mozna zarzucic.

Fakt , gow zmienil swiat nieco .... icon_wink.gif
Matriks_1111
Najbardziej jak dotąd urzekło mnie sterowanie VS'em z 6 misji (tam gdzie używamy mecha tatuśka tongue.gif). Normalnie zajedwabista zabawa. Tylko nie wiedzieć czemu czasem zdażało mu się po prostu stać i nie reagować na komendy... dziwne...
^^phantom
Witam. Co do bossow to nie jestem zadowolony jacys troche latwi tongue.gif Ale ten z 9 misji ktorego wlasnie przeszedlem dawal rade biggrin.gif Jaki jest boss z ostatniej misji smile.gif?
Butcher
QUOTE(Kali @ 29 01 2007, 23:39) *

Uzbrojenie umożliwi nam toczenie pełnych napięcia i wizualnych fajerwerków bitew. Niektóre z nich będziemy mogli ukończyć tylko wtedy, gdy dostosujemy się do scenariusza misji, a czasem wystarczy po prostu nasza własna inwencja.

Ktos wie, co autor mial na mysli? I jakie to ma przelozenie na jakies momenty w Lost Planet?
Poza tym nic o online? I mankament, ze jest liniowa? A ktora gra tego typu nie jest?

Myslę, że autorowi chodziło o to, że fabuła nie zawsze wymusza walki z bossami - czasami można ich olać, lub walczyć na własne życzenie. Nie wiem czy tak jest np. z Worm, bo właśnie na nim jestem i zamierzam mu dokopać biggrin.gif
Matriks_1111
Jesteś na nim? Aż to perwersja tongue.gif A poza tym boss, bossowi nierówny, bo tych na końcu misji nie ominiesz i ich zawsze trzeba męczyć wink.gif A dodatki w postaci Worm'a czy Moth'a to tylko smaczki, a nie "mega wypasieni boss'owie" (chociaż ten z 6 misji jest naprawdę wypasiony biggrin.gif)
Temper-Tantrum
W sumie : dobra gra ! Trzeba sie przyzwyczaic do sterowania ( szczegolne lekkiego "luzu" w prawej galce ) Pierwszy etap jest nudny , system chekpointow to rzecz gustu ale generalnie gra bardzo dobra . Inna niz gow i szkoda , ze wyszla po gow .
ranaghar
Właśnie zdałem sobie sprawe, że po GoW będzie ciężko innym grom dorównać gameplayem. Lost Planet - kilka pierwszych misji miało monotonne momenty. Gra jest ciekawa, gdy dysponujemy giwerą siejącą duże spustoszenie lub Mechem i walczymy z dużymi robalami lub Mechami. Strzelanie z karabinku do robali szybko się nudzi. Sztuczna inteligentcja na pewno nie wymiata (patrz FEAR). Za to używanie ww. środków destrukcji to majstersztyk - kapitalne wybuchy smugi dymu za rakietami, gęsty dym po wybuchu (który notabene czasami zbyt ogranicza widoczność). Singiel jest krótki - dla niego nie warto kupować, chyba, że poczekać aż stanieje.
^^phantom
Mam pytanie. Co trzeba zrobic bossowi w 10 misji tongue.gif? Niewiem co poprostu mam mu zrobic tongue.gif Wyma(pipi)e tymi mackami dwoma i nic. Rozwale mu je to zaraz mu sie pojawia na nowo a HP mu nie ucieka confused.gif Jakies sugestie smile.gif?
Matriks_1111
Nie grałem jeszcze (na razie zostawiłem na 7 lvl), ale poszukaj, czy nie ma czegoś, co możnaby mu spuścić na łeb, albo poszukaj jakichś punktów energii na nim hyh.gif
wężyk
rozwal wpierw jedną macke i odrazu wbiegaj do tej dziury skąd wyszła(tam bedzie taka wypustka pomaranczowa trzeba ją rowalic).Cyba z dwa razy trzeba tak zrobic i macka juz nie wyrosnie.
WildFirePL
zakupiłem na znanym serwisie aukcyjnym smile.gif dziś swoją kopie i czekam... mam nadzieje ze sie doczekam tongue.gif
^^phantom
Dzieki wezyk wink.gif
Matriks_1111
Panowie, taka prośba. Jak piszecie opis do gierki, to piszcie go na biało z dopiskiem Spoiler. Będzie wszystkim łatwiej i przyjemniej hyh.gif
^^phantom
O wlasnie chcialem zapytac, dlaczego piszecie Spoiler: i podpowiedz? Biala czcionka?
jiloo
QUOTE(^^phantom @ 2 02 2007, 17:48) *

O wlasnie chcialem zapytac, dlaczego piszecie Spoiler: i podpowiedz? Biala czcionka?

dlatego, ze jak ktos dopiero rozpoczyna przygote z gra to dowiedzenie sie tego co jest w 10 levelu psuje mu zabawe. osobiscie mam wieksza frajde przechodzac gre i odkrywajac jej tajemnice samemu, a nie poprzez forum.
spoiler z angielskiego to zdradzenie elementow fabuly. jak jest zaznaczony na bialo, to ten co chce przeczyta, a Ci ktorzy nie chca omina te informacje.
^^phantom
Dzieki za odpowiedz wink.gif
Joocker
Lost Planet w liczbach
http://giery.eu/Xbox360/Newsy/Lost-Planet-w-liczbach.html
WildFirePL
ta gra poprostu jest piękną ... cholernie mi sie podoba, fakt dali (pipi) z premirą bo gdyby gra wyszła przed GoW to była by poprostu %^$*( , ale to co widać na ekranei te wybuchy, dym, latające rakiety to jest coś za co wiem ze dałem te 170 zl i że nei żałuje smile.gif
creed122
Proszę o pomoc,niemogę sobie poradzic z tym mechem na końcu misji 3,próbowałem już chyba ze 100 razy nawet na easy,macie jakieś sugestie które mogły by mi pomuc?
Matriks_1111
Rad jest kilka, a że spoileruję, to czytaj ukryty tekst wink.gif

Spoiler:
1. Używaj w swoim VS'ie przesuwania w bok, kiedy leci rakieta. Ona zużywa naprawdę dużo energii, a kiedy babka wystrzeli rakietę i jej unikniesz, to zasadź jej swoją, bo stoi chwilę w miejscu.
2. Kiedy widzisz, że rozkłada łapę z laserem i zaczyna nim walić, to użyj możliwości latania w VS'ie, a oszczędzisz spokojnie 50% energii swojego pojazdu.
3. Staraj się wyjść w stronę tego kanionu, a nie walczyć w tym hangarze
4. Kiedy Cię rozwali, to chowaj się za skałami i jak wystrzeli rakietę, to jej uniknij, a potem nawalaj z karabinku/działek z VS'a.
5. Próbuj aż do skutku wink.gif
mord00k
A mam pytanie jak mniej więcej jest z długością gry w singlu?
Matriks_1111
Zależy od poziomu trudności, ale myślę, że gierkę można skończyć nawet w 5 godzin wink.gif
WildFirePL
Jak zabić tego wielkiego robala co tak pod śniegiem sie ukrywa? cały czas mnie zjada biggrin.gif
Matriks_1111
Looknij do działu achievements wink.gif

http://www.psxextreme.info/index.php?showt...7818&st=20#

Tam masz ładnie opisane co i jak hyh.gif
Kali
QUOTE(Matriks_1111 @ 7 02 2007, 17:17) *

Zależy od poziomu trudności, ale myślę, że gierkę można skończyć nawet w 5 godzin wink.gif

Final Fantasy VII zas w okolo siedem i pol - o ile sie nie myle, taki jest rekord.
Matriks_1111
QUOTE(Kali @ 8 02 2007, 13:49) *

Final Fantasy VII zas w okolo siedem i pol - o ile sie nie myle, taki jest rekord.

Nie wiem do czego pijesz, ale ktoś na poprzednich stronach sam stwierdził, że tyle mu wystarczyło na ukończeniu gierki na Easy dry.gif
teddy
QUOTE(Matriks_1111 @ 8 02 2007, 13:52) *

QUOTE(Kali @ 8 02 2007, 13:49) *

Nie wiem do czego pijesz, ale ktoś na poprzednich stronach sam stwierdził, że tyle mu wystarczyło na ukończeniu gierki na Easy dry.gif

Najprawdopodobniej chodzi mu o to, że przejście LP w 5h da tyle samo frajdy i pozwoli odkryć tyle niuansów w grze co przejście Finala VII w 7,5h.
Matriks_1111
Kolega pytał ile zajmuje przejście, a nie zabawa z każdym elementem gry tongue.gif Gdyby zapytał o to drugie, to zapewne nie byłbym w stanie udzielić mu odpowiedzi, bo sam gierkę rozpracowywuję (na zmianę z innymi tytułami wink.gif).
Kali
Podawanie takiego czasu gry to grube przegiecie. Ide o zaklad, ze jak sie posadzi do gry kogos - kto dopiero dorwal Lost Planet - o godzinie 14:00, to za wuja o 19:00 nie bedzie ogladal koncowych creditsow. To jest taka sama sytuacja, co z Ace Combat, gdzie wg licznika podanego w grze, to nawet 3 godziny starcza na przejscie tytulu - co w odniesieniu do rzeczywiscie poswieconego czasu jest totalna bzdura.

Pisanie wiec o Lost Planet, ze jest to gra na 5 godzin (w sensie czas potrzebny na ukonczenie tytulu), jest bardzo mylace dla innych userow - wprowadza ich w blad.
teddy
Lekka zmiana tematu. Mianowicie: ostatnio grając w LP online Demo natrafiłem na bardzo dziwny i psujący zabawę bug. Chodzi o to, że gdy mamy wyekwipowaną snajperkę (obojętnie jaki rodzaj) i podejdziemy do murku, który można rozwalić (te takie cienkie mury co rozsypują się po strzale z rakienticy) włączymy zooma to widzimy wszystko co jest za murem. Obraz jest tylko troszeczkę jakby zamglony, ale widać wszystko elegancko, postacie, VSy widoczne jak na dłoni.

Wystarczy tylko kitrać się za murkiem, korzystać z tego buga, namierzać ofiarę by potem po szybkim wyjeździe zza winkla posłać jej strzał między ślipia.

Chciałem się zapytać czy to tylko wina demka czy w pełnej wersji też znajduje się taki kwiot?
Matriks_1111
QUOTE(Kali @ 9 02 2007, 00:06) *

Podawanie takiego czasu gry to grube przegiecie. Ide o zaklad, ze jak sie posadzi do gry kogos - kto dopiero dorwal Lost Planet - o godzinie 14:00, to za wuja o 19:00 nie bedzie ogladal koncowych creditsow. To jest taka sama sytuacja, co z Ace Combat, gdzie wg licznika podanego w grze, to nawet 3 godziny starcza na przejscie tytulu - co w odniesieniu do rzeczywiscie poswieconego czasu jest totalna bzdura.

Pisanie wiec o Lost Planet, ze jest to gra na 5 godzin (w sensie czas potrzebny na ukonczenie tytulu), jest bardzo mylace dla innych userow - wprowadza ich w blad.

Ok, 7-10 godzin. Usatysfakcjonowany? Podając info bazowałem na cudzych komentarzach, a nie własnym doświadczeniu, bo sam grą się bawię i staram się przejść każdy etap na max'a (czytaj rozwalam dodatkowe robale i szukam monet). Przepisałem to, co widniało już w komentach tutaj (zresztą o tym wspomniałem nawet, jakbyś zapomniał) i tyle. A tu wielkie halo o różnicę w czasie gry. Jak ktoś się nie przekona do tytułu, to nawet 180 godzin rozgrywki go nie przekona, bo dzisiejsze gry to multi, a nie signle i GoW czy LP są tego genialnym wprost odzwierciedleniem. Wątpię więc, by moje stwierdzenie kogokolwiek zniechęciło do gry, bo czy jest na 5 czy 15 godzin to i tak mało, bo gra którą da się skończyć w przeciągu jednego dnia, to dla niektórych strata kasy, bo np. multi nie tykają wcale.

Zastanwiam się tylko teraz po co ja to wszystko piszę. Przecież Ty i tak wszystko wiesz najlepiej i zawsze masz rację, a każdą pomyłkę musisz od razu wytknąć i wywiesić jako sztandar, a autora obskoczyć z każdej strony i dobitnie udowodnić mu jego błąd. dry.gif
Kali
QUOTE(Matriks_1111 @ 9 02 2007, 01:01) *

Ok, 7-10 godzin. Usatysfakcjonowany? Podając info bazowałem na cudzych komentarzach, a nie własnym doświadczeniu, bo sam grą się bawię i staram się przejść każdy etap na max'a (czytaj rozwalam dodatkowe robale i szukam monet). Przepisałem to, co widniało już w komentach tutaj (zresztą o tym wspomniałem nawet, jakbyś zapomniał) i tyle. A tu wielkie halo o różnicę w czasie gry.

A ile bylo opinii mowiacych o 5 godzinach gry? Jedna. Inne komentarze dotyczace czasu gry przeszly ci kolo ucha - a przekazujac tak skrajna opinie wprowadzasz tylko innych w blad.

Zastanwiam się tylko teraz po co ja to wszystko piszę. Przecież Ty i tak wszystko wiesz najlepiej i zawsze masz rację, a każdą pomyłkę musisz od razu wytknąć i wywiesić jako sztandar, a autora obskoczyć z każdej strony i dobitnie udowodnić mu jego błąd. dry.gif

Ke? Owszem, w poprzedniej wypowiedzi wytknalem blad, ale gdzie tam masz wytykanie tego jako sztandar i obskakiwanie z kazdej strony? Okres masz, czy co? smile.gif Zreszta niewazne - EOT, nie ma co tutaj drazyc tematu.
dyniel
sluchajcie po spedzeniu troche czasu online zauwazylem pewna meczaca sprawe , mianowice podczas duzych meczow pojawia sie 1 albo czasem 2 niewidzialonych kolesi (boty??) znaczy wogole ich nie ma w meczu ale nabijaja sobie kilsy (chain 20 itp.) po zakonczonej walce nawet jak bylem najlepszy do niedostaje medalu bo pisze ze jestem 3ci confused.gif a teraz najlepsze jak chce zobaczyc ich/go profil to wyskakuje moj confused.gif
^^phantom
Mam pytanie. W team Elimination latwo zdobylem 10 medali. Za co dostaje sie medale na Elimination bo niewiem confused.gif? No i o co chodzi z tym trybem furgive czy jakos tak ze cala druzyna goni jakiegos goscia, gralem i kolesia ani razu nie widzialem? Gdzie on confused.gif? No i za co dostaje sie medale w tym trybie Furgive? pzdr
PePeP
Przeszedłem grę i jestem mile zaskoczony. Miałem wobec niej duże oczekiwania, a i tak okazała się lepsza. Ma parę wad, ale mimo wszystko jest niesamowita. Pewnie swój udział ma tutaj fakt, że jestem fanem ZOE i klimatów z mechami. Tak czy siak przeszedłem też ostatnio GoW i R6:V i nie mogę z czystym sumieniem powiedzieć żeby te gry były w ogóle lepsze od LP. Są troszkę inne, jednak z grania w LP czerpałem porównywalną przyjemność (w niektórych momentach wręcz większą - walki z bossami, koniec gry kiedy mamy szybkie (te co w intrze) VS do dyspozycji). Grafika jak i design są moim zdaniem porónywalne z GoW (pod pewnymi względami lepsza, pod innymi gorsza, ale równie płynna i miła dla oka). Szczerze polecam. Także on-line gra się bardzo przyjemnie, chociaż całkiem inaczej niż np. w GoW. Można grać nawet w 16 osób chociaż mi akurat największą przyjemność sprawiają walki 1 vs 1 z kolegą w topowych VS'ach. POLECAM !!!
Temper-Tantrum
znudzila mnie na 2 levelu ... sad.gif
lch
Pierwsze poziomy śnieżne super, nastepne coraz gorsze a ostatni to kicha. Walki z robalami są świetne, animacia ich wspaniała a z ludżmi lipa, i te wyparowujące w pięc sekund zwłoki.
WildFirePL
juz nie macie sie czego czepiac gra jest super i kazdy o tym dobrze wie, nie ma gry idealnej pod kazdym względem, sa drobne błedy ale ogólnie nie wpływaja one na przyjemność jaka idzie z grania w LP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.