Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Planet: Extreme Condition
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Amer
dla mnie LP to mistrzostwo swiata, ale nawet nie tyle za wykonanie, starcia czy inne cuda, co raczej klimat (brakowałe mi strasznie takich właśnie zimowych scenerii!).
dureń
Nowe mapy do Lost Planet:

http://www.gamespot.com/news/6166053.html?...e;picks;title;1

ninja.gif

Sanryu
Czy innym tez po najnowszym apdejcie tongue.gif ciezko z kimkolwiek zagrac?Szlag mnie trafia co chwila "host has cancel this mission.Returning to lobby" dry.gif
Butcher
Niestety, to własnie uboczny, nieoczekiwany "bonus" patcha - Capcom pracuje nad rozwiązaniem problemu. Trzeba sobie odpuścić online na jakiś czas, bo 1 mecz na kilka godzin prób to porażka...
XBOX360SOKOL
Jak grałem w misje 11 pierwszy raz to facet miał 0% życia i padł. Jak grałem drógi raz to on ma 0% i żyje. Co jest?
Velius
Kupilem gre przedwczoraj,dopiero dzis odpalilem,bo przyznam sie ze jedyny powod zakupu to gra online ze znajomymi,ale po odpaleniu pierwszej misji bylem bardzo mile zaskoczony,gra ma niesamowity klimat,a MASYWNOSC wielkich robali,ktore wygladaja jak moj blok w polaczeniu z wibracjami na padzie daje bardzo dobre efekty.No i jeszcze mozna kierowac mechami,jestem w niebie:)

Jedyny mankament to sterowanie,ciezko mi sie przestawic po tak dlugim graniu w Gears of War.
rachet
CYTAT(Butcher @ 5 03 2007, 08:39) *
Niestety, to własnie uboczny, nieoczekiwany "bonus" patcha - Capcom pracuje nad rozwiązaniem problemu. Trzeba sobie odpuścić online na jakiś czas, bo 1 mecz na kilka godzin prób to porażka...

Dobrze wiedzieć.

Kupiłem w czwartek(1.03.07) router liveboxa, ale zmianę zostawiłem sobie na później. W piątek rano wziąłem sie za podłączanie, zmieniając jednocześnie grę z Crackdowna na LP. Dzięki temu przez ostatni weekend siedziałem w domu, od rana do późnych godzin nocnych budując i konfigurując sieć w domu, a przez to że studiuje informatykę, stało się to sprawą honoru. Mogę powiedzieć, że praktycznie próbowałem wszystkiego i byłem na większości polskich forów, a i te zagraniczne stały mi się bliższe... ba próbowałem nawet na francuskim - Sagema (producent).
Uznałem, że połączenie konsola-komputer a potem wi-fi do Liveboxa jest tylko marzeniem zniszczonym przez T.P. S.A. i dziś miałem jechać kupić inny router (starzy koniecznie chcą wi-fi).

XBOX360SOKOL
W piątek, 16 marca, w godzinach 20:00-22:00 zespół, który stworzył Zaginioną Planetę stawi się na Xbox Live by rozegrać kilka pojedynków i odpowiedzieć na pytania.
RevulsioN
Screen porównujący wersję PC i X360 smile.gif

izon
No i co??Wygląda to identycznie...
RevulsioN
No i nic smile.gif Chciałem się pochwalić obrazkiem.

A tak na serio to w wersji na PC nie ma schodkowych cieni postaci wink.gif

Niech mi tylko nikt tu nie wyskakuje z opiniami, że próbuję wzniecić wojnę pomiędzy tymi dwoma platformami. Co to, to nie. Obrazek ma jedynie charakter czysto informacyjny i każdy powinien wysunąć z niego wnioski sam.
jiloo
CYTAT(RevulsioN @ 14 04 2007, 19:56) *
A tak na serio to w wersji na PC nie ma schodkowych cieni postaci wink.gif

moze i nie ma schodkowych cieni, ale ta poswiata dookola wyglada przynajmniej dziwnie.
bardziej podobaja mi sie cienie z X360.
ash77
na PC nie ma schodkowych cieni ale jestem ciekaw jaki to kombajn PCtowy (jakie bebechy) musi obsługiwać by nie było schodkowych cieni i ta jakość tekstur co na zdjęciu
RevulsioN
Pewnie bardzo, bardzo, bardzo mocny sprzęt wink.gif

Z drugiej strony w przeszłości konwersje Capcomu na PC nie były zbyt ciekawe pod względem optymalizacji, czy wykonania, tak więc nie wiadomo, czy i Lost Planet nie będzie typowym skokiem na kieszeń PeCetowców, którzy bez względu na wszystko będą chcieli pochwalić się przed swymi kolegami-konsolowcami swoim portem LP (pewnie niektóre przypadki specjalnie dopakują bebechy swojego PC, by tylko pokazać wyższość techniczną PC nad Xboxem wink.gif
izon
Mnie tam wkurza że takie tytuły wychodzą na PC.Nie dlatego że jestem fanbojem ale dlatego że są to najczęściej fatalnej jakości konwersje i PCtowcy mówia że takie a nie inne gry są na konsolach..
RevulsioN
Tym lepiej dla nas - konsolowców, że tak uważają wink.gif W sumie to już dawno wyrosłem z takiego przekomarzania się z PeCetowcami. Szkoda tracić nerwów na takich troli, których nic nie przekona do zdania innego niż przez nich wyimaginowane.

Acha, jeszcze jedno - wersja pecetowa Lost Planet dostanie obsługę myszki. Ciekawe, czy będzie można z niej korzystać na wzór z Resident Evil wink.gif
Lord Tidek
Ktoś wspomniał że wersje wyglądają identycznie smile.gif tylko co z tego ?? skoro bedą wyglądac identyko lecz mało kto bedzie mógł poszpilac w to równie płynnie jak my na xboxie tongue.gif reszta osób bedzie musiała obnizy wymagania, albo grac z gorsza framerate cool.gif lub wyda kasiorke (pewnie niemałą ) na bebechy
Mati_Siepacz
A ja ostatnio pykałem w tę gierkę, naprawdę fajna. Tylko... co do ch*** jest z ostatnią misją ??
Dzoszedłem do bossa. Ok, rozwalam go i co ?? Nie zostaje mu nic lifa , a on dalej walczy !! I przed każdym atakiem broni się zielonym shieldem, którego wcześniej używał okazyjnie... WTF ?? Miał ktoś taką sytuacje ? (Gram na normalu.)
Arkady
Zniszczyłeś zółte punkty na wieży?
Mati_Siepacz
Tak, wszystkie.
Mathez
Kurde, a ja nie niszczyłem żadnych żółtych punktów, powaga. Wydaje mi się, że kiedy kolo ma energii na jeden cios, trzeba go trzasnąć w starciu bezpośrednim, dystansowy atak mieczem (nie mówiąc już o działku) nic nie daje. Też grałem na normalu.
Mati_Siepacz
Najlepsze jest to że ataków z blika też próbowałem... Może jakiś bug ? Nie chce mi sie przechodzić od nowa....
Mathez
Hm, no to faktycznie chyba tylko kwestia bug'a pozostaje mellow.gif ale misja z bossem długa nie jest, try again happy.gif
Mati_Siepacz
Próbowałem już ze 150 razy i c.h.u.j. nic nie działa !!!
Mathez
No to zmienia postać rzeczy. Chyba pozostaje dzwonić do Capcom po nowy egzemplarz ninja.gif
Emet
Mam pytanko.. Gra na X360 wyjściowo chodzi w 30 czy w 60 fps??
kermit
CYTAT(Emet @ 24 05 2007, 09:14) *
Mam pytanko.. Gra na X360 wyjściowo chodzi w 30 czy w 60 fps??

30 fps oczywiście
kudos
mam problem w 6 misji , walcze z bosem ,tym robalem co spotkalismy go w misji 1 , pierwszy etap idzie gladko rozwalam te 4punkty po prawej i po lewej stronie robala , a potem 4 na glowie , i tu sie zaczyna jazda bo potem przeciwnik mnie masakruje w mgnieniu oka , puszcza takie lodowe sople co momentalnie odbiera mi zycie , zna ktos moze jakis sprawdzony sposob na niego ??? z gory dzieki
Mathez
Uniki z dopalaczem, man smile.gif W razie dalszych problemów odpal sobie video walk-trough stąd -> http://www.gamespot.com/features/6164437/p-9.html
maciucha
Mam taki ttalnie beznadziejne pytanie - jak sie robi fikołki o_O i czemu nie mozna w multi zabijac gosci podczas gdy oni właśnie je robią ?
Wulfu
Klikasz prawego analoga i "A". tongue.gif

A odnośnie tego filmu... Syf... Green Eye idzie rozwalić w niecałą minute, na extreme trzeba tylko ciągle używać rakiet i granatów... I skutecznie a nie jak ten pacan na filmie amunicja mu się kończy i dopiero trafił...
maciucha
Kurde jestem w 6 misji . Walcze z Green Eye'em .... Rozwalam mu te wszystkie kule po bokach ale nie moge załatwić tych na głowie ...
Próbowałem shotgunem , machinegunem i rocket luncherem i nic dry.gif
matek_79
CYTAT(maciej95r @ 19 08 2007, 15:35) *
Kurde jestem w 6 misji . Walcze z Green Eye'em .... Rozwalam mu te wszystkie kule po bokach ale nie moge załatwić tych na głowie ...
Próbowałem shotgunem , machinegunem i rocket luncherem i nic dry.gif

Mech w ktorym walczysz jak wiesz ma opcje unoszenia sie i zawisania w powietrzu, wystarczy poczekac na koncu ktoregos z bokow kwadratu, uniesc sie i posylac rakiety prosto w leb greena, koncowka walki jest banalna, dziwne ze masz problemy po rozwaleniu bokow.
Adiunson
Mam prosbe nauczcie mnie wszystkich trikow w multi gram na srednim poziomie.Ale nie wiem jeszcze jak mozna blokowac wybuch pociskubazuki lub granatu przyklejajacego rzeby nam nic nie robil.Gralem 1 na 1 z pridem i laj konikiem oni to umieja ale nie chca mi zdradzic jak oni ro robia????JAK mam grac aby byc czesciej w czolówce.Nie gram zle jak gram na Elimination na wiecej osob.Lecz 1 na 1 przegrywam bardzo czesto:(

Sorki za błędy : )))))
Zeratul
przyznam sie szczerze, ze nie pamietam jak to sie robilo. Ale jak chcesz byc w scislej czolowce, to musisz naprawde duzo w to grac. Ja gralem przez 2 miesiace i bylem prawie zawsze w czolowce... a co do pridem'a to kolesiowi nie masz szans podskoczyc, on w to gra od stycznia dzien w dzien...
44bronx
CYTAT(Adiunson @ 30 08 2007, 23:15) *
Mam prosbe nauczcie mnie wszystkich trikow w multi gram na srednim poziomie.Ale nie wiem jeszcze jak mozna blokowac wybuch pociskubazuki lub granatu przyklejajacego rzeby nam nic nie robil.Gralem 1 na 1 z pridem i laj konikiem oni to umieja ale nie chca mi zdradzic jak oni ro robia????JAK mam grac aby byc czesciej w czolówce.Nie gram zle jak gram na Elimination na wiecej osob.Lecz 1 na 1 przegrywam bardzo czesto:(

Sorki za błędy : )))))

Chodz pograj ze mna tez zalicam sie do swietej Trojcy;)(pridem,don lajkon, bronx44)A co do wydostawania sie z granatow i bazooki to juz trzeba sie wprawic;)
yacolek
Jak ktoś chce z pridemem rywalizować to musi być nowy w LP i mieć ostro poryte w bani wink.gif

Na niego nie ma mocnych, chyba że masz laga ^^
44bronx
CYTAT(yacolek @ 25 10 2007, 22:34) *
Jak ktoś chce z pridemem rywalizować to musi być nowy w LP i mieć ostro poryte w bani wink.gif

Na niego nie ma mocnych, chyba że masz laga ^^

yacolek uwierz mi nie raz zabijalem pridema, i on wcale nie ma wlaczonej niesmiertelnosci, co wcale nie znaczy ze mowie ze jestem od niego lepszy bo bardzo daleko mi do niego, ale fakt faktem uja g4ram z nim codziennie w LP od paru miesiecy, mielismy nawet jedyny polski klan na swiecie w LP.Ogolnie jest najlepszym zawodnikeim na swiecie bo przez miesiace w ktorych gralem w LP nie spotkalem zadnego innego goscia ktory potrafi sprawic tyle problemow w jednym meczu a gralem naprawde z najlepszymi ludzmi na swiecie z pierwszej strony leaderboardsow LP:)

P.S.pamietam cie yacolek z LP mam cie nawet na liscie znajomych na livie, ale chyba ci nie szlo i sie zniecheciles wink.gif
Brolly PL
jabym sobie pograł z checia z polakami w Lost Planet. kampanie jeszcze dobrze nie uszyłem i całej gry ale troche w multi juz pograłem. musze sie wziasc za LP
Raiven2
Nie wiem czy wyrażałem opinie o tej grze, ale jak dla mnie totalna porażka.... Może wtedy gdy zakupiłem gre byłem niedojrzały jeszcze do niej, dziwie się że jeszcze leży u mnie na półce, może jeszcze się za nią chyce i spróbuje pograć, ale mnie się jakoś nie podobało. Dlaczego?? Ponieważ gra nie wciąga, fabułą to sobie można podetrzeć odbyt, kamera wogule nie oddaje polotu, jedyne co mi się podobało to piękna grafa i piękny efekt wyrzutni rakiet, to jest świetne...Sorry jeśli uraziłem jakiegoś fanboya gry..
maciucha
Ja zawsze psioczyłem na multi w LP... Teraz odwołuje wszystkie te słowa... Dziś zmusiłem sie do pogrania dłużej w multi, gralem ok. 1,5h... To multi nie pochłonęło.... Sam nie wiem jak wcześniej mogłem mówić takie złe słowa na multi w tej grze... Ten zajedwabisty rozmach map (mówie o tych otwartych)+ snajperka i murek- super sprawa... Jakby ktoś z polaków chciał się jutro umówić na granie razem online to dawajcie na Live... Do pełni szczescia brakuje tylko co-opa chociaż sam nie wiem jakby mógł wyglądać w tej grze... Tymczasem wracam na mroźne tereny Lost Planet- bójcie sie hamburgery i żabojady icon_chainsaw.gif tongue.gif.
44bronx
CYTAT(maciej95r @ 26 10 2007, 21:48) *
Ja zawsze psioczyłem na multi w LP... Teraz odwołuje wszystkie te słowa... Dziś zmusiłem sie do pogrania dłużej w multi, gralem ok. 1,5h... To multi nie pochłonęło.... Sam nie wiem jak wcześniej mogłem mówić takie złe słowa na multi w tej grze... Ten zajedwabisty rozmach map (mówie o tych otwartych)+ snajperka i murek- super sprawa... Jakby ktoś z polaków chciał się jutro umówić na granie razem online to dawajcie na Live... Do pełni szczescia brakuje tylko co-opa chociaż sam nie wiem jakby mógł wyglądać w tej grze... Tymczasem wracam na mroźne tereny Lost Planet- bójcie sie hamburgery i żabojady icon_chainsaw.gif tongue.gif .

Ja z pridemem i lajkonikiem szarpiemy odziennie i z tego co wiem to mamcie juz na liscie
maciucha
Ja jestem naprawde zachwycony tym multi... Sam nie wiem jak mogłem nie dostrzegać wczesniej tego geniuszu.... Lost Coast+snajpa+tryb elimination i daaawaj hyh.gif. A co do listy to pridem'a mam na liście. Swoją drogą koleś wymiata ale ze 3/4 razy ostatnio udało mi sie go dopaść hyh.gif.
yacolek
Ja czasami jeszcze pogrywam, niestety mam coraz mniej czasu (szkoła, hell yeah!), także muszę dzielić free time i na inne gry wink.gif Ale teraz od czwartku będę miec dłuższy weekend, także postaram się zagrac w LP - zwłaszcza, że nowych tytułów u mnie brak wink.gif

Przy okazji... Jakieś rady na pierwszego bossa na hardzie ;f ?
ruteqqq
CYTAT(Raiven2 @ 26 10 2007, 20:41) *
Nie wiem czy wyrażałem opinie o tej grze, ale jak dla mnie totalna porażka.... Może wtedy gdy zakupiłem gre byłem niedojrzały jeszcze do niej, dziwie się że jeszcze leży u mnie na półce, może jeszcze się za nią chyce i spróbuje pograć, ale mnie się jakoś nie podobało. Dlaczego?? Ponieważ gra nie wciąga, fabułą to sobie można podetrzeć odbyt, kamera wogule nie oddaje polotu, jedyne co mi się podobało to piękna grafa i piękny efekt wyrzutni rakiet, to jest świetne...Sorry jeśli uraziłem jakiegoś fanboya gry..

Moja opinia na temat tego szpila jest podobna do Twojej... Kupilem gierke w niedziele, po tym jak skonczylem Bioshock, i przez te wszystkie dni próbuje sie wkrecić w tą gierke. Niestety nie moge odrzucić myśli ze owa gierka nie oferuje nic (oprócz grafiki) co mogło by przykuć moją uwage na dłużej.
Nie polecam tej gry osobą które nie lubią zwykłych strzelanek otoczonych kiepska fabułą, po prostu dla takich ludzi gra jest monotonna confused.gif
W sobote pędze na giełde wymienić tego ,,hiciora'' wink.gif
McDriv3r
Jestem w 3 misji.Mam problem z tym wielkim potworem bo wiem ze jest za niego achiwment.Jak go rozwalic?Zostaly mi 3 budynie do rozwalenia na jego ciele a ten pada i od nowa.
Zeratul
nie zabijasz go... rozwal mu z 3 pierscienie i naparzaj wyrzutnia... jak przestanie grac muzyka a on sie na dluzsza chwile schowa, to po prostu skoncz lvl.
McDriv3r
Dostalem achiva za potworka.Teraz jest w 4 misji latajacy karaluch(xD) zrzucajac bombowe jaja.Wystrzelilem w niego 4 rakiety a ten dalej fruwa.
ash77
CYTAT(McDriv3r @ 3 11 2007, 11:47) *
Dostalem achiva za potworka.Teraz jest w 4 misji latajacy karaluch(xD) zrzucajac bombowe jaja.Wystrzelilem w niego 4 rakiety a ten dalej fruwa.

wal do niego z gatlinga (lezy na górze tych budynków co sie wspinasz), walisz bedąc na najwyższej kondygnacji jak przelatuje blisko ciebie i celownik jest na czerwono wtedu wiesz ze zasieg broni jest (czyli kule dolatują do celu), jak umiera to wali w zbocze góry wtedy wiesz ze zaliczy ci zabicie ćmy (oczywiscie ilosc kul które trzeba wywalić różni sie na poziomach trudnosci)
McDriv3r
Rozwalilem mu dupe i myslalem ze juz po sprawie.Patrze i odblowalo mi sie za przejscie misji i za literaki a za potworka nie ma.Przed zejsciem na dol do ich gniazd zauwazylem bazooke.Moze trzeba z karabinu ostrzelic a pozniej jak odpadnie to dokonczyc go bazoka?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.