Scorpion
11 12 2005, 19:03
Tutaj możecie zobaczyć trailer ->
http://media.ps3.ign.com/media/761/761161/vids_1.htmlCo o tym myślicie? Wygląda na walki smoków z obłędną grafą. Myślę, że ta gra to jeszcze jeden powód, żeby kupić ps3.
konrado0905
11 12 2005, 23:05
ten trailer widzialem ze 2 miechy temu. z oficjalnego zrudla wynika ze gra jest juz ukonczona i grafika jest lepsza od tej z filmiku.
a tam... jakby była ukończona to mielibyśmy co oglądać a nie kilkumiesięczne tech-demo:/
konrado0905
12 12 2005, 15:04
WarHawk and Lair for Launch?
According to an interview in the latest issue of PlayStation Magazine, Lair from Factor 5 and WarHawk from SCEA could both be PS3 launch titles. Jack Tretton, COO of SCEA said as much when questioned. [SOURCE]
A rough quote goes a bit like this: "We've actually got three internal titles that we're working on at Sony Computer Entertainment America. One of them, WarHawk, is playable and you can compare the graphics and see it live. Also, with another one of our launch titles, a game from factor 5 called Lair, the live footage compares very favorably to what was shown at E3."
The interview also goes over pricing and availability, but Sony reps were quick to sidestep the questions. Expect more details as they arrive.
ps3updates.qj.netQUOTE
Jak możemy przeczytać w wywiadzie zamieszczonym w ostatnim numerze PlayStation Magazine, Lair [od Factor 5] i WarHawk [od SCEA] mogą być tytułami startowymi PlayStation 3.
W skrócie to brzmi mniej więcej tak: "Aktualnie mamy trzy wewnętrzne tytuły, nad którymi pracujemy w SCEA. Jednym z nich jest WarHawk, który jest już grywalny, można porównywać grafikę i zobaczyć go na żywo.
Podobnie jest z innym naszym tytułem startowym, Lair, aktualnie w porównaniu wygląda lepiej od tego, co było pokazane na E3."
http://www.nextgen.of.pl/nie dokonca prawde napisalem ale..
O tej grze nic nie wiadomo.
Ja obstawiam klimaty PDO.
Zobacz to forum.
Lair from Factor 5 - PS3 developer article
http://www.ps3forums.com/viewtopic.php?t=13072
huh ładnie to wygląda!! nawet przeładnie!! smoczek świetny, efekty przekozackie i wkońcu widać że gra chodzi na normalnym silniku a nie jest czymś prerenderowanym.. huh
Wyglada naprawde znakomicie!
Ciekawe czy gre dostaniemy na premiere konsoli ?
Wydaje mi sie ze ta fotka pochodzi prosto z gamepleyu, po lewej na gorze sa rozmieszczone strzałki (Attack dragons itd.) a po prawej macie jakis pasek (zdrowia??)
No no. Jestem pod wrażeniem. Jeśli tak to będzie wyglądało to... huh..
Wideo z Lair (Bit Torrent)
http://www.mininova.org/tor/268971jeszcze jeden link tym razem z MEGAUPLOAD
http://www.megaupload.com/?d=M563HRRJGra wyglada swietnie, zupełnie jak na RENDERZE z TGSu.
http://www.youtube.com/watch?v=sgW81km74lk
Ta gra to jak narazie graficzny KILLER wszystkiego co do tej pory powstało
Aż ciężko nawet uwierzyc to to bedzie tak wyglądac
QUOTE(Pavlis @ 1 04 2006, 12:29)

Ta gra to jak narazie graficzny KILLER wszystkiego co do tej pory powstało
Aż ciężko nawet uwierzyc to to bedzie tak wyglądac

Gra na 100% bedzie własnie tak wygladała (a moze i lepiej).
Demko w pewnym momencie jest zatrzymane, gosc obraca dowolnie kamerą.
Modele smoków wygladaja niesamowicie, widac najmniejsz szczegóły, jak żyły lub spływajace krople deszczu
PS. Za gre odpowiedzialni sa chłopaki ktorzy swego czasu siedzieli przy Twister Metal Black.
_Milan_
25 04 2006, 11:57
haha,
Yeti, nie zakladaj sie o reke, bo nie bedziesz mial niedlugo czym grac
Co z tego ze demko w pewnym momencie jest zatrzymane i koles obraca kamera? czy widziales zeby koles kierowal tym smokiem, napierdzielal sie nim, i nagle zatrzymal gre i bawil sie kamera? Nie!! Nawet kolesia nie widac...
Zwyczajna sciema,co za problem zrobic ladny rendering, a pozniej przygotowac jakas prezentacje z ruchomoa kamera( czy ktos z was kojarzy Demo 1 dodawane do psx'a i tego pieeeknego Tyranozaura,heh nawet mozna bylo paszcze mu otwierac,ale jakos nie przypominam sobie by tyranosaur w Tomb raider 1 w levelu "lost valley" choc w czesci mu dorownywal graficznie).
Oni licza ze sie tak nagrzejemy pieknymi obrazkami,nie podwazam mocy ps3,ale dlaczego nam nie pokaza po ludzku kawalka gry, gdzie bedzie widac ze wszystko sie dzieje w czasie rzeczywistym!!
Dla mnie to jest kit w stylu kaczuszek z ps2 i ps3,masa polygonow wcisnietych w mala umywalke, troche wody i pare kaczuszek,i jak zwsze w normalnych grach tego nie zobaczymy.
Mam pytanie,bo nie jestem na biezaco,czy jest pokazany jakis prawdziwy gameplay z ps3?
Styl Sony jest następujący:
pokazywać "Real Time Demos" czy inne "Tech Demo" albo "In game movies"
Zamiast czystego gameplayu, gry takiej w jaką sie powinno grać.
Nie będę tutaj mówił czy to mi się podoba czy nie, ale taką politykę obrało Sony aby pokazać "moc"...
QUOTE(kermit @ 25 04 2006, 13:26)

Styl Sony jest następujący:
pokazywać "Real Time Demos" czy inne "Tech Demo" albo "In game movies"
Zamiast czystego gameplayu, gry takiej w jaką sie powinno grać.
Nie będę tutaj mówił czy to mi się podoba czy nie, ale taką politykę obrało Sony aby pokazać "moc"...
Nie rozumiem takiego sposobu myślenia. Faktem jest, że ps3 pojawi się na rynku z rocznym opuźnieniem w stosunku do x360, więc to chyba normalne, że grywalne tytuły także pojawią się o rok później...
Ale ilość tech-dem Sony jest zawsze olbrzymia - kaczki, rybki, auto na pustynni, oni mają po prostu taki styl, że pokazują tego typu dema.
QUOTE(kermit @ 25 04 2006, 17:53)

Ale ilość tech-dem Sony jest zawsze olbrzymia - kaczki, rybki, auto na pustynni, oni mają po prostu taki styl, że pokazują tego typu dema.
No i co z tego? Lepsze tech dema niż nic. A grywalne gierki się pojawią, cierpliwości.
QUOTE(Milaneze @ 25 04 2006, 12:57)

Dla mnie to jest kit w stylu kaczuszek z ps2 i ps3,masa polygonow wcisnietych w mala umywalke, troche wody i pare kaczuszek,i jak zwsze w normalnych grach tego nie zobaczymy.
ok, kazdy ma swoje zdanie, na wielu servisach mozna bylo przeczytac ze to był
real-time.
W Lair za kilka dni bedzie mozna zagrac (ma byc wystawiony podczas E3)
QUOTE(Milaneze @ 25 04 2006, 12:57)

Mam pytanie,bo nie jestem na biezaco,czy jest pokazany jakis prawdziwy gameplay z ps3?
WarHawk był juz zaprezentowany w formie grywalnej, pokazali tez Motor Storm, Resistance, silnik fizyczny w Heavenly Sword, cos jescze chyba było.
Wszystko było zaprezentowne w marcu na GDC (targi dla developerow) i kazde demo chodziło na starych dev-kitach (słaby Cell bez RSX).
A jakie wrazenie wywarły te prezentacje ? polecam IGN

lub poszczegolne tematy w tym dziale.
Mermind
25 04 2006, 17:50
QUOTE(YETI @ 25 04 2006, 18:40)

wrażenia były mieszane, z jednej strony sikający po gaciach fanboje probujacy wmowic całemu swiatu ze to wszystko wyglada jak na renderach z poprzedniego roku

z drugiej strony grupa trzezwo myslacych ludzi, ktorzy pisali co im sie nie podoba i zaraz byli atakowani przez tych pierwszych
wiele serwisow dosyc sceptycznie wypowiadalo sie po tym pokazie Sony na GDC - jak chociazby gaming-age czy arstechnica..
McDrive
25 04 2006, 18:41
QUOTE(Mermind @ 25 04 2006, 18:50)

QUOTE(YETI @ 25 04 2006, 18:40)

wrażenia były mieszane, z jednej strony sikający po gaciach fanboje probujacy wmowic całemu swiatu ze to wszystko wyglada jak na renderach z poprzedniego roku

z drugiej strony grupa trzezwo myslacych ludzi, ktorzy pisali co im sie nie podoba i zaraz byli atakowani przez tych pierwszych
wiele serwisow dosyc sceptycznie wypowiadalo sie po tym pokazie Sony na GDC - jak chociazby gaming-age czy arstechnica..
Z tym że ci "trzeźwo myślący" to głównie fanboy'e M$.
Mermind
25 04 2006, 18:52
dobrze wiedziec ze arstechnica i gaming-age to fanboje MS

nie badz smieszny

Pomijajac to ze wszytskie dema chodziły na starych dev-kitach to taki WarHawk wygladał lepiej niz podczas E3.

sa rozna zdania (czytałes nowy PSXE ???

) i opinie Butchera...polecam

Sadze ze na E3 te gry beda wygladały o wiele lepiej (taki Resistance wyglada strasznie słabo)
ALE TERAZ WRACAJMY DO TEMATU
wrażenia były mieszane, z jednej strony sikający po gaciach fanboje probujacy wmowic całemu swiatu ze to wszystko wyglada jak na renderach z poprzedniego roku laugh.gif z drugiej strony grupa trzezwo myslacych ludzi, ktorzy pisali co im sie nie podoba i zaraz byli atakowani przez tych pierwszych laugh.gif
i zapomiałeś powiedzieć o fanbojach Microsoftu którzy nawet jeśki zoabczyli by to na własne oczy i mogli pograć powiedzieli by że to render
Fanboje, nie fanboje - jak nie wrócicie do tematu polecą warny od góry, do dołu.
Lair miał byc grywalny na E3 a nie jest -_-'
Na GT jest nowy trailer, zassał go ktos? jezeli tak to prosze o krotka relacje (GT padło

)
Prawdziwe E3 sie jeszcze nie zaczelo, wiec jeszcze jest szansa ze zobaczymy grywalnego Lair'a jutro, chociaz z drugiej strony jaki bylby sens tego, ze nie pokazali grywalnej wersji wczoraj...
No właśnie dobre pytanie, ale jakis tam nadziej jest, w koncu zapowiadali ze bedzie mozna pograc w ten tytuł na E3.
Wie ktos czy w tym trailerze sa pokazane elementy gameplayu ?
Ja zassałem jakieś parę godzin temu.Trailer jest bardzo dziwny bo wygląda tak jakby przedstawiał końcówkę trailera z konferencji(rozpoczyna się w połowie akcji i trwa dosłownie z 15sekund)
Koleś wyglądający na rycerza wbija miecz w grzbiet latajacego smoka,ten zrzuca go.Rycerzyk nam leci w dół spadając na plecy następnego smoka i odlatuje na nim w kierunku zachodzącego słońca razem z innymi smokami(btw zdecydownie jeden z najbardziej genialnych zrobionych zachodów słonca jakie kiedykolwiek widziałem w grach)
zero gameplaya,ale trailer na 100% pochodzi z ps3
Obsolete
9 05 2006, 23:37
czyli to samo, co bylo na konferencji - 0% gameplaya..a krazyly po sieci screeny niby z gry, z menu itp - walek znowu?;P Przeciez, by ten motyw pokazali..a tak - soczysty stolec
ten trailer jest uciety.Na konferencji było pokazane więcej i to nie ulega wątpliwości.Może były pokazane fragmenty z gameplaya
BTW liczę na to ,że Sony wszystko co miało do zaoferowania odnośnie PS3 nie pokazali wczoraj i że zarówno nas internautów jak i odwiedzających targi zaskoczy jutro informacja o standach z grywalnymi tytułami.Jesli miałbym obstawiać w co mógłby zagrać każdy to byłby to Lair,Warhawk i Motorstorm
Master Pain
27 05 2006, 21:46
ja mam cichutka nadzieje ze nie bedzie to jakas zwykla tania napieprzanka a cos niezwyklego, z dusza, cos jak ICO albo SotC. Marzyla mi sie taka gra (smoki) i w koncu jest na horyzoncie... oby.
W nowym numerze PSXE mozna przeczytac ze gra na targach była prezentowana tylko dla nielicznych.
Lair pod wzgledem graficznym wyglada tak samo dobrze jak Gears of War (albo i lepiej)
Butcher mam rozumiec ze te ahy i ochy tycza sie wersji grywalnej a nie na podstawie tego trailera ktory był dostepny dla wszytkich ?
Tylko jedno pytanie, jezeli gra wyglada tak swietnie to czemu Sony nie zdecydowało sie na prezentacje podczas głównej konferencji ?
Tylko jedno pytanie, jezeli gra wyglada tak swietnie to czemu Sony nie zdecydowało sie na prezentacje podczas głównej konferencji ?
A czemu wiekszosc zaje.bistych gier w tym rok byla pokazywana za zamknietymi drzwiami? To juz wiedza tylko sami developerzy.
Zdaniem Matthias Worcha (graphic designers) Lair zostanie zaprezentowany 28-29 lipca w Bostonie podczas targów Siggraph 2006
http://www.siggraph.org/s2006/Sadze ze to bedzie jakis pokaz zamkniety, ale moze ktos zdoła cos nakrecic.
Litwin25
25 06 2006, 11:49
Ktos zdoła cos nakręcic?Ciekaw ile w tym dobrej woli ludzi którzy tak się poświęcają,a ile pozwolenia od strony firmy?
...We've seen some pretty awesome scenes in trailers of Lair. We know there will be dozens, if not hundreds of dragons on-screen at a given moment. We know that the riders of these dragons occasionally war while in mid-air. And we know the game uses just about every kind of texture effect in the book in the realization of these beasts.
But I think Lair will also be one of the first games to truly utilize Sony's new motion-sensitive controller. Much more so than Warhawk. Rumor has it, you'll be able to fly the dragons around with a pretty intense physics system and using the controller's tilt functionality you can send them diving to and from, swinging to the left and right or even turn them into flips.
Rumors suggest that the control mechanics run deeper, though. Imagine, for instance, being able to actually control an on-ground camera with the tilt/accelerometer functionality of the controller? I would like that. Now, another pretty picture.
More hearsay indicates that the game will be one of the first to run natively in 1080p, with some seriously detailed textures to boot. Not some upscaled fake-out job, but legitimate 1080p. How can you get past the frame buffer? Streaming, streaming and more streaming, I'm sure.
Will be interesting to see if this turns out to be the case. Certainly the guys at Microsoft have repeatedly called it an improbability and stopped just shy of shouting that it's an impossibility.
Anyhoo, some good stuff. If I were a gambling man, I'd expect to hear a lot more about Lair in the next few months. In the meantime, it's definitely one of the sole reasons why I want a PS3 right now. ...
Link:http://blogs.ign.com/Matt-IGN/2006/08/15/
Famitsu also reveals that Lair will feature, in addition to intense air battles, ground-based combat. While details haven't been revealed, the combat reportedly looks like Square Enix's Drakengard, with hundreds of soldiers fighting on the ground
Juz sobie to wyobrazam

Lair is expected to be one of the big PS3 titles at the Tokyo Game Show, so all the confusion should be cleared up in just a couple of weeks.
^^
Mastah27
8 09 2006, 11:06
LooooooooooooooooooL. Ze wszystkich ściem ta okazała się chyba najweselsza. Pierwszy screen roxuje nieprzeciętnie. Tak poszarpane obiekty widziałem ostatnio na psxie :0
ten pierwszy shoot to robil chyba Macius z Klanu przy porannej kawce(Panzer Dragon Orta sie ladniej prezentuje)..dwa pozostale moze nie szokuja ale daja rade
dwa pozostale moze nie szokuja ale daja rade
Tylko dlatego, ze sa male. Pierwszy jakby byl takiej wielkosci jak pozostale dwa, to by nie bylo tak widac niedorobek.
Nie wierze zeby ta gra tak wyglądała.Przecierz na ps2 gry wyglądały lepiej.To muszą byc jakies pierwsze robocze screeny.
Mimo, ze te screeny naruszyły mi nerwa

to też jestem pewien, że to nei może tak źle wyglądać. Bo gry na PS2 były ładniejsze. Mimo wszytsko bądźmy dobrej myśłi
Master Pain
8 09 2006, 13:11
niby ma byc kilkadziesiat do ponad setki smokow na ekranie, ale beda one oddalone - czyli ich konstrukcja geometryczna i tekstury ulegna 'zmniejszeniu', co nie powinno tlumaczyc ze z bliska moga wygladac jak poskladane z klocow...

Oby, oby byly to jakies stare zdjecia wykradzione z wczesnych, pierwszych wersji pokazywanych kiedys tam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.