Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lair
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
CELL7777
kiedy ten kiler sie tak naprawde ukaze bo boje sie ze dopiero na jesieni albo i gorzej na zimę 2007.
YETI
QUOTE(CELL7777 @ 10 02 2007, 00:22) *

kiedy ten kiler sie tak naprawde ukaze bo boje sie ze dopiero na jesieni albo i gorzej na zimę 2007.

Podobno kwiecien-maj.
Wafrzo
QUOTE(CELL7777 @ 9 02 2007, 22:22) *

Ja tam bym nie chciał na zime 2008...bo 2007 to "niedługo", że tak powiem smile.gif
the_m
Nie no, ta gre powinni do konca roku skonczyc, wkoncu mieli juz troche zrobione juz na E3 i TGS. W sumie nawet data majowa bylaby rawdopodobna ale jak dla mnie nie powinni sie spieszyc do tegorocznej zimy moga jeszcze sobie podlubac. Podobie jak z HS.
Ja czekam na ta gre z utesknieniem, porostu zawsze chcialem pobyc smokiem wink.gif Pofruwac, pluc ogniem i kasac inne smoki. SUPEER~! biggrin.gif
YETI
Z najnowszego wywiadu wynika ze LAIR jest ukonczony w 80-90%, czyli powinni zdazyc na kwiecien lub maj.
the_m
Tak, 90%! http://www.gameonly.pl/newsy/11151 Czyli na bank bedzie na wiosne smile.gif jeszcze zostalo imi "wygladzanie i optymalizacja" smile.gif he he

No to jestem ciekawy co tez z tego sie urodzilo smile.gif
Ryo-San
QUOTE(the_m @ 11 02 2007, 21:15) *

No to jestem ciekawy co tez z tego sie urodzilo smile.gif

ja to samo - ogolnie to dziwne ze tytul ukonczony w 90% nadal jest taką samą niewiadomą jak chociazby rok temu...prawie zero hands on, oficjalnych wiadomosci tez tyle co kot naplakal...demka na PS Store tez nie widac..ciekawe ciekawe co z tej gry wyjdzie...o strone graficzną mozna byc spokojnym, w koncu to Factor 5. Rogue Squadron to wizualny majstersztyk...z Llairem powinno byc podobnie...ciekawe jak rozwiaza gameplay..
chociaz juz sam fakt latania smokiem, nad sredniowieczną olbrzymią krainą daje sporo do myslenia...
klimat, grafa - to juz daje rade...
online wylecialo bo pewnie nie ma czasu na doszlifowanie tego elementu bo spieszą sie z wydaniem. Dlatego gra bankowo pojawi sie w launch window europejskim. Po Motorstormie moze to byc kolejny bardzo mocny
produkt od first party...osobiscie 3mam kciuki - bo gier o smokach nigdy za wiele, pozatym Panzer Dragon Orte rozlozylem na wszystkie mozliwe sposoby; ]
Colio
Ogólnie lekko nierozważne może być owianie produkcji taką tajemnicą. Pewnie sekundy przed premierą wydawca rozpocznie ostrą kampanię. Z tego powodu mam pewne obawy. Developer przyciśnięty wywalił tryb online. Pokazów gameplayu tyle co nic...Trochę się boję, że to będzie głośne marketingowe dziecko, które okaże się niewypałem. Taka niewyraźna wizja mi się maluje, ale jestem na razie dobrej myśli.
YETI
QUOTE(Colio @ 12 02 2007, 18:46) *

Pokazów gameplayu tyle co nic...Trochę się boję, że to będzie głośne marketingowe dziecko, które okaże się niewypałem. Taka niewyraźna wizja mi się maluje, ale jestem na razie dobrej myśli.

Dokładnie, mam podobne odczucia, z drugiej strony to w koncu FACTOR5, goscie znaja sie na tym fachu.
Co strasznie kłuło w oczy w dotychczasowych filmikach to walka dwoch smokow, ruchy była strasznie rwane i chaotyczne. Mam nadziej, ze to poprawili.
I tak jak wspomniał Ryo, klimacik ta gier to oj ma i to spory biggrin.gif
YETI
John Debney Scores With Lair Pt. 1
Hollywood composer attacks his first videogame composition.
http://music.ign.com/articles/765/765093p1.html
Jakim
Lair screens

kilka nowych screenów z Laira przedstawiających walkę między smokami.

Swoją droga dziwna ta gra. Nie wątpie że będzie ładna ale na tych screenach za bardzo rzuca się w oczy.. chropowatośc tekstur? Tak to chyba dobre określenie. Poza tym mogli by pokazać jakies inne miejscówki a nie w kółko kamienny most w górach.
Colio
Kurde, ta gra wygląda trochę 'piecowo'. Wszystko jest zbyt ostre, przy za słabej jakości tekstur. Może to dopracują, nie wiem. Jakiś lekki blur by się przydał. Zbyt dużego wrażenia to nie robi. Ta szara kolorystyka wygląda nieciekawie. Za to świetnie wykonano smoki. Masa detali, łuski, etc. Chociaż wnętrze skrzydeł trochę odbiega od całości - kiepska, 'rozciągnięta' tekstura. Obiekty w oddali też mogli jakoś podciągnąć, i mam nadzieję że to zrobią.
Ryo-San
zeby bylo krotko i na temat moge napisac tyle ze te screeny sa slabiutkie. Podloze i otoczenie to jakas kpina...
mogliby w koncu pokazac ta gre w ruchu...na pewno zrobi duzo wieksze wrazenie niz te shooty
AbraHAM
QUOTE(Jakim @ 20 02 2007, 13:17) *

Lair screens

kilka nowych screenów z Laira przedstawiających walkę między smokami.

Swoją droga dziwna ta gra. Nie wątpie że będzie ładna ale na tych screenach za bardzo rzuca się w oczy.. chropowatośc tekstur? Tak to chyba dobre określenie. Poza tym mogli by pokazać jakies inne miejscówki a nie w kółko kamienny most w górach.

heh podobne mam odczucia , ktos to kidys sie zachwycal (yeti) jaka to gra jest pikna normalnie gears of war, ja tu nie widze nawet ulamku z tamtej gry , a nawet wiecej nie widze tu oprawy nextgenowej , tylko grafe przekombinowana wieloma sztuczkami i to sie rzuca w oczy np: podloze niby to nie plaska textura le smok obalony na nie nie zostawia zadnych sladow ( brak fizyki zgniotu confused.gif ) , ludzi mamy mnustwo tylko ze wszyscy sa tacy sami i praktycznie w jednym kierunku wszyscy naraz sie odwracaja, sam ogien ktory powinien wywolywac banana na ryjku jest taki sobie ... ale to tylko moje odczucia ...
the_m
Dziwne to wszystko raz screeny zapieraja dech w piersiach raz odrzucaja chropowatoscia i jakimis dziwnymi texturami. Pozatym wydawanie wyrokow o grafice na podstawie brazkow z gry te sie troche mija z cele, ja poczekam na jakis grywalny kod potem wydam opinie.

Fakt faktem te screeny nic dobrego nie pokazuja, pixeloza i zebowatosc poraza ale na przyklad przed ostatni obrak jest calkiem calkiem, w kazdym razie nad glowa smoka popracowali czego o skrzydlach juz powiedziec nie mozna.

AbraHAM nie przesadzasz tyczasem? Chcesz zeby kamienie pod nogami smoka pekaly, a moze nich cale mosty sie zawalaja? Poza tym czepiasz sie jakis (pipi) - to sa screeny!
Obsolete
W ruchu to wyglada lepiej, a przynajmniej wygladalo na tych ostatnich, nie tak dawnych targach CES Problem w tym, ze wtedy tez byla prezentowana ta plansza. Ciekawe czy sa jakies inne, bo juz watpic zaczynam;]
YETI
Po pierwsze, to nie sa nowe screeny, tzn. ja tam widze tylko jeden screen ktorego wczesniej nie widziałem. Pochodzą one z starego dema (TGS 2006)
Wiec bez płaczu i lamentu wink.gif

A jezeli ktos chce zobaczyc jakies nowe lokacje czy przeciwnikow (bossow) to przypominam te ładniutkie skany smile.gif

http://img222.imageshack.us/img222/8061/lairscreen27bc.jpg

PS. Sadze ze na GDC pokaża w koncu jakies najnowsze demo.
the_m
Yeti a gdzie tam sa nowe lokacjie ? wink.gif W kolko te same pokazzuja, te same potwory, tych samych wojakow itd. IMO to jest ich jakas popisowa albo najwieksza/najmniejsza arena smile.gif

Na GDC bym sie niczego nie spodziewal moze z okazji imprezy jakies nowe screeny pokaza smile.gif
YETI
Tak jak mówiłem te "nowe" screeny pochodza z starego dema.

Lair PS3 Video Interview
IGN has posted a brand new video interview with the president of Factor 5, the company developing the Lair title for the new console. The interview does provide some great info, but as Sony is still being super protective about this game, the gameplay shots are not from the latest build.
http://media.ps3.ign.com/media/761/761161/vids_1.html
Jakim
No w końcu pokazano coś nowego! Nowi przeciwnicy robią świetne wrażenie, podoba mi się ich design. Co innego tekstury.. te w dalszym ciągu wydają mi się zbyt ziarniste ale wiecie co? Myślę że developer próbuje nadać realizmu grafice którą tworzą i w ruchu może to wyglądać niezwykle ciekawie.

Natomiast wykonanie takiej np. wody..... masaaaaaakryyyyczne (3 screen chyba).
Ogólnie gra coraz bardziej mi się podoba i czekam z wywieszonym jęzorem na jakiś konkretny gameplay pokazujący w pełni z czym będziemy mieli do czynienia.

Ostatnio miło się rozczarowałem gameplayem z the Darkness i mam nadzieję że tutaj będzie podobnie:D
mczaper
O k... masakra ta woda biggrin.gif Ale musze przynac ze screeny pierwsza klasa, pieknie to wszystko wyglada... czekamy...
Musiolik
Przyłączam się do poprzedników. Woda wygląda masakrycznie O_O ...
CELL7777
specjalnie daliscie te nowe screny teraz muszę zbierać szczękę z podłogi...wink.gif

dalej niemogę uwierzyc ze to tak wygląda jezeli tylko grywalnosc będzie dobra to mamy pierwszego giganta na ps3( motorstorm to taki mniejszy jak dla mnie gigant)
YETI
QUOTE(CELL7777 @ 25 02 2007, 16:28) *

( motorstorm to taki mniejszy jak dla mnie gigant)

grałes? szczesciarz z ciebie wink.gif

A co do nowych screenow, naprawde znakomite i pomyslec ze ta gra bedzie wyswietlana w 1080p ninja.gif .
Wielkie brawa naleza sie chłopakom z FACTOR5 (podobno PS3 jest za słabe na piekne gry ktora maja smigac w rozdziałce 1080p wink.gif ).
Czekam na jakis nowy gameplay, moze na GDC zdecyduja sie cos pokazac? rolleyes.gif
Jakim
tak wogóle to kiedy to gdc ma się odbywać?
YETI
chyba 5 marzec
polaki899
GDC ma sie odbywac 5-9 marca. No to już za w przyszły poniedziałek tongue.gif
Emet
A to w ogóle pewne, ze gra będzie chodziła w 1080p?? Bo moze się okazać, ze jednak będzie to 720p confused.gif Poza tym w ilu fps'ach ma to chodzić?? 30 czy 60? Wiadomo coś na ten temat (pomijam kilkuletnie oświadczenia wg. których miało to byc 1080p i 60fps bodajże).
Poza tym te screeny nie wyglądają AŻ TAK masakrycznie. Owszem gra na nich wygląda bardzo adnie, ale IMO nie ma się co tak podniecać. Mam nadzieję, że w ruchu bedzie się to prezentować znacznie lepiej.
YETI
Gra ma smigac w 30fps plus rozdzielczosc 1080p (oficjalne informacje)
GMB
QUOTE(YETI @ 26 02 2007, 15:55) *

Gra ma smigac w 30fps plus rozdzielczosc 1080p (oficjalne informacje)

Jeśli faktycznie ta gra będzie śmigać w 1080p to ciekaw jestem miny Bandita z PE. Szumnie twierdzi że to niemożliwe do wykonania na PS3. Osobiście sceptycznie podchodze do takich informacji. Lair wygląda naprawde obłędnie i myśle że to za wcześnie dla PS3 na tak ładnie wyglądające gry w Full HD. Chciałbym się mylić bo wtedy wielu niedowarków musiało by zweryfikować swoje poglądy.
the_m
GMB czy ja wiem czy Lair wyglada oblednie. Ladnie to napewno ale obled to to nie jest smile.gif
Poza tym wolalbym jednak te 60fpsow i 720p bo co mi z tego ze to bedzie 1080 skro przy mojej wadzie wzroku i tak roznicy nie bede w stanie zauwazyc wink.gif

ciekaw jestem miny Bandita z PE
mina pewnie bedzie obojetna bo i tak PS3 jest slabsze od XO ;P
GMB
QUOTE(the_m @ 27 02 2007, 00:20) *

ciekaw jestem miny Bandita z PE
mina pewnie bedzie obojetna bo i tak PS3 jest slabsze od XO ;P

Bandit...Is that You? wink.gif
Trzcina
Nie offtopowac prosze.
CELL7777
nierozumiem wypowiedzi ludzi typu "ps3 tego niepociągnie to niemozliwe to znowu sciema" poczekajmy do premiery gry i wtedy ocenimy.

pozatym po jak zobczyłem co potrafi sam CELL pociągnąc bez RSXa to mozna spokojnie stwierdzic ze ps3 będzie nas zaskakiwalo przez najblizsze lata i todłuzej niz ps2
YETI
Już niebawem do sklepów trafi najnowsza pozycja Factor 5, Lair. Tymczasem ujawniono kilka nowych szczegółów. Gra działać będzie w rozdzielczości 1080p, obsłuży też nieskompresowany system dźwięków 7.1. Dodatkowo w Lair wykorzystano nowe, ciekawe technologie. Jedną z nich będzie “progresywna siatka” renderowana przez procesor Cell. Zwiększa ona ilość obiektów, zarówno tych bliskich jak i dalekich. Następnie zastosowano High-Dynamic Range Lighting. Dzięki temu światło w grze i wszelkie odbicia będą w HDR, renderowane w czasie rzeczywistym. Pozwala to na prawdziwe zmiany pór dnia. Jak zapowiadają twórcy, dzięki zaawansowanym skryptom oświetlenia, każdy dzień będzie wyglądał inaczej! W grze wystąpi także dynamiczna fizyka. W każdej chwili w Lair, silnik generował będzie setki “fizycznych” efektów. Wszystkie postacie będą posiadały własne, specjalnie robione dla nich elementy reakcji “fizycznej” na otaczający je świat. Następnym efektem są cienie Parallax, które używane będą przy wszystkich efektach, m.in. przy ogniu i cieniu. Po za tym wszystko: ogień, dym, czy chmury, będzie renderowane non stop w czasie rzeczywistym! Cóż, tanie przechwałki, czy fakty? Dowiemy się po premierze Lair. Ja pokładam w tym tytule olbrzymie nadzieje, a Wy?

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...view&id=772
VascoDa
hm.. artykul ociera sie o wiarygodnosc wink.gif
- Moze ktos znajdzie wiecej info o "progresywnej siatce", bo narazie to wyglada na klasyczny Level OF Detail wzgledem odleglosci od kamery.
- System dzwieku 7.1..hm.. czy to przypadkiem nie jest THX? Ps3 nie supportuje THX (zerkne w manual jeszcze)
- HDR brzmi swietnie ale nie widzialem jeszcze prawdziwie dzialajacego na nextgenach.
FightNightR3 pokazalo w demie prawdziwe HDR a w grze nie bylo sladu po tym.
- symulacje czasteczek (ogien, dym..) na cellu to fajna rzecz i mam nadzieje, ze tak wlasnie bedzie.

Wszystkie te bajery jednak nie beda mialy zadnego znaczenia jesli framerate bedzie za slaby.
Mam nadzieje, ze Factor nie zapomni o tym.
jasiumaster
THX to jest certyfikat jakości, który przyznaje bodajże LucasArts, dla dźwięku o wysokiej jakości, ale moge sie mylić.
Co do tego dźwięku 7.1 to są tam jakieś DTS HD i DD True HD chyba, ale nie jestem pewien tej dokładnej nazwy.
Wafrzo
THX to certyfikat jakości niezwiązany z ilością kanałów. 7.1 nieskompresowane w jakosci DVD Audio można osiagnac tylko na blu-rayu, zobaczymy w praktyce.
Deadeye
nieskompresowany - chyba w sensie bezstratnie skompresowany. cell szybciej dekoduje skompresowany material niz czytnik go czyta, wiec watpie zeby tworcy marnowali czas na odczyt dziesiatek mb sciezki audio
CELL7777
PlayStation3
13.06.07 - SingStar
----->--23.06.07 - Lair (in Spanien ab 18 Jahren freigegeben)--<--------!!!!!!!!!!!

PlayStation2
03.05.07 - EyeToy Play Sports -Platinum-
09.05.07 - Buzz Mega Quiz
16.05.07 - Socom Combined Assault
16.05.07 - SingStar Pop
06.06.07 - Rogue Galaxy

PSP
02.05.07 - Ratchet & Clank Size Matters
16.05.07 - Socom Fire Team Bravo
30.05.07 - Smash Court Tennis
27.06.07 - Ape Escape Quest
27.06.07 - Pursuit Force 2 Extreme

PSP Platinum
April 2007 - Daxter
03.06.07 - Tekken Dark Resurrection
03.06.07 - Killzone Liberation
03.06.07 - LocoRoco
03.06.07 - MotoGP
03.06.07 - Ridge Racer 2
YETI
CELL skad masz te daty? (mozna jakiegos linka)
To z jakies sieci sklepow?
Enkidou
Jeśli jeszcze jest ktoś ciekawy, to GameFront podał to info powołując się na Meristation.com. Ta zaś strona z kolei otrzymała te daty od hiszpańskiego oddziału Sony.
mczaper
Nowy screenshot biggrin.gif
http://bp0.blogger.com/_qGtGl4NFC8s/RfqZGY...1600-h/lair.jpg
YETI
CYTAT(mczaper @ 16 03 2007, 19:36) *

No nie powiem, miasto robi bardzo dobre wrazenie ohmy.gif . Widac ze to screen z gry.
the_m
Bardz fajny ten screen, naprawde dobrze to wszystko wyglada ohmy.gif No i wkoncu jakas nowa lokacja nie liczac screenow z sama woda i skalami tongue.gif Powoli odzyskuje wiare w ten tytul, niech go jeszcze troche pomecza to naprawde bedzie hit smile.gif
Memory
GDC 2007: More Than Just A Pretty Map - Creating Next-Generation Materials for LAIR
http://worch.com/articles/articlesgdc2007.html

http://worch.com/articles/gdc/!GDC2007_mworch.pdf
VascoDa
to b.dobre materialy..dzieki za linka smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.