CYTAT
Wiele recenzetów narzeka, ze twój smok jest jak "broń nuklearna" w walce na noże. I tu nie chodzi nawet o poziom trudności. Po prostu latając tym smokiem, gracz czuje się tak jakby dosiadał F16, niszcząc te mizerne meserschmity i spitfire'y. A poza tym, jak wczesniej w ty topicu wspomniałem, gra posiada tyle elemntów "cinematic", ze byłoby lepiej z tego szpila zrobić film, niz gre. Przyjmijcie do wiadomości fakt, ze Factor5 zrobił gre srednią, z ambicjami na killer'a.
Uwielbia takie argumenty w recenzjach - bo zupa byla za slona, po takich wydumanych tekstach widac ze namnozylo sie recenzentow za 5 zl. Kurde czego oni sie tak czepili tego smoka, ze za molo zwrotny, ze za silny, za ma nieparzysta ilosc lusek - co to ma byc? To jest smok czy motylek? Smok ma byc potezny ma siac zniszczeni i smierc, drewniany statek dla ognistej kuli smoka nie powinien byc przeszkoada. To jest smok a nie taki co musi naparzac nie wiadomo jak dlugo w statek zeby go zniszczyc. Smok to JEST bron nuklearna w walce na noze i do tego smok ma sluzyc!

CYTAT
Miała być nie wiadomo jaka gra , a jest średniak .
Ile razy jeszcze te slowa padna w tym temacie? 100? 200? 1 000 500? Gra mialabyc nie wiadomo jaka, a jaka gra taka nie miala byc? Czepili sie ja rzep smoczego ogonu. Ludzie spokojnie, nie chcesz to nie graj - zagraj i wtedy gnoj albo chwal.
CYTAT
Ja piszę tylko żeby się nie pocieszał

A to że Lair ma ładną grafę wie każdy , nie od dziś , tyle że nie samą grafą człowiek żyje ,. Gra ta miała nadrabiać wszystkim , niestety nie dali rady, a co do gry to było już coś takiego zwało się Pancer Dragon Orta ;]
No sorry ale ile gier uratowala piekna grafika nad ktora rzesze sie rozplywaly? Zeby nie szukac dalego, gra ktorej wygladem wycieraja sobie twarz chyba wszyscy, Gyrosy. Gearsy to tylko grafika, poza tym gra nie oferuje niczego super extra (owszem przyjemnie sie gra ale...), wiec tak jakby o co chodzi?

edit
PSU 8.5/10
http://www.psu.com/Lair-Review--a0001164-p0.php 
Pros (+)
+ Unparalleled graphics
+ Astonishing storyline and incredible soundtrack
+ Great Sixaxis controls and precision aiming
(widac niektorzy opanowali 6axisa;) )
Cons (-)
- Linear gameplay makes for a slight tease
- FMV's instead of live real-time cinematics (doniedawna ludzie jeczeli na widok "filmowej" gry a teraz to wada

)
- Moderate replayability