to wyglada jak gra pomiedzy PSX a PS2
A moze ta screeny z wersji na PSP o ktorej nic nie wiemy?
lol
Nie wiem moze to jakis zart ze strony Factor5?
przeciez na GDC prezentowali juz rela-time i wygladało to obłednie (zaraz poszukam linku do tej prezentacji)
Obsolete
8 09 2006, 14:56
Poki co faktycznie nie jest za ciekawie, ale pociesza mnie fakt, ze jeszcze sporo czasu zostalo do daty premiery. Fall of man wyglada z miesiaca na miesiac coraz bardziej rewelacyjnie, dlaczego niby tak nie mialo, by byc z Lair? Moze poki co tworcy skupiaja sie na programowaniu szkieletu rozgrywki - postaci, otoczenia, srodowiska i tak t owszystko ma sie w praniu..a dopiero potem beda sobie upgrade'owac szate graficzna na maksa. Teoretycznie, jezeli ps3 to potezna maszyna, najpierw sensowniej jest sie zabierac za rozgrywke, a efekty graficzne zostawic na "potem", majac te pewnosc i komfort, ze konsola i tak je pociagnie.
Ewentualnie ta gra bedzie g*wnem;D
QUOTE(YETI @ 8 09 2006, 15:48)

A moze ta screeny z wersji na PSP o ktorej nic nie wiemy?
Tak na poważnie to moje pierwsz wrażenie było właśnie skierowane w tą stronę

, ale nic nie pisałem

A co do GC to to na 100% był real-time?? Bo "troszkę" w to powątpiewam
QUOTE(Emet @ 8 09 2006, 16:06)

A co do GC to to na 100% był real-time?? Bo "troszkę" w to powątpiewam

Factor5 twierdził ze to 100% rela-time, obracali kamera itp.

W sumieten smok wyglada na tych dwoch screenach dosc podobnie(chodzi o wykonanie), ale otoczenie :bue:
GDC:Lair Real-Timehttp://www.youtube.com/watch?v=sgW81km74lk
OsciBosci
8 09 2006, 15:10
Ta gra ma prawdopodobnie wyjsc w lato 2007 roku.
QUOTE(killer-san @ 8 09 2006, 16:10)

Ta gra ma prawdopodobnie wyjsc w lato 2007 roku.
A nie jest to startowy tytul na ps3? wiec w listopadzie wychodzi no chyba ze przed godzina plany sie zmienily.
OsciBosci
8 09 2006, 17:24
No wlasnie tez myslalem ze wychodzy na line-up ale podobno przeniesli na lato 2007. "Release Date:
US: TBA 2007 " - oficjalnie jak narazie.
W ogole mam takie nieodparte wrażenie, że to będzie głupkowaty, mało ambitny slasher ala Drakengard :f
QUOTE(Tokar_Sama @ 8 09 2006, 19:01)

W ogole mam takie nieodparte wrażenie, że to będzie głupkowaty, mało ambitny slasher ala Drakengard :f
A co chciales od takiego tytolu

?? to bedzie prosta naparzanka z elementami strategii ( wydawanie komend kilku smokom) , wazne zeby byla efektowna i widowiskowa , taki pokaz mocy PS3...
Master Pain
8 09 2006, 21:20
a ja licze na przygode, dobrze podkrecona fabule i fakt wystepowania smokow - skad, jak, dlaczego?
Master Pain
11 09 2006, 00:03
czyli nie tylko ja uwazalem ze sa to stare skriny.
New Lair screens! (dziwne bo tu pisza ze nowe a wygladaja podobnie

)
http://www.ps3land.com/article-668.php
QUOTE(Pyton @ 11 09 2006, 22:11)

New Lair screens! (dziwne bo tu pisza ze nowe a wygladaja podobnie

)
http://www.ps3land.com/article-668.phplol...wygladaja podobnie, bo to sa te same, tylko pozno cos news'a napisali.
lol...wygladaja podobnie, bo to sa te same, tylko pozno cos news'a napisali
Te same ale zretuszowane...dodane AA itp...wyglądaja teraz lepieja ale nie wiele...
Jak gameplay będzie fachowy to myślę, ze taka grafa w zupełności wystarczy.
Yeti owszem lepiej szkoda że nie można powięszyć...te ostatnie screeny ( te brzydkie) na miniaturkach też wyglądały 30% lepiej niż na full screen...
Trzcina
13 09 2006, 13:29
O_o
Pierwsze slysze zeby sie nie dalo powiekszyc obrazka...
Oczywiscie nie da sie zwiekszyc jego rozdzielczosci bez straty jakosci i oczywiscie sa wzglednie male. Ale zeby pisac ze nie da sie powiekszyc? JA u siebie w operze bez problemu moge obrakzi powiekszyc i uwazam ze wygladaja bardzo dobrze.

Taka grafika na tytul startowy na pewno wystarczy, wazne zeby bylo to o czym pisal TomisH, czyli dobry gameplay.
LAIR TGS VIDEOhttp://www.gamevideos.com/video/id/6195PS. Obecnie znalazłem taka słaba jakosc

edit
http://www.playsyde.com/news_3493_en.htmlLair bedzie wyswietlany w 1080p
edit
http://images.playsyde.com/gallery/public/4151/999_0004.jpgswietna woda!
http://playsyde.com/news_3493_en.htmljak klikniecie na streming version, filmik wam sie ładuje?
u mnie cos jest nie tak ;/ chyba server jest przeciazony
Podobno FACTOR5 nieźle zjechal X360, twierdzac ze konsola Billa jest za słaba jezeli chodzi o moc i pojemnosc dysku, jeden level zajmuje...4GB!!!
Podobno gra wyglada znakomicie (dawac jakies video w dobrej jakosci) i jest ukonczona dopiero w 35%!!!
WOW obok Africa zdecydowanie najładniajsza gra z już zaprezentowanych w tym roku na targach TGS.
Polecam ściągąć filmik którego linka dal Yeti lub ewentualnie zobaczyć go w streamie
Ficus chodzi ci streming version, bo ni ch**a nie che isc
Obsolete
22 09 2006, 10:25
Obejrzalem filmik. Jest konkret. Grafika daje rade, oczywiscie, gdy sie walczy to niezbyt sie patrzy na szczegoly dotyczace smokow, natomiast sceneria jest bardzo ladna (woda, skalki etc).
I teraz tak: ciekawe jak duza mamy swobode (jako, ze latamy to jedyne co moze nas powstrzymac jest niewidzialna sciana or zapetlenie mapy - w filmiku kles tego nie sprawdzil), po drugie - troche slabo wyglada zestaw broni..smok potrafi zionac ogniem i ...tyle. Ciagle walenie taka sama kula ognia przez wszystkich walczacych w mutli wyglada po pewnym czasie nudnawo...na mapie, na ktorej sie scierali, nie widzialem zadnych dopalek fakt ten zmieniajacy, a wedlug mnie to fundamentalna sprawa. Deathmatch z jednym rodzajem ataku to bylby lol - ale mysle, ze to akurat jeszcze zaimplementuja.
huh...ale pojechali 0_o
http://ps3forums.com/showthread.php?t=29814ZNALEZIONE NA FORUM GAMEONLY (POZWOLE SOBIE ZACYTOWAC)
"Przeczytałem coś ciekawego w wywiadzie o Lair. Twórcy mówią, że gra miała być w 720p, ale kiedy dostali ostateczne devkity wszystko się zmieniło, bo są one krokiem milowym pod względem mocy w porównaniu do poprzednich devkitów."
Z tego co wiem to premiera Lair została przesunieta (w koncu to poczatek prac - 35%)
OsciBosci
22 09 2006, 16:08
QUOTE(YETI @ 22 09 2006, 16:35)

ZNALEZIONE NA FORUM GAMEONLY (POZWOLE SOBIE ZACYTOWAC)
"Przeczytałem coś ciekawego w wywiadzie o Lair. Twórcy mówią, że gra miała być w 720p, ale kiedy dostali ostateczne devkity wszystko się zmieniło, bo są one krokiem milowym pod względem mocy w porównaniu do poprzednich devkitów."
Z tego co wiem to premiera Lair została przesunieta (w koncu to poczatek prac - 35%)
Zgadza sie na lato 2007.
jasiumaster
22 09 2006, 16:09
Przeczytał zapewne tutaj:
http://ps3.ign.com/articles/733/733921p1.htmlSwoją drogą ciekawy wywiad.
http://www.gameonly.pl/forum/viewtopic.php...95&start=15tu znajdziecie link do (podobno) nowego triailera (drugi post)
nie podaje bezposredniego adresu do gametrailers, bo jak wchodze na ta strone to komp mi sie wiesza
WOWna dole jest ponad 6 minutowy gameplay z TGS( o tym pisze Yeti post powyżej)
MUSICIE TO ZOBACZYĆ
IMO zdecydowanie najładniejsza gra na ps3 ,w którą można zagrać na tych targach.
Wygląda poprostu rewelacyjnie,wykonanie wody i setki(o ile nie grube tysiące) rycerzy na ekranie(mimo iż są każdy jest praktycznie klonem:)) pokazują prawdziwą moc nowego dziecka Sony.Jedyna wada trailera jest taka,że jakość obrazu do najlepszych nie należy
Obsolete
23 09 2006, 14:17
QUOTE(Ficuś @ 22 09 2006, 22:11)

WOWna dole jest ponad 6 minutowy gameplay z TGS( o tym pisze Yeti post powyżej)
MUSICIE TO ZOBACZYĆ
IMO zdecydowanie najładniejsza gra na ps3 ,w którą można zagrać na tych targach.
Wygląda poprostu rewelacyjnie,wykonanie wody i setki(o ile nie grube tysiące) rycerzy na ekranie(mimo iż są każdy jest praktycznie klonem:)) pokazują prawdziwą moc nowego dziecka Sony.Jedyna wada trailera jest taka,że jakość obrazu do najlepszych nie należy
Sciagnij sobie wersje HD, wazy 150 mb i wszystko widac jak trzeba, a grafa pokazuje swoje walory w pelni;]
Masakra rycerzy to mistrzostwo;D pod koniec widac, ze bedziemy palic i rowniez zabijac jakies wielkie gorylopodobne stwory (nie wiem co to bylo;f).
OsciBosci
23 09 2006, 19:49
Wszystko ładnie i fajnie tylko czemu te całe zastępy żołnierzy stoja równo i nic nie robia?? Nie powinni z kims lub czyms walczyc??
oni maja za wroga chyba tylko ciebie

A co do grafiki, widac ze FACTOR5 musi jeszcze popracowac nad tym tytułe, czasu jeszcze maja duzo bo premiera dopiero...latem 2007
OsciBosci
23 09 2006, 20:47
QUOTE(YETI @ 23 09 2006, 20:53)

oni maja za wroga chyba tylko ciebie

A co do grafiki, widac ze FACTOR5 musi jeszcze popracowac nad tym tytułe, czasu jeszcze maja duzo bo premiera dopiero...latem 2007
No chyba wlasnie tak, bo stoi ich tam kupa i przygladaja sie smokom.
Trzcina
23 09 2006, 22:40
Dla mnie tez to bylo niezrozumiale. Aczkolwiek mozna zuwazyc ze sa tam dwa kolory zolnierzy

Najpewniej jedni z nich sa po naszej stronie. Aczkolwiek z tego co widzialem to obydwa kolory nic nie robia ;P
Grafika tej gry nie zrobila na mnie az takiego wrazenia, ale tez i filmik nie byl direct feed tylko nagrywany kamerka. Ogromne wrazenie robi woda, ale juz ciezko zobaczyc jak wygladaja smoki... Poza tym gra wyglada calkiem fajnie, ciekawa jest 'wspopraca z naszym smokiem', ktory zawsze wie kiedy ma po nas podleciec, jak juz zabijemy innego 'pilota'
Dziwny tytul w sumie ten gameplay nie czyni z niego megahitu, ale nadaje fajny klimat (smoki, ich realizacja... cala ta lokacja, jej design wyglada bardzo fajnie). Niemniej jednak nei napalam sie na te gre
OsciBosci
23 09 2006, 22:48
No jak bedzie tak ze smoki beda lataly a na dole zółnierze naprawde beda sie młócic, to bedzie rewelka. Do tego dodac łuczników strzelających w smoki, ten ktory zginie w powietrzu i spadnie zrobi dzire na tym moscie, przygnatajac zołnierzy itp. Narazie to wyglada jakby ci zolnierze to był dodatek, ale premeira przesunieta, maja jeszcze prawie rok na poprawe i moze byc rewelka.
Render (tzn. FACTOR5 twierdzi ze to real time)

Screen z TGSu
jakby nie było to podobny poziom.. powiedziałbym nawet że ten sam, lecz screen nie jest najwyższej jakości, więc powstrzymam się od głupiej opinii:p
Master Pain
24 09 2006, 23:00
szkoda ze nie widac smoka z tego samego profilu, wowczas porownalo by sie fakture skory itd, no ale imo wyglada tak samo
A IMO nie wyglada tak samo. na dole nie ma rak oddanej faktury skóry, nie ma też jak widać zaawansowanego cieniowania. Mam nadzieję, ze ostatecznie będzie jak na górze.
VascoDa
28 09 2006, 18:02
Te screeny nie pokazuja tego wyraznie, ale detal modeli w grze jest koszmarnie niski. Trailer ze screena wyzej ma pelne modele i to jet render.
Wiadomo, ze w grze bedzie to uproszczone ale ze AZ TAK?!
Szczerze mowiac to na PSP tyle polygonow na postac to przejdzie ale w PS3?
Zalamuje mnie to, bo znaczy tyle ze developerzy nie wiedza jak przeniesc bajery z hipoly do lowpoly.
Moze jednak jakis art director kopnie ich w tylek i poprawia to.
Don_Pedro
28 09 2006, 18:31
Spoko, ta gra jest dopiero na 35% ukonczenia... Bez paniki!
35% plus to ze jest to FACTOR5 (czyli swietna grafika w ich grach to standart)
Trailer 136MB -
http://www.gamevideos.com/video/id/6557- The TGS Level is about 32x32 miles
- Sometimes more than 3 thousand soldiers are on the battlefield (+ the dragons)
- Real Time Lighting
- When released, Eggebrecht believes that Lair will only have tapped 50% of the PS3 Power... or less
- Water simulation running on Cell
The Lair developer said that by the time we'll be done with Lair, we'll have tapped out only 50% of the power of the PS3!
Źródło: 1 up
35% ukonczenia.. bo reszta to levele:)
The TGS Level is about 32x32 miles
0___O
Jezeli ktos jeszcze nie wie to informuje ze jeden level w tej grze zajmuje...4GB!!!
Co do samej grafiki, to na filmikach tego nie widac, ale wg ludzi ktorzy mieli z Lair kontakt poziom detali i wykorzystanych technik jest wrecz nieziemski.
Jak ogladalem te gameplaye to wydawalo mi sie ze patrze na tech-demo, a nie gre.
QUOTE(YETI @ 5 10 2006, 21:12)

widzialem to i nie do konca mozna stwierdzic czy to wyglada jak ten screen co napisales ze to render ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.