Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubiony motyw muzyczny z anime...
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2
deph // 0Z0
...bo przeciez samym "Fly Me To The Moon" czlowiek nie zyje ;P
Moje typy:
1. "B.T."- .hack//SIGN OST (1)
2. "Space Lion"- Cowboy Bebop OST
3. "eX Dream"- "X TV" OST
Dzoshu
Kiseki No Umi z lodossa ale to juz przeciez kazdy wie wink.gif
Poza tym Konya Wa Hurricane z Bubblegum Crisis ... biggrin.gif POWER
Szukam plyty poslucham sobie smile.gif
KLEJU
Na pierwszym miejscu ofkoz "Reincarnation" z GITS.
Dalej plasują sie kolejno kawałki "Black Escaflowne" z VOE i"Aura" z HS.
Yohko
ja po prostu kocham dwie piosenki - jedna z nich to, akurat do relaksu, "Kiseki no Umi" z "Record of Lodoss War", a druga to pobudzajaca, w sumie nie piosenka, ale melodia - motyw przewodni z "Armitage", wersja przedluzona.

lubie tez muzyke z GITSa i "Iria: Zeiram"
Diabeu
icon_twisted.gif mnie zabija muza z "Cowboy BEBOP" po prostu cudo icon_twisted.gif
falow
muza z .hack//sign mnie kladzie na kolana smile.gif no i jeszcze Dan Dan Kokoro Hikarateku z DB mi siem podoba smile.gif
deph // 0Z0
Musze cos jeszcze dorzucic- "Inner Universe" Yoko Kanno z openingu "GITS TV (SAC)"- cudna muzyka;)
safferon
aura z hack sign jest niezla , ale bardziej przypasowala mi wersja tej pisoenki do ktorj link swego czasu gdzies na forum podal mazur - darkaura , kapitalnie klimatyczny kawalek
deph // 0Z0
Yohko juz gdzies rzucila tym sznurkiem- www.sma.prv.pl -mozna stad zassac cala pierwsza czesc OST do .hack'a. Druga czesc niestety nie jest juz taka dobra :?
deph // 0Z0
http://www.maggot.boo.pl/inner_universe_gits.mp3

Tak zaczyna sie "Ghost In The Shell- Stand Alone Complex" (nie psioczyc na serwer- innego nie mam wink.gif )
Antares
Motyw walki w Escaflonie-te niepokojące pokrzykiwania w dziwnym języku dają radę
harlock
hmm... "haruka.../kanata e..." PIERROTa :DDDD
zartowalem.

a powznie. jest tego troche. "canta per me", op z hellsing'a, czy "the real folk blues", op z gitsa, op & ed z jin-roh.
deph // 0Z0
Uhm...trudno pominac jeszcze ending z "RahXephon"- klimatyczny z trip'owymi wycieczkami...
deph // 0Z0
Kolejnych, dziwnych wycieczek ciag dalszy :wink:
- "Shell" i "Half Pain" Bana z Witch Hunter Robin (mam dzieki Harlockowi :wink: )
- "Aoi no Requiem" op z Samurai Deeper Kyo (mi sie tam podoba smile.gif )
Mendrek
Hmmm Chaa La z Dragon Balla jest nawet spox. Cowboy Bepop tez
jest spox. Ale chyba najlepiej ma sie motyw z jedneg z albumow
Db, nie pamietam nazwy, mam go na spalonym Hd: "Wolf Hurricane".
WooshaQ
Ja z kolei ostatnio bardzo czest slucham tych oto utworkow:
Hellsing - Logos Naki World
Love Hina - Ramune Iro no Natsu
Chobits - Let Me Be With You
IgI
1. Dark Aura z HackSigna.
2. Intro i Outro z Naruto.
3. Oda do radości z bodajże 23 ep Evangeliona :wink:
Kaxi
Nie jest to dokładnie anime ale co tam. Intro w Wild Armsie pierwszym bylo w stylu anime wiec moze byc. Pamietacie muzyke z tego intra. Jak ją słysze to az chce mi sie plajac. Super wzruszajace doznania audio-wizualne.
Antares
"The World" z .hack//sign wymiata! Co za super połączenie chóru, techno i szkrzypiec. Cudo.
Loki
Voices - Macross Plus
Ai oboete imasuka - Macross
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
zaje_bisty jest "RHYTHM EMOTION" z gundam wing (przez muzyczkęchce mi sie płakać)
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
1. Dark Aura z HackSigna.
2. Intro i Outro z Naruto.
3. Oda do radości z bodajże 23 ep Evangeliona  :wink:

oda tez jest (pipi)ista
elay
Outro z Naruto

Nie polecam. Od tego nie da sie uwolnic biggrin.gif Jednak na wszelki- Akeboshi "Wind".
Washi
Cala muza z GITS rządzi!!!
Poza tym Macross+ (Voices po japońsku bo angielska wersja sux!)
No i główny motyw Z Armitage
Partys
W pełni zgadzam się z WASHIM, muza z Ghost'a po prostu rządzi :!:
Nie ma sobie równych(to tylko moja opinia).
Ukyo_Tachibana
W pełni zgadzam się z WASHIM, muza z Ghost'a po prostu rządzi :!: 
Nie ma sobie równych(to tylko moja opinia).
No ba ale muzyka w Akirze tesz dawala rade albo w Armitage
Obsolete
Akira OST: wszystko a szczegolnie Doll's polyphony, Tetsuo (te zlowieszcze chorki) i Kaneda. Maskaraaa. Oprocz tego poczatkowy motyw z Hellinga byl spoko, zreszta tam cala muza byla chlodna. Nie mozna tez odmowic uroku muzie z CB, w sumie tam jest ona baaardzo wazna. Zaluje, ze nie moge sobie przypomniec muzy z GITSA( daawno to widzialem). Coz jescze... a jakis motyw ze "Spriggana", ale tytulu nie pamietam.
Splender
Ja ostatnio bez przerwy slucham muzyki z Hellsinga, szczegolnie "Logos naki world" i "Shine". Poza tym motywy z Akiry po prostu zabijaja. Nie moge rowniez zapomniec o rewelacyjnym "Sakura Saku" z Love Hina, po prostu najlepszego Anime pod sloncem icon_twisted.gif
Zip
Ha jak tak przglądałem te posty to zdałem sobie sprawe że prwie każda muzyka z anime mi się podoba oto przykłady:
OST z chobits
Pare kawałków z Evangeliona
Z filmu GITS jak i Stand Alone Complex
Akira też (ale tu mam wątpliwości bo wydaje mi się że Rammstein - Tier nie było OST'kiem do tego anime nich mnie ktos oświeci tak samo z Rammstein - Engel bo tam też niby ma teledysk z Neona a i w utworze wspominają o Aniołkach smile.gif to ostatnie tak mi się spodobało że mam tego 3 wersję nawet po angielsku smile.gif )
Splender
Ha jak tak przglądałem te posty to zdałem sobie sprawe że prwie każda muzyka z anime mi się podoba oto przykłady:  
OST z chobits  
Pare kawałków z Evangeliona  
Z filmu GITS jak i Stand Alone Complex  
Akira też (ale tu mam wątpliwości bo wydaje mi się że Rammstein - Tier nie było OST'kiem do tego anime nich mnie ktos oświeci tak samo z Rammstein - Engel bo tam też niby ma teledysk z Neona a i w utworze wspominają o Aniołkach  to ostatnie tak mi się spodobało że mam tego 3 wersję nawet po angielsku  )

Widzialem ten teledysk "Engel" z NGE, ale jest to tylko robota fanow. BTW to "Engel" Rammsteina jest na OST z Mortal Kombat II Annihilation jak to kogos interesuje...
A do tematu to chcialbym jeszcze dopisac, ze OST z Vampire Hunter D: Bloodlust autorstwa Marco D'Ambrosio jest po prostu genialny, wspanialy, niesamowity, po prostu arcydzielo icon_twisted.gif
Yaxa
Moje ulubione motywy muzyczne to te z Hellsinga i Noir.
Ren
"Decisive Battle" - NGE |OST1|
no i "Zankoku..." oczywiście rula icon_twisted.gif
Kamui
Mi się podoba muza z Gost in the Shell. I to bardzo :wink:
-Sora-
Dorzucam swoje grosze
Muza z intra do początkowych odcinków GTO rula!
Muza (całokształt) z Hellsinga rula!
Muza z intra Witch Hunter Robin Rula!
Mam jeszcze inne faworyty ale nie chcem sie rozpisywac smile.gif
yaczes
"Wind" w wykonaniu Akeboshi ^^ z "Naruto".
Refren w moim podpisie ^_________^
pozdro
Nozomi
'Himegoto' z Vandread, praktycznie wszystko z Zetsuai Cathexis, 'Chi no Ryu' z Xa, 'Amethyst Remebrance' z Yami no Matsuei
Yaxa
Dodaje jeszcze piosenke z endinga do Naruto. Genialna.
rekin
Cowboy Bebop: Rain, Space Lion, Green Bird, ELM. Podoba mi się również jeden z utworów Vampire Princess Miyu, ale nie znam nazwy (odcinek o przeszlości Miyu, slychać harmonię (?)). Może ktoś zna tytul ?
wampirek
Większość z Cowboy Bebop i Slayers. Do tego openingi z X i X tv, "Last Impression" z GW: Endless Waltz, "Knife of Romance" z Angel Sanctuary.
Shin Ryu
Oto moje najlepsze z najlepszych:

* "Kujikenaikara!" (Slayers)
* "Kiseki no Umi" (RotLW-TV)
* "Friends" (Soul Hunter)
* "Wind" (Naruto)
* "Hold You Still" (Metal Slug) Co prawda piosenka ta jest z gry, ale jest naprawdę śliczna i musiałem o niej wspomnieć... smile.gif
* Ending z gry Xenogears (zarówno po japońsku jak i po angielsku -wybaczcie że to z gry wink.gif )
* "Don't You See" i "Dan Dan Kokoro" (Dragon Ball GT)
* Opening z Sailor Moon Stars (nie znam tytułu sad.gif )
Nimloth_1988
A ja uwielbiam eX dream i Sadame z X.
I Dan Dan Kokoro z Dragona oraz muzykę z Inuyashy
Mendrek
1. Salva Nos (Noir OST)
2. Wind (Naruto OST)
3. Blue (Cowboy Bebop)
4. Game Rumble (Initial D.)
5. Kiseki no Umi (Record of Lodoss War)
Adriankiller
niepodważalnie mój numer jeden to Lilium (opening) z Elfen Lied .R.E.W.E.L.A.C.J.A!!!
epl
Moja trojka to:

1. Ask DNA - Cowboy Bebop The Movie
2. Night Stalker - Ghost in the shell
3. Always with me - Spirited Away

Wlasnie slucham tego ostatniego, Joe Hisaishi rzadzi, I love his work:)
Sanryu
1.Shuffle! - opening You
2.Full Metal Panic - opening Tomorrow
3.Naruto shippuuden - opening Hero's come back
SzC
Sambomaster - Seishun Kyousoukyoku z Naruto.

W ogóle, Naruto ma chyba najlepszy soundtrack jaki słyszałem. Dorównuje mu jeszcze Cowboy Bebop i Death Note.
Flaha
CYTAT(SzC @ 10 06 2007, 23:44) *
Sambomaster - Seishun Kyousoukyoku z Naruto.

W ogóle, Naruto ma chyba najlepszy soundtrack jaki słyszałem. Dorównuje mu jeszcze Cowboy Bebop i Death Note.

Racja ten kawałek wymiata !! Poza tym jeszcze z Naruto to "Strong and Strike", "Sadness and Sorrow", "Grief and Sorrow", "Raising Fighting Spirit" od Toshiro Masuda (ogólnie koleś robi dobrą muzę) oraz "Wind" - Akeboshi. Z innych anime mogę podać Soundtrack z Hellsinga, Howl's Moving Castle - Main theme by Joe Hisaishi, kilka utworów z OST FF Advent Children których niestety nie wymienię bo mam Japońskie nazwy ;/ Koniecznie przesłuchajcie OST'a z Samurai Champloo kawałki jak np. "Mystline" czy "Sincerely" po prostu zamiatają !!! Ogólnie muza w wielu openingach i endingach wymiatała tak np. ending do Trinity blood bardzo mi sie podobał wraz z muzyką ale utworu niestety nie znam ;/ może ktoś zna wykonawce i tytuł ?tongue.gif Openingi GTO też miały za je bis tą muzę. Kurde jakby się rozpisywać to bym tak mógł do rana to na razie dam spokój laugh.gif
K'^^
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora - Aoi Koufuku
Naruto - Haruka Kanata, Viva Rock happy.gif Yura Yura
Nana - Rose, Little Pain, Winter Sleep, Wish
Bleach - Life, Life is like a boat, Crossroad, Voice, Asterisk, Tonigh Tonight
Neon Genesis Evangelion - Zankoku na Tenshi no teze
FLCL - ride on shooting star
Eureka seven - Sakura, Himitsu Kichi, Storywriter, Tip Taps, Fly away... ogólnie cały OST biggrin.gif Anime od BONES mają naprawdę świetną muzykę happy.gif
Wolf's Rain - Gravity, Stangers, Paradise, Valse de la Lune... Jak wyżej smile.gif
Full Metal Alchemist - Rewrite, Kasenai Tsumi, Ready Steady Go, heavenly Spirit
Chobits - Let me be with you happy.gif Kata koto no koi
GTO - Hitori no Yoru
BECK - Brainstorm, Moon on the water (Sowelu happy.gif )...reszta z osta

Jeszcze coś bym dopisał, ale na razie mi się nie chce smile.gif
Divine
Openingi i endingi z Darker Than Black (Howling, The hero without a name) i Prince of Tennis (Fly high, You got game,
Make you free, Driving may way).
canabis
Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobał motyw wejściowy godzilli
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.