deph // 0Z0
5 11 2002, 01:17
...bo przeciez samym "Fly Me To The Moon" czlowiek nie zyje ;P
Moje typy:
1. "B.T."- .hack//SIGN OST (1)
2. "Space Lion"- Cowboy Bebop OST
3. "eX Dream"- "X TV" OST
Kiseki No Umi z lodossa ale to juz przeciez kazdy wie
Poza tym Konya Wa Hurricane z Bubblegum Crisis ...

POWER
Szukam plyty poslucham sobie
Na pierwszym miejscu ofkoz "Reincarnation" z GITS.
Dalej plasują sie kolejno kawałki "Black Escaflowne" z VOE i"Aura" z HS.
ja po prostu kocham dwie piosenki - jedna z nich to, akurat do relaksu, "Kiseki no Umi" z "Record of Lodoss War", a druga to pobudzajaca, w sumie nie piosenka, ale melodia - motyw przewodni z "Armitage", wersja przedluzona.
lubie tez muzyke z GITSa i "Iria: Zeiram"

mnie zabija muza z "Cowboy BEBOP" po prostu cudo
muza z .hack//sign mnie kladzie na kolana

no i jeszcze Dan Dan Kokoro Hikarateku z DB mi siem podoba
deph // 0Z0
6 11 2002, 01:21
Musze cos jeszcze dorzucic- "Inner Universe" Yoko Kanno z openingu "GITS TV (SAC)"- cudna muzyka;)
safferon
6 11 2002, 11:55
aura z hack sign jest niezla , ale bardziej przypasowala mi wersja tej pisoenki do ktorj link swego czasu gdzies na forum podal mazur - darkaura , kapitalnie klimatyczny kawalek
deph // 0Z0
6 11 2002, 12:01
Yohko juz gdzies rzucila tym sznurkiem- www.sma.prv.pl -mozna stad zassac cala pierwsza czesc OST do .hack'a. Druga czesc niestety nie jest juz taka dobra :?
deph // 0Z0
6 11 2002, 12:30
http://www.maggot.boo.pl/inner_universe_gits.mp3
Tak zaczyna sie "Ghost In The Shell- Stand Alone Complex" (nie psioczyc na serwer- innego nie mam

)
Motyw walki w Escaflonie-te niepokojące pokrzykiwania w dziwnym języku dają radę
hmm... "haruka.../kanata e..." PIERROTa :DDDD
zartowalem.
a powznie. jest tego troche. "canta per me", op z hellsing'a, czy "the real folk blues", op z gitsa, op & ed z jin-roh.
deph // 0Z0
8 11 2002, 21:35
Uhm...trudno pominac jeszcze ending z "RahXephon"- klimatyczny z trip'owymi wycieczkami...
deph // 0Z0
25 11 2002, 15:06
Kolejnych, dziwnych wycieczek ciag dalszy :wink:
- "Shell" i "Half Pain" Bana z Witch Hunter Robin (mam dzieki Harlockowi :wink: )
- "Aoi no Requiem" op z Samurai Deeper Kyo (mi sie tam podoba

)
Mendrek
25 11 2002, 15:10
Hmmm Chaa La z Dragon Balla jest nawet spox. Cowboy Bepop tez
jest spox. Ale chyba najlepiej ma sie motyw z jedneg z albumow
Db, nie pamietam nazwy, mam go na spalonym Hd: "Wolf Hurricane".
WooshaQ
14 12 2002, 19:46
Ja z kolei ostatnio bardzo czest slucham tych oto utworkow:
Hellsing - Logos Naki World
Love Hina - Ramune Iro no Natsu
Chobits - Let Me Be With You
1. Dark Aura z HackSigna.
2. Intro i Outro z Naruto.
3. Oda do radości z bodajże 23 ep Evangeliona :wink:
Nie jest to dokładnie anime ale co tam. Intro w Wild Armsie pierwszym bylo w stylu anime wiec moze byc. Pamietacie muzyke z tego intra. Jak ją słysze to az chce mi sie plajac. Super wzruszajace doznania audio-wizualne.
Antares
23 12 2002, 12:11
"The World" z .hack//sign wymiata! Co za super połączenie chóru, techno i szkrzypiec. Cudo.
Voices - Macross Plus
Ai oboete imasuka - Macross
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
31 12 2002, 11:00
zaje_bisty jest "RHYTHM EMOTION" z gundam wing (przez muzyczkęchce mi sie płakać)
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
31 12 2002, 11:01
1. Dark Aura z HackSigna.
2. Intro i Outro z Naruto.
3. Oda do radości z bodajże 23 ep Evangeliona :wink:
oda tez jest (pipi)ista
Outro z Naruto
Nie polecam. Od tego nie da sie uwolnic

Jednak na wszelki- Akeboshi "Wind".
Cala muza z GITS rządzi!!!
Poza tym Macross+ (Voices po japońsku bo angielska wersja sux!)
No i główny motyw Z Armitage
W pełni zgadzam się z WASHIM, muza z Ghost'a po prostu rządzi :!:
Nie ma sobie równych(to tylko moja opinia).
Ukyo_Tachibana
10 01 2003, 21:35
W pełni zgadzam się z WASHIM, muza z Ghost'a po prostu rządzi :!:
Nie ma sobie równych(to tylko moja opinia).
No ba ale muzyka w Akirze tesz dawala rade albo w Armitage
Obsolete
12 04 2003, 15:53
Akira OST: wszystko a szczegolnie Doll's polyphony, Tetsuo (te zlowieszcze chorki) i Kaneda. Maskaraaa. Oprocz tego poczatkowy motyw z Hellinga byl spoko, zreszta tam cala muza byla chlodna. Nie mozna tez odmowic uroku muzie z CB, w sumie tam jest ona baaardzo wazna. Zaluje, ze nie moge sobie przypomniec muzy z GITSA( daawno to widzialem). Coz jescze... a jakis motyw ze "Spriggana", ale tytulu nie pamietam.
Splender
15 04 2003, 12:04
Ja ostatnio bez przerwy slucham muzyki z Hellsinga, szczegolnie "Logos naki world" i "Shine". Poza tym motywy z Akiry po prostu zabijaja. Nie moge rowniez zapomniec o rewelacyjnym "Sakura Saku" z Love Hina, po prostu najlepszego Anime pod sloncem
Ha jak tak przglądałem te posty to zdałem sobie sprawe że prwie każda muzyka z anime mi się podoba oto przykłady:
OST z chobits
Pare kawałków z Evangeliona
Z filmu GITS jak i Stand Alone Complex
Akira też (ale tu mam wątpliwości bo wydaje mi się że Rammstein - Tier nie było OST'kiem do tego anime nich mnie ktos oświeci tak samo z Rammstein - Engel bo tam też niby ma teledysk z Neona a i w utworze wspominają o Aniołkach

to ostatnie tak mi się spodobało że mam tego 3 wersję nawet po angielsku

)
Splender
2 05 2003, 22:13
Ha jak tak przglądałem te posty to zdałem sobie sprawe że prwie każda muzyka z anime mi się podoba oto przykłady:
OST z chobits
Pare kawałków z Evangeliona
Z filmu GITS jak i Stand Alone Complex
Akira też (ale tu mam wątpliwości bo wydaje mi się że Rammstein - Tier nie było OST'kiem do tego anime nich mnie ktos oświeci tak samo z Rammstein - Engel bo tam też niby ma teledysk z Neona a i w utworze wspominają o Aniołkach to ostatnie tak mi się spodobało że mam tego 3 wersję nawet po angielsku )
Widzialem ten teledysk "Engel" z NGE, ale jest to tylko robota fanow. BTW to "Engel" Rammsteina jest na OST z Mortal Kombat II Annihilation jak to kogos interesuje...
A do tematu to chcialbym jeszcze dopisac, ze OST z Vampire Hunter D: Bloodlust autorstwa Marco D'Ambrosio jest po prostu genialny, wspanialy, niesamowity, po prostu arcydzielo
Moje ulubione motywy muzyczne to te z Hellsinga i Noir.
"Decisive Battle" - NGE |OST1|
no i "Zankoku..." oczywiście rula
Mi się podoba muza z Gost in the Shell. I to bardzo :wink:
Dorzucam swoje grosze
Muza z intra do początkowych odcinków GTO rula!
Muza (całokształt) z Hellsinga rula!
Muza z intra Witch Hunter Robin Rula!
Mam jeszcze inne faworyty ale nie chcem sie rozpisywac
"Wind" w wykonaniu Akeboshi ^^ z "Naruto".
Refren w moim podpisie ^_________^
pozdro
'Himegoto' z Vandread, praktycznie wszystko z Zetsuai Cathexis, 'Chi no Ryu' z Xa, 'Amethyst Remebrance' z Yami no Matsuei
Dodaje jeszcze piosenke z endinga do Naruto. Genialna.
Cowboy Bebop: Rain, Space Lion, Green Bird, ELM. Podoba mi się również jeden z utworów Vampire Princess Miyu, ale nie znam nazwy (odcinek o przeszlości Miyu, slychać harmonię (?)). Może ktoś zna tytul ?
wampirek
23 11 2003, 11:27
Większość z Cowboy Bebop i Slayers. Do tego openingi z X i X tv, "Last Impression" z GW: Endless Waltz, "Knife of Romance" z Angel Sanctuary.
Shin Ryu
23 11 2003, 16:36
Oto moje najlepsze z najlepszych:
* "Kujikenaikara!" (Slayers)
* "Kiseki no Umi" (RotLW-TV)
* "Friends" (Soul Hunter)
* "Wind" (Naruto)
* "Hold You Still" (Metal Slug) Co prawda piosenka ta jest z gry, ale jest naprawdę śliczna i musiałem o niej wspomnieć...
* Ending z gry Xenogears (zarówno po japońsku jak i po angielsku -wybaczcie że to z gry

)
* "Don't You See" i "Dan Dan Kokoro" (Dragon Ball GT)
* Opening z Sailor Moon Stars (nie znam tytułu

)
Nimloth_1988
8 10 2005, 18:53
A ja uwielbiam eX dream i Sadame z X.
I Dan Dan Kokoro z Dragona oraz muzykę z Inuyashy
Mendrek
10 10 2005, 10:49
1. Salva Nos (Noir OST)
2. Wind (Naruto OST)
3. Blue (Cowboy Bebop)
4. Game Rumble (Initial D.)
5. Kiseki no Umi (Record of Lodoss War)
Adriankiller
28 04 2007, 01:10
niepodważalnie mój numer jeden to Lilium (opening) z Elfen Lied .R.E.W.E.L.A.C.J.A!!!
Moja trojka to:
1. Ask DNA - Cowboy Bebop The Movie
2. Night Stalker - Ghost in the shell
3. Always with me - Spirited Away
Wlasnie slucham tego ostatniego, Joe Hisaishi rzadzi, I love his work:)
1.Shuffle! - opening You
2.Full Metal Panic - opening Tomorrow
3.Naruto shippuuden - opening Hero's come back
Sambomaster - Seishun Kyousoukyoku z Naruto.
W ogóle, Naruto ma chyba najlepszy soundtrack jaki słyszałem. Dorównuje mu jeszcze Cowboy Bebop i Death Note.
CYTAT(SzC @ 10 06 2007, 23:44)

Sambomaster - Seishun Kyousoukyoku z Naruto.
W ogóle, Naruto ma chyba najlepszy soundtrack jaki słyszałem. Dorównuje mu jeszcze Cowboy Bebop i Death Note.
Racja ten kawałek wymiata !! Poza tym jeszcze z Naruto to "Strong and Strike", "Sadness and Sorrow", "Grief and Sorrow", "Raising Fighting Spirit" od Toshiro Masuda (ogólnie koleś robi dobrą muzę) oraz "Wind" - Akeboshi. Z innych anime mogę podać Soundtrack z Hellsinga, Howl's Moving Castle - Main theme by Joe Hisaishi, kilka utworów z OST FF Advent Children których niestety nie wymienię bo mam Japońskie nazwy ;/ Koniecznie przesłuchajcie OST'a z Samurai Champloo kawałki jak np. "Mystline" czy "Sincerely" po prostu zamiatają !!! Ogólnie muza w wielu openingach i endingach wymiatała tak np. ending do Trinity blood bardzo mi sie podobał wraz z muzyką ale utworu niestety nie znam ;/ może ktoś zna wykonawce i tytuł ?

Openingi GTO też miały za je bis tą muzę. Kurde jakby się rozpisywać to bym tak mógł do rana to na razie dam spokój
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora - Aoi Koufuku
Naruto - Haruka Kanata, Viva Rock

Yura Yura
Nana - Rose, Little Pain, Winter Sleep, Wish
Bleach - Life, Life is like a boat, Crossroad, Voice, Asterisk, Tonigh Tonight
Neon Genesis Evangelion - Zankoku na Tenshi no teze
FLCL - ride on shooting star
Eureka seven - Sakura, Himitsu Kichi, Storywriter, Tip Taps, Fly away... ogólnie cały OST

Anime od BONES mają naprawdę świetną muzykę
Wolf's Rain - Gravity, Stangers, Paradise, Valse de la Lune... Jak wyżej

Full Metal Alchemist - Rewrite, Kasenai Tsumi, Ready Steady Go, heavenly Spirit
Chobits - Let me be with you

Kata koto no koi
GTO - Hitori no Yoru
BECK - Brainstorm, Moon on the water (Sowelu

)...reszta z osta
Jeszcze coś bym dopisał, ale na razie mi się nie chce
Openingi i endingi z Darker Than Black (Howling, The hero without a name) i Prince of Tennis (Fly high, You got game,
Make you free, Driving may way).
Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobał motyw wejściowy godzilli
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.