Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: BUZZ Buzzer!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
jurget
Wczoraj chodziłem sobie z moją babą niewinnie w Media Markcie i natknąłem się na stanowisko promocyjne, TV panorama + playstation2 + BUZZ BUZZER. Zagrałem i nie mogłem nie kupić.
Całość to gra (a'la "jaka to melodia?") i specjalny kontroler podłączany przez USB, a zakończony 4 manetkami dla 4 graczy, na każdym 5 przycisków, w tym jeden duży czerwony świeci w zależności od akcji gry/

http://www.whsmith.co.uk/whs/go.asp?isbn=8...=Games&fsi=true
tak wygląda okładka gry, ten ludzik z okładki trzyma jedną z manetek.

Gra w MediaMarkcie jest dostępna w języku polskim, tzn. Napisy na okładce i w grze są po naszemu, a reszta po ichniejszemu.

Zabawa na imprezy niesamowita :-) Już się szykujemy do sylwestra. Radio leci na okrągło i słuchamy przebojów ;-)
Cena tego zestawu to 219zł, może troszkę dużo, ale myślę, że naprawdę warto!

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Bartezoo
no ja akurat grałem w to na turniej Tekkena 5 w Gdańsku.Wygrałem z Qoorą i hostessami biggrin.gif Super,fajowska zabawa. Polecam i chyba sam to kupię
Weapon
Czyżbyś nie zgubił może zera? Bo chyba mówiąc zestaw masz na myśli tv+ps2+bb.
RoL
Gierka cieszyla sie sporym zaintetresowaniem na tegorocznym PlayStation Experience. Byl nawet zorganizowany turniej Buzza sponsorowany przez polskie MTV (na ktory niestety sie nie zalapalem sad.gif ). Muzyczny Quiz to kolejna gra idealna na domowe imprezki (w singlu zabawa raczej traci sens). Co do pytan, to sa one dosyc zroznicowane i czesto nie wystarczy jedynie kojarzyc utwory i ich wykonawcow (np. w tle leci muza i pojawia sie pytanko: "Ile dzieci ma wykonawca tego utworu?"). Jesli lubicie imprezowe gierki, to musicie sprawic sobie Buzza (odbieranie punktow rywalom i tryb, w ktorym przekazujemy bombe to jest to wink.gif ).
Vytrix
Buzz, jeszcze nie miałem okazji zagrać, ale z tego co wszędzie pisze, widzę, że warto to kupić. Na razie nie mam forsy, ale jak już dostane kase w moje ręce, to powiem więcej.
Mikes
a w zestawie są 4 kontrolery?
RoL
QUOTE(Mikes @ 16 12 2005, 19:43) *

a w zestawie są 4 kontrolery?

QUOTE(jurget @ 14 12 2005, 09:50) *

Całość to gra (a'la "jaka to melodia?") i specjalny kontroler podłączany przez USB, a zakończony 4 manetkami dla 4 graczy, na każdym 5 przycisków, w tym jeden duży czerwony świeci w zależności od akcji

wink.gif
Mikes
aha thx, a btw, jakie to tematy muzyczne obejmuje ten buzz ? trzeba być dobrze obcykanym żeby można było w to grać "na poziomie" tongue.gif
RoL
Tak ogolnie, to trzeba w mniejszym badz wiekszym stopniu znac wazniejsze utwory XX i poczatku XXI wieku smile.gif (sporo gatunkow muzycznych), ale jak juz wspomnialem to czasami nie wystarcza, aby poprawnie odpowiedziec na dane pytanie. Czasami trzeba wykazac sie np. znajomoscia tekstu albo faktow dotyczacych zycia wykonawcy. Calosc troche przypomina emitowany kiedys w nieistniejacym juz RTL7 teleturniej "Gra w Przeboje".
Saunter
Daje rady ta gra? Dużo jest piosenek? Nudzi się? Proszę o opinię.
SM1
Kto weryfikuje poprawną odpowiedz?
Naciskam klawisz – odpowiada? Jak?
moskwiczsan
QUOTE(SM1 @ 28 12 2005, 16:11) *

Kto weryfikuje poprawną odpowiedz?
Naciskam klawisz – odpowiada? Jak?

zadawane jest pytanie i masz do wyboru 4 odpowiedzi
raz odpowiadacie wszyscy na raz i punktowane sa poprawne odpowiedzi
innym razem gracie w cos rodzaju, ze przy awatarze gracza tyka bomba i ja odpowiesz poprawnie to bomba przechodzi na nastepnego gracza i on musi odpowiedziec zeby bomba przeszla nanastepnego, oczywiste jest ze bomba z czasem wybucha i przegrywa gracz na krotego awatarze ona widnieje
innym zas razem jeden z graczy wybiera ktory gracz ma odpowiedziec na zadane pytanie

ogolnie gierka jest spoko na party w sam raz, muzyka rzeczywiscie jest zroznicowana chociaz nie zauwazylem jak narazie metalu smile.gif i zeby nieraz odpowiedziec trzeba rzeczywiscie znac pewne szczegoly odnosnie piosenki czy wykonawcy

acha odpowiedzi weryfikuje oczywiscie "konsola"
SM1
jadę do MM:)
Raphael
Gierka całkiem spoko, ale trzeba posiadać jako-taką wiedze o muzyce. W pierwsze święto grałem w to całą rodzinką cały dzień smile.gif Naprawdę fajna zabawa smile.gif
Roki
Gra na pewno ciekawa, super w kilka osob, ale przyznam sie ze kiepski jestem ze znajomosci muzyki dlatego tez tet tytul az tak mnie nie zaciekawil.

W PE pisza ze szykowane sa juz nowe wersje gry m.in. quiz sportowy i ogolny - i to wlasnie ten ostatni moze byc najciekawszy. Czy wiadomo cos wiecej na ich temat - kiedy data premiery i czy tez beda PL question.gif
_IGI_
Przeczytałem właśnie recenzje w PSX biggrin.gif "Kali" ma spoko siostre smile.gif Raczej bym tego sprzetu nie kupił ale w "quiz sportowy" to bym zagrał confused.gif
vip77
czytalem ze gra jest kompatybilna z kamera eye toy
czyli co zamiast wyboru jednego z dostepnych "chlopkow" mozemy wrzucic do gry swoja morde?
czy jakos inaczej sie to objawia?
jurget
QUOTE(vip77 @ 23 02 2006, 16:25) *

czytalem ze gra jest kompatybilna z kamera eye toy
czyli co zamiast wyboru jednego z dostepnych "chlopkow" mozemy wrzucic do gry swoja morde?
czy jakos inaczej sie to objawia?

No właśnie tu jest pies pogrzebany, mam EyeToya i g...wno to daje w Buzzerze.
W instrukcji ani słowa, wszystkie opcje menu znam na pamięć.
To chyba jakieś oszustwo censored2.gif
Danilo1972
Nabyłem właśnie Buzz razem z PS2 - gra miała iść w odstawkę po wypróbowaniu.
Kurde, ta gra jest rewelacyjna. Nie wspomnę że radość z grania rośnie po spożyciu pewnej ilości napoju wysokoprocentowego (pzdr dla sąsiada i zapraszam częściej wink.gif ).
W cztery osoby gra się naprawdę fajnie.
Nic to że nie znam większości kawałków - mało kto zna odpowiedzi na niektóre dziwne pytania.
Rozpiętość gatunków muzycznych jest spora (jest i metal - trafiłem na Metallicę i Nirvanę smile.gif) i można wybierać czy chce się odpowiadać na pytania z muzyki nowszej, starszej czy wymieszane obie ery.
Gra warta polecenia, ale tylko jako party game - kupno jej dla jednago gracza mija się z celem.
Co ciekawe, można ją nabyć już za 50zł na serwisie aukcyjnym.
M4c
Sorki za ruszanie tak starego topica, ale mam pytanie do osób które posiadają BUZZa od dłuższego czasu, czy nie nudzi się on strasznie szybko, jak np pierwsza część Eyetoya?
Sialala
QUOTE(M4c @ 16 08 2006, 16:59) *

Sorki za ruszanie tak starego topica, ale mam pytanie do osób które posiadają BUZZa od dłuższego czasu, czy nie nudzi się on strasznie szybko, jak np pierwsza część Eyetoya?

Jak grasz co tydzien z tymi samymi ludzmi, to moze sie znudzic wink.gif

Ale dawkowana w rozsadnych odstepach czasu - wystarcza na naprawde dlugo. Za te 60-80 PLN z Allegro na pewno warto.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.