Ja też oczekuję i to bardzo. Z tego co wiemy do tej pory będzie to chyba najlepsza część. Jeżeli będzie można wybrać po czyjej jesteśmy stronie i będzie kilka różnych zakończeń, to ja jestem na TAK ! Rok 2006 to dla mnie głównie Hitman: Blood Money i właśnie nowe przygody Rybaka. A w 2007 będzie MGS4 i RE5, potem pewnie kolejny Splinter Cell i tak w kółko

Wesołe jest życie gracza
I oto mamy oficjalne potwierdzenie plotek. Czwarty Splinter Cell, tak jak niosła wieść gminna już wcześniej, zatytułowany będzie Double Agent - i nie tylko tytuł jest nowy, ale także cała masa pomysłów i rozwiązań w mechanice rozgrywki. Tym razem bowiem Sam Fisher nie będzie działał w swoim starym stylu, jako supertajny superagent - zamiast tego powierzona mu zostanie, czy też narzucona może, rola tajniaka, tytułowego podwójnego agenta. Jego zadaniem będzie infiltracja pewnej organizacji terrorystycznej o amerykańskich korzeniach - i rozbicie jej od środka. Fisher będzie musiał udawać kryminalistę i terrorystę, dokonać kilku śmiałych akcji i napadów, a następnie zostać osadzonym w więzieniu jako zatwardziały bandzior, by zyskać zaufanie przywódców terrorystów. Gdy już je zyska zacznie się ryzykowna gra na dwa fronty - z jednej strony bowiem będzie musiał spełniać życzenia swoich nowych "przełożonych" a z drugiej starać się realizować cele wyznaczone przez NSA i Lamberta.
Fabuła Double Agent będzie nieliniowa - zupełnie inaczej niż w poprzednich trzech grach. W zależności od tego jak postępował będzie gracz, czy bardziej się kamuflował i ignorował polecenia NSA czy też wręcz odwrotnie, zaryzykuje utratę przykrywki przez zdecydowane działania przeciw terrorystom. Autorzy obiecują kilka różnych zakończeń - zależnych właśnie od naszych decyzji podjętych podczas gry.
Owa nieliniowa fabuła rzuci nas w kilka nowych ciekawych miejsc, nie tylko więzienia i amerykańskie banki, ale też pustynie podczas piaskowych burz, lokacje podwodne i tym podobne egzotyczne okoliczności przyrody. Możemy się także spodziewać wysypu zupełnie nowych gadżetów, zarówno w singlu jak i w multiplayerze, który zresztą ma być na nowo przerobiony i dopracowany.
Najważniejszą jednak wieścią, jaką zdecydował się z nami podzielić dziś Ubi Soft jest termin premiery Splinter Cell: Double Agent - gry możemy się już spodziewać wiosną roku przyszłego.
hmn, może będzie coś ciekawego, po Chaos Theory trochę już nudny był... jak na wiosne ma być to spoko, czekam
orion50
15 12 2005, 18:32
To raczej nie sa screeny z Ps2. A nawet jeśli to jakies bardzo mocne rendery. Chociaż developerzy juz nauczyli sie cuurent geny programowac wiec Ubi Soft może nas w sprawie grafy bardzo pozytywnie zaskoczyć. Fabuła wydaje sie byc bardzo ciekawa i fajne skonstruowana. Czekam do Wiosny , może byc Hit.
Ps: za 9 dni zaczynam masterowac RE 4

Pozdro
orion
To raczej nie sa screeny z Ps2. A nawet jeśli to jakies bardzo mocne rendery. Chociaż developerzy juz nauczyli sie cuurent geny programowac wiec Ubi Soft może nas w sprawie grafy bardzo pozytywnie zaskoczyć.
1) Ubi soft nigdy nie pokazuje renderów
2) Sądząc po niektórych grach na PS2 to może być prawda

Popatrcie na ten lód!!
Jestem przyzwyczajony MGS. Ale muszę sprobowac zagrac Splinter Cell: DA.
orion50
16 12 2005, 12:45
QUOTE(Mikes @ 15 12 2005, 22:12)

To raczej nie sa screeny z Ps2. A nawet jeśli to jakies bardzo mocne rendery. Chociaż developerzy juz nauczyli sie cuurent geny programowac wiec Ubi Soft może nas w sprawie grafy bardzo pozytywnie zaskoczyć.
1) Ubi soft nigdy nie pokazuje renderów
2) Sądząc po niektórych grach na PS2 to może być prawda

Popatrcie na ten lód!!
Nie był bym taki pewnien. 2 screeny są baardzo rozmyte. Bardzo duzo szczegółow. Nie sadze ze to current geny. A screen z lodem to prędzej X'box niz Ps2 , ale chcialbym sie mylic bo jeśli czarnulka potrafi takie rzeczy to jestem pełen podziwu.
Ps. Ja mam Pstwo slim ;]
Pozdro
orion
Mastah27
18 07 2006, 14:37
Zapowiedź (na Xboxa, bo mimo, że wspomniano o tym, iż testowano także wersję na PS2, nic o Splinter Cellu na konsolę Sony nie ma):
http://www.gamespot.com/xbox/action/splint...3&mode=previews-w pierwszej misji Fisher i nasz kompan infiltrują skład broni w Islandii
-dzięki kompanowi możemy teraz wykonywać w trybie single-player akcje rodem z kooperacji w Chaos Theory
-ale jak to mawiają moherowe berety pod koniec misji wszystko idzie się kochać - bad guye zwiewają z bronią, którą mieliśmy odnaleźć, a i tak okazuje się, że nie były to zwykłe pukawki tylko, cytuję, "nieco mityczne, niesamowicie wybuchowe związki chemiczne"; potem okazuje się, iż córka Rybaka (

) zginęła, wtedy też Fisher (nie ma już chłopak nic do stracenia) i Lambert postanawiają, że Sam będzie infiltrował pod przykrywką owych bad guyów właśnie
-druga misja rozgrywa się w więzieniu, gdzie oczywiście Sam zostaje pozbawiony całego ekwipunku; jest tam przetrzymywany kontakt terrorystów, z którym uciekasz z pierdla
-w więzieniu spotkamy się także z pierwszym wyborem, którego musimy dokonać - podczas bójki dwóch więźniów interweniuje Fisher, który może albo zabić kolesia, albo też tylko go ogłuszyć; po wybraniu jednej z opcji na ekranie pojawia się pasek wskazujący nasze "notowania" u NSA i terrorystów
-hakowanie sprzętów nie będzie już polegało na "zaklepywaniu" cyferek jak w trójce, ale na dopasowaniu do siebie dwóch sinusoid (czerwona to wzór, zieloną musimy ją zakryć), oczywiście kilka razy przed złamaniem kodu
Gameplaye:
http://www.gamespot.com/ps2/action/splintercell4/media.html
Na kiedy na chwile obecną przewidywana jest premiera gry ?!
Grzehoo
19 07 2006, 14:44
Na chwilę obecną to wrzesień 2006.
Na przyszłość:
GameSpotIGNGra została zapowiedziana na PC, PS2, PS3, Xbox'a, X360 i GC.
McDrive
20 07 2006, 13:21
QUOTE(Grzehoo @ 19 07 2006, 15:44)

Gra została zapowiedziana na PC, PS2, PS3, Xbox'a, X360 i GC.
A mi sie wydaje że na PS3 nie została zapowiedziana.
KaziuSTEIN
23 07 2006, 13:52
Czekam ale na wersje PC.. chyba, że sie wysilą i nie skaszanią wersji na ps2 jak to miało miejsce z CT...
cześć Kaziu

tez czekam na wersje PC
Mastah27
27 07 2006, 21:19
Splinter Cell: Double Agent opóźniony - nowa data premiery to koniec października:
http://www.gamespot.com/news/6154756.html
ludzie tam pisze currentgen!!! tzn ze to na bank PS3
eee current to obecny, czyli PS2, Xbox, GC einsteinie.PS3 to next gen -,-
Graficznie to co Chaos Theory, ale gameplay już podobno bardziej urozmaicony. Oby dużo różnych misji było.
te screeny to zapewne z X360
QUOTE(oFi @ 29 07 2006, 20:13)

te screeny to zapewne z X360
Ale ty koleś uparty jesteś. Zajrzyj sobie na Gamespot, czy IGN, i zobaczysz że to na PS2.
Ktos wie czy gra dziala na SM 3.6 ?
QUOTE(Piechu @ 30 10 2006, 19:11)

Ktos wie czy gra dziala na SM 3.6 ?
http://swapmagicfix.com/ aktualizacje to moze nie sa najczestrze ale warto zagladac
Grałem w pełną (PS2) i co powiem? Nowy SC nie przypadł mi do gustu. Pomijając sprawę grafiki, która IMO pod wieloma względami cofnęła się nawet do poziomu sprzed SC:PT

Nie podoba mi sie jakos troche klimat ,chociaż grałem mało, bo tylko pierwsza misja, wiec to mogłoby się zmienić. Mogłoby....
bo skąd ja mam wytrzasnąć ponad 1.2MB wolnego miejsca na memorce??

Z (pipi)? Z ptaka??

chyba ich (pipi)ło z deczka w łepetynke

Save z pandory zajmował mniej niz 100KB a tu 12 ponad 12 razy więcej. Więc muszę teraz szukać kogoś kto ma ok 1MB wolnego miejsca na karcie, co by mi przechował na jakiś czas kilka save'ów
Suboshi
30 10 2006, 22:10
QUOTE(Emet @ 30 10 2006, 19:08)

Grałem w pełną (PS2) i co powiem? Nowy SC nie przypadł mi do gustu. Pomijając sprawę grafiki, która IMO pod wieloma względami cofnęła się nawet do poziomu sprzed SC:PT

Nie podoba mi sie jakos troche klimat ,chociaż grałem mało, bo tylko pierwsza misja, wiec to mogłoby się zmienić. Mogłoby....
bo skąd ja mam wytrzasnąć ponad 1.2MB wolnego miejsca na memorce??

Z (pipi)? Z ptaka??

chyba ich (pipi)ło z deczka w łepetynke

Save z pandory zajmował mniej niz 100KB a tu 12 ponad 12 razy więcej. Więc muszę teraz szukać kogoś kto ma ok 1MB wolnego miejsca na karcie, co by mi przechował na jakiś czas kilka save'ów

Moje save'y z SOCOM 2 zajmowały 3MB około
Dlatego też nie przechodizłem SOCOMów
Ehhh... szkoda tego DA na PS2... Grafa... zwała... gameplay no całkiem całkiem ale niestety to coraz bardziej dowodzi że to koniec PS2... Szkoda po prostu : Just Cause, DA, TD:U... ehhh...
Podobno DA na 360 i PS2 to dwie różne gry, nawet fabułą się róznią

Prawda to?
kurde a troche sie na to nastawaielm;/
serio wyszlo jak just cause?
a przeciez mozna robic na ps2 dobre gry.. np ffxii albo pare innych nowosci kopia dupe grafiką (oczywiscie jak na ps2) a za to inne gry dają (pipi) a nie kopią ;p
tworcy musza isc na latwizne i zamiast wyciskac z ps2 wszystko to tylko "ee dorba glowna gra bedzie na 360 a na psa damy cieciowi zeby tam pogrzebal w grafice i wywalil co sie da , a przeciez i tak sporo ludiz kupi bo na ps2 juz jest malo gier a duzo ludzi go ma"
Dokładnie to w tych 2 " ujełeś... niestety. Tak już jest z nową a starą genracją. Eh.. szkoda.
mordOOk, puknij się ty w ten zakuty łeb.
DA daje to, co dawał Chaos Theory. W wielu aspektach lepiej a w kilku mniej.
Słaba grafa? lol nie porównujcie tego do Just Cause. inna liga.
Co wy chcieliscie? Lepszej grafy niż w CT? Owszem, gra momentami wygląda słabiej. Ale miałem takie wrażenie tylko w pierwszym levelu(dzień).
Tak, wersje na old i next geny różnią się bardzo(info z gamespot). Komplenie inne levele, zmieniona fabula. Wg. gamespotu na ps2 i x jest lepsza fabula niz na x360.
No i jest za.je.biaszczy coop na splicie.
Łykać w ciemno!
Fabuła może i lepsza i (pipi) z tego , co mnie fabuła interesuje

, gameplay na X360 miażdży pod każdym względem .Zasałem filmik z gametrailers i to co Sam F wyrabia na X360 przechodzi ludzkie pojęcie. Jakaś godzinkę temu skończyłem wersje na klocka i jestem rozczarowany!!!!!!!!!

Niema się co oszukiwać X360 dostał najlepszy kawałek kodu.
PS jestem ciekaw jak bardzo jest pocięta wersja na PS2

Jeżeli nowy Splinter na PS2 znowu różni się bardzo od Splintera na Kloca to nawet nie chcę w to grać!
Hehe, miło wiedzieć że jeszcze ktoś w to jednak gra.
Osobiście od kilku dni katuje wersje z X360 oraz PS2, tak więc mogę Was zapewnić iż są to dwie ZUPEŁNIE inne gry - misje, zadania, nawet sterowanie i menu. Naprawdę mało tu wspólnego (tytuł i bohater?)
QUOTE(Soul @ 2 11 2006, 05:27)

PS jestem ciekaw jak bardzo jest pocięta wersja na PS2

Jeżeli nowy Splinter na PS2 znowu różni się bardzo od Splintera na Kloca to nawet nie chcę w to grać!

Wersja na PS2 jest bardziej podobna do tej xboxowej niz w przypadku ktorejkolwiek poprzedniej czesci.
Tak też myślałem, klocek i ps2 dostał to samo((pipi)) bo komu by się chciało pisać grę pod trzy różne platformy
Ja kupię chyba na PS2 i kompa bo jeszcze se nie kupuję X360

. Mam nadzieję ze będą się różnić bo jak nie...

Fabuła może i lepsza i (pipi) z tego ,
co mnie fabuła interesuje 
, gameplay na X360 miażdży pod każdym względem .
No to pieknie nam sie pan tu popisal przed milionami sluchaczy...
Oj Soul żeś plamę dał...

gameplay na X360 miażdży pod każdym względem .Zasałem filmik z gametrailers i to co Sam F wyrabia na X360 przechodzi ludzkie pojęcie. Niema się co oszukiwać X360 dostał najlepszy kawałek kodu.
znaczy się nie grałeś na x360?
To w dolnej czesci pleców mam twoją opinię.
Mi sie cholernie podobało DA na ps2. X360 nie mam, więc się nie wypowiadam, ale widze, że dalej nie brakuje wszystkowiedzących pajaców na forach.
Akurat w tej grze fabuła dla mnie jest mało istotna ,do rzeczy źle to trochę napisałem chodziło mi o to że wole odczuwać lepszy gameplay , niż cieszyć się lepszą fabułą

Akurat tak się składa panie dolny palec , że wiem bo miałem okazje zagrać w tą grę na X360 i moja opinia się nie zmienia ,zresztą zagrał byś w to na X360 inaczej byś śpiewał.Jasne jak się niema co się lubi , to się lubi co się ma

.Podoba ci się na ps2 to super ,graj sobie .Nie podoba ci się moja opinia trudno ,masz prawo z komentować .A pajaca to sobie rozhuśtaj w kołysce.

SC:DA na PS2 i XBOX'a daje radę ,co nie zmienia faktu ze do ver na X360 niemają polotu!!! Dziękuje za uwagę
Tak, zgadzam się widziałem różnicę i Soul ma rację ale nie co do fabuły

.
Rozczarowałem się na nowym SC. Fabuła i cała rozgryka jest spoko ale ta grafa. Jedynka ładniej wyglądała. To wygląda ochydnie. Po jakimś czasie można się przyzwyczaić ale niesmak pozostaje. Zastanawim się nad skołowaniem wersji na xboxa360 ale na tą konsole nowy SC jest diabelsko drogi.
Graficznie to jest poziom między Pandorą a 1 SC co jest dziwnee...
Hehe, dziwne jest to, że SC4 na Wii wygląda tak jak na PS2, a moze nawet nieco gorzej

(cienie i termowizja) Jedynie może animacja trzyma bardziej równy poziom.
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=3414Obczajcie. Może to nie do końca pasuje tutaj, ale to kolejny dowód, że Ubi leje na current-geny (bo Wii, przynajmnije w temacie grafiki zdecydowanie next-genem nie jest).
PC-towa wersja jest taka sama jak ta z X360..
Fakt ze jest troche zabugowana ale z tego co ludzie pisali to roznice z tylko w samym Samie ktory na X360 ciut lepiej wyglada
lolosnake
22 11 2006, 09:19
Splinter Cell- DA mógł wyglondać lepiej na ps2

Ubisoft nie wykazał sie najlepiej w tej części,ale to było pewne że lepiej posiedzieć przy 360-stce. Najepszy jest Chaos Theory, wszystkie soki wycisneli z czarnulki i tak miało być w tej częsci, ale idzie poszpilać teraz go przechodze na najwyzszym poziomie
Nieumie sie doczekać wersji na PS3 bydzie moc.
Polecam multi coop. Jest znacznie polepszony w stosunku do Chaos Theory.
Właśnie przeszedłem misje w hotelu i jak dla mnie gra WYPAS!!!!!!!!! Dawno mnie żadna gra tak nie wciągnęła, balansowanie na tym po której ze stron być, poprostu jmasakra ;] POLECAM
P.S. Gram na ps2
A co sądzicie o kooperacji? Na razie nie mam z kim grać w co-op. Dobrze by się w nią grało czy lepiej dla dwóch graczy kupić inną grę? Chodzi mi o wspólne przechodzenie całej gry ,tak jak w np. powrocie króla
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.