Solid_Snake_1
18 12 2005, 20:29
Witam. Czy nieoryginalne gry na GBC mogą zepsuć tą konsolę??
nie, nic nie zepsujesz, ale tak jak w piratach na gba sejw pójdzie się j.ebać po jakimś czasie, po prostu wyparuje (w pirackich kopiach save podtrzymuje bateryjka...więc koniec końców ci padnie)
A w oryginałach na gbc to niby co poddtrzymuje save, tak samo jak w piratach bateria tylko wytrzymuje bardzo długo
QUOTE(n-name @ 20 12 2005, 15:02)

A w oryginałach na gbc to niby co poddtrzymuje save, tak samo jak w piratach bateria tylko wytrzymuje bardzo długo
Co ty (pipi). W oryginałach sejwy zapisują się do pamięci flash a ta nie potrzebuje baterii.
Nawet pierwsze gry na gba mialy baterie...
mylisz się n-name... gry które mają in game clock (np. pokemony) potrzebują baterię żeby na bierząco liczyć czas, ja mam zelde na gb link's awakening, nie DX, starą z 1993 roku i jest (już) flash eeprom, więc nie wymyślaj że bateryjka to reguła, Poza tym to zależy od modelu carta, nintendo produkowało różne serie , więc np. pierwsze gry na gbc też miały baterie (marioDX,zeldaDX) później pewnie żeby zmniejszyć koszty produkcji cartów nintendo coś zmieniało... zadzwoń do NOE i się spytaj
A ile pirat u was (na GB, GBC lub GBA) trzymał najwięcej? U mnie około 3 lata.
GRIZZ-a czy ja mówie że baterie to reguła?, tylko mówie że nawet w pierwszych grach na gba były, bo były, tak samo w części gier na gbc, tylko myślałem że wszystkie gry z gb miały bateryjki:]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.