Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Front Mission 5
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Arox
Szukałem ale podobnego tematu nie znalazłem.
Na gametrailers dostępny jest zwiastun z japońskiej wersji FM5. Widać nawet trochę z gameplayu.
Zapowiada się nieźle, mam nadzieję że tym razem Europa dostanie swoją wersję - PS2 potrzebuje dobrych strategii.
Gyziaq
Co ja bym dal, zeby moc pociorac sobie w nowe FM...Szkoda, ze czworka byla bardzo slabo dostepna (wogole?) i nie moglem nigdzie jej namierzyc. Klienci w Europie napewno sie znajda.
Arox
Raz widziałem FM4 na Allegro (NTSC)
Sokolov
Ja mam FM4. Dałem za nią 160 zł ale się opłacało. Gierka zarąbista. Grafa trochę nie najlepsza, reszta jednak jest świetna. Walki mechów zapierają dech w piersiach. biggrin.gif
jimmi
Grałem w bodajże 3 na psx i wywarła na mnie ogromne wrażenie. Szukam 4 i lada dzień mam nadzieje, ze będzie i 5. FM to miłość od pierwszego zagrania biggrin.gif
banny
Offtop: Jakie są inne gry tego typu ktore polecacie?? thanks:)
Arox
Na PS2 nie ma za wiele. Możesz spróbować Ring of Red
Arkady
Robot Warlords - gra na 5-6/10, cena ok 30 zł
kinta_kunte
Front Mission 5-widziałem trailer i już niecierpliwie czekam biggrin.gif
-acid-
moze sie okazac ze gra nie wyjdzie poza japonie... jest petycja do square enix o wydanie fm5 na usa.
Hela
QUOTE(-acid- @ 25 06 2006, 14:36) *

moze sie okazac ze gra nie wyjdzie poza japonie... jest petycja do square enix o wydanie fm5 na usa.
Nie ma w ogole takiej opcji... S-E chyba nie jest na tyle puste, zeby nie wydawac poza granice japonii jedngo z ostatnich wielkich RPG'ow na PS2.
Dante
^^^ Czemu. 4 przecież nie wydali w Europie. Oby wyszła chociaż w Usa to da się pograć w zrozumiałej wersji.
Hela
poza granice japonii
4 przecież nie wydali w Europie.
Nic o Europie nie pisalem, wersja USA mi w zupelnosci wystarczy. A w moim poscie chodzilo mi o komentarz na to zdanie:
moze sie okazac ze gra nie wyjdzie poza japonie...
jimmi
Mam FM 4. Moim jednak skromnym zdaniem to juz nie to co 3 ale i tak wymiata. Czekamy na 5 biggrin.gif
-acid-
czekac zawsze mozna tongue.gif
maknak
No to ładnie poszło FM5 jest lepsze od 4 ale i tak daleko mu do części 3 (Genialnej). Grałem w wersje JAP i nic za brdzo nie rozumiałem . Przez całą gre ścigasz niejakiego GLEN'a DUVAL'la i pomyślełem że to tyle a 4-5 misji przed końcem gry pojawia sie Alaska Research Lab i....................................................MIDAS wraz z EMMĄ tak tak i domyślacie się że ostatnia misja to obrona MIDASA. Tutaj pojawia się problem bo nieznnam Japońskiego i fabułe (raczej jej czas) gdyż w momencie jak Emma opowiada (przed ostatnią misją jak odparłem atak na zewnątrz) coś o MIDAS'ie i pojawia się filmik z FM3 jak midas zostaje uprowadzony -- tego właśnie nie rozumiem ,czy jest to przyszłość czy przeszłość ,ponieważ filmik i samo istnienie Emmy można rozumieć na dwa sposoby.Dodam że bronie jednej strony a na północy jednak armia się przebiła(pojawia się napis North ) i potem wspomniany filmik z FM3 i że został reaktor który mam obronić .Jest rok 2112 jak kończe gre a może ktoś pamięta jakąś date z Netu z FM3?Takze czekam na wersje ENG gdyż będzie kopa dobrego grania.
JanzKijan
Gra jest niewątpliwie bardzo ciekawa ( - entuzjastyczna recenzja w języku ojczystym sama za siebie mówi wink.gif - http://squarezone.pl/front-mission-5_1,rec...7,articles.html )

Czy wiadomo coś konkretnego na temat wersji angielskiej?
Gural666
CYTAT(-acid- @ 25 06 2006, 14:36) *

Ludzie nie mozna tylko bezkonstruktywnie czekac!! Dalej stary mow gdzie sie mozna podpisac pod ta petycja i lecimy podpisywac najlepiej cale forum hehe
Guts
FM 5 pojawilo sie w Japonii rok temu i do dnia dzisiejszego nie wiadomo nic na temat wydania
tego tytyku na rynku amerykanskim. Nie ma sie czemu dziwic, S-E zawsze wychodzilo
z zalozenia, ze seria FM jest przeznaczona tylko dla japonczykow. Czesc 1 i gun hazard
nigdy nie zostaly wydane poza japonia (isteje fanowskie tlumczaenie). Dopiero Front 3 ukazal
sie w USA oraz Europie !!!! A co do FM 4 to nie dosc, ze gra zostala puszczona w nedznym nakladzie, fabula
oraz mechanika zabawy to bylo cofniecie sie wstecz od FM3, to developer narzekal, ze gra nie zyskala
grona fanow ;/

Tu macie petycje : http://www.petitiononline.com/fm5sotw/petition.html
Hela
CYTAT(Guts @ 21 03 2007, 10:49) *
Czesc 1 i gun hazard nigdy nie zostaly wydane poza japonia
Jest szansa, że to się zmieni wraz z pojawieniem się FM1 na DSie.
Gural666
Thanx to GUTS podpisujemy sie pod petycja GO GO GO !!

dla leniwych podaje jeszcze raz, w bardzo prosty i szybki sposob mozna sie przyczynic
http://www.petitiononline.com/fm5sotw/petition.html
-acid-
no i co? mineło już tyle czasu, a FM5 (NTSC/US) dalej "nima"... ja to olalem ;] zdusiłem japończyka (troszq się uczyłem tego języka i dalej się uczę więc dało się radę), tytuł jest świetny, bitwy bardziej dynamiczne, a soundtrack to jedno wielkie kuku dla fana takiej muzyki (czytaj - zjada)... był post że FM5 i tak nie będzie lepsze od FM3... będę się klocic ;]
Yano
wlasnie ogladalem filmiki FM5 i tez zaluje ze niema po angielsku sad.gif

wlasnie gram w 4 i mimo ze ejst ok to jednak graficznie przypomina bardzo fm3 na psxa ;p za to widze na filmikach ze 5 ma lepsza grafike i pewnie tez inne rzeczy fajniejsze ;p

no coz nie jest to jedyna gra ktora nie chce wyjsc poza japonia ;/
JanzKijan
I wish I was wrong, ale widoki na wersję angielską są chyba nikłe (na sieci nic konkretnego w tym temacie, a to przeca już bez mała 2 lata od premiery). W US wystosowali pod tym kątem petycję do oddziału SquareEnix, ale raczej bez efektów...

Gra napewno jest bardzo ciekawa, a do tego od strony wizualnej to szczyt możliwości z PS2 - szkoda mellow.gif - kolejny entuzjastyczny materialik in here - http://www.1up.com/do/blogEntry?bId=811813...cUserId=5736122

Dark Serge
Nie ten dział Arox lolku wink.gif
Tenże temat powinien być w kąciku RPG - bo FM5 to sRPG.
Prosiłbym modów o przeniesienie tematu - thx.

---
EDIT - THX Trzcina za przeniesienie z działu PS2 smile.gif
Piotrek1985
Chciałem wam przedstawić pewien projekt który został zainicjowany jakiś czas temu w sieci. Mianowicie chodzi o najlepszą część serii Front Mission czyli część piątą. Front Mission 5 ~Scars of War~ został wydany tylko w Japonii i szanse na wydanie go poza nią są równe 0 dlatego też postanowiliśmy przetłumaczyć grę na własną rękę. Mózgiem całej operacji jest Angelo Pineda (aka LegaiaRules). Ja osobiście zajmuję się plikami typu TIM2 czyli najogólniej mówiąc tekstem reprezentowanym w formie grafiki. Jeżeli chcecie uzyskać więcej informacji oraz posiadacie jakąś wiedzę na temat edytowania gier na PS2 to zpraszam do współpracy. Obecnie właśnie poszukujemy programistów oraz osób ze znajomością języka Japońskiego.
Tutaj macie linki gdzie możecie uzyskać więcej informacji:
http://frontmission.info/wiki/pmwiki.php/Main/Screenshots
http://www.youtube.com/watch?v=o-FO-CKsRgw
http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/genmessag...;topic=40216520
http://www.romhacking.net/forum/index.php/topic,5353.0.html
Większość tych materiałów to niestety wersja Beta pierwszego patcha. Obecnie pracujemy nad tłumaczeniem. Np. menu główne (te pomarańczowe) które elegancko przetłumaczyłem na angielski (więcej na romhacking.net) czego na obecnych materiałach nie zobaczycie.
Pozdro Pete081085 ;-)
GRIZZ
Zajedwabiście !!! Czwórka lekko zasysała, myślałem że już nie pogram w nic nowego na czarnuli, powodzenia happy.gif
Ken Marinaris
jak zamierzacie "wydac" te gre? czy bedzinej wczesniee do sciagniecia jako plik iso do wypalenia? A moze trzeba bedzie podmienic jakies pliki tekstowe w grze zgranej wczesniej na HD konsoli? Ciesze sie ze ruszyliscie z ta inicjawatywa. Zapytam tylko z czystej ciekawosci:czy da sie grac w wer. jap.,pomijajac fabule,oczywiscie?
Piotrek1985
To nie jest dyskusja o grze tylko informacja o projekcie, ale jak naruszyłem regulamin to temat zawsze można przenieść. Dla mnie pomysł z tą petycja jest porojony, tak jakby ktoś naprawdę myślał że to coś da.

CYTAT(belladona123 @ 10 04 2008, 21:49) *
jak zamierzacie "wydac" te gre? czy bedzinej wczesniee do sciagniecia jako plik iso do wypalenia? A moze trzeba bedzie podmienic jakies pliki tekstowe w grze zgranej wczesniej na HD konsoli? Ciesze sie ze ruszyliscie z ta inicjawatywa. Zapytam tylko z czystej ciekawosci:czy da sie grac w wer. jap.,pomijajac fabule,oczywiscie?

Wejdź na frontmission.info Obecnie jest patch ale to wersja beta jednakże jest naprawdę sporo przetłumaczone wystarczy zobaczyć filmik na youtube. Nie będzie żadnych plików iso, pop prostu zwykły patch na grę oraz program. Ogólnie polega to na tym, aby zrobić iso płyty oraz ją zpatchować oraz nagrać na płytę DVD i to wszystko. Oczywiście jeśli macie PS2 z HD to możecie ją sobie zgrać na twardziela - no problemo.
kilerkierul
Pierwszy patch rzeczywiście działa i daje rade. Można już spokojnie powalczyć itd. Niestety po kilkudziesięciu minutach wymiękłem. Fabuła to dla mnie główny aspekt takich gier i nieprzetłumaczone dialogi uniemożliwiają jakiegokolwiek wkręta w opowiadaną historię. Niecierpliwie czekam na kolejne wersje tłumaczenia!! Pozdro i wielkie THX dla ekipy frontmission.info!
Ken Marinaris
Wlasnie ukazala sie druga wersja patcha,wreszcie FRONT MISSION 5 rozwija skrzydla.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.