Nowa gra twórców Forbidden Siren, w której kierujemy zagubiona w dziewczyna.
Fabuła przedstawia się następująco:
19-letniej Jeniffer, która otrzymuje książkę z historią pewnego tajemniczego chłopca. Po wyjściu z autobusu nasza bohaterka znajduje się w tajemniczym świecie, pełnym na pozór niewinnych dzieci o sadystycznych umysłach. Kto czytał "Władcę Much" ten wie jak potrafią być okrutne. W całej historii pojawiają się jeszcze trzy dziwne dziewczyny o imionach: Diana, Meg i Amanda. cytat z Gameonly.
Grafika na zaprezentowanych obrazkach prezentuje się wręcz porażająco. Nie wiadomo czy są to screeny z gameplayu, liczonych wstawek, czy renderowanych animacji. Jednak gdy weźmiemy pod uwagę twórców grafiki <studio odpowiedzianle na Onimushe oraz Genji> możemy zaczać się zastanawiać... ile razy jeszcze ps2 nas zadziwi?
oto kilka pierwszych screenów. Więcej znajdziecie na Gameonyly pod tym linkiem:
rule of rose

co o tym myślicie? Jak dla mnie bomba, w koncu strasznych gierek nigdy za wiele:D
Klimat przez duże K. Rewelacja schiza.
LegionPolski
19 12 2005, 21:11
LOL, nie ma bata, na stówe to render... Ps2 tego ni chuja nie pociągnie. po prostu nie uwierze. tak to beda wygladac gry na next geny.
Render, zobaczcie sobie trailer. To są scenki z trailera. Ale klimat jest, trzeba przyznać. Trzymam kciuki za ten projekt!
Gdzie mozna znalesc ten trailer ???
Choćby na gametrailers. Z tamtąd go ściągałem
Na 100% te screeny pochodza z intra, lub jakis scenek przerywnikowych.
Taka grafika to jest mozliwa ale na PS3.
PS. A moze ta gra pisana jest na PS3?
Don_Pedro
19 02 2006, 19:23
http://www.petitiononline.com/rorEUUSA/petition.html - koniecznie podpiszcie tę petycję! Jak się bowiem okazało SONY nie ma zamiaru wydawać Rule of Rose poza Japonią. Dopisując się być może sprawicie, że gra wyjdzie też w Ameryce i Europie! Ja już się dopisałem, teraz wasza kolej!
Więcej informacji o petycji na
http://www.next-gen.pl (w jednym z newsów)
Ponadto przypominam (przy okazji) o innej bardzo ważnej petycji
http://www.petitiononline.com/bu7c43r/petition.html - język polski w menu PSP
Mniam ,już na tą gierę się napaliłem jak dzik na szyszki

- nie mogę się doczekać ,aż zapykam

.
Podobne do Fobiddena nawet

By the way dla mnie jak na razie Siren wymiata klimatem i poziomem schizy
Dark Serge
26 05 2006, 21:30
WOW -gra zapowiada się na niesamowity kawałek zimnego i ohydnego ziemniaka (?) -ale to właśnie jest pokarmem tygrysków XD
petycja podpisana jestem 667 (a właściwie 666 bo gość sie zdublował

)
Keymaker
27 05 2006, 09:13
Daj mi te gre chocby po kaszubsku!!!!!!!!!!!
Ja chce klimatycznego zeschizowanego horroru od sony!!!!!!!!!!
Czytalem zapowiedz w UK OPS2M i moze byc pysznie
Cr3aTiVe
6 07 2006, 00:18
No no zapowiada się bardzo ciekawy tytuł

Ale ta grafika jest niemożliwa...
Siara_iwj
6 07 2006, 02:04
...ta ze screenów..? To filmik, juz było mówione...
...przyjemne...na Hyperze leciały z tego trailery...jakiś kult tworzony przez dzieciaki...może być fajnie, w stylu Kinga :>
QUOTE(Siara_iwj @ 6 07 2006, 03:04)

...jakiś kult tworzony przez dzieciaki...może być fajnie, w stylu Kinga :>
Dzieci kukurydzy?

A jeśli chodzi o Kinga to mam nadzieję, że nic z tych rzeczy tam nie bedzie. Jak przypominam sobie kosmitów wychodzących z tyłka w Dreamcatchers i nude wiejącą od Rose Red to robi mi sie niedobrze. Swoją drogą tytuł Rule of Rose dziwnie kojarzy się z owym red'em......
Taka grafika jest mozliwa, ale to by byla raczej gra przygodowana al'a MYST,Schizm itd....
Wole jednak aby gra wyszła całkiem,całkiem jak silent, a moze cos zupelnie innego od serii znanych schematow...
To tylko screeny z prerenderowanych cut scenek. Zobacz sobie trailery z gameplayem. Przypomina troche Haunting Ground.
Przeszedłem parę rozdziałów. Jak na razie to mechanika gry niczym nie powala, bo wszystko skupia sie na tym, aby biegać przez plansze za psem od jednego do drugiego przedmiotu i czasem zabić potwora. Oczywiście szczątki fabularne i atmosfera bardzo intrygują, ale jeśli chodzi o system gry to dla mnie nie za bardzo.
http://wiadomosci.onet.pl/1435836,11,item.htmlNo i sie zaczeło

.Ciekawe kto będzie takim polskim Liebermanem. Brrrrrrr
icaros7
17 11 2006, 19:50
QUOTE(szumi @ 17 11 2006, 19:07)

http://wiadomosci.onet.pl/1435836,11,item.htmlNo i sie zaczeło

.Ciekawe kto będzie takim polskim Liebermanem. Brrrrrrr
zenada
"Jak poinformował w piątek sekretarz stanu w tym resorcie Mirosław Orzechowski, jego zdaniem ta skierowana do dzieci gra "stanowi dla nich istotne zagrożenie", jest makabryczna, pełna przemocy i ocieka erotyką."
ah, gra dla doroslych jest dla dzieci, tak tak, prosze dalej - nie ma to jak fachowcy...
"Gra w systemie klasyfikacji CERO została dopuszczona do sprzedaży dla nastolatków powyżej 15. roku życia - podał dziennik."
oczywiscie nikt z tych fachowcow nie zrobi researchu, nie sprawdzi, ze CERO to Japonia co oznacza zupelnie inne podejscie do tematu oznaczen wiekowych gier.
jednym slowem - zenada.
no wlasnie ;/ w polsce gra jest od 18 lat a ten typek pierniczy ze to gra dla dzieci..
zawsze jest (pipi) jak ludzie niemajacy pojecia o niczym zabierają sie do robienia afer..
to niech jeszcze powiedzą ze filmy typu SAW są przeznaczone dla dzieci i wypaczają ich biedne umysły ;/
W Polsce ostatnio w panoramie występował jakiś ekspert najeżdzający na "Rządy róży" Nagonka ropozyczna się na dobre, a sprzedawanie tej gry w PL uznaje się za przestępstwo - od czego są znaczki 16+ czy 18+ ?
Podczas całej tej afery z brutalnością i demoralizacją nieletnich można tylko zapytać jak dużo gier o wieeele bardziej nieodpowiednich dla nieletnich Graczy trafia na półki ?
CHINDOOS
18 11 2006, 12:56
http://www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/463.htmNa tej stronie macie maila do Mirosława Orzechowskego. Ja już do niego napisałem i wyjaśniłem mu różnicę pomiędzy CERO, PEGI i ESRB. Pewnie tego nie przeczyta ale co tam... musimy się jakoś bronić.
mam rula od miesiaca ale dopiero dzis zagrałem (od 1.5 miecha gralem TYLKO w monster huntera tak mnie załatwił;p)
w kazdym razie pogralem z godizne w rule of rose i ..hm chyba jest tak jak pisał Myszaq ze gra fajna do ogladania ale troche dretwa do grania.. chociaz nie doszedlem jeszcze do zadnego fragmentu z walka ale glowna boghaterka jest tak pakerna i ma takie super ciosy ze walka napewnoe bedzie (pipi)ista
a na serio to jest specjalnie taka ciapowata i w sumie to jest fajne ze nie biega sie odrazu komandosem tylko taka bezbronna babeczka ktora sika ze strachu na widok pająka

(nie dosłownie) to daje fajny klimat :> bo wlasnie klimat jest niezły , moze nie jakis straszny (lineta balem sie o wiele bardziej) ale fajny, milo raz zagrac taką gapą

narazie nie bede ocenial bo za krotko gralem ale moge powiedziec ze gra nie jest zła chociaz nie powala na glebe..

konkretniej napsize jak wiecej zdziałąm, albo przejde ;p
teraz wracam do monster huntera
Do to strony gry.wp.pl to nie mam do nich zaufania, ale ten new's prezentuje sie w miare ciekawie :
Rule of Rose pokonane w Wielkiej Brytanii
Sinned; piątek, 24 listopada 2006
Dziś europejska premiera kontrowersyjnej gry Rule of Rose, która jednak nie pojawi się w Wielkiej Brytanii. Jej wydawca, 505 Games, postanowił nie publikować pozycji ze względu na negatywne nastawienie władz europejskich.
Należy zaznaczyć, że jest to decyzja firmy 505 Games oraz jej partnerów dystrybutujących, a nie władz kraju. Po ostatnich skandalach i kontrowersjach dotyczących gry, postanowiono jej jednak nie wydać. Należy wspomnieć, że wszystkie oskarżenia ze stron mediów i polityków w Europie okazały się bezpodstawne i zdementowane przez twórców Rule of Rose. Mimo tego, ustalono, że Wielką Brytanię zostanie pominięta w planach wydawniczych.
Kto na tym straci? Zapewne obie strony, chociaż dla polityków brytyjskich może to zdawać się sukcesem, do czasu. Brytyjski rynek gier kuluje już od pewnego okresu ze względu na dyskryminację firm developerskich ze strony władz. Konsekwencją może być ignorowanie wspomnianego rynku przez wydawców.
zrodlo : gry.wp.pl
Czasami dobrze jest importowac gry w NTSC, a nie czekac na PAL.
"Nie ma w Rule of Rose seksu jako takiego, ale wystarczy obejrzeć te kilka dostępnych w sieci trailerów by przekonać się, że miejscami jest tam aż gęsto od erotyzmu w relacjach między dorosłymi i dziećmi oraz samymi dziewczynkami, bardzo mrocznego i niepokojącego erotyzmu, takiego jakiego raczej się w telewizji czy w kinie nie widuje (poza jakąś Lolitą, ale to zły przykład w tym kontekście). I nie zrozumcie tego źle, to nie jest jakieś miałkie hentai czy coś takiego - celem twórców było stworzenie niesamowitej, niepokojącej atmosfery. Chodziło im o wywołanie nieprzyjemnych dreszczy, takich jakich doznajemy na przykład na widok dziecka bawiącego się z małym kotkiem, gdy okaże się, że dziecko nie wiedząc co robi wydłubało różową kredką kotkowi oczko... Poczuliście coś niemiłego wyobrażając sobie taką scenę? No to już wiecie czego oczekiwać po Rule of Rose."
renge_karen
29 12 2006, 15:57
Pierwsza gra z dreszczykiem do ktorej sie dobralam... Ojciec niechcial to trzeba bylo ja wyprubowac XD
Ale jest przereklamowana mogly by chociarz te potwory z zaskoczenia wyskakiwac lub wiecej krwi byc i takie tam ale spoko...
Powie mi ktos jak pokonac ta hlupia syrene i kiedy dostane wreszcie splówke >< dzienks
Noo więc... Jestem w trakcie, jak dla mnie "całuśny" klimacik

Design i tematyka przejmuje chłodem, wlewa w myśli przerażenie & niepokój... Sielenka- ot wydaje się zwykłe, spokojne miejsce- szkoła, dzieci, gdzie kryje się zło i zgorszenie kiedy "małe bestyjki" pojawiają się na scenie

"Rządy Róży"... Symbol pięknego kwiatu, wabiący zapachem i płatkami... złudny i niebezpieczny, gdyż wita nas kolcami

Grafika deko kustyka, ale ogólnie pozycja dobra

cdn
pietreksen
17 01 2007, 14:21
mam problem jestem teraz w miesiącu Maju 1930 i gram według poradnika GameFaqs.com
i tam jest taki fragment
"Follow the rabbit back to Sector 10, it's in one of the side room here, later
it will goes the Cargo Bay at Sector 8 M.Passage where you get Iron Pipe, the
rabbit is in the box, now it goes 3th Engine Road, follow it. Next, continue
to Sector 7 Cargo Bay to face the boss."
I ide do Engine Road a natsępnie do cargo bay 7 ale nie ma tam bossa a robiłem wszytstko według poradnika
a znalazles krolika w kartonie? bo czasem z kartonu wyskakuje dzieciak i trzeba szukac w innych , jak znajdziesz i wezmiesz rure to idz dalej i bedzie boss ;p
pietreksen
17 01 2007, 15:32
a ta rura gdzie jest
QUOTE(Yano @ 18 11 2006, 22:24)

chociaz nie doszedlem jeszcze do zadnego fragmentu z walka ale glowna boghaterka jest tak pakerna i ma takie super ciosy ze walka napewnoe bedzie (pipi)ista
No i taka jest :gwizdek: Nie będę spojlerowała, ale to jak rzucić się z motyką na słońce
QUOTE(pietreksen @ 17 01 2007, 15:32)

a ta rura gdzie jest
Pies powinien wskazać Ci drogę, czyli wytropić królika... który ucieknie tam, gdzie będzie rurka
pietreksen
18 01 2007, 11:22
a co mam mu kazać szukać bo nie wiem za bardzo a nie wiem gdzie ten królik uciekł
QUOTE(pietreksen @ 18 01 2007, 11:22)

a co mam mu kazać szukać bo nie wiem za bardzo a nie wiem gdzie ten królik uciekł
Wieczorkiem Ci napiszę, jak wytrzymasz

Bo teraz nie mam możliwości sprawdzenia
tak to jest grac z opisem, czlowiek w ogole nie mysli ;p przez to jesli opis ma jakąs luke odrazu czlowik sie gubi;p
na szczescie RoR gralem bez opisu;p
rura chyba jest w pomieszczeniu z pudłami gdzie chowa sie królik, na podłodze, szukaj rozbłysku
QUOTE(Yano @ 18 01 2007, 15:34)

tak to jest grac z opisem, czlowiek w ogole nie mysli ;p przez to jesli opis ma jakąs luke odrazu czlowik sie gubi;p
Nie gram z opisem, tylko mam save'a

Ale skoro już koledze wytłumaczyłeś, to gitesik, tylko szkoda, że dostał wszystko jak na tacy, nie spoci sie nawet
Dr.Czekolada
21 01 2007, 00:34
Gra w której ,,przeciwnikami" są dzieci .... hmmm. Nie grałem w toto ale ciekawi mnei na jakim poziomie stoi IQ ,,dzieci"

.
QUOTE(Dr.Czekolada @ 21 01 2007, 00:34)

Gra w której ,,przeciwnikami" są dzieci .... hmmm. Nie grałem w toto ale ciekawi mnei na jakim poziomie stoi IQ ,,dzieci"

.
Samo patrzenie i dociekanie tego nie załatwi

Sprawdź sam, zdziwisz się, nawet nie wyobrażasz sobie do czego te małe bestyjki mogą być zdolne
Dr.Czekolada
21 01 2007, 00:46
Ooo ja wiem do czego są zdolne o_O, przyjdą ci do chaty, bachory jedne zabrudzą pada, porysują płyty. Brrrrr aż boje sie sprawdzić co robią w tej grze

.
QUOTE(^i^_AiszA_^i^ @ 18 01 2007, 15:50)

Nie gram z opisem, tylko mam save'a
Ciebie nie podejzewam tylko tego goscia co nie umie znalesc rurki ;D
QUOTE(Dr.Czekolada @ 21 01 2007, 00:34)

ciekawi mnei na jakim poziomie stoi IQ ,,dzieci"

.
hmmm mniejwiecej poziom polskiego gimnazjum
icaros7
22 01 2007, 01:15
bez obrazy, ale skad macie RoR? importowane ntsc, trudno dostepny pal kupiony na aukcji czy np. z "osiolkowego sklepu internetowego" ?
Powtórz się, ale na pm

To nie miejsce na takie szczerości i wylewności
icaros7
24 01 2007, 22:44
QUOTE(^i^_AiszA_^i^ @ 22 01 2007, 03:48)

Powtórz się, ale na pm

To nie miejsce na takie szczerości i wylewności

...ale z drugiej strony zaraz obok jest miejsce, gdzie znajduje sie masa dyskusji na temat piratow, no ale ok

.
Dr.Czekolada
25 01 2007, 09:47
Obejrzałem trailer. MAASAAKRAA

, lubie takie gry, które zaczynają sie niewinnie (ot dziewka budzi sie w parku , wszędzie róże i dwie przeurocze dziewczynki

) Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda mniej więcej game-play ?, przypomina stare Residenty ? (nie chce włazić na You Tube, popsułbym sobie zabawe

).
przypomina troche stare residenty a nawet dino crisis 1 czyli rychy postacie powolne i drętwe ;p
glowna bohaterka ma wszystkie ruchy bardzo realistyczne jak na postac ktorą gra, czyli zachowuje sie jak slaba kobietka, wiec walka wyglada dosyc smiesznie

co do klimatu to nie jest to straszny horror w stylu silent hill, w sumie malo sie balem:p ta gra stawia na klimat , tylko ze jest to "specyficzny klimat" a nie "straszny klimat"
ogolnie warto pograc chyba ze komus przeszkadza to ze horror nie straszy a glowny bohater tylko cudem nie daje sie zabic malym dzieciom (jest slaby)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.