Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rule of Rose
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
icaros7
Czy ktos wie, jak wyjsc z gry huh.gif ? kiedy wciskam start, pojawia sie menu z przedmiotami i tyle. Na razie jedyne co moge zrobic to restart konsoli, ale to rozwiazanie wydaje mnie sie bez sensu - czy jest jakis inny sposob aby mozna bylo wrocic do menu glownego (new game/load/options)?

W instrukcji nie ma o tym mowy (moja jest po wlosku, ale bym sie jakos domyslil, jesli bylaby o tym mowa) - na gamefaqs rowniez nikt o tym nie pisze.
Yano
hmmm

w niktorych grach mozna "zresetowac" gre za pomoca start+select+L1+L2+R1+R2

icaros7
CYTAT(Yano @ 21 07 2007, 09:25) *
hmmm

w niktorych grach mozna "zresetowac" gre za pomoca start+select+L1+L2+R1+R2

no ba, tylko zaleznie jak gra wyczuje, albo wlacza sie menu postaci (start) albo mapa (select) - wszystko co da sie wcisnac na padzie, probowalem wciskac w roznych kombinacjach i nic biggrin.gif.
MELON1978
ROR dla mnie słaba dardzo jest ta gra , nie dosc ze w pewnych momentach strasznie trudna to wogole fbula zupelnie nie potrafi wciągnac.Jedynie ładne cut scenki ma i tyle , rzucilem w cholere
AiszA
CYTAT(icaros7 @ 21 07 2007, 06:35) *
Czy ktos wie, jak wyjsc z gry huh.gif ?

Daj się zabić, będzie "game over" wink.gif

CYTAT(MELON1978 @ 24 07 2007, 02:30) *
ROR dla mnie słaba dardzo jest ta gra , nie dosc ze w pewnych momentach strasznie trudna to wogole fbula zupelnie nie potrafi wciągnac.Jedynie ładne cut scenki ma i tyle , rzucilem w cholere

A mi właśnie podoba się dlatego, iż nie zalicza się do najłatwiejszych jeśli chodzi o same walki, bo odnajdywanie przedmiotów i następnej wskazówki z pomocą psa to jak chodzenie za rączkę smile.gif Na plus jeszcze zasluguje muzyka, łącznie z "mową" nawiedzonych pomieszczeń, serwuje niesamowity, bardzo dobry klimacik twisted.gif
Iron
Grałem trochę i po pewnym czasie od razu zatęskniłem za SH. Ogólnie gra fajna ciekawy klimat, zakręcona fabuła i panienka z pieskiem w wielkiej rybie.... ale potworki ... karzeł z głową królika ?? to trochę dziwne. Gra ma potencjał i może dalej jest super, ale ja się znudziłem tylko bieganiem i szukaniem motylków, a i kolizje w systemie walki to zgroza, a Panienka nie umie atakować ....

Może ją kiedyś dokończę, ale na razie jak mam zamiar ją włączyć to włączam Silent Hilla i zapominam o RoR.
AiszA
CYTAT(Iron @ 15 08 2007, 16:39) *
a Panienka nie umie atakować ....

i dlatego nie zalicza się do łatwych wink.gif Na pewno ma dużo minusów, przede wszystkim, jak obydwoje już palcami wytknęliśmy, system walki kuleje, a potworki... fakt, są dziwne, ale może właśnie to wyróżnia tę pozycję, swoją "odmiennością", nie mamy do czynienia z rutyną... i podoba mi się bieganie & szukanie motylków tongue.gif Przypomina motyw z serii Fatal Frame, którą uwielbiam... I bądźmy poważni, nie porównujmy tego tytułu do "wszech wspaniałego" Silent Hill, bo wiadomo nie umywa się, co nie znaczy iż nie jest wart poznania rolleyes.gif
Iron
To było tylko luźne skojarzenie do gry o podobnej tematyce. Tu nie chodzi o to, że gra jest trudna bo panienka nie umie atakować. Ona po prostu się nie nadaje, nie chodzi o to, że od razu skreśliłem ten tytuł tylko on sam mnie znudził ....
Motywy nie straszne wszędzie biegające dzieci strach się bać dry.gif
Jaki jest pierwszy straszny motyw.... ? Nie pamiętam, a było tam coś takiego ? Gdyby akcja była szybsza to może by coś z tego było, a tak są flaki z olejem
Po obejrzeniu intra myślę ta gra ma klimat będzie coś dobrego zaczynam grać i nic ..... gram dalej też nic gdzie jest ten klimat ??

PS. Nie uważam Silent Hilla za grę doskonałą jest po prostu jedną z najlepszych w swoim gatunku ...

AiszA
CYTAT(Iron @ 18 08 2007, 00:24) *
To było tylko luźne skojarzenie do gry o podobnej tematyce. Tu nie chodzi o to, że gra jest trudna bo panienka nie umie atakować. Ona po prostu się nie nadaje, nie chodzi o to, że od razu skreśliłem ten tytuł tylko on sam mnie znudził ....
Motywy nie straszne wszędzie biegające dzieci strach się bać :dry:
Jaki jest pierwszy straszny motyw.... ? Nie pamiętam, a było tam coś takiego ? Gdyby akcja była szybsza to może by coś z tego było, a tak są flaki z olejem
Po obejrzeniu intra myślę ta gra ma klimat będzie coś dobrego zaczynam grać i nic ..... gram dalej też nic gdzie jest ten klimat ??

PS. Nie uważam Silent Hilla za grę doskonałą jest po prostu jedną z najlepszych w swoim gatunku ...

Zacznij więc grać w nocy tongue.gif Oczywiście sam, przy zgaszonym świetle i np. w słuchaweczkach, bo jak domniemam mieszkasz z rodzicami wink.gif Nie umiesz otworzyć się na walory tej gry i tyle rolleyes.gif twisted.gif
Sunderland
Traktowanie Rule of Rose jako horroru to pomyłka.Gra ma po prostu specyficzną i wyrazistą atmosferę.Swoją drogą niewiele gier częstowało nas czymś takim.A co do walki to po dłuższym graniu można się łatwo nauczyć eksterminacji wszelkich pokrak, ale nie zbywa to wrażenia jakby ten element wciśnięto na zasadzie : "bo inaczej to się znudzą".Jedynie walki z bossami stanowią wyzwanie.W końcu jedna taka potyczka może pochłonąć masę zebranych wcześniej medykamentów (przynajmniej u mnie tak było).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.