CYTAT(Ryo-San @ 11 03 2007, 19:23)

skoro ktos kto kupuje konsole musi sie liczyc z tym ze gra sie tu na padzie - wiec to wllasnie fani k&m powinni przestac plakac ze nie jest to obslugiwane - zreszta mam nadzieje ze UT3 bedzie pierwszym i ostatnim takim tytulem.
pojawi sie beznadziejny podzial - nie bede w stanie pograc z zalozmy polowa osob tylko dlatego ze Epic wpadlo na tak idiotyczny pomysl. To jest konsola, na konsoli gra sie na padzie i krotka pilka.
Ryo, ale konsole wyewoluowaly juz dawno temu i imo klasyczny termin "konsola" juz nie istnieje. Bo niby co ma byc esencja "konsolowosci"? Granie na padzie? A co w konsoli robi twardy dysk, linux, sciaganie patchy z neta? Przy tych nowinkach mozliwosc grania nie tylko na padzie to imo pikus i blahostka, ktora wcale nie urasta do kategorii warunku koniecznego traktowania danego sprzetu jako konsoli.
Poza tym z ta niemozliwoscia grania to przesada. No jak nie beda w stanie zagrac razem? Pada w domu nie maja? Umawiasz sie z kumplem na UT3, on ma pada, ty lubisz grac na klawie. Jezeli przedkladasz chec grania ze znajomym nad komfort hasania po planszy przy uzyciu k&m, to podlaczasz pada...i grasz na nim;] A po godzinie gry idziesz na inny serw, podlaczasz k&m i sobie grasz, bo masz wybor i to jest swietne.
A jezeli ktos woli totalnie grac na k&m to nie zagra z kumplem, NIE dlatego, jak blednie podnosicie, ze jest to kwestia tej "zlej" opcji, dodanej przez Epic, a dlatego, ze na padzie grac totalnie nie znosi, nienawidzi i nawet partyjka z kumplem go do tego nie przekona. To jest kwestia jego subiektywnych preferencji growych.
Tak samo fan gier logicznych nie kupi gry wyscigowej tylko po to, by pograc z kumplem, poniewaz nad chec takiego grania, przewaza jego indywidualna niechec do gatunku scigalek..i co - to jest wina danej firmy, ze supportuje gatunek gier przez, ktory sobie chlopki nie moga pograc;f? Bo ogranicza ich spotkania na necie?
Chcesz zagrac z kolega - ZAGRASZ, wylaczasz k&m, podlaczasz pada i wio.
Nie lubisz totalnie grac na padzie w fpsy, nie lubisz grac w wyscigowki, nie lubisz grac w bijatyki etc to po prostu NIE CHCE CI SIE kupowac, odpalac takich gier, nawet jezeli sobie mozesz pograc w nie online z kumplem.
Nie ma takiej opcji w UT3, ze chcesz kims grac, a nie mozesz. Nie ma tu zadnych ograniczen narzuconych przez Epic, sa ograniczenia obecne od zawsze, to czy ktos chce sobie zagrac w dana gre ze znajomym, czy tak danego gatunku nie lubi, ze nic go do tego nie zmusi i gry za to winic nie mozna. Namowcie mnie do zagrania online w tekkena na macie od ddr i wincie za cala sytuacje Namco, ze 3 serwery z 20 dostepnych sa "mata ddr only" (przez co mam ograniczony wybor do 17 gier online) i ja NIE CHCE tak grac, nawet jezeli do gry zacheca mnie moj dobry znajomy Boluś.