Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Unreal Tournament 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
CELL7777
no i beddzie dylemat w co grac w ut3 czy COD4 ....ehhh
oczywiscie lykam importa z usa niemam zamiaru czekac na pl wersje
czy juz wiadomoo czy giera bedzie smigala w 1080p i 60 fps...
Deadeye
CYTAT(CELL7777 @ 23 11 2007, 23:57) *
czy juz wiadomoo czy giera bedzie smigala w 1080p i 60 fps...

nie bedzie w 1080p, bo unreal engine 3 sobie z tym nie radzi.
Łebi
Ciekawe jak dla mnie łakomy kąsek ten UT3, już bym chciał go ugryźć, może będzie kolejna niespodzianka i europa też na Mikołaja go dostanie. smile.gif
alexx-1
CYTAT(Łebi @ 24 11 2007, 22:03) *
Ciekawe jak dla mnie łakomy kąsek ten UT3, już bym chciał go ugryźć, może będzie kolejna niespodzianka i europa też na Mikołaja go dostanie. smile.gif

Byloby super jakby wypuscili dla Europy jeszcze w tym roku. Nie moge sie doczekac kiedy w nia wreszcie zagram, a trailerek z PS Store wymiata. Grafika super, do tego jeszcze pojazdy w multi i tworzenie wlasnych map - to bedzie najlepsza gra w multi.
YETI
10 grudnia premiera w Stanach. Kto sprowadza? smile.gif
Burth
dojdzie przed gwiazdka ? ile +/- idzie przesylka ze stanow ?
mczaper
CYTAT(Burth @ 26 11 2007, 21:57) *
dojdzie przed gwiazdka ? ile +/- idzie przesylka ze stanow ?

Tez pewnie zamowie UT III z US a przesylka idzie tydzien. W pon zamawiasz i w pon nastepnego tygodnia ju zmasz gre biggrin.gif
Litwin25
Na IGN coś piszą że kilka(?) sztuk już mają i niektórzy gracze beda mogli już ja przetestować w tym roku

"Looks like the publisher has been able to ready a few copies of the PS3 version, though, as it has announced it will be released in "limited quantities" on December 10.

The PC version of UTIII, released last week, has been enjoying positive reviews, including a 9 from IGN. A few PS3 owners, at least, will get to check out the console version out this year."
Burth
http://www.tomshardware.co.uk/Unreal-Tourn...view-29780.html

pierwsza recka, srednio pozytywna
ziemia1
http://pc.ign.com/articles/838/838141p1.html
recka wersji na pc
Memory
"Real" user content on PS3 version of UT3, says Rein
http://www.psu.com/+quot;Real+quot;-user-c...a0002038-p0.php
Memory
Kilka trailery (gameplay) z wersji PS3!

http://www.gametrailers.com/game/2469.html
OlooS
gra mnie do seibie nie przekonywala ale powoli zaczyna mis ie podobac nie gralem w porzpednie wersje UT ale przypomina mi to quake tak pozatym te "pojazdy" sa troche dziwne biggrin.gif:D jakies pajaki ale milutkie biggrin.gif baby.gif
Adi_TEAM LBN
No pojazdy beda troche dziwne. Naszczescie ma byc podzial na vechicle on/off. Ja sie nie moge doczekac UT. Przy takiej szybkosci (UT3 jest minimalnie wolniejsze od q4) trzeba bedzie miec sporego skilla zeby grac w to na padzie smile.gif
Memory
ChChChChChaanges!
http://blog.us.playstation.com/2007/12/07/...chchchchaanges/
the_m
Comparing the PS3 & PC versions
http://www.n4g.com/News-91074.aspx
Adi_TEAM LBN
Nie podoba mi sie to ze na PS3 bedzie wolniej confused.gif Czytalem gdzies ze to po prostu bedzie ustawiona wolniejsza predkosc w grach rankingowych czy czyms takim bo nie wiem czy wiecie ale w UT mozna zmieniac szybkosc gry. Zaloze sie ze ludzie beda zakladac serwy na wyzszej predkosci.
Zeratul
Czy ta gra dzis ma premiere w US?
Moze ktos to potwierdzic?
I przy okazji doradzic po ile sa jakies headsety do PS3?

Z gory dzieki
Adi_TEAM LBN
CYTAT(Zeratul @ 10 12 2007, 15:22) *
Czy ta gra dzis ma premiere w US?
Moze ktos to potwierdzic?
I przy okazji doradzic po ile sa jakies headsety do PS3?

Z gory dzieki

Tak dzis jest premiera w kraju hamburgerow smile.gif
Polecam hs logitech pro. Jest bardzo dobry i tani, ja go wyciagnalem za 80 zl na allegro.
Zeratul
To trzeba dzis jechac do GS... kiedy premiera w Europie?
Musiolik
CYTAT(Zeratul @ 10 12 2007, 16:01) *
To trzeba dzis jechac do GS... kiedy premiera w Europie?

gdzieś koło połowy stycznia ;/
Zeratul
a to nie kupuje... wstrzymam sie... myslalem co by kupic, by w koncu moc zagrac w cos online z kumplem. Ale looz je czas.
LiSoQuan
Dopiero w styczniu :( ... myslałe ze gdzies na nastepny tydzien... a HS to tez polecam Logitech Pro... najlepszy chyba do PS3 jak narazie.. i jesli jest za 80zł to okzja bo cena długo stała na 150zł i za taka kupiłem :(
Memory
Gamezone Reviews UTIII 8.8 PS3
http://ps3.gamezone.com/gzreviews/r26384.htm
K_J
GameDaily oceniło na 9
http://www.gamedaily.com/games/unreal-tour...view/5346/1907/
Styku
a nie wiecie keidy bedzie recenzja na gametrailers?? tam przynajmnije moge jeszcze zjobaczec gre w "hd".
Zeratul
Kupilem. Jak gra mi nie podejdzie, to bedzie do sprzedania. Cena $50 plus koszta wysylki do Polski. Ale to dam znac w pchlim.
btw. jak ktos ma paypal, to moge mu kupic UT III.

Styku
zeratul napisz jak najszybciej cos o grze... podchodzisz krtycznie do wielu rzeczy wiec pewnei duzo rzeczy wylapiesz a na tym mi zalezy choc Love my ps3 smile.gif.
Chcyba sobie kupie ale wlasnie zalezy mi na takeij trzezwej ocenie gry na ps3..
Burth
Zetratul, mnie bardzo interesuje kwestia COD4 vs UT3, wypowiedz sie po kilkunastu meczykach
Zeratul
na chwile obecna moge napisac, ze pudelko wyglada schludnie.
Wiecej jak wroce z pracy. Bede mial okazje przetestowac multi z innym Polakiem, wiec obydwoje zapewne wymienimy sie wrazeniami. Generalnie mozecie spodziewac sie mojego showshowshowshow. Wiec bedzie podejscie z jajem, a jak sie okaze, ze za bardzo sobie robie jaja to napisze, tez cos powaznie smile.gif

No i bedzie test pada chytry_.gif ale i podlacze klawiature i myche...

OK UPDATE!!
Pierwsze wrazenie?
O, jak dawno nie gralem na PC...

UT III to typowo PeCetowa gra i wersja na PS3 w ogole nie zostala zmieniona czy dostosowana do tego, ze jednak siedzimy na konsoli. Wyglada na to, ze Epic potraktowal PS3 jak komputer, i dla mnie najgorsze jest to, ze pewnie to samo czeka wersje Xboksowa. Nie wiem, może było wiadomo o tym od dawna. Anyway, mamy więc grę którą można zainstalować na PS3, co skraca loadingi. W związku z tym, że mamy do czynienia praktycznie z multi, nie ma potrzeby nawet tego robić, ale jest taka opcja i o niej warto wspomnieć. Co dalej... Grafika... grafika nie powala, a przynajmniej nie powala człowieka który ma za sobą Bioshock, Halo3, CoD4 czy roczne Gears of War. Moim zdaniem grafa nie wygląda lepiej niż w GoW, chociaż niektóre teksturki owszem są ładniejsze, ale niektóre. Generalnie mamy ten sam poziom. Mamy również stare jak świat problemy silnika unreala w postaci dorysowujących się tekstur, ale to żadna niespodzianka i chyba każdy jest tego świadomy. Na szczęście nie pojawia się to zbyt często i może po zainstalowaniu gry problem znika. Kampania to oczywiście żadna kampania tylko walki z botami przerywana jakimiś filmikami. Przelazłem z 3 misje i mi się znudziła. Chyba, ze cos niby pozniej jest... nie wiem.
No i przejdźmy do multi, gdyż był to mój pierwszy kontakt z multiplayerem na mojej konsoli PS3 (wcześniej grałem chwilę u kumpla). Po pierwsze z okazji kupna UTIII kupiłem sobie headset. Ogólnie tym jestem rozczarowany, nie ma żadnej gadki podczas gry między żadnymi userami, może to przez rodzaj rozgrywki, która wymusza właśnie koncentrację i nie ma co gadać czy komentować, ale ogólnie na rozegrane około 10 meczy, raz zdarzyło mi się, że po jego zakończeniu ktoś coś powiedział. Jest to dla mnie nowe doświadczenie, gdyż po klocku jestem przyzwyczajony do ciągłego nawijania do headseta, albo słuchania. Ale jak już pisałem, to może być tylko przez rodzaj gry, a nie że jest tak ogólnie. Drugą niespodzianką jaka mnie spotkała, to cholernie szybkie wyszukiwanie meczy. Nie wiem czy posiadacze PS3 jadą na tych samych serwach co PCetowcy i jak w końcu rozwiązano wspólną grę, ale byłem w szoku widząc tyle gier. Nie żeby było ich setki, ale za każdym razem wyszukiwało mi ok. 15... a spodziewałem się pustek. Ok, niedoceniłem PSN... tongue.gif Przyznaje się, my bad.
Sama gra też odbyła się bez najmniejszych lagów, co jest tutaj dużym plusem w stosunku do Gears of War, widać epic pięknie zoptymalizował kod sieciowy. Świetna sprawa, szczególnie przy takim tempie gry. Jedyny problem jaki zauważyłem, to z dźwiękiem, jakoś dziwnie w grze występował. Chodzi mi o odgłosy broni, nie wiem czy to przypadkiem błędem gry nie było spowodowane. Nieistotne.
Rozgrywka... no to zacznę może od tego, czyli po staremu, że sixaxis nie nadaje się do fps, strzelanie umieszczono pod buttonami. Łapska mam za duże i po prostu nie da się w ogóle celowac. A że nie udało mi się klawiatury podłaczyć to się tak męczyłem. Odnośnie pada, jest to moje prywatne zdanie i mam gdzieś czy się z nim zgadzacie czy nie.
Jak już pisałem rozegrałem ok 10 meczy, wygrałem 8 poza pierwszymi dwoma, gdzie się uczyłem przycisków, dostosowywalem do rozgrywki itd. Ratio chyba ok. 1.2... nie chce nic mówić, ale to troche źle świadczy o posiadaczach PS3 smile.gif Newby grały i tyle, bo nawet hostowałem 3 mecze z dopuszczona klawiatura i myszką. Nie wiem czy przez to udało mi się grac z takimi ludzmi, ale mieli możliwość sie dołączyć. Poza pierwszymi dwoma zawsze kończyłem na 1 albo 2 miejscu...
Sama rozgrywka to typowy Unreal, mega szybki z broniami rozrzuconymi na mapie. IMO ta gra się nie nadaje na konsole... ale tak czy inaczej dostarcza dużo miodu. Zupełnie inna rozgrywka niż Halo 3, zupełnie inna rozgrywka niż CoD4. Tutaj masz ułamki sekund by wycelować i strzelić. Nie ma czasu na myślenie, szybka akcja, super szybka. Zabawa jest przednia.
Ponizej przykladowe dwa filmiki... pierwszy jak newbuje w multi a i tak zajmuje 2 miejsce, a drugi z singla... tam tez newbuje..

http://youtube.com/watch?v=ZvkdXM7Obd0

single
http://youtube.com/watch?v=77cy0y30e1A
Jasior
Zeratul zacznij robic dodge (2x kierunek przod, tyl, lewo lub prawo), bo to jest podstawa movementu w tej grze ;]. No chyba ze na ps3 nie przewidzieli dodge'ow? ;p
Afroman
Graficznie minimalnie podrasowany GOW - to znaczy sie bardzo dobrze. Powiedz coś jeszcze o frameracie. W stałych klatkach to chodzi?
BieŃ
Obilo mi sie o uszy ze leci w stalych 30 klatach...a na poczatku mowili ze bedzie 60....buerk dry.gif
GMB
Czytam reckę Zaratula, dochodzę do zdania o graficę i co widzę (ale rym:P )? Bełkot o teksturach. Ludzie czy Wy na prawdę myślicie że poziom oprawy wizualnej to tylko tekstury? WTF? Czemu wszyscy piszą o teksturach jako wyznaczniku wspaniałej grafiki.

Pierwszy lepszy przykład? COD4 nie ma tekstur bardzo wysokiej jakości a nie przeszkadza mu to być graficznym majstersztykiem.
Zeratul
CYTAT(GMB @ 12 12 2007, 15:12) *
Czytam reckę Zaratula, dochodzę do zdania o graficę i co widzę (ale rym:P )? Bełkot o teksturach. Ludzie czy Wy na prawdę myślicie że poziom oprawy wizualnej to tylko tekstury? WTF? Czemu wszyscy piszą o teksturach jako wyznaczniku wspaniałej grafiki.

Pierwszy lepszy przykład? COD4 nie ma tekstur bardzo wysokiej jakości a nie przeszkadza mu to być graficznym majstersztykiem.

Zagrasz, sie przekonasz... a teraz wracaj do gimnazjum na nauke czytania, bo ci slabo idzie.
ZERATUL

byla taka gra kiedys jak starcraft, Zeratul byl jej glownym bohaterem, ale to dla ciebie zbyt odlegle czasy bys ja znal.

Gra chodzi w stalych 30 klatkach, nie ma zadnego chrupania. Wprawdzie nie testowalem gry z 16 osobami naraz, a 12... bo taka liczbe preferuje w multi, ale bylo plynniutko.
Pasuje wam taki typ rozgrywki, bierzcie w ciemno. Sprobuje dzis podlaczyc myszke i klawiature.
alexx-1
CYTAT(Zeratul @ 11 12 2007, 21:50) *
UT III to typowo PeCetowa gra i wersja na PS3 w ogole nie zostala zmieniona czy dostosowana do tego, ze jednak siedzimy na konsoli. Wyglada na to, ze Epic potraktowal PS3 jak komputer

A PS3 to nie komputer?? Pan Ken zawsze powtarzał, że PS3 to komputer happy.gif

CYTAT
Grafika... grafika nie powala, a przynajmniej nie powala człowieka który ma za sobą Bioshock, Halo3, CoD4 czy roczne Gears of War. Moim zdaniem grafa nie wygląda lepiej niż w GoW, chociaż niektóre teksturki owszem są ładniejsze, ale niektóre. Generalnie mamy ten sam poziom. Mamy również stare jak świat problemy silnika unreala w postaci dorysowujących się tekstur, ale to żadna niespodzianka i chyba każdy jest tego świadomy. Na szczęście nie pojawia się to zbyt często i może po zainstalowaniu gry problem znika

No fajnie, a odróżniasz design od grafiki? Nie wmówisz mi, że technicznie UT3 jest taki sam jak GoW (czyt. małe lokacje, spadki animacji, mało wrogów na ekanie itd, itp) dry.gif . Wolę poczekać na opinie kogoś obiektywnego, a nie jakiegoś fanboya Microsoftu, według, którego wszystko co związane jest z PS3 jest gorsze od "tego" z X360 rolleyes.gif

CYTAT
Nie wiem czy posiadacze PS3 jadą na tych samych serwach co PCetowcy i jak w końcu rozwiązano wspólną grę, ale byłem w szoku widząc tyle gier. Nie żeby było ich setki, ale za każdym razem wyszukiwało mi ok. 15... a spodziewałem się pustek. Ok, niedoceniłem PSN... tongue.gif Przyznaje się, my bad.

W demie Timeshift jest zazwyczaj więcej gier online, pewnie znowu bajerujesz i udajesz obiektywnego, ale niech Ci będzie ;]

CYTAT

podziękuje... laugh.gif
Musiolik
Ja jestem zadowolony z recki Zeratula, bo wiem teraz, że gra jest taka jak na PCcie, czyli szybka, efektowna. Pewno kupie w zestawie z myszką i klawiaturą.
Afroman
Zeratul, napisz ile instalacja zajmuje miejsca. Jesli sam nie instalujesz to na pidelku piwinno byc napisane. Z góry dzięki.
GMB
IGN's impressed with PS3 Unreal Tournament 3
http://ps3.ign.com/articles/840/840828p1.html
BieŃ
Grafika to praktycznie to samo co PC(roznice moze wystepuja ale stawiam ze sa minimalne)..ja gralem w ten tytul na pc i graficznie ta gra niszczy,design map to male dzielo sztuki,muzyka swietna..jesli lubimy ciorac w multi to brac w ciemno, imho wyglada na to ze wersja ps3 wypadla bardzo dobrze i jedynym jej minusem bedzie mniejsza dynamika(30fps dry.gif )
Zeratul
CYTAT(Afroman @ 12 12 2007, 17:25) *
Zeratul, napisz ile instalacja zajmuje miejsca. Jesli sam nie instalujesz to na pidelku piwinno byc napisane. Z góry dzięki.

na pudelku jest napisane min. 250 Mb, ale to pewnie tyle ile zajmuje pierwotna instalka. Bo gra sie w jakims stopniu instaluje z pierwszym uruchomieniem. Stawialbym, ze kolo 1.5 Gb. Ale moge sie mylic

CYTAT(Musiolik @ 12 12 2007, 17:12) *
Ja jestem zadowolony z recki Zeratula, bo wiem teraz, że gra jest taka jak na PCcie, czyli szybka, efektowna. Pewno kupie w zestawie z myszką i klawiaturą.

Recke to ja dopiero pisze...
Memory
Oceny i recki:

PSXextreme - 9.5
http://www.psxextreme.com/ps3-reviews/92.html

GameZone - 8.8
1Up - 8.0
IGN -

Kupuję UT3, klawiature i mysz. Dopiero w styczniu.
Zeratul

gdybym jutro nie szedl pic to bym wbijal sie do pierwszej setki...
Sanryu
CYTAT(Zeratul @ 13 12 2007, 05:59) *

To zes sie popisal, jestes w drugiej setce, a ile osob ma dopiero gre wink.gif ?..a moze to xboy'e, ktorym nie chce sie czekac na wersje dla XO laugh.gif
Adi_TEAM LBN

Haha LOL... biggrin.gif 2 dni po premierze jestes w drugiej setce a do tego masz choojowe k/d ratio i dajesz taki tytul biggrin.gif Sorry ale sie chyba za bardzo podnieciles
izon

haha z takim ratio to sie nawet nie masz czym chwalic..Zobaczymy gdzie bedziesz za tydzien jak wiecej osob kupi gre wszczegolnosci Europejczycy anie tylko ludzie grajacy rownoczesnie zajadajac sie hamburgerem..to oczywiscie ironia ale stosowna do Twojego samouwielbienia:)
Zeratul
Skoro nie ma sie czym pochwalic to poprosze od ktoregos z was screen z gry FPP na PS3 z trybu multi gdzie jestescie w pierwszej 500.

Przedwczoraj bylem na jakims 5000 miejscu... pewnie ludzi sie troche zwiekszylo o jeden dzien. Acha, to jest wynik po dwoch godz grania.
t3xz
Planet Unreal prezentuje glicze/problemy, które rzekomo mają miejsce ze względu na wypuszczenie gry wcześniej, niż to pierwotnie planowano (styczeń 2008).
http://planetunreal.gamespy.com/fullstory.php?id=146189
Kilka, mało znaczących błędów. IMO poprawią to następną łatką.
Cerb
Zeratul, jezeli napierasz ostro w Halo 3 to po prostu zostaje ci juz skill jak po kazdym innym fpp na multi, sam tak mam od czasow Quakeworlda. Moge nie grac i 2-3 miechy, pykne ze 5 meczykow i skill wraca. A ogolnie to faja sprawa znalesc sie tak wysoko w rankingu.

Mam tylko nadzieje ze bedzie demo UT3 na PSS, mimo ze w UT kiedys zagrywalem sie naprawde konkretnie to troche szkoda mi wywalic 200 zl na cos co moze byc kiepskie. Demo na PC bardzo mi sie podobalo ale na konsoli moze byc juz roznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.