1 - jest fajny online, ale nie mam jeszcze CoD4 to Ci nie odpowiem

2 - Jest możliwość wyboru gry na serverach z graniem na K+M lub Pad
3 - Nie ma wersji PAL a i nie wydaje mi sie, żeby była różnica z samym graniem

w CoD4 nie można grać z graczami z EU z powodu braku patch'a dla graczy EU, który wersja US ma.
adamcky
29 01 2008, 22:12
IMO multi w UTIII jest nieporownywalnie lepszy/ciekawszy/bardziej rozbudowany/szybszy niz w CoD4. Mam obie gry (CODa sprzedalem, ale gralem wystarczajaco, by wydac taka opinie) wiec mam bezposrednie porownanie.
Tak jak pisal Katana jest podzial serwerow na pad/k+m/wspolne wiec nie masz sie co bac.
Ja osobiscie gram na padzie i... poczatki byly trudne. Zaryzykuje stwierdzeniem, ze to najtrudniejsza gra tego typu dla poczatkujacych. Ale teraz... na padzie gra mi sie swietnie. A mecze w UTIII sa 5000% bardziej emocjonujace niz w nudnym jak ***** CODzie.
Jezeli uwazasz sie za dobrego gracza- bierz UT!! Jezeli chcesz sobie poprostu pograc w niedzielne popoludnia dla relaxu cod jest lepszy.
Dopiero przeczytalem...;] Skoro nie jestes laikiem w temacie UT to juz wogole przechyla szale na jego korzysc. Dla fanow UTIII ta gra jest idealna. Takie opinie slyszalem, bo osobiscie swoja przygode z UT zaczalem wlasnie od III (we wczesniejsze gralem zbyt malo, zeby nazwac sie fanem).
ok lykam ta gre jak wode:)dzieki
maUpEck
30 01 2008, 00:36
a ja swojego ut3 odebrałem dzisiaj. I się nie zawiodłem. Ogólnie rzecz biorąc w fpsy na konsoli nigdy nie grywałem, bo zawsze sądziłem, że będzie ciężko przestawić mi się z mk na pada. Ale w związku z tym, iż od pewnego momentu dałem sobie spokój z modyfikacjami sprzętu pc, została sama konsola, a co za tym idzie na padzie pocinam zaledwie od czasu premiery cod4. No i nie jest tak strasznie. Po swojej osobie mogę stwierdzić tylko tyle, że żeby sobie nieźle radzić (co nie znaczy, że zarządzać) w fpsy na padzie nie trzeba nie wiadomo jak trenować ;p wystarczy być ogarniętym i wiedzieć jak się gra w shootery ;o Jednym słowem trochę doświadczenia, nabytego nawet na pc, i można grać. Natomiast co do samego UT to hmmm..nie mam odniesienia do poprzednich części, bo i owszem, zagrywałem się w Unreal Tournament, ale tylko w pierwszą część - do spółki z q3 i cs. I moje odczucia są ...wooow.. oldschool bejbe .. ;p
I jeszcze słówko odnośnie porównań coda i ut3. Już gdzieś wcześniej pisałem, że cod przypomina mi cs'a. Nie wiem czemu tak jest, ale moim zdaniem obie te gry miały podobny feeling. Natomiast UT3 to jak powrót do pierwszego UT/q3 ;d
Pytanie na temat singla: czy o tryb posiada odrebne lokacje, czy tez wyjete zywcem z multi (albo odwrotnie:) mapy?
kwachus
30 01 2008, 20:03
CYTAT(KOMODO @ 30 01 2008, 19:24)

Pytanie na temat singla: czy o tryb posiada odrebne lokacje, czy tez wyjete zywcem z multi (albo odwrotnie:) mapy?
Mapy w multi i singlu sa identyczne ,ale wg mnie sa rewelacyjne i maja super klimat:)
QUOTE(kwachus @ 30 01 2008, 20:03)

QUOTE(KOMODO @ 30 01 2008, 19:24)

Mapy w multi i singlu sa identyczne ,ale wg mnie sa rewelacyjne i maja super klimat:)
czyli w singlu zamykaja cie na arenie z botami?

I ile ten tryb trwa? Do przejscia?
Napiszscie cos jeszcze o grafice, wkoncu tez po to kupilem ps3 zeby sie troche grafa podniecic
maUpEck
30 01 2008, 21:08
CYTAT(Styku @ 30 01 2008, 22:58)

Napiszscie cos jeszcze o grafice, wkoncu tez po to kupilem ps3 zeby sie troche grafa podniecic

grafa to jest tylko (tylko i aż !) tyle ile można się spodziewać po unreal engine. Dla mnie grafa 8+/9. Dużo zależy od mapy. Imho jak się grafą podniecać chcesz to polecam U:DF ;p
Dla mnie grafa to 9+ minimalnie

Jest po prostu za(pipi)ista ;] Piekne efekty mozna zauwazyc, a szczegolnie pieknie wyglada zniszczenie statku przeciwnika badz strzal z Reedemer'a

Gra jest mistrz i nic tego nie zmieni

Oczywiscie CoD4 tez nie pogardze i czekam na swoja kopie
kwachus
30 01 2008, 21:26
Tak single to boty a czas gry zalerzy od trudnosci AI botow zawsze mozesz włączyc instant match taki singiel z botami tylko ty ustalasz ilosc botow itp mutatory czas gry do jakiej ilosci fragow mecz trwa. Gre mam w wersji na Pc i Ps3 grafa jest naprawde bardzo dobra POLECAM
Jeden z najlepszych FPS'ów sieciowych pojawi się na naszym kontynencie 22 lutego.
Dzisiaj dostalem gierke. pierwsze wrazenia, przepych grafiki... piekne oswietlenia, mapy i wypas... super super super,,, ale to bylo jak rozpoczynalem .. wlaczylem multi i tak: malo serverow, i duze pingi ...
Adi_TEAM LBN
5 02 2008, 19:18
CYTAT(Styku @ 5 02 2008, 17:02)

Dzisiaj dostalem gierke. pierwsze wrazenia, przepych grafiki... piekne oswietlenia, mapy i wypas... super super super,,, ale to bylo jak rozpoczynalem .. wlaczylem multi i tak: malo serverow, i duze pingi ...

graj wieczorami wtedy jest pelno bezlagowych serwow
No liczba sie zwieksza. A tak wogole to zagralem 10 meczy w roznych trybach i w 7 byli Polacy... no fajnie..to cieszy.
A jeszcze dodam .. mapy naprawde sa niezle. Własnie takiej gierki mi trzba bylo
A teraz pytanie... czy jak wyjdzie wersja PAL czy beda podobne problemy jak z COD4 jelsi chodzi o gre z ludzmi z EU?? czy to tylko skutek petcha w cod4?
Polecam kupno Dualschocka 3 .. naprawde daje rade:)
Ech mialem dwie zwiechy podczas wchodzenia na server

ale kapa.... tesknie za czasami keidy zwiecha konsoli to byl tylko mit albo wyjatki...
Don_Kaorle
6 02 2008, 23:26
Chlopaki szykuje sie do kupna wielkiego U. Ale niewiem dokonca jak bedzie z tym regionem pal, a chentnie juz bym zagral a nie 22-go!!!! czy to naprawde niema znaczenia jaka wersje sie ma bo niechcial bym do konca grac z Hamburgerami tylko.
CYTAT(Afroman @ 11 01 2008, 21:24)

Tak, najczesciej z uk i nl. Okolo 20 % wszystkich jst z europy.
Rozumiem, ze jesli sa juz serwery EU. to mozna sie do nich podlaczyc posiadajac wersje US.
Zastanawiam sie nad zakupem gry, ale nie chce zeby wyszly jakies problemy wersji US. z graniem i podlaczaniem do serwerow -rozniez EU , wiec nie wiem czy nie lepiej zaczekac do premiery EU.
CYTAT(saptis @ 7 02 2008, 01:01)

CYTAT(Afroman @ 11 01 2008, 21:24)

Tak, najczesciej z uk i nl. Okolo 20 % wszystkich jst z europy.
Rozumiem, ze jesli sa juz serwery EU. to mozna sie do nich podlaczyc posiadajac wersje US.
Zastanawiam sie nad zakupem gry, ale nie chce zeby wyszly jakies problemy wersji US. z graniem i podlaczaniem do serwerow -rozniez EU , wiec nie wiem czy nie lepiej zaczekac do premiery EU.

kazdy gracz moze postawic swoj serwer - stad te europejskie serwery.
SDK dla edytora map UT3 ma jednak jedna ciekawostke - mozna tam wybrac (a nawet trzeba) wersje gry na PS3 - do wyboru jest North America, Europe i bodajze cos jeszcze. zatem MOZE SIE ZDARZYC, ze nie bedzie mozna grac miedzy roznymi wersjami gry. oby nie.
Slyszalem, ze UT3 umozliwia pelna konfiguracje pada (czyli np skok zamiast pod X daje sobie pod R1, itd). Prawda to? Jesli nie to bardzo bym prosil o podanie dostepnych schematow, to dla mnie bardzo wazne.
pozdrawiam
Adi_TEAM LBN
10 02 2008, 21:05
CYTAT(yaczes @ 10 02 2008, 20:07)

Slyszalem, ze UT3 umozliwia pelna konfiguracje pada (czyli np skok zamiast pod X daje sobie pod R1, itd). Prawda to? Jesli nie to bardzo bym prosil o podanie dostepnych schematow, to dla mnie bardzo wazne.
pozdrawiam
To prawda, mozesz ustawic co gdzie chcesz
No wreszcie, po tylu latach

Kupuje PS3 w takim razie :F
Lepiej sie zastanow bo jesli nie jestes hardcorowym graczem w FPP tzn takie fpp jak UNREAL to odstawisz gre bardzo szybko. Uwierz mi na słowo
Wychowalem sie na takich i tylko takie mi sie podobaja (+ Gearsy i Counter).
Ale dzieki za ostrzezenie
waldusthecyc
11 02 2008, 10:24
uh - już idze do mnie moja kopia. tęknię za czasami UT 1 - jeszcze na modemie 56k...
a o co chodzi w opcjach z POST PROCESSING?? co ono robi ??
mnie też to interesuje, a nie chce mi sie szukać po zagranicznych forach

Posłucham opinii ekspertów
waldusthecyc
13 02 2008, 11:48
CYTAT(Katana @ 12 02 2008, 18:23)

mnie też to interesuje, a nie chce mi sie szukać po zagranicznych forach
Posłucham opinii ekspertów

ożeszty leniu jeden ty...
PP generalnie ma za zadanie zmienić sposób wyświetlania kolorów oraz jasność obrazu. Nie wpływa na ilość wyświetlanycha klatek ani inne parametry. Generalnie im wyższy poziom, tym kolory mają być ostrzejsze i obraz jaśniejszy (w uproszczeniu).
Mamy do wyboru opcje:
Intense,Muted,Default.Vivid
Tak naprawdę do zależy tylko od Was jak WAM się podoba. Różne są efekty na różnych telewizorach. To co warto zapamiętać, to fakt, że polepsza to szczegółowość obrazu, co czasami może nie wyjść lokacji na dobre
Unreal Tournament 3 has shipped over 1.2 million units
http://www.videogamer.com/news/19-02-2008-7551.html
LiSoQuan
19 02 2008, 15:29
I nawet jeszcze premiery w Europie nie było a jak wiemy to europejczycy sa najwiekszymi fanami FPS :) wiec liczba jeszcze znacznie wzrosnie...
CYTAT(sinner @ 20 02 2008, 13:26)

Jakies dwa tygodnie temu, albo i lepiej.
tomci23
20 02 2008, 13:27
LiSoQuan
20 02 2008, 15:25
To CD Project wydaje tez na PS3 czy tylko chodzi o PC ? Beznadzieja.. myslałem ze juz wpiaterk se pogram :(
marcindpol
20 02 2008, 19:21
juz w piatek!, wielki unreal!!! z obsluga myszy i klawiatury!
LiSoQuan
21 02 2008, 06:12
W Który piątek :) czyli 22 ?
marcindpol
21 02 2008, 19:31
QUOTE(LiSoQuan @ 21 02 2008, 05:12)

W Który piątek

czyli 22 ?
tak, jutro
LiSoQuan
22 02 2008, 11:39
No niestety, w polsce dopiero za tydzien :( tzn w sklepach nie ma.
UPDATE
Ja juz mam.. w sklepach nie ma ale w redakcji juz maja i zaraz bede szarpał tylko porzxadek zrobie po przemeblowaniu....
polaki899
22 02 2008, 15:59
Ja też właśnie paczuszke dostałem z gra. Sklep PsxE oczywiście zawsze niezawodny.
Ide grać

pozdrawiam
LiSoQuan
22 02 2008, 20:24
PIerwsze wady.. co jest z dzwiekiem.. jest 5.1 ale jakis taki przytłumiony podczas walk online... ??!!
a ogolnie to super.. nawet nie jest tak trudno jaktu pisza :)
wiiboxstation
23 02 2008, 22:13
ja pi****** nie pogram se z wami ludzie aż wypuszczą patcha mam amerykanina... fuk piep***** core package
FIFI_PL
23 02 2008, 22:25
Spokojnie
wiiboxstation, z Europejczykami da się grać

problem z "core" pojawia się tylko gdy chcemy się połączyć do amerykańskich łącz(a bynajmniej mam taką nadzieję)... Dzisiaj pierwszy raz od ponad tygodnia włączyłem UT'a i zaczęły się z tym jaja... Wie ktoś więcej na temat tego patcha/modu, czy jak to tam nazwać? Da się to skądś ściągnąć/ominąć?
LiSoQuan
24 02 2008, 13:40
Kilka spostrzeżen i pytan
1 czym msie rózni srver PURE od reszty ?
2 poczym poznam ze gram z bhotami a nie z ludzmi :)
3 Co oznacza ikona U przyn nicku gracza ?
Niestety sa czesto duze lagi.. nawet przy niskim pingu
Muzyka podczas rozgrgrywki jest za cicho... dodatkowo nikt nie uzywa Headsatów to wogóle cicho i pusto...
Lagi i pustki... to moze skanczyc sie zle...
FIFI_PL
24 02 2008, 15:30
1. Serwery Pure to serwery rankingowe, na których naliczane są statystyki do głównych leaderboardsów.
2. Tutaj chyba musisz polegać na znajomości imion/pseudonimów botów - nie ma jakiejś specjalnej informacji o ich występowaniu w grze.
3. Nie dam sobie ręki uciąć, ale jest to chyba host gry.
Muzykę da się podkręcić więc raczej to nie jest problem

Ale jeśli chodzi o hs'y to już jest przegięcie

Podobno jest możliwość posługiwania się nimi, lecz trochę niepraktyczna(prawy d-pad). Trzeba czekać na patcha!
CYTAT(FIFI_PL @ 23 02 2008, 22:25)

Spokojnie
wiiboxstation, z Europejczykami da się grać

problem z "core" pojawia się tylko gdy chcemy się połączyć do amerykańskich łącz(a bynajmniej mam taką nadzieję)... Dzisiaj pierwszy raz od ponad tygodnia włączyłem UT'a i zaczęły się z tym jaja... Wie ktoś więcej na temat tego patcha/modu, czy jak to tam nazwać? Da się to skądś ściągnąć/ominąć?
Witam
Cały ten "core package" nie jest do sciągniecia,po prosty EU I USA nie pograją narazie razem aż do momentu wypuszczenia patcha. Po prostu hujnia,ja mam region free i z serwerami EU mi sie nie łączy tylko z hamburgerami.
Narazie pozostaje grać z ludzmi z tą samą wersją gry.
pozdrawiam
MrArt-PL
LiSoQuan
24 02 2008, 19:26
hehe i dlatego czekałem na wersje EU a nie kupowałem na gwałt na allegro :) zawsze jest szansa ze cos nie tak bedzie...
adamcky
24 02 2008, 19:46
Przy wyborze gry klikasz trojkat i wyswietlaja Ci sie informacje w tym ilosc botow. Jesli jest 0 to znaczy, ze botow w grze nie uswiadczysz.
Ikona U przy graczach to nie jest wskazanie hosta- tez tak myslalem kiedys, ale wiele razy ta ikone ma nie tylko jeden gracz.
Co do HS to fakt- powinni zrobic open mica jakiegos. A poki co pozostaje Ci przestawic voice chat ze strzalki w prawo na jakis inny wygodniejszy guzik ( u mnie L3).
Serwery CORE.... to jest dziwne. Problem pojawil sie na tydzien przed premiere EU... Dodatkowo w nocy (4-5 rano) gdzie 80% serwerow powinno smigac z wersji US tez posiada to do sciagniecia... Na szczescie mam na liscie znajomych paru dobrych, stalych hostow z ktorymi razem gram. Ewentualnie sam hostuje. Czekamy na patcha.... ehhhh
waldusthecyc
26 02 2008, 12:25
UT3 bije online COD4 - wreszcie nie męczę się z czekaniem - po prostu gram. esencja rozrywki. definicja konsoli
adamcky
26 02 2008, 16:05
CYTAT(waldusthecyc @ 26 02 2008, 12:25)

UT3 bije online COD4 - wreszcie nie męczę się z czekaniem - po prostu gram. esencja rozrywki. definicja konsoli
No pod tym wzgledem to UT nie jest jeszcze (mam nadzieje) duzo lepszy niz cod. W tym temacie dalej bryluje Resistance.
Jednak UT oczywiscie bije na glowe systemem rozgrywki. Czuc POWER grania. Wszystkie nazwy rzucane przez komentatora sa PRZESWIETNIE NIESMOWICIE NAJLEPSZE NA SWIECIE!!
MEGA KILL
DOMINATING
MONSTER KILL
HEADSHOT
HEADHUNTER
FLANK MASTER
FIRST BLOOD
GODLIKE
I wszystkie doslownie wszystkie inne;]
FIFI_PL
26 02 2008, 17:49
Nie przesadzajmy, po patchu w cod'zie nie uświadczy się już czekania

no chyba, że natrafi się na "linię trafnych hostów", którzy właśnie zamykają swoje lobby
Jednak, co do rozgrywki to zgadzam się z poprzednikami, że UT3 w tej bryluje! A to dzięki swoistemu powerowi bijącemu od tego tytułu no i wszelkich przyznawanych graczowi tytułów(zachęcaczy?) wymienionych przez Adama

Jedyny problem tej gry to Core Package
Adi_TEAM LBN
26 02 2008, 19:19
CYTAT(FIFI_PL @ 26 02 2008, 17:49)

Nie przesadzajmy, po patchu w cod'zie nie uświadczy się już czekania

no chyba, że natrafi się na "linię trafnych hostów", którzy właśnie zamykają swoje lobby
Jednak, co do rozgrywki to zgadzam się z poprzednikami, że UT3 w tej bryluje! A to dzięki swoistemu powerowi bijącemu od tego tytułu no i wszelkich przyznawanych graczowi tytułów(zachęcaczy?) wymienionych przez Adama

Jedyny problem tej gry to Core Package

Wez pod uwage ze patch do CoD wyjdzie moze za tydzien, moze za 2 a moze za miesiac a Ktos z epic pisal ostatnio na forum epic ze patch do ma byc do konca tygodnia. Naprawi tez core package.
Mnie martwi to ze polska scena UT praktycznie nie istnieje, jedyna osoba ktora spotkalem oprocz Kuklesa i Pascoulda traktujaca UT bardziej powaznie jest Adamcky bo reszta gra bardziej for fun niz po to zeby byc z kazdym dniem lepszym. Grajacych dobrze polakow jest tak malo ze nam w klanie brakuje osob
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.