Saunter
22 12 2005, 16:11
Dziwię się, że jeszcze nie powstał tu taki temat!
Mam dla was porcję 4 screenów z Ojca Chrzestnego. Sami to oceńcie, bo mi ciężko.
http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1131Da rady ten tytuł?
wyglądają koszmarnie, jak na starym pc
pinkfan
23 12 2005, 10:06
Na pewno robią gorsze wrażenie od genialnej Mafii (na średnim PC). Widać ubóstwo tekstur i geomerii postaci, otoczenia. Ja jednak czekam na ten tytuł z zapartym tchem, bo arcydzieło Copolli to moim zdaniem film wczechczasów. Ciekaw jestem jaki system rozgrywki zaserwuje nam EA i jak sie bedzie miała kwestia zgodności z oryginalnym scenariuszem.
2razyjot
23 12 2005, 10:07
Po shotach trudno cos wykminic - klimat gangoli moze byc dobry i szczerze na to licze, Mafia dawala rady ...
A grafika? Chcialbym, zeby nie bylo tak plastikowo ... ;/
QUOTE(pinkfan @ 23 12 2005, 10:06)

Na pewno robią gorsze wrażenie od genialnej Mafii (na średnim PC). Widać ubóstwo tekstur i geomerii postaci, otoczenia. Ja jednak czekam na ten tytuł z zapartym tchem, bo arcydzieło Copolli to moim zdaniem film wczechczasów. Ciekaw jestem jaki system rozgrywki zaserwuje nam EA i jak sie bedzie miała kwestia zgodności z oryginalnym scenariuszem.

a czym ty tu? jaka zgodność z oryg. scenariuszem?
tu nawet nie jest plastikowo, bardziej srakowato - jak TG pierwsze, a nawet gorzej
Getaway był plastikowy, ale i tak zaje.bisty, więc gdzieś mam tą plastikowśc, oby było klimatycznie i ciekawie napisali scenariusz na podstawie filmu...
ale spójrz kiedy TG wyszło, i na jaką konsolę - bo to ze było rewela to się wie
od wersji X można oczekiwać czegoś wiecej, czyż nie?
Saunter
20 01 2006, 16:19
Screeny z Ojca...
http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1268Widać, że się przyłożyli do Brando
CODE
UWAGA! Shoty pochądzą z wersji PC.
No ciekawe czy tak samo będzie na klocka...
Saunter
20 01 2006, 21:58
Myślę, że tak samo jak nie lepiej.
Mafioso Marco
9 02 2006, 15:02
Chyba ich poj***ło żeby taką grafę dać! To wygląda jak Mafia na konsole!Na kompie Mafia to CUDOL!!!
Dobra Giera juz jest!! i KOZAK!!!! IMO, niemam pytan!!!

Gangsta shit !!!!!!!
Dokładnie, klimat, grafa, głosy..fabuła... JEST WYPAS!!!!!
jedynym minusem są samochody i model jazdy z nimi związany....
ranaghar
25 03 2006, 11:01
Czy różnica graficzna między wersją PC a XBOX jest duża?
Pewnie jeśli ktos ma Pc na dzisiejsze standarty to tak.
QUOTE(SIKI @ 20 01 2006, 23:54)

CODE
UWAGA! Shoty pochądzą z wersji PC.
No ciekawe czy tak samo będzie na klocka...
Na klocu wygląda dużo lepiej niz na tych screenach.
2razyjot
27 03 2006, 12:20
Moze wiecej opini o grze?
Smialo "lykaj"

styknie ?!
9 godzin na liczniku gry, stopień Capo (po Capo jest tylko Underboss), czyli blisko końca głównej ścieżki.
Ale jeszcze jest duuuuuuuuużo zadań pobocznych, a jak je zaliczymy to jesteśmy "DON of the NY".
2razyjot
28 03 2006, 08:03
Pogralem chwile doslownie; graficzka super; system bicia taki sobie (jak w "Blade 2" - lanie sie galka zasysa); sa bugi w postaci wiszacych w powietrzu postaci po skonczonej nawalance poza tym swietny edytor postaci (Tiger Woods sie klania, hehe) ... Ogolem za malo by wystawic opinie ale pierwsze wrazenie glownie za sprawa sfery wizualnej jak najbardziej na plus - myslalem, ze to bedzie o wiele gorzej wygladalo!
Butcher
28 03 2006, 08:07
QUOTE(Paczek @ 27 03 2006, 12:31)

AFAIK jest to zewnętrzna okladka wersji Collectors Edition, która kosztuje 200 zł i jest do kupienia bez problemu, choćby w MM czy Empiku (wczoraj widziałem). Dawanie w tym wypadku ponad 100 zł za samo pudełko to hm... głupota?
To limitowana wersja dla osób składających jako pierwsi pre-ordery, nigdzie czegoś takiego w sklepach nie ma, przynajmniej w Krakowie (MM, Empik).
shi
Gierka jest naprwde świetna
Tylko te samochody , wyglądają po prosty beznadziejnie , model jazdy beznadziejny , i do tego po mieście jeżdzi góra 6 rodzai

niezbyt fajnie , no i ten framerate - tragedia , wystarczy w coś udeżyć żeby zobaczyć pokaz slajdów. Ale jak mówiłem gierka świetna
tak sie przygladam jak braciszek pocina i sprawia to bardzo pozytywne wrazenie, konkretna grafa, klimacik, efektowne strzelaniny, auta nie sa takie slamazarne jak w mafii (wiem, wiem ze takie realia ale mnie to osobiscie razilo). brando zaklepany w kolejce po blacku
14 godzin na liczniku i zaczyna sie troche nudnawo . Przejmowanie lokali po pewnym czasie staje sie nużące.
(pipi) (pipi)ista jest ta gra. Juz dawno zaden tytul mnie tak nie wciagnal, powiem wiecej myslalem poprostu ze juz jestem za stary na gry.
Jak dla mnie Ojciec Chrzestny jest lepszy od GTA...
Nie tylko dla Ciebie przynajmniej wyglada jako tako.....
oktawian_gt
18 04 2006, 09:39
Mi sie gra bardzo podobala. Skonczylem ja z lekkim, wywazonym usmiechem patrzac jak podwladni caluja mnie w pierscien

Polecam
bananaman
21 04 2006, 10:59
QUOTE(Pijany @ 13 04 2006, 22:59)

(pipi) (pipi)ista jest ta gra. Juz dawno zaden tytul mnie tak nie wciagnal, powiem wiecej myslalem poprostu ze juz jestem za stary na gry.
Jak dla mnie Ojciec Chrzestny jest lepszy od GTA...
Sorry ale trudno porownywac Ojca Crzestnego z GTA.Moim zdaniem gra jest srednia,liczylem na zajefajny tytul
a tu zonk. Bez otoczki Ojca Chrzestnego byla by tylko srednim tytulem.Grafa nie robi na mnie wrazenia (zbyt sterylnie i malo szczegolow) natomiast jazda samochodem jak i ich wyglad to zgroza.Strasznie splycono film ale to chyba znak czasow(komercha). W filmie byl zajefajny klimat a w grze srednio to czuje.
GTA ma dla mnie zbyt cukierkowaty klimat, dlatego bardziej dorosla forma Ojca Chrzestnego przypadla mi do gustu. Pozatym pod wzgledem klimatu Godfather bije na łeb GTA. Duzo lepiej wcielic sie w czlonka rodziny Corleone niz grac jakims cholernym czarnuchem.
swietna gra... polecam szczegolnie fanom ojca chrzestnego...
QUOTE(slonik @ 28 03 2006, 21:33)

no i ten framerate - tragedia , wystarczy w coś udeżyć żeby zobaczyć pokaz slajdów.
Jesteś pewien? Mnie się zdaję, że przy mocnym dzwonie załącza się slow motion z fajnym blurem, to nie wina framerate
a gier świetna jak dla mnie, nie widzę tam wielkiej profanacji filmu (książki nie czytałem) jak niektórzy twierdzą. Gra ma pare schematów, ale póki co mi nie przeszkadzają (4.5 h na liczniku). Fajnie wykonywać misje dla znanych nam już postaci, uczestniczyć (choć nieco z boku) w wielu istotnych momentach
biorąc pod uwagę pare minusów, gra na mocne 8 (z perspektywy fana filmu)
Gra jest spoko i można (warto w nią pograć) zwłaszcza jak się lubi Ojca Chrzestnego ale Gta jest dla mnie lepsze poprzez większe żróżnicowanie i więcej rzeczy do zrobienia.
na poczatku wydawalo sie fajne, mocny klimat, sporo rzeczy do robienia ale juz po jakims czasie okazalo sie, ze misje sa strasznie nudne i monotonne (nie to co bylo w mafii, spoko historia, efektowne poscigi, zroznicowane zadania). zadania wplatane do kluczowych momentow z filmu (akcja z michealem, smierc sonny'ego) to juz masakra - nie mozna bylo wymyslic czegos tanszego.
ogolnie wieje nuda - malo rodzajow aut na ulicach, zdobywanie lokali nudzi sie po chwili kiedy juz nie trzeba nawet kolesi przekonywac - ogolnie bieda i nie ma co tego porownywac do gta po wypada przy tym blado.
Wiecej spoilerow nie dalo sie juz wcisnac?
lol spojlery z ojca chrzestnego, bez przesady.
2razyjot
9 05 2006, 18:27
QUOTE(tekA @ 9 05 2006, 14:47)

lol spojlery z ojca chrzestnego, bez przesady.
Srol a nie lol.

Sa tacy co Ojca Chrzestnego nie widzieli (np. ja) i nasrales spoilerow jak dziki osiol, kapewu? Dobrze ze gre skonczylem bo jakbym nie gral to bym chyba tutaj dostal czerwonej goraczki ...
ktos przyje,bal wyzej jak sie konczy gra, Ty nawijasz o tym kto ginie co sie stanie - rzeczywisce, bez spoilerowy temat. Ja tez nie ogladalem ojca chrzestnego. Nie jestes tu wyrocznia ktora ocenia co jest na tyle popularne, ze mozna spoilowac.
OT: Ktos wie jak sie uczyc egzekucji?
Mnie srednio przypadl do gustu ten szpil. Nieuchronne jest porownanie do Mafii, w ktora gralem jeszcze na PC. I do Mafii to ta gra nie ma co podchodzic nawet. Klimatu jakos tak nie ma. Taka, jakas.....jak od EA:). Oj, w kule leci ostatnio ten team strasznie.Grafika calekim calkiem, ale samochody poracha. Nuda ogolnie, mam nadziej ze satrczy mi samozaparcia do pchniecia fabuly, przejmowanie lokali rutyna, ale wciaga (na chwile).
Trzeba powiedziec o wybuchach i ogniu. Ogienw w Godfather zasluguje na oskara, najlepszy efekt EVER
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.