Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
YETI
Z recenzji w PSXE czy na GameOnly wynika, ze przez cała rozgrywke, gra dławi sie z 5-6 razy.
Soul
Prawda , tyle że tam (czyt. GT,IGN,GS) pracują bardziej obiektywni redaktorzy . Nikt ich nie przyciska , nie są fanbojami .

Anyway sam nie wiem czemu GO & PE(hmmm) dało taką wysoką notę skoro grę można przejść w 6-7 godzin. Śmiech na sali ......

BTW NGS dostało lepsze noty niż HS.

BTW 2 jeżeli zagram w pełną wersję ,i system walki będzie dalej taki jak w demi ,stwierdzam jeden istotny fakt ,ta gra nie ma polotu do NG , a NG2 zmiecie wszystko z powierzchni Ziemi . I-M-O cool.gif
YETI
CYTAT(Soul @ 8 09 2007, 19:39) *
Prawda , tyle że tam (czyt. GT,IGN,GS) pracują bardziej obiektywni redaktorzy . Nikt ich nie przyciska , nie są fanbojami .

Proszę cię...a skąd ty to wiesz? Soul kojarzysz aferę "bliskich kontaktów" EA i IGNu (ktos juz o tym wspominał w tym temacie)
Masz dziwne podejście, oni ocenili gra na 7-8 to są profesjonaliści, a tylko fanboye przyznali HS 9 cz 10 (bo i taka ocena była).
Od kilku lat, zakup gry opieram na recenzjach w PSXE i N+. W tym przypadku bedzie tak samo.
Jak to zostało napisane w N+ - "Miał byc hit, jest hit" i tyle w temacie smile.gif

Anyway sam nie wiem czemu GO & PE(hmmm) dało taką wysoką notę skoro grę można przejść w 6-7 godzin. Śmiech na sali

Zapomniałes jeszcze o N+, GamePro, PLAY czy N4G wink.gif

PS. Po przejściu gry, zostaje odblokowany nowy poziom trudności - Hell Mode.
DJ1988

Anyway sam nie wiem czemu GO & PE(hmmm) dało taką wysoką notę skoro grę można przejść w 6-7 godzin. Śmiech na sali ......

BTW 2 jeżeli zagram w pełną wersję ,i system walki będzie dalej taki jak w demi ,stwierdzam jeden istotny fakt ,ta gra nie ma polotu do NG , a NG2 zmiecie wszystko z powierzchni Ziemi . I-M-O :cool:

Ummm....Haloooo?. Ta gra nigdy nie miała byc konkurencją dla NG czy DMC (sami twórcy tak stwierdzili). Ty naprawde nie widzisz świata poza NG dry.gif
Deadeye
CYTAT(DJ1988 @ 8 09 2007, 20:19) *

BTW 2 jeżeli zagram w pełną wersję ,i system walki będzie dalej taki jak w demi ,stwierdzam jeden istotny fakt ,ta gra nie ma polotu do NG , a NG2 zmiecie wszystko z powierzchni Ziemi . I-M-O :cool:

Ummm....Haloooo?. Ta gra nigdy nie miała byc konkurencją dla NG czy DMC (sami twórcy tak stwierdzili). Ty naprawde nie widzisz świata poza NG dry.gif

lol, wlasnie. hs to nie techiczny wymagajacy shooter, to przyjemna lajtowa sieczka troche bardzo w stylu god of war
YETI
Z tym że na Hell Mode podobno jest "trudno" (delikatnie mówiąc wink.gif )
Deadeye
a gow2 na najtrudniejszym poziomie nie jest? chytry_.gif z tym ze ta gra dalej nie jest (az tak) techiczna jak dmc czy ngs, po prostu wymaga perfekcji w uzywaniu paru podstawowych combo (tak mi sie zdaje, w pelna nie gralem tongue.gif )
Soul
@Yeti Nigdzie nie napisałem że , Ci którzy dali HS 7-8 są pro ,a Ci co dali 9 nie są pro ;f Miałem na myśli PE , IMO za bardzo podniecili się tą grę , przez co nie podeślij obiektywnie , a subiektywnie i ich ocena jest za wysoka(pochopna) i w sumie tyczy się to wszystkich ,którzy dali tej grze 9 (N+ itp) hitu nie ma jest dobra gra i tyle. Takie moje zdanie i gamer-rankingu , Tobie i tak się nie wytłumaczy że to only good game , ktoś napisał że hit to tak musi być ,guzik prawda.
To miło że jest do wyboru poziom trudności wypadło by , ja przez pryzmat NG oczekiwałem dużo lepszej gry ,dłuższej bardziej rozbudowane i taki tam, jak widać ,jest inaczej . Gra zamiast nadrabiać kapitalnym gameplayem i długością gry , nadrabia ,grafika i cut -scenkami , co PE miało na myśli pisząc że ta gra wyznacza nowe kierunki?! do dziś nie mam pojecie.

@DJ1988

Stary wielu takich było , którzy twierdzili że ta gra bije na głowę NG jeżeli chodzi o system walki , więc nie do mnie pretensje , nie lubię jak ktoś wypisuje bzdury , ta gra jest slasherem więc , czy tego twórcy chcieli czy nie , i tak jest to konkurencja dla NG . Tak jak SC jest konkurencją dla tekkena , tak i też jest w tym przypadku , po za tym mam prawo napisać jakie mam zdanie , a brzmi o no następująco ,ta gra niema polotu do NGS najmniejszego ,nic ,zero ,nul . Tyle od de mnie .

Miało być KOZAK,prze mistrz i takie tam .Hiv mało się nie swajdał w gacie , a coś takiego jak długość ma ogromny wpływ na ocenę końcową .
Zeratul
videorecka na GT jest naprawde fajnie i obietywnie zrobiona. IMO po filmikach, ktore widzialem wystawiam grze 8. Demka wole nawet nie oceniac, bo demko to smiech na sali. Gre kupuje na pewno, bo w koncu cos godnego uwagi sie pojawia na PS3. Szkoda, tylko ze jest marne 7h gameplayu. Z drugiej strony mozna gre szybko przejsc i szybko sprzedac nie tracac za duzo kasy. Jakos nie wydaje mi sie, zeby gra miala w sobie taka innowacyjnosc jak np. Bioshock ktorego mozna przechodzic kilka razy i w ogole sie nie nudzi, bo daje roznego rodzaju mozliwosci. Tutaj co? Mam zabijac przeciwnikow rozna seria kombosow? IMO w grze pierwsze skrzypce gra Nariko, a raczej jej wyglad, potem idzie fabula, a na koncu wlecze sie gameplay i grafa. Jasne wszystko ladnie i pieknie wyglada, ale dla czlowieka takiego jak ja, gdzie w grze liczy sie przede wszystkim multi. Przechodzenie gier na 100% i wyciskanie z jej ostatnich sokow, nie majac przy tym ni krzty achievementa jest po prostu nudne. Nic jeszcze tydzien i sprawdzi sie gre w pelnej wersji, to wtedy ocenie. Licze, ze bede zachwycony, a sa ku temu duze szanse.
Deadeye
CYTAT(Zeratul @ 8 09 2007, 21:15) *
Jakos nie wydaje mi sie, zeby gra miala w sobie taka innowacyjnosc jak np. Bioshock ktorego mozna przechodzic kilka razy i w ogole sie nie nudzi, bo daje roznego rodzaju mozliwosci.

bzdury smile.gif bioshock jest przecudowna gra, ale sama mozliwosc uzycia innych plazmidow/tonikow nie sprawia ze komus chcialoby sie przechodzic gre wiele razy. to tylko archivimenty do tego sklaniaja ;] a te na ps3 tez beda, i to juz niedlugo (?).
jasiumaster
CYTAT(Soul @ 8 09 2007, 21:04) *
@Yeti Nigdzie nie napisałem że , Ci którzy dali HS 7-8 są pro ,a Ci co dali 9 nie są pro ;f Miałem na myśli PE , IMO za bardzo podniecili się tą grę , przez co nie podeślij obiektywnie , a subiektywnie i ich ocena jest za wysoka(pochopna) i w sumie tyczy się to wszystkich ,którzy dali tej grze 9 (N+ itp) hitu nie ma jest dobra gra i tyle. Takie moje zdanie i gamer-rankingu , Tobie i tak się nie wytłumaczy że to only good game , ktoś napisał że hit to tak musi być ,guzik prawda.
To miło że jest do wyboru poziom trudności wypadło by , ja przez pryzmat NG oczekiwałem dużo lepszej gry ,dłuższej bardziej rozbudowane i taki tam, jak widać ,jest inaczej . Gra zamiast nadrabiać kapitalnym gameplayem i długością gry , nadrabia ,grafika i cut -scenkami , co PE miało na myśli pisząc że ta gra wyznacza nowe kierunki?! do dziś nie mam pojecie.

Właśnie napisałeś że co dali 9 HS nie są pro a inni są pro. Komuś giera mogła sie bardzo spodobać, a Ty sie czepiasz bo wg ciebie jedyną odpowiednią oceną dla tej gry jest 8, choć zapewne w to jeszcze nie grałeś, co najwyżej w demo. Gameplay... czemu sie go czepiasz? Od dawna twórcy mówili że HS ma być zarówno grą dla noobów jak i dla wiekszych hardkorowców, stawiali na szerokie grono odbiorców. Nie mówili że gra będzie dla masochistów którzy zaliczają NG na najwyższym poziomie trudności. Wg mnie PE swoim sformułowaniem miało na myśli ze ta gra wyznacza nowe standardy, jeżeli chodzi np o animke, mimikę twarzy jak i ''aktorstwo'', oraz w ogóle sposób wykonania gry.

PS.: Jak dla mnie porównywanie NG do HS pod względem systemu jest jak porównywanie GT do Burnouta
Soul
No napisałem ,zgadza się , tyle że to był przykład że nigdzie tak wcześniej nie napisałem , a to dlatego że by Yeti mi nie przybijał , czegoś czego nie napisałem , widzę ciężko z kumacją . Czepiam się bo mam prawo tak jak inne osoby na tym forum , mogę sobie pisać co mi żyw się nie podoba , w granicach dobrego rozsądku ;P Jak widać ,nie tylko ja uważam że ta gra zasługuje na 8 , jak doskonale widać większość zagranicznych serwisów ma podobne zdanie. I co z tego ,że tak mówili ,co ma piernik do wiatraka , jaki to ma wpływ na gameplay , od tego jest poziom trudności ,czepiam się go bo nie jest taki ,jakiego się spodziewałem ,sam system walki jest ok, i jak już napisałem patent z blokowanie bardzo mi sie podoba . Miało być uch i ach , a jest dobrze , nie można upgrejdować broni ,innowacji i ciekawych rozwiązań brak , wszystko już gdzieś kiedyś było ( no może po za tym blokowaniem) + 6-7 godzin gry to istny skandal ,jaki by to slasher nie był to 6-7 godzin to kpina . Po demie stwierdziłem że to dobra gra ,i nic więcej .

Super , rzeczy które nie mają wpływu na gameplay , są mało istotne , choć tu za dobrą animacje należy się + ,cut scenki ,mimika mnie guzik obchodzi, niech ta gra wyznacza nowe kierunki w gameplayu , wtedy ją nazwę Hitem grą na 9/10 . A tak nic innego jak 8 mi się nie nasuwa , no i długość gry mega LOOOOL .
the_m
CYTAT(Soul)
To jakie oceny nie traktujesz jako ciekawostki?!
A nie moge? Recenzje GT to byly za mnie zawsze ciekawostki, bo zawsze bylem ciekawy co wymysla wink.gif
CYTAT
GT to takie , samo coś jak IGN ,gamespot....tyle że tam jest wszystko w filmikach.
I wiele innych (przywolane juz giery.eu oraz inne serwisy ktore napisz recke HS)... Nie mniej jednak niektore trakuje bardziej powaznie a niektore mniej. GT nalezy do tych traktowanych przez mnie mniej powaznie (tak samo wiele innych - w tym fanowskie serwisy).
CYTAT
He o sorry ,ale co combosy mają do innowacyjności systemu walki ?!
Ej a gdzie ja cos o innowacyjnosci pisalem? Czytaj ze zrozumieniem. Z reszta jaka innowacyjnosc moze byc w systemie walki? Bylo ich tyle (sys) ze trudno wymyslic cos przystepnego i innowacyjnego za razem. NG ma innowacyjny system walki?
CYTAT
No i brak upgrajdów do broni LOL!
To jest mega LOL! Jakos nie zwracalem na to uwagi bo myslalem ze to jest oczywista spraw a tu taki zonk ...
CYTAT
Znasz ich wszystkich ze tak twierdzisz?
nie rozumiem tego ja serwis nie jest polski to jest pro a jak jest polski albo z jakiegos nieznaczacego(nie-ameryki, nie-angli, nie-francji itp) kraju to sa lamery?
CYTAT
ja przez pryzmat NG oczekiwałem dużo lepszej gry
Czemu NG? Przeciez to sa gry o innych zalozeniach (nie liczac tego ze sa slasherami) - NG to techniczna gra dla hardkorowcow a HS to lajcik dla wszystkich smile.gif (tak sie mnie wydaje)
CYTAT
aki by to slasher nie był to 6-7 godzin to kpina
Jescze do niedawna slyszalem o 7-8h potrzebnych do przejscia wink.gif

CYTAT(Zeratul)
videorecka na GT jest naprawde fajnie i obietywnie zrobiona.
Po czym wnosisz?
CYTAT
IMO po filmikach, ktore widzialem wystawiam grze 8
Gratuluje pomyslowosci...
CYTAT
Szkoda, tylko ze jest marne 7h gameplayu
Gyrosy mialy ~8h i nikt nie plakal
CYTAT
Z drugiej strony mozna gre szybko przejsc i szybko sprzedac nie tracac za duzo kasy
Znam latwiejszy sposb na nie tracenie kasy - nie kupowac tej gry!
CYTAT
dla czlowieka takiego jak ja, gdzie w grze liczy sie przede wszystkim multi.
Skoro multi sie dla ciebie liczy to czemu chcesz kupic HS, bo nie rozumiem?
CYTAT
nie majac przy tym ni krzty achievementa jest po prostu nudne
Czyli co w NG1(przykladowo) nie grales boe nie bylo achievementow? W Halo 1 i 2 (przykladowo) tez nie? W FFX czy FFVII (przykladowo) tez nie bo nie bylo achievementow? A moze to dopiero achievementy otworzyly ci oczy ze bez nich granie bylo zawsze bez sensu... uh a ja mslalem ze gra sie dla zabawy a achievementy to bardzo mily dodatek do gry...

jasiumaster zgadzam sie z toba smile.gif
GMB
Widzieliście fotke kolesia z IGN, który recenzował Heavenly Sword albo Lair (nie pamiętam dokłądnie)? Maks daje temu gościowi 12 lat. To jakaś kpina jak za recenzje dla takiego serwisu zabiera się taki młokos. Dla mnie te wszystkie IGN'y Gamepost'y czy Gametrailers'y to żadne wyrocznie. 100 razy bardziej poważnie traktuje recki naszych rodaków (większe prawdopodbieństwo zbieżności gustów bo w końcu jestem Polakiem, tak jak oni) czyli np. PE, Neo+, GieryEU, GO, Valhalla niż pozbawionych (w mojej opinii) gustu Amerykanów.

CYTAT(Soul @ 8 09 2007, 21:04) *
@Yeti Nigdzie nie napisałem że , Ci którzy dali HS 7-8 są pro ,a Ci co dali 9 nie są pro

CYTAT(Soul @ 8 09 2007, 23:19) *
No napisałem ,zgadza się...

Tak wiem wiem, musialeś wytłumaczyć Yeti'emu. tongue.gif
izon
Ludzie zaczekajmy na pelną wersje.Rzeczywiscie jesli mialbym porównywać to co widzialem w demie do recki Kaliego to stwierdzilbym ze nasz szanowny recenzent ma nierówno pod sufitem nazywjąc te gre system-sellerem i dając jej ocene 9+.Po demie daje ocene na oko 7/8(za grafe dycha ale nie za fremrate).Jendnak patrzac na filmiki itd mysle ze gra da rade i bedzie za(pipi)ista.Na system-sellera nie ma co liczyc ale na hit bardzo mozliwe..liczac ze w skali system seller to 10 a hit to 9 smile.gif
Ficuś
Tak czytam i czytam ten spór o ocenę HS i to jest wręcz śmieszne-powielam apel wielu-ZACZEKAJCIE NA PEŁNĄ WERSJĘ i dopiero wtedy oceniajcie grę-w praktyce w pełna wersję gry grała na razie garstka ludzi ,a z tego forum prócz redaktorów PSXE chyba nikt ,a niektórzy zachowują się jakby grę przeszli conajmniej 3 razy
Zeratul
CYTAT(the_m @ 8 09 2007, 23:34) *
CYTAT(Zeratul)
videorecka na GT jest naprawde fajnie i obietywnie zrobiona.
Po czym wnosisz?
CYTAT
IMO po filmikach, ktore widzialem wystawiam grze 8
Gratuluje pomyslowosci...
CYTAT
Szkoda, tylko ze jest marne 7h gameplayu
Gyrosy mialy ~8h i nikt nie plakal
CYTAT
Z drugiej strony mozna gre szybko przejsc i szybko sprzedac nie tracac za duzo kasy
Znam latwiejszy sposb na nie tracenie kasy - nie kupowac tej gry!
CYTAT
dla czlowieka takiego jak ja, gdzie w grze liczy sie przede wszystkim multi.
Skoro multi sie dla ciebie liczy to czemu chcesz kupic HS, bo nie rozumiem?
CYTAT
nie majac przy tym ni krzty achievementa jest po prostu nudne
Czyli co w NG1(przykladowo) nie grales boe nie bylo achievementow? W Halo 1 i 2 (przykladowo) tez nie? W FFX czy FFVII (przykladowo) tez nie bo nie bylo achievementow? A moze to dopiero achievementy otworzyly ci oczy ze bez nich granie bylo zawsze bez sensu... uh a ja mslalem ze gra sie dla zabawy a achievementy to bardzo mily dodatek do gry...

Ad 1. Po obejrzeniu?
Ad 2. Dziekuje
Ad 3. GoW ma multi...
Ad 4. No w twoim przypadku, gdy nie masz konsoli to chyba najlepsze rozwiazanie.
Ad 5. Zerknij do slownika jezyka polskiego i sprawdz definicje "przede wszystkim" i "tylko"
Ad 6. Ponownie zerknij do slownika i znajdz roznice miedzy slowami "maksowanie" i "granie"

A zeby zeby zakonczyc IMO jalowa dyskusje na temat oceniania gry przez polskie serwisy i zagraniczne to napisze... fajnie, ze stos sie spuszcza w zwiazku z ta gra w majtki, ale przydaloby sie obiektywne oceny wystawiac gra. Patrzec pod katem "ogol", zamiast "ja" w szczegolnosci, gdy wiele osob moze sie zasugerowac twoja opinia.
Deadeye
CYTAT(Zeratul @ 9 09 2007, 01:30) *
Ad 3. GoW ma multi...

bioshock nie ma multi, tez ma ok 10 godzin gry i jakos nikt nie placze chytry_.gif

CYTAT
A zeby zeby zakonczyc IMO jalowa dyskusje na temat oceniania gry przez polskie serwisy i zagraniczne to napisze... fajnie, ze stos sie spuszcza w zwiazku z ta gra w majtki, ale przydaloby sie obiektywne oceny wystawiac gra.

kazdy wg siebie wystawia obiektywna ocene, czyz nie? moze oprocz sony defence force biggrin.gif
the_m
CYTAT
Ad 1. Po obejrzeniu?
Ad 2. Dziekuje
Ad 3. GoW ma multi...
Ad 4. No w twoim przypadku, gdy nie masz konsoli to chyba najlepsze rozwiazanie.
Ad 5. Zerknij do slownika jezyka polskiego i sprawdz definicje "przede wszystkim" i "tylko"
Ad 6. Ponownie zerknij do slownika i znajdz roznice miedzy slowami "maksowanie" i "granie"
1. Radze sprawdzic w slowniku jezyka polskiego slowo "obiektywizm" i jeszcze raz ogladnac. Przy okazji ponownie gratuluje pomyslowosci...
2. Nie sprawy.
3. No i?
4. No niestety ale za to ty mieszkajac w hameryce mozesz sobie pozwolic na kupno wszystkich. Czujesz sie juz lepiej?
5. Zerknij do ksiazki z gimnazjium i przypomnij sobie jak sie czyta ze zrozumieniem.
6. Nie widze zwiazku. Patrz punkt 5.
eot

CYTAT
Patrzec pod katem "ogol", zamiast "ja" w szczegolnosci, gdy wiele osob moze sie zasugerowac twoja opinia.
Czyli co lepiej zeby HS dostal nizsze oceny bo jezcze ktos sie rozczaruje? heh To ja juz wole recenzje z PE -takie bardziej na "hura", "na goraco", z emocja -wole takie podejscie do gier, bo granie ma sprawiac przyjemnosc, a jak komus sprawia to powinien to pokazac, a nie silic sie na "zimne oko" krytyka. Ja po przeczytaniu recenzji dobrej gry powinienem chciec ja kupic i tak sie czulem czytajac recke HS z PE smile.gif Jak tylko w najblizszym czasie nazbieram wiecej kasy to sobie kupie bundla z HS (F1 sprzedam bo mnie nie interesuje) i bede sie cieszyl tongue.gif A calej reszcie malkontentow kij w oko wink.gif

Dla rozluznienia atmosfery polecam psychodeliczna Kai http://www.gametrailers.com/player/24664.html?type=flv SWIETNY! ile ja bym dal zeby w to zagrac ...

edit pojawila sie recka GT w HD http://www.gametrailers.com/player/24686.html?type=flv
Zeratul
CYTAT(the_m @ 9 09 2007, 02:31) *
CYTAT
Ad 1. Po obejrzeniu?
Ad 2. Dziekuje
Ad 3. GoW ma multi...
1. Radze sprawdzic w slowniku jezyka polskiego slowo "obiektywizm" i jeszcze raz ogladnac. Przy okazji ponownie gratuluje pomyslowosci...
2. Nie sprawy.
3. No i?
4. No niestety ale za to ty mieszkajac w hameryce mozesz sobie pozwolic na kupno wszystkich. Czujesz sie juz lepiej?
5. Zerknij do ksiazki z gimnazjium i przypomnij sobie jak sie czyta ze zrozumieniem.
6. Nie widze zwiazku. Patrz punkt 5.
eot

Ad. 1 Nie no sorry, zapomnialem ze jak gra na PS3 zostaje oceniona ponizej 9, to znaczy ze oceniali ja xboye. Parszywy gametrailers...
Ad. 2 ...
Ad. 3 Nie wiem, pomysl.
Podpowiedz :
Gra zawiera sam single player vs gra zawierajaca single, co-opa, multi.
Ad. 4 Hameryke masz w domu.
Ad. 5 Niestety za moich czasow nie bylo gimnazjow, ale jak je skonczysz to chetnie odkupie i zerkne.
Ad. 6 Patrz punkt 5

A teraz ciekawostka
http://www.babynamesworld.com/meaning_of_Nariko.html
CYTAT
Name: Nariko
Meaning: Hard-working child
Origin: Japanese
Categories: Japanese
Pronunciation: (NAH ree koh)
Form of: Itself (Nariko)
Variants: N/A
Additional Info: The Japanese name Nariko may be written with the characters for "business; vocation; arts; performance" (nari) and "child"(ko). Other possibilities include "adjusted; alike; equal" (nari) and "child" (ko), as well as "shape; form; style" (nari) and "child" (ko).
Soul
@ the_m

Możesz robić co tylko chcesz , Twoja broszka , dla mnie recki na GT zawsze dawały radę , nie zawsze były ok , bo nigdzie nie jest OK ermm.gif
Co do NG , to nie może tyle co ma innowacyjny system , a powiedział bym że mega oryginalny i max skillowy ( no ale to chyba wie każdy) Choć w żadnym innym slasherze nie widziałem , czegoś takiego jak ,patent z wciąganiem esencji , dzięki któremu możemy odpalić specjalne comba .

Nie znam ich bo niby skąd , miał bym ich znać , to jest coś dużo ,dużo większego niż PE i siedzą w tej branży dużo dłużej , mają więcej kasy , i lepsze możliwości na przetestowanie gry itp Oni nie muszą pisać pod publikę , tak jak robią to co nie którzy w Polsce , oczywiście nie wszyscy biggrin.gif Lamery nie raczej , ludzie mniej doświadczenie w tej branży .

Wiesz w NG też jest grą dla lajików , jest coś takiego jak poziom trudności, więc co ma piernik do wiatraka? To że gra ma być prosta , to niech chociaż będzie długa , niech ma iście oryginalny system walki ,niech się czymś wyróżnia. Trzeba sobie zapracować na ocenę 9+ . A to że gra mam wypas grafę, świetne cut scenki , kapitalną animację to za mało , bo jak sam napisałeś liczy się całość , tej grze czegoś brakuje .

Niech będzie nawet i 9 to i tak za mało ,sam przyznasz że developerzey się nie postarali.
Młody
Czepianie sie punkt 1: Długość:
Jakoś Beyond Good & Evil, czy Gears Of War też były krótkie a oceny w okolicach 9 dostały. Wniosek: nie ma to większego wpływu na ocenę gry.
Czepianie się punkt 2: brak Multi:
Z tego co jeszcze ostatnio czytałem, to będzie można zassać z PS Store taki tryb do HS.
Czepianie się punkt 3: brak innowacyjności:
Innowacyjność w slasherach? No proszę was. To mogą być jedynie pewne szczegóły i np. takie rzeczy jak: animacja chwytów i chwilowa zmiana kamery, aby bardziej efektownie to przedstawić, czy też rzucanie/strzelanie przedmiotami, aby później sterować sixaxisem. Niby nic wielkiego, ale cóż takiego innowacyjnego miał God Of War czy Ninja Gaiden? W większości jest to czerpanie z innych gier i dodanie kilka własnych patentów.
Czepianie się punkt 4: poziom trudności:
I again. WTF? W God Of War można grać na easy, robić wygodną wyrzynkę, a sprawia to niezwykłą przyjemność. Chcesz się bardziej męczyć - odpalasz najcięższy tryb. Tak samo będzie z HS.

-------
Izon - grasz w roczne demo, teraz ta gra się troszkę zmieniła
qazar
O kurcze jeszcze 5 dni do premiery wstrzymajcie sie troche biggrin.gif za gora 7 dni bedzie mozna wymienic sie swoimi wrazeniami z gry biggrin.gif
jasiumaster
CYTAT(Soul @ 9 09 2007, 07:48) *
@ the_m

Możesz robić co tylko chcesz , Twoja broszka , dla mnie recki na GT zawsze dawały radę , nie zawsze były ok , bo nigdzie nie jest OK ermm.gif
Co do NG , to nie może tyle co ma innowacyjny system , a powiedział bym że mega oryginalny i max skillowy ( no ale to chyba wie każdy) Choć w żadnym innym slasherze nie widziałem , czegoś takiego jak ,patent z wciąganiem esencji , dzięki któremu możemy odpalić specjalne comba .

Nie znam ich bo niby skąd , miał bym ich znać , to jest coś dużo ,dużo większego niż PE i siedzą w tej branży dużo dłużej , mają więcej kasy , i lepsze możliwości na przetestowanie gry itp Oni nie muszą pisać pod publikę , tak jak robią to co nie którzy w Polsce , oczywiście nie wszyscy :biggrin: Lamery nie raczej , ludzie mniej doświadczenie w tej branży .

Wiesz w NG też jest grą dla lajików , jest coś takiego jak poziom trudności, więc co ma piernik do wiatraka? To że gra ma być prosta , to niech chociaż będzie długa , niech ma iście oryginalny system walki ,niech się czymś wyróżnia. Trzeba sobie zapracować na ocenę 9+ . A to że gra mam wypas grafę, świetne cut scenki , kapitalną animację to za mało , bo jak sam napisałeś liczy się całość , tej grze czegoś brakuje .

Niech będzie nawet i 9 to i tak za mało ,sam przyznasz że developerzey się nie postarali.

Ja rozumiem że chcesz pełnić rolę kubła zimnej wody, na tych którzy widzą tę gre jako mega hit i w ogóle, ale nie sugerowałbym jakiś spisków, brania łapówek(?) - wiem jeszcze nie zasugerowałeś (jeszcze...), lub zagrań pod publikę. Tak sie każdy do wszystkiego może przyczepić, np do oceny Bioshocka w N+ - oni nie mają własnego zdania, sugerują sie innymi reckami, grają pod publike są fanbojami Xa. Tak można by im takie zarzuty przedstawić. Mnie sie podoba że PE ma swój własny gust którego uzasadnienie można przeczytać w reckach i dają grom różne oceny, z którymi nie zawsze mogę sie zgodzić(np. pamiętne 8- dla MGS2 rolleyes.gif ). Ja widzę że gry bierzesz bardzo technicznie. Porównując gre do człowieka to wyszłoby że patrzysz na jego kości, ubranie, odgłosy jakie wydaje i wygląd, troche na jego zachowanie a nie patrzysz na dusze. Za parę rzeczy można lub trzeba NG pochwalić. Np. za to że gra nie jest sequelem. To całkiem nowa ciekawa historia, której design personalnie bardzo przypadł mi do gustu(żeby była jasność na razie oceniam po filmikach zarówno z gry, making of, jak i o historii miecza), gra wrzuca jakiś powiew świeżości do serii jeżeli chodzi o klimaty. Graficznie też jest bardzo dobrze, muzycznie jak najbardziej. System też jest niby niezły. Słyszałem jakie gra ma minusy, no i cóż bywa. Mam tylko nadzieje że te 7 godzin przez które przechodzimy gre są mega miodne. Jak narazie w moich oczach gra ta jest bardzo dobra, choć to głupie oceniać ją a nie grać, więc poczekajmy i zagrajmy i sie przekonajmy. Soul ja rozumiem że gra może nie być w Twoim guście i w ogóle, ale jak na razie sugerujesz się reckami zagranicznymi i wyolbrzymiasz przedstawione tam minusy. Zagraj a potem napisz co ci nie pasiło i będzie spoko, każdy ma prawo do opinii. Tylko nie nastawiaj sie na NG killer bo nie będziesz miał przyjemności z grania.

YETI
GameInformer - dwie oceny
8.75/10
9/10
http://www.n4g.com/ps3/News-66329.aspx
Sanryu
CYTAT(qazar @ 9 09 2007, 10:18) *
O kurcze jeszcze 5 dni do premiery wstrzymajcie sie troche biggrin.gif za gora 7 dni bedzie mozna wymienic sie swoimi wrazeniami z gry biggrin.gif

To chyba w US bo in da Poland tongue.gif (nie importujac, pograsz dopiero pod koniec Wrzesnia(28 chyba) dry.gif )
Vai0
IMO Mnie ta gra np nie zachwyca, poczekam na cos lepszego z wydaniem 60$ wink.gif
Soul
@ Młody

AD1 :A Beyond Good & Evil, czy Gears Of War to slashery?! Nie , więc wniosek jest z dupy , tym bardziej że GoW ma coś takiego jak MP ,i w takich grach SP to dodatek. Po za tym Beyond starcza na nie co dłużej niż 7-8 godzin .

AD2 : Na kiego grzyba mi MP ,w slasherze ?!

AD3: Najmocniejszą stroną slashera , jest system walki , to jest podstawa ,PODSTAWA , zamiast zająć się grafiką , panowie od HS powinni na maxa dopieścić , system walki , zrobili coś na prawdę dobrego , ale niestety coś tylko dobrego , patent z blokowanie jest jak najbardziej OK , to że zależnie od koloru smugi , musimy mieć w rękach odpowiednią broń .Choć ja i tak wole blok pod przyciskiem , no i tyle na ciekawych pomysłach ,jeżeli chodzi o walkę ,brak upgrejdów broni ,boli mnie najbardziej :( No i brak takiego technicznego podejścia jak w NG ,też daje sie we znaki,brak tego ,przez co system walki wydaje się być pusty,brak skoku też robi swoje .

AD4: System walki sam w sobie nie ma za dużo innowacji , zaś same elementy już tak , sposoby blokowania ,puszczania superów itp. W każdym slasherze ,robi się to w inny sposób (innowacyjny ) coś czego jeszcze nie było w niej grze tego gatunku . Animacja nic do systemu nie ma , jak wiadomo ,animacja odpowiedzialna jest za wygląd i płynność ciosów i tyle. NG co miał innowacyjnego , a np to że to pierwsza porządna bijatyka 3d , osadzona w adventurze, ta gra ma taki system walki jak rodowita bijatyka ,sempienie na countery ,blokowanie ,komplety set up'y , mam wymieniać dalej? Sposób puszczania specjalnych combosów , za pomocą pozostawionych esencji .

AD5: Jestem ciekaw tego Hell mode zagra ,wypowiem się do tego czasu cisza.

@ jasiumaster
edit soon
the_m
@ Zeratul
Milem nie kontynuowac, ale napisze krotko. Jezeli u ciebie wszystko sporowadza sie do Xboyow, Sonyboyow itd. to trzeba bylo odrazu mnie nazwac Sonyboyem i przynajmniej nie byloby tej zenujacej "wymiany zdan".
BTW ta samam ciekawostke umiescilem pare stron wczesniej.

@Soul
Dzieki za pozwolonie wink.gif
Skad wiesz ze ci ludzie (z IGN, GS, itd.) to nie napaleni 18latkowie? chytry_.gif

Do rzeczy. Nie bede sie wypowiadal co do innowacyjnosci NG bo w nia nie gralem i nie wiele wiem o tej grze ale wciagnie esencji nie wyglada mi na jakis mega innowacyjny zabieg. O ile dobrze to rozumiem, to cos w ten desen ma Onimusha, GoW i jeszcze setki innych gier, ale zostawmy to.
Oceniasz HS przez pryzmat NG ale ja nie moge sie dopatrzyc zwiazku miedzy tymi grami. NG jak i HS znam z fimlikow i na tych filmikach sposob w jaki prowadzi sie posatc jest zupelnie inny. NG jest bardziej sztywny, gdzie jak sam Soul przyznales, gra sie bardziej jak w bijatyke, natomiast HS jest bardziej spontaniczny gdzie, tak jak w GoW1, machasz mieczem i zabijasz to co popadnie wink.gif To tak w duzym uproszczeniu, nie jestem ewienczy czytelnie ale lapiesz zaysl. HS to takie troche dziecko GoWa - nota bene ma te same wady co pierwsza czesc przygod Kartosa wink.gif
Mowisz ze blokowanie w HS jest innowacyjne, a ja uwazam ze nie. Sorry ale w slasherach juz nic sie nie da wymyslic innowacyjnego jezeli chodzi o system walki. Moga to byc jakies ewolucje czy mutacje znanych sytemow ale to nic nowego - wszystko sie opiera o odpowiednie kombinacje przyciskow na padzie. IMO system mozna jedynie urozmaicic dodajac QTE, implementujac fajne animacje, rozbudowujac liste ciosow, dodajac rozne bronie i pewnie sa jeszcze inne zabiegi ktore mi teraz do glowy nie przychodza.
Na koniec, GoW1 byl krotki - dostalo mu sie za to ale i tak wszyscy zapomnieli o tym jak zagrali; HS jest krotki ale nikt nie wie czy nie bedzie tak jak GoW ze mimo tych 7-8h gra nie zachwyci. Ja wole spedzic z gra 7h i bawiac sie wysmienic, niz 100h i nie odczuwac zadnej radosci z obcowania smile.gif
Tym optymistycznym akcentem koncze swoja czesc dyskusji dotyczaca oceniania HS smile.gif (jak juz zagram to moze odszczekam te slowa ale wczesniej nie mam zamiaru tongue.gif)
GMB
CYTAT(the_m @ 9 09 2007, 13:51) *
@Soul
Skad wiesz ze ci ludzie (z IGN, GS, itd.) to nie napaleni 18latkowie? chytry_.gif

Chcesz wiedzieć kto pisze recki dla IGN? No to proszę bardzo:

To nie jest żart!
the_m
GMB 15 lat to tez jest fajny wiek (ja wspominam b.dobrze) smile.gif Co prawda nie sadze zeby ten dzieciak mial wiecej doswiadczenia (bo pieniedzy moze i tak) nie HIV czy Koso ale czy to robi ronice wkoncu pracuje dla I-G-N! smile.gif
Moze on sie tylko maskuje i tak naprawde ma 30lat!
Poza tym on recenzowal Lair wiec moze HS dostal dojrzalszego i bardziej doswiedczonego recenzenta - jakiegos 16latka smile.gif

Ok - tylko zartowalem - zeby potem nie bylo tongue.gif
froniu
CYTAT(GMB @ 9 09 2007, 14:54) *
@Soul

To nie jest żart!

CYTAT(qazar @ 7 09 2007, 16:59) *
Yeti sorry ale jesli dla ciebie piszacy bzdury 18 latek splodzil zgrabna reckie to naprawde zatraciles sie chlopie, taka recka od fanboya dla fanboya

jak widać recenzent z IGN nawet chyba 18 lat niema laugh.gif no ale to poważni fachowi recenzenci którzy są najbardziej obiektywni z całego świata no i wiadomo są z Ameryki a ich słowa są święte i zapomniał bym siedzą w tej branży dużo dłużej niż recenzenci z polskich gazet ! laugh.gif
nightrunner
CYTAT(GMB @ 9 09 2007, 14:54) *
@Soul

To nie jest żart!

O kurde laugh.gif normalnie rozwaliło mnie to zdjęcie laugh.gif WTF? co to za dzieciak?! huh.gif
Yaxa
http://pspmedia.ign.com/psp/image/article/...08050158024.jpg

To on recenzowal HS.

Aha a ten gosciu wyzej ktorego zdjecie daliscie ma 24 lata.
Incognitos
I znowu to samo... jeżeli wystwiają HS 9 czy 10/10 to są na pewno nie obiektywni ale jak dadzą 7 to jak najbardziej - takie rozumowanie jest śmieszne. Ktoś mówi, że w PSX podjarali sie grą ... I DOBRZE to znaczy, że jest się czym jarać.

PS: WIEM WIEM NGS IS THE BEST, HALO IS THE BEST A HS JET BUUU NAWET JAK ZBIERA 10/10.
PS: "ciach" cenzura smile.gif
Yaxa
Dojrzaly post nie ma co.
YETI
CYTAT(qazar @ 9 09 2007, 10:18) *

Z tą datą premiery HS jest straszne zamieszanie. Pierwsza informacja mówiła o 19.09, później przesunęli na koniec września (chyba 28.09) Najnowsze info mówi o premierze nowego starter packu (własnie z HS) w Francji 19.09. Trochę dziwne aby gra miała swoją premierę w pudełku wraz z konsolą mellow.gif
Obsolete
CYTAT(Incognitos @ 9 09 2007, 16:48) *
I znowu to samo... jeżeli wystwiają HS 9 czy 10/10 to są na pewno nie obiektywni ale jak dadzą 7 to jak najbardziej - takie rozumowanie jest śmieszne.

Rownie smieszne jest branie najwyzszych ocen jako wyroczni i uwazanie, ze te gorsze to na pewno efekt spisku MIcrosoftu.
jasiumaster
Teraz to troche śmieszne sie robi.Co z tego że ktos nie ma 18 lat? Granica 18 wieku to widze dla większości granica dorosłości. Mam 17 lat i 364 dni - jestem dzieciak, mam dzień więcej jestem dorosły. Oceniajmy ludzi po tym co piszą, mówią i jak sie zachowują a nie po wieku. Założę sie że jakby i ten gostek pisał recke Laira i HS i dał by im oceny 9 i 10 to nikt by sie nie przyczepił do jego wieku i wszystko byłoby oki (no dobra może by sie ktoś przyczepił ale byliby to inni ludzie:D) Spokojnie gry dostają takie a nie inne oceny i już. Nas jako potencjalnych klientów ma to w jakimś stopniu nakierować, dzięki takim ocenom ewentualny jęk zawodu będzie mniejszy, ale my też oceniamy a nie ślepo zawierzamy ocenom. Przynajmniej IMO.

froniu
CYTAT(Obsolete @ 9 09 2007, 17:25) *
CYTAT(Incognitos @ 9 09 2007, 16:48) *
I znowu to samo... jeżeli wystwiają HS 9 czy 10/10 to są na pewno nie obiektywni ale jak dadzą 7 to jak najbardziej - takie rozumowanie jest śmieszne.

Rownie smieszne jest branie najwyzszych ocen jako wyroczni i uwazanie, ze te gorsze to na pewno efekt spisku MIcrosoftu.

Równie śmieszne jest branie niższych ocen jako wyroczni i uważanie, ze te najwyższe to efekt nie kompetencji recenzentów , młodego wieku , braku doświadczenia i np pisania w polskim czasopismie
Incognitos
CYTAT(Yaxa @ 9 09 2007, 17:13) *
Dojrzaly post nie ma co.

wink.gif - ten znaczek coś oznacza... to był żart ale niech będzie wytnę smile.gif
Yaxa
Ludzie zakonczmy te bezsensowna dyskusje bo niedlugo bedzie tu wygladac tak jak w komentarzach pewnej storny tylko o grach smile.gif

Kazdy powinnien miec tu prawo do wlasnego zdania, gra Ci sie podoba - ok, nie podoba sie - tez ok. Tylko starajmy sie pisac w miare na poziomie i bez niepotrzebnych zaczepek.

Tak wiec moze sam od tego zaczne tongue.gif

Po tym co narazie widzialem (filmiki) to gra jest bardzo ladna, ma swietny design lokacji, fajny klimat no i Nariko zna duzo czadowych zagran.
Nie podoba mi sie, ze gra jest tak krotka no i z tego co czytalem brak jest w niej czegos co popchnelo by graczy do masterowania.

Gdybym mial PS3 napewno bym ja kupil ale z drugiej strony dla niej nie kupilbym PS3 bo najzwyczajniej w swiecie nie stac mnie na wydanie 200zl na gre w ktora przestane grac po kilku dniach.

Peace & Love dla wszystkich graczy smile.gif
Yaxa
Czadowe biggrin.gif Przydal by sie skrypt do tego bo nie idzie wszystkiego zrozumiec smile.gif
Zeratul
e tam.
Koles ma wszystkie recki takie zarabiste... Bioshock tez mu megaklawo wyszedl.
Soul
@the_m

Nie wiem , ale jeśli nawet to co z tego?! ocena to ocena , średnia gamerankings , to nie sam IGN ,a kilka naście serwisów internetowych.

Wiesz ,w każdym slasherze robi się coś inaczej,coś czego jeszcze w żadnym innym nie było , na jakimś patencie (który w jakiś sposób jest innowacją) Może nie jakąś ogromną , ale to coś czego jeszcze nie było , tak jak właśnie paten z blokowaniem w HS . Co do esencji, to tak było coś takiego w Onimushy, ale działało na całkiem innych zasadach ( na jakimś innym patencie) I to że NG jest jak rodowitą bijatyką , wcale to nie czyni z niej "sztywną grą " tak nie jest ,to zdecydowanie najbardziej dynamiczny slasher , co do machania mieczem i zabijaniem wszystkiego co popadnie ,w NG jest to SAMO ;>

Zawsze da się wymyślić jakieś ciekawe patenty , które są max oryginalne, których jeszcze nigdzie wcześniej nie było. ( I w jakiś sposób są innowacyjne)

Wolisz się dobrze bawić przez 7-8 godzin , czy przez 30 h ?! ermm.gif

Tyle od_de_mnie biggrin.gif

@GMB

A co ma piernik do wiatraka , co ma wygląd i wiek recenzenta, do recenzji gry ? I tak jak napisał jasiumaster , jak by HS dostało 10 , to mieliście by to głęboko w (pipi)e ,jak wygląda typ który wystawił taką ocenę HS , po za tym z samego IGNu średnia gry 80.9% się nie wzięła ermm.gif Po za tym radze zobaczyć jak się prezentuje Zax z PE biggrin.gif

@the_m

Przesadza, czyt wypowiedz wyżej ,Lair na gamerankings ma 58.5% ,HS 80.9% , jak wiadomo nie sam IGN ma na to wpływ . Głupie żarty :P

@Incognitos

Pewno że jest się czym jarać, ale to nie oznacza że gra musi mieć 10 czy też 9+ , po za tym taka osoba nie powinna pisać recenzji , na dobrą sprawę . Dla niego ta gra jest prze świetna , więc napisze o niej same superlatywy dry.gif Obiektywizm przez duże O......

PS: Ty tak napisałeś ;) ja mam inne zdanie.

@jasiumaster

Dobrze napisane.

@froniu

Wiesz niestety zawsze bierze się większość pod uwagę , a w przypadku HS niestety jest więcej tych złych(?!) ocen które wynoszą 8(dla mnie to dobra ocena)
Sanryu
Taa, Soul jak tytul mozna przejsc w 7-8h to po co on nam laugh.gif (po co mam wydawac 200zl na tytul, ktory mozna tak szybko przejsc)Tak wiec takim sposobem rozumowania omijamy cala serie Resident Evil bo za krotkie i wogole tongue.gif (np. dwojke mozna przejsc w 2,5 h, dodajmy scenariusz drugiej postaci 2,5h co daje nam 5h i...no wlasnie nic, kupuje i gram, a nie marudze w ile gre mozna przejsc. Chociaz jakbym siedzial caly czas w domu to gry bylyby dla mnie za krotkie, a tak wracam o 20 do domu i przechodze taka gre gdzies w tydzien happy.gif )

Ps.Czy sklep Extrima nie bedzie sprowadzal tego tytulu z US?Bo czekamy prawie dwa tygodnie na wydanie Europejskie, a w zamian dostajemy multum jezykow(oprocz "naszego" wink.gif ), a i tak wybierzemy "inglisz" wiec po co czekac happy.gif
GMB
CYTAT(Soul @ 10 09 2007, 07:51) *
@GMB

A co ma piernik do wiatraka , co ma wygląd i wiek recenzenta, do recenzji gry ? I tak jak napisał jasiumaster , jak by HS dostało 10 , to mieliście by to głęboko w (pipi)e ,jak wygląda typ który wystawił taką ocenę HS , po za tym z samego IGNu średnia gry 80.9% się nie wzięła ermm.gif Po za tym radze zobaczyć jak się prezentuje Zax z PE :biggrin:

Tyle że HS dostał 10! Może nie na IGN ale pare 10 zebrał. Może to Cie boli tak na prawdę? Nie wiem ale jak widze 15 latka, który ocenia gry i pisze recki dla internetowego serwisu a w ręku trzymam najnowszy numer PsxExtreme gdzie pracują 30 latkowie z ogromnym stażem pamiętającym początki światowego giercowania to wybacz ale pozwolisz że zaufam tym drugim.
Soul
@Sanryu

A gdzie ja napisałem że , jeżeli gra ma 7-8 h grania , nie jest warta zakupu ?! o_O

@GMB

Tak boli mnie to tak mocno ,że nie mogę spać :biggrin: .Zgadza się zabrał też dużo więcej 8 , gościu który recenzował HS ,nie wiadomo ile ma lat ,ale dzięki Yaxie widać jak wygląda ermm.gif .Pewnie że pozwolę, Twoja broszka ,po za tym piszę po raz enty IGN to tylko przykład , nie jest żadną wyrocznią , i sam jeden nie spowodował średniej 80.9%.
YETI
EU and US Get Heavenly Sword and DiRT This Week and more
http://gamers-creed.com/?p=552

REKLAMA HEAVENLY SWORD
http://www.ps3site.pl/nariko-przed-wiadomosciami
[382]bow.gif

Nariko w tej reklamie wygląda świetnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.