Dobra suchajcie ja już skończyłem całego Heavenly Sword.
Najpierw powiem Wam co na plus:
Przede wszystkim grafika. CUDO!!! Filmy w czasie gry to mistrzostwo!!! Chociaż momentami słaba tekstura daje znać o sobie, głownie w tłach, bo twarze to raczej 1 liga:/ Ale ogólnego wrażenia to nie psuje i jest się czym zachwycać. W czasie gry jest też ślicznie. Niestety w trakcie gry nie bardzo jest się jak pozachwycać tą grafiką bo trzebacały czas lecieć do przodu. No i fakt, że nie da się samemu w pełni sterować kamerą jak np. w NG
Co do minusów to przede wszystkim długość

gra jest na 6 godzin (granica błedu kilka minut i to jest czas zmierzony przeze mnie)!!!:( Razem z filmami. Jest prosta więc nie ma się gdzie przyciąć i można ją machnąc w jedną nockę (co też zroiłem)
Inna sprawa że jest bardzo miodna i jak siadłem to oderwałem się po 6 godzinach i tylko dlatego, że ją skończyłem.
No i zagram napewno jeszcze raz z tego względu że za pierwszym razem nie nacieszyłem oka grafiką

a jest na co popatrzeć.
Największym minusem jest to o czym już było mówione, że gra gubi framerate:/ jest to widoczne i naprawdę wkurza momentami oko.
Jeżeli chodzi o samą walkę to jest jakoś tak za prosto. Przeciwnicy latają na wszystkie strony. Momentami wydaję się, że Nariko ma za dużego powera.
Co tu pisać gra jest PIĘKNA i miodna, ale krótka:/ Mimo to gra się całkiem przyjemnie i jeszcze do niej zapewne wróce;)
Podsumowując, w mojej ocenie na 9 i 10 HS nie zasługuje, co nie znaczy, że jest słaba. Ale ta długość (a raczej krótkość) definitywnie psuje wrażenie i wcale się nie dziwie niskim ocenom. 8 to myślę obiektywna ocena dla tej gry (9-grafika, 9-dzwięk, 9-miodność). Wiem, że to dziwnie wygląda, że wszystko można ocenić na 9 a ogólnie dać 8 ale to przez tą długość

To frustrujące, że taka prze cudna gra może trwać tylko 6 godzin!!:( i jeszcze jak pomyślę, że robili ją tyle czasu....
Był tu poruszony wątek porównania NG i HS. Moim zdaniem po skończeniu obydwu gdybym miał do wyboru wybrałbym...NG.
Aczkolwiek nie wyobrażam sobie żeby ktoś mający PS3 nie zagrał w HS.
Pozycja obowiązkowa!!!! nawet kosztem KSO (kupić --> skończyć --> odsprzedać