Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Zeratul
wlasnie z GS wrocilem ze swoja kopia HS. Szkoda, ze szkole mam, bo bede pozno w domu. Okladeczka naprawde fajnie sie prezentuje, szkoda ze albumik w srodku juz nie confused.gif Liczylem na jakies arty. No i w ogole szkoda, ze nie ma wersji kolekcjonerskiej z plakatem Nariko.

Standardowo zagadalem do goscia, jak sie sprzedaje. Mowil, ze jest nawet sporo preorderow, ale dzieciaki pewnie po szkole dopiero przyjda odebrac gre.
the_m
CYTAT
e sposób raczej było je przejść za pierwszym razem, bo utrudniały to a to łamigłówki, a to przesyt czy też monotonia.
LOL Czyli co, developer HS mial wstawic jakis nudny level do gry zeby wydluzc ja o załóżmy 1h albo wrzucic 5 dodatkowych leveli w ktorych tylko idziesz do przodu pokonujac co jakis czas przeciwnikow (od tak bez jakiegokolwiek zwiazku z fabula - zlozmy jakis korytarz albo jaskinia), tego oczekujesz od gier - zeby byly dlugie ale nie koniecznie w 100% ciekawe i przyciagajace przed ekran?

CYTAT
O ile np. NG reprezentowała pewien poziom trudności przez co można było się przyciąć
jest prosta odpowiedz - graj w NG smile.gif

Sorka ale jak czytam takie rzeczy (zeby nie uzyc innego slowa) to nie moge sie powatrzymac zeby nie odpowiedziec. Rece opadaja.

Dyskusja o tych magicznych godzinach gry do niczego nie doprowadzi oprocz klutni (z reszta na poczatku mowilo sie o 9-10h teraz jest ich 6, do ilu dojdziemy?). Jedni wola sie meczyc z gra po 20h inni wola sie bawic 10h i tyle.
Dallas
CYTAT
Sterowanie sixaxisem (aftertouch) genialne ale z początku trudne i wywołujące frustrację

Przy pózniejszych zadaniach Kai da się to opanować, a jak już się to stanie robi się przemiodnie;)

Co do głównego czarnego charateru, Bochana i jego odtwórcy Andy'go Serkisa to zgadzam się w 100%. Jest niesamowity!! O ile wcześniej wydawało mi się, że jest taki nijaki tak już po grze uważam, że to mistrzostwo. Gdyby dawali oskary za tego typu osiągnięcia to napewno należy się on Andy'emu.

CYTAT
LOL Czyli co, developer HS mial wstawic jakis nudny level do gry zeby wydluzc ja o załóżmy 1h albo wrzucic 5 dodatkowych leveli w ktorych tylko idziesz do przodu pokonujac co jakis czas przeciwnikow (od tak bez jakiegokolwiek zwiazku z fabula - zlozmy jakis korytarz albo jaskinia), tego oczekujesz od gier - zeby byly dlugie ale nie koniecznie w 100% ciekawe i przyciagajace przed ekran?

Przeciwnie! Ale w takim razie płytki mieli pomysł. No proszę Cie nie trzeba mieć wybujanej fantazji, żeby taką historię przedstawić w odpowiedni rozbudowany sposób.
A jeżeli już krótka to chociaż poziom trudności mógłby być większy, ewentualnie do wyboru od samego początku dla tych bardziej wymagających.

CYTAT
jest prosta odpowiedz - graj w NG smile.gif

Właśnie zamówiłem Sigme i czekam na przesyłkę wink.gif Natomiast żeby była jasność: ja nie porównuje HS do NG bo chce wywyższyć tego drugiego. No ale jak napisałem jedno i drugie reprezentuje ten sam gatunek więc ciężko uniknąc porównań.

CYTAT
z reszta na poczatku mowilo sie o 9-10h teraz jest ich 6, do ilu dojdziemy?). Jedni wola sie meczyc z gra po 20h inni wola sie bawic 10h i tyle.

Mówiło się mówiło. I jak wtedy słyszałem, że jest króta to też broniłem HS. Naprawdę ja też bym chciał, żeby była na te 9-10h, wtedy było by wporządku w miare.
Natomiast tych 6 godzin nie biorę z plotek. Grałem i tyle zajmuje przejscie tej gry i basta (zaznaczam ponownie, że jest to czas zmierzony a nie wybujany)

No ale dobra ja już nie mówię nic o długości, bo póki nie zagracie to i tak nie uwierzycie.
Chrzan1
Mam drobne pytania do Dallasa jako tego, który już pszeszedł całą grę, czy tak jak pisałem dropy zdarzały ci się nawet w pustych miejscowkach i cut-scenkach, nie mówiąc juz o początkowej bitwie z setkami wrogów kiedy to nie można mówic o zadnej płynności a tylko i wyłącznie o stałym spadku klatek? A i jescze te sporadyczne problemy z v-sync, grrr..
Dallas
Jest dokładnie tak jak piszesz. Te spadki animacji nie są wcale zależne od tego co się dzieje na ekranie, bo np. mamy je gdy biegniemy między jedną a drugą walką a na ekranie jest sama Nariko bez przeciwników i nic szczególnego się nie dzieje i z kolei nie ma spadków np. w przedostatnim chapterze kiedy na ekranie jest setki a nawet tysiące przeciwników.Nie jestem specjalistą ale to chyba po prostu zle zoptymalizowany kod:/ Z tym frameratem trzeba się po prostu pogodzić. Ja po pewnym czasie zresztą przestałem zwracać na to uwagęwink.gif
Chrzan1
Dzięki od razu człowiek spokojniejszy o hardware, szkoda ze nie moze byc tak pieknie jak w resistansie.
izon
Znając życie wyjdzie jakiś patch i bedzie po sprawie:D
qazar
gre dostane dopiero w pon confused.gif ale mhmm piszesz dallas 6h ? 6h calej gry z filmikami ? czy czystej gry? bo jak 6 h calosc zajmuje to lekko wieje porazka confused.gif
Dallas
Niestety razem z przerywnikami:/
Burth
nic sie nie poradzi, trzeba kupic przejsc dwa razy w dwa dni i odsprzedac - kilka zlotych sie straci
Dallas
Moim zdaniem mimo wszystko warto. Wiem, że się powtarzam, ale w HS nie można NIE zagrać. Pomimo kilku niedoróbek to piękna gra.
Soul
Zgadza się ,dla tego poczekam aż gra spadnie z ceny , i w tedy kupię. Po grałem już trochę w full'a , i naprawdę raz przejść tą grę trzeba!
Młody
Się uczepiliście tych 6 godzin - akcyjki nigdy nie były jakoś bardzo długie.
Ja bym się skupiał bardziej na tym, że autorzy gry nie postarali się, żeby był jakikolwiek sens przechodzić ją po kilka razy.
Zeratul
Za mna pierwszy chapter... troche szybko sie go przelazlo. W ogole mam wrazenie jakbym gral w przyspieszonym tempie, bo wszystko sie zmienia co sekunde... Troche szkoda! Ogolnie gierka bardzo dobra, filmiki sa przekozackie, voiceacting jest wyrabisty. Standardowo filmiki to juz wszyscy wiedza, ze wbijaja w fotel. A cala opowiesc moze nie wgniata w ziemie, ale przyjemnie wciaga. Nariko oczywiscie cudowna. Naprawde genialny dobor aktorow, jestem tu bardzo mile zaskoczony. Nie zawsze glosy postaci sa nawet dobre, a tu sa idealne!! Sam gameplay wypada dosyc dobrze, combosy wpadaja jeden po drugim i ladnie to wszystko potrafi sie ulozyc. Specjalnej trudnosci w ich nauczeniu sie tez nie ma. Jest ich dosyc duzo i widzimy, ze co chwile na ekranie inaczej Nariko wyma(pipi)e posladkami. Jest dobrze.
Sterowanie motion capture frustruje i jest IMO zbyteczne, ale skoro niektorzy mowia, ze z czasem sie idzie przyzwyczaic to ok. Nie wiem jednak czy mnie sie to uda, skoro gameplay wynosi 7h...
Graficznie jest bardzo ladnie, szkoda tylko ze animacja potrafi chrupnac. Miejscowki daja rade i chociaz nie rzucaja na kolana, to spelniaja obecne standardy graficzne. Natomiast bardzo ladnie sprawa wyglada z iloscia postaci na ekrani, potrafi sie dziac to i owo.
Generalnie gra nie wbija w ziemie i jest "tylko" bardzo dobra. IMO nie jest warto dla tej gry kupowac PS3, ale jezeli sie juz ma PS3, to powinno sie ta gre kupic.
Wstepnie 8.5/10
walek
No jak Zaretul ocenia gre na 8.5, to mamy do czynienia z grą wybitną, żeby nie powiedzieć genialną... Jak dojdziesz do etapu gdzie na ekranie przewija się 2000 tyś. jednostek, to szczena z łomotem opadnie ci na podłoge. smile.gif

Soul
8.5 gra wybitna , to jak Zeratul da grze 10 , jak ją nazwiesz?!

walek zejdź wreszcie na ziemię..... biggrin.gif

Zeratul jesteś autorytetem!!!
Salwacha
Rzeczywiscie jest taka krotka ???[382]bow.gif Dzisiaj rano kupilem HS i sadzilem ze pogram sobie troche ale biorac pod uwage wczesniejsze posty gra raczej "peknie" przez weekend...??? Nieciekawie troche sad.gif
suli
Tak to jest miesiąc czy dwa przed premierą tej gry już wszyscy pisali ,że ta gra to mistrzostwo porównywali choćby do gearsów itd a teraz gra wyszła i jest wielkie bum o to ,że gra trwa 6 h icon_t_lol.gif śmiać mi się chce .Najbardziej jednak śmiać mi się chce ,że pare stron do tyłu piszą wszyscy że grafika kosmiczna itd i co z tego, jak ta gra przycina .Pytam się czy ja gram na konsoli czy na niedopakowanym PC gdzie brakuje Ram .To jest moje subiektywne zdanie niejestem żadnym Fanboyem .Dla mnie ta gra to jak wyjście Devila 1 na PS2 wspaniała grafika i grywalność wiele nowości ale bardzo krótka teraz tak jest z HS diablo.gif
Chrzan1
Prowadzę takie małe śledztwo, zwróćcie uwagę na początku chaptera 2 kiedy Nariko jest juz po piewszej walce i odcina linę przytrzymującą filar na którym stoi, potem kolejno pękają następne, i w pewnym momencie przy jednej z lin(bodajże 2 czy 3) zacina animację i gubi się pare klatek, jest to o tyle dziwne że w demie nie uświadzczyłem takiego błędu.Jak sie komuś nudzi to niech zerknie.

I jescze a propo długości gry, grę można spokojnie przejść w 6 godzin, jedynie ten czas może realnie przedłużyć słabe opanowanie aftertoucha, bo na pewno nie walka, która nawet dla takiego laika jak ja nie stanowiła problemu.Tym bardziej że cała gra utrzymana jest w szalonym tempie, takze czasem cierpi na tym spójnść fabularna.
KOMODO
A ja jestem wlasnie po pierwszym chapterze. I stad pytanie - ile chapterow ma cala gra?
qazar
6 smile.gif
Amer
skatowałem pierwszy chapter i - póki co - HS nie podoba mi sie! No poważnie - co z tego że lokacje są OK (bardzo), skoro:

- animacja Nariko wypada słabo (IMO)
- framerate często leci na pysk (no sorry)

poważnie, póki co HS to chyba pierwsza gra która bardziej podobała mi się na screenach. Dołować jednak się (i Was) nie zamierzam. Pogram jeszcze 2-3 godzinki i... albo to zaakceptuje (nie wiem, może tylko dziś wcale nie jest to killer wink.gif...), albo sprzedam grę.
Zeratul
a jak ci sie krew podoba... ?
qazar
CYTAT(Zeratul @ 14 09 2007, 22:12) *
a jak ci sie krew podoba... ?

Nie no sorry krew to czerwona kupa confused.gif ludzie tylko nie piszcie czasem ze jak mam ixi to jade po HS bo dla mnie wydanie 250zl i lekka zalamka po obejzeniu finalnego produktu nie jest ciekawym przezyciem confused.gif
KOMODO
A ja obalilem 2 chapter i wrazenia jak najbardziej pozytywne. Gra sie z wypiekami na twarzy. Swietna otoczka mitologiczno-fabularna (realia ogolnie rzecz biorac), kosmiczna grafika i taka tez mimika twarzy + voice acting (sprawdzcie miny Bohana!), swietna i klimatyczna muzyka. No coz, framerate rzeczywiscie szarpie, do tego mamy tutaj "uciekanie ramki". Sama animacja postaci bardzo dobra, chociaz Nariko biega tak troszke dziwnie, tak posrod wrogow wyglada to zacnie. Swietny patent z naprowadzaniem pociskow/strzal z pomoca tilta. Poczatkowo trudny, niemniej po opanowaniu przynosi niesamowicie duzo frajdy i az zal zawsze kiedy konczy sie tego typu motyw. Kupie Lair specjalnie dla tego motywu, nawet jesli gra srednia;). Doprawdy, sama radosc i zupelnie inne doznania niz dotychczas. Moze dlatego ze wczesniejsze gry w jakie gralem nie wykorzystywaly tego patentu nalezycie (jedyna gra ktora wykorzystywala to "kaczuszki" z PS Store)? Anyway, gra naprawde intensywma, ma anwet pseudo-zagadki, chcoaiz bardziej chodzi w nich o zrecznosc niz glowkowanie. Nie ma rewolucji oczywiscie ale wcale sie takowej nie spodziewalem. Odnosze wrazenie ze wiekszosc ludzi od obecnych goer wymaga... no wlasnie, sami nie wiedza czego. Na Gearsy narzekali, ze procz grafiki nie oferowaly wiele nowego, z HSem dzieje sie tak samo. Tak tez bedzie na bank z Uncharted, MGS4, itd... Nie znaczy to, ze ja nie chce nowosci anis ie takowych nie spodziewam, niemniej to co na razie zapodaja developerzy zaspokaja moj next-genowy apetyt. Aha, i po 2 chapterach mam "na liczniku" jakies 2:30-2:45 a to 1/3 gry, czyli watpie bym ukonczyl gre w 6 h a nie ginalem wcale.
agrestrybnik
ja dzisiaj tez dwa chaptery przeszlem trwalo to jakies cztery godziny(pomalu se ich bralem), jedynie na bosach pare razy chlopka stracilem, jak tak dalej pujdzie to kole 12 godzin beda walczyl
Amer
jak powiedziałem, tak zrobiłem smile.gif mój HS już leży w Pchlim Targu. Gra ewidentnie nie dla mnie.

wielki hit? być może? o ile oczywiście nie przeszkadza nam ryzgrywka na zasadzie:

1. śmigam 30 sekund po ładnej lokacji
2. trafiam do ciasnego, zamkniętego pommieszczenia (areny) gdzie napierdzielam 30-tu podobnie wyglądających typów
3. po ich rozgromieniu odpala się ślicznie wykonany filmik, po którym znów czeka mnie 30 sekund biegu, po nim 'arena'... i tak non stop.

u mnie takie akcje to absolutny standard: wiele już było tyt. którymi Gracze się jarali (mniej lub bardziej), a ja sprzedałem je po 1 dniu katowania (a raczej zmuszaniu się do tego). Prey, Crackdown, a teraz także HS.
YETI
NOWY TRAILER
http://www.ps3site.pl/1909-coraz-blizej#comments

A ja na swoja wersje poczekam do 19.09 confused.gif
KOMODO
Amer - niezly jestes:D. Zaliczylbys chociaz tak z ciekawosci. Ja nie koncze jedynie skonczonych crapow, ale jako, ze na takowe nie mam pieniedzy, biore lepsze gry ktore zawsze koncze bo ciezko sprzedac dobra gre wczesniej jej nie ukonczywszy.

Yeti - masz nauczke;). Sklep PE cos Ci zrobil ze olales ich preorder i poczekales na ten ultimy?smile.gif
Baranek
Przejrzałem dziś w księgarni najnowszy nr brytyjskiego magazynu PSU3, ocena HS 6/10.
qazar
CYTAT(Baranek @ 15 09 2007, 01:57) *
Przejrzałem dziś w księgarni najnowszy nr brytyjskiego magazynu PSU3, ocena HS 6/10.

Po zaliczeniu tej gry nie wiem czy wiecej bym jej dal jak dlamnie rozczarowanie miesiaca confused.gif
mobie
Jakim cudem HS w psx extreme dostał 9+ ? czy to nie jest czasem tak, żeby gra się lepiej sprzedała w internetowym sklepie psx extreme ?

YETI
tak to jest dokładnie tak!
Reszta innych servisów, czasopism, tez oceniła wysoko HS bo maja swoje sklepiki internetowe!

laugh.gif
KOMODO
QUOTE(mobie @ 15 09 2007, 11:49) *
Jakim cudem HS w psx extreme dostał 9+ ? czy to nie jest czasem tak, żeby gra się lepiej sprzedała w internetowym sklepie psx extreme ?

Naturalnie najlepiej we wszystkim weszyc spisek. W ocenie gry, w kolorze "X" w slowie PSX (zielony - to pewnie reklamuja Xboxa!), w ilosci recenzji na dana platforme w danym miesiacu, w sposobie wypowiedzi w HP. Zlitujcie sie. Nie wiem czy to efekt "szpiegowsko-spiskowskiej czfartei żeczypospolitei" ale od jakiegos roku wszyscy zachowuja sie tak jak telewizja naakzuje - kazdy kazdego o cos podejrzewa, zbiera glodne dowody, stawia chore zarzuty. Zlitujcie sie. Kwestia gustu, HS raz dostawal 6-7 a raz 8-9. Widac gra nie jest dla kazdego, tyle. Ja jestem zachwycony Heavenly. Jak na razie to dla mnie solidne 9 ze wskazaniem na "plusa". Nie dlatego ze jestem jakims fanboyem Sony albo usiluje uzasadnic ocene w PE, chociaz i tak wiem ze w tym momencie narazilem sie na zarzuty fanboystwa. Najwyrazniej jestem z tych do ktorych gra trafia.
Soul
CYTAT('qazar' date='15 09 2007 @ 09:30' post='1332819')
Po zaliczeniu tej gry nie wiem czy wiecej bym jej dal jak dlamnie rozczarowanie miesiaca :/

Rozwiń myśl ;]
GMB
Zrozumcie wreszcie że są ludzie, którym takie gry przypadną do gustu a innym nie! Ja nie kupiłem HS bo nie przepadam za slasherami ale za króla gatunku uważam God of War gdyż jako jedyna gra z tego segmentu wyrwała mi pare godzin z życia. Nie trawie natomiast plastikowego Ninja Gaiden czy przekombinowanego DMC. Najnormalniej w świecie uważam biegającego ninje w lateksowym stroju niczym z sex shopu i walczącego z czołgami czy zbirami na motorach za coś żałosnego. DMC się skończył dla mnie na pierwszej części. Czy to tak trudno zrozumieć że tyle jest gustów ile ludzi? Wielu zjechało Colin: Dirt że to lipa a mi się bardzo podoba.
DJ1988

Ciekawe rzeczy można w HS znaleźc laugh.gif
Emiel
Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto zbierać te 129 punktów? To co się odblokowuje to w sumie nie jest nic, ale może Sony jakoś wesprze swój tytuł później patchem, w którym dodadzą trofea do Home i więcej. Dla samej satysfakcji nie będę sztucznie wydłużał zabawy z grą.
Dr.Czekolada
CYTAT
Zrozumcie wreszcie że są ludzie, którym takie gry przypadną do gustu a innym nie!

Dokładnie !, mnie np nie podoba się seria GOW (i jak kontynuacje tego można nazwać najlepszą grą na PS2 !? - moim zdaniem). A akurat HS demo z PSStore było dla mnie FE-NO-ME-NA-LNE ! (oczywiście nie licząc 2 minut gry tongue.gif).
YETI
CYTAT(Emiel @ 15 09 2007, 17:38) *
Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto zbierać te 129 punktów? To co się odblokowuje to w sumie nie jest nic, ale może Sony jakoś wesprze swój tytuł później patchem, w którym dodadzą trofea do Home i więcej. Dla samej satysfakcji nie będę sztucznie wydłużał zabawy z grą.

Swego czasu Sony twierdziło, że po starcie HOME, starsze gry jak MotorStorm czy Resistance, doczekaja sie patchu z trofeami. Poza tym pamietam prezentacje HOME i pokoju z trofeami, gdzie na jednej ścianie było "puchar" z HS.
Zeratul
CYTAT(YETI @ 15 09 2007, 17:57) *
CYTAT(Emiel @ 15 09 2007, 17:38) *

Swego czasu Sony twierdziło, że po starcie HOME, starsze gry jak MotorStorm czy Resistance, doczekaja sie patchu z trofeami. Poza tym pamietam prezentacje HOME i pokoju z trofeami, gdzie na jednej ścianie było "puchar" z HS.

Przejdziesz gre i sprzedasz, wywalisz wszystko z dysku i jak niby Home ma rozpoznac, ze gre przelazles... Bedzie IMO tak jak jest w LIVE, zeby ci przeslalo info o nowych achv musisz odpalic gre.
KOMODO
QUOTE(Zeratul @ 15 09 2007, 18:05) *
QUOTE(YETI @ 15 09 2007, 17:57) *
QUOTE(Emiel @ 15 09 2007, 17:38) *

Przejdziesz gre i sprzedasz, wywalisz wszystko z dysku i jak niby Home ma rozpoznac, ze gre przelazles... Bedzie IMO tak jak jest w LIVE, zeby ci przeslalo info o nowych achv musisz odpalic gre.
Moze bedzie sczytywalo z save'a?

EDIT: Jak k*rwa rozk*rwiac tego ostatniego c*uja?! Jak gralem jedynym ciagiem to prawie go rozwalilem. Zrobilem sobie przerwe i ni ch*ja nie moge go zabic. Sra tym pomaranczowym g*wnem a ja tylko to zbieram. Po "drugim rzucie" juz taki z niego sk*rwiel ze nie sposob nawet go j*bnac wrecz. Niech mi ktos powie ze zna jakis zloty sposob na niego.
Jacobss
Niestety, zawarte tutaj posty i recenzje, zniechecily mnie do kupna tej gry. Wprawdzie prawie nigdy sie nie przejmuje opiniami innych, tak ta gra jest za droga, bym wywalal 60 euro na nia. Wole kupic albo zaoszczedzic kase na inny tytul. Przykro mi, ale gra nie byla byla do konca moim 'must havem' a ze liczylem na bardziej rozbudowana gre, coz zawiodlem sie. Fanem siekanek nie jestem, ale jezeli mam znosic do tego slaby framerate (nie moge zrozumiec jak Sony moglo nie wymusic na tworcach, lepszego dopracowania enginu) plus schematyczna i nudna rozgrywke to podziekuje, postoje. Nawet jezeli w swietnej grafice z niezla fabula, i dobrymi glosami aktorow. huh.gif Moze, podkreslam moze ja zakupie jezeli bedzie juz tania. Przepraszam, jezeli obrazilem jakiegos fana tej gry, ale wyrazilem tylko swoja opinie. Nie bedac fanem siekanek to takiej gry, moze mnie przekonac naprawde solidne wykonanie gry. Skoro developer zawiodl w tej kwestii to trudno, gry nie kupie.
KOMODO
Ok, zatluklem final bossa i to dla zasady dwukrotnie zatem prosba nieaktualna. Cala gra zajela mi 7h. Niezbyt dlugo niemniej nie jest zle. Pierwszy GoW tez byl na jakies 8 h i nikt nie szczekal wiec i ja nie zamierzam.

Jacobss - owszem, animacja nie wyrabia ale kto Ci powiedzial ze gra jest nudna i monotonna? Wiedz ze w tej grze nie ma miejsca na nude. I nie ma ze tylko biegasz i sieczesz. Znajda sie tez proste zadania zrecznosciowe oraz konkretna odskocznia - Kai - druga grywalna postac w ktora przyjdzie Ci sie wcielic wielokrotnie. A Kai gra sie ZUPELNIE inaczej niz Nariko.
qazar
Napewno w 8h przeszedles GOW ? czy tylko czytales ze ktos przeszedl w 8 h ?
KOMODO
QUOTE(qazar @ 16 09 2007, 12:51) *
Napewno w 8h przeszedles GOW ? czy tylko czytales ze ktos przeszedl w 8 h ?

Tak, GoW byl na +/- 8h. O jedynce mowie. Ta gra krotka byla zwyczajnie. Krotka a raczej standardowa. Tego typu gry nigdy nie byly nazbyt dlugie, chyba edynie GoW 2 byl dluzszy.
YETI
Dokładnie, nie rozumiem tego całego szumu wokół długości HS. Fakt gra jest na 7-8 godzin, ale czy to pierwszy tego typu tytuł? Pierwszy GoW zajął mi 9h, pamięta ktoś o długości takich tytułow jak seria MGS, Residen Evil czy Silent Hill?
IMO lepiej spędzić osiem intesywnych, bardzo midnych godzin, niż męczyć sie przez 50h np. w takim Oblivionie (wszytski jaskinie takie same, miasta bardzo podobne, po kilkunastu godiznach... wielka nuuuuda!)
qazar
intenswyne ? chyba rwane jak animacja w HS;) motyw z dlawieniem sie animacji jest raczej przykry i swiadczy albo o braku umiejetnosci albo o niechlujstwie, gra ani dlugoscia ani animacja nie powala( jesli juz to negatywnie) na szczescie reszta jest na dobrym poziomie + bardzo ladne wstawki biggrin.gif
adamst85
GOW 1 liczył czas od checkpointu do checkpointu, zaś w przypadku ponawiania (śmierci) nie było to wliczone w czas gry - czyli rzeczywisty czas spędzony z tytułem był dłuższy. Ja na liczniku miałem z 10 godzin, ale z samymi klonami i Aresem 2 męczyłem się z godzinę jak nie więcej (powtarzając po śmierci) - czyli naprawdę wyszło więcej. Tutaj ktoś napisał, że HS to 6-7 godzin z zegarkiem na łapie (ze wstawkami i wszystkim) - więc naprawdę krótko... Ja kupię na pewno, ale zanim to nastąpi (nie mam ps3) - to HS będzie z 50 zeta kosztował... ICO też było krótkie, a dla mnie to do tej pory najlepsza gra na ps2 :-). (u mnie z 9,5 godziny bez opisu i trochę zwiedzania). Niektórzy mówią - ze 4 godziny ?? znamy zagadki wszelkie i lecimy na złamanie karku... Czyli podsumowując, czas gry mnie nie odrzuca (dobrze, że intensywnie), zresztą praca dużo zajmuje... bardziej boli mnie to chrupanie frameratu. 7 czy 8 rdzeniowy procesor, około 2000 kasy trzeba wydać, a tu chrupie ponoć jak nieraz na PieCu... Ale grę i tak kupię :-).

Pozdrawiam
GMB
Jak to jest z tą animacją w HS? Ona po prostu spada czy jest to coś na wzór Stranglehold że czasem spada framerate w momentach gdy nic sie nie dzieje. Być może to nie spadki animki a jakiś błąd silnika gry przy dogrywaniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.