Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
KOMODO
Jak to jest z animacja? Gral ktos w Shadow of the Colossus? Tam animacja wynosila 20-30 klatek gdzies. Mniej wiecej identyczna jest w HS chociaz NIE CALY CZAS. Jesli zwolni to wlasnie do predkosci znanej z kolosow. Niemniej rzeczywiscie gra ktora powstawala 5 lat powinna miec animacje jak JAK/GoW czyli 60 fps'ow z ew. malymi zadyszkami. Ale co najdziwniejsze, animacja zalezy od niewiadomo czego. Nieraz zwolni bez powodu, a przy wielkiej bitwie gdzie naraz jest z 300 ruchomych obiektow nic sie nie dzieje. Ot, chyba za wczesnie ciut gra wyszla, ale szalony jest ten kto stwierdza ze to jakies niewiadomo co i psuje zabawe. Otoz w zaden sposob nie wplywa mi to na zabawe. Podobnie jak w przypadku kolosow zwyczajnie przestaje sie na to zwracac uwage po chwili. To nie jest pokaz slajdow.
qazar
CYTAT(GMB @ 16 09 2007, 15:36) *
Jak to jest z tą animacją w HS? Ona po prostu spada czy jest to coś na wzór Stranglehold że czasem spada framerate w momentach gdy nic sie nie dzieje. Być może to nie spadki animki a jakiś błąd silnika gry przy dogrywaniu.

Wystepuje to zarowno w czasie gry jak i na filmikach to poprostu dlawienie sie animki
GMB
Z tego co pisze KOMODO wygląda na to że to po prostu jakaś niedoskonałość silnika gry, skoro przy wacle z dużo ilością przeciników potrafi być płynnie a w momentach gdy nic się nie dzieje przytnie. To tak jak Stranglehold, gdzie jak raz odpaliłem demko to gra ani razu nie przycieła a innym razem animka szarpała w dziwnych momentach. Widać developerzy muszą zgłębić dokładniej możliwości PS3.
KOMODO
QUOTE(GMB @ 16 09 2007, 15:48) *
Z tego co pisze KOMODO wygląda na to że to po prostu jakaś niedoskonałość silnika gry, skoro przy wacle z dużo ilością przeciników potrafi być płynnie a w momentach gdy nic się nie dzieje przytnie. To tak jak Stranglehold, gdzie jak raz odpaliłem demko to gra ani razu nie przycieła a innym razem animka szarpała w dziwnych momentach. Widać developerzy muszą zgłębić dokładniej możliwości PS3.

Jesli chcesz sie przekonac jak wyglada framerate heavenly w praniu polecam zassac demo - wyglada tak wlasnie.
Ryo-San
CYTAT(KOMODO @ 16 09 2007, 13:00) *
Tego typu gry nigdy nie byly nazbyt dlugie, chyba edynie GoW 2 byl dluzszy.

Ninja Gaiden za pierwszym podejsciem potrafi zabarac sporo ponad 20 godzin i ani przez chwile czlowiek sie nie nudzi...oczywiscie ma na to wplyw spory backtracking jednak przy tak wielkich tytulach zupelnie nie zwraca sie na niego uwagi...

co do HS - jestem tak +/- w polowie - wiecej napisze po ukonczeniu gry jednak na chwile obecna do kultowych slasherow tej grze niestety sporo brakuje...hype zrobil swoje dlatego jest taki a nie inny szum, ktory od komercyjnej strony bankowo przyniesie zysk i pewna kontynuacje - jednak hype wplyna tez na zbyt wiele rozczarowan wsrod graczy...po blisko 4 godzinach gry ocena Kali'ego jest dla mnie(powtarzam dla MNIE) tak samo niezrozumialaa jak swego czasu 9.5 w Neo+ dla NFS:U 2 (by Grabarz) jednak kazda z ocen jest na mase subiektywna dlatego nie ma sensu o nich dyskutowac..
gra solidna, grywalna, ladna ale nie wybitna...podobnie jak w przypadku FoM i MS "czegos" zabraklo....
jak narazie HS to dla mnie 8- i druga liga slasherow..w pierwszej nadal rzadza Ninja Gaiden, DMC i GoW...
the_m
CYTAT
ktory od komercyjnej strony bankowo przyniesie zysk
Tworcy zapewniaja ze jak HS sie sprzeda to jakies dodatki wypuszcza na PSS smile.gif
Beck
Jak dla mnie HS to jakaś kpina, pomijam fakt długości gry bo o tym już było wiele razy, pominę też "super next-genową" grafikę bo o tym też już było dużo, to co w tej grze doprowadziło mnie do białej gorączki to poziom trudności. Kur.wa co za kpina, całą grę przeszedłem nie ginąc ani razu a z ostatnim kolesiem walczyłem chyba 3 godziny i wiecie co, nie przeszedłem. Dosłownie wyrwałem płytę z czytnika i poleciałem sprzedać. I wcale nie żałuję. HS to w mojej opini jakaś porażka, nie mam nic przeciwko wysokiemu poziomowi trudności ale chwileczkę, niech ten poziom wzrasta w miarę proporcjonalnie a nie smigasz sobie po levelach bez problemów a tu nagle wyskakuje ci madafaka którego za chu.ja nie da się razwalić. Może jestem cieńki w tą grę ale tak jak napisałem, problemów nie miałem w ogóle do momentu ostatecznej walki. Ta gra to świetny żart. No ale odpowiedni Hype robi swoje.
Dla mnie zmarnowane pieniądze i czas.
KOMODO
Ostatni boss rzeczywiscie przegiety ale opatentowalem na niego prosta technike. Wchodzi za kazdym razem. Chociaz rzeczywiscie myslalem ze gra bedzie ogolnie trudniejsza, zginac tam sie prawie nie dalo, pomijajac finalowego bydlaka.
Amer
CYTAT(Beck @ 17 09 2007, 18:44) *

Amen.

osobiście także 2-iłem się i 3-iłem, a mimo to nie udało mi się ostatecznie przekonać do tej gry. Tak więc mój HS właśnie leci do nowego właściciela. A ja? Cóż, drape się w głowe i gdybam o co chodzi z tymi ocenami vide 9,2, 9+ itp.
KOMODO
QUOTE(Amer @ 17 09 2007, 19:22) *
QUOTE(Beck @ 17 09 2007, 18:44) *

Amen.

osobiście także 2-iłem się i 3-iłem, a mimo to nie udało mi się ostatecznie przekonać do tej gry. Tak więc mój HS właśnie leci do nowego właściciela. A ja? Cóż, drape się w głowe i gdybam o co chodzi z tymi ocenami vide 9,2, 9+ itp.
A ja nie wiem o co chodzi z ocenami typu 6-7. Doprawdy dawno nie bylo gry w ktorej ocenach tak bardzo nie zgadzali by sie Gracze. Dla mnie 9. Bez plusa ale i bez minusa. Jak ktos mowi o "totalnej porazce" to jestem w szczerym szoku i czuje sie jakbysmy grali w rozne gry. No, ale co kto lubi - tyle gustow ilu ludzi. Jestem w stanie zrozumiec nawet tych ktorzy daja grze 10, tych co 6-7 - coz, nie bardzo, ale szanuje ich zdanie. Nie kazdy musi lubiec takie klimaty. Ja np. nie znosze PES'ow (i wsztskich sportowych tasiemcow) podczas gdy inni niezmiennie od lat sie nimi zachwycaja - szalenstwo:).
Beck
KOMODO właśnie o to chodzi, ja kupiłem tą grę między innymi dlatego, że miał to być tytuł pokroju God of War (tego typu gry uwielbiam najbardziej) a okazało się, że nie dorasta mu nawet do pięt. Nie wiem też dlaczego wszyscy tak się podniecali fabułą gry. Moim zdaniem fabuła w HS jest płytka jak diabli. Ot panienka ratująca swój lud za pomocą scyzoryka ;P Tak jak powiedziałeś, ja też szanuję zdanie innych ale w mojej opini 6,5 to max jaki tej grze bym dał. Bo 9 to gra wybitna a HS taki nie jest. No i gdzie te wszystkie rewolucje w systemie walki?? Już kilka lat temu, pierwszy GoW był lepszy pod tym względem.
Incognitos
CYTAT(Beck @ 17 09 2007, 19:56) *
KOMODO właśnie o to chodzi, ja kupiłem tą grę między innymi dlatego, że miał to być tytuł pokroju God of War (tego typu gry uwielbiam najbardziej) a okazało się, że nie dorasta mu nawet do pięt. Nie wiem też dlaczego wszyscy tak się podniecali fabułą gry. Moim zdaniem fabuła w HS jest płytka jak diabli. Ot panienka ratująca swój lud za pomocą scyzoryka ;P Tak jak powiedziałeś, ja też szanuję zdanie innych ale w mojej opini 6,5 to max jaki tej grze bym dał. Bo 9 to gra wybitna a HS taki nie jest. No i gdzie te wszystkie rewolucje w systemie walki?? Już kilka lat temu, pierwszy GoW był lepszy pod tym względem.

God of War to God of War (ale głębokie wink.gif ) moim zdaniem najlepsza obok MGS 3 gra na PS2 i w kategorii slasherów może ją przebić tylko trójka smile.gif ale nie ma co przesadzać HS też jest mocnym tytułem na pewno nie na 6,5. Powiem szczerze, że noty w okolicach 9 wcale mnie nie dziwią...

PS: Też wolę mocniejsze klimaty ala właśnie GOW - i jeszcze jedno, to hype powoduje, że często gra potrafi nas zawieść warto jednak przysiąść się do niej po raz drugi bo często dopiero wtedy można na spokojnie delektować się tytułem.
KOMODO
Mam to szczescie ze rzadko czyms podniecam sie bardzo. Czekalem na HS i nie zawiodlem sie. Ale tez nie sledzilem wszystkich doniesien, trailerow, obrazkow, tapet itp. Zgadzam sie ze nadmierne oczekiwanie moze zepsuc ogolne wrazenie i gra "dostaje" mniej niz w rzeczywistosci bysmy jej dali bez wczesniejszej podniety. Ja za to hype'uje sie na MGS4 - ta granie moze mnie zawiesc;). A co jest rewolucyjnego w HS? W sumie to nic. Jest "ladniej, wiecej, lepiej" + nowosci "tiltowe". Ze nie ma rewolucji? A ktora gra na next-geny byla rewolucyjna? Gearsy? Procz grafiki nie prezentowaly nowosci w gameplayu. Dead Rising? Bo duzo zombiakow naraz? Motorstorm? Bo swietna grafika i fizyka? Prawda jest taka panowie ze na gre rewolucyjna przyjdzie nam jeszcze troche poczekac, a kto wie czy kiedykolwiek wyjdzie jeszcze gra ktora skopie zadki wszystkim jak leci. Nadchodzace zapowiedzi prezentuja sie okazale ale nie rewolucyjnie. Takie czasy - nowego gatunku juz nikt nie wymysli. Dla mnie HS jest wystarczajaco next-genowy. Spelnil moja osobista "definicje" tego terminu. Uncharted tez pewnie to zrobi, chociaz nie widac tam ani jednego naprawde swiezego pomyslu.
qazar
Piszesz tak bo nie grales w bioshock, gra ,ktora skopala prawie wszystkim zadki wink.gif
KOMODO
QUOTE(qazar @ 17 09 2007, 21:10) *
Piszesz tak bo nie grales w bioshock, gra ,ktora skopala prawie wszystkim zadki wink.gif
Nie gralem, ale czy ta gra naprawde jest rewolucyjna? Mam na mysli pomysly ktorych wczesniej nie bylo. Ciezko o to dzis.
Dr.Czekolada
CYTAT
KOMODO właśnie o to chodzi, ja kupiłem tą grę między innymi dlatego, że miał to być tytuł pokroju God of War (tego typu gry uwielbiam najbardziej) a okazało się, że nie dorasta mu nawet do pięt

Hahah, nie wiem czemu tylko mi to przeszkadza (bo dla mnie GOW to zwykły średni slasher), ale Heavenly Swords - demo już nawet zrobił na mnie piorunujące wrażenie, system walki jest przecudowny (na pewno bardziej rozbudowany od Kratośowych zlepek tongue.gif).
Machel
CYTAT(Dr.Czekolada @ 17 09 2007, 21:55) *
CYTAT
KOMODO właśnie o to chodzi, ja kupiłem tą grę między innymi dlatego, że miał to być tytuł pokroju God of War (tego typu gry uwielbiam najbardziej) a okazało się, że nie dorasta mu nawet do pięt

Hahah, nie wiem czemu tylko mi to przeszkadza (bo dla mnie GOW to zwykły średni slasher), ale Heavenly Swords - demo już nawet zrobił na mnie piorunujące wrażenie, system walki jest przecudowny (na pewno bardziej rozbudowany od Kratośowych zlepek tongue.gif).

A dla mnie lepszy system walki ma Pong, ktory nie ma systemu walki... dry.gif
adamcky
za to juz powinien poleciec warn...

A HS ma duzo lepszy i bardziej rozbuwany system niz GoW. Moze Cie to nie podobac, ale nie mozesz temu zaprzeczyc
Sanryu
Naprawde mile zaskoczylem sie grajac w HS. Wszyscy tutaj psiocza jaka ta gra nie jest rewolucyjna, jaka plytka, krotka i wogole, a tak naprawde gra sie bardzo przyjemnie happy.gif . Narazie jestem w Chapter 3, ale ani razu nie odczulem tutaj nudy bo caly czas cos sie dzieje. Wypowiedzi "znawcow frejmrejtow" sa mocno przesadzone bo jakkolwiek mozna zauwazyc, ze gra super plynna nie jest to ja myslalem, sadzac z wypowiedzi ludzi, ktorzy grali, ze jest to tragiczne uchybienie, a tak naprawde ani razu nie przytrafilo mi sie abym na to zwrocil jakas szczegolna uwage bo np. combo nie weszlo czy nie trafilem w przeciwnika happy.gif .Gra moze nie ma super fabuly, ale jest czuc dramat i to mi sie podoba. Nariko jest wspaniala, ale juz najbardziej polubilem Bohan'a i Flying Fox'a(ich miny i teksty sa za mocne biggrin.gif )Pewnie gra jest krotka, ale wlasnie dzieki temu nie wkradnie sie do zabawy nuda. Gra ma u mnie mocne 8+ i stanowi naprawde dobry grunt pod kolejne czesci, no bo w koncu ma to byc trylogia happy.gif
adamcky
Recenzent z ps3site napisal, ze przejscie gry zajmuje od 12-15 h ...

A podsumowanie to juz kompletna kpina... , najpierw pisze ze gra jest wytarczajaco dluga, bo przy dluzszej rozgrywce wkradlaby sie monotonnosc , a potem pisze jako minus dlugosc gry ... Wspanialy recenzent...
zajebisty
Musze powiedziec ze za chiny nie spodziewalem sie ze komus sie ta gra nie spodoba.....a jednak..podobnie Resistance mniej wiecej tylu zwolennikow co przeciwnikow ja oczywiscie zwolennik.Heavenly Sword napewno kupie nie wierze ze ta gra mnie nie zrobi...KOMODO,Sanryu uspokojiliscie mnie
jakos wam wierze i czuje ze mnie gra zrobi.....Mama jeszcze takie male pytanie jak graficznie gra wyglada duzo lepiej od demka z ps store bo duzo sie o tym mowilo...
tomci23
Ja tez ja kupie pomimo slow krytki
KOMODO
QUOTE(za(pipi)isty @ 18 09 2007, 17:05) *
Musze powiedziec ze za chiny nie spodziewalem sie ze komus sie ta gra nie spodoba.....a jednak..podobnie Resistance mniej wiecej tylu zwolennikow co przeciwnikow ja oczywiscie zwolennik.Heavenly Sword napewno kupie nie wierze ze ta gra mnie nie zrobi...KOMODO,Sanryu uspokojiliscie mnie
jakos wam wierze i czuje ze mnie gra zrobi.....Mama jeszcze takie male pytanie jak graficznie gra wyglada duzo lepiej od demka z ps store bo duzo sie o tym mowilo...
Roznica szczerze powiedziawszy nie jest duza. Niemniej tam byl jakis smieszny wycinek calej gry, jeden ladny widoczek i 2 "areny", zatem nie bylo co oceniac. Tutaj masakrujace widoki i monumentalnosc sa od samego poczatku do konca, wiec moze to wlasnie wplywa na tak pozytywny odbior grafiki? Anyway, nieraz przystaniesz zeby sobie poogladac widoki. Tworcy nie sa glupi i odpowiednie momenty uwypuklili. Np. cos wydaje sie ladne wiec po podejsciu do krawedzi pieknej miejscowki kamera oddala sie zeby pokazac jak najwiecej. Jak odejdziesz od krawedzi wraca z powrotem do normalnej pozycji. Szkoda, ze nie mozna nia w pelni manipulowac, mozna jedynie przesunac w prawo i w lewo.
Incognitos
CYTAT(tomci23 @ 18 09 2007, 17:10) *
Ja tez ja kupie pomimo slow krytki

Mogą sobie krytykować, a gra i tak jest SUPER smile.gif
Soul
Nikt nigdy nie mówił że nie jest super , i to że ktoś ją krytykuje nie oznacza że dla niego mimo wszystko gra nie jest super. Warto w nią zagrać.
YETI
Dobra informacja dla osób, które złożyły preordera w ultimie. Właśnie dostałem informacje, że gra została do mnie wysłana. Czyli dzis lub jutro, spodziewam sie kuriera z Heavenly Sword ^^
Soul
Zgadza się byłem wczoraj w Ultime ;)
konstant
jestem juz praktycznie pod koniec gry, nie mam zadnych problemow, jest bardzo latwo.
Nawet z tego wszystkiego nie wiem co znaczy ten pasek an dole ekranu (?) oraz jak wykonac aerial combosy? Probowalem machac cos padem ale nic z tego, tak w ogole - przydatne one sa??
Faranell
Pasek na dole ekranu - nowe combosy,arty etc.

Aerial - trzymasz L1 i nasiskasz trojkat,przeciwnik wyleci machnij padem i po krzyku. Czy sa przydatne? Sa po prostu bardzo efektowne:)
konstant
ciezko to zrobic bo gnoje blokuja.
YETI
kikoo 9.3
http://www.kikoo.pl/recenzje/112-1/Heavenly-Sword/

3/4 gra mam już za sobą.
To co powaliło mnie na kolana to scenki pomiedzy misjami. Na twarzy widać wszelkie szczegółu, piegi, różnego rodzaju szramy, nawet można dostrzec żyły na nogach Nariko 0_____O. Pod tym wzgledem zadna inna gra nie moze sie równac z HS.
Scenki maja swoją dramaturgie i są świetnie wyreżyserowane. Ostatnia scena w pierwszym levelu gdy Bohan znęca się nad ojcem ojca Nariko, jest świetna, a gra aktorska (bo tak śmiało można powiedzieć) i podkładany głos pod postacie to - MISTRZOSTWO SWIATA! Aż ciary przechodzą po plecach.
Nariko: AAAAAAAAHH..
Bohan: AAAAAAAAHH.. Kill her.
Jak widać, dialog nie jest zbyt rozbudowany wink.gif, ale uwierzcie mi że wykonanie jest genialne. Gęsia skórka gwarantowana. Scenek z pewną dramaturgia jest dość sporo, co cieszy, bo taka "gra aktorska" az się prosi o wykorzystanie do tego typu filmików. Andy wykonał fenomenalną robotę (przeczytał kilka książek o dyktatorach i ludziach pokroju Hitler) Poza tym on jest odpowiedzialny za reżyserie wszystkich filmików. Mam nadzieje, że jeśli zdecydują się na produkcje drugiej części, to Andy zgodzi sie na współprace. Są tez humorystyczne scenki, jak np. próba zdobycia hasła przez Kai laugh.gif

Kolejny mocna strona tej gry to postacie. Whiptail, Flying Fox, Roach czy sam King Bohan. Ekipa jest maksymalnie zrysowana smile.gif Już dawno w żadnej innej grze nie widziałem, tak wyrazistych i pokręconych typów. Szczególnie King Bohan daje ostro czadu (kocham tego goscia hehe smile.gif ). Jego teksty, czy zaloty do Nariko laugh.gif Widać, że gość miał poważne problemy w dzieciństwie smile.gif Flying Fox jest chyba jeszcze bardziej zakręcony, ale gra bardziej takiego clowna. Fajne relacje panują pomiedzy Bohanem a jego synem Roach'em laugh.gif

Graficznie jest świetnie, areny na których walczymy np. z Roach'em czy dwie areny na której spotykamy Flying Fox'a (klatka, roxuje, swietne kolory i te wodospady w oddali), są wykonane świetnie. Masa szczegółów, świetne tekstury... kopara momentalnie zalicza spotkanie z podłogą smile.gif
Pod wzgledem desingu lokacji gra czasami przypomina ICO. Wielkie budynki, mosty, w oddali olbrzymie wodospady. Ekipa odpowiedzialna za desing spisała sie na piątkę.

System walki uważam lepszy niz ten który oferuje seria DMC (God Of War pod tym wzgledem w ogóle nie ma nic do gadania) Pod samym trójkątem mamy trzy różnego rodzaju przechwyty. Pod niebieski atak, pomaranczowy i np. na kobiety ninje (kto grał wie o co biega). Do tego dochodzi wykorzystanie sixaxisa (wybicie przeciwników czy contry z powietrza). Swietna robota Ninja Theory.

Mimo, ze gry jeszcze nie ukonczyłem to dla mnie jest to bez wątpienie najlepsza gra na PS3. Tytuł stawiam wyzej niz. pierwszą część GoW, ale do drugiej cześci GoW troche brakuje.

PS. Musze przyznać, że misje Kai nie są zrobiona na "odwal sie". Strzelania z kuszy i naprowadzanie strzałów za pomocą SIXAXISa sprawdza sie bardzo dobrze. Swietna animacja Kai, biegu jak i ruchów pod kółkiem.

PS2. Podobno gra na HELL MODE jest bardzo trudna smile.gif
Zeratul
Nie przesadzaj grafika jest "tylko" b. dobra... i to bardzo tylko wlasnie za to co widac w oddali, bo reszta to taka rewelacyjna to nie jest.
Gra jest tez b.dobra... fabula jest b.dobra, poziom trudnosci jest skopany... ta gra jest chyba dla 5 latkow... nie wierzysz, to zobacz sobie showshowshowshow... arena, wale przyciski na pale... zero combosow nic... a i tak wygrywam...

jedno jest pewne...
nawet gdyby ta gra byla najwieksza smierdzaca kupa w galaktyce, to trzeba ja kupic by uslyszec glos nariko...
walic tam filmiki, wszystko.... JEJ GLOS TARGA I TO ROWNO!
Napisze tak, jakby mial do wyboru spedzic goraca noc z Nariko, czy jej tylko sluchac przez powiedzmy miesiac, to wybralbym to drugie. Jej glos jest OMG kocham ten glos!!
Shadow864
HSa ukonczylem wczoraj. Hellmode ze zdobytymi orbami 129/129. Jak dla mnie jedna z najlepszych gier w jakie gralem. Klimat , grafika i grywalnosc zabily mnie. Strzelanie z kuszy czy bazooki to tak wspanialy patent. Dlugo mi zajelo opanowanie grania wychyleniami ale jak juz sie nauczylem to cieszylem sie jak dziecko.
Ins
Dzis doszla do mnie paczka z Heavenly Sword (tylko 4 dni kurierem dry.gif ). 6 godzin i koniec. Wracac do gry nie ma zbytnio sensu bo wszystko juz sie widzialo.System walki jak dla mnie z d.upy (w porownianiu do DMC i NG) wiec tez nie motywuje to do ponownego przechodzenia. Grafika jest sliczna, cut-scenki boskie, muzyka i klimat pierwsza klasa. Szkoda tylko, ze gameplay nie dal rady. Cala gra jest banalnie prosta, ale juz ostatni boss juz nie. Meczarnia - tragiczna kamera, ktora specjalnie utrudnia gre, kilka paskow zycia plus oszustwa. Chyba zrobili to specjalnie, zeby wydluzyc czas gry tongue.gif Jak dla mnie 8/10 - idealna gra do pozyczenia ;] Ja w kazdym razie wystawiam HS na Allegro happy.gif

EDIT:

7/10 - nawet Hell Mode nie pomogl
YETI
CYTAT(Ins @ 24 09 2007, 21:15) *
System walki jak dla mnie z d.upy (w porownianiu do DMC i NG)

Bzdura wink.gif

HS do NG nie ma co startować, ale do DMC jak najbardziej. Sporo kombosów, trzy różne style, specjalne rzuty pod kółkiem, różnego rodzaju przechwyty pod trójkatem (zalezy od tego czy przechwytujemy samym trójkatem czy R1 + trójkat)
Wybijanie przeciwników w powietrze za pomoca sixaxisa, czy kontry gdy Nariko zostaje wybita w powietrze.
Możliwosci jest naprawde full, do tego wszystkiego dochodzi łączenie stylów. Zaczynamy z R1, wybijamy przeciwnika do góry, a póxniej jedziemy z juggle'm z L1 smile.gif

INS sprawdz tryb Hell Mode, podobno jest znaaacznie trudniej.
PS. Co do długosci gry, obecnie jestem w ostatniej planszy i mam ponad 7h. Oczywiscie gra powinna byc dwa razy dłuższa, ale np. taki H3 w singlu tez jest na 6-7h. Widac krótkie gry to powoli standard.
Sanryu
Powaznie piszesz, ze boss byl taki trudny?Ja go za drugim razem z usmiechem na twarzy rozwalalem smile.gif .Kamera tobie przeszkadzala O_o, moim zdaniem byla wporzadku.Niestety gra jest krotka(wiadomo co w kolejnych czesciach nalezy zmienic), ale warto w nia zagrac smile.gif .Ja zatrzymam HS bo narazie we wszystkie gry (zarowno Ps3 i X360) gram na 19' monitorze,a chcialbym rozegrac Final Battle w HS na 42 LCD smile.gif.
Shadow864
CYTAT(Sanryu @ 24 09 2007, 21:30) *
Powaznie piszesz, ze boss byl taki trudny?Ja go za drugim razem z usmiechem na twarzy rozwalalem smile.gif .Kamera tobie przeszkadzala O_o, moim zdaniem byla wporzadku.Niestety gra jest krotka(wiadomo co w kolejnych czesciach nalezy zmienic), ale warto w nia zagrac smile.gif .Ja zatrzymam HS bo narazie we wszystkie gry (zarowno Ps3 i X360) gram na 19' monitorze,a chcialbym rozegrac Final Battle w HS na 42 LCD smile.gif.

Pozatym ma dosc co-op. Jestem ciekaw na jakiej zasadzie ale pozyjemy zobaczym.
YETI
moc? MOC!
http://pl.youtube.com/watch?v=kjX4YfQsLSk&...ted&search=

King Bohan [382]bow.gif
Faranell
Hehe ostatni boss nie byl taki kozak:) Jak dla mnie Bohan powinien dostac oskara!!! Postac zrobiona jest kapitalnie!!! Jak dla mnie najbardziej dopieszczona postac:)

Co do koncowej walki, to kamera sssssie, czarne skrzydla na pol ekranu i nic nie widac!!! Ale gra nie jest wymagajaca. Wiecie jak pokonalem Bohana? Doslownie dwoma guzikam:) Trojkat plus prawa galka;) Speed Stance i nic wiecej;)
polaki899
Ja ze swojej strony przeszedłem gre 3 razy. Pierwszy raz na normal- gra zrobila na mnie pozytywne wrażenie ale nie zachwycila bo kombosów sie nie znało tongue.gif . Nastepny raz na hell mode juz bardziej doswiadczony wywiałem i uczyłem sie nowych ciosów i konbinacji połaczenia 3 stylów wali.Po opanowaniu gry w zadawalajacym mnie stopniu gre odkryłem na nowo i naprawde mnie zachwyciła.Na hell mode ostatni boss co niektórych moze lekko zdenerwować, ale to zalezy od taktyki na bosa i troche zwinności. Trzeci raz tez na hell mode ale tak grac zeby odryć wszystko na maxa. I udało sie:D Z gry jestem bardzo zadowolony jest dosc któtka ale ma swój urok i potrafi przykuć gracza do TV. Polecam
Ins
Nie zrozumieliscie mnie. Ostatni boss nie byl trudny tylko to byla meczarnia po prostu. Walka sztucznie wydluzona, na ekranie nie widac (kamera + skrzydla = chaos), a kontry raz wchodza, a raz nie ;] Przy trzecim podejsciu polegl ale i tak sie niezle powkurzalem na te wszystkie bzdury ;] Tluke kolesia, zostaje mu malo energii i nagle wszystkie jego projectile wchodza itp. Walka z nim byla nedzna ale jako postac Bohan rzadzi smile.gif
Shadow864
CYTAT(Ins @ 24 09 2007, 22:26) *
Nie zrozumieliscie mnie. Ostatni boss nie byl trudny tylko to byla meczarnia po prostu. Walka sztucznie wydluzona, na ekranie nie widac (kamera + skrzydla = chaos), a kontry raz wchodza, a raz nie ;] Przy trzecim podejsciu polegl ale i tak sie niezle powkurzalem na te wszystkie bzdury ;] Tluke kolesia, zostaje mu malo energii i nagle wszystkie jego projectile wchodza itp. Walka z nim byla nedzna ale jako postac Bohan rzadzi smile.gif

Ja ostatniego bossa zabijalem tak ze robilem ciagle uniki a jak zaczynal strzelac to kontrowalem tak ze pociski lecialy w niego. Nie atakowalem go ani razu. Ale to sa nawyki z hellmoge jak sie zdobywa orby;)
CELL7777
giera super tylko dlaczego taka krotka ....
Dr.Czekolada
Żeby wyszły sequele za które wierna publika graczy da $$ smile.gif (doczekamy się przynajmniej 4 części).
zajebisty
Gra jest przeza(pipi)ista grafika mnie rozp.......poprostu gram i sam do siebie mowie japierdooo jak ta gra wyglada to trzeba zobaczyc grafika jest przepiekna i tu mi nikt nie powie ze tak nie jest! Jak ktos pisze ze system walki jest do dupy to chyba go nie rozumie bo poprostu nie moze byc inaczej.No i jescze to jak Nariko walczy z cala armia o jezu jak to wyglada....ja takiego czegos jeszcze w grze nie widzialem.Ostatni boss dlamnie trudny nie wiem panowie jak go tak szybko pokonaliscie......Generalnie gra w ktora napewno jeszcze dlugo pogram i czesto bede wracal bo ta gra dlamnie wlasnie taka jest.
Faranell
CYTAT(za(pipi)isty @ 25 09 2007, 16:11) *
Gra jest przeza(pipi)ista grafika mnie rozp.......poprostu gram i sam do siebie mowie japierdooo jak ta gra wyglada to trzeba zobaczyc grafika jest przepiekna i tu mi nikt nie powie ze tak nie jest! Jak ktos pisze ze system walki jest do dupy to chyba go nie rozumie bo poprostu nie moze byc inaczej.No i jescze to jak Nariko walczy z cala armia o jezu jak to wyglada....ja takiego czegos jeszcze w grze nie widzialem.Ostatni boss dlamnie trudny nie wiem panowie jak go tak szybko pokonaliscie......Generalnie gra w ktora napewno jeszcze dlugo pogram i czesto bede wracal bo ta gra dlamnie wlasnie taka jest.

Jestes chyba jednym z nielicznych,ktorzy beda wracac do HS;D

PS.Swojego juz sprzedalem:)
nightrunner
Ja również uważam, że gra ma w sobie magnes, dzięki któremu będę powracał do niej w przyszłości.
Straszny niedosyt jest po konkretnych misjach (być może inaczej jest na Hell mode) - kończysz misję ale w rzeczywistości chcesz, żeby ona trwała dalej tongue.gif

Jak dla mnie wypas na maxa, a walka z tysiacami chłopa to małe dzieło sztuki biggrin.gif Co najdziwniejsze w trakcie tej walki z armią Bohana animacja nie chrupie jak nieraz przy wydawałoby się ubogich w polygony kadrach.
FIFI_PL
Kuwa, czemu ja zawsze muszę gdzieś doczytać zakończenie gry/filmu na którą/który czekam... confused.gif zresztą już po recenzji Kaliego się tego spodziewałem... Echhh...
KOMODO
QUOTE(FIFI_PL @ 25 09 2007, 19:55) *
Kuwa, czemu ja zawsze muszę gdzieś doczytać zakończenie gry/filmu na którą/który czekam... confused.gif zresztą już po recenzji Kaliego się tego spodziewałem... Echhh...
Dobrze Ci tak. Nie zaluje ludzi, ktorzy sami prosza sie o spojler wchodzac w tematyy zwiazane z gra ktora chca kupic. Opinii Ci sie zachcialo zeby sie "nagrzac przed graniem"? Prosze bardzo. Wiedz, ze w takich tematach ZAWSZE trafisz na spojler, zatem unikaj ich do czasu zapoznania sie z gra. Jesli chcesz sie nagrzac - masz recke w ktorej autor stara sie nic nie popsuc z opowiedzianej historii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.