Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Deadeye
CYTAT(KOMODO @ 25 09 2007, 20:31) *
CYTAT(FIFI_PL @ 25 09 2007, 19:55) *
Kuwa, czemu ja zawsze muszę gdzieś doczytać zakończenie gry/filmu na którą/który czekam... confused.gif zresztą już po recenzji Kaliego się tego spodziewałem... Echhh...
Dobrze Ci tak. Nie zaluje ludzi, ktorzy sami prosza sie o spojler wchodzac w tematyy zwiazane z gra ktora chca kupic. Opinii Ci sie zachcialo zeby sie "nagrzac przed graniem"? Prosze bardzo. Wiedz, ze w takich tematach ZAWSZE trafisz na spojler, zatem unikaj ich do czasu zapoznania sie z gra. Jesli chcesz sie nagrzac - masz recke w ktorej autor stara sie nic nie popsuc z opowiedzianej historii.

lol, co za bzdury. wg ciebie do tematu moga wchodzic tylko osoby ktore przeszly juz gre tylko dlatego, ze ludzie sie nie potrafia zrobic tak prostej rzeczy jak spoilerowac? zreszta dla mnie takie spoilery to zaden problem, ale twoja wypowiedz jest smieszna
YETI
Właśnie spędziłem ponad godzine na próbie pokonanie drugiego wcielenia Bohana. Kilka razy juz byłem baaardzo blisko, ale nic z tego confused.gif
Poziom trudności jest za wysoki, tyle nerwów nie straciłem nawet przy Almie z Ninja Gaiden -_-'
zajebisty
Ja przy drugim wcieleniu tez sie meczylem teraz jestem przy trzecim i tez sie mecze:) skubany jest trudny nie wiem jak niektorzy pokonali go bez problemu ja sie mecze z tym hu......mysle ze jutro pokonam trzecie wcielenie tego kuta.....najgorsze sa te sztrzaly z gory ciezko sie je omija,kontruje a najgorsze jest to ze w trzecim wcieleniu miesza te strzaly niebieskie z pomaranczowymi takze trudniej je skontrowac.....
Faranell
Ja nie wiem jak mozecie sie tak dlugo z nim bawic;) Uzywajcie tylko i wylacznie speed stance,do tego prawa galka,co chwile uniki i kolo peka dosyc szybko:)
KOMODO
Deadeye - tak, jest to smieszne. Po prostu doswiadczenie nauczylo mnie ze w kazdym temacie znajdzie sie chociaz 1 osoba ktory sypnie spojlere - to pewne jak w banku, zatem nie rozumiem osob ktore naciely sie na ten numer dziesiatki razy, wciaz to robia, dalej sie nacinaja i jeszcze sa zdziwione. Co innego natknac sie na spojler odnosnie np. HS w temacie Lair, bo i takie numery sie zdarzaja - wtedy mozna byc zirytowanym.

A na Bohana jest prosta taktyka nie wymagajaca malpiej zrecznosci. Celem potwierdzenia mojej teorii wczesniej niepokonangeo bossa pod rzad zabilem 2 razy majac jeszcze z 1/3 energii w zapasie. Bohan rzeczywiscie byl jednym z najbardziej frustrujacych bossow ostatnich czasow, niemniej w koncu kleknal przede mna;).
zajebisty
CYTAT(Faranell @ 25 09 2007, 22:38) *
Ja nie wiem jak mozecie sie tak dlugo z nim bawic;) Uzywajcie tylko i wylacznie speed stance,do tego prawa galka,co chwile uniki i kolo peka dosyc szybko:)

Widzisz ja wlasnie tak gram tylko tymi piorunami mi zawsze doje....jakos nie moge ich ominac skontrowac zawsze mnie (pipi)any siegnie tylko to go ratuje.....
KOMODO
QUOTE(za(pipi)isty @ 25 09 2007, 22:45) *
QUOTE(Faranell @ 25 09 2007, 22:38) *

Widzisz ja wlasnie tak gram tylko tymi piorunami mi zawsze doje....jakos nie moge ich ominac skontrowac zawsze mnie (pipi)any siegnie tylko to go ratuje.....
Zauwaz ze by wykonac unik nalezy dopchnac galke analogowa "do oporu", zatem biorac pod uwage szybkosc palca, jest to dosc trudne. Znacznie lepiej sprawowac bedzie sie polozenie w momencie "strzelania" ewenatrzenej czesci dloni na galca i szybkie naciskanie uniku. JEszcze lepszym rozwiazaniem bedzie wyczucie czasu, czyli uskoczenie, gdu pocisk bedzie juz blisko. Wbrew pozorom jest to proste i kilka chwil prob wystarczy by miec odpowiedni timing za kazdym razem. Ponadto istnieje pewien combos, ktorego Bohan slabo blokuje, mianowicie kwadrat, kwadrat, trojkat, trojkat (ao na odwrot - nioe pamietam:D) z wykorzystaniem power stance. Sa to dosc wolne ataki, jednak na tyle szybkie by nie dac prawie nigdy bohanowi szansy na atak miedzy twoimi ciosami. Tym prostym sposobem (i KONIECZNIE wykorzystaniem QTE) peka za kazdym razem. Przynajmniej u mnie;).
Yuki
No w sumie tez sie dziwie ze ludzie mecza sie z ostatnim bossem i jego trzema wcieleniami.....osobiscie pokonalem go za pierwszym podejsciem niezwykle prostym sposobem wink.gif

Tak wiec niektorzy odbijaja jego strzaly niebieskie i czerwone...w sumie po co, przy odbijaniu latwiej mozna oberwac nizeli przy uniku prawa galka. Co do atakowania Bohana to jest jeden sposob we wszystkich 3 formach, wystarczy w momencie gdy nie atakuje podejsc machac systematycznie galka i co drugie machniecie (unik) zadac jakies szybkie combo (najlepiej nie wciskajac ani L1 ani R1, bo wtedy wchodza dosc szybkie ataki ktorych on nie nadaza na poczatku przyblokowac i na koncu strzelenie Swordem, lancuszka i comb z nim zwiazanych nie uwyzalem przy Bochanie)

Nie no ogolnie wiecej problemu sprawil mi Koles z nozykami na plecach w klatce jak Kai zostala powieszona...bo sie menda mnozyl wink.gif

Moze na Hell Mode Bochan sprawi mi wiecej problemow, bo jak narazie to cienki bolek wink.gif i uwazanie walki z nim za wysoki poziom na normal mode jet dla mnie nade dziwne ;/

Prawdziwie przesadzony poziom to maja gry RPG wink.gif taki ruby i emerald w FF7, Ozma w FF9 czy Dark Aeony w FF 10.....przy Bochanie liczy sie tylko zrecznosc, nic wiecej wink.gif tak wiec moim zdaniem (osoby ktora pokonala go za pierwszym podejsciem) jest on cieniutki na normal mode....czas na HELLLLLLL wink.gifwink.gifsmile.gif
szymku
Dobra, gra pękła..... Oczywiście wrażenia jak najbardziej pozytywne....
Można mieć zastrzeżenia do systemu walki (ja chcę skok!!!).
Można też mówić, że gra krótka - cóż gra się mniej więcej tyle samo co w pierwszego DMC, ale po wszystkim po prostu strasznie szkoda, że już się kończy. HS jest tak świetny, że nawet po 20 godz byłoby mi mało....
Klimat oceniam bardzo wysoko, sposób przedstawienia akcji bez precedensu w historii gier...
No i najlepsze czyli grafika - po prostu zabija - nie widziałem nigdy tak pięknej gry.... i nie chodzi o to, że grafika trochę lepsza niż w tytule XYZ - mam na myśli to, że wszystkie inne gry zostały daleko w tyle. I to nie tylko dzięki talentowi programistów, ale głównie dzięki designerom....
maxi
Cze!
Pograłem sobie w demko tej gierki i powiem że wydaje się całkiem spoko...
Ale czy opyla się wydawać tyle kasy na klikanie 2 óch guzików?
W demku tylko 2 przyciski naciskałem i tylko palce bolały XD
Masorz
nie opłaca sie bo ta gra oprócz tego ze caly czas rwie (nawet w cut-scenkach!) to jest zwyczajnie SŁABA...
zaznaczam, ze jestem fanbojem sony ale pier'dole wydawac 200 zeta na cutscenki...
Faranell
CYTAT(Masorz @ 26 09 2007, 20:05) *
nie opłaca sie bo ta gra oprócz tego ze caly czas rwie (nawet w cut-scenkach!) to jest zwyczajnie SŁABA...
zaznaczam, ze jestem fanbojem sony ale pier'dole wydawac 200 zeta na cutscenki...

Hahahahaha,to sie usmialem;d Rwie w cut-scenkach? To nie wiem w co ty grasz.
pleju
masorz nie znasz sie catfight.gif za to dostaniesz w tekkena, a gra rwie nawet w cut-scenkach dry.gif przynajmniej wiadomo że konsolka to przelicza biggrin.gif
qazar
no rwie w tych cut-scenkach confused.gif
Sanryu
CYTAT(qazar @ 26 09 2007, 20:37) *
no rwie w tych cut-scenkach confused.gif

No strasznie, spada tak gdzies do 2 fps laugh.gif
Memory
Havok creators praise Heavenly Sword
http://www.psu.com/Havok-creators-praise-H...a0001403-p0.php
WESKER-DL
A teraz moja lajtowa opinia wink.gif

Ok wkońcu ukończyłem w 80% pewną grę, tzn. tryb Normal, Hell oraz zmiotłem już kilkanaście sekretów, gra która częściowo mnie zmieniła, już tyle siędzę w światku konsolowym a tu nagle taka nowość, moje odczucia względem gier ponownie zostały rozdarte niczym skóra ostrą żyletką wchodzącą jak nóż w ciepłe masło. gra rzekłbym przełomowa i epicka, mowa oczywiście o Heavenly Sword, gra która zawitała u mnie dokładnie tydzień temu i co by nie mówić naprawde zamieszała i nie tylko mną ale całym światem. Ale po koleji, oczekiwania były duże, na szczęście opłacało się aby ujrzeć dzieło w ruchu. Nariko wraz z Niebiańskim mieczem potrafi zdziałać cuda, Kratos w spódnicy? Jak najbardziej tylko z brutalnośćią już nie tą wink.gif. grafika poprostu powala, PS3 mam prawie od pół roku ale takiego czegoś jeszcze niewidziałem, druga generacja gier wjechała butem do mojej chaty. Nad każdym elementem leveli można się rozpływać, wszystko chodzi jak należy a przy tym urywa łeb, świetna animacja oraz mimika i zastosowanie najnowszych technologi Motion Capture dopełnia czarę, cóż w zasadzie co mogę powiedzieć, TO TRZEBA ZOBACZYĆ na własne oczy i tylko na HD. Odnośnie muzyki, kolejna dycha, świetne kawałki niczym z "Przyczajonego..." z nutką dramatyzmu tworzą niesamowity Klimat. Fabuła to kolejna powalająca część tej gry, zakończenie zadziwiło by nie jedną osobę, a dla tych którzy są zorientowani, Nariko nie ginie w scenie walki wink.gif. Także przepych jest, a i zapomniałem wspomnieć o scenach, 1000 chłopa na Bohaterkę, zero przycięć a grafa trzyma najlepszy poziom, albo kiedy dzierżymy w łapach pradawną Bazookę, poezja. wszystkim czym rzucimy czyli np. ciałem,melonem wink.gif, różnego rodzaju bronią, tarczą, kijem, strzałą wystrzeloną przez Kai (przyjaciółke Nariko) itd. możemy sterować Sixaxisem, świetny pomysł. A właśnie wracając do Kai, jeszcze nie spotkałem w grze tak specyficznego bohatera, młoda dziewczyna jkaby zamknięta w swoim świecie a w jej oczach przebłysk niewinności a zarazem psychopaty smile.gif Samych sekretów jest mnóstwo, artworki, filmy w HD z planu, wszystkie cut scenki, no jest tego trochę, druga sprawa że dość szybko to odkrywamy. Sama gra jest dość krótka, u mnie pękła w granicach 7h ale ponowne zagranie aż się prosi, no a jeszcze poziom Hell w którym wypada wszystko odkryć (jestem na dobrej drodze). Cała gra jest poprostu świetna i ci którzy mają PS3 nie powinni się zastanawiać ani chwili, brać w ciemno bo takiego czegoś nie przeżyjemy w innej grze, nawet MGS nie miał takiego zakończenia jak tu, powaga, ale nie będę spoilerował w to trzeba zagrać. Ocena 10/10 takich gier właśnie potrzebujemy!
zajebisty
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 27 09 2007, 22:09) *

Ok wkońcu ukończyłem w 80% pewną grę, tzn. tryb Normal, Hell oraz zmiotłem już kilkanaście sekretów, gra która częściowo mnie zmieniła, już tyle siędzę w światku konsolowym a tu nagle taka nowość, moje odczucia względem gier ponownie zostały rozdarte niczym skóra ostrą żyletką wchodzącą jak nóż w ciepłe masło. gra rzekłbym przełomowa i epicka, mowa oczywiście o Heavenly Sword, gra która zawitała u mnie dokładnie tydzień temu i co by nie mówić naprawde zamieszała i nie tylko mną ale całym światem. Ale po koleji, oczekiwania były duże, na szczęście opłacało się aby ujrzeć dzieło w ruchu. Nariko wraz z Niebiańskim mieczem potrafi zdziałać cuda, Kratos w spódnicy? Jak najbardziej tylko z brutalnośćią już nie tą wink.gif. grafika poprostu powala, PS3 mam prawie od pół roku ale takiego czegoś jeszcze niewidziałem, druga generacja gier wjechała butem do mojej chaty. Nad każdym elementem leveli można się rozpływać, wszystko chodzi jak należy a przy tym urywa łeb, świetna animacja oraz mimika i zastosowanie najnowszych technologi Motion Capture dopełnia czarę, cóż w zasadzie co mogę powiedzieć, TO TRZEBA ZOBACZYĆ na własne oczy i tylko na HD. Odnośnie muzyki, kolejna dycha, świetne kawałki niczym z "Przyczajonego..." z nutką dramatyzmu tworzą niesamowity Klimat. Fabuła to kolejna powalająca część tej gry, zakończenie zadziwiło by nie jedną osobę, a dla tych którzy są zorientowani, Nariko nie ginie w scenie walki wink.gif. Także przepych jest, a i zapomniałem wspomnieć o scenach, 1000 chłopa na Bohaterkę, zero przycięć a grafa trzyma najlepszy poziom, albo kiedy dzierżymy w łapach pradawną Bazookę, poezja. wszystkim czym rzucimy czyli np. ciałem,melonem wink.gif, różnego rodzaju bronią, tarczą, kijem, strzałą wystrzeloną przez Kai (przyjaciółke Nariko) itd. możemy sterować Sixaxisem, świetny pomysł. A właśnie wracając do Kai, jeszcze nie spotkałem w grze tak specyficznego bohatera, młoda dziewczyna jkaby zamknięta w swoim świecie a w jej oczach przebłysk niewinności a zarazem psychopaty smile.gif Samych sekretów jest mnóstwo, artworki, filmy w HD z planu, wszystkie cut scenki, no jest tego trochę, druga sprawa że dość szybko to odkrywamy. Sama gra jest dość krótka, u mnie pękła w granicach 7h ale ponowne zagranie aż się prosi, no a jeszcze poziom Hell w którym wypada wszystko odkryć (jestem na dobrej drodze). Cała gra jest poprostu świetna i ci którzy mają PS3 nie powinni się zastanawiać ani chwili, brać w ciemno bo takiego czegoś nie przeżyjemy w innej grze, nawet MGS nie miał takiego zakończenia jak tu, powaga, ale nie będę spoilerował w to trzeba zagrać. Ocena 10/10 takich gier właśnie potrzebujemy!

zgadzam sie z kazdym slowem tego czlowieka:)

pieprze... ze cos tam gdzies rwie jest tylko pieprze....bzdur owszem zarywa ale tak delikatnie ze nawet tego nie zauwazycie generalnie wszystko smiga elegancko...A jak Nariko walczy z cala armia to wszystko plynnie idzie a jak wyglada hehehehe.
Faranell
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 27 09 2007, 22:09) *

Kai- nie przyjaciolka a siostra:)
Sekretow mnostwo? To ja nie wiem co masz za wersje.bo sekretow w tej grze nie ma DOSLOWNIE zadnych,wszystko odkrywasz za pierwszym podejsciem,naprawde sekrety pelna geba;)
Kazdy wiedzial ze Nariko nie zginie,jesli mamy doczekac sie jeszcze 2 badz 3 kolejnych czesci:)

MALE ALE!!
Przegladajac numer PSX120,na stronie 39 mam screena z Kai i taki podpis:Oto Kai- siostra Nariko,jedna z najbardziej pokitranych postaci zenskich w historii gier wideo (tu sie zgodze;d) NIE JEST GRYWALNA,NA SZCZESCIE TYLKO TASZCZY KUSZE,KTOREJ UZYCZA SIOSTRZE(moze nie potrafie czytac ze zrozumieniem? dla mnie jak byk jest tu napisane,ze Kai sobie nie pogramy,a kazdy wie jak jest:)
WESKER-DL
Kurde z tą siostrą niewiedziałem, gdzie to jest w grze dokładnie powiedziane? A sekretów no jest trochę, może nie powalają ale to zawsze coś, za pierwszym podejściem miałem 79 tokenów więc trochę trzeba było jeszcze pgrać, a i jeszcze jak zaczyna się na hell to trzeba łyknąć wszystkie jeszcze raz, a wtedy nie powiesz mi ze jest na raz bo troszkę jest trudniej, teraz tylko "troszkę" bo po zaliczeniu Ninja Gaiden Sigma na Hardzie narazie nic dla mnie nie jest straszne happy.gif
YETI
Kai to przyjaciółka Nariko, żadna siostra.
gok
Kai moze byc co najwyzej przybrana siostra Nariko. Dowodem na to jest scena gdzie Kai odnajduje heavenly sword oraz trafia na Flying Foxa, ten drugi wyraznie mowi iz jest ona ostatnia ze swojego klanu. Zreszta sama Kai wspomina o tym iz Nariko ja odnalazla tongue.gif
YETI
Nariko ją odnalazła bo Kai prawdopodobnie była sierotą, do tego ma problemy z głową wiec sama by sobie nie poradziła ;P
W jednym z filmików widzimy, że Flying Foxa zabił matkę Kai. Informacji o ojcu brak smile.gif
WESKER-DL
No właśnie nie kleji się to zbytnio nawet, przecież z fabuły gry dowiadujemy sie że matka Nariko umarła po porodzie a Kai wygląda zdecydowanie młodziej od Nariko
Faranell
Bo nie jest to rodzona siostra;) cool.gif
Dr.Czekolada
Gdyby były rodziną (biologiczną) za cholere nie chciałbym do niej dołączyć -__-' .
hay
Mam wreszcie HS, grałem tylko chwilkę, ale voice acting i twarze na cut-scenkach po prostu mnie zabiły, geniusz.

Co do samej gry troche maszu-maszu jak w dynasty warriors, ale piękna grafa pozwala się delektować każdym zabitym przeciwnikiem; fajno jest narazie.
konstant
Jak walczyc aby bezproblemowo przejsc gre na hell'u zdobywajac 129/129.?
I jescze jedno: jak najprosciej rozprwaic sie z Bohanem?
Urzyk
Taktyka na Bohana jest na poprzedniej stronie.
YETI
Jeżeli chodzi o zakończenie, to otwiera przed Ninja Theory spore pole do popisu.
Smierć głównej bohaterki, (ślepy) Bohan przeżył, niebiański miecz pozostał w rekach Kai. Nie wiem jak NT chce to zrobić, ale mam nadzieje, że w drugiej części Nariko powróci. Mozliwe, że dostaniemy zupełnie jakąś nową postać (niebiański wojownik który pozostawił HS?). Lub posterujemy, przez całą gre samom Kai? Najbardziej cieszy fakt, że Nariko oszczedziło Bohana. Niech ten typ przewija się przez wszystskie części HS smile.gif

PS. Teraz zabrałem sie za Hell Mode, czas aby odblokowac wszystkie arty.
zajebisty
Ja juz tez sie zabralem za hell mode trzeba przyznac ze jest naprawde trudno juz na samym poczatku gry musialem sie zdziwic.....Generalnie nie jestem jakims upartym gosciem ale tej grze nie odpuszcze musze ukonczyc ja na hell.
maxi
Kupiłem sobie dzis tą oto grę i....SUPER!!
Moim zdaniem DEMO w które grałem aby się przekonać do tej gry WOGÓLE nie oddało tego co daje FULL!
Wszytkim polecam nawet jeśli jest żeczywiście taka krótka! ;]
Ps:Jestem narazie na początku 3-go chaptera biggrin.gif
WESKER-DL
CYTAT(za(pipi)isty @ 30 09 2007, 11:48) *
Ja juz tez sie zabralem za hell mode trzeba przyznac ze jest naprawde trudno juz na samym poczatku gry musialem sie zdziwic.....Generalnie nie jestem jakims upartym gosciem ale tej grze nie odpuszcze musze ukonczyc ja na hell.

Mnie Hell na początku zatrzymał na jednym momencie mianowicie przy walce z Flyining Foxem, zaczynałem 2 razy
Shadow864
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 30 09 2007, 23:51) *
CYTAT(za(pipi @ 30 09 2007, 11:48) *

Mnie Hell na początku zatrzymał na jednym momencie mianowicie przy walce z Flyining Foxem, zaczynałem 2 razy

hmm a mnie ledwo bo ledwo ale za pierwszym razem sie udalo. JEdno wiecej uderzenie i bym przegral ale za to jednego jestem pewien w samej walce wytarczy zdobyc 2 orby a kai zdobywa jeden caly co razem daje 3 smile.gif
tomci23
Jak duzo jest chapter-ow w HS bo jestem w 3 misja Kai i niewiem czy jeszcze daleko do konca biggrin.gif
YETI
Jestes w połowie gry.
tomci23
LOL masakra to faktycznie krotko :biggrin:
zajebisty
CYTAT(tomci23 @ 1 10 2007, 13:02) *
LOL masakra to faktycznie krotko :biggrin:

Trzeba wziasc pod uwage ze 6 chapter to jest praktycznie juz sama walka z ostatnim bossem takze gra jest krotka....bardzo krotka.
maxi
Kupiłem sobie HS w niedziele...przeszedlem troche w niedziele i troche w poniedzialek...przeszedłem cała...sprzedaje...
Ale gra wymiata dobrze ktos powiedzial: "idealna gra do pozyczenia" ;]
zajebisty
CYTAT(maxi @ 3 10 2007, 19:46) *
Kupiłem sobie HS w niedziele...przeszedlem troche w niedziele i troche w poniedzialek...przeszedłem cała...sprzedaje...
Ale gra wymiata dobrze ktos powiedzial: "idealna gra do pozyczenia" ;]

Ja sie z tym nie zgadzam gra jest za dobra zeby ja sprzedawac takie gry chce mniec w swojej kolekcji ja mam ja juz prawie dwa tygodnie i ciagle gram ale ja to chyba jakis inny jestem z tego co widze hehe...I czym wiecej gram tym bardziej widze jaka ta gra jest zaje....Dlamnie gra ma naprawde tylko jeden minus jest za krotka.Mam nadzieje ze druga czesc bedzie dluzsza i bedzie wiecej sekretow bo granie w ta gre to czysty miod czysta przyjemnosc..
YETI
Dziś miałem okazje zaprezentować cut-scenki osobą, które twierdzą, że gry są dla dzieci itp.
Reakcja... jak najbardziej pozytywna smile.gif Polecam odpalić HS rodzicom lub osobą które wam wmawiają, że w waszym wieku juz nie wypada grac w te dziecinne gry wideo wink.gif
Zeratul
hmm... nie wiem czy ja gralem na innym poziomie trudnosci, ale Bohan wcale nie jest trudny jak na glownego bossa. Kombosow nawet sie nie uczylem, a i tak go rozwalilem za pierwszym razem... o poprzednich sie nawet nie wypowiadam, bo to byla zenada. Juz wiecej klopotow mi przysporzyli ci nie wiadomo co na arenie, z ktorymi walcze w showshowshowshow.
Co do fabuly, to dno... nie wiem, kto widzial w niej cos genialnego z masa zwrotow akcji, no ale jak dla mnie to jest ona po prostu slaba.
Gra aktorska, dialogi, glosy (NARIKO!!) ryja beret i wgniataja w ziemie. To najwieksze plusy tej gry.
Sam gameplay, to nuuuda. Fajnie sie ciacha przeciwnikow, ale o wiele wiecej frajdy sprawialo mi N3 czy Dynasty Warriors gdzie robi sie to w setkach. W HS mowa o paru przeciwnikach na krzyz. Dopiero ostatnia plansza daje rade. W ogole nie podobaly mi sie misje z cannonem. Nudne i slabe. Za to misje Kai po opanowaniu celowania, daja rade i naprawde przysparzaja duzo frajdy.
Kamera daje dupy. W next-genach ograniczac rozgrywke, by przypadkiem za duzo nie zobaczyc.
Animacja Nariko mi sie nie podoba, biega jak koza. Cala moc tego tytulu tkwi w cutscenkach i glosie Nariko.
8/10
FaRgAtE
Tyle minusów i aż 8/10?

Zeratul ta twoja recenzja jakaś taka podejrzana confused.gif

Kris77
Podczas gry w Heavenly Sword zauważyłem pewną rzecz - moja dziewczyna, która niespecjalnie lubi jak gram, bardzo zainteresowała się tą grą. Na widok Nariko stwierdziła że ładna jest, oglądała wszystkie cut scenki (jak jakąś ominęła to się pytała co się działo) a podczas walki z Bohanem pytała się jak mi idzie i czy już go załatwiłem (była wtedy w łazience zajęta kobiecymi sprawami). Normalnie fenomen jakiś smile.gif
Gra w sumie fajna, niestety przeraźliwie krótka. Skończę ją jeszcze na Hell Mode i pewnie w zamian niej sprawię Folklore.
Zeratul
Gra wprowadza cos nowego... jakby nie bylo takich cutscenek jeszcze nie bylo. A poza tym glos Nariko przyslonil mi wszystkie minusy, kobieta z takim glosem moglaby sie drzec na mnie godzinami, a ja bym i tak byl szczesliwy.
tomci23
Mam pytanie bo wlasnie gram w HS czy jak jest misja Kai gdzie trzeba znlaezc jakas wierze to tzreba zabic wszytkich tych osilkow przeskakiwac przez konstrukce i walic ze z ognistych strzal w beczki??!
FaRgAtE
CYTAT
kobieta z takim glosem moglaby sie drzec na mnie godzinami, a ja bym i tak byl szczesliwy

Po tym co napisałeś na wyżej można wywnioskować ze masz wypaczone poczucie wartości i tok rozumowania...

Poza tym widać jak świecisz obiektywizmem, "Gra jest denna ale głos w cutscenkach r0x dlatego daje 8/10" No błagam litości...
Zeratul
hmm... moze po prostu wszystkich plusow nie wymienilem. Czy to powyzej wyglada ci na recenzje? jesli tak to pozdrawiam!
FaRgAtE
Więc kiedy czytam że autor postu rozwodzi sie na temat plusów i minusów produkcji i w dodatku podsumowuje to oceną, rozumuje że w pewien sposób "recenzuje" dla mnie dany tytuł. Choć masz racje że tego co napisałeś recenzją sie nazwać nie da...
uhr
Kupiłem w sobotę, gra niesamowita.. szkoda, że na crt.. no i dopiero po jakimś czasie odkryłem, że wszelkie strzały można kontrolować przez sensory ruchu pada.

Jestem na etapie, gdzie mam zabić 500 gości i potem te katapulty.. ile jeszcze do konca? Bo nie wiem czy robić już aukcję na allegro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.