A teraz moja lajtowa opinia
Ok wkońcu ukończyłem w 80% pewną grę, tzn. tryb Normal, Hell oraz zmiotłem już kilkanaście sekretów, gra która częściowo mnie zmieniła, już tyle siędzę w światku konsolowym a tu nagle taka nowość, moje odczucia względem gier ponownie zostały rozdarte niczym skóra ostrą żyletką wchodzącą jak nóż w ciepłe masło. gra rzekłbym przełomowa i epicka, mowa oczywiście o Heavenly Sword, gra która zawitała u mnie dokładnie tydzień temu i co by nie mówić naprawde zamieszała i nie tylko mną ale całym światem. Ale po koleji, oczekiwania były duże, na szczęście opłacało się aby ujrzeć dzieło w ruchu. Nariko wraz z Niebiańskim mieczem potrafi zdziałać cuda, Kratos w spódnicy? Jak najbardziej tylko z brutalnośćią już nie tą

. grafika poprostu powala, PS3 mam prawie od pół roku ale takiego czegoś jeszcze niewidziałem, druga generacja gier wjechała butem do mojej chaty. Nad każdym elementem leveli można się rozpływać, wszystko chodzi jak należy a przy tym urywa łeb, świetna animacja oraz mimika i zastosowanie najnowszych technologi Motion Capture dopełnia czarę, cóż w zasadzie co mogę powiedzieć, TO TRZEBA ZOBACZYĆ na własne oczy i tylko na HD. Odnośnie muzyki, kolejna dycha, świetne kawałki niczym z "Przyczajonego..." z nutką dramatyzmu tworzą niesamowity Klimat. Fabuła to kolejna powalająca część tej gry, zakończenie zadziwiło by nie jedną osobę, a dla tych którzy są zorientowani, Nariko nie ginie w scenie walki

. Także przepych jest, a i zapomniałem wspomnieć o scenach, 1000 chłopa na Bohaterkę, zero przycięć a grafa trzyma najlepszy poziom, albo kiedy dzierżymy w łapach pradawną Bazookę, poezja. wszystkim czym rzucimy czyli np. ciałem,melonem

, różnego rodzaju bronią, tarczą, kijem, strzałą wystrzeloną przez Kai (przyjaciółke Nariko) itd. możemy sterować Sixaxisem, świetny pomysł. A właśnie wracając do Kai, jeszcze nie spotkałem w grze tak specyficznego bohatera, młoda dziewczyna jkaby zamknięta w swoim świecie a w jej oczach przebłysk niewinności a zarazem psychopaty

Samych sekretów jest mnóstwo, artworki, filmy w HD z planu, wszystkie cut scenki, no jest tego trochę, druga sprawa że dość szybko to odkrywamy. Sama gra jest dość krótka, u mnie pękła w granicach 7h ale ponowne zagranie aż się prosi, no a jeszcze poziom Hell w którym wypada wszystko odkryć (jestem na dobrej drodze). Cała gra jest poprostu świetna i ci którzy mają PS3 nie powinni się zastanawiać ani chwili, brać w ciemno bo takiego czegoś nie przeżyjemy w innej grze, nawet MGS nie miał takiego zakończenia jak tu, powaga, ale nie będę spoilerował w to trzeba zagrać. Ocena 10/10 takich gier właśnie potrzebujemy!