Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Deadeye
CYTAT(FaRgAtE @ 8 10 2007, 17:51) *
Więc kiedy czytam że autor postu rozwodzi sie na temat plusów i minusów produkcji i w dodatku podsumowuje to oceną, rozumuje że w pewien sposób "recenzuje" dla mnie dany tytuł. Choć masz racje że tego co napisałeś recenzją sie nazwać nie da...

zeratul zazwyczaj, cokolwiek by nie myslal o danej sprawie, jesli tylko dotyczy ona ps3 to wymieni tylko wady smile.gif
kubanczyk
Jestem po HS i powiem ze zostałem zdemolowany i w takim stanie chce trwac jak najdłużej,poprostu ta gre trzeba miec w swojej kolekcij.Ach... ta Nariko wub.gif
YETI
CYTAT(Kris77 @ 8 10 2007, 16:19) *
Podczas gry w Heavenly Sword zauważyłem pewną rzecz - moja dziewczyna, która niespecjalnie lubi jak gram, bardzo zainteresowała się tą grą. Na widok Nariko stwierdziła że ładna jest, oglądała wszystkie cut scenki (jak jakąś ominęła to się pytała co się działo) a podczas walki z Bohanem pytała się jak mi idzie i czy już go załatwiłem (była wtedy w łazience zajęta kobiecymi sprawami). Normalnie fenomen jakiś smile.gif
Gra w sumie fajna, niestety przeraźliwie krótka. Skończę ją jeszcze na Hell Mode i pewnie w zamian niej sprawię Folklore.

Hehe, tak się składa, że mam to samo hyh.gif
walek
Jeszcze nauczy sie tych combos'ów, i stary przechlapane masz. Ty sie budzisz z rana, a ona ciach nozem kuchennym miedzy nozki. laugh.gif

Rany jak dawno tu nie byłem! Zakochałm sie i czasu nie ma na nic! Pozdro
Sanryu
Mam nadzieje, ze przy tworzeniu kolejnych czesci wezma pod uwage dlugosc gry(niech bedzie przynajmniej 10h)
YETI
Nariko You Are Immortal - oby, kto ukończył gre wie o co biega, a ja chcę Nariko w HS2
http://www.youtube.com/watch?v=brb45GmprR4...%20theory%20kai
elvis004
Kto mi powie jak rozbić artefakty z energią w walce z Flaying Foxem w klatce. Mam tu na myśli artefakty, które stoją na tych półkach. Już wymiękłem a na jednym pasku lifa przy ostatnim "wcieleniu" lisa wymiekam confused.gif
Shadow864
CYTAT(elvis004 @ 10 10 2007, 13:50) *
Kto mi powie jak rozbić artefakty z energią w walce z Flaying Foxem w klatce. Mam tu na myśli artefakty, które stoją na tych półkach. Już wymiękłem a na jednym pasku lifa przy ostatnim "wcieleniu" lisa wymiekam confused.gif

Kontrujac jego ataki latajacym ostrzem , wtedy przejmujesz nad nim kontrole i mozesz albo rypnac foxa albo zdobyc urne
Beck
JEST !!! W koncu skonczylem. Sprzedaje w pisdu bez zastanowienia. Gierka fajna grafika fajna ale tak jak powiedzialem fabula denna i do tego krotka jak diabli. Sorry ale HS nie zasluguje na 9+ chociazby dlatego ze gra peka tak szybko. No i to sztuczne przedluzenie zywotnosci w postaci wykreconego poziomu trudnosci w ostatniej walce. Nie znosze tego w grach.

Patent na Bohana: Blokuj WSZYSTKIE ciosy (nie musisz robic uników), atakuj z kontry, unikaj jego strzalow.
elvis004
CYTAT(Shadow864 @ 11 10 2007, 16:39) *
CYTAT(elvis004 @ 10 10 2007, 13:50) *

Kontrujac jego ataki latajacym ostrzem , wtedy przejmujesz nad nim kontrole i mozesz albo rypnac foxa albo zdobyc urne

Rzokminione jużwczoraj, kontrując ataki nawet nie musiałem zwracac uwagi na dodatkowe artefakty z energią smile.gif
Ural
No i przeszedłem. Ocena Kalego w 100% zasłużona - sam bym taką dał. Gra jest świetna. Że krótka? Pff, mnie to nie przeszkadzało, bo i tak ciorałem po pracy, więc grałem tydzień. No i ta ostatnia walka, ech. Postaci wyjątkowo wyraziste, dialogi świetne - "Daddy, daddy!", głosy dobrane po mistrzowsku (vide choćby Bohan), klimat nieziemski. Dla mnie 9+ bez dwóch zdań - dawno jakaś gra mi się tak nie podobała, no i te tysiące przeciwników na ekranie, których możemy rozwalać jednym ciosem miecza i latają jak żyto za kombajnem. Giera super, dopracowana w każdym szczególe!

Dodam jeszcze, że gdy grę przyniosłem do pracy, to cała firma stanęła, bo wszyscy zaczęli się w ekran wgapiać - ta gra hipnotyzuje!
Soul
Czyli co ,zgasza się też z tym że to system seller najlepszego kalibru , który sprzeda więcej PS3 niż GoW X360 ? laugh.gif
Dr.Czekolada
... Może po paru sequelach to bardzo prawdopodobne tongue.gif. Po Lair i WH kolejny tytuł który nabęde.
Memory
HS to pierwsza gra, która pozwala w pełni docenić potencjał PS3!
Animacje walki wyglądają fantastycznie!
Minus: gra jest krótka smile.gif

Poleeecam!!!
zajebisty
No jest krotka ale jak dlamnie to jedyny minus gry.No i trzeba tez mniec na uwadze ze chec przejscia gry drugi raz jest bardzo duza biggrin.gif
elvis004
Właśnie JĄ skończyłem. Sam nie wiem co mam myśleć bez kitu smile.gif Nasuwają mi się tylko same plusy. Ta gra jest PIĘKNA i to chyba mówi wszystko smile.gif Nie będę pisał tutaj na jaką ocenę gra zasługuje dla mnie na najwyższą i nie ma tu na myśli 5/5, 10/10 czy 100/100. Według mnie do tej gry trzeba specyficznie podejść i dojrzeć, i trochę dziwię się osobom dla których TA GRA jest tylko zwykłym krótkim slasherem z denną fabułą nie wiem skąd Oni biorą takie twierdzenie. Gry nie sprzedam, bo coś czuje że za 5 lat będzie warta więcej niż 200 PLN, zresztą już jest warta więcej przynajmniej dla mnie. Czas się zabrać za Hell Mode.

POZDRO
Zeratul
Hm... niestety ale mnie nie wciagnela tak jak ciebie. Elektryzowal mnie glos Nariko, ale to byl jedyny element gry ktory przyciagal uwage. I dobrze, ze gra posiada tylko 7h gameplayu, robienie go dluzszym byloby tylko sztucznym wydluzaniem czasu gry i bylaby ona po prostu bardzo nudna.
Pare slow o fabule. Sposob w jaki jest rezyserowana i przedstawiona na pewno wyznacza nowy standard w grach wideo. Gra aktorow, voice acting... szkoda tylko, ze sama w sobie fabula jest slaba. Albo inaczej... po tym jak wszysyc ja zachwycali, spodziewalem sie czegos wybitnego, a sie bardzo rozczarowalem. Zwroty akcji nie powodowaly ciarek, nie bylo czyms wielkim. Samo zakonczenie to jedna wielka porazka. usmiercanie glownej bohaterki, to chyba najprostszy i najbardziej zenujacy sposob, by wycisnac z gracza jakies uczucia... by sie zachwycil. Do tego jest to takie cholernie japonskie, by nie konczyc historii happy endem. Moim zdaniem inne zakonczenie mogloby byc lepiej odebrane. Zdecydowanie podobala mi sie akcja z synalkiem Bohana, ktory blaga nariko by pozwolila go zabrac... to byl chyba jedyny element fabuly ktory mi sie naprawde podobal. Najbardziej zenujacym bylo zdecydowanie to ze Kai przezyla po tym jak zostala powieszona. Kij ze wszelkiem mozliwe kregi chyba przy takim zwisie by jej pekly... ale kij z tym jedna reka potrafila poluzowac sznury i przezyc. I jasne, cala historia jest jedna wielka bajka, gdzie za(pipi)ista dupeczka potrafi pociachac wszystkie potwory i kilkadziesiat przeciwnikow. Ale to po prostu razi. Reasumujac jednak mamy grupke buntownikow walczacych przeciwko tyranowi, ktory w koncu przegrywa... _-_
Faranell
CYTAT(Zeratul @ 12 10 2007, 22:16) *
Hm... niestety ale mnie nie wciagnela tak jak ciebie. Elektryzowal mnie glos Nariko, ale to byl jedyny element gry ktory przyciagal uwage. I dobrze, ze gra posiada tylko 7h gameplayu, robienie go dluzszym byloby tylko sztucznym wydluzaniem czasu gry i bylaby ona po prostu bardzo nudna.
Pare slow o fabule. Sposob w jaki jest rezyserowana i przedstawiona na pewno wyznacza nowy standard w grach wideo. Gra aktorow, voice acting... szkoda tylko, ze sama w sobie fabula jest slaba. Albo inaczej... po tym jak wszysyc ja zachwycali, spodziewalem sie czegos wybitnego, a sie bardzo rozczarowalem. Zwroty akcji nie powodowaly ciarek, nie bylo czyms wielkim. Samo zakonczenie to jedna wielka porazka. usmiercanie glownej bohaterki, to chyba najprostszy i najbardziej zenujacy sposob, by wycisnac z gracza jakies uczucia... by sie zachwycil. Do tego jest to takie cholernie japonskie, by nie konczyc historii happy endem. Moim zdaniem inne zakonczenie mogloby byc lepiej odebrane. Zdecydowanie podobala mi sie akcja z synalkiem Bohana, ktory blaga nariko by pozwolila go zabrac... to byl chyba jedyny element fabuly ktory mi sie naprawde podobal. Najbardziej zenujacym bylo zdecydowanie to ze Kai przezyla po tym jak zostala powieszona. Kij ze wszelkiem mozliwe kregi chyba przy takim zwisie by jej pekly... ale kij z tym jedna reka potrafila poluzowac sznury i przezyc. I jasne, cala historia jest jedna wielka bajka, gdzie za(pipi)ista dupeczka potrafi pociachac wszystkie potwory i kilkadziesiat przeciwnikow. Ale to po prostu razi. Reasumujac jednak mamy grupke buntownikow walczacych przeciwko tyranowi, ktory w koncu przegrywa... _-_

Zeratul chyba nie wierzysz w to,ze Nariko zginela... wink.gif
Zeratul
wierzysz, a nie wiezysz...

Nie ma znaczenia w co wierze czy nie. Oceniam zakonczenie po tym jak zostalo przedstawione.
Faranell
CYTAT(Zeratul @ 12 10 2007, 22:53) *
wierzysz, a nie wiezysz...

Nie ma znaczenia w co wierze czy nie. Oceniam zakonczenie po tym jak zostalo przedstawione.

Sorki za blad,jestem chory i pisze troche na slepo:)

Wiesz co,moze i tak to bylo przedstawione,ale nie wyobrazam sobie sequela bez Nariko,nie wyobrazam sobie HS bez Nariko:) Wydaje mi sie,ze za duzo czasu poswiecili na stworzenie tej bohaterki,zeby ja tak od razu po 1 czesci usmiercac:) Ale pozyjemy,zobaczymy.
Beck
I wlasnie to mnie najbardziej wku***. Niby ja zalatwili ale jakims cudem przezyje. SIC! jakie to jest plytkie!!!
VascoDa
HS to tytul, ktory najmocniej podziwialem od poczatku prac nad nim. Design, wyczucie koloru i budowanie klimatu jest imponujace... gra wyszla z wielkim hype`em.
Odlozylem ja wiec po zakupie na polke, zeby skruszala i spokojnie robilem od nowa tickety motorstorma po tym jak panowie zlodzieje przykasowali mi save`a.
Ostatnio siadlem do niej na dluzej bo juz mialem dosc tego blota miedzy zebami...
Napisze pobieznie o kilku sprawach, nie wdajac sie w szczegoly, bo jak czas mi pozwoli kiedys skonczyc cala gra to wtedy juz dawno ten watek zniknie z forum smile.gif

Voice acting - robi doskonala robote. Nawet jesli motion capture czasem nie wyjdzie idealnie to gra aktorska robi co trzeba czyli wciaga i skupia.

Postacie - cudowne. Najlepszy shading jaki widzialem w grze. Jak oni zrobili subsurface scatering na tych paru poligonach? niewazne. Nariko po prostu stojac, jest bardzo namacalna smile.gif W walce jeszcze bardziej. Animatorzy dali czadu.

Lokacje
- sa genialnie wyczute, dopracowane. Czesto nie maja masy detalu ale ten kto robil kolorystyke i kompozycje to mistrz.

Swiatlo - nie spotkalem innej gry z tak swietnym oswietleniem. Czy jest ciemno, czy slonce wali..i flara w oczy bije.. jest klimatycznie. wiekie brawa.

hm.. niestety czas przejsc do gameplayu
bede sie streszczal:

- zablokowana kamera (przy takim designie leveli czlowiek dostaje szalu nie mogac sie rozejrzec)
- nariko nie skacze (nie moc uniesc w gore takiego cacka to boli naprawde bardzo, aerial tego nie zlagodzi)
- algorytm centrowania kadru wzgledem postaci ( Nariko nastepujac na kamien w trawie powoduje szarpniecie calym obrazem!)
- niski framerate. ( chociaz gdyby poprzedni punkt byl opanowany to byloby lepiej bo te efekty sie nakladaja)
- liniowosc rozgrywki ( liniowosc liniowosci nierowna..ta w HS wydaje sie bolesna bo cut sceny sa wciagajace bardziej niz rozgrywka)
- traktowanie gracza jak debila ( wielkie migajace X, walka na zasadzie Dragon`s Lair z sekwencja guzikow?) Nic tak nie ubliza graczowi i nie zabiera mu frajdy z odkrywania rozwiazan jak te patenty.

Devsi postawili na film z elementami interaktywnymi.
Ci co pamietaja pierwsza konferencje Sony na temat PS3 lata temu, napewno kojarza moment gdy Ken Kutaragi powiedzial:
- PS3 spowoduje ze film i gra stana sie jednym.
Mozliwe ze Sony rozdalo prosty brief glownym studiom : - Chlopaki robcie gry ktore sa jak filmy. Pokazcie co to nextgen.
Ruszyla machina : HS, Lair, Uncharted...

Czy pomylili sie? Nie sadze. Wytyczaja wlasnie nowe standardy. Prezcieraja szlak. Powstana kolejne tytuly. Moze HS2..moze cos innego. Tak czy siak jesli gdzies czuje klimat nowej generacji w grach to wlasnie w HS.

Mam wielka nadzieje ze NinjaT. nie zrazi sie pierwszymi bledami i zaatakuje znowu bo sa bez watpienia mistrzami.
Jakim
szybkie małe pytanko... gra sama saveuje się po przejściu chapteru? Bo nie zauwazyłem nigdzie opcji Save Game.

Jak było takie pytanko to sorka ale nie przyuwazyłem.
zajebisty
CYTAT(Jakim @ 18 10 2007, 14:51) *
szybkie małe pytanko... gra sama saveuje się po przejściu chapteru? Bo nie zauwazyłem nigdzie opcji Save Game.

Jak było takie pytanko to sorka ale nie przyuwazyłem.

Tak.
Zeratul
wie ktos moze ile kosztowal developing tej gry?
konrado0905
CYTAT(Zeratul @ 12 10 2007, 22:16) *

Za to jak, by ta gra wyszla na Xo to bys slal ohy i ahy. moim zdaniem ta gra miala byc bajkowa. jedna z niewielu gier przy ktorych sie wzruszylem. "usmiercanie glownej bohaterki, to chyba najprostszy i najbardziej zenujacy sposob, by wycisnac z gracza jakies uczucia..." skoro najprostszy to czemu w tak niewielu grach tak zrobili?? zamierzony cel zostal dokonany. uruchomic w graczu uczucia, emocje. to bylo najwazniejsze, nie wazne jakimi srodkami tego dokonano...
Dr.Czekolada
Pamiętajcie zresztą że głównym bohaterem tutaj jest miecz - nie Nariko, możliwe że sequele będą opowiadać zupełnie inne historie (notabene byłoby to ciekawe) chociaż fajnie by było jeszcze pograć Nariko (no ! - nie oskarżajcie mnie o chęć definitywnego uśmiercenia postaci tongue.gif), BTW powinny nas czekać jeszcze co najmniej 4 części (na podstawie artykułów o ,,legendzie miecza").
Jakim
Skończyłem właśnie grę. Zajęło mi to jednak dłużej niz te sławetne 6 godzin. Mniejsza z tym.

Po pierwsze, co już było powiedziane i potwierdzione przez wszystkich- świetne cut scenki, za wspaniałą animacja i mimiką postaci pierwszoplanowych. Piękne tekstury oblepiające postaci, świetna gra światła ale np. cienie mi się wogle nie podobały.
Sama gra również jest piekna. Czy to tysiące przeciwników na ekranie, czy też majestatyczne widoki czy wypełnione przedmiotami zamknięte wnętrza powodują mimowolny uśmiech na mordce. Owszem zdarza się grze chrupnać, ale w tych czasach żadko która gra nie ma problemu ze spadkami animacji (moda jakaś czy co?) Strona audio również pierwsza klasa.

Sam gameplay może nie wybitny ale dający kupę satysfakcji. Nie jest może tak techniczny jak NG czy choćby DMC ale na pewno nie mniej rajcowny. Świetny patent z Aftertouchem. Nie wiem jak wam ale mi strasznie podobały się misje Kai. Poprostu patent z celowaniem strzałami za pomocą sixaxisa niezmiernie mi się podobał. Sekcje z katapulta , czy bazooką również pierwsza klasa ale większą frajdę sprawiało mi rozwalanie typów za pomocą strzał :d

Walki z bossami może nic innowacyjnego nie pokazują ot standard do którego przyzwyczaił nas GoW. System walki każdy już zna, czy to z recenzji czy z forum więc pisał nie będę.

Podsumowując gra, wydaje mi się na miano system-sellera nie zasługuje. Za krótka (jednak) z lekkimi niedoróbkami - choćby wspomnianymi spadk animacji, ale za to z wyrazistymi postaciami, piekną grafika i dobrym gameplayem.
Ktoś wspominał o monotonii. Ja się pytam gdzie niby ona występuje?

Ogólna ocena to 8+.
Hejas
CYTAT(Beck @ 12 10 2007, 23:34) *
I wlasnie to mnie najbardziej wku***. Niby ja zalatwili ale jakims cudem przezyje. SIC! jakie to jest plytkie!!!

Nie ekscytuj się tak, przecież oficjalnie nic nie wiadomo. tongue.gif Ja mam nadzieję, że jednak Nariko nie powróci, będzie nowy bohater albo bohaterka, a elementem spajającym obie historie będzie Heavenly Sword i choćby Kai czy klan Nariko.

Gra bardzo fajna. Jej długość (a raczej krótkość ;P) wychodzi jej na dobre - dzięki temu zyskuje na intensywności i pozostawia wrażenie uczestniczenia w bardzo klimatycznym filmie. Może tak sobie tylko wmawiam, ale przyznaje, że gra mnie oczarowała. wink.gif
w00t
Gra jest przepiękna, to nie jest zwykła gra, to jest niemalże dzieło sztuki + grywalność na poziomie God of War. Podczas jednej z cutscenek, mama weszła do pokoju i spytała się jaki film oglądam wink.gif Przyszliśmy do mnie na piwko z kumplami i zarzuciłem giere na 26" LCD - stanęli jak wryci, żadnego słowa przez 5 minut, tylko patrzyli się na tv a jak się dorwali do pada, to nie mogłem im wyjąć z łap biggrin.gif
Grę oceniam na 10-/10 - ma dwa mankamenty - jest troszkę za krótka i czasem pojawiają się poważne zwolnienia animacji, poza tym tak ładnej gry nie widziałem nigdy wcześniej.
YETI
CYTAT(Hejas @ 22 10 2007, 21:43) *
Nie ekscytuj się tak, przecież oficjalnie nic nie wiadomo. tongue.gif Ja mam nadzieję, że jednak Nariko nie powróci, będzie nowy bohater albo bohaterka, a elementem spajającym obie historie będzie Heavenly Sword i choćby Kai czy klan Nariko.

Druga część HS bez Nariko? Oby nie, nie wiem jak to wykombinują, ale mam nadzieje, ze najseksowniejsza postać gier wideo wróci smile.gif
Najważniejsze że oszczędziła Bohana, teraz chyba całkowicie ślepego.

Heavenly Sword - Bring me to life
http://www.youtube.com/watch?v=YkeKEu38QPk
adaroth
witam,
jestem w akcji "survive Bohan's twisted game" - co mam robić zeby nikogo nie uszkodzić - jak ich paraliżować (jaka kombinacja)?
Snake_PL
Jak atakują wciszkasz trójtąk aby zrobić im kontre i tam musisz jeszcze 1 klawisz wyświetlony na ekranie wcisnąć i gotowe.
adaroth
CYTAT(Snake_PL @ 3 11 2007, 09:08) *
Jak atakują wciszkasz trójtąk aby zrobić im kontre i tam musisz jeszcze 1 klawisz wyświetlony na ekranie wcisnąć i gotowe.

Dzięki
qube-pl
Witam. Panowie napiszcie jak rozbić artefakty z energią w walce w klatce z Flaying Foxem?? Tak łopatologicznie, widziełam w wątku takie pytanie ale odpowiedź udzielona mi coś mi nie wychodzi. Co mam przycisnąć i w którym momencie.

Prosze o pomoc bo stanąłem w tym miejscu i zaczyna mi poziom irytacji skakać censored2.gif
Jakim
w momencie jak rzuca w ciebie ostrzami kontrujesz (trójkąt, lub R1+ trójkąt) trzymasz trójkąt i sterujesz jego ostrzem w dzbany.
elvis004
CYTAT(qube-pl @ 5 11 2007, 03:03) *
Witam. Panowie napiszcie jak rozbić artefakty z energią w walce w klatce z Flaying Foxem?? Tak łopatologicznie, widziełam w wątku takie pytanie ale odpowiedź udzielona mi coś mi nie wychodzi. Co mam przycisnąć i w którym momencie.

Prosze o pomoc bo stanąłem w tym miejscu i zaczyna mi poziom irytacji skakać censored2.gif

Jak będziesz kontrował jego ostrza, które rzuca nie bedą Ci potrzebne te artefakty z energią wink.gif

Pozdro
qube-pl
CYTAT
w momencie jak rzuca w ciebie ostrzami kontrujesz (trójkąt, lub R1+ trójkąt) trzymasz trójkąt i sterujesz jego ostrzem w dzbany.

A ja głupek uniki robiłem przed nimi smile.gif

CYTAT
Jak będziesz kontrował jego ostrza, które rzuca nie bedą Ci potrzebne te artefakty z energią

Dziękuje bardzo koledzy.

Romanesku
Jak uzyskac hasło od strażnika? Zabicie go nic daje , strzelanie do wieży też, nie wiem co tam trzeba zrobic.
YETI
CYTAT(Romanesku @ 11 11 2007, 18:31) *
Jak uzyskac hasło od strażnika? Zabicie go nic daje , strzelanie do wieży też, nie wiem co tam trzeba zrobic.

On siedzi w magazynie z fajerwerkami, musisz strzelic tam zapaloną strzałą i trafić w beczkę z TNT hyh.gif
Sizzzu
Taka super gra, a juz wszyscy o niej zapomnieli tongue.gif
Mantis
Mam tą genialną pozycję w swojej kolekcji i jestem wielce zadowolony z tego faktu. Nie wiem czemu tyle ludzi marudzi na tą grę. Dla mnie jest to hit górnej kategori. Racja jest to krótka gra, ale co mnie to obchodzi, skoro grając w hs przeżyłem o wiele więcej niż przy grach zajmujących ponad 30 godzin. Dawno tak dobrze się nie bawiłem przy konsoli, a moja rodzina choć do niedawna olewała gry to teraz siada u mnie w pokoju i ogląda jak pocinam w HS:)
Cerb
Wlasnie przed chwila skonczylem grac, z ostatnim, 3 wcieleniem Bohana meczylem sie 3 godziny. Przegiecie normalnie, boss na ktorego nie mozna bylo zastosowac jakies taktyki tylko trzeba bylo liczyc na czysty przypadek lub mashowac. Sama gra jest niesamowita, po tym jak przelecialy creditsy powiedzialem DZIEKUJE tworcom gry. Rozwala zarowno grafika, architektura, muzyka, postacie, voice acting, system walki, patenty z aftertouchem i bardzo intensywna rozgrywka. Ta gra to taka mieszanka wybuchowa ze po prostu zaliczylem reset mozgu. Nie bede pisal o przerywnikach (swoja droga to czy one smiagaja na engine gry z jakims filtrem czy sa to rendery ?) bo to po prostu trzeba zobaczyc i koniecznie na TV LCD. Postacie jakie wsytepuja w HS to jest po prostu poezja !

Szarpiaca animka ? Owszem kilka razy sie zdazylo (policzylbym to na palcach jednej reki) i w dodatku nie byl to drastyczny drop tylko lekkie zwolnienie. To tyle nie bede powielal slow ktore tu juz padaly wielokrotnie, dla mnie gra na mocne 9/10.

Dlugosc gry dla mnie idealna (pekla w okolo 9 godzin), nie nudzilem sie nawet przez moment a chyba o to chodzi w grach.
YETI
Przerywniki w 95% przypadków chodzą na silniku graficznym. Koncowa scenka (Nariko, łódka) i jeszcze z dwie to rendery. Mówili chyba o tym w "Makin of... " (można ściągnąć wszystkie odcinki z PS Store lub odblokować w grze). Co do postaci wystepujących w grze, to racja, są niesamowite. Tak wyrazistych bohaterów już dano nie miała żadna inna gra (King Bohan [382]bow.gif )

Cerb, co do ostatniej walki, jeżeli czujesz się na siłach to polecam Hell Mode smile.gif
Cerb
Za Hell to ja podziekuje, jakbym mial jeszcze raz Bohana przechodzic i mialo by byc trudniej to zapewniam ze osoba z teamu tworzacego gre odpowiadajaca za AI zakonczylaby zywot u moich stop lezac spętana liną i z zacisnieta reklamowka na glowie, a z du.py wystawal by jej bagnet icon_twisted.gif .
Shadow864
CYTAT(Cerb @ 2 12 2007, 22:49) *
Za Hell to ja podziekuje, jakbym mial jeszcze raz Bohana przechodzic i mialo by byc trudniej to zapewniam ze osoba z teamu tworzacego gre odpowiadajaca za AI zakonczylaby zywot u moich stop lezac spętana liną i z zacisnieta reklamowka na glowie, a z du.py wystawal by jej bagnet icon_twisted.gif .

Czesto czytam takie komentarze i zawsze powtarzam to samo. Walka jest banlna bylo tylko troche pomsylec i zrozumiec system kontr. Cala zabawa polega na tym ze sie turlasz i jak bohan sie zatrzymuje zeby strzelic ty sie szykujesz. Poswiata powie ci jaki kolor pocisku poleci. W momencie kiedy pocisk w ciebie uderza czy sekunde wczesniej (juz nie pamietam )kontrujesz. Przy okazji co jakis czas wyrzuci go poza plansze i cos rozwali cialem a ty dostaniesz punkty . Pozdrawiam
zajebisty
Ja z Bohnem tez mnialem niesamowity problem pad byl w niebezpieczenstwie znam ten bol wiecej walczyc z nim nie chce wrzucam sobie do teraz bo ciagle gram jeszcze w ta gre poszczegolne chaptery i delektuje sie gra ...Generalnie Heavenly Sword to jedna z moich najlepszych gier na PS3 i tez nie rozumiem tych negatywnych opiny o tej grze ktora nie wiem skad sie bierze chyba z nie umiejetnosci gry.Shadow864 normalnie chcialbym widziec jak walczysz z Bohnem:)
albz74
CYTAT(Cerb @ 2 12 2007, 22:49) *

Oglądałeś odblokowane materiały 'Making of' - są na płycie - ten gościu jest Azjatą, więc zna się na rzeczy jak nikt biggrin.gif

W ogóle to polecam Hell Mode, jeżeli komuś było 'za łatwo' za pierwszym podejściem. Dużo więcej satysfakcji daje wymiataczom, choć sekwencje Kai robią się deczko zbyt ciężkie.

Respect dla Ninjas za zrobienie takiej gry, co prawda silnik nie chodzi jak te od Naughty Dogsów czy Insomniaców ale miejmy nadzieję, że w kolejnej odsłonie będzie właśnie perfect smile.gif
Cerb
CYTAT(za(pipi)isty @ 3 12 2007, 21:53) *
[...]Generalnie Heavenly Sword to jedna z moich najlepszych gier na PS3 i tez nie rozumiem tych negatywnych opiny o tej grze ktora nie wiem skad sie bierze chyba z nie umiejetnosci gry.

Tez nie rozumiem tego narzekania, nie wiem moze za duzy hype byl na te gre ? Przebrnalem przez caly ten temat i wystarczylo ze ktos rzucil haslo ze gra jest "be" bo jest krotka i zwalnia (pytam sie gdzie tak zwalnia i chrupie ?), reszta jak zahipnotyzowana poszla za nim. Ja osobiscie dostalem wiecej niz sie spodziewalem i jestem naprawde zadowolony.

@Shadow864
Dzieki za rady ale niestety nie skorzystam tongue.gif , obawiam sie o moje zdrowie psychiczne.
T0MEK
elo mam taki problem..
mam hevelny sword i nie moge go odpalic na ps3 pisze mi ze "you can not play this game on this output video"
mam zwykly tv nie hd.. o co chodzi? moglbys mi pomoc ?
gierke pozyczylem od kumpla..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.