Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Shadow864
Z tego co pamietam to te niebieskie tez sie odbija. Tylko czarnych sie nie da. Niebieskie to trzeba byc w speed , ogniste power , a czarne uciekac. Mozna tez odbijac pociski jak on chodzi po ziemi. Ja go tak zabilem . Caly czas uciekalem a jak widzialem ze zaraz strzeli to sie zatrzymywalem i przygotowywalem do odbicia pociskow. Smutne jest to ze pisze to juz z 5 albo 6 raz w tym poscie a i tak za 3 tygodnie znow ktos spyta jak go zabic
waldusthecyc
nie smuć się Shadow864 - każdy wie o odbijaniu pocisków, ale nie każdy (jak ja) poradzi sobie z timinigiem. Wczoraj zakończyłem grę - nareszcie. Faktycznie da się odbijać wszystko oprócz ptaków.

Mój bilans gry to niecałe 6h gra, i ponad 6h (!) główny masta...
zajman
Ja tylko dodam od siebie że bossowie w tej grze maja duże problemy kiedy biegamy naokoło i atakujemy szybkimi ciosami , co do odbijania pocisków to ja nie dawałem rady z tymi żółtymi ;]
filipekcipek
da sie odbijac ptaki!!!!!!!!!!!! L1 i kwadrat!!!!!!!!!!!
misiek
przeszedłem juz gierke ale mam 124/129 tych runów czy co to jest biggrin.gif nie wiem jak wykonać 3 na 3 w misji night atack przydałaby mi sie pomoc a i jeszcze ostatnie walki z bohanem jak wykonac tam 3/3 ?
Shadow864
CYTAT(misiek @ 22 01 2008, 12:03) *
przeszedłem juz gierke ale mam 124/129 tych runów czy co to jest biggrin.gif nie wiem jak wykonać 3 na 3 w misji night atack przydałaby mi sie pomoc a i jeszcze ostatnie walki z bohanem jak wykonac tam 3/3 ?

Bohan to kontrami jego pociskow plus zabijaj biegajacych zolnierzy a w misji to zabiajaj z kuszy bez missow , np zrob na ludziach z 60-70 punktow i pozniej zestrzel dwie urny wszystko bez missow a napewno ci sie uda. Pozdro
misiek
hehe dzięki wielkie ;d poskutkowało smile.gif)

zostało mit ylko 3 gwiazdka na whiptail tale czy jakoś tak ;/ tez nie wiem jak rozbijać fale ?
Cerb
O ile pamietam to szybkim stylem walki, czyli L1 i walimy w kwadrat.
mishka
w skrocie:
zbyt uproszczony gameplay (skakac nie mozna? litosci), za krotka iii...w zyciu bym nie dal 10/10 jak niektorzy tutaj...7/10 - niezla grafika, fajne animacje, niezly voice acting-z poczatku nawet jest frajda przy walkach.... pozniej takowej doznalem tylko przy fighcie z cala armia...ale to tak na chwile.... ogolnie spoko

ps. final boss... wiecie co mnie najbardziej denerwowalo? nie to ze jest "trudny" (bo nie jest, przeszedlem za 2 podejsciem) ...muzyka...ludzie, myslalem ze TV wywale przez okno... nie mogli dac jakiegos stylowego choru (cos a'la Sephirot w FFVII) ?
adamcky
Przeszedlem;]

Do gry nie podszedlem z gory. W du*ie mialem caly ten hype wokol gry, ocene HIVa w PE (bez urazy), oceny innych serwisow, nic niepokazujace demo czy opinie (pozytywne czy tez negatywne) na forach. Poprostu zaczalem grac...
i dawno juz tak nie gralem;]
System walki- ok. Ogolnie nie lubie slasherow bo sa schematyczne i monotonne po jakims czasie. Podobnie jest tutaj. Bez fajerwerkow. Brak skoku mi nie przeszkadza.
Fabula- no coz...;] Dawno zadna fabula mnie tak nie wciagnela. Tutaj najwyzsza ocena.
Podobnie za animacje i voice acting (no ale to chyba oczywiste).
Roznorodne misje oraz krotki czas gry nie pozwolily mi sie nudzic ani przez chwile.
Coz wiecej mozna o tej grze napisac... Polecam ja kazdemu uzytkownikowi PS3, poniewaz HS posiada (IMO) jedna z najlepszych fabul ostatnich lat!!
Oceny nie wystawie bo nie bawie sie w takie bzdury.
... to chyba wszystko na ten temat.
NARIKO GIMME YO PHONE NUMBER!! ;]
Ilona1973
Ja się obawiam że nie dam rady ukończyć tej gry.
Staram się jak mogę ale momentami ręce mi opadają...Jestem na etapie drugiej odsłony walki z tą syczącą dziwką sad.gif
Jeśli nie wezmę się ostro za naukę ciosów to polegnę na 100%.
Szkoda,że (gdzieś już widziałam tą opinię ) Nariko nie potrafi skakać.Wydaje mi się ,że to duży błąd ze strony twórców.Z przyzwyczajenia ciągle staram się podczas walki odskoczyć,co oczywiście kończy się ciosem w plecy wink.gif
Ogólnie gra mnie cholernie wciągnęła i podoba mi się fabuła.Szacun dla tych co ukończą lub ukończyli tą grę na 100% smile.gif
Yap
Ona jest niesłychanie prosta Ilona. Grunt to opanowanie blockbreaker'ów HSem i uników. Zostaw sobie również czary z energią na czarną godzinę. Jeśli jej jeszcze nie rozpracowałaś to wiedz, że kombinacje są bardzo ważne w HS.
Osobiście przed chwilą skończyłem gierkę i...nommmm, jest w niej taka specyfika, która potrafi przyprawić o zadumę. Scenki - fantastycznie zrealizowane i wyreżyserowane. Mimika twarzy i zachowanie bohaterów jest najlepsze w historii gier video imo. Jedyne co może denerwować to ostatnia walka, gdzie należy się niesłychanie napocić choć...a zresztą każdy kombinuje jak może. Nie będę walił spoilerami. Są emocje, jest feeling pola walki, panowie z Ninja Theory spisali się na medal.

Aha, należy grać na jak największym TV (osobiście testowałem 42" Full HD) i można spokojnie mówić o szczękopadzie. Wracam do poziomu Hell...
Ilona1973
CYTAT
Zostaw sobie również czary z energią na czarną godzinę

Nie wiem nawet o co chodzi w tym momencie i co do mnie piszesz smile.gif Jakie czary??? Czy ja o czymś nie wiem a mogłoby mi się przydać???

Przyznam,że nienawidzę w jakichkolwiek grach walk z bossami.
Daję radę w HS walczyć z wieloma żołnierzami, a jak przychodzi mi walczyć z bossem to zaczynają się schody.
Muszę trochę ochłonąć i podejść inaczej do tej gry.Wydaje mi się że maszowaniem niewiele wskóram,choć jak do tej pory najlepiej ten styl mi wychodził wink.gif

Tak jak pisałam wcześniej bardzo ujęła mnie fabuła i choćby dlatego postaram się ukończyć tą grę.
Filmiki faktycznie miażdżą i jak napisał Yap, sporo emocji wzbudza ten tytuł.
Dodam jeszcze że król Bohun to nikt inny jak aktor Andy Serkis ,który grał Golluma we "Władcy Pierścieni".
Jak dokładnie się przyjrzycie to widać to jak na dłoni.
Serkis to aktor o bardzo specyficznym głosie i mimice.Po prostu idealnie faceta dobrali.
Mr. Karma Clown
Dziś kupiłem HS i właśnie utknąłem na momencie kiedy Kai ma ocalić ojca Nariko... Trudno mi pisać tego posta nie używając wulgaryzmów, krew mnie już zalewa! Po pierwsze jeszcze nie przywykłem do Sixaxis'a (dziś kupiłem PS3), a po drugie wkurza mnie stosunkowo długie oczekiwanie na ponowne załadowanie się etapu...
No nic, pomęczę to jutro. Teraz wypróbuje Uncharted wink.gif
Snake_Plissken
@Mr. Karma Clown - jak Ci ciężko z wychyleniami pada, wyłącz je i wtedy strzałą kierujesz za pomocą gałki wink.gif
nightrunner
Mimo to radziłbym pomęczyć się trochę z tiltem - jak już załapiesz frajda jest dużo lepsza niż z gałek ! biggrin.gif

Akurat mi sterowanie tiltem podeszło bardzo, ale to może dlatego, że miałem wczesniej niezłą wprawkę w Super Rub'a'Dub tongue.gif
Mr. Karma Clown
Przespałem się z tym i przed chwila za pierwszym razem udało się smile.gif Niby mógłbym używać gałek, ale wole jednak oswoić się z nowym rozwiązaniem smile.gif
YETI
CYTAT(Ilona1973 @ 5 02 2008, 01:52) *
CYTAT

Nie wiem nawet o co chodzi w tym momencie i co do mnie piszesz smile.gif Jakie czary??? Czy ja o czymś nie wiem a mogłoby mi się przydać???

Dzbanki z energią, są porozmieszczana zazwyczaj w wrogach plansz, rozbicie takiego dzbanku równa się maksymalna energia.
Ilona1973
CYTAT(YETI @ 5 02 2008, 15:36) *
CYTAT

Dzbanki z energią, są porozmieszczana zazwyczaj w wrogach plansz, rozbicie takiego dzbanku równa się maksymalna energia.

To akurat wiedziałam ale myślałam,że chodzi faktycznie o jakieś czary smile.gif
W każdym razie dzięki za pomoc.
Mr. Karma Clown
Heavenly Sword zaliczone smile.gif Trochę za szybko, mam nadzieję, że ukaże się druga część.

Kilka luźnych spostrzeżeń:
Pokonanie Fox'a sprawiło mi znacznie więcej problemu walka finałowa. Od przeklinania zaschło mi w gardle, ale w końcu po ponad godzinie Latający Lisek nadawał się już tylko do cyrku Monthy Python'a wink.gif

Może się narażę, ale MOIM zdaniem Kai jest postacią znacznie ciekawszą [wygląd, charakter (pominąwszy fakt, że żadna z postaci HS nie jest specjalnie rozbudowana w tej materii)] niż główna bohaterka.

Dobrze, że fabula nie nawiązuje do żadnego z faktycznie istniejących państw bo mimo japońsko brzmiących imion postacie mówią pięknym angielskim (to nie sarkazm, naprawdę uważam, że glosy zostały dobrane idealnie).

Całość ciut przypomina God Of War. Oczywiście grafika, animacje itp. są na dużo wyższym poziomie, ale sam system gry podobny (wiem, wiem... nie ja pierwszy o tym piszę). Mimo wszystko dla mnie jest to rewelacyjna gra i będą ą rekomendował każdemu potencjalnemu nabywcy PS3 smile.gif
Yap
CYTAT(Ilona1973 @ 6 02 2008, 00:44) *
CYTAT

Nie wiem nawet o co chodzi w tym momencie i co do mnie piszesz :) Jakie czary??? Czy ja o czymś nie wiem a mogłoby mi się przydać???

To akurat wiedziałam ale myślałam,że chodzi faktycznie o jakieś czary :)
Mialem na mysli slowo "czara" w liczbie mnogiej. Wyszlo jak wyszlo... biggrin.gif .
Powalilas juz bitche czy nie? Staraj sie mocno bo cienko Cie widze przy ostatnim starciu wink.gif .
Ilona1973
CYTAT(Yap @ 7 02 2008, 00:56) *
CYTAT(Ilona1973 @ 6 02 2008, 00:44) *
CYTAT

To akurat wiedziałam ale myślałam,że chodzi faktycznie o jakieś czary smile.gif
Mialem na mysli slowo "czara" w liczbie mnogiej. Wyszlo jak wyszlo... :biggrin: .
Powalilas juz bitche czy nie? Staraj sie mocno bo cienko Cie widze przy ostatnim starciu :wink: .

Na razie nie mam czasu na dłuższe siedzenie przy konsoli.Chwilowa pauza.
Suczy jeszcze nie powaliłam,bo nie grałam w HS.
Zresztą o czym ja z Tobą rozmawiam jak przechodzisz gry na najwyższych poziomach wink.gif
Ja już jestem na to za stara wink.gif W każdym razie obiecuję,że poćwiczę i postaram się ukończyć ten tytuł.
Yap
Przestań...ja też nie jestem pierwszej młodości. W tym roku 31 na karku. Dasz radę. Tylko się nie zniechęcaj, rób uniki przed tymi falami a'la 'morze sie rozstępuje i Mojrzesz prowadzi swój lud po dnie' i Speed Snancem rozbijaj 'tsunami'. Później HS w łapę i lej ją aż padnie. I tyle. Pozdrawki.
Ilona1973
CYTAT(Yap @ 7 02 2008, 13:08) *
Przestań...ja też nie jestem pierwszej młodości. W tym roku 31 na karku. Dasz radę. Tylko się nie zniechęcaj, rób uniki przed tymi falami a'la 'morze sie rozstępuje i Mojrzesz prowadzi swój lud po dnie' i Speed Snancem rozbijaj 'tsunami'. Później HS w łapę i lej ją aż padnie. I tyle. Pozdrawki.

Przydatne te Twoje uwagi smile.gif
Miałam największy problem właśnie z falami.
Reszta wydawała mi się prosta. W sobotę dalej będę próbowała.
Shadow864
CYTAT(Ilona1973 @ 8 02 2008, 00:19) *
CYTAT(Yap @ 7 02 2008, 13:08) *

Przydatne te Twoje uwagi smile.gif
Miałam największy problem właśnie z falami.
Reszta wydawała mi się prosta. W sobotę dalej będę próbowała.

Fale mozesz rozcinac mieczami. Nie pamietam tylko ktore ktorym stylem. Zreszta jest to niezbedne jak chcesz zdobyc 3 runy w tej planszy. smile.gif Powodzenia
polaki899
fale ala tsunami to rozbijasz łańcuchem a te co w ciebie leca uciekasz poprostu w prawo lub w lewo w ostatniej chwili.
A jak ona juz pusci chyba 5 fal to sie meczy wtedy podbiegasz do niej i cos z miecza i tak w kółeczko tongue.gif az polegnie

Ilona1973
A napiszcie mi jeszcze tak dokładnie o co chodzi z maksymalną ilością runów.
Czasami udaje mi się zdobyć 3 sztuki ale raczej mam 1 lub 2. Ja mogę się jedynie domyślać,że pewnie zależy to od sprawnego załatwiania wrogów i jak najmniejszej ilości straty energii.
Czy te runy dają mi coś szczególnego?
Przygotowuję się na jutrzejszą walkę,więc muszę skrzętnie zbierać przydatne informacje wink.gif
Shadow864
CYTAT(Ilona1973 @ 9 02 2008, 00:11) *
A napiszcie mi jeszcze tak dokładnie o co chodzi z maksymalną ilością runów.
Czasami udaje mi się zdobyć 3 sztuki ale raczej mam 1 lub 2. Ja mogę się jedynie domyślać,że pewnie zależy to od sprawnego załatwiania wrogów i jak najmniejszej ilości straty energii.
Czy te runy dają mi coś szczególnego?
Przygotowuję się na jutrzejszą walkę,więc muszę skrzętnie zbierać przydatne informacje wink.gif

Nowe ciosy , i oblokowywuje arty z gry. Zdobywasz je nabijajc combosy i robiac kontry.
fredybizkit
Witam, mam problem z chyba ostatnim bossem w grze a mianowicie z Królem, jak go pokonac, bo juz od bluznienia tapeta sie odkleja mi w pokoju;p;p;p;p;p
Yap
Walka w moim przypadku była strasznie monotonna...
Żeby zablokować jego ciężkie ciosy przełączałem co chwilę na Power Stance (czy jak to się tam nazywa), jak tylko coś tam wywinął napierniczałem go podstawową bronią. I tak do znudzenia. Troszkę sztucznie jest zwiększony poziom trudności przez biegających wszędzie żołnierzyków, którzy przeszkadzają swoją obecnością w skupieniu sie na bossie. Owszem, czasem wchodzą ciosy z HS'a, ale na mój gust ma to miejsce na tyle rzadko, że lepiej przedłużyć walkę, ale mieć większą pewność, że cios wejdzie. A podstawowy mieczyk kroi go aż miło.
Uniki są nieodzowne. Ktoś jeszcze pisał o możliwości odbijania fal kruków...ja to zupełnie pominąłem. Ponoć ułatwia sprawę.
Ural
Dla mnie skandal wink.gif. Nie mogli umiejscowić fabuły wcześniej? Albo wskrzesić Nariko? Akurat postać w HS była idealna, nie jestem w stanie tego przeboleć... Sterowanie też było ok. No nic zobaczymy. HS choć krótkie, było świetne, więc trzymam kciuki.
Yap
Sterowanie bronią przy pomocy analogów? Że co, że niby będziemy machać gałkami? A ruchy zawodników to niby jak? Triggerami ermm.gif ? Być może chodzi o projectail'e, ale w jedynce również można było przyjąć taki tryb sterowania.
No nic. Sceptycyzm prowadzi do marazmu więc lepiej zaczekać...ten rok czy półtora sick.gif . Klimat jedynki wart był wszystkiego więc dwójki tyż nie spindolą.
grzes_l
Spoko, mysle ze 10 lat pozniej Kai bedzie niemal rownie boska jak Nariko wink.gif
A potem sie wskrzesi Nariko biggrin.gif
theGrimReaper669
''Głównym bohaterem będzie wojownik – mężczyzna oraz znana z pierwszej części gry Kai''

jes,jes,jes tylko zeby ten sam voice acting byl <zboczony>
RYU25
Ja jestem ostro zawiedziony ze nie bedzie Nariko...Naprade szkoda
YETI
Sony wykupiło prawa do HS, co może oznaczać, że za drugą część będzie odpowiedzialny inny developer!
http://www.ps3site.pl/ninja-theory-multiplatformowe
Krakers
Nie mam czasu i ochoty przeszukiwać tego liczącego 70 stron tematu, więc zadam moje pytanie tutaj:

Czy na misję "Bohan's Army" (początek 5 chaptera) na Hell Mode jest jakiś sposób czy jej po prostu się nie da przejść? Za każdym strzałem trafiam w słabe punkty katapult lub w ich osłonę, a i tak zawsze jedna z nich rozwali mi ścianę...
XM16E1
Precyzja , fart ale przede wszystkim MUSISZ uważac na te beczki z ogniem turlające się po ziemi bo to one wszystko psują
Luknij ten filmik , gościu dobrze to przedstawił
http://pl.youtube.com/watch?v=wNYxDr3Fssg
Krakers
Dzięki wielkie, teraz tylko walka z Bohanem i Hell zaliczony wink.gif
estel
Wiem, ze odswiezam troche stary temat ale dopiero co mialem okazje skonczyc to dzielo sztuki. Tak, dzielo sztuki. Dla mnie ta gra zdecydowanie warta jest dyszki. To NIE jest chodzona bijatyczka. To wspaniale wyrezyserowana historia ze wzruszajaca fabula... Cos niesamowitego. Jestem pewien, ze nigdy tej gry nie sprzedam i bede do niej wracal co jakis czas. Jak do kazdych malych dziel sztuki...
theGrimReaper669
CYTAT(estel @ 24 05 2008, 01:44) *
Wiem, ze odswiezam troche stary temat ale dopiero co mialem okazje skonczyc to dzielo sztuki. Tak, dzielo sztuki. Dla mnie ta gra zdecydowanie warta jest dyszki. To NIE jest chodzona bijatyczka. To wspaniale wyrezyserowana historia ze wzruszajaca fabula... Cos niesamowitego. Jestem pewien, ze nigdy tej gry nie sprzedam i bede do niej wracal co jakis czas. Jak do kazdych malych dziel sztuki...

HS to bardzo dobra gra ale na 10 nie zasluguje.Moze jak emocje opadna to zauwazysz pewne mankamenty.
estel
Jedynym mankamentem jaki jestem w stanie zauwazyc to czas gry. Zdecydowanie za krotko, chociaz intensywnie.

Edit: No i poziom trudnosci. Zginalem 2 razy. Raz na foxie i raz przy tej armii co trzeba 500 killsow miec (strzelilem raz z bazooki, stwierdzilem ze za latwo i poszedlem ciachac mieczami, a potem nie wiedzialem jak wskoczyc na katapulte ;p ). Poza tym zadnych trudniejszych miejsc nie uswiadczylem.
mczaper
Nigdy nie mów "nigdy"
A są to słowa jednego z pracowników Ninja Theory i odnoszą się do kontynuacji Heavenly Sword.
http://www.kikoo.pl/news/914-1/Nigdy-nie-mow-nigdy/
VViking
Jak przejść level w którym Nariko musi sparaliżować przeciwników na arenie, zamiast ich zabić? Cały czas ich rozwalam i zawsze mam zero gwiazdek za ten poziom. Trzeba rzucać w nich tymi owocami co się walają po arenie, czy jak? Może i odpowiedź na to pytanie już się przeiwnęła gdzie spo drodze, ale na serio nie chce mi się czytać grubo ponad 1000 postów żeby to znaleźć. Help me? starwars.gif
Snake_Plissken
Musisz kontrować ich ciosy, naciskając potem pojawiający się przycisk (np. X lub O).
Dabman
Mam pytanie, ogolem gra mi sie nie podoba w ogole, wlosy to juz w ogole porazka, lecz jakos proboje sie przeolec, tu jest kolejny problem, czesto sa te skoki animacji? gra czasem chodzi ok 15fps, nie wiem czy to ustawienia konsoli maja cos do zeczy ( jak w assassin's creed ) czy jest to poprostu "wada" gry?
HikiQmori
CYTAT(Dabman @ 29 05 2008, 10:07) *
Mam pytanie, ogolem gra mi sie nie podoba w ogole, wlosy to juz w ogole porazka

Porażka, naprawde? Moim zdaniem włosy Nariko to jedyny w pełni udany element gry happy.gif .
Dabman
ta gra ogolem ma taki tragiczny framerate?
XM16E1
Czy ja wiem , umnie jakoś nie było widocznych spadków animacji ( może małe , żadko ).
Co do gry to dla mnie wielka klapa , nie wiem czym się ludzie w niej podniecają.System walki strasznie padaczkowaty , fabuła też taka rewelacyjna nie jest , czas gry zostawia wiele do życzenia i tylko grafa ratuje co nie co.Przeszedłem ją 2 x i sprzedałem.Niech kto inny się z nią męczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.