Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Trzcina
Yeti co ty w ogole smolisz za bzdury? O_o

NA tych fotkach NIC nie widac. Sa wielkosci ekraniku do psp a ty gadasz ze sa lepsze i ladniejsze niz oficjalne 1024x768 wziete z filmikow HD? Puknij sie czasem w czolo nim napiszesz takie rzeczy...

Poza tym te screeny NIC nie pokazuja... Wszystko to co juz bylo, wiec po co je w ogole pokazywac?

Chyba ze ty NAPRAWDE uwazasz ze one sa lepsze od tego co juz bylo? O_O
YETI
IMO te wczesniejsze screeny prezentuja sie lepiej, sa znacznie ostrzejsze niz np. to
http://images.playsyde.com/gallery/public/3718/644_0004.jpg
przeciez to widac gołym okiem
IMO
Trzcina
Ale NIC w tym dziwnego ze sa ostrzejsze skoro sa 5 razy mniejsze?

Na tych nowych screenach nic nie widac, a obrazki ktore prezentuja podobna ostrosc i kolory widac bylo na filmiku chociazby z playsyde (oczywiscie tym w HD).

Imo jest to troche bez sensu (pokazywanie takich screenow) ale nie jest zabronione ;]
Memory
Preview - Heavenly Sword - Q&A with Ninja Theory

http://www.gaming-age.com/cgi-bin/previews...e=heavenlysword
estel
CODE
5. Can you tell us a bit about some of the weapons we'll be getting to grips with in the game?
Your main weapon is the Heavenly Sword itself. It comes in 3 stances which you can switch between on the fly to create your own combos and fighting style.

Speed Stance has the sword split into two blades. It's fast, technical and has a lot of depth to it. It is good in one-on-one fights against skillful opponents.

Power Stance has the sword blades join to form one huge powerful sword. It is slow and powerful and great against tougher enemies or to break enemy defenses.

Range Stance has the sword blades extend from its handles with chains. It is the weakest of the three but it covers a large and wide area. It is great for taking out lots of enemies or knocking them into the air for follow-on aerial combos. It can also be used to sweep debris at enemies.

Then there are the tables, barrels, bowls, and all the enemy weapons which you can pick up and throw around with Aftertouch controls. You can even knock enemies out and Aftertouch them into other enemies.

Now all of the above can be mixed and matched freely during combat but it is still surprisingly easy to get to grips with. Mastering combat is another matter.

@Trzcina
Mowilem, ze bedzie malo broni :~)
Trzcina
Malo broni to zle powiedziane. Wlasciwie to jest jedna bron, ktora moze zmeiniac stance (-_-)q.

Zawiodlem sie na tym elemenecie, liczylem na duzo wiecej.

Estel ty nei mowiles tylko wykrakales tongue.gif

Mam nadzieje ze mimo wszystko jednak dodadza conieco od siebie, a jesli nie to lipa...
YETI
NT juz kilka razy mowiła ze ich system walki jest lepszy niz w Ninja Gaide wink.gif
zobaczymy co z im z tego wyjdzie

jeden nowy arcik

12. How would you sum up Heavenly Sword in one sentence?
I don't know! How about: "The best action movie you have ever played"?

oby to sie sprawdziło smile.gif
Trzcina
Co tam ninja gaiden, byleby byl lepszy od DMC. Ten z NG nei daje zadnej swobody i na dluzsza mete jest imo nudny (podkreslam IMO).

Freestyle'u z DMC nic nie przebilo do tej pory, ale mam nadzieje ze z mozliwoscia zmieniania broni w czasie rzeczywistym HS chociazby stanie w szranki...
styxq
QUOTE(YETI @ 28 07 2006, 23:09) *

NT juz kilka razy mowiła ze ich system walki jest lepszy niz w Ninja Gaide wink.gif
zobaczymy co z im z tego wyjdzie

jeden nowy arcik

12. How would you sum up Heavenly Sword in one sentence?
I don't know! How about: "The best action movie you have ever played"?

oby to sie sprawdziło smile.gif

IMO gaidena to chyba jeszcze przez dłuuuugi czas nic nie pobije ( trza czekac na gaidena 2 tongue.gif) przechwalaja sie i tyle. jedna bron hmm troche smieszne, chociaz moze to wypali. freestylowych systemow walk nie pochwalam sa za bardzo chaotyczne. niemniej wyczekuje tej gry z wielką ciekawoscią, narazie tyle wink.gif
Trzcina
Lol... nie sa chaotyczne tylko trudne do efektownego i efektywnego opanowania... DMC zdecydowanie nie jest chaotyczny, za to pozwala na takie rzeczy glowa mala...
estel
Coz. Mi nie zajelo duzo czasu opanowanie systemu walki, zeby nabijac spokojnie stylisha :~) Mi o wiele bardziej podszedl system walki z NG niz z DMC. DMC byl efektowny, a NG efektywny hyh.gif Co nie zmienia faktu, ze wyglad niektorych akcji z DMC dawal rade (nie w sensie pojedynczych ruchow, tylko calych combosow).
Soul
O czym my tu wogule rozmawaimy system walki z NG zaciaga na sniadanie ten z DMC ,Trzcina o czym Ty tu wogule piszesz nie daje swobody ,nudny LOL laugh.gif cos zamalo grales w ta gre jedno razowe przejscie tej gry na normalu o niczym nie swiadczy :f nom ale jak wspomniales jest to Twoja opinia dry.gif ktora ja moge skomentowac i posmiac sie z niej ninja.gif niech wyjdze ten HS to wtedy bedzie mozna pisac Yeti co ma lepszy system walki ten z HS jest duzo bardziej efektowny gra bedzie tez duzo nowsza wiec jestem dobrej mysli zobaczymy jak to bedzie w praniu.....pozniej nadejdzie Ninja Gaiden 2 i wszystko wroci do dawnych czasow hyh.gif peac icon_twisted.gif
Trzcina
Ty soul nawet napisac porzadnie, tego co chcesz przekazac, nei potrafisz ;] Wiec twoje zdanie nie za bardzo sie liczy...

Ale skoro juz zaczelismy ten offtop, to zakoncze go dodajac od siebie dwa slowa.

Oczywiscie gralem na poziomie normal i nie chcialo mis ie tej gry skonczyc. Oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze nie poznalem wszystkich mozliwosci systemu, nei zmiania to faktu ze przy freestylu, cancelach oraz realtime'owych zamianach broni z DMC ten system WYDAJE sie byc mietki jak papier po sledziach smile.gif Jest to oczywiscie moja opinia, ale wymyslilem ja sobie po par/nastu godzinach grania w ten tytul.

Kwestia zas samej gry to zupelnie inna sprawa nad ktora tutaj nie bede sie rozwodzil.

Prosilbym zebysmy nie wracali do tego tematu wiecej, a jesli ktos potrzebuje sie wypowiedziec to prosze bardzo o zalozenie tematu 'DMC vs NG - co twoim zdaniem jestlepsze i dlaczego - rzeczowa dyskusja'. Czy cokolwiek w ten desen. smile.gif
YETI
nowe atworki wub.gif
http://playsyde.com/news_3257_en.html
Pyton
wow lokacje beda do(pipi)ane na maksa wink.gif o ta gre jestem spokojny(grafa) byle gameplay był na poziomie a bedzie hit tongue.gif
Ryo-San
GC 2006 Trailer
Miooooooooooooooooooooooooodzio

http://media.ps3.ign.com/media/700/700186/vids_1.html
YETI
czytałem ze to jest stary trailer (E3)
zassał to ktos ?
edit
to jest stary trailer z E3 ("główny zły"... icon_twisted.gif )
Ryo-San
kurcze to nawet nie wysilili sie zeby pokazac jakis nowy trailer;/
a jesli chodzi o ten trailer to kurcze musialem jakos przegabic go wczesniej - no ale tak czy siak jest zajebisty - ten tytul musi zarzadzic...

szkoda tylko tych 30fpsow;/ w takich grach o 60 az sie prosi...
YETI
Ryo GC to nie TGS confused.gif

A tu takie porównanie

zdjecie z tego trailera

zdjecie z prezentacji z E3

I jeszcze dwa

trailer

E3

Widac roznice gołym okiem, ciekawe jak gra bedzie prezentowała sie na TGS wink.gif
Trzcina
Moze jestem dziwny, ale mi sie duzo bardziej podoba stonowana kolorystyka pierwszych screenow... Chyab ze o to chodzilo caly czas, a ja zle zrozumialem ze to drugie screeny maja byc lepsze.

Anyway, ten trailer jest nowy, nie bylo go ostatnio. Chociaz oczywiscie nie zawiera praktycznie nic nowego.
YETI
QUOTE(Trzcina @ 26 08 2006, 16:04) *

Moze jestem dziwny, ale mi sie duzo bardziej podoba stonowana kolorystyka pierwszych screenow... Chyab ze o to chodzilo caly czas, a ja zle zrozumialem ze to drugie screeny maja byc lepsze.

Anyway, ten trailer jest nowy, nie bylo go ostatnio. Chociaz oczywiscie nie zawiera praktycznie nic nowego.

Po pierwsze...ten trailer jest stary (z maja) po drugie te drugie screeny sa lepsze, przeciez to widac gołym okiem (podłoze!!! postacie!!!)

PS. Jestes dziwny wink.gif
Trzcina
Nawiaze jeszcze do tych screenow. Bo to porownanie mna poruszylo wink.gif

Oczywiscie te nwoe screeny zawieraja wiecej elemntow. Podloze jest bardziej szczegolowe itd itp... Ale tutaj chodzi bardizej o design. Te drugie screny maja zbyt duze nasycenie kolorow, wszystko sie zrobilo... jakeis takie pseudopastelowe.

Z kolei te pierwsze screeny 'bardziej szaro-bure' sa imo troche bardziej realistyczne. Podloze nie wyglada jakby bylo zrobione na witrazu i nie swieci sie tak strasznie. No i w efekcie jakos mi pasuje bardziej... A moze pozwola wybrac w jaki sposob ta gra ma 'wygladac'? tongue.gif
Hela
Kyle Shubel na łamach magazynu Gameinformer potwierdził, że gra Heavenly Sword pojawi się na Tokyo Game Show 2006 w formie nowego, grywalnego dema.

http://www.gameonly.pl/newsy/9802
estel
Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale gra wygladaka tak jak na drugich screenach, po czym ostatni trailer pokazuje nam gre wygladaja jak na pierwszych screenach. Czyli gorzej. Chyba o to chodzilo hyh.gif
YETI
o to chodzi smile.gif
YETI
Wywiad z Ninja Theory
http://www.dailygame.net/news/archives/005954.php
YETI
http://img150.imageshack.us/img150/5093/ssssis4.jpg
wink.gif

Wie ktos czy na TGS zaprezentowali nowe demo?

http://xs306.xs.to/xs306/06385/HSTGS_16.jpg
ten wybuch wyglada swietnie ninja.gif
Gemi
Ale juz ziemia i zbocze jakiejs gory nie wyglada tak swietnie smile.gif
Hela
QUOTE(YETI @ 22 09 2006, 09:24) *
Tylko co ona trzyma w lapach? Bazooke? ;/ Bo skads ten wybuch musial sie wziac.
YETI
Tak bazuke (pierwszy trailer z E3'05) i wszytsko jasne smile.gif
Hela
QUOTE(YETI @ 22 09 2006, 11:18) *

Tak bazuke (pierwszy trailer z E3'05) i wszytsko jasne smile.gif

To jesli o mnie chodzi gra jest juz na lekko straconej pozycji. Wkur.wiaja mnie takie pomiesznaia klimatow ala np. Ninja Gaiden.
Trzcina
Zgadzam sie z hela. Jak brzmi tytul? Heavenly Bazooka czy Heavenly SworD? O_o

Nie podoba mi sie taka zagrywka...
Obsolete
Hm..zapomnialem o tym motywie z zeszlorocznego trailera;/ do tej pory HS jawil sie troche jak gra rodem z "Przyczajonego tygrysa...", czy "Hero", a ta bazooka troche tu nie wspolgra;] Moze bedzie wiecej elementow na modle steampunka (design bazooki jest dosc nietypowy), do tej pory takich, ani w artach, ani na screenach, czy filmikach nie bylo.
Natomiast jezeli ma to byc na zasadzie - klimat powyzszych filmow + bazooka to troche nie ten teges;f

Chyba, ze gra bedzie ultra miodna, a krew po takim strzale bezie sikac na lewo i prawo, podobnie jak roznorakie czlonki..to wtedy takimi duperelami jak dziwne realia, nie bede sie przejmowal.
YETI
Sadze ze bazuka bedzie uzyta pewnie tylko w tych fragmentach gry gdzie przeciwnikow bedzie baaaaardzo duzo (trailer E3'05)
YETI

oficjalne pudełko gry (kozak okładka hyh.gif)
YETI
jeden nowy screen
http://gaming-age.com/previews/ps3/heavenlysword/17.jpg
Sarge
Zwróćcie uwagę na synchronizację ust z wypowiadanymi kwestiami na trailerze z TGS - ten element naprawdę dobrze wygląda i oby to stawało się już normą w grach na next-geny...
estel
Ma mine jak malpa, ale tyleczek fajny ^^
YETI
ona sobie gwiżdże wink.gif
TaKeShiX
QUOTE(YETI @ 29 09 2006, 17:20) *

ekhm.... chyba zdmuchuje dymek ze "pistoleciku"
YETI
zartowałem z tym gwizdaniem wink.gif

PS. Ten "pistolecik" ma fajny desing ^^
McDrive
QUOTE(TaKeShiX @ 29 09 2006, 17:40) *

QUOTE(YETI @ 29 09 2006, 17:20) *

ekhm.... chyba zdmuchuje dymek ze "pistoleciku"

Patrząc na dym na zdjątku to raczej masz racje.
Trzcina
Ok... przestancie spamowac.
Don_Pedro
Heavenly Sword w 2007

http://www.next-gen.pl/index.php?option=co...iew&id=1277
YETI
Przeciez juz po E3 Ninja Theory ogłosiło ze ich najnowsza gra trafi do sklepow gdzies w okolicy marca 2007 (oby zdazyli na premiere PS3 w Europie...juz bedzie swietny tytuł startowy hyh.gif )
Er_WolvEr
Z tego co przeglądałem Tych Screenów nie było

IPB Image

IPB Image

No i reszta
http://i69.photobucket.com/albums/i50/Dorf...%20Sword/16.jpg
http://i69.photobucket.com/albums/i50/Dorf...%20Sword/17.jpg
Colio
Oblukałem właśnie trailer z TGS ukazujący styl walki, który trochę mi nie przypasił.
Oczywiście ruchy są doglancowane, ale fizyka już nie bardzo. Tzn. po części nie bardzo, bo jest pare oczogwałtnych zagrań, maksymalnie realistycznych, ale trochę to głupkowato wygląda-babka macha nożykiem w górę, a kolo bez kropli krwi wylatuje na 5 metrów wzwyż robiąc świdry. Pół biedy gdyby to wygladało jakoś efekciarsko, ale nie, wygląda bardziej jak zagrywa z przerysowanego japońskiego slashera z nindżasami i takimi tam. O właśnie krew....dużo urokliwiej by było jakby tryskało troche juchy, jakieś systemy obrażeń na ciałach przeciwników-w końcu to next genowy must have ma być, nie? I jeszcze odnośnie ciosów-troche tandetnie wyglądają te machanki, bohaterka spogląda naraz we wszystkie strony świata, jakieś smugi, ogólnie kojarzy się z jakimś mashującym 10 latkiem, rozwalającym za pomocą Yoshimitsu mistrza Polski w Tekkena biggrin.gif
Bazuka ma pikny design, może wyjdzie z tego jakiś bombowy tygiel kulturowy, ale narazie "trochę" psuje efekt.
Mimo wszystko czekam z drżącymi łapami na nowe trailery....

Wybaczcie prostotę i dosłowność posta, nie mam na to wymówki tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.