Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
YETI
Te screeny juz były (wyszły podczas TGSu)
YETI
Heavenly Sword inspired in Virtua Fighter and Soul Calibur

"We needed to do one-on-one combat, group combat and army combat," said lead programmer SaiTong Man. "Our main inspiration was Virtua Fighter and Soul Calibur… Our hero has three stances, but we decided to make each enemy a different stance. This makes the player think about the stance they need to be in to survive the encounter."

dobra wiadomosc ^^

PS. wiadomosc znalazłem na innym forum, była podana w takiej formie...bez linka.

i kolejna swietna wiadomosc, gra bedzie smigała w 60fps!
http://uk.gamespot.com/ps3/action/heavenly...tml?sid=6159278
Trzcina
The game, as has been seen from previous videos and demos, will be fast paced--Midgely confirmed that the animations will be running at 60 frames per second, while most games today run at 30. He added that there will also be a slowing effect within the game, which may work out something like 'bullet time,' now common in games.

No to JEST nie tylko swietna, ale wrecz REWELACYJNA wiadomosc biggrin.gif

60 fps, to jest wlasnie to po co kupuje sie konsole... tongue.gif No i oczywiscie swietne gry ;]

A tak na powaznie, to jedyne cze4go tej grze brakowalo to wlasnie tego... rewelacja i olbrzymi plus w moich oczach.
Pyton
60fps to bedzie cos... smile.gif mam tylko pytanie które niedaje mi spokoju a mianowicie czy bedzie blood i cwiartowanie ludzi? ninja.gif
McDrive
QUOTE(Pyton @ 6 10 2006, 06:56) *

60fps to bedzie cos... smile.gif mam tylko pytanie które niedaje mi spokoju a mianowicie czy bedzie blood i cwiartowanie ludzi? ninja.gif

Na 90% NIE... Co mnie cieszy i to bardzo.
Pyton
QUOTE(McDrive @ 6 10 2006, 15:12) *

QUOTE(Pyton @ 6 10 2006, 06:56) *

Na 90% NIE... Co mnie cieszy i to bardzo.

hmm skoro ta gra jest na next gena to powinna dawac troche realizmu dry.gif co mnie juz denerwuje w tegu typu produkcjach tak samo jak tekken(itp) złamac reke i nic sie niestało ehhh closedeyes.gif
YETI

Cos mi sie wydaje ze to nowy stroj Nariko ;P
KILL
skad to masz ?
McDrive
<YETI>jakby ci to delikatnie powiedzieć... To są rendery z 2003 roku
YETI
Nie wiem czy było, ale tu macie trailer z 2003 (gra byl zapowiedziana na X-boxa)

Heavenly Sword Concept Trailer 2003
http://youtube.com/watch?v=iN6FlIcZEjE

Pod koniec filmiku macie pokaz bullet-time, na tym filmiku wyglada to swietnie, ciekawe jak to bedzie prezentowało sie na PS3 icon_twisted.gif
Fajny patent z bieganiem po wodzie (Hero?) ciekawe czy to znajdzie sie w grze?
Jak M$ pozwolił sobie wyrwac tak swietnie zapowiadajacy sie tytul (juz z tego trailera bije swietny klimat)
YETI
Heavenly Sword. inteview with Nina Kristensen
http://www.playbeyond.jp/main.html
YETI
Jeden nowy art

Ficuś
Nie wie ktoś co się stało z demkiem ,które miało być pokazane na TGS?Jak wiemy Sony zapowiadało grywalnego HS ale w ostatniej chwili się nie pojawiło(dali stare demko z E3) tłumacząc ,że chwile przed imprezą odkryli jakiś błąd w tym demku...........minęło gamer's day ,premiera Ps3 za pasem a nowego demka nie widać.... sad.gif
YETI
Trudno powiedziec, premiera gry zapowiedziana jest na marzec, oby gra nie dostała jakiegos poślizgu (jak LAIR czy WarHawk)
Mocno licze na ten tytuł, bo zapowiada pogromca God of War.
Deadeye
QUOTE(YETI @ 9 11 2006, 23:51) *

Mocno licze na ten tytuł, bo zapowiada pogromca God of War.

z tym to bym nie przesadzal smile.gif gra zapowiada sie bardzo dobrze, ale god of war to klasa sama w sobie i latwo jej pobic nie bedzie ;] ile widzielismy juz pogromcow gta ;]
McDrive
QUOTE(Ficuś @ 9 11 2006, 23:49) *

Nie wie ktoś co się stało z demkiem ,które miało być pokazane na TGS?Jak wiemy Sony zapowiadało grywalnego HS ale w ostatniej chwili się nie pojawiło(dali stare demko z E3) tłumacząc ,że chwile przed imprezą odkryli jakiś błąd w tym demku...........minęło gamer's day ,premiera Ps3 za pasem a nowego demka nie widać.... sad.gif

Niech nie bawią sie w dema tylko na Full'u koncentrują.
YETI
Zdaniem IGN gra wystartuje w marcu, czyli na EUROPEJSKA premiere hyh.gif
http://ps3.ign.com/articles/745/745238p1.html
YETI
Heavenly Sword Scenery
http://www.youtube.com/watch?v=5Z3lI3330CE...ted&search=

Nie wiem czy było, ale tu macie roznego rodzaju miejscówki.
jasiumaster
Jaaaaaaaaki bajeeeer. Nareszcie coś nowego! Dodali krew:)smile.gifsmile.gif I nieźle prezentuje się pole bitwy. Trzymam kciuki aby ta gra okazała się wielką icon_twisted.gif
AbraHAM
screeny slabej jakosci ale widac ze niektore tekstury na ostatnim screenie wolaja o pomste do nieba confused.gif dajcie spokoj to ma byc Power, mam nadzieje ze to jakas wersj alfa albo screeny zdeformowane ...
YETI
QUOTE(AbraHAM @ 5 12 2006, 10:47) *

screeny slabej jakosci ale widac ze niektore tekstury na ostatnim screenie wolaja o pomste do nieba confused.gif dajcie spokoj to ma byc Power, mam nadzieje ze to jakas wersj alfa albo screeny zdeformowane ...

laugh.gif
wiedziałem ze ktos napisze ze gra ma słabe tekstury (na podstawie jak sam okresliłes słabej jakosci scanów hahaha.gif )

Gra ma swietna grafike i posiada swietne tekstury, skad wiem? nie pisze tego na podstawie marnej jakosci scanow czy screenow tylko na podstawie relacji z IGN, GS czy N+.
AbraHAM
QUOTE(YETI @ 5 12 2006, 09:40) *

laugh.gif
wiedziałem ze ktos napisze ze gra ma słabe tekstury (na podstawie jak sam okresliłes słabej jakosci scanów hahaha.gif )

Gra ma swietna grafike i posiada swietne tekstury, skad wiem? nie pisze tego na podstawie marnej jakosci scanow czy screenow tylko na podstawie relacji z IGN, GS czy N+.

No dobra mniejsza z teksturami , wiadomo jak prezetuje sie gameplay ? , na tych skanach z tego magazynu nie zadali pytania jak bedzie sie przedstawiac gameplay, system rozgrywki , zapowiada sie przepieknie ale czy to wystarczy zeby ta gra nie stala sie monotonna bijatyka ...
Er_WolvEr

QUOTE(AbraHAM @ 5 12 2006, 11:44) *

zapowiada sie przepieknie ale czy to wystarczy zeby ta gra nie stala sie monotonna bijatyka ...

Hu(j)śtawka smile.gif

Podobno niedługo będzie demo HS w PLAYSTATION STORE (info YETIego chyba pod PS Store), pokazywano już przedtem małe traileriki, jak dobrze pamiętam stylistyka zwariowanego Kratosa w kobiecej postaci smile.gif (uogulnienie!). Infa jest też troche np w jakiś starym N+sie i PSXach.

Za dużo kasy w to łądują by było ,,monotonną sbijatyką", no nie przesadzaj smile.gif
YETI
Premiera 6.03.2007r ???
http://www.gamespot.com/ps3/action/heavenlysword/index.html

ehh, oby, oby!
To by była kolejna gra z ktora bym wyszedł ze sklepu wraz z PS3 smile.gif
the_m
Kurcze ta gra zarzadzi. Co do daty wydania to chyba Sony próbuje sie zrehabilitować w Europie szykujac prawdziwe hity na start systemu na Starym Kontynencie, nprawde skutecznie im wychodzi odciaganie mnie od kupna XO jeszcze wyjdzie na to ze pierwsze kupie ps3 czego w ogole nie zamierzalem ale mozliwe ze dam sie skusic i jakos wysuplam te 2,5k tongue.gif

HS imo walnie z grubej rury i zgaduje ze uzyska miano system-seller tak jak Gears of War biggrin.gif

Juz sie moge doczekac mam nadzieje ze ta gra bedzie miala jeszcze wieele ficzersow o ktorych nikt nic nie mowil i zaskoczy jakims milym multi (vs.?)
YETI
Pozwole sobie zacytowac post McDrive z forum N+

QUOTE("McDrive")
Z cyklu: niewielkie ale cieszy

Przypatrzcie się palcom lewej dłoni Nariko

Obrazek

cool.gif
AbraHAM
chyba sie ruszaja , ale mowie chyba bo nic wiele na tym gifie nie widac
Deadeye
QUOTE(AbraHAM @ 3 01 2007, 18:21) *

chyba sie ruszaja , ale mowie chyba bo nic wiele na tym gifie nie widac

widac taki fajny ruch paluszkow, tylko poczekaj az ci sie caly gif zaladuje (zebys nie ogladal tego w slow motion tongue.gif )
ogolnie animacja to cos, czego nie zauwaza sie na pierwszy rzut oka, ale dzieki next-genom ona rowniez moze wejsc w kolejny etap ukazujac duzo bardziej realistyczne ruchy postaci smile.gif
Don_Pedro
Kurna, musze to z lupą obejrzec bo nic nie widze sad.gif

A tak na powaznie to kurna czekam na jakies nowe info o Haevanly od Sony... doczekam sie?
YETI
QUOTE(Don_Pedro @ 3 01 2007, 20:56) *

A tak na powaznie to kurna czekam na jakies nowe info o Haevanly od Sony... doczekam sie?

Prosze bardzo, oficjalna strona PLAYSTATION3
http://www.us.playstation.com/PS3/Games
Musicie kliknąc na UPCOMIN GAMES...data wydania... 6 marzec
smile.gif

Teraz czekam na oficjalne oswiadczenie Ninja Theory.
YETI
List of games releasing in US :

29 January : Sonic
12 February : FEAR
19 February : Virtual Fighter 5
26 February : The Elder Scrolls IV: Oblivion
27 February : Motorstorm
06 march : Heavenly Sword
19 march : Tom Clancy's Rainbow Six&reg; Vegas

Wiec coraz bardziej prawdopodobne ze gra jednak bedzie miala swoja premiere na poczatku marca. Na jutrzejszej konferencji sadze ze dowiemy sie cos wiecej.

PS. Zdaniem gamepro. jutro mozemy sie spodziewac pokazu HS ^^
the_m
PS. Zdaniem gamepro. jutro mozemy sie spodziewac pokazu HS ^^

Jakis czas temu gdzies czytalem (IGN? albo jakies skany) o jakims prywatnym pokazie HS (1levelu albo paru) za posrednictwem Ninja Theory moze to wlasnie to pokaza na CES. Swoja droga chyba i tak to nic nie zmieni wiekszosc uwaza ta gre za wielka wiec co by nie pokazali to i tak hype wokolo tej produkcji jest duzy i na bank ona sie dobrze sprzeda wink.gif

Chcialbym tam byc i pograc w to demo (o ile w ogole bedzie), mam nadzieje ze jeszcze czyms zaskocza nas panowie z NT - licze ze powala wielu na kolana smile.gif w ogle to ...to JA CHCE W TO POGRAC!!! i juz... puzno jest ;P
Ćwieku
QUOTE(YETI @ 11 01 2007, 18:33) *

Klimatyczny stuff, ciekawy design. Lokacje w grze powinny ciekawie kontrastowac swoim pieknem z krwawym mayhemem sianym przez naszą heroine closedeyes.gif
YETI
Sony rep says Heavenly Sword release date was a mistake
http://www.gamesradar.com/us/ps3/game/news...322152838527049

Ciekawe na kiedy Ninja Theory sie wyrobi.
YETI
Okladka, mozliwe ze to fake, ale jest swietna.

I teraz smutan wiadomosc, według EGM gra pojawi sie późną jesienia confused.gif
Mam nadzieje ze ta plotka sie nie potwierdzi.
Ćwieku
No na taki cover bym sie nie pogniewal... miodzio. A ze fake to chyba pewne-logo SCE jest zasloniete troche (znaczy sie napis pod nim)...
Zeusek666
Sliczna..... ekhem.... okladka lecz zaczynam sie inrytowac.
Czekaj na ps3, czekaj na gry to wkoncu kiedy ta machina ruszy...
Ryo-San
tylko ze jak gra uderzy pozna jesienią to będe wręcz pewny ze będzie to killer app - wole poczekac i dostac totalnego wymiatacza. IMO marcowa premiera to mimo wszystko troszke za wczesnie. Nie chcialbym zeby Sony naciskalo na NT zeby wyrobili sie na europejski launch..to moze grze tylko zaszkodzic.
Jakim
Swoja drogą, słyszałem że podczas CES miało pokazać się jakieś demo czy cuś. Z tego co widzę nic nie widać.

Co do przesunięcia daty. Szkoda, bo byl by to pierwszy tytuł, który bym kupił z konsolą. A tak pozostaje czekać do jesieni.
Hela
Skany:
http://www.gameonly.pl/newsy/10879
McDrive
QUOTE(Hela @ 17 01 2007, 20:13) *

Aaaa... To te które nie chciały działać.
Siergiej
Dagon z GO chyba sie zapedzil twierdzac, ze gra wyjdzie juz za dwa miechy. Wydaje mi sie, ze troche za malo informacji mamy jak do tej pory, a Sony lubi w ostatniej chwili zmieniac zdanie ;p
YETI
QUOTE(Siergiej @ 18 01 2007, 14:49) *

Dagon z GO chyba sie zapedzil twierdzac, ze gra wyjdzie juz za dwa miechy. Wydaje mi sie, ze troche za malo informacji mamy jak do tej pory, a Sony lubi w ostatniej chwili zmieniac zdanie ;p

EGM ostatnio donosił zr gra wyjdzie pózna jesienia confused.gif
McDrive
QUOTE(YETI @ 18 01 2007, 13:44) *

Jeżeli o mnie chodzi to niech ją robią nawet do 2008 ale żeby była gites.
Obsolete
QUOTE(McDrive @ 18 01 2007, 16:09) *

QUOTE(YETI @ 18 01 2007, 13:44) *

Jeżeli o mnie chodzi to niech ją robią nawet do 2008 ale żeby była gites.

Bolaczka dla tych co kupuja w premierze, ale dla mnie tez "gites". Niech to dopracuja, gra bedzie lepsza, bardziej dopieszczona, inaczej po prostu byc nie moze. Skoro postanowili to przesunac to byl jakis powod. I lepiej z tym powodem sie uporac, niz mimo przeslanek do rozprawienia sie z nim, na sile HS wypuszczac.
Juz nie badzcie takimi marudami, zepniecie poslady i te kilka miesiecy wytrzymacie.

Co do ostatnich skanow - po duzym plusie jakim jest dla mnie dodanie krwi, nasapil kolejny - urozmaicenie przeciwnikow.
Do tej pory mielismy do czynienia z tabunem mniej lub bardziej podobnych do siebie, pod wzgledem designu, wrogow. Teraz wiadomo, ze w grze obecne tez beda stwory nieco mniej ludzkie, a dodatkowo daleko im do kiczu, naprawde niezle sie prezentuja.
the_m
Teraz tak mysle ze Obsolete i McDrive maja racje. Jezeli uznaja ze czegos brakuje tej grze to niech ja jeszcze doszlifuja nawet do tegorocznych Swiat BN.

Tak sobie poczytalem te skany i dochodze do wniosku ze ta bazooka to fajny patent smile.gif Skoro w grze maja byc masowe potyczki (obok tych 1 on 1 i few on 1) to fajnie bedzie powymiatac takim dzialkiem - podobno efekt wylatujacych w powietrze cial przeciwnikow sie niesamowity. Fajnie jakby bazooka miala efekt odrzutu tak ze Noriko by lekko do tylu odlatywala hyh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.