CYTAT(Blim @ 17 05 2007, 22:41)

CYTAT(VascoDa @ 17 05 2007, 21:19)

Gdyby nie blim, to nie byloby o czym gadac..niekonczace sie proby uzdrowienia slepych daja tyle radosci

No i o to chodzi! Bo czasami mam wrażenie że forum to odwiedzają jedynie zaślepieni fanatycy Sony, a ja staram się podejść do sprawy nieco luźniej. Ciekawi mnie dlaczego ludzie siedzący w podforum PS3 porównują każdą grę graficznie do GoW. I od razu odpowiem na pytanie waleka - otóż gra nie będzie wyglądać lepiej gdyż jest bardziej rozbudowana, kładzie większy nacisk na fizykę i dynamikę, mamy duże przestrzenie i masę wrogów. Gearsy są pod tym względem mocno ograniczone i dlatego wyglądają tak fenomenalnie. Pozdrawiam?
Mam takie wrażenie, ze za kazdym razem kiedy pytam sie o grafe w grze, i gdy ja oceniam, lub zadaje pytanie o jej porówanie, to automatycznie ludki sypią teksty typu-" grafa jest nie wazna, liczy sie gameplay", "stary, ty tylko patrzysz na grafike" etc. Naprawde, nie lubie czegos takiego. Tak jak napisał Trzcina, GoW jest punktem odniesienia, i kazda gra na next-geny (no porocz Wii)-czy to będa przygody pana Dantego czy pinokia tudziez pana kracego- bedzie oceniana własnie przez GoW. Jezeli Sony przez marketingowe tuby, krzyczy mi do ucha, ze Heavenly Sword, to majsztersztyk pod kątek oprawy, to ja jako klinet, ktory laduje 6-7 tys zeta w ich sprzet, mam prawo zbesztać ich szpil, nawet jesli bedzie wygladała odrobine lepiej niz rzeczone GoW. Zrozum, ze im bardziej wymagajacy klient, tym gry są lepsze. Im wiecej krytycznych słow, tym jakosc gier lepsza. Klient nasz pan.
Ba! Jesli Killzone2 nie otrze sie o render, to ja posle im rakiety, do tego Amsterdamu. Jesli bedzie wygladał technicznie (jakosc tekstu, fizyka, ilosc obiektow interaktywnych etc) jak beta Halo3, to ja juz dzwonie do Osamy.
I jeszcze jedno, ja pytałem sie o grafike HS, jesli chodzi o techniczne strone (ilosc polygonow, jakosc tekstur, fizyka, cienie, animacja etc), a nie o to czy ładnie wyglada. Bo wiesz, jedni mówią, ze grafa jest za(pipi)ista, bo design wioski z Re4, postacie wiesniakow, i tym podobne rzeczy, robi na nich ogromne wrazenie,a drudzy kpią sobie z oprawy AV, bo tekstury podloza sa słabe, a deski w chałapuch sa rozmazane.

Pozdro