Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Trzcina
Nie no, ja to widze w taki sposob ze musisz mu energie sklepac normalnie, do jakiegos poziomu, a potemwykonujesz taki power combo move ktory go zabija ;]
YETI
QUOTE(Milo @ 9 05 2006, 15:36) *

Oglądnijcie sobie gameplay w HD na www.gametrailers.com i niech wszyscy zamkna pyski że "Gry nie mogą wygladac tak na PS3"

Właśnie jestem po tym trailerku w wersji HD (walka z bossem)
Jak to sie prezentuje ninja.gif

QUOTE(Milo @ 9 05 2006, 15:36) *
powiem jedno OGIEŃ!!

(pipi) ogien z (pipi)!!!
Tokar
Noooo, tak mają wyglądać gry na nextgeny. Wszystkie ;]
Obsolete
teraz jedyne co moze tej grze zaszkodzic, to krotki czas gry i nieciekawi przeciwnicy (beda wielkie kraby?;p), a i rudej wloski przenikaja przez obiekty, unwybaczalne;]
Soul
A o to druga gra ktora wywarla namnie wrazenie biggrin.gif Slicznosci:)
Pavlis
Ogladałem teraz walke z bossem Hd i musze powiedziec że jak dla mnie to najlepsza graficznie gra która ukazała sie na targach.
YETI
Andy Serkis in Heavenly Sword
http://www.playsyde.com/news_2997_en.html
Milo
Obczaicie trailer CUDO!!

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1679
Memory
Czasopismo "Edge" - okladka http://img87.imageshack.us/img87/489/fh5cs.jpg

Some really good bits of info in the article which I'm not going to write out as it's six pages long, and it's Edge, small font, lots of text crammed in. They talk quite a bit about emotion in games, and how that should improve with the new generation. I think we saw that in the Heavy Rain video too. It mentions how the enemies can be flagged as friends, so they will have different reactions wether you killed a guy who was just their comrade, or a guy who really was a close friend to them. They also talk about the immense power of the PS3 and how they're not even close to pushing it to the max. They have one of the cell's processors just for the movement of Nariko's hair! Sony are being pretty good with the budget too. They wanted the sound effects team from Crouching Tiger, Hidden Dragon and Sony said okay. They didn't go into too much on the gameplay or the story, as Sony want to take care of the marketing rather than the developers, but they did mention Nariko has her own story seaprate to the sword's story, and that the sword's story might be featured in future games.
Gyziaq
Gra zapowiada sie naprawde smakowicie. Mam nadzieje, ze po ostatecznych szlifach, gra bedzie wygladac i ruszac sie jeszcze piekniej.
Martwi mnie jednak tylko jedna rzecz. Calkowity brak krwi icon_evil.gif. Troche wiecej brutalnosci by sie przydalo... Odrywanie konczyn, czy tez przecinanie wrogow na pol. Kratos jak do tej pory pozostaje najwiekszym rzeznikiem icon_twisted.gif.
McDrive
A ja właśnie nie chce w tej grze takiej brutalności. Od tego mamy Kratosa.
konrado0905
muwie to poraz n-ty. na e3 NIE MOGLI POKAZAC KRWI!!! w finalnej wersji napewno ona bedzie.
YETI
QUOTE(Milo @ 14 05 2006, 06:39) *

Chodzi ci o ten trailer - "E3 2K6 Show Floor Trailer HD" ?
Hela
QUOTE(konrado0905 @ 14 05 2006, 12:02) *

muwie to poraz n-ty. na e3 NIE MOGLI POKAZAC KRWI!!! w finalnej wersji napewno ona bedzie.

Nie? A w Gears of War lała sie jucha az milo bylo patrzec...
Soul
Dokladnie,wiec przestan wypisywac bzdury ;]
Gyziaq
QUOTE(McDrive @ 14 05 2006, 11:46) *

A ja właśnie nie chce w tej grze takiej brutalności. Od tego mamy Kratosa.

W pewnym momencie na trailerze szlagnela goscia pomiedzy nogi gdy ten lezal...
Jestem pewny, ze takich akcji bedzie wiecej. Brutalnosc bedzie tu ukazana (bo to sie sprzedaje najlepiej) czy tego chcemy czy nie, ale jesli gra bedzie 'sucha'/pozbawiona juchy, ze znaczekiem 12+ to ja wysiadam wacko.gif.
YETI
Mi brak krwi zupełnie nie przeszkadza, bohaterka wykonuje kosmiczne akcje, czegos takiego nie widziałem w zadnej innej grze.
Jezeli chodzi o długosc gry, stawiam na 10-12 godzin.

http://img87.imageshack.us/img87/489/fh5cs.jpg
To jest dopiero OKŁADKA blink.gif
Swietna.
Tokar
No i proszę, na artworku krew jest ;]
Gyziaq
hehe juz mialem napisac ;]
Art pierwsza klasa wub.gif
Tokar
Ciekawostka:

http://www.playsyde.com/news_2997_en.html

Koleś nagrywający ruchu dla Goluma z LotR i King Konga nagrywa sesje motion capture dla HS.
Ryo-San
bylo strone wczesniej;]

co do gry to jestem cholernie ciekaw jak bedą prezentowaly sie inne lokacje..bo widzielismy w sumie tylko ta jedna niezbyt duza arene..
Jakim
i to jedna od ponad roku.

A mnie ciekawi, jak wypadna potyczki całych armii, które widzieliśmy rok temu na E3, oraz w postaci prezentacji podczas GDC. Z taka grafika, to może być tylko masakra O_o!!
Milo
Obczailiśćie ten trailer co wcześńiej dałem pokazany jest własnie bohater który bedzie uzywał tego głosu od chłopa z Władcy Pierśćieni!!
YETI
7 minutes with Heavenly Sword
http://www.playsyde.com/news_3004_en.html

^^

QUOTE(Ryo-San @ 14 05 2006, 18:50) *

co do gry to jestem cholernie ciekaw jak bedą prezentowaly sie inne lokacje..bo widzielismy w sumie tylko ta jedna niezbyt duza arene..

specialnie dla ciebie wink.gif

http://ps3media.ign.com/ps3/image/article/...08035112897.jpg
http://ps3media.ign.com/ps3/image/article/...08035116929.jpg
Memory
Sceneria (trailer) - http://www.playsyde.com/news_3011_en.html
YETI
QUOTE(Memory @ 15 05 2006, 21:38) *

wow 0_O
Naprawde piekne klimatyczne lokacje!
YETI
Wywiadzik
E3 2006 Exclusive Interview: Heavenly Sword
http://www.ps3portal.com/ps3/article/392.html
Butcher
Obecność krwi wcale nie jest taka pewna. Gdy zadałem to pytanie ludziom z Ninja Theory na pokazie zamkniętym u Sony, zrobili wrażenie jakbym ich zniesmaczył... po czym odpowiedzieli, że zastanawiają się/jeszcze nie wiadomo/się zobaczy/czy w ogóle trzeba... itp. Wymijająco raczej.
Trzcina
Nie no... brak krwii to bylby kopniak w ryj conajmneij z polobrotu, albo nawet z dwoch. Co to ma znaczyc brak krwii? A moze w ogole brak brakow, brak cyckow, brak dlugich wlosow,moze brak bossow?

WTF! Jaki brak krwii, niech sie pukna w swoje zolte czola.

Anyway, ten traielr ktory jest na playsyde '7 minutes of Heavenly Sword' daje mocno po galkach ocznych. Niesamowicie prezentuje sie interakcja z otoczeniem i fizyka elementow na ekranie. Jesli w reszcie gry tez tak bedzie... to nei mam pytan smile.gif
palo
można gdzieś znaleźć ten 7 minutowy film w gorszej jakości? 200MB to na moim łączu sporo
Ryo-San
ja tak wyskocze sobie z lekka prywata do Butchera...
w ostatnim PE w relacji z targow w podsumowaniu HS napisales ze nie widzisz w tym tytule system seller'a. Moglbys to jakos zargumentowac..bo zapewne nie tylko ja ale i wieele osob po obejrzeniu gameplayu z E3 moze powiedziec o HS jedno - no system seller jak w morde strzelil;]
tylko roznica jest taka ze ty w to grales - dlatego jakbys mogl rzucic o tym kilka zdanek bylbym bardzo wdzieczny
Trzcina
No ja wlasnie przegladam gazetke i zoabczylem ten fragment. Ciekawy jestem czemu tak uwazasz.

Tzn imo moze byc to spowodowane 'lekkim' deja vu, bo ta gra ciagnie bardzo duzo z GoW i ja sam mam momentami wrazenie 'tojuz bylo' (aczkolwiek nei mam takeigo wrazenia przy mgs4... wiec to pewnie cos ze mna jest nie tak...).

Anyway, jakbys walnal pare slow czemu ta gra nie jest tak dobra jak ja i inni mysla ze jest to byloby super ;]
Memory
Kobieta była wojownikiem? Mała, mała ciekawostka. Klik - http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3352187.html
PePeP
A ja po obejrzeniu 2 filmików z gameplay'u wlaśnie utwierdziłem się w przekonaniu że ta gra żadnym system sellerem nie będzie. Rudowłosa babka biega po arenie i rozwala kolejnych kolesi. Grafika całkiem ładna, ale w sumie plansza jest dosyć mała wiec nagromadzenie detali nie jest niczym szczególnym (tak samo jak w bijatykach itp.). Sam system walki na pierwszy rzut oka ani troche mi się nie podoba, wygląda na czystą kalke God of War z elementami z PoP - biegamy, combo składające się z paru uderzeń ( do tego część ciosów w powietrze), rzut, blok i tak w kółko, ani troche finezji czy dynamiki z DMC3. Do tego sama postać porusza się dosyć powoli, a w ciosach ja nie czuje żadnego "pałera". Pewnie zaraz się wszyscy na mnie rzucą, że głupoty gadam, ale na serio mam takie odczucia, lubie szybkie wymagające systemy walki z mocnymi atakami i unikamy jak w DMC3. Uważam że system walki z God of War (choć sama gra jako CAŁOŚĆ była bardzo dobra) był mocno przeciętny, polegający na powtarzaniu w kółko i do znudzenia 1 czy 2 zestawów ciosów i blokowaniu lub odsuwaniu się w danym momencie. Jeśli ta gra nie będzie nadrabiała różnorodnością lokacji, zadań, ciekawą fabułą i innymi urozmaiceniami to bedzie przeciętna. Ale oczywiście "mainstream" się będzie zachwycał bo przecież DMC 3 był kiepski, trudny i wogóle bez sensu. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki za CAPCOM i czekać na DMC4 tongue.gif i
konrado0905
to powiedz ktory z launch title bedzie system-sellerem?? R:FoM?? WarHawk?? predzej kupie PS3 dla tej gry niz dla WarHawka.
YETI
Kazdy posiada własne zdanie (gusta) i tyle.
Dla mnie ta gra w akcji bije na głowe DMC3 i GoW.

PS. Premiera HS przewidziana jest na poczatek 2007r.
PePeP
QUOTE(konrado0905 @ 16 06 2006, 22:25) *

to powiedz ktory z launch title bedzie system-sellerem?? R:FoM?? WarHawk?? predzej kupie PS3 dla tej gry niz dla WarHawka.

No właśnie uważam że SONY nie ma system sellera i cała sprzedaż PS3 na początku będzie się opierała o przywiązanie do marki i napęd blu-ray.
Litwin25
No chyba że wypuszczą killzone,w jakości podobnej do tego z zeszłego E3,to na bank bedzie to system seller.Już gears of war pokazuje że taka grafa jest możliwa,na niby słabszym xbox360,więc jakaś tam szansa jest.
YETI
Nowe screeny i arty
http://babelfish.altavista.com/babelfish/u...lp=fr_en&tt=url

Jest nadzieje ze gra ukaze sie 17 listopada !!!

According to the official magazine PlayStation 2 British, the play of Theory Ninja should be available at the time of the launching of PlayStation 3 in Europe scheduled for next 17 November.
Butcher
QUOTE(Ryo-San @ 20 05 2006, 15:35) *

ja tak wyskocze sobie z lekka prywata do Butchera...
w ostatnim PE w relacji z targow w podsumowaniu HS napisales ze nie widzisz w tym tytule system seller'a. Moglbys to jakos zargumentowac..bo zapewne nie tylko ja ale i wieele osob po obejrzeniu gameplayu z E3 moze powiedziec o HS jedno - no system seller jak w morde strzelil;]
tylko roznica jest taka ze ty w to grales - dlatego jakbys mogl rzucic o tym kilka zdanek bylbym bardzo wdzieczny

Każdy ma inną definicję system-sellera: ja oczekuję czegoś przełomowego, nowatorskiego - szczypty oryginalności i efektu "Wow!". Oczywiście ciężko zawrzeć takowe elementy w demku szybko skrojonym na E3. Za bardzo skupiono się właśnie na "Wow", a za mało było szeroko pojętego rozmachu jakiego należy oczekiwać od tej produkcji. Goście atakujący kolejnymi grupkami po 2-3, z kiepskim AI, też pozytywnego wrażenia nie robili. Wiele w temacie HS może jeszcze ulec zmianie (zwłaszcza gdy poznamy więcej konkretów gameplayu, lokacji), ale przedstawiony level na arenie robił wrażenie właśnie podrasowanego God of War, z patentami walk z "Przyczajonego Tygrysa..." - miła dla oka zadyma, ale niewiele więcej. Było widowiskowo, fizyka wporzo, ale po prostu ograniczona lokacja nie pozwalała rozwinąć skrzydeł tej produkcji.
Fakt: być może negacja HS jak SS to zbyt wczesne stwierdzenie - ale IMO potrzebny jest ostry marketing przed premierą i więcej konkretów, jeżeli ludzie mają się na to napalić i z powodu HS wydać 600$ na PS3.
Hela
Arty z HS:
http://www.gameonly.pl/images.php?s=newsy&id=9243
estel
Obejrzalem te trailerki i musze powiedziec ze nie jest zle. Gierka jest fajnie animowana, stawia na efektownosc. To dobrze, to sie sprzeda. Sadze jednak, ze zabijanie kazdego przeciwnika poza bossem jednym ciosem, to troche za latwe. Tak samo jak jeden wlasciwy sposob na zabicie bossa (przez ta animacje z wklepywaniem strzalek itd.). Dodatkowo rzuca sie w oczy mala ilosc broni (3) + sztyleciki (podejrzewam, ze beda pelnic role broni miotanej). Ogolnie gierka wydaje mi sie strasznie prosta (moze dlatego ze jestem w trakcie przechodzenia Ninja Gaiden Black na v.hard i zaliczaniu Mission Mode na Master Ninja :> ). W sumie to nie wiadomo nic, takze jakiekolwiek prorokowanie nt. sprzedarzy gry wydaje sie pozbawione sensu.

PS: Combosy najlepszych graczy na swiecie w Ninja Gaiden bardziej mi robia niz to co pokazala ta panienka ;]

Edit: Zapomnialem dodac. Fajnie, ze sa reversale biggrin.gif
Trzcina
Lol... jak mozna porownywac tryb very hard z NG z demowka robiona dla mas na e3 gdzie najpewniej jest infinity energii? O_o

NG bylo trudne dlatego ze przeciwnicy kroili nieludzkie ilosci energii, a tutaj nie da sie zginac...

Mala ilosc broni? Again to tylko demo... ale lepiej malo ale zeby bylo rozbudowane niz 50 broni i kazda po dwa ciosy.

Demo, demo, demo... jedyne co mozna po nim okreslic to MNIEJ WIECEJ jak bedzie sie w to gralo, a nie jaki poziom trudnosci bedzie oferowalo.
estel
Lol... jak mozna nie wpasc na pomysl, ze demo przedstawia kawalek grywalnej gry.

Poza tym sry, ale czy ja napisalem jak ta gra bedzie wygladac/jak bedzie sie w nia grac/jaka ona bedzie? Nie! Napisalem swoje subiektywne odczucia/spostrzezenia. Nie pracuja w teamie Ninja Theory. Dlatego wysnulem wnioski na podstawie trailera z gameplayu. Nadal uwazam, ze w gre bedzie sie gralo prosto, latwo i przyjemnie.

I wybacz, ale mozna porownywac NG do HS. Moze dlatego, ze gry obie sa z tego samego gatunku?

Napisalem, ze latwe jest zabijanie przeciwnikow jednym ciosem. Zaprzeczysz? Napisalem, ze gra bedzie prosta i nadal tak uwazam.

W ogole, skoro to tylko demo to skad mozesz wiedziec, ze nie mam racji?
Hela
Nadal uwazam, ze w gre bedzie sie gralo prosto, latwo i przyjemnie.
Moze byc po prostu bedzie normalnie, a nie UltraHC jak w Ninja Gaiden. Chociaz moga zrobic ostatni poziom trudnosci ciezkim do przejscia, gdzie jednym ciosem odbieraja Ci pol HP, bo niby czemu nie?
Trzcina
Z tego samego miejsca z ktorego ty wiesz ze masz.

Przy czym te twoje sa duzo mniej wiarygodne i momentami bezsensowne.

Wnioskowanie ze bedzie mala ilosc broni, albo e bedzie sie zabijalo stworki jednym hitem jest po prostu glupie. Abstrahujac od tego ze nawet na tym demie tak nei jest (mam na dysku 350 MB filmik z playsyde na ktorym gra ktos kto NIE UMIE w to grac). Trzeba wziac pod uwage ze na konfenrecji gral koles ktory te gre tworzy wiec nie diwne ze NIE OBERWAL ani razu od preciwnikow. Obejrzalem chyba z 10 roznych prezentacji z tej gry i to co ty mowisz jest tak wyssane z palca ze sie w glowie nie miesci.

Jesli ktos chce wysuwac wnioski to niech wysnuwa jakies konkretne, sensowne, a nie ze 'bedzie malo broni'.

Druga sprawa to napisalem o porowynwaniu DEMKA robione pod E3z trybem very hard w NG. A nie o calkowitym porownywaniu tych gier. Ciekawe ile osob by sie bawilo tym demkiem gdyby poziom trudnosci byl taki jak vh w NG i po 2 szlagach byloby 'game over'.

Trzeba troche myslec nim sie wnioskuje.
YETI
Na oficjalnej stronie PS3 znajdziemy liste gier (od Sony) dostepnych podczas startu konsoli jest min. HS smile.gif
http://eu.playstation.com/ps3/index.html?locale=en_GB
xelloss
Mogę się spytać, gdzie jest napisane, że gra trafi na launch?

Generalnie zgadzam się ze zdaniem Trzciny - dema na E3 mają celowo ustawiony łatwy poziom trudności, aby każdy szybko mógł nie krępując się niczym zapoznać się z grafiką, sterowaniem, fizyką, ogólnie grą. Choć mam nadzieję, że te walki, gdzie dwóch przeciwników jest aktywnych a reszta patrzy zostaną przemodelowane.
Hela
Na oficjalnej stronie PS3 znajdziemy liste gier (od Sony) dostepnych podczas startu konsoli jest min. HS smile.gif
http://eu.playstation.com/ps3/index.html?locale=en_GB
Mogę się spytać, gdzie jest napisane, że gra trafi na launch?
Nigdzie. To ze resza tych gier zmierza na lunch nie znaczy, ze HS tez. Szczegolnie ze developerzy na E3 mowili, ze nie zdarza z gra w tym roku i pojawi sie w Lutym 2k7.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.