i ??
wrażenia ??
donalduck
26 07 2007, 18:47
Spokojnie atom demko wazy prawie 1 Gb wiec wrazenia za jakis czas

, ja juz zasysam mam nadzieje ze sie nie zawiode.
Kornolio
26 07 2007, 18:52
Ja mam jedno pytanie

jeśli można, Czy z PSstore szybko ściąga? Bo np. na kompie 1gb to nie dużo ściągnie stosunkowo szybko, ale konsola a pc to dwie różne rzeczy, tym bardziej że na demko rzuciło się całe bydło że tak powiem ;p
z ps store sciaga tak szybko jak pozwala ci na to twoj net...
Demo już jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Możecie pobrać już teraz. Zajmuje ok. 1GB.
No i jak ? Miazga ? Pogrom ? Moc ?
Wszystko razem!!! Miazga, Moc, Pogrom. Cutscenki na TViku niszczą wszystko co widziałem.
Kornolio
26 07 2007, 19:19
choć sam nie mam PS3, to czekam z niecierpliwością na wrażenia (gra mnie namówiła na kupno PSa)
Moment, właśnie to odpaliłem, przejdę kawałek to napiszę.
Styl Kratosa czyli miecze na łańcuchach wygląda zdecydowanie najlepiej. Ekstra efekt jak wzbudza to ruch powietrza bardzo ładnie wyglądający.
Graficznie jest naprawdę ekstra.
Systemu walki tymi trzema stylami na pewno nie da się poznać po 5 minutach dema, ale widzę już, że z całą pewnością gra nie przestawi się na zwykłą sieczkę bez kontroli nad tym co robisz, bo po prostu przeciwnicy Ci na to nie pozwalają. Sama walka wygląda ekstra. Możliwość podniesienia tarczy, broni czy nawet zwłok by rzucić we wroga też świetna. Wszędzie bardzo dobre animacje.
Fajna arabska muzyka (pasuje klimatem).
Demko przedstawia ten moment z linami i walkę z wrogami tam.
Kolesie po linach zabici, więc ruszamy dalej przewracamy słup, na którym walczyliśmy i spadamy na dziedziniec, gdzie czeka na nas jeszcze więcej wrogów (troszkę większa miejscówka).
Dalej pod wrażeniem kunsztu i gracji ruchów Nariko. Miazga

.
Na dziedzińcu jeszcze lepsza muza

.
Chmal Krzysztof
26 07 2007, 19:26
CYTAT(Emiel @ 26 07 2007, 19:22)

Moment, właśnie to odpaliłem, przejdę kawałek to napiszę.
Styl Kratosa czyli miecze na łańcuchach wygląda zdecydowanie najlepiej. Ekstra efekt jak wzbudza to ruch powietrza bardzo ładnie wyglądający.
Graficznie jest naprawdę ekstra.
Mam nadzieje ze na moim Samsungu rozwali mi szczene.... A gra jest w FullHD? U mnie strasznie wolno sciaga. Jak cos to pisz dalej wrazenia
maUpEck
26 07 2007, 19:37
grafika tip top , gameplay miodzio - wyglada jak GoW tyle, ze dużo bardziej technicznie ;] I tylko szkoda, ze demo można przejść w 5 min ..
Phi to już koniec

. Po drugiej walce na dziedzińcu demo się kończy z napisem Redemption comes in September.
No nic to przechodzimy jeszcze raz, ucząc się ładniej ataków. Countery przeprowadzane na wrogach prezentują się wyśmienicie. Muza zdecydowanie mi się podoba, po tym w co zagrałem na PS3 mogę z całą pewnością powiedzieć, takiego czegoś jeszcze nie widzieliście

na tej konsoli. Opłacało się czekać bo to gra, która sprzeda się w milionach

.
solo/ng
26 07 2007, 19:50
Zaraz odpalam na scianie (projektor : D, tanszy niz lcdtv

). po tym co napisaliscie, proprostu znikam , czuje ze fani DMC czy GoW i innych takich TTP beda so happy.
Nie no wypas jaki będzie to masakra z pełnej gry. Samo demko jest tak miodne jak cukierek. Filmik wprowadzający jakości GOW w czasie gry tylko twarz gościa zaj... zrobiona Pan Sekrins jest mistrzem tylko chcę jego głosu!!!. A tak poza tym idzie w/g łącza jakie macie mi około 26-35 minut 6 mb/s poszło. A i jeszcze jedno Pani kopie po jąderkach ...buuuu. Kurde grafa a szczególne wodospadów i muzyka są wyśmienite odległość widzenia z kilku kilometrów..te zalesione wzgórza. Ale walka ..trzeba opanować perfekt bo każdy R jest inną bronią. A tak poza tym jest jazda na sznurach ze znajomości przycisków a później istny napierdziel w pada wgniotki /czyli RE 4 / z chwilowymi mgiełkami kiedy przeciwnik jest daleko. Mega wypaśnie to wygląda i mam nadzieję, że jeszcze system walki poprawią, i trudność zmniejszą, bo albo ja jestem zmęczony albo mnie napizgaja na maxa. Na szybko pisze wybaczcie . No i ładnie kamerka chodzi na czas bijatyki jest wśród akcji a na czas wykonania zadania oddala się. Nasza siostra może wojownikami miotać w przepaść rzucać ich broniami, ale nie potrafi skakać jak do tej pory. Muza jakieś bębenki i dzwonki, w oddali kawałki skał odłamane słychać, widoczny wiatr i słyszalny z zachodu, ale wyjątkowo przyjazny dla wzroku, porządna robota.
Jeśli mam napierdzieleć bez ładu i składu to 2 pojedynek mnie rozkłada, mam rozumieć jeśli nic nie dotykam to sie bronię?!!! Chyba, że nie nakłamali SI rozpoznaje typ walki sic!! No PC DX 10 jak nic. Grafa przytłacza choć chwilami małe zejścia klatek, ale na filmiku małym to zobaczyłem. No gierka warta PSX 3 bedzie, ale jak na razie proponuję 360 z PSX 3 mieć. Panowie i panie po głębszym spojrzeniu i nie tylko .. na moim skromnym HD widać kiepski aa i jakoś to nie wygląda na wielką rewolucję. Niby demko ale nic wielkiego ta konsola nie pokazuje. Trawa po prawej... ale co się będę czepiał, ściągniecie zobaczycie, kupicie.
zapytam tak jak pecetowiec
jak framerate ?
dobrze się trzyma, czy są jakieś chrupnięcia?
CYTAT(atom3k @ 26 07 2007, 21:06)

zapytam tak jak pecetowiec
jak framerate ?
dobrze się trzyma, czy są jakieś chrupnięcia?
Framerate trzyma poziom. Należy zaznaczyc że te demo to bardzo stary build HS.
Zagrałem i powiem krótko: SYSTEM SELLER jak nic!!! Biore z miejsca.
chce ktoś kupić x`a?
prawie nówka :P :P :P
a tak na poważnie, to i GT5 = coś trzeba pomyśleć, aby PS3 w łapkach mieć
Niech ktos nazwie HS "zwyklym slasherem"

Kurcze juz po chwili gostkowie zaczynaja blokowac jezeli zbyt czesto korzystasz z jednego stylu i czujesz, ze choc troche mysla

Countery wygladaja przefachowo(narazie udalo mi sie zrobic slynny "cios miazdzacy jajka", te jakby przezucenie przez ramie i kozackie ukrecanie lba nogami

) Kurcze gra, ktora po prostu trzeba bedzie miec

Spadam dalej sie bawic
FIFI_PL
26 07 2007, 20:31
A mi żal **** ściska, gdy to czytam ;( jeszcze przez jakiś tydzień nie mam dostępu do neta(do ps3)

God damit, grrrr
Meanthord
26 07 2007, 20:33
Demo jest tak krotkie, ze to wlasciwie nie demo, a grywalny teaser. Powiem szczerze i bez sciemy, ze myslalem, ze grafa jest bardziej powalajaca. Sama gra - zacna, absolutny must have dla userow PS3

. Kupuje w dniu premiery, albo nawet wczesniej

.
Sorry, ze zdaje te pytanie, ale musze je zadać (bardzo intesywnie mysle o kupnie X360) . Czy HS (technicznie) wygląda lepiej niz GoW (zwłaszcza tekstury)?
VascoDa
26 07 2007, 20:40
framerate skacze przy pierwszym widoku na pejzarz. szkoda, bo jest co ogladac. Pozniej juz nie czuc szarpania. POstac i jej animacja jest doskonala. Wlosy maja detekcje kolizji i to czasem je usztywnia bo moglyby powiewac swobodniej. Ale przy tej dlugosci to wcinanie sie w postac wygladaloby slabo wiec dobrze ze to zrobili inaczej. Bardzo chce sie zblizyc do Nariko i ja dokladniej obejrzec

nie wszedzie sie da ale. Brak mi troche skakania. Czuje sie mocno uziemiony. Dobrze ze jest tyle atakow w powietrzu. Podnoszenie cial koleci i rzucanie nimi i wszystkim co wpadnie w rece wyglada rewelacyjnie. Pyszna zabawa. Patent na to demo jest wkurzajacy. Boje sie za wczesnie zabic kolesi zeby mi sie gra nie skonczyla

Opanowanie stylow walki zajmie troche, narazie wiecej przypadku niz celowego stylu, ale widac ze mozna sie szybko nauczyc. Ilosc animacji Nariko obezwladnia.. nie czuc najmniejszej powtarzalnosci. Dziewczyna plynie miedzy durniami tnac ich jak mikser banany. FAbula wciaga doskonale. Masa aluzji do LOR, w sumie nie wiem poco ale zabawnie jest to wylapywac. Gohan zamiast Rohan. Siostrzyczka jak kopia Goluma. Muzyka swietna. Mam nadzieje ze w grze bedzie opcja zwiedzania terenow bez automatycznej jatki i wszedobylskiej ikonki X podpowiadajacej co chwile co robic. Tyle ma uroku kazdy jej fragment.
CYTAT(walek @ 26 07 2007, 21:36)

Sorry, ze zdaje te pytanie, ale musze je zadać (bardzo intesywnie mysle o kupnie X360) . Czy HS (technicznie) wygląda lepiej niz GoW (zwłaszcza tekstury)?

a mowiles ze nie trzeba ci pisac co to dojrzalosc...
Zeratul
26 07 2007, 20:48
CYTAT(VascoDa @ 26 07 2007, 21:40)

FAbula wciaga doskonale.
Taki wniosek po zagraniu w 5 min demo?
Cos mi sie wydaje, ze wiekszosc dopiero co sie przesiadla na konsole nowej generacji i dlatego tak sie podnieca.
Niestety nie wygląda lepiej niż GOW. Jak na razie 4+ ale zobaczymy co pełna wersja pokaże. Zobacz stronę 29 na bieżąco napisałem wrażenia z gry w miarę jej poznawania. No niestety mam x-a od roku a Pleya od kiedy nasz ojczyzna raczyła go sprowadzić. GOW jak dotąd niepokonany. A teraz skończyłem demo i ładna grafika z sieczką... a tak ładnie miało być. Napierdzielanie na maxa ... jak na razie szkoda gadać.
VascoDa
26 07 2007, 20:53
CYTAT(Zeratul @ 26 07 2007, 21:48)

CYTAT(VascoDa @ 26 07 2007, 21:40)

FAbula wciaga doskonale.
Taki wniosek po zagraniu w 5 min demo?
Cos mi sie wydaje, ze wiekszosc dopiero co sie przesiadla na konsole nowej generacji i dlatego tak sie podnieca.
no tak. za szybko to napisalem i juz chlopcy roznej masci jak grzybki po deszczu....

Piszac ze fabula wciaga chce powiedziec ze dobranie muzyki i gra aktorska w pierwszej scenie pozwala sie doskonale wczuc w klimat. Poczulem to na trailerze a teraz na wlasnej skorze uruchamiajac gre.
Snujaca sie muzyka i wiejacy wiatr pochlaniaja od poczatku. Bardzo chce sie poznac dalszy ciag.
Zeratul
26 07 2007, 20:55
Czyli wciaga klimat, a nie fabula. Pomyliles pojecia...
Czy juz wiadomo ile ma byc h gameplayu?
CYTAT(VascoDa @ 26 07 2007, 23:53)

Piszac ze fabula wciaga chce powiedziec ze dobranie muzyki i gra aktorska w pierwszej scenie pozwala sie doskonale wczuc w klimat. Poczulem to na trailerze a teraz na wlasnej skorze uruchamiajac gre.
Snujaca sie muzyka i wiejacy wiatr pochlaniaja od poczatku. Bardzo chce sie poznac dalszy ciag.
Tak to faktycznie mi się podoba. Muzyka robi świetne wrażenie i dopełnia bardzo trafnie obrazu gry. Klimat zdecydowanie będzie w tej grze.
VascoDa
26 07 2007, 21:02
CYTAT(miho @ 26 07 2007, 21:48)

Niestety nie wygląda lepiej niż GOW. Jak na razie 4+ ale zobaczymy co pełna wersja pokaże. Zobacz stronę 29 na bieżąco napisałem wrażenia z gry w miaerę jej poznawania. No niestety mam x-a od roku a Pleya od kiedy nasz ojczyzna raczyła go sprowadzić. GOW jak dotąd niepokonany.
hm.. jak ten watek zamieni sie w porownywanie HS do GOW to ja chlopaki niestety wyrejestruje sie z tego forum, bo nie ma nic nudniejszego niz takie porownania gdy mam przed oczami prawdziwa perle grafiki, animacji i dzwieku. Porownujmy do NGS, do GodOfWar, do...JAka nawet...ale pliz nie odbiegajmy od tematu. Kocham Xboxa, kocham GoW, kocham MS ...ok?..juz? mozemy wrocic do tematu?
T,K,T,K,T i okazuje sie ze Nariko nie ma stringow

tylko normalne bawelniane...hm..dosc cienkie
Meanthord
26 07 2007, 21:03
Graficznie porownywac mozna, czemu nie. Mimo wszystko GOW niepokonany, ale to nie zmienia faktu, ze HS jest MEGA

.
Czy wyglada lepiej od GoW? IMO tak

Nie mowie tu o cut-scenkach bo w tych to po prostu HS zjada GoW'a na sniadanie

Ale nie az tak zeby mowic tu od razu o jakis fanboy'skich "sprzedajcie XO i kupujcie PS3 bo HS wyglada lepiej niz GoW"

Ale juz sie ciesze, ze jeszcze w mlodosci PS3 dostaje "takie" HS, a jak gry beda wygladaly w przyszlosci...OMG

Widzial juz ktos gdzie preordera na HS mozna skladac?
W momencie kiedy Nariko odcina line i spada z ta skala zapomnialem wcisnac buttona, mysle koniec, a tu po prostu zamiast kozackiego "Enter the Dragon" to Nariko bardziej robi "Wejscie fajtlapy"
polaki899
26 07 2007, 21:17
CYTAT(Sanryu @ 26 07 2007, 22:09)

Czy wyglada lepiej od GoW? IMO tak

Nie mowie tu o cut-scenkach bo w tych to po prostu HS zjada GoW'a na sniadanie

Ale nie az tak zeby mowic tu od razu o jakis fanboy'skich "sprzedajcie XO i kupujcie PS3 bo HS wyglada lepiej niz GoW"

Ale juz sie ciesze, ze jeszcze w mlodosci PS3 dostaje "takie" HS, a jak gry beda wygladaly w przyszlosci...OMG

Widzial juz ktos gdzie preordera na HS mozna skladac?

Zgadzam sie. Moim zdaniem cut scenki zjadaja wszysko
Samo demo prezentuje sie swietnie ale strasznie krótkie

Co do porównywania grafy z GoW to sadze ze grafa bedzie taka sama a moze i leszpa. Z drugiej strony HS wygrywa z GoW animacja wielkościa plansz, ilościa obiektów na ekranie i także masa przeciwników na ekranie. 300 spartan by sie nie powstydziło

Prosto z mostu gra zamiata i juz napewno bedzie w mojej kolekcji gier.
VascoDa
26 07 2007, 21:23
dopiero jak przestalem nawalac w T i K to okazalo sie ze mam perfekcyjny blok i nie tracac energii mozna pobiegac i rozejrzec sie. Chopaki w kapeluszach maja swietne ataki. Podlatuja w ulamku sek. i celnie trafiaja nawet jak Nariko biega na boki. Pewnie o tym wiecie ale jak skaczecie z liny na filar, to nie wciskajcie K. Wtedy poznacie milego pana o 3 glowy wiekszego od Nariko. Ma laskotki, wiec go nie laskoczcie mniejszymi mieczami niz PowerStance
Ryo-San
26 07 2007, 21:23
po 9 miesiacach od launchu PS3 dostaje swojego pierwszego system sellera! gra kopie dupe az milo. cut scenki w 720p prezentuja sie MIAZDZACO! jakosciowy majstersztyk..animacja, dynamika - WIDOWISKOWOSC numero uno. Dali rade jak cholera
Moje 3 grosze:
Ogolnie poezja w ruchu. Zapowiada sie fajny tytul warty zakupu.
Ale kilka watpliwosci:
1 Oby framerate nie spadal
2. Jak na moje oko kilka klatek animacji brakuje bohaterce podczas wykonywania uskokow (o dziwo, bo podczas walki jest super)
3. Naprawde ciekawe jak dluga bedzie/jest ta gra ? - oby nie bylo tylko z 4 czy 5 pieknych lokacji i tyle !!!! To powinna byc duza, epicka gra.
Trzcina
26 07 2007, 21:39
Chcialbym aby HIV napisal czy jest to tak samo wygladajaca wersja, jak ta ktora opisywal w ostatnim PE. Bo mimo wszystko czulem pewien niedosyt graficzny...
Jest bardzo dobrze

mnie sie podoba wszystki, grafika,dzwiek i gameplay

jak to mowi babcia spozniajac sie 2h na pociag"lepiej pozno niz wcale" (to w kwesti system sellera)
Sadze imho ze GOW ma jednak ciut lepsza grafe
Meanthord
26 07 2007, 21:42
CYTAT(Trzcina @ 26 07 2007, 22:39)

Bo mimo wszystko czulem pewien niedosyt graficzny...
Wreszcie napisal ktos, kogo odczucia sa identyczne z moimi. Grafika jako taka jest moim zdaniem zaskakujaco "zwykla" - pomijam widocznosc po horyzont, ale generalnie nie zwalilo mnie to z nog. Taa...
mczaper
26 07 2007, 21:43
Jak dla mnie rewelacja. Wpierw wogole mnie ten tytul nie interesowal jednak po zagraniu w demo, krotkie lecz tresciwe zmieniam zdanie diametralnie. Gra must have jesli o mnie chodzi

Animacja, grafika, widoki, swietnie dobrana muzyka... nie mam pytan

Miejmy nadzieje ze 4 wrzesnia okaze sie prawda i za miesiac bedziemy juz grac.
Panowie zapowiada sie swietny hicior.
Mrynk, z tego co się orientuje - to tylko pierwszy epizod. Developer odgraża się, że jak odniesie sukces, będą następne dwa.
Już teraz czuję niedosyt fabuły, niedopowiedziane zakończenie itp. BLAH, gra na pewno będzie zbyt krótka.
CYTAT(arab @ 26 07 2007, 21:43)

Mrynk, z tego co się orientuje - to tylko pierwszy epizod. Developer odgraża się, że jak odniesie sukces, będą następne dwa.
Już teraz czuję niedosyt fabuły, niedopowiedziane zakończenie itp. BLAH, gra na pewno będzie zbyt krótka.
Taa... macie racje nie kupujmy jej

Developer mowil cos o 15h, ale zobaczym

(MGS2 mozna bylo przejsc ponizej 5h, a nikt nie narzekal)
lepiej aby faktycznie nie byla za krotka bo moze ja to pograzyc
Siema , pograłem trochę i napiszę coś od siebie , od razu mówię że mam tu na myśli tylko opnie na temat demka.Cała wersja gry może wyglądać dużo lepiej, niż to co nam było dane pobawić się w demku .
Ok lecimy : Grafika ,szoku nie ma jest po prostu dobrze, momentami tekstury wołają o pomstę do nieba , a momentami dają radę , ogólnie zero zagrzewki. Nie tego się spodziewałem , zwłaszcza że przeczytałem w PE czym to ta gra nie jest, oczywiście Hiv mógł grać w całkiem inną wersje ,bardziej dopracowaną . Więc nie będę nawet porównywał jego tekstu , do demka w które mogę sobie pograć .Widać że cut -scenki są na silniku gry i widać też że wyglądają lepiej niż czysty gameplay.Animacja naszej bohaterki jest nie najgorsza ,mogli się bardziej postarać o jej animacje biegania . Ryu z NGS rusza się lepiej , i jako sama postać też prezentuje się lepiej niż Neiriko ( czy jak ona tam ma :P ) Gameplay jak najbardziej pozytywny ,jak przystało na slashera ,dużo widowiskowych akcji ,counterów(są dość łatwe) ,jugglów (?) masa combosów itp Tylko do cholery gdzie jest blok ? o_O I tyle , nadal NG najlepsze jeżeli chodzi o system walki . Tu jest naprawdę dobrze , jestem ciekaw jak będzie się to wszystko prezentowało w full wersji , i błagam niech dadzą blok pod przyciskiem.
A na koniec, na pewno to nie wygląda lepiej od Gears of War , i myślę że X360 spokojnie by to HS udźwigną .
polaki899
26 07 2007, 22:09
CYTAT(qazar @ 26 07 2007, 22:54)

lepiej aby faktycznie nie byla za krotka bo moze ja to pograzyc

Lol. A misje single w GoW tez były bardzo krótkie i co pograżyły gre.?? HS tez dostanie multi wiec tez bedzie duzo grania.
Co do wypowiedzi Soula. Wiem że niektórzy sie nie moga pogodzić ze konsola Ms traci najładniejsza gre ale HS zabija animacja ilościa elementów na ekranie które mozna rozwalać dalekim horyzontem wieloma przciwnikami którzy nie znikaja co według mnie jest fajne

HS pod wzgledem technicznym przewyższa GoW. Sadze ze demo nie pokazało nam wszystkich możliwości gry.
A blok to stoisz i wciskasz odpowiednie guziki i stanać a przy czerwonych sie nie da blokowac trzeba odskoczyć
W GOW bardzo krotkie ? grales w GOW czy zgadujesz? Co do grafiki to wierzymy ze masz mega tv na ktorym sa aspekty w grafice HS, ktorych my nie widzmy :Dlol
Kornolio
26 07 2007, 22:15
CYTAT(polaki899 @ 26 07 2007, 23:09)

Sadze ze demo nie pokazało nam wszystkich możliwości gry.
...ale żeś palną ;p.
VascoDa
26 07 2007, 22:16
zgadzam sie ze NGS ma swietny dynamiczny sys walki. Jednak docenilbym duzo wieksza gracje Nariko w ruchu a przy umiejetnym graniu to wyglada jak jeden plynny taniec. Mysle ze kolezance (jak jej tam?) z NGS daleko do tego. O urodzie sie nie wypowiadam, bo rzadziej mam smaka na blondyny w lateksie z peepshowu o 20kg biuscie. Czesciej zawieszam oko na azjatkach w luznych szatkach

Efekty otoczenia sa jak dla mnie o level wyzej od dema NGS. Po prostu mniej nachalne, subtelne. Moge spokojnie stac na skale i nie zaczynac gry przez 10minut patrzac jak dziewczyna sie rusza.
Soul, a gdzie ty tam widzisz tekstury wolajace o "pomste do nieba" O_o(przez twoje "pomste do nieba" rozumiem tekstury wygladajace jak "ziemia" w Ace Combat 6

)
Meanthord
26 07 2007, 22:21
Demo generalnie malo co pokazalo. Solidny slasher w poprawnej oprawie. Nadal uwazam, ze to must have bez dwoch zdan, nie ma bata

. Jednak porownanie dema z pianiem i zachwytami recenzentow w czasopismach jakoby byl to kolejny cud swiata, zstapienie mesjasza i w ogole nowa era wychodzi... powiedzmy, ze jest duzy kontrast

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.