Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
qazar
ale to na 100% inne demo , wiec stad te roznice, chyba...
wrog
Pograłem chwilę i w ogóle mnie nie powaliło, no może prócz długości tego demka, bo to akurat powala mocno. Graficznie nowej jakości naprawdę nie widzę, w żadnym miejscu smile.gif Przyjemna gierka z ładną grafiką, nic poza tym.
Soul
CYTAT(VascoDa @ 26 07 2007, 21:16) *
zgadzam sie ze NGS ma swietny dynamiczny sys walki. Jednak docenilbym duzo wieksza gracje Nariko w ruchu a przy umiejetnym graniu to wyglada jak jeden plynny taniec. Mysle ze kolezance (jak jej tam?) z NGS daleko do tego. O urodzie sie nie wypowiadam, bo rzadziej mam smaka na blondyny w lateksie z peepshowu o 20kg biuscie. Czesciej zawieszam oko na azjatkach w luznych szatkach ;) Efekty otoczenia sa jak dla mnie o level wyzej od dema NGS. Po prostu mniej nachalne, subtelne. Moge spokojnie stac na skale i nie zaczynac gry przez 10minut patrzac jak dziewczyna sie rusza.

HS to przede wszystkim gra dużo młodsza niż NG i tak jak napisałem jest widowiskowo , to trzeba przyznać . Fakt Rachel animacja biegania nie powala , tu jest nie co lepiej ale tylko nie co ermm.gif niestety. No to nic dziwnego NG to tylko konwersja blush.gif Co nie zmienia faktu że Ryu prezentuje się zwyczajnie lepiej ninja.gif

Gdzie widzę tekstury wołające o pomstę do nieba ?! A na przykład na podłożu podczas naszej pierwszej walki , na samym początku po prawo skała ma rozmazana teksturę i ogólnie to dokoła jest bardzo nie równie.A co do AC6 to tam w ogóle nie wiem co to jest huh.gif trudno to w ogóle jak kol wiek nazwać.
walek
Na początku same superlatywy jesli chodzi o oprawe, a teraz obserwuje taśmociąg średnich ocen w tym aspekcie. Widze, ze posiadacze dwóch nex-genów potrafią ostrzej spojrzeć na pewne rzeczy. I widze, ze Soul, wrog czy Trzcina mają na stanie dwa nex-geny.

PS. Wasze opinie (tz. wszytskich user'ów forum)naprawdę wpływają na decyzje jaką konsole kupić.
solo/ng
Demko za krotkie ot.
Gralem niedawno w GoW - powiem szczerze ze dlugo nie gralem - moze czego innego od sterowania wymagam. Ciagle hide za sciagna, serie, granat i tak w kolko - uh.

W HS system walki jest dynamiczny, ba sa nawet countery. Czyli ktos Ciebei atakuje, wciskasz trojkat i roznymi akcjami kontruje Noriko ciosy.

Grafika dobra, modele postaci sa swietne, duzo na ekranie. FPS ~20-30, muzyka i dzwieki swietne. Brakuje dobrego dzwieku rozwalajacego sie drewna (beczki itd), imo powinno to byc porpawione, bo nadaloby przy zadymie wiekszej dynamiki. Cut-scenki ala GoW i inne - czyli wciskamy odpowiednie klawisze podczas filmiku, aby postac wykonala odp. akcje.

Osobiscie HS o wiele bardziej mi sie z gameplaya podoba niz GOW (x360), ktory ma owszem wypasna grafike (w sensie artystycznym), ale moze ot - ja nie gram w zadne FPS na konsoli;o. Darkness tez tylko obejrzalem, bede gral na PC. Jak grac to tylko z pelna kontrola postaci, wiec FPS - PC, TTP - na padach itd.

Ogolnie polecam demko. Jedyny minus - takie krotkie! Zdecydowanie za krotkie smile.gif.

Co do piania zachwytu - to jakas powtarzana plotka, bo czytujac na bierzaco IGN, GOL, Gamespot nie widzialem zadnego piania zachwytu, tylko ot - dobra giera, lepsza niz sadzono na poczatku (gdzie np. redaktor IGN pisal, ze bardziej sie spodziewal lupanin na arenach itd). No i - prasa grala w inna wersje, gdzie byla tez obrona zamku i inne rozne, druga postac (ta co jest na poczatku filmiku).

gra dynamiczna, coprawda na hard ttp bardziej czekam na DMC4, ale w HS gra sie rowniez swietnie.

A teraz wracam do Tekkena lol.
aleek
mnie gra i gfafika nie powalila na kolana
Sanryu
Co by nie mowic Nariko rusza sie po prostu pieknie smile.gif . Zjada pod tym wzgledem Macka Fenia, a nawet Altaira smile.gif Czekam na full'a z wywieszonym jezorem( grajac w to teaser demo wink.gif i ufajac ludziom z branzy(nie tylko polskiej, ale i zagranicy wszyscy zachwycajacymi sie tak samo HS)ta gra po prostu kick the BUTT!!!
GMB
CYTAT(polaki899 @ 26 07 2007, 22:17) *
CYTAT(Sanryu @ 26 07 2007, 22:09) *
Czy wyglada lepiej od GoW? IMO tak smile.gif Nie mowie tu o cut-scenkach bo w tych to po prostu HS zjada GoW'a na sniadanie wink.gif Ale nie az tak zeby mowic tu od razu o jakis fanboy'skich "sprzedajcie XO i kupujcie PS3 bo HS wyglada lepiej niz GoW" wink.gif Ale juz sie ciesze, ze jeszcze w mlodosci PS3 dostaje "takie" HS, a jak gry beda wygladaly w przyszlosci...OMG tongue.gif Widzial juz ktos gdzie preordera na HS mozna skladac? smile.gif

Zgadzam sie. Moim zdaniem cut scenki zjadaja wszysko biggrin.gif
Samo demo prezentuje sie swietnie ale strasznie krótkie biggrin.gif
Co do porównywania grafy z GoW to sadze ze grafa bedzie taka sama a moze i leszpa. Z drugiej strony HS wygrywa z GoW animacja wielkościa plansz, ilościa obiektów na ekranie i także masa przeciwników na ekranie. 300 spartan by sie nie powstydziło biggrin.gif
Prosto z mostu gra zamiata i juz napewno bedzie w mojej kolekcji gier.

Otóż to!!! Jak już porównujecie grafikę to nie patrzcie tylko na tekstury (chodź te IMO w HS są z najwyższej półki) a weźcie pod uwage dużą interakcję (GOW ma zerową), ogromnie dalekie widoki (GOW to zamknięte mapy) czy chordy przeciwników (GOW ma paru na ekranie). To właśnie powoduje wyższość oprawy wizualnej Heavenly Sword nad Gears'ami i takie jest moje zdanie.
Machel
Z tego co pokazalo demo (jesli to "demo" zajmuje 1 gb to ja sie nie pytam o full ver...). Pierwszy widoczek daje rade, sliczne tla, zgadzam sie z Soulem co do animacji biegu unsure.gif Moim zdaniem ataki a szczegolnie te z speed stance sa animowane bardzo konkretnie.
W demie najbardziej podoba mi sie artwork z menu wink.gif Najmniej podoba mi sie "trafianie" przeciwnikow, nie czuje tego, jakby sie walilo o postacie zlozone z papieru:P
HS moze byc solidnym slasherem w odmiennym od NG i DMC stylu. Czekam na full ver z ciekawoscia.

IMO blokowanie pod neutralem to fajna sprawa whistling.gif
Trzcina
Sprostuje pare sprawe wink.gif

1) Posiadam TYLKO PS3, ale mam stycznosc z x360, ale mimo tego widze ze to demo nie jest tym o czym pisal HIV, lub przynajmniej tym na co ja sie nastawilem.

2) Nariko wyglada 100x lepiej niz Ryu i rusza sie 100x lepiej, aczkolwiek momentami mam wrazenie ze brakuje jej paru klatek animacji i jej ruchy sa troche ciete.

3) Blok oczywiscie JEST. Wystarczy stac w miejscu i pisal o tym HIV... Dziwne rozwiazanie, ciezko sie przestawic na neutrala.

4) Tekstury wolajace o pomste do nieba?... Nie ma takich smile.gif

5) WYDAJE MI SIE i podkreslam to slowo, ze brak skoku zabije element adventure w tej grze... brak skoku odbiera platformowosc z gameplayu wlasciwego i zamienia go na scenki przerywnikowe (vide scenka z linami) i jak sie okazalo BARDZO MI GO BRAKUJE... Odczucia podobne do Vascody.

6) System walki MOCNO rozwiniety, cancele i opoznienia sa PIEKNE, podoba mi sie bardziej niz NGS.

7) ZA MALO KRWII!!! Akcje Nariko czasami maja za malo powera.. Jej dobicie przeciwnika wyglada jak klucie wykalaczkami, a skrecanie karku jak zabawa z pluszowym misiem... no ale taki styl gry.

cool.gif Bron na lancuchach jest MOCNO gorsza niz ta Kratosa... No ale to w sumie dodatkowa bron a i combosow za duzo w demo nie ma...

No i na koniec, ktos odblokowal jakies combosy z listy?

Soul
CYTAT(Trzcina @ 27 07 2007, 05:17) *
Sprostuje pare sprawe ;)

1) Posiadam TYLKO PS3, ale mam stycznosc z x360, ale mimo tego widze ze to demo nie jest tym o czym pisal HIV, lub przynajmniej tym na co ja sie nastawilem.

2) Nariko wyglada 100x lepiej niz Ryu i rusza sie 100x lepiej, aczkolwiek momentami mam wrazenie ze brakuje jej paru klatek animacji i jej ruchy sa troche ciete.

3) Blok oczywiscie JEST. Wystarczy stac w miejscu i pisal o tym HIV... Dziwne rozwiazanie, ciezko sie przestawic na neutrala.

4) Tekstury wolajace o pomste do nieba?... Nie ma takich :)

5) WYDAJE MI SIE i podkreslam to slowo, ze brak skoku zabije element adventure w tej grze... brak skoku odbiera platformowosc z gameplayu wlasciwego i zamienia go na scenki przerywnikowe (vide scenka z linami) i jak sie okazalo BARDZO MI GO BRAKUJE... Odczucia podobne do Vascody.

6) System walki MOCNO rozwiniety, cancele i opoznienia sa PIEKNE, podoba mi sie bardziej niz NGS.

7) ZA MALO KRWII!!! Akcje Nariko czasami maja za malo powera.. Jej dobicie przeciwnika wyglada jak klucie wykalaczkami, a skrecanie karku jak zabawa z pluszowym misiem... no ale taki styl gry.

8) Bron na lancuchach jest MOCNO gorsza niz ta Kratosa... No ale to w sumie dodatkowa bron a i combosow za duzo w demo nie ma...

No i na koniec, ktos odblokowal jakies combosy z listy?

Ad1 Ano nie jest xD

Ad2 Chyba na cut scenkach wygląda 100x lepiej i tu się zgodzę , no to jej bieganie jest mega płynne i świetnie animowane biggrin.gif lol

Ad3 Ja tam wole blok pod przyciskiem , neutral ssie ,

Ad4 No może przesadziłem , przyznaję jest ładnie ale nie które tekstury nie są najwyższych lotów (rozmazane ETC)

Ad5 Brak skoku w takiej grze boli, i to bardzo, zgadzam się w 100% nie chcę że by gra sprowadzała się do walki i przerywników postaci cust scenek i akcji QTE.

Ad6 Zgadzam się po raz drugi , pokaźny wachlarz ciosów ,countery (animacja zależna od tego jak i czym za atakuje nasz przeciwnik) sporo combosów + zmiana i łączenie stylów piękna sprawa ;] Pod tym względem jest porządnie , ciekawe tylko jak rozwiążą pakowanie borni.

Ad7 Takie samo i ja mam odczucie .

Ad8 jw

A to da się coś tam odkryć ? :P
Mastah27
Czy tylko mi to demko się zawiesiło? Walczyłem na tej "skarpie" i kiedy jakimś cudem udało mi się zmusić Nariko do złapania przeciwnika na łańcuch, w czasie kręcenia gra zaliczyła eleganckiego freeza. No nic, trzeba zresetować PS3 laugh.gif.
Soul
A i zapomniał bym 30 fpsów (mogę się mylić), boli w tej grze . NGS pod tym względem miażdży , nie ma to jak 60 fpsów.

ps zagrałem wczoraj z 5-6 razy i zero zwiechy ;]
mczaper
CYTAT(Mastah27 @ 27 07 2007, 08:19) *
Czy tylko mi to demko się zawiesiło? Walczyłem na tej "skarpie" i kiedy jakimś cudem udało mi się zmusić Nariko do złapania przeciwnika na łańcuch, w czasie kręcenia gra zaliczyła eleganckiego freeza. No nic, trzeba zresetować PS3 laugh.gif.

Tez krecilem kilka razy jednym typkiem i nic smile.gif Zero zwiech.
Sanryu
Na poczatku tez mi brakowalo skoku, ale juz po chwili sie przyzwyczailem do tego, ze Nariko skacze wtedy kiedy chce(ah te kobiety rolleyes.gif ) np. przy aerialach(juz ten pierwszy jest efekciarski happy.gif )(ja sobie wylaczylem motion sensor podczas aerialow bo gubilem sie z tym "trzesieniem pada" tongue.gif )
Soul
Sorry za małe EOT

@ walek , wiesz jak się ma już od jakiegoś czasu nex gena w domu ( tak mam tu namyśli X360 :P ) i gra się już od dłuższego czasu . To HS nie robi tak jak dla kogoś kto dopiero co przesiadł się z PS2 na PS3 , dla mnie posiadacza obu konsol , gra wygląda ładnie i tyle.

Wide Insiak miał rację . biggrin.gif
grzes_l
Dla mnie gra wymiata i tyle.
Domaganie sie by zrobili drugie NGS czy GoW jesli chodzi o sterowanie jest troche dziwaczne. O to chodzi w tym biznesie by gry byly inne i oferowaly inne rozwiazania czy filozofie. Jakby wszystko bylo na jedno kopyto to bylaby dopiero nuda, a tak mamy kawalek wypasionego softu z niesamowitymi wrecz genialnymi widokami (zobaczymy jak to bedzie w Lair - porownywanie tutaj do Giersow uwazam za kompletne nieporozumienie) przepiekna walka, gdzie mistrzyni miecza porusza sie jak baletnica. I do tego z rozkosza sie na nia patrzy...
Nie skacze? No to co? Moze nie lubi zeby jej kazac skakac :-P.

Uwazam ze nadmiar krwi by zepsul efekt urody walki. Kompletnie nie rozumiem tych krwiopijczych instynktow u graczy... Chyba nie widzieliscie jak w rzeczywistosci krew potrafi buchac z ran cietych... dry.gif
Wole gre z walka jak w balecie (jak w filmach Kung-Fu) niz rzeznickie zapedy. Wole gre dla szerszej kategorii wiekowej niz dla dwudziestolatkow.

Ta gra na dzien dzisiejszy zrobila na mnie najwieksze wrazenie. Zobaczymy jak beda wygladaly inne elementy i jakie zagadki nas czekaja przez cala fabule.
YETI
Bulid na którym bazuje demko ma rok (zdaniem NT)
Ja tylko napisze ze wróciłem wczoraj na chate o 2:00 w nocy i siedziałem przy tym demku do 3:00. To co boli to IMO słabe rozwiązanie bloku, po prostu nie wciskamy nic, wolał bym blok pod jakims przyciskiem. Poza tym grafika bardzo ładna...te widoki na poczatku, wodospady, tęcza :^^: (scenki przerywniko zjada wszystko co do tej pory sie ukazało).
Co wazne system walki wydjae sie byc bardzo rozbudowny co cieszy (na pewno jest lepiej niz w GoW2)
OK lece grac, dzis wieczorkiem skrobne cos wiecej smile.gif
Soul
CYTAT(grzes_l @ 27 07 2007, 08:08) *
Dla mnie gra wymiata i tyle.
Domaganie sie by zrobili drugie NGS czy GoW jesli chodzi o sterowanie jest troche dziwaczne. O to chodzi w tym biznesie by gry byly inne i oferowaly inne rozwiazania czy filozofie. Jakby wszystko bylo na jedno kopyto to bylaby dopiero nuda, a tak mamy kawalek wypasionego softu z niesamowitymi wrecz genialnymi widokami (zobaczymy jak to bedzie w Lair - porownywanie tutaj do Giersow uwazam za kompletne nieporozumienie) przepiekna walka, gdzie mistrzyni miecza porusza sie jak baletnica. I do tego z rozkosza sie na nia patrzy...
Nie skacze? No to co? Moze nie lubi zeby jej kazac skakac :-P.

Uwazam ze nadmiar krwi by zepsul efekt urody walki. Kompletnie nie rozumiem tych krwiopijczych instynktow u graczy... Chyba nie widzieliscie jak w rzeczywistosci krew potrafi buchac z ran cietych... <_<
Wole gre z walka jak w balecie (jak w filmach Kung-Fu) niz rzeznickie zapedy. Wole gre dla szerszej kategorii wiekowej niz dla dwudziestolatkow.

Ta gra na dzien dzisiejszy zrobila na mnie najwieksze wrazenie. Zobaczymy jak beda wygladaly inne elementy i jakie zagadki nas czekaja przez cala fabule.

Sorry ale kto tu się domaga drugiego NGS czy GoW? Ta poważnie , to żeś nowość odkrył :P Nie lubi skakać he dziwne ,bo w walce nie mal non stop "lata -fruwa" wybija swoich przeciwników wysoko , po czym sama wyskakuje na kilka metrów w górę i okłada swojego przeciwnika.

A ja i wielu innych graczy uważa że brak krwi to minus , w grach tego typu jucha ma się lać i tyle ,po ścianach po suficie wszędzie. Przecie ona ma w łapach dość sporą białą broń , a jak by tego było mało chlasta nią wszystkich których spotka na swojej drodze . Zagraj sobie w NGS i zobacz co tam się dzieje .

"Wole gre dla szerszej kategorii wiekowej niz dla dwudziestolatkow."

o_O LOL

qazar
soul daj spokoj wink.gif kazdy ma jakies swoje wymagania wzgledem gier , jedni beda sie podniecac wii fit inni nie lubia krwi , proste %) a dlaczego mozna czuc lekki zawod? Bo w PE HS bylo opisane jako osmy cud swiata, niestety na podstawie tego co nam dane bylo sprawdzic , nie da sie tego uswiadczyc biggrin.gif ;D
VascoDa
Mimo, ze rozumiem wasze uwagi do HS, bo to normalna reakcja na cos nowego i inaczej zrobionego niz poprzednie gry, to podzielam reakcje HIVa, bo dostajemy gre z wielkim rozmachem i o unikalnej urodzie. Ja lubie gry z polotem. Dla mnie HS wybija sie wysoko ponad przecietnosc aktualnych tytulow next-gen. Licytowanie sie kto dluzej ma kosole next-gen, i jaka gra jest lepsza to dziecinada. Rozumiem, ze wlasciciele Xa moga miec zal ze to exclusive PS3. Osobiscie chcialbym zeby kazdy mogl kupic HS, bez wzgledu na hardware. Mysle ze na podstawie tego dema nie mozna nic jeszcze wyrokowac. Zobaczylismy zaledwie odrobine tego co nas czeka smile.gif

Nie wiem czy zworciliscie uwage na skore Nariko. Nie widzialem lepszego shadingu na postaci w grze. Pieknie wyczute.

playmaniak
witam.widziałem i mam demko darkness...po 10 minutach załamka na maxa - NIWYPAŁ .....teraz Heavenly Sword demko odpaliłem ....o fuck....jeszcze mi szczęka wisi.....TAKICH WŁASNIE GIER OCZEKUJE OD PLAYSTATION 3 Z TAKĄ GRAFĄ ....

pozdro all.
Chmal Krzysztof
Mi tez sie podoba. Tylko szkoda ze takie krotkie to demo (2,5 minuty zabawy i koniec) powinno byc proporcjonalne chociaz do dlugosci sciagania (30min) HEHE to wtedy mozna by bylo cos wiecej powiedziec o grze. Ale i tak robie na gre preorder i czekam z niecierpliowscia.

pozdrawiam
Trzcina
Moglbys ktos szerzej opisac wykorzystanie tilta w tej grze? Bo ja nie moge kierowac rzucanymi przedmiotami, ani kamera, ani niczym... A ktos pisal o motion sensorze w czasie aerialow? O_o
qazar
Zal ? o co ? jesli ktos ma i x360 i ps3 to raczej mu wszystko jedno, nie kazdy posiadacz konsol ma wytatulowane na klacie x360 i oltarzyk M$ i nie zapominaj ze przewaga ilosci i jakosci gier jest narazie po stronie konsoli z M$ i nikt(nawet fanboy) nie bedzie zazdrosny o jedna gre, bez przesady...
YETI
CYTAT(Trzcina @ 27 07 2007, 12:20) *
Moglbys ktos szerzej opisac wykorzystanie tilta w tej grze? Bo ja nie moge kierowac rzucanymi przedmiotami, ani kamera, ani niczym... A ktos pisal o motion sensorze w czasie aerialow? O_o

Dokładnie miałem o to samo zapytac. Jest lista combosów która wykorzystuje sixaxisa!! ohmy.gif (trzeba potrząsnąć padem)
nightrunner
W opcjach możne też włączyć poruszanie kamerą Tiltem zamiast R2/L2.
Soul
L1+trójkąt+sixaxisa i dalej comba, trzeba przyznać że są dość widowiskowe;)
nightrunner
Wystarczy raz potrząsnąć sixaxisem (w momencie naciskania trójkąta) czy przez całe kombo machać? biggrin.gif
Soul
Raz , do momentu aż czerwono włosa wyskoczy w górę, potem jedziemy ;D
grzes_l
CYTAT(Soul @ 27 07 2007, 10:55) *
Sorry ale kto tu się domaga drugiego NGS czy GoW? Ta poważnie , to żeś nowość odkrył tongue.gif Nie lubi skakać he dziwne ,bo w walce nie mal non stop "lata -fruwa" wybija swoich przeciwników wysoko , po czym sama wyskakuje na kilka metrów w górę i okłada swojego przeciwnika.

Tylko powiedz po co ma skakac jesli poruszajac sie sama to robi kiedy trzeba? Bo chcesz popatrzec jak bez sensu podskakuje?
MGS tez jakos nie podskakuje...

No i odnies sie do tego co napisalem a nie do tego czego nie napisalem...

A ja bym chcial zeby gwizdala jak idzie tongue.gif i chcialbym do tego przycisk i jestem smiertelnie rozczarowany ze tego nie robi...

CYTAT
A ja i wielu innych graczy uważa że brak krwi to minus , w grach tego typu jucha ma się lać i tyle ,po ścianach po suficie wszędzie. Przecie ona ma w łapach dość sporą białą broń , a jak by tego było mało chlasta nią wszystkich których spotka na swojej drodze . Zagraj sobie w NGS i zobacz co tam się dzieje .

No co sie dzieje? Martwi przeciwnicy i ta Twoja "jucha" znikaja natychmiast, krew jest sztuczna w zachowaniu i ani nie oddaje rzeczywistosci ani nijak nie dodaje rumiencow. Po prostu dodatek tym smieszniejszy, ze reki czy nogi nie urabiesz a chlastasz mieczem na lewo i prawo... I ta "jucha" niby pomaga w czyms? Hmmm....

Mam wrazenie ze koledzy gracze sami sa powaznie zagubieni w przestrzeni miedzy tym czego oczekuja w grach - na ile realizmu na ile fantazjii...

CYTAT
"Wole gre dla szerszej kategorii wiekowej niz dla dwudziestolatkow."

o_O LOL

Nie wiem co Cie tu smieszy. Uwazam ze lepsza piekna gra dla 14+ czy nawet 16+ ktora rozpropaguje system niz dla 18+ i roznych pokrzywionych psychicznie malolatow.
Mam ochote sie cieszyc piekna gra z mlodzieza w mojej rodzinie - co wiecej wydaje mi sie ze to normalne.
VascoDa
Grzes. Rozumiem cie doskonale i mysle podobnie. Akurat krew w NGS pasuje jak najbardziej, bo to swiat ninja. I kazdy kto widzial filmy ze wschodu wie ze musi byc duzo juchy. Jednak HS wogole tego nie potrzebuje i tez ciesze sie ze nie ma jej tam za duzo.
grzes_l
Klopot w tym ze jak tne przez klate okutanego w blachy i skory typa to tryskajaca krew mnie smieszy - szczegolnie w kontrascie do czystosci i zadnych zadrapan mojego bohatera dostajacego razy, ktory jest niemal polnagi w porownaniu do przeciwnikow...

A w filmach jest duzo bo typow pozbawiasz czlonkow roznorakich - wtedy to normalne...
CRusheR
Dla mnie super gierka grałem w demko, niestety "trochę" za krótkie ale akcja jest super biggrin.gif zwłaszcza QTE(QuickTimeEvents) uwielbiam takie smaczki biggrin.gif Nariko jest THE BEST(lepsza od Lary!!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich wink.gif
tenchi2
Opinia/recenzja demo Heavenly Sword:

Wczoraj późnym wieczorem, zaciekawiony przez oglądanie gameplay'ów oraz screenów z HS, usiadłem prawie że z wypiekami przed telewizorem, aby spędzić parę miłych chwil z wyżej wymienioną grą. Po odpaleniu gry wszystko spoko, standardowe menu, szybki rzut oka do zakładki combos i controls i zaczynamy. Po chwili naszym oczom jawi się nam znana cutscenk'a gdzie Nariko wraz ze swoją młodszą śiostrą patrzą i starsza z nich wypowiada słowa "onec it was peacful country" czy coś w tym stylu. Po chwili dostajemy sterowanie, stojąc przed również naną przepaścią przeciętą przez liny łączące urwisko na którym stoimy wraz z samotnym filarem, na którym znajdują się oprychy. Mała gra a'la GOW, przeskakiwanie z liny na linę i już walczymy. Pierwsze chwile walki nasuwają myśli - Nariko to nie Kratos... Do eksterminacji przeciwników mamy trzy style walki, jeden lajtowy, drugi szybki oraz trzeci najmocniejszy. Na początku jakoś ciężko przychodziły mi combosy oraz jakieś specjalnie ataki, nie tak intuicyjnie jak w GOW ale przyjemnie na tyle, żeby się nie zrazić. Po załatwieniu bandy "wiesniaków", która nas atakuje na filarze, przecinamy ostatnią linę potrzymującą ów filar, spadamy na mini arenę gdzie znajduje się więcej bandziorów. Tak jak wspominałem, są dostępne trzy style walki. Nie naciskając żadnego z L czy R wyciskamy fajne combosy, natomiast po naciśnięciu L1 uaktywniamy wirujące ostrza, które tak naprawdę g#wno robią tylko przeciwników lajtowo odciągają od Nariko. Po naciśnieciu R1 przechodzimy w tryb ciężki, gdzie ataki są wolne ale bardzo mocne. Te ataki fajnie stosuje się jako block breakery. Jak już wiele za Was wie, demo jest mega, krótkie. 5-7 min na początku spędzone z nim sprawia wrażenie, WTF, czegoś tu brakuje... Właśnie z takimi myślami kładłem się spać gdy po raz 1 usiadłem do dema...
Dzisiaj postanowiłem dać 2 szansę HS i odpaliłem demo jeszcze raz, tym razem przestudiowałem bardziej combosy oraz kontrolsy i dostałem olśnienia, bo wczasie walki, sepcjalne ataki oraz tzw. aerialsy robią mega wrażenie! Dopiero po zapoznaniu się z controlsami w większym stopniu rozwija skrzydła systemu walki HS smile.gif Wposmnialem o aerial'ac, odpala się je za pomocą wyrzuecia, a raczej udeżenia przeciwnika w powietrze przez naciśnięcia L1+trójkąt lub R1+trójkąt. Gdy przeciwnik wyleci już w powietrze, nie naciśkamy klasycznego przcisku odpowiedzialnego za skok tylko potrząsamy lekko sixasixem, a Nariko wyskakuje za delikwentem w powietrze, kamera przybliża się maksymalnie, a my możemy wypłacić niezłe kombo. Jak wcześniej spomniał Soul, są coutery, odpalamy je przez trójkąt w momencie gdy przeciwnik chce nas uderzyć. Są też specjalne ataki odpalane przez O. W sumie będzie ich około 9, ponieważ dla O jest przypisanych trzy w zależności jaki mamy status super style points, takich trzech kropek w kulistym HUD'zie na górze ekranu. Kolejną kwestią jest blok, który Nariko wykonuje smoczynnie gdy nie walczy. Do tego dochodzą trzy rodzaje blokowania w zależności od koloru smugi jaką przeciwnik zostawia za sobą. Niebieska, nic nie musimy robić, Pomarańczowa smuga przy ataku, atak zostanie zablokowany po naciśnięciu R1 czyli Power Stance. Jest też czerwona smuga, która zapowiada nie blokowalny atak. Może zdarzyć się, że zostaniemy trafieni i podbici w górę, za miast mashować sticków, wystarczy potrząsnąć six'em, a Nariko otrząśnie się i upadnie na nogi.
Podsumowując - HS zapowiada się bardzo fajnie. To nie jest GOW gdzie bestrosko, no może nie bestrosko ale lajtowo wchodzą nam każde komba, tutaj liczy się timing oraz opracowanie techniki odpowiedniej dla każego przeciwnika. Trudno przyzwyczaić się do sterowania i ataków przez 5 min. dlatego wiele osób może to zrazić, że nie jest tak kolorowo jak by się wydawało, że pomaszuje sobie buttony i będzie git tongue.gif... HS zapowiada się na solidną pozycję lecz czy TO będzie System Seller zobaczymy... Obiektywnie stwierdzam, że do gameplay'u trzeba przywyknąć/przyzywczaić się... Demo nie powala, ale ma ukryte smaczki smile.gif
Pavlis
Najlepiej jakby ktos ? z redakcji wypowiedział sie na temat różnic dzielących demo od gry właściewej
Hiv czekamy excl.gif
hiv
CYTAT(Pavlis @ 27 07 2007, 16:33) *
Najlepiej jakby ktos ? z redakcji wypowiedział sie na temat różnic dzielących demo od gry właściewej
Hiv czekamy excl.gif

Sorry, właśnie wyjeżdżam w podróż, więc będzie króciutko. Demko nie pokazuje nawet 1/10 tego, co ja widziałem. Grafika jest tu wyraźnie słabsza, że nie wspomnę o systemie walki (ja już miałem troszkę dopakowaną Nariko). Cut-scenki rządzą, ale tutaj ich zabrakło (w demku na wejściu odgrywany jest filmik). QTE widziałem znacznie lepsze (w demku tylko bieg po linie), a i scenerie konkretne (tutaj straszna bieda). Jeśli komuś nie podoba się demko, proszę wziąć pod uwagę, że to demko... DEMKO!!! No i przeciwnicy byli najsłabsi, a ja oklepałem 2 bossów:). Spokojnie, to demo należy potraktować jak... grywalny trailerek. Spadam, bye.
grzes_l
Jezeli to jest "wyraznie slabsza" grafika to zaprawde nie wiem czego sie spodziewac...
CELL7777
gralem i jak dla mnie suuper grafika urywał łeb ale bardziej zszokowal mnie gameplay animacja postaci oraz interakcja z otoczeniem prezentuje sie wysmienicie niespotkalem sie do tej pory z gra ktora chociaz troche dorownywalaby poziomem do HS. wada ....za krotkie to demko !!!!
Emiel
Wiecie co jest najgorsze, że jak wyłączycie tą cut-scenkę na początku dema to okazuje się, że czeka was dość długi loading w oczekiwaniu na grę. Ja wiem, że takich cut-scenek się nie wyłącza, ale za 4 czy 5 razem jednak. A ten loading jest w demie odpalanym z dysku, co dopiero z płyty.
VascoDa
no jak to jest najgorsze to mamy farta wink.gif
Emiel
No wiesz do czego się muszę przyczepić, a o innych rzeczach już pisałem. Faktem jest, że loadingi troszkę mnie zmęczyły na PS3 (szczególnie, że konsola ma dysk twardy). Jak w demku nie było ich w ogóle prawie to się cieszyłem, a tu nagle takie zaskoczenie i stąd mój przesadzony smutek tongue.gif. Chciałbym grę na PS3 bez loadingów wink.gif.
Sanryu
CYTAT(hiv @ 27 07 2007, 16:47) *
Hiv czekamy excl.gif

Sorry, właśnie wyjeżdżam w podróż, więc będzie króciutko. Demko nie pokazuje nawet 1/10 tego, co ja widziałem. Grafika jest tu wyraźnie słabsza, że nie wspomnę o systemie walki (ja już miałem troszkę dopakowaną Nariko). Cut-scenki rządzą, ale tutaj ich zabrakło (w demku na wejściu odgrywany jest filmik). QTE widziałem znacznie lepsze (w demku tylko bieg po linie), a i scenerie konkretne (tutaj straszna bieda). Jeśli komuś nie podoba się demko, proszę wziąć pod uwagę, że to demko... DEMKO!!! No i przeciwnicy byli najsłabsi, a ja oklepałem 2 bossów:). Spokojnie, to demo należy potraktować jak... grywalny trailerek. Spadam, bye.

Kurcze 1/10 nonie.gif (sadze, ze troszke przesadzasz wink.gif )Mnie juz to "demko" wystarczylo aby juz na 10000000% przekonac do tej gry, a ma byc jeszcze lepiej zgon.gif Dla mnie gra na 9 jak nic happy.gif . Ataki Nariko super, countery kozackie, aeriale miazdzace( wole wylaczyc motion sensor i przestawic sie na iksa bo czesto lapalem sie na tym, ze trzaslem pada jak debil nie w tym momencie co trzeba laugh.gif )
zajebisty
Ja powiem ze dlugosc tego demka jest na tyle smieszna ze juz nic nie powiem.....
-gmeru-
Może demo nie kosi (grafika w tym demie nie równa ale jak już wiemy to 1/10 ;p ) ale widok na dzień dobry opad szczeny happy.gif Oby jak najszybciej takie gry zaczely wychodzić na PS3 bo biedna głodna gier ; )
GMB
CYTAT(hiv @ 27 07 2007, 16:47) *
Hiv czekamy excl.gif

Jeśli to prawda to zapewne nie wstane z podłogi jak kupie pełna wersję. Ciekawe tyko dlaczego NT zdecydowali się wypuścić na PStore tak wczesny build. Może po to by potem zrobić jeszcze większe wrażenie na graczach.
Soul
CYTAT(hiv @ 27 07 2007, 14:47) *
Hiv czekamy :excl:

Choć napisał to Hiv cieszy mnie to , że demko to nic przy pełnej wersji ,i dobrze tak ma być!
Memory
HS prezentuje sie obłędnie! Kupuje 100%. wub.gif
Machel
Czyli back to roots...czekamy...czekamy do wrzesnia, oby tylko do wrzesnia wink.gif
JackFrost
Jeśli to kogoś interesuje to Kotaku stream'uje na żywo dłuższe, nowsze demko HS (podobnież cały 2 chapter ~1,5h gry). Troche to spoiler i przy tej jakości praktycznie nic nie widać ale można zobaczyć co jest po naszym 5 minutowym demku...

http://kotaku.com/gaming/justintv-kotaku/t...word-283378.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.