Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
zajebisty
5min stary nie zawyzaj nie zawyzaj wink.gif
Sanryu
Zagrajcie w "teaser demo" wink.gif HS uzywajac samych counter'ow, mocno biggrin.gif(przypomina mi to stare filmy kung fu gdzie glowny gosc otoczony zgraja ludkow czeka na ruch opponentow nie wdajac sie w atak smile.gif )
YETI
tenchi2 opisał wszystko ładnie, to ja tak króciutko wink.gif

Pierwsze co się rzuca w oczy po odpaleniu demka to... grafika ^^. Scenki przerywnikowe wykonane sa genialnie, gra pod tytm wzgledem zjada wszystko co do tej pory ukazało sie na next-genach. Najwieksze wrazenie robią twarze, reszta tez jest wykonana jak najbardziej poprawnie (Nariko ma poobijane nogi ninja.gif ) Całe otoczenie, sceneria, naprawde robi wrazenie, wodospady, jakies wielkie budowle, tęcza smile.gif Wszytsko w bardzo żywywch kolorach. Graficznie gra robi bardzo dobre wrażenie, to jest tego typu tytuł, ze w pierwszych minutach za bardzo człowiek nie wie co sie dzieje bo podziwia to co widac na ekranie (wypieki na twarzy, wyższa temperatura i te sprawy wink.gif )
System walki wydaje sie byc mocna strona HS, co cieszy bo własnie o ten element najbardziej sie obawiałem (i o poziom trudnosci - tzn. o jego brak). Mamy trzy rózne style/bronie, oczywiscie kazda bron ma dopisana własną command liste. Combosy/style mozna łaczyc, co ciekawe do wklepywanie combosów uzywamy takze sixaxisa...trzeba nim potrząsnąć 0_0. Na poczatku wydaje sie to troche dziwne, ale po czasie idzie sie przyzwyczaić. To co robi spore wrazenie to znakomite, brutalne, coutery (pod trójkątem). Nariko łamie swoich przeciwników z piękną kobiecą gracją ^^. Mamy takze specjalne rzuty/łamania pod kółkiem, ale do tego celu musimy naładować "kółeczka". Oczywiscie ładujemy je za pomocą combosów (czym efektowniej tym szybciej sie ładuje). Maksymalnie mozna naładowac trzy kółka. Gdy mamy dwa i wcisniemy kółko, Nariko wykona dobrze nam znane cięcie...krocza wink.gif az człowiek skreca nogi wink.gif heheh. Podsumowując mimo ze to demko zawieraz jakis tam minimalny procent combosów, rzutów, łamian, smiało mozna stwierdzic ze pod tym wzgledem gra bedzie trzymała bardzo wysoki poziom.
Animacja stoi na bardzo dobrym poziomie. Walka wyglada mega efektownie, jezeli łączymy dobrze combosy to na ekranie ukazuje sie piekny taniec Nariko smile.gif To samo przy łamaniach i rzutach, naprawde swietnie to zostało wykonane. Zdarzają sie różne bugi, jak np. dziwnie odbijace sie przedmioty (beczki, krzesła itp.) od przeciwnikow, ale jestem pewien ze to poprawią.
Za dzwiek odpowiedzialna jest filmowa ekipa od min. "Przyczajony tygry ukryty smok", wiec dalszy komentarz jest zbędny biggrin.gif
Minusy? wolałbym blok pod jakims przyciskiem, no i czemu to demko jest takie krótki!
Poza tym widac ze gra ma mega potecjał którego nie da sie zmarnować. Po prostu az czuc ze ta gra bedzie killerem. Osobiscie jestem przekonany ze ta gra pozamita Devile i inne Kratosy smile.gif
Must-kuna-have?...jak-kuna-najbardziej! wink.gif

CYTAT("Pavlis")
z innego forum:
HiV napisał:
Sorry, właśnie wyjeżdżam w podróż, więc będzie króciutko. Demko nie pokazuje nawet 1/10 tego, co ja widziałem. Grafika jest tu wyraźnie słabsza, że nie wspomnę o systemie walki (ja już miałem troszkę dopakowaną Nariko). Cut-scenki rządzą, ale tutaj ich zabrakło (w demku na wejściu odgrywany jest filmik). QTE widziałem znacznie lepsze (w demku tylko bieg po linie), a i scenerie konkretne (tutaj straszna bieda). Jeśli komuś nie podoba się demko, proszę wziąć pod uwagę, że to demko... DEMKO!!! No i przeciwnicy byli najsłabsi, a ja oklepałem 2 bossów:). Spokojnie, to demo należy potraktować jak... grywalny trailerek. Spadam, bye.

smile.gif

wcale mnie to nie dziwi, na forum Ninja Theory zostało podane ze bulid na którym opiera sie demko ma prawie rok!
Tylko stwierdzenie ze "grafika jest wyraźnie słabsza" to ja sie pytam jak ta gra wyglada obecnie, jezeli prawie roczne demko robi takie...kuku smile.gif
YETI
Znamy date premiery!
http://www.ps3site.pl/heavenly-sword-data-...iery-oficjalnie

Mimo ze od czasu premiery w Stanach do premiery w Europie mija tylko 10 dni, to raczej zdecyduje sie na import.
Meanthord
CYTAT(Sanryu @ 28 07 2007, 22:11) *
CYTAT(Meanthord @ 28 07 2007, 19:40) *
Skoro demo jest sprzed roku, to nie wiem po kiego grzyba umiescili je dopiero teraz. Chyba tylko po to, zeby wiecej osob zniechecilo sie do tego tytulu.

A w ktorym to momencie ludzie zaczeli sie zniechecac do tego tytulu bo piszesz IMO glupoty(no offence, no chyba, ze jacys fanboye, ktorzy przyczepia sie nawet do "slabej tekstury pod kamieniem" wink.gif )

Nie wiem, na mnie grafika nie zrobila zadnego wrazenia i tylko o niej pisze, bo tylko ten element mnie mocno rozczarowal. Reszta jak najbardziej OK smile.gif. Gre kupie (zreszta czy jest jakis wielki wybor?) tak czy siak i przejde z przyjemnoscia smile.gif.
Maciomaniak
Ta grafika nie zrobiła na Tobie wrażenia?! wtf.gif

Zatkało mnie, stary... biggrin.gif Nie no, a mówiąc serio... jeśli chodzi o mnie to graficznie tytuł prezentuje się fantastycznie, zdecydowanie jedna z najładniejszych gier w ogóle. Z niecierpliwością czekam na pełniaka, skoro ma być jeszcze lepszy to aż mi ślinka cieknie smile.gif
VascoDa
CYTAT(playmaniak @ 28 07 2007, 23:06) *
...nieprzesadzajcie ze grafa jest taka za(pipi)ista...to jest 1 tytuł pokazany gdzie z ps3 mozna wiecej wycisnac niz do tej pory wyszlo...tylko dlaczego demko nieofficjalne przed roku wypuscili teraz officjalnie catfight.gif ...dlatego ze niechcialo NINJA TEORY robic nowego...wakacja pany wakacje i dlatego

na moje oko pierwszy jest motorstorm. nic go nie dogonilo do tej pory.
HS jest drugi, a to dopiero poczatek zabawy w developing na tej trudnej, mocarnej maszynce.
Wakacje to raczej wy macie, zeby glupoty pisac. Devteamy naogol napieprzaja po godzinach i w weekendy, zeby wyrobic sie na deadline.
YETI
laugh.gif

Jezeli jestesmy przy demku (taaa wink.gif )zaraz po biegu po linach, gdy nie sprzedamy kopniaka temu typkowi, bedziemy z nim walczyc. Gosc jest dosc silny, blokuje wiekszosc ciosów a sam ma czerwone cięcia (czyli pozostaje nam tylko uciekac bo nie mozna tego zablokowac)
konrado0905
zerwone ciecie blokujesz trzymajac R1. przeczytaj najnowszy PSXEXTREME
VascoDa
no to mamy peace-love-and-understanding smile.gif
Wracam do tematu:

Majac tak okrutnie krotkie demko, badam z przyjemnoscia jego kazdy zakamarek i mozliwosci.
Po zalatwieniu kolesi na filarze podniescie cialo i rzucajac nim przytrzymajcie przycisk a przejdziecie w tryb sterowania rzuconym cialem biggrin.gif i potem wychylajac pada mozna skierowac trupa dowolnie. Ogladajac przy okazji dalsze scenografie..hehe.
Tiglatpilesar
Nie rozumiem tej mody na porównywanie dwóch kompletnie róznych gier. Co ma Gears of War do HS? Porównujcie sobie do NG, DMC, GoW-gier z podobnego gatunku. Niedługo będą kłótnie, że GT5 ma lepszą grafikę niż MGS4...
Wydaje mi się logiczne, że gra, w której atakuje razem 50 przeciwników, ma wielkie, otwarte przestrzenie nie będzie wizualnie tak ładna jak gra, gdzie są małe pomieszczenia i maksymalnie kilku wrogów...
Arkady
Na świecie interesuję jeszcze kogoś klimat i grywalność, czy już tylko grafika się liczy?
GMB
CYTAT(Tiglatpilesar @ 29 07 2007, 02:36) *
Wydaje mi się logiczne, że gra, w której atakuje razem 50 przeciwników, ma wielkie, otwarte przestrzenie nie będzie wizualnie tak ładna jak gra, gdzie są małe pomieszczenia i maksymalnie kilku wrogów...

Dokładnie!!! Pisałem o tym wcześniej ale jak widać niektórym jakieś magiczne klapki przysłaniają fakt, o którym wspominasz. No chyba że po prostu nie potrafią pojąć tak prostych rzeczy to wtedy można im wybaczyć.
Meanthord
Czekalem az ktos napisze tekst o duzych przestrzeniach, 50 przeciwnikach itd. Co to w ogole ma do rzeczy? Ja pisze, ze grafika nie zrobila na mnie wrazenia, a za chwile slysze, ze widocznosc jest po horyzont - czyli dziala to na zasadzie "cos za cos"? smile.gif Fanbojem nie jestem, bo nie musze nim byc, gram na wszystkich platformach.
Deadeye
CYTAT(Meanthord @ 29 07 2007, 10:34) *
czyli dziala to na zasadzie "cos za cos"? smile.gif

oczywiscie ze cos za cos - przy ograniczonej wydajnosci jakim dysponuje kazdy sprzet trzeba dokonac wyborow - jesli przy malej liczbie przeciwnikow i rozmiarze lokacji gra wyglada super, to normalne jest ze przy wiekszej skali (czyli wiekszej ilosci detali) kazdy pojedynczy element musi wygladac troche slabiej. no chyba, ze ps3 jest jednak mocno mocniejsze od xa wink.gif a hs podobno i tak wyglada o wiele lepiej niz na tym demku wiec ta dyskusja nie ma sensu smile.gif
Trzcina
Narobiliscie takiego siana w temacie... ze po prostubrak mi slow, chyba pierwszy raz w historii moderki forum PS3 polecialy prawie dwie strony postow O_o

Nawet mi sie nie chce przegladac tego jeszcze raz zeby wyciagnac konsekwencje, zrobie to wieczorem.
Dr.Czekolada
Heh, to wspaniałe jakie ,,przepoczważenie" graficzne przeżyłe takie tytuły jak War Hawk czy HS, i mam również dosyć słuchania poglądów typu ,,grafa mi sie nie podoba", ,,w grze nie tylko chodzi o grafike"- LUDZIE SRAĆ NA TO !!!. Pamiętam pierwsze posty w tym temacie w których HS jeszcze nie prezentował się tak okazale,..również były narzekania, nie moge się doczekać by zagrać w pełną wersje, nareszcie PS3 zaczyna pokazywać swój power !.
VascoDa
CYTAT(Trzcina @ 29 07 2007, 12:10) *
Narobiliscie takiego siana w temacie... ze po prostubrak mi slow, chyba pierwszy raz w historii moderki forum PS3 polecialy prawie dwie strony postow O_o

Nawet mi sie nie chce przegladac tego jeszcze raz zeby wyciagnac konsekwencje, zrobie to wieczorem.

dzieki trzcina ze wpadles smile.gif

Widzieliscie, ze jak Nariko stoi na filarze to z gory widac ten plac, na ktory potem spada. Na tym placu imprezuja wartownicy i widac ich animacje. Niezly LOD smile.gif
grzes_l
Zauwaz ze sa tam odblaski od tarcz i broni...
ziemia1
http://www.destructoid.com/heavenly-sword-...er--36856.phtml

cut scena to 16 ton dla innych twórców, miazga po prostu reszta leży i kwiczy
Soul
CYTAT(Soul @ 27 07 2007, 19:13) *
CYTAT(hiv @ 27 07 2007, 14:47) *
CYTAT(Pavlis @ 27 07 2007, 16:33) *
Najlepiej jakby ktos ? z redakcji wypowiedział sie na temat różnic dzielących demo od gry właściewej
Hiv czekamy :excl:

Sorry, właśnie wyjeżdżam w podróż, więc będzie króciutko. Demko nie pokazuje nawet 1/10 tego, co ja widziałem. Grafika jest tu wyraźnie słabsza, że nie wspomnę o systemie walki (ja już miałem troszkę dopakowaną Nariko). Cut-scenki rządzą, ale tutaj ich zabrakło (w demku na wejściu odgrywany jest filmik). QTE widziałem znacznie lepsze (w demku tylko bieg po linie), a i scenerie konkretne (tutaj straszna bieda). Jeśli komuś nie podoba się demko, proszę wziąć pod uwagę, że to demko... DEMKO!!! No i przeciwnicy byli najsłabsi, a ja oklepałem 2 bossów:). Spokojnie, to demo należy potraktować jak... grywalny trailerek. Spadam, bye.

Choć napisał to Hiv cieszy mnie to , że demko to nic przy pełnej wersji ,i dobrze tak ma być!

Tak sobie myślę , że skoro napisał to HIV to w sumie nie musi być wcale tak kolorowo o Forzy 2 pisał to samo ( i chyba nie muszę tego komentować laugh.gif ) , tak czy siak ,dla mnie typ spadł na psy, i nie mam zamiaru wierzyć w to co on wypisuję . Kupie pełną wersje i sam się przekonam.

Emet
Mimo, że jego recki lubię i ogólnie jest "fporzo" wink.gif to w kwesti grafy rzeczywiście ostatnimi czasy jest jakiś lewy.. podniecał się grafą z Forzy 2 (która jak sądzę po filmach i opiniach na 9 nie zasługuje z pewnością) a swego czasu zjechał grafę w grze Flat Out 2 dając bodajże 6 za grafę podczas gdy to jedna z najładniejszych ścigałek na PS2. Dlatego też nie napalałbym się tu jak coniektórzy na jakis szok w porównaniu do dema.
qazar
a ja propnuje zabwe w moja ulubiona gre : pozyjemy zobaczymy biggrin.gif po co sie denerwowac niepotrzebnie ? ps 3 musi wkoncu pokazac na co ja stac i chodzby stac by ja bylo na tyle samo co x360 to jednak i tyle to wiele wink.gif a pozatym nie jestesmy pcetowcami wiec nie pdoniecajmy sie sie tylko grafika biggrin.gif
k9
czepię się grafiki w tej obiecującej grze
jak to jest z tą rozdzielczością
w ostatnim psxextreme jest napisane,że gra hula w 1080p
lecz w demku rozdzielczość jest 720p
więc jest to chyba rzeczywiście jakiś starszy kawałek kodu i w pełnej wersji bedziemy si.ę cieszyć full hd
qazar
Czytalem wypowiedz autorow gry, ktorzy mowili jasno nie dla 1080p i gra ostatecznie ma chodzic w 720p , jesli sie cos zmienilo to prosze o linki wink.gif
McDrive
Na samym początku "piguły" w nowy # PE pisze jaką rozdzielczość będzie obsługiwać gra.
k9
właśnie o to mi chodzi
wg piguły gra będzie pracować w 720p
a hiv do testów dostał wersję 1080p
chodziło mi właśnie o ta rozbieżność kto ma racje butch czy hiv, a może obaj
grzes_l
Nie sadze by dostal wersje 1080p. Gra jest w 720p

Potwierdzone przez Ninja Theory.
Jakby co to polecam blog na IGNie

Cytat:
"Question Theme #3
· Have you managed to push it to 1080p/60frames yet?
· The game still needs more work, the Cinematics look Perfect its time to focus more on the GAMEPLAY, fix the bugs and try to get it run at 1080p/60.

[mat answer] Heavenly Sword will be delivered in 720p HD

"

Jakby co to adres tutaj:

http://blogs.ign.com/Heavenly_Sword/2007/06/29/58758/p4
YETI
CYTAT(Soul @ 29 07 2007, 22:19) *
Najlepiej jakby ktos ? z redakcji wypowiedział sie na temat różnic dzielących demo od gry właściewej
Hiv czekamy excl.gif

Choć napisał to Hiv cieszy mnie to , że demko to nic przy pełnej wersji ,i dobrze tak ma być!

Tak sobie myślę , że skoro napisał to HIV to w sumie nie musi być wcale tak kolorowo o Forzy 2 pisał to samo ( i chyba nie muszę tego komentować :laugh: ) , tak czy siak ,dla mnie typ spadł na psy, i nie mam zamiaru wierzyć w to co on wypisuję . Kupie pełną wersje i sam się przekonam.

Soul zajrzy na forum N+, Mielu twierdzi ze wersja prasowa którą dostało N+ takze ma lepsza grafike od tego demka.
qazar
yeti a to takei wazne czy bedzie miala lepsza czy taka sama grafike ?
YETI
Jasne ze nie bo ta w demku i tak prezentuje bardzo wysoki poziom. Tylko tu niektore osoby narzekaja na "tekstury pod kamieniem" (jak to ktos okreslił). Wiec pisze...nowsza wersja wyglada jeszcze lepiej.
qazar
A tam, co cie to obchodzi ze ktos kreci nosem ? Tobie sie podoba ? to przeciez najwazniejsze zeby sie tobie podobalo, nic nikomu w sieci nie musisz udowadniac biggrin.gif raczej sie cieszmy ze ps3 w koncu cos sie budzi bo jeszcze troche hibernacji i trzeba by bylo mysle o wyslaniu jej na allegro biggrin.gif
Soul
CYTAT(YETI @ 30 07 2007, 13:50) *
CYTAT(Soul @ 29 07 2007, 22:19) *
Hiv czekamy :excl:

Tak sobie myślę , że skoro napisał to HIV to w sumie nie musi być wcale tak kolorowo o Forzy 2 pisał to samo ( i chyba nie muszę tego komentować laugh.gif ) , tak czy siak ,dla mnie typ spadł na psy, i nie mam zamiaru wierzyć w to co on wypisuję . Kupie pełną wersje i sam się przekonam.

Soul zajrzy na forum N+, Mielu twierdzi ze wersja prasowa którą dostało N+ takze ma lepsza grafike od tego demka.

No to miło :)
YETI
CYTAT(qazar @ 30 07 2007, 16:16) *
A tam, co cie to obchodzi ze ktos kreci nosem ? Tobie sie podoba ? to przeciez najwazniejsze zeby sie tobie podobalo, nic nikomu w sieci nie musisz udowadniac biggrin.gif raczej sie cieszmy ze ps3 w koncu cos sie budzi bo jeszcze troche hibernacji i trzeba by bylo mysle o wyslaniu jej na allegro biggrin.gif

Racja, zgadzam sie, ale wiesz trzeba podbudowac kilka osób, ze najnowsza wersja ma jednak lepsze tekstury pod kmieniem ;P
ziemia1
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/88675.html
kawałek nowego gameplaya, może był trudno się zorientować
qazar
zejdzmy z textur, czepmy sie filmikow, imho to jedne z najlepszych wstawek jakie me oczeta widzialy biggrin.gif
Flo
Heavenly Sword to będzie jedna z tych gier, która sprawi że sprzedaż PS3 wzrośnie smile.gif a przynajmniej taką mam nadzieje biggrin.gif
YETI
“The best cutscene ever!”
http://www.ps3site.pl/the-best-cutscene-ever
ako
Nie wiem czy bylo ale wrzuce jako ciekawostke:

Evolution of Heavenly Sword: 2003-2007

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/89494.html
karol885
Macie może jakieś informacje na temat Pre-order? Ja już bym zamówił i czekał z dużym napiwkiem dla na listonosza gdyby przyniósł chodź dzień wcześniej niż premiera . ja już chce 10 wrzesien
polaki899
Niestety ten 14 wrzesnia to nie jest potwierdzony i w 100% pewien termin. Obawiam sie ze poczekamy nieco dłużej moze do 25 września, bo wtedy wychodzi dobra gra konkurencji biggrin.giftongue.gif
Butcher
BTW: może się przydać, większość już była poruszana, ale... - sekrety dema
Bonus:
3 oficjalne tapety HS na PC
YETI
Tak w ogole to na PS Store mozna sciagnac dwie tapetki HS (free)

CYTAT(Butcher @ 2 08 2007, 08:06) *

Bohan rox! hyh.gif
Soul
Nie wiem czy było.

Heavenly Sword/Ratchet '1UP Impressions' (16 minut)
http://www.gamevideos.com/video/id/13497

----------------------------------------------------------------------

usta nie zgadzają sie z dialogami ale tylko w innych wersjach językowych( co jest normalne)

marudzili jeszcze ze nie można skakać w tej grze oraz ze jest bardzo liniowa - (bardziej niz GoWar)

no ale prawda jest taka ze idzie sie jak po sznurku od areny do areny i trochę ludziom z 1up brakowało eksploracji

mówili ze gra jest bardzo ładna oprócz włosów

a system walki jest pomiędzy GoW a Ninja Gaiden/ tzn nie jest taki techniczny jak w NG ale tez nie jest taki automatyczny i slasherski jak w GoW

LiSoQuan
Zapraszam teraz na GigaGames (TV), jest prezentacja HS. nie demo tylko pełniejsza wersja.
Hela
Walka z babeczką wężem:
http://www.gametrailers.com/player/23166.html
Soul
Gra ma być na 12-15 h
http://www.ninjatheory.com/forums/showpost...amp;postcount=4
Dr.Czekolada
Hmm, cóż lepiej rzeby była atrakcyjna a krótka niż długa i nudna nie ? ;p. To może oznaczać wyjście całkiem sporej seriii HS.
walek
Pierwszy God of War tez był krótki. Stworzenie slinika, i podstaw gier wymaga żmudnej i czasochłonnej pracy. Kolejna cześć na pewno będzie zdecydowanie dłuższa. W koncu GoW 2 tez był zdecydowanie dłuższy. smile.gif
YETI
CYTAT(Soul @ 4 08 2007, 15:58) *

Czyli tak jak GoW2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.