Dr.Czekolada
7 08 2007, 20:33
Osobiście NIENAWIDZE GOW (dla mnie to była średnim slasherem, ot niczym nie wyróżniającym się, w życiu widziałem większą łażnie w nawalankach) ale HS strasznie mi się spodobał, całkiem spora interaktywność, przepiękne otoczenie (i to jak na ok roczne demo !) interesujący sposób na przełączanie się między stylami walki, no jak dla mnie gra warta świeczki

.
Yahoosph
7 08 2007, 21:10
Ostatnio rózne filmiki doszły, ale osobiście polecam z game trailers Sinister Plans Cinematic - naprawde dobrze wymyślone i profesjonalnie zrobione. Charyzmatyczność postaci, przedtem do tego myślłem że przerywnikiki będą filmowe, a one są filmowo-sceniczne. Świetnie !!.
Er_WolvEr na brata koncie.
CYTAT(Yahoosph @ 7 08 2007, 22:10)

myślłem że przerywnikiki będą filmowe, a one są filmowo-sceniczne. Świetnie !!.
O tak, tym bardziej, że w projekt zaangażowała się grupa pracująca wcześniej przy takich filmach jak
Władca Pierścieni czy
King-Kong.
Tak w ogóle, to nie wspomnę, że to właśnie przez/dzięki HS zamierzam nabyc PS3
Legend of the Sword Pt.1http://www.gametrailers.com/player/23313.htmlniezłe
i jeszcze to
http://www.gametrailers.com/player/23264.html Flying Fox Strikes Gameplay (nie mam pytań - rewelka)
Do premiery gry dostaniemy jeszcze 5 takich filmików. Cieszy fakt ze Ninja Theory zadbało o dobra fabułe.
Genialny filmik. Fabuly to on za duzo w sobie nie ma, ale ta technika wykonania. Artyzm.
Animowany epizod ma fajny klimacik.
Natomiast gameplay prezentuje się bardzo ciekawie, tylko jakoś nie podoba mi się animacja włosów.
making of episode 1
http://www.ps3site.pl/heavenly-sword-budow...dalszy#commentsna poczatku filmiku Nariko patrzy sie na jakiego zielonego gluta 0_o
Jest tez krótki urywek z pola gigantyczne walki (spoooooro przeciwników)
Deadeye
10 08 2007, 13:10
CYTAT(YETI @ 10 08 2007, 11:11)

making of episode 1
http://www.ps3site.pl/heavenly-sword-budow...dalszy#commentsna poczatku filmiku Nariko patrzy sie na jakiego zielonego gluta 0_o
Jest tez krótki urywek z pola gigantyczne walki (spoooooro przeciwników)
w tym filmiku mowia, ze Tai (tak sie ta laska nazywa? ta z kusza?) jest przyjaciolka, nie siostra nariko, i ze jest grywalna - odwrotnie niz twierdzi zapowiedz z psx extreme
Shadow864
10 08 2007, 14:40
Ja bardziej wierze PSX , wkoncu to ich znam od od tych 9(?!) lat:)
Hehe to tym razem się przejechałeś

W PE się pomylili (odrazu to zauwazyłem jak przczytałem w PE). Tzn, nie wiem czy to jest siostra czy przyjaciółka, ale na pewno jest grywalna. Były filmy z gameplay'u jak właśnie ona strzela z kuszy (była na jakiejś kolejce linowej).
Dokładnie, w filmiku jest wyraźnie mowa, iż Kai jest grywalną postacią o zupełnie odmiennym od Nariko zestawie ciosów.
Swoją drogą, dopiero "making of" przekonało mnie do tej gry

Nie mogę się już doczekać! Oby nie była zbyt krótka (zapowiadają trylogię, więc z tym może być różnie).
przyznam ze całkiem przyjemne filmiki
@Yeti, tylko krowa nie zmienia poglądów.
arab po HS przyjdzie czas na KZ2

Mozna juz składac zamówienie
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=3618ktoś chętny?
ja na 100% zamawiam

acz lookam na demo ,filmiki i fotki i nie wiem skad, ale mam obawy ze bedzie plytka rozrywka %)
No i co z tego, że będzie płytka - to jak ongiś Quake, czy inny FPS - płytkie jak kałuża, ale za to ile w tym pokładów grywalności - HS to również płytka gra jak cholera, ale frajda z wywijania combosów jest nie do przecenienia, w widowiskowość walk miażdży. To nie jest w końcu przygodówka, tylko siekanie mieczem wszystkiego co się rusza i podziwianie przy tym kobiecych wdzięków

. Wywijaj Nariko tyłeczkiem w rytm pada, wywijaj, niech no ja Cię dorwę w moje łapska

.
Zeratul
11 08 2007, 02:08
Juz wiem dlaczego PS3 potrzebny jest Blu-Ray, bo nie potrafia na niego pisac gier... jezeli 5 minutowe demo, ktore na dodatek trzeba instalowac zajmuje 1Gb, to ile zajmuje cala gra? Anyway PSN sie sprawdzil i demko zassalo sie w 15 min, wiec na transfer nie ma co narzekac. I tak zaszokowalo mnie to, ze musze to demko zainstalowac!
Ciezko sie wypowiadac na temat tej pozycji, gdyz...
graficznie niby mamy piekny rzut na samym poczatku, ale potem nic powalajacego w srodku... Nariko wymiata i daje rade, chociaz wlosy mnie za bardzo nie przekonuja... animacja mimiki pierwszorzedna, ale to wiemy bardziej z filmikow niz z dema. Ogolnie to graficznie moze byc czasem pieknie, a czasem srednio. np. beczki wygladaja biednie.
Gameplay, no coz... to jest slasher... trzeba bedzie sie nauczyc kombosow i powinno byc klawo... widac, ze beda one rozbudowane, a animacje miazdzenia kolesi daja rade... jedynie co naprawde ssie pauke, to krew czy cokolwiek to jest.
Nie bede sie wypowiadal wiecej dopoki nie zagram w pelna wersje...
A w zwiazku, ze to single player, to lepiej zeby mial dobra fabule...
Tym demem nie ma co się za bardzo sugerować, bo jest to bardzo wczesne demo i wersja full prezentuje się o wiele lepiej. Zresztą w tym przypadku polityka Sony jest nieco dziwna - tak samo jest z demem Ratcheta - do Sony trafiło już jakiś czas temu, a wciąż go nie ma w PS Store. No ale pewnie Sony sobie po prostu rozgrywa to jakoś taktycznie, może czeka na GC, cholera wie.
Zeratul
11 08 2007, 03:27
Dlatego nigdy nie oceniam gry jako calosci dopoki w nia nie zagram, w przeciwienstwie do innych gotowych pisac poemy na podstawie teasera.
HS mnie zaciekawil i jest to jedyna (plus UT 2007) pozycja ktora planuje kupic na PS3 w tym roku. Reszta mnie w ogole nie kreci.
IMO demko jest strasznie slabe... w sensie dema, a nie gry. Ale ostatnio jest jakas moda na wydawania krotkich dem np. Stranglehold.
Najgorsze jest tylko to, ze sixaxis jest do bani i bardzo zle mi sie na nim gra. Pewnie jest to w duzej mierze kwestia przyzwyczajenia, ale pad od klocka lepiej lezy w dloni i jest po prostu lepszy. Sixaxis jest za maly...
nie wspominajac, ze zas musze przyzwyczaic sie do trojkatow, kwadratow, kolek i krzyzykow... niby intuicja dziala ;p ale nie zawsze jestem swiecie przekonany co wciskam

Wy na pewno mieliscie dostep do innej wersji, wiec was trzymam za slowo. No nic zobaczymy 14... akurat jeszcze przed premiera halo 3 to sie zdarzy troche poszarpac.
CYTAT
Juz wiem dlaczego PS3 potrzebny jest Blu-Ray, bo nie potrafia na niego pisac gier... jezeli 5 minutowe demo, ktore na dodatek trzeba instalowac zajmuje 1Gb, to ile zajmuje cala gra?
Może to dlatego że nie muszą się bawić w kompresię, skoro dysponują takim dyskiem?
WESKER-DL
11 08 2007, 09:56
I nawet się nie zdziwię jak w Extrimie padnie 10/10, gra jest tego warta
McDrive
11 08 2007, 10:58
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 11 08 2007, 10:56)

Nie dadzą 10/10. Najwyżej 9/10 lub 9+/10
Meanthord
11 08 2007, 11:13
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 11 08 2007, 10:56)

Grales w pelna wersje czy tak sobie gadasz?
tak sobie gadaja

gra super tylko to shlasher a ne 8 cud swiata
AbraHAM
11 08 2007, 12:46
nie tylko shlasher , masz jeszcze animowane epizody gdzie walka wyglada tak bajeczni jak w tych pokrconych filmach Kung Fu z chin , a do tego dochodza elementy zagadkowe( jak otworzyc drzwi by dostac sie dalej

) no i epizody strzelane gdzie trzeba bronic pewnych miejsc przed najezdzcami , mnie tylko ciekawi jaka grywalnosc bedzie miala gra , czy bedzie wystarczajaco dluga i czy pozwoli na ponowne wrocenie do gry po jej ukonczeniu ( np dodajac nowe stroje nowe moce moze jakies nowe chaptery) .
Jak by nie było, gra zapowiada się niesamowicie, mimo iż demo nie jest super rewelacyjne, nakręciło mnie niesamowicie. Mam pre-ordera na HS więc coś musi w tym być bo NIGDY nie zamawiam gry przed premierą. Zgadzam się z Zeratul-em, włosy Nariko wyglądają okropnie! Mam nadzieję ze tylko w wersji demo.
CYTAT(Beck @ 11 08 2007, 13:06)

Jak by nie było, gra zapowiada się niesamowicie, mimo iż demo nie jest super rewelacyjne, nakręciło mnie niesamowicie. Mam pre-ordera na HS więc coś musi w tym być bo NIGDY nie zamawiam gry przed premierą. Zgadzam się z Zeratul-em, włosy Nariko wyglądają okropnie! Mam nadzieję ze tylko w wersji demo.
Ja sie z wami nie zgadzam wlosy moga wydawac sie biedne, ale to pewnie przez detekcje kolizji. Osobiscie wole wlosy Nariko niz np. wlosy kobitek z DOA, ktore "wbijaja" sie im w ciala
Kornolio
11 08 2007, 20:20
Skoro w playtest-cie dostało 9+ nie może być gorzej ;]. Dla tej giery kupuje konsole
Jacobss
11 08 2007, 20:46
Schodząc troszkę z tematu. Niedawno kompletnie nie interesowałem się HS. Po kupnie PS3 i zagraniu w demko, strasznie wzrósł mi apetyt na tą grę. Mnie tam włosy Nariko sie podobają. Nie jest to wprawdzie jakaś super laska, którą widząc, trzeba się ślinić, ale i tak robi wrażenie

Gra mi się tak spodobała, że we wrześniu to mój Must-have. Nawet nie wyobrażam sobie, aby tej gry nie mieć. Ciekawe czy walną cenę 60 euro czy 70. Wszak 10 euro zawsze można na kolejną gierkę odłożyć. Ogólnie mam nadzieję, na troszkę większą interakcję z otoczeniem, niż była w demie. Ale i tak było wyśmienicie. Wszystko mi się podoba. Gra godna do napędzania sprzedaży PS3. Ludzie, jak ja w to chcę zagrać...
CYTAT(Jacobss @ 11 08 2007, 21:46)

Ludzie, jak ja w to chcę zagrać...
Nie tylko Ty. PS3
jeszcze nie posiadam, w demko nie grałam, mój zasób wiedzy na temat HS ogranicza się jedynie do tego, co widziałam w sieci i prasie. Mimo wszystko myślę, że tak jakoś na gwiazdkę powinnam sprawic sobie mały prezent
Faranell
12 08 2007, 11:57
Ajjj juz nie moge sie doczekac;) Oczywiscie preorder zamowiony w extremalnie zgredowskim sklepie. Pozostaje cioranie w demko i modlenie sie,zeby czasem nie przesuneli premiery:)^^

świetna okładka, podobno HS ocenili na... 10/10.
Towarzysz
12 08 2007, 21:19
Zapraszam do obejrzenia playtestu Heavenly Sword w programie High Score. Odcinek znajdziecie na www.highscore.com.pl
ziemia1
14 08 2007, 05:29
McDrive
14 08 2007, 11:07
Zaje***** styl. Poprostu fantastyczne według mnie, ale powinny być dłuższe.
Kiedy dokładnie jest premiera w Europie?
Ryo-San
14 08 2007, 18:10
14 wrzesnia
CYTAT(Ryo-San @ 14 08 2007, 19:10)

14 wrzesnia
W sklepie PSXE juz mozna składac zamówienia, ale ja biore u konkurencji - tam jeszcze brak HS.
polaki899
14 08 2007, 19:25
CYTAT(YETI @ 14 08 2007, 19:19)

CYTAT(Ryo-San @ 14 08 2007, 19:10)

14 wrzesnia
W sklepie PSXE juz mozna składac zamówienia, ale ja biore u konkurencji - tam jeszcze brak HS.
Coś mi sie nie zgadza. Na IGN jest napisane ze HS w USA wyjdzie 12 wrzesnia wiec u nas napewno 14 nie bedzie. Kiedyś było napisane, że HS wyjdzie 4 usa i 14 w Europie, ale chyba była to plotka wiec co do daty premiery 14 wrzesnia w europie podchodze z dużą rezerwa.
A moze coś pomyliłem ??
Gdzieś czytałem, że premiera w Europie ma być wcześniej niż w USA, ale linka nie pamiętam...
CYTAT(YETI @ 14 08 2007, 09:58)

Legenda Miecza 2 !
Ciekawy epizodzik, ale zdecydowanie za krótki.
CYTAT(YETI @ 14 08 2007, 09:58)

Osobiscie mam juz tego dosyc...co to ma byc..."budowanie napiecia" ?? Ja rozumiem, ze to jest marketing, ze gra musi byc na pudelku mleka w USA zaraz obok malego John'a, ktory nie wraca do domu 3 tygodnie...Umieszczanie fragmentow cut scenek, czy kolejnych "mejkin of..." (nooo mielismy taaaaakie zajefajne arty i tyyyyle suuuuper pomyslow, ze gra wyrwie Ci grdyke jak ja wlaczysz) moze to i nakreca widownie ale tez zwieksza oczekiwania...pozniej ludzie dostaja produkt i nie wiedza o co cho, bo w sumie pol gry widzieli juz z pol roku temu...i caly czas sie wychodzi z zalozenia ze gra zaskoczy...bo mieli przeciez taaaaakie zajefajne arty...
Czekam na HS i to bardzo. Ciesze sie, ze w produkcji bierze udzial Andy Serkis. Podoba mi sie na maxa styl tych cut scenek, ale podobalby mi sie bardziej ktoregos tam wrzesnia na moim TV, "za pierwszym razem"...
Moim zdaniem gra robi za duze halo, i za to moze ja spotkac krytyka zaraz po jej wydaniu...
Bo oczy jedza...
A kto ci każe to oglądać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.