Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Machel
Generalnie to tworcy tytulu wink.gif
JackFrost
Bez takiej promocji nawet genialna i wspaniała gra, najczęściej zupełnie nowy tytuł, z bardzo wysokimi ocenami w prasie itp. może sprzedać się w marnej ilości (względem tego co oferuje)... reklama jest ważna i nic na to nie poradzisz, poza tym do niedawna było wielkie narzekanie, że Sony nie pokazuje żadnych materiałów z gier (poza targami) wink.gif teraz jest i też źle smile.gif
Machel
CYTAT(JackFrost @ 14 08 2007, 23:29) *
Bez takiej promocji nawet genialna i wspaniała gra, najczęściej zupełnie nowy tytuł, z bardzo wysokimi ocenami w prasie itp. może sprzedać się w marnej ilości (względem tego co oferuje)... reklama jest ważna i nic na to nie poradzisz, poza tym do niedawna było wielkie narzekanie, że Sony nie pokazuje żadnych materiałów z gier (poza targami) wink.gif teraz jest i też źle smile.gif

Oczywiscie, ze masz racje. Jednak reklama w moim mniemaniu powinna zwrocic uwage na produkt (np: reklamy ps3, czy nawet w naszym malym smiesznym kraju reklamy Heyah czy Plusa), a nie odslonic jego karty (no i nalezy pamietac o umiarze, za jakis czas moze byc w sieci wiecej trailerow i filmikow z gameplayu niz nowych gier).
Zreszta, moze i sie czepiam tongue.gif Ale denerwuje mnie taki sposob promocji, tylko tyle smile.gif
qazar
ech wiecie sprawa wyglada tak, nie ma narazie na ps 3 wysypu super gier i w najblizszym czasie nie zostaniemy zalani mega kilerami , dlatego tez HS sprzeda sie w milionowym nakaldzie nawet i z tego powodu wink.gifbiggrin.gif
YETI
CYTAT(qazar @ 14 08 2007, 23:38) *
w najblizszym czasie nie zostaniemy zalani mega kilerami

nie wiem czy dla ciebie mega killer to, KZ2, MGS4 czy FFXIII, jezeli tak, tomasz racje, ale w najblizszych miesiacach dostaniemy bardzo duzo, bardzo dobrych gier np. Warhawk, Assassins Creed, Burnout5, Ratchet, LAIR, UT3, HAZE czy CoD4.
Wiec bez wątpienia, kazdy wybierze cos dla siebie, jedyny problem to skąd nabrac tyle PLNów smile.gif
Mendrek
Dla Heavenly Sword warto wydać każdą złotówkę, demo póki co miażdży, zapewne jednak po jakimś czasie zacznie nam i tak brakować combosów, będziemy jak muppety krzyczeć: "Więcej, więcej, więcej". Bo trzeba przyznać, że demko samo robi wrażenie, chociaż szkoda że takie krótkie. Wszystko piękne, ładne i wprawiające w kompleksy posiadaczy konkurencji, chociaż te włosy to mogli by poodklejać od siebie i zrobić normalne, a nie takie jak na szkicach z gry - bo może i bohaterka na rysunkach ma takie włosy, ale przy takiej foto realistyce, pasują jak pięść do oka smile.gif Ogółem ciosy babka ma kompletne, w tle przygrywa coś nieco orientu (tak mi się wydaje przynajmniej), co trochę skojarzyło mi się z klimatem Jade Empire, ale to dobrze. Bo macha tymi łańcuchami niczym kolesie w chińskich filmach, takie odniosłem wrażenie smile.gif Przeciwnicy dosyć szybko uczą się jak blokować. Rzuty natomiast są niesamowite, babka rozkręcająca przeciwnika na łańcuchach, zrzucająca przy tym wszystko dookoła w przepaść, czy kastracja wielkim mieczem... mniam! Noooo szybciej, ja chcę więcej! smile.gif
Soul
Tak, tak demko miażdży laugh.gif IMO demko jest max średnie ,zero uch i ach , z tego co ludzie mówią jest to nędzna namiastka ,tego co oferuje pełna wersja. I dobrze ;p A ostatnie demko jakie mną zamiotło to demko Bioshocka.....no ale zapomniałem demko tylko dla Xboyów ninja.gif
Tiglatpilesar
Heavenly Sword to dla mnie jest Mega Killer. Nie waham się go postawić obok tych wszystkich opiewanych Halów, GoWów czy Fajnal Fantasów... Choć na ostateczny werdykt przyjdzie poczekać do premiery.
Xymek
CYTAT(Soul @ 15 08 2007, 17:31) *
Tak, tak demko miażdży :laugh: IMO demko jest max średnie ,zero uch i ach , z tego co ludzie mówią jest to nędzna namiastka ,tego co oferuje pełna wersja. I dobrze ;p A ostatnie demko jakie mną zamiotło to demko Bioshocka.....no ale zapomniałem demko tylko dla Xboyów ninja.gif

Soul nie dolewaj oliwy do ognia... tongue.gif ja w demko HS nie gralem wiec sie nie wypowiadam, ale gra designem i klimatem bardzo mi sie podoba. Nareszcie jakis tytul na PS3 dla ktorego warto zakupic ta konsole...szkoda ze narazie tylko jeden :|
Deadeye
CYTAT(Xymek @ 15 08 2007, 17:48) *
CYTAT(Soul @ 15 08 2007, 17:31) *
Tak, tak demko miażdży :laugh: IMO demko jest max średnie ,zero uch i ach , z tego co ludzie mówią jest to nędzna namiastka ,tego co oferuje pełna wersja. I dobrze ;p A ostatnie demko jakie mną zamiotło to demko Bioshocka.....no ale zapomniałem demko tylko dla Xboyów ninja.gif

Soul nie dolewaj oliwy do ognia... tongue.gif ja w demko HS nie gralem wiec sie nie wypowiadam, ale gra designem i klimatem bardzo mi sie podoba. Nareszcie jakis tytul na PS3 dla ktorego warto zakupic ta konsole...szkoda ze narazie tylko jeden :|

no wlasnie, nie grales w demko wiec sie nie wypowiadaj tongue.gif mysle ze gra bedzie swietna, mega-killerem i pozamiata, ale demko bylo srednie. bardzo fajny system walki (przy gdzies 5tym przejsciu demka czujesz ze go opanowales, i wtedy zaczyna sie zabawa - gdy ktos przejdzie je raz nie ma szans poczuc tego wink.gif ), kilka swietnych patentow (rzut sixaxisem biggrin.gif ), naprawde niezla grafika (ale gow to jednak nie jest) - jak na ps3 jest swietne (bo do tej pory dobrego slashera nie bylo, do sigmy nawet nie porownuje), ale ogolnie nie szokuje - samo demko jest po prostu niezle, nic wiecej. licz ze pelna wersja bedzie lepsza ;]
Memory
Ile GB zajmuje w Heavenly Sword, muzyka, czytane dialogi i reszta odgłosów...
http://www.ps3site.pl/blu-ray-za-male
Dr.Czekolada
Ah tylko co z tego skoro, dla gracza to bez znaczenia - tzn tego nie można ,,zauważyć" , HS to na pewno będzie cholernie świetna pozycja, ale dla nas te 10 GB danych tylko na dźwięk i inne są niezauważalne.
JackFrost
Tym bardziej dla nas, gdyż wśród tych 10GB jest dubbing w 11 (chyba?) językach tylko nie po Polsku... a mogłoby to brzmieć co najmniej ciekawie (hmm inne słowo, zabawnie?) rolleyes.gif
YETI
nowe arty
http://www.ps3site.pl/dzien-bez-nariko#comments
YETI
PE... co to za gazeta? Bo chyba nie PSXE, które wyszło chyba z miesiac temu i kazdy wie ze demko zostało ocenione na...
YETI
Przeciez jeszcze nie rozsyłają nowego numeru.
ShtaS
premiera jest jutro, więc dzisiaj magazyn mógłby być w skrzynkach.
YETI
CYTAT(ShtaS @ 16 08 2007, 10:34) *
premiera jest jutro, więc dzisiaj magazyn mógłby być w skrzynkach.

To gdzie odpowiedni temat na forum? mellow.gif
I troche dziwne ze PSXE juz dostało pełną wersje.
Mastah27

smile.gif
ShtaS
jedna z pierwzych recenzji na świecie. Pojechali panowie, oj pojechali. Gratulacje!!
Obsolete
CYTAT(ShtaS @ 16 08 2007, 10:45) *
jedna z pierwzych recenzji na świecie. Pojechali panowie, oj pojechali. Gratulacje!!

Liczac po numerach, to w tym wychodzi im rowne 10 lat, wiec dobry stuff na jubileusz. Pewnie tez i z powodu tej rocznicy nie bylo jeszcze na forum zapowiedzi numeru, Fenix pewnie to zrobi dzien przed/w dniu premiery. To biale na dole sugeruja jakas plyte (choc chyba troche przymale)?;]

Szykuje sie w koncu jakas dobra gra na ps3, ktora mnie zmusi do zakupu.
ShtaS
idę polować na listonosza, ale cieszę się, że PS3 dostało nareszcie jakiegoś killera. Możę wreszcie sprzęt pokaże pazury. Jubileusz? Ano faktycznie, ale IMO bankowo to nie jest płyta, z tej okazji nawet wolałbym więćej tekstów redakcyjnych niż płytkę, chyba, że z materiałem o życiu redakcji, ale na to nie ma co liczyć. Czekam, czekam na listonosza (Mastah27, dostałeś prenumeratę czy opłaciłeś ruskich przemytników żeby skombinowali ci ten numer przed premierą)?
Soul
Co tam jutro, dawać mi wrzesień ;p
konstant
Gdzie jeszcze oprocz sklepu PE mozna zamowic preorder?
YETI
CYTAT(konstant @ 16 08 2007, 11:44) *
Gdzie jeszcze oprocz sklepu PE mozna zamowic preorder?

nigdzie mellow.gif
Ja czekam jak pojawi sie w ultimie.
ako
10 GB plików dźwiękowych w Heavenly Sword

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35871
ziemia1
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=54825
PSX Extreme #121, w sprzedaży od 17 sierpnia

i jak tam recka?
konstant
dziwne, bo w rubryce "premiery PAL" Heavenly Sword widnieje z data 28/09 sorcerer.gif
ako
CYTAT(ziemia1 @ 16 08 2007, 14:04) *
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=54825
PSX Extreme #121, w sprzedaży od 17 sierpnia

i jak tam recka?

Recka potezna - 6 stron w 99% wypelnionych slowami zachwytu. To trzeba przeczytac po prostu. Sam fragment recki dotyczacy postaci Nariko spowodowal ze sie poslinilem na ta gre, i to nie dlatego ze wyglada jak wyglada. Jak przeczytacie to zrozumiecie co mam na mysli biggrin.gif

CYTAT(konstant @ 16 08 2007, 14:27) *
dziwne, bo w rubryce "premiery PAL" Heavenly Sword widnieje z data 28/09 sorcerer.gif

W oceniaczce widnieje 12.09.2007, pewnie jakis blad sie wkradl.
YETI
UWAGA, UWAGA, pod linkiem ocena HS w PE ohmy.gif

Review summary :Heavenly Sword recieves an 9/10 from a polish mag
http://www.n4g.com/ps3/News-59704.aspx

LOL smile.gif
agrestrybnik
przed momentem zamowilem havenly sword w sklepie psx, i padali mi ze premiera zostala przesunieta na 29 sierpnia(sroda za dwa tyznie) , jak dobrze pujdzie to jeszcze w sierpniu odpale ten tytul, paczka z katowic do Rybnika idzie jeden dzien
ako
CYTAT(YETI @ 16 08 2007, 17:25) *

Internet to złoooooooo.

EDIT: przynajmniej sie im (znaczy ekipie z zachodnich for) spodobalo moje konto na ImageShack. Nie ma tam juz fotki ktora wywolala cale zamieszanie ale za to jest sporo hmm... przyrodniczych wink.gif

CYTAT
Nice collection of photos that imageshack user has.
hahaha.gif

Przyznac sie kto to "wyprowadzil" na swiatlo dzienne wink.gif Mastah? chytry_.gif

Najlepsze jest co goscie maja polew z "Plusy" i "Minusy", a jeden mial zagwozdke o co chodzi jak jest napisane "HIV" hahaha.gif
Gerath
Który to się tak popisał ?:

Cytat z N4G:
lucek6667
30 - (pipi) wam w dupe!!!!!!!!!
(pipi) w dupe wszystkim spasionym smieciom ktorzy oczerniaja nasz narod.
Juz predzej oni wkladaja wibrator w dupe niz my pada w toster.

Jakim idiotą trzeba być, żeby napisać taki comment. confused.gif
Deadeye
CYTAT(Gerath @ 16 08 2007, 18:12) *
Który to się tak popisał ?:

Cytat z N4G:
lucek6667
30 - (pipi) wam w dupe!!!!!!!!!
(pipi) w dupe wszystkim spasionym smieciom ktorzy oczerniaja nasz narod.
Juz predzej oni wkladaja wibrator w dupe niz my pada w toster.

Jakim idiotą trzeba być, żeby napisać taki comment. confused.gif

na poziomie tamtych kolesi ktorzy smiali sie z polski smile.gif albo fanboye, albo ludzie ktorzy gdy raz podslyszeli slowo "obscure" to juz go uzywali, bo nie byly w stanie wymyslic innego przymiotnika (tudzien nie mieli pojecia jak opisac magazyn o ktorym pierwszy raz slysza biggrin.gif ). poza tym ten idiota napisal po polsku, wiec nikt inny tego nie zczai smile.gif na szczescie.
qazar
CYTAT(agrestrybnik @ 16 08 2007, 17:28) *
przed momentem zamowilem havenly sword w sklepie psx, i padali mi ze premiera zostala przesunieta na 29 sierpnia(sroda za dwa tyznie) , jak dobrze pujdzie to jeszcze w sierpniu odpale ten tytul, paczka z katowic do Rybnika idzie jeden dzien

na 29 sierpnia ? czy 29 wrzesnia chytry_.gif bo to jest roznica a z tego co pamietam premiera miala byc 14 wrzesnia :chytry_.gif
lothronik
Właśnie. tongue.gif Teraz tutaj podają, że premiera PAL 19 września... Oby było jak najwcześniej, ale teraz już się samemu można zgubić. tongue.gif Ja chcę Nariko!
STERN
to w końcu kiedy bo ja już zgłupiałem.
polaki899
Hm pisałem na wcześniejszej stronie o dacie premiery, ale wszyscy mnie olali biggrin.gif
Na 14 września NIE MA CO LICZYĆ!! Gray wychodzi 12 wrzesnia w USA wiec data 14 napewno odpada. Dziś sie pojawiła chyba19 wrzesnia wiec ona jest najbardzie prawdopodobna. Ale nie zdziwił bym sie jak by przełożyli date na 29 tongue.gif
Ale najbardziej martwi mnie LAIR:(
agrestrybnik
ja ino przekazal to co mi padali telefonicznie administratorzy sklepu psx extreme, dwudziesty dziewiaty sierpien
YETI
Wszystko bedzie jasne za kilka dni w Lipsku. Tam Sony powinno podac daty nadchodzacych gier.
lothronik
YETI, mam prezent dla ciebie: kliknij... tongue.gif Szkoda tylko, że jednak 28. sad.gif
Foxter
ja tam wierze, ze jednak 19 wrzesnia bedzie...

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35910

sklepom raczej w takich sprawach nie ufam.... biggrin.gif
YETI
CYTAT(lothronik @ 17 08 2007, 14:17) *
YETI, mam prezent dla ciebie: kliknij... tongue.gif Szkoda tylko, że jednak 28. sad.gif

thx, kilka minut temu złożyłem zamówienie smile.gif
Premiera 19.09, jakoś bardziej wieże oficjalnym terminą Sony (ktore mogą sie jeszcze zmienic wink.gif ) niz ultimie.

Uff... właśnie jestem po recenzji Heavenly Sword z najnowszego PSXE. Naprawde dawno nie czytałem tak dobrego tekstu. Pewnie zabrzmi to dziwnie, ale Kali umieścił w tej recenzji ogromna ilość emocji, ale jaka gra taka recenzja wink.gif hehe (ostatnio tak dobry tekst czytałem w N+ - MGS3)
Najlepszy fragment tego tekstu to akapit zatytułowany Nariko. Przechodziły mi ciarki po plecach gdy to czytałem (jak i przy koncowych zdaniach recenzji). I az zżera mnie ciekawość co takiego prezentuje soba Nariko pod względem charakteru, że Kali wypisuje takie rzeczy - "Postać tragiczna, przepełniona silnie ekspresyjnymi emocjami - prawdziwy ewenement w historii gier komputerowych". Naprawdę mocne słowa.
Zastanawiałem się nad jedną kwestią. Jezeli w tej grze mamy tak genialne scenki, odwzorowanie twarzy i emocji na niej zawartych, to czy ten tytuł wywoła jakies większe, głębsze emocje. Po tej recenzji wiem ze właśnie tak będzie.

Fabuła także zapowiada się świetnie (niebiaski wojownik, itp.) dobre rozpoczęcie do trylogii... a moze czegos więcej wink.gif
Cieszy tez fakt, ze poziom trudnosc jest w sam raz (jak w GoW) no i system walki, który coś więcej niż... "tylko daje rade" wink.gif

Po pierwszy zaprezentowanym trailerze wiedziałem, że ta gra będzie wielka, ale ten tekst uświadomił mi, że Heavenly Sword to swego rodzaju przełom.
Na koniec zacytuje tylko jedno zdanie - "To jest właśnie next-gen - prawdziwa nowa jakośc rozrywki, której HS staje sie czołowym przedstawicielem i oznaką tego, że już niedługo w opinii powszechnej zmieni się definicja pojęcia "gra wideo". "

Pytacie czemu nie ma 10, jezeli są same ochy i achy?, gra jest krótka (10godzi jak GoW), ale jezeli ktos ceni sobie bardziej mozliwosc przezycia intesywnej, wpsaniałej przygody niz 15h gamepley (najlepiej miec to i to wink.gif ) to dla takich osób ta gra to pełna... 10.

Naprawdę nie mogę sie doczekać 19 września. Nariko przybywaj ^^
KOMODO
Gorsza sprawa ze data wydania stanela pod znakiem zapytania. Cos mi tu smierdzi. Wszystko sie przesuwa, jak ta dalej pojdzie w nic nie pogramy w tym roku:P. Anyway, po przeczytaniu recenzji zasiadlem przed kompa i zlozylem pre-order na gre.
AbraHAM
Moze NT dostalo nowe dev kity i chca dopakowac gre graficznie , Tak wogole to Kali mial do dyspozycji wersje finalna jaka trafi do sklepow czy jakas wczesna prasowke confused.gif ??
KOMODO
QUOTE(AbraHAM @ 17 08 2007, 23:29) *
Moze NT dostalo nowe dev kity i chca dopakowac gre graficznie , Tak wogole to Kali mial do dyspozycji wersje finalna jaka trafi do sklepow czy jakas wczesna prasowke confused.gif ??
Gra trafia na polki sklepowe za miesiac, wiec praktycznie na dniach trafi do "tloczenia", zatem "wczesna prasowka" to to nie mogla byc. Podejrzewam ze finalna, rozeslana wczesniej z powodow reklamowych. Prasa narobi szumu to i bydlo sie bardziej rzuci:). Jak przeczytasz recenzje to dowiesz sie ze krazek z gra zawiera 1voice acting w kilku jezykach, artworki i inen materialy bonusowe. Takich rzeczy nie wrzuca sie do wersji beta.
YETI
CYTAT(KOMODO @ 17 08 2007, 23:19) *
Gorsza sprawa ze data wydania stanela pod znakiem zapytania.

tzn.? w ultime maja 29.09 a jak sytuacja wyglada w sklepie PSXE?
Dwa dni temu wypłyneły oficjalne daty od Sony, wiec mam nadzieje ze nic sie nie zmieni i zagramy 19.09

Sporo nowych artów
http://www.ps3site.pl/heavenly-sword-artwork

Fajny desing, ciekawe czy koles znalazł sie ostatecznie w grze hyh.gif
Jacobss
Teraz to ja mam dylemat tongue.gif Warhawk wychodzi 19 Wrzesnia i HS tez. Co by tu kupic... Czy HS bedzie chodzil w 1080p?
lothronik
CYTAT(Jacobss @ 18 08 2007, 15:43) *
Teraz to ja mam dylemat tongue.gif Warhawk wychodzi 19 Wrzesnia i HS tez. Co by tu kupic... Czy HS bedzie chodzil w 1080p?

Nie, tylko w 720p. Bierz HS. smile.gif
McDrive
CYTAT(YETI @ 18 08 2007, 14:36) *

Fajny desing, ciekawe czy koles znalazł sie ostatecznie w grze hyh.gif

W 100% tak. Wystarczy przejrzeć filmiki z HS aby się o tym przekonać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.