Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
DJ1988
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=181587

Heavenly Sword - 8

Ok panowie, pakujemy manatki. HS am fail. Kali się czegoś nawąchał pisząc recke HS.
Nie ma tu czego oglądac.

;p
Incognitos
CYTAT(DJ1988 @ 18 08 2007, 19:30) *
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=181587

Heavenly Sword - 8

Ok panowie, pakujemy manatki. HS am fail. Kali się czegoś nawąchał pisząc recke HS.
Nie ma tu czego oglądac.

;p

Ja tam bardziej wierze PSX Extreme... ile gier w psixie otarło się o 10?? można policzyć na palcach jednej ręki...
YETI
PSXE jaką miał wersje? bo moze doczekamy sie drugiej czesci recenzji wink.gif hehe

A tak w ogole to dziwna polityka Sony, podsyłaja rozne gry czasopismom czy servisa do oceny. Z tym ze do premiery zostało troche czasu, np. Lair (EGM), lub Singstar, oceniony w najnowszym PSXE, a gra ma sie ukazac w październiku (lol)
To samo z HS Reviev version 1; version2... moze jest i trzecia wersja? laugh.gif
W ogole tego nie pojmuje.

http://xs218.xs.to/xs218/07335/heavenlystickfigure.gif
laugh.gif
Ural
CYTAT(YETI @ 18 08 2007, 22:33) *
PSXE jaką miał wersje? bo moze doczekamy sie drugiej czesci recenzji wink.gif hehe

A tak w ogole to dziwna polityka Sony, podsyłaja rozne gry czasopismom czy servisa do oceny. Z tym ze do premiery zostało troche czasu, np. Lair (EGM), lub Singstar, oceniony w najnowszym PSXE, a gra ma sie ukazac w październiku (lol)
To samo z HS Reviev version 1; version2... moze jest i trzecia wersja? laugh.gif
W ogole tego nie pojmuje.

http://xs218.xs.to/xs218/07335/heavenlystickfigure.gif
laugh.gif

W tej chwili nie wiem która wersja trafiła do redakcji, ale to nie ma znaczenia. Te wersje na pewno nie różnią się zawartością - na pewno mówimy po prostu o nowszej kompilacji, w której wyeliminowano parę bugów, które wypłynęły w dalszych beta-testach. Gdy do redakcji trafiają skończone gry, to z reguły jednocześnie trwa jeszcze ostre testowanie tytułu przez developera (gry się zwykle śle do recenzji jeszcze w trakcie beta-testów, by recenzja ukazała się w pismach tuż przed premierą gry, albo tuż po niej). W przypadku SingStara jest podobnie - sama gra została już ukończona, ale platforma z możliwością ściągania gier z neta jeszcze nie ruszyła, stąd do premiery zostało jeszcze tyle czasu i pewnie przy okazji związane z nią rozwiązania będą jeszcze testowane.
Dr.Czekolada
CYTAT
W przypadku SingStara jest podobnie - sama gra została już ukończona, ale platforma z możliwością ściągania gier z neta jeszcze nie ruszyła, stąd do premiery zostało jeszcze tyle czasu i pewnie przy okazji związane z nią rozwiązania będą jeszcze testowane.

Dlatego w minusach pojawiła się stosowna informacja - np ,,bez neta ta gra dużo traci" czy jakoś tak. Panowie olać to, teraz najważnejsza jest już tylko data premiery biggrin.gif.
Emiel
CYTAT(Dr.Czekolada @ 19 08 2007, 16:04) *
Dlatego w minusach pojawiła się stosowna informacja - np ,,bez neta ta gra dużo traci" czy jakoś tak. Panowie olać to, teraz najważnejsza jest już tylko data premiery biggrin.gif.

Właśnie i ta po raz któryś jest przesuwana. Miało być w Europie w czerwcu, potem w lipcu. Ostatecznie nastawiłem się, że w sierpniu zagram, ale po co komu Singstar na wakacje teraz już się mówi o październiku, a pewnie wyjdzie przed gwiazdką confused.gif. Przecież w tej grze nie ma nic do roboty, bez jaj.
Keymaker
Pytanie z serii szybkich: ta gra ma mieć jakiś multi ?? Split screen, co-op, whatever...
YETI
Ma mieć, ale dopiero po jakimś czasie. Bedzie do zassania z PS Store, za free - tak twierdzi Ninja Theory, a co na to Sony, zobaczymy wink.gif
Blim
CYTAT(YETI @ 19 08 2007, 17:58) *
Ma mieć, ale dopiero po jakimś czasie. Bedzie do zassania z PS Store, za free - tak twierdzi Ninja Theory, a co na to Sony, zobaczymy wink.gif

Dodatki do Gears of War też miały być za darmo tongue.gif. Coop powinien być, ciężko natomiast wyobrazić mi by było sobie inne tryby gry.
YETI
Kolejna ocena 9/10
Kolejna nota dla Heavenly Sword! Tym razem 9/10 od czeskiego serwisu Doupě , którego żurnalista skrzętnie wyselekcjonował wszystkie największe zalety owego produktu. Wymieniać? Proszę bardzo - genialny system walki, świetna muzyka i głosy, rozbrajająca grafika, epickość oraz doskonały wygląd niektórych lokacji. Wady? Głównie jedna, ale bardzo istotna - gra jest krótka confused.gif
giery.eu
Soul
Prócz włosów .Reszta jak najbardziej prezentuje się ślicznie :)
YETI
Legenda miecza cz.3
http://www.ps3site.pl/legenda-miecza-cz3

Naprawde bardzo fajnie przemyślana historia, szykuje sie nam ciekawa... trylogia wink.gif
Memory
Review- 9.7 "Near Perfect"
http://www.nextgenireland.com/hsword.html

Żałosna strona. wink.gif
ako
Making of, pt. 3

http://www.gametrailers.com/player/23730.html

Pod wzgledem ilosci wlozonej w gre pracy i zaangazowania teamu, HS wyznacza nowe kierunki, cos pieknego. Czegos takiego po raz kolejny chyba dlugo nie zobaczymy w zadnej grze (mimika, animacja...).
Blim
Powinni się tak starać, jeżeli chodzi o animację, przy każdej grze, to naprawdę robi wrażenie. Szkoda tylko, że nie mogą podpiąć tych kropek do włosów Nariko, bo te wyglądają żałośnie. Lepiej wyglądałaby gdyby miała je spięte w warkocz czy cokolwiek co noszą na głowie dziewczyny. wink.gif
YETI
CYTAT(ako @ 21 08 2007, 10:21) *
Czegos takiego po raz kolejny chyba dlugo nie zobaczymy w zadnej grze (mimika, animacja...).

Heavenly Sword 2
wink.gif

Naprawde Ninja Theory włożyło ogrom pracy w tą gre, a Sony ogromną ilość zielonych wink.gif
AbraHAM
No tak mi sie wydawalo ze gra bedzie krotka , na poczatku developer puscil scieme ze to 10 -15 godzin gry , no ja przepraszam ale jak na gre tworzona podobno od 2002 roku to stanowczo mowie nie confused.gif , gra jest piekna ,ma dobry system walki ale co z tego jak tym wszystkim mozna sie szybko przejesc,
gra to typowa pokazowka , pzychodzi kumpel odpalamy gre na 15 minutk i wywolujemy efekt WOW ( albo tez LOL ,,ty grasz w gierki stary byku'' tongue.gif )
WESKER-DL
No zgodzę się jako pokaz każdego zgaśi ale za krótka zdecydowanie. Podobno niema innymch bonusowych gierek a samych sekcretsów podobno równiez jest mało więc na tak przełomową grę to czas niestety... za krótki
YETI
CYTAT(AbraHAM @ 21 08 2007, 14:17) *
No tak mi sie wydawalo ze gra bedzie krotka , na poczatku developer puscil scieme ze to 10 -15 godzin gry ,

Grałeś juz? Gra jest krótka, ale zalezy kto jak gra, jeden ukonczy HS w 10 godzin a inna osoba w 13h.
Taki GoW2 - znam osoby które ukonczyły gre w 9h mi osobiscie zajeło to ponad 13h. Wiec wszytsko zalezey od stylu gry.
Amer
co nie zmienia faktu iż takie np "15h" jako minimum było by tu wręcz pożądane.
YETI
Jasne, chyba każdy z nas chce, aby gry były jak najdłuższe. GoW1 czy druga czesc, także gry krótkie, ale nie przeszkadza to recenzentom oceniac te gry bardzo wysoko. Coraz wiecej gier jest na 9-13h godzin i trzeba sie z tym pogodzic.
Amer
jesli HS będzie dostatecznie intensywną grą to OK (ktoś wątpi?). 9-13 będzie tutaj na styk. No a takiej (czyt. mocno rzeczowej) gry przecież właśnie się spodziewamy, więc problemu nie ma.
walek
Tak juz kiedy wspomniałem, pierwszy HS bedzie bardzo krótki. Budowa slinika, ogolnie całego projektu, jest bardzo czasochłonna. Stąd tego typu produkcje konczą sie na 11-14 godz. Duga cześć natomista bedzie znacznie dłuższa, bo fudnamenty są juz gotowe.
Nie wiem dlaczego sporo ludzi twierdzi, ze GoW2 jest krótki. Ja na normalu przeszedłem ją w 18 i pół godz. smile.gif
YETI
Play Magazine Rates Heavenly Sword 100/100
http://www.n4g.com/ps3/News-61124.aspx
Dr.Czekolada
CYTAT
Nie wiem dlaczego sporo ludzi twierdzi, ze GoW2 jest krótki. Ja na normalu przeszedłem ją w 18 i pół godz.

Osobiście grając w GOW (przypominam - nie widze w serii Kratosa niczego wielkiego confused.gif) też nie uwarzam by była to krótka gra, też mi to zajęło troche godzin.
Soul
Giera ponoć krótka ;( bez cut scenek 10 godzin, prawda to?!
Kornolio
A co czytać nie umiesz? spójrz kilka postów do góry.
Soul
Nie cwaniakuj , nigdzie nie widzę że by było napisane ,czy z cut - scenkami , czy o sam gameplay chodzi.
Dr.Czekolada
o_O... Soul nie przesadzaj, to nie NG biggrin.gif.
qazar
A czy to wazne czy 10 czy 13 ? kij ja pracuje i nie mam czasu siedziec zbyt dlugo z gra a pozatym, mhm siekanki zbyt dlugi mogly by znuzyc, wiec nawet 9-10h jest ok biggrin.gif
Soul
http://www.gamersyde.com/stream_4276_en.html

LOL wytłumaczcie mi co się dzieje z typami od 11 sekundy , i czemu kamera jakoś dziwnie się gubi ? ktoś rusza sixasisem?!
Łebi
CYTAT(Soul @ 22 08 2007, 19:19) *
http://www.gamersyde.com/stream_4276_en.html

LOL wytłumaczcie mi co się dzieje z typami od 11 sekundy , i czemu kamera jakoś dziwnie się gubi ? ktoś rusza sixasisem?!

To wyglada tak jakby cancelowali jakiś ruch hehe lub konsola oszukuje i robi np blok zamiast w standardowe, dajmy na to, 15 klatek animacji, robi to w np 3 smile.gif ?? zresztą c...j go wi huh.gif  , a z tą kamerą to faktycznie wygląda jakby grający ruszał nią podczas walki.
marcin0903
To mi wygląda na High Skilled Demo Player smile.gif, a kamerka to faktycznie dziwna sprawa. Może bug demka? Ktoś sprawdzał czy w tym miejsu kamera tak 'szaleje' ?
Dr.Czekolada
Społeczeństwo - Spokojnie, PE raczej by to zauważyło. Moim zdaniem wina stała po stronie grającego (moze bawił się kamerą czy cuś ?).
KrężeL
to zwykly ruch kamera po wcisnieciu l2 lub r2

pozdro to moj pierwszy post na forum
Dr.Czekolada
... Albo sixaxisem biggrin.gif, witamy nowego użytkownika.
YETI
CYTAT(agrestrybnik @ 23 08 2007, 11:01) *

nice biggrin.gif

Nowy trailer!
http://www.ps3site.pl/heavenly-sword-nowy-trailer-2
dante2003
IGN UK ocenił HS na ..... 7.0 woot.gif
http://ps3.ign.com/articles/815/815031p2.html
Obsolete
Jeszcze sie okaze, ze ani jeden z tej trojki niby "killerow": Lair, Uncharted, HS, nawet 8 na IGN nie dostanie;]]]]]]

Kornolio
M$ dał w łapę i po sprawie wink.gif
Orange
CYTAT(Kornolio @ 23 08 2007, 18:57) *

Oczywiscie ,gdzie nie spojrzec to MS daje w lape ,Lair teraz Heavenly Sword i oczywiscie dal tez wszystkim serwisom w lape ktore ocenialy BioShocka confused.gif ,sorry ale nie moge czytac juz tych bredni ,dorosnijcie wreszcie i przestancie sie wszedzie doszukiwac jakis konspiracji bo to jest zalosne....
GMB
Może IGN się obraził że Sony ich olało i to Europa dostała pierwsza HS do testów.
Mastah27
CYTAT(dante2003 @ 23 08 2007, 18:29) *
IGN UK ocenił HS na ..... 7.0 woot.gif

więc chyba nie o to chodzi smile.gif.
Prime Hunter
Ja osobiście poczekam na noty innych serwisów.

CYTAT(Kornolio @ 23 08 2007, 18:57) *

Mów to codziennie do poduszki, to się może spełni thumbsup.gif
Kornolio
A pewnie smile.gif.

Anyway ign zawsze dawał dziwne oceny przynajmniej według mnie, wole gamespot z tych netowych serwisów. Zresztą ocena w PE wszystko mi mówi i napewno sobie sprawię sobie ten tytuł.
Soul
A mi ocena z PE nic nie mówi , za mało obiektywizmu .Sam zagram i ocenie .
Ari
sytuacja nieodzownie kojarzy mi się z MGS2 i 8- biggrin.gif
Dr.Czekolada
CYTAT
sorry ale nie moge czytac juz tych bredni ,dorosnijcie wreszcie i przestancie sie wszedzie doszukiwac jakis konspiracji bo to jest zalosne....

A więc np Vista i PC live gold (ewentualnie, pomysł na zarobek za dodatki do GOW) to też nieprawdziwe brednie ?, M$ jest zdolne do wszystkiego ! - pewnie są też spółtwórcami programów tarcz antyrakietowych !! (eee dobra to dziwnie zabrzmiało biggrin.gif ale reszte pisałem serio). Co do recenzji PE też mam mieszane uczucia, niby gra na 10 ale 10 nie ma (a autor pisze dwuznacznie) imo dowiedzieliśmy się że gra jest Hitem biggrin.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.