Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heavenly Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
torq314
CYTAT(Soul @ 23 08 2007, 20:20) *
A mi ocena z PE nic nie mówi , za mało obiektywizmu .Sam zagram i ocenie .

zgadzam się. recenzja w PE jest tak rozemocjonowana, że mozna odnieść wrażenie, że pisał ją ktoś kto przez ostatnie 20 lat był w śpiączce, a wypadek miał grając w ponga. myślę, że to czego oczekujemy od recenzenta, to obiektywizm, nawet chłodny, ale który pozwoli mieć nadzieję, że recenzja nie powstała pod wpływem chwili.

Kali natomiast pisze tak, jakby się co najmniej w Nariko zakochał bez pamięci, gdy tymczasem to wytwór umysłu kilku designerów i grafików, którzy tę postać stworzyli. ktoś, kto mi próbuje wmówić, że się zakochał w Monie Lizie, czy dziewczynach Rubensa, to dla mnie osoba niewiarygodna, która albo niewiele w życiu widziała i wzniecia się na widok iskier albo po prostu łże. Kali, rozpływając się nad urokami ciała, jakby nie patrzeć, jakichś głupich kilkudziesięciu czy set tysięcy polygonów, balansuje moim zdaniem na granicy śmieszności. no i to wrażenie, że się "ma przed sobą kogoś z krwi i kości". Sorry, ale to już wygląda na utratę rozeznania co jest fikcją a co rzeczywistościa.

moim zdaniem popełniono błąd pozwalając na recenzję osobie, która ma do gry stosunek nieprofesjonalny. skutek jest taki, że tekst po prostu razi i mnie akurat raczej zniechęca do gry niż zachęca. wszystko podszyte jest bowiem jakąś naiwnością albo fałszem, bo - tak jak mówię - nikt kto siedzi w branży i zna dziesiątki innch gier, również tych na których HS jest ewidentnie wzorowany, nie wyrażałby się o tej grze aż tak wznośle.

to TYLKO gra!
Sanryu
CYTAT(dante2003 @ 23 08 2007, 17:29) *
IGN UK ocenił HS na ..... 7.0 woot.gif
http://ps3.ign.com/articles/815/815031p2.html

Nawet jakbym zobaczyl ocene 4/10 to nie zmienie zdania dotyczacego zakupu tej gry. Dla mnie must have...i bez gadania wink.gif
qazar
DOkaldnie jak Sanryu , malo mnie obchodza recenzje, sam sobie jestem recenzentem wink.gif i po demie czekam bardo na HS, system walki moze nie jest perfect i grafa narazie nie jest mega wypasna, ale gra ma cos w sobie smile.gif
Dr.Czekolada
.... I rozumiem to co chciał powiedzieć Kali w recenzji - chciał nam dać do zrozumienia że to niezwykła alternatywa dla GoW (którego imo NIENAWIDZE) w której nie gramy bladym jak pupa mięśniakiem, a seksowną (_)_) z ,,ukrytą" urodą osobistą, chciał też powiedzieć że Nariko w filmikach jest przekonująca (tzn gra tak jakby było w real, praca oczu, ruch warg itp itd). Dla mnie wypas recenzja, imo czuć po niej niedosyt, tak jakby - niedopowiedzenie czegoś (hmmm albo raczej to gra jest niedopowiedzeniem).
qazar
ale co ma glowny bohater do gry ? mnie tam nariko ani chlodzi ani grzeje, liczy sie gameplay a nie czy gram markusem czy nariko wink.gif tani chwyt, bardzo tani biggrin.gif
Dr.Czekolada
Whizz a nad czym się tu rozpisywać smile.gif ?, kto grał w demo to wie że pełna wersja jest LEPSZA (a dla mnie demo i tak było genialne). System walki i havok w tej rgze po prostu wymiata (nie wiem czemu to pisze, nie grałem w pełniaka - ale pokazuje jak jest w demie).
qazar
ale skad mam wiedziec ze jest lepsza? zobacze w domu na mojej konsoli to bede wiedzial biggrin.gif
Dr.Czekolada
Że ,,lepsza" - pisze to na podstawie tego co mówili ludzie obcujący z nowszymi kodami gry niż roczne demo na PS.Store smile.gif.
qazar
nie ufaj nikomu biggrin.giftongue.gif sam ocenisz 14 wrzesnia, ja sie nei nastawiam mega mocno, wole sie poztywnie rozczarowac:P:D
Dr.Czekolada
Cóż mi demo się podobało, więc chyba nie ma mowy z mojej strony, o negatywnym rozczarowaniu. Ale sam nie ocenie 14 września bo wziąłem pre-ordera na LAIR biggrin.gif (teraz boje się mojego wyboru...).
dawdi17
Nagle wszyscy są obiektywni i chcą grę "sprawdzać". Co do HS to chyba nie przypadkiem jest chwalona przez pół świata, a Wy zwracacie uwagę na jedną ocenę. Może to pisała właśnie osoba, której się HS nie podoba, i co wtedy? Wg mnie należy się bardziej kierować średnią ocen, a nie odrzucać grę tylko dlatego, że oceny nie są jednomyślne. Co do recki Kaliego to mi się bardzo podobała. Brak kontaktu z rzeczywistością? Que passa senior? Czy Ty czasem nie prowadzisz jakiegoś reportażu o uzależnieniach? Kali umie coś więcej napisać niż tylko oklepane "Hicior ryje beret" x20 na tekst. No sorka, ale ten magazyn jest tworzony przez ludzi z pasją do grania i zapałem. Po co mi recenzent, który znudzony jest grami, nie czuje już tego "czegoś". Wyszedłby nam z tego typowy Polak-maruda, który opowiada o God of War czy Shadow of the Colossus jak o kolejnej emisji "Kevin sam w domu" na świeta w Polsacie. Kali świetna recka, tak trzymaj stary! thumbsup.gif
qazar
wybaczo wielki , ze nie dostajemy zbiorewej histeri z powodu tej gry, ale coz my maluczcy nie rozumiemy ze juz powinismy sie klaniac przed nariko
Dr.Czekolada
Nie gadaj tongue.gif, ja w 100 % rozumiem Kali-ego. ;( czemu demo to tylko minuta gry !?.
qazar
nie prawda bo kolo 5 min a bez wstawek cale 3 min wink.gif
dawdi17
gazar ja nikomu nie narzucam swojego zdania, poprostu je wyrażam. Chyba każdy ma do tego prawo nieprawdaż?
Incognitos
CYTAT(torq314 @ 23 08 2007, 22:39) *
CYTAT(Soul @ 23 08 2007, 20:20) *
A mi ocena z PE nic nie mówi , za mało obiektywizmu .Sam zagram i ocenie .

zgadzam się. recenzja w PE jest tak rozemocjonowana, że mozna odnieść wrażenie, że pisał ją ktoś kto przez ostatnie 20 lat był w śpiączce, a wypadek miał grając w ponga. myślę, że to czego oczekujemy od recenzenta, to obiektywizm, nawet chłodny, ale który pozwoli mieć nadzieję, że recenzja nie powstała pod wpływem chwili.

Kali natomiast pisze tak, jakby się co najmniej w Nariko zakochał bez pamięci, gdy tymczasem to wytwór umysłu kilku designerów i grafików, którzy tę postać stworzyli. ktoś, kto mi próbuje wmówić, że się zakochał w Monie Lizie, czy dziewczynach Rubensa, to dla mnie osoba niewiarygodna, która albo niewiele w życiu widziała i wzniecia się na widok iskier albo po prostu łże. Kali, rozpływając się nad urokami ciała, jakby nie patrzeć, jakichś głupich kilkudziesięciu czy set tysięcy polygonów, balansuje moim zdaniem na granicy śmieszności. no i to wrażenie, że się "ma przed sobą kogoś z krwi i kości". Sorry, ale to już wygląda na utratę rozeznania co jest fikcją a co rzeczywistościa.

moim zdaniem popełniono błąd pozwalając na recenzję osobie, która ma do gry stosunek nieprofesjonalny. skutek jest taki, że tekst po prostu razi i mnie akurat raczej zniechęca do gry niż zachęca. wszystko podszyte jest bowiem jakąś naiwnością albo fałszem, bo - tak jak mówię - nikt kto siedzi w branży i zna dziesiątki innch gier, również tych na których HS jest ewidentnie wzorowany, nie wyrażałby się o tej grze aż tak wznośle.

to TYLKO gra!

Jak sie dobrze przyjrzysz to pod ocena jak byk masz napisane, że Hiv i Ściera też dali 9+, a Kujot 9. Recenzja bez emocji byłaby nudna jak flaki z olejem... widocznie takie wrażenie ta gra na nim wywarła - to dzięki takim recenzjom kocham to pismo. Nigdy nie boją się stawiać niskich ocen MGS2 anyone??, a o wysoką notę jest bardzo trudno. Zobacz jakie są rozbiezności w necie ... jedni stawiają 100/100 inni 10/10 a jeszcze inni 7/10. IGN dał 6 za gameplay?? - żałosne. Sory ale jeżeli tragiczny F.E.A.R na ps3 dostaje u nich ponad 8,a transformers 5,7 to jak można dać HS taką ocenę (blizsza jest jakości robocików - no sory) nie mówiąc o tym że dali trzy dziewiątki i dwie szóstki a ocena 7??? Powiem szczerze, że mnie to juz (pipi)i -chyba odbilo tym (pipi)om na niektórych zagranicznych serwisach!!

PS: "To TYLKO gra" Grałem w conajmniej kilka tytułów, których w życiu bym nie nazwał w taki sposób - HEREZJA.
Dr.Czekolada
Święte słowa Incognitos, weźcie pod uwage że recka ma wam przedstawić gre tak jak widział ją recenzent, a nie tak jak wy ją byście widzieli, racja ?. Recenzje w zasadzie nigdy nie powiedzą wam wszystkiego czego chcecie wiedzieć, mają wam jedynie pomóc - pokazać jak ją widział ktoś kto zagrał w wersje gry jaka trafiła na jego biurko, thats all.
YETI
Edge - 6/10 (czyli gra na poziomie Genji? haha dobre sobie - Bioshock ocenili na 8 )

Play 100/100
laugh.gif

Ciekawe jak HS oceni N+

PS. Swego czasu Edge ocenił GoW na 7/10 x_X
Czyli wychodzi ze HS jest tylko troche gorszy od GoW2 wink.gif

Kolejna ocena
N4G 9/10
Incognitos
Heavenly Sword Review- 9.7 "Near Perfect" - http://www.n4g.com/ps3/News-60817.aspx
SpideyPL
IGN tym razem wersja US-----------> 7/10
http://ps3.ign.com/articles/815/815721p3.html
wtf.gif Dziwne te rozbieżności.
PePeP
No cóż wniosek jest taki, że gra jest specyficzna bardzo. Jednym przypadnie do gustu innym wyda się monotonna. Ale nawet Kali potwierdził, że gra jest bardzo krótka, a i tak mamy ciągle tych samych przeciwników (trochę to dziwne jak dla mnie bo rozumiem, że w RPG na 50h mogą się przeciwnicy powtarzać, ale w chodzonej bijatyce na pare h już nie), wiec może faktycznie coś w tym jest. Nie grałem więc nie wiem.
qazar
a ja sie dziwe wam, ludzie przeciez recenzenci to takie same ludziska jak my, prawda? jednemu sie spodoba innemu nie, chyba proste?

Wazna powinna byc wasza ocena gry a nie serwisow chytry_.gif ja taka malo znana gre jak bioshock ocenil bym 11/10 biggrin.giftongue.gif a ze ktos dal 8 moze mu nie podeszla, jego prawo
ogqozo
Tak tylko przypominam, że do ocen pisma Edge należy dodać jeden punkt, by otrzymać normalną skalę. Bo oni 10 nigdy nie dają, a 9 raz na ruski rok. Nota bene świetne pismo, szkoda, że nie mam rodziny na stałe w UK, to by mi przesyłali każdy numer.
Memory
10/10 Tilt.tv
http://www.tilt.tv/?cm=games&aid=13694
OsciBosci
7/10 od IGN - bieda. Tak bez powodu taki serwis nie daje takich marnych ocen...
lothronik
CYTAT(OsciBosci @ 26 08 2007, 23:58) *

Po pierwsze siedem to nie tak marnie, nie popadajmy w paranoję. Poza tym, jak ktoś już wspomniał, gra pewnie nie podpasowała recenzentowi, zdarza się. Dla mnie najbardziej liczą się moje odczucia co do danej gry, więc nie zajmuje się na razie wysokimi i niskimi notami - moje ocena będzie dla mnie najważniejsza. ;D
grzes_l
Czytalem te recenzje i kompletnie nie zrozumialem zarzutow. Koles twierdzil ze mial problem z tym ze ciagle tlucze sie tych samych typow (?!) ale chwalil bossow - przecie tak samo jest w God of War i tam jakos to nie przeszkadzalo.

Do tego narzekal, ze na sygnaly o przyciskaniu tak czy innych buttonow trzeba reagowac natychmiast co powoduje, ze ani razu nie udalo mu sie za pierwszym razem...

Oprocz tego krytykowal sytuacje, ze trzeba stluc wszystkich by przejsc dalej (?!)

Krotko mowiac zarzuty co najmniej smieszne.

Jedyny w miare sensowny zarzut byl do longlasting appeal, ze nic specjalnego nie mozna odlockowac bo wszystko juz jest dostepne w internecie - choc czy to zarzut, ktory moglby spowodowac zanizenie wartosci gry?

Szczerze mowiac zaczynam byc coraz bardziej zmeczony wszelkimi review w gazetach i nie tylko i czesto kompletnie kretynskimi zarzutami, bo ktos nie zrobil gry pod zamowienie takiego nie innego typa (ktory czesto sie nawet nie sili na odrobine obiektywizmu - co widac po wadze pewnych zarzutow). Chyba jeszcze nie zdarzylo mi sie trafic na takie review z ktorym bym sie zgodzil... Niestety rynek zbyt powaznie bierze opinie tych kolesi, ktorzy w tych czasach staja sie primadonnami opiniotworczymi na wartym miliony dolarow rynku i wlasciwie mozna miec rozne podejrzenia co nimi kieruje... Moze byc karmienie kompleksow, moze byc cos zupelnie innego...
OsciBosci
CYTAT(lothronik @ 27 08 2007, 01:14) *

Po pierwsze siedem to nie tak marnie, nie popadajmy w paranoję. Poza tym, jak ktoś już wspomniał, gra pewnie nie podpasowała recenzentowi, zdarza się. Dla mnie najbardziej liczą się moje odczucia co do danej gry, więc nie zajmuje się na razie wysokimi i niskimi notami - moje ocena będzie dla mnie najważniejsza. ;D

Daj spokoj gra z takim hype`em nie moze otrzymywac takich slabych ocen od takich serwisow jak IGN. Taka ocene ma co druga gra....
Zarathustra
Gra tam żadnym przełomem w moim przekonaniu nie jest i dlatego pewnie dostaje od niektórych średnie oceny.
Mi osobiście się bardzo podoba i chętnie bym pograł z jęzorem na wierzchu bo lubię takiego typu gry, uplasował bym ją tuż za Devil May Cry i God of War może nawet wyżej jeśli fabuła by mnie poruszyła : )
GMB
CYTAT(OsciBosci @ 27 08 2007, 15:37) *
CYTAT(lothronik @ 27 08 2007, 01:14) *

Daj spokoj gra z takim hype`em nie moze otrzymywac takich slabych ocen od takich serwisow jak IGN. Taka ocene ma co druga gra....

Zdarzały się przypadki że God of War zbierał 7 więc takie oceny na tle wielu 10/10 można sobie głeboko wsadzić.
YETI
Ludzie robią wielkie haloo (głownie posiadacze X360 -_-') tak jakby HS otrzymywał tylko słabe oceny. Polecam sprawdzic reszte ocen. Taki GoW2 w Edge otrzymał 7/10, Gears of War 8/10 (Eurogamer chyba), zawsze zdarzy się jakaś słabsza ocena... z tym, że HS w większości otrzymuje bardzo wysokie noty.

Pozostaje tylko odliczać dni do premiery hyh.gif
Memory
October EGM scores

- heavenly sword 8, 8, 9
YETI
Jak na EGM to bardzo dobrze. Ciekawe co HS otrzyma w N+
OsciBosci
Tylko co np mnie interesuje EDGE czy Eurogamer. Najwazniejsze jest IGN, Gamespot i 1UP. A pragne zauwazyc ze HS dostalo 7.0 i za wersje US i PAL gdzie ocenialo dwoch roznych recenzentow. Do tego typ od wersji PAL dal za Gameplay 6.0. Prosze Yeti nie udawaj ze tego nie widzisz...

P.S Mnie tez sie te oceny nie podobaja sad.gif
YETI
CYTAT(OsciBosci @ 27 08 2007, 20:40) *
Tylko co np mnie interesuje EDGE czy Eurogamer. Najwazniejsze jest IGN, Gamespot i 1UP. A pragne zauwazyc ze HS dostalo 7.0 i za wersje US i PAL gdzie ocenialo dwoch roznych recenzentow. Do tego typ od wersji PAL dal za Gameplay 6.0. Prosze Yeti nie udawaj ze tego nie widzisz...

P.S Mnie tez sie te oceny nie podobaja sad.gif

MEGA LOL!

Osobiscie mam odmienne zdanie, mam gdzies te amerykanskie servisy (maddeny i inne nascary to dla nich killery, a taki GoW2 ocenili na 7/10), dla mnie liczy sie ocena naszych rodaków (PSXE, N+)
I tyle w temacie.
Tiglatpilesar
GoW 2:
IGN: 97/100
GameSpot 92/100
1UP: 95/100

Właściwie jedynie Edge tak nisko oceniło drugą część Kratosa. Ale nie o tym mialo byc. Szczerze niewiele mnie obchodzi zdanie recenzentów (Gamespot skończył się dla mnie po wystawieniu MGS:SE 8.7 czy SotC 8.7, IGN być może skończy się(?) na HS, muszę wcześniej zagrać). Niech recenzenci nie będą dla was wyroczniami. Najlepiej samemu sprawdzić, no chyba, że gra ma srednią na metacritic czy gamesranking coś koło pięciu, wtedy wypada się zastanowić czy jej zakup jest dobrą decyzją.
YETI
CYTAT(Tiglatpilesar @ 27 08 2007, 21:15) *
Niech recenzenci nie będą dla was wyroczniami. Najlepiej samemu sprawdzić, no chyba, że gra ma srednią na metacritic czy gamesranking coś koło pięciu, wtedy wypada się zastanowić czy jej zakup jest dobrą decyzją.

Polac mu bo dobrze prawi! smile.gif

Każdy ma inne gusta, jedni narzekaja na sterowanie w LAIR drugim sie podoba. To samo z HS, dla jakiegos tam procentu gra tylko dobra, dla wiekszosci bardzo dobry tytuł.
Poza tym recenzja w PSXE (jak i zapowiedz) przekonały mnie w 110% procentach do tej gry, i jakos bardziej kieruje sie opinia PSXE (na którym mozna powiedziec, ze sie wychowałem) niz IGN.
Shadow864
Z jakiegos powodu to redaktorzy PSX Extreme sa zapraszani na te wszystkie konforenecje. Pozatym ja nie wiem jak to jest z tymi wszystkimi ocenami ale mam takie glupie wrazenie ze komus bardzo zalezy zeby gry na PS3 ktore wygladaja na wielkie hity , nie sprzedawaly sie najlepiej(M$?). HS , Lair to gry ktore lykam w ciemno , nawet jesli gamespot da 1/10. Czytalem recke ludzi ktorych "znam" od bardzo dawna (10 lat) i ufam im naprawde szczerze. Nie jestem bogatym graczem i kupuje zawsze gry ktore dostaja u nich oceny w okolicach 9. Nigdy sie nie zawiodlem !!
qazar
tak M$ placi zeby zanizac oceny gier na ps 3 biggrin.gif litosci obudzcie sie ...

Ga jest napewno bedzie ladna,dynamiczna i niestety krotka, ale to i ok szybciej trafi na allegro wink.gifbiggrin.gif
Shadow864
CYTAT(qazar @ 27 08 2007, 22:40) *
tak M$ placi zeby zanizac oceny gier na ps 3 biggrin.gif litosci obudzcie sie ...

Ja nie mowie ze tak jest, to byl generlanie zart(stad nawias). Zwroc jednak uwage ze w PSXie o HSie mowi sie jak o system sellerze , tymczasem inne zrodla daja oceny od genialnych po srednie . Dla mnie to jest podejrzana sprawa.
GMB
CYTAT(qazar @ 27 08 2007, 22:40) *

Ga jest napewno bedzie ladna,dynamiczna i niestety krotka, ale to i ok szybciej trafi na allegro wink.gifbiggrin.gif

Żeby nie było, ja o nic takiego M$ nie posądzam ale zdziwiłbyś się do czego są zdolne wielkie koncerny by osiągnać jak największe przychody. Wystarczy spojrzeć na nasz rząd (wiem że porównanie z dupy) żeby przekonać się na jakich szczeblach robi się przekręty. Biznes is biznes. cool.gif
qazar
mhmm malo kto kieruje sie reckami, recki wii nie byly oszalamiajace a to najszybciej sprzedajaca sie konsola ever, wiec spoko wink.gif

Shlasher i to taki do przejscia w 6h nigdy nie bedzie jakims szczegolnym system sellerem wink.gif ja wiem ze konsola droga i nie ma w co grac, ale nie sadze zeby na HS ludzie masowo sie zucali do sklepow biggrin.gif czekajac na rozbudowane,epickie gry ja pogrywam w VF5 i Motor Storm, wam tez radze biggrin.gif
lothronik
(Chyba?) nowy filmik z HS, Nariko walczy z tysiącem wojowników: http://www.n4g.com/ps3/News-63152.aspx... wink.gif
Shadow864
nie jestem zachwycony ta walka. Przeciwnicy podchodza ale nic pozatym. Czekaja az rudowlosa ich zabije:). No chyba ze podziwjaja jej cialo i nie sa w stanie sie ruszyc, a moze kobiet nie bija?
Faranell
Faktycznie,w ogole jej nie ruszaja:) Ale moze to jest jakies very very easy? Na hardzie pewnie bedzie inaczej.
balthier
Mi się ten nowy filmik podoba.

Cytując jednego z redaktorów gamers-creed.com:

Jeśli po obejrzeniu tego materiału wideo, Heavenly Sword dalej nie znajduje się na twojej liście najbardziej pożądanych gier to po prostu nie masz duszy.

Incognitos
CYTAT(qazar @ 27 08 2007, 23:12) *
mhmm malo kto kieruje sie reckami, recki wii nie byly oszalamiajace a to najszybciej sprzedajaca sie konsola ever, wiec spoko wink.gif

Shlasher i to taki do przejscia w 6h nigdy nie bedzie jakims szczegolnym system sellerem wink.gif ja wiem ze konsola droga i nie ma w co grac, ale nie sadze zeby na HS ludzie masowo sie zucali do sklepow biggrin.gif czekajac na rozbudowane,epickie gry ja pogrywam w VF5 i Motor Storm, wam tez radze biggrin.gif

A ja łylam HS bez popitki, a zagryzam Lair. Jak to ludzie wszytsko przeinaczają - 10 godzin, a nie 6. I uwierz mi ruszą po HS i to biegiem...
Urzyk
A co z multi ?
TomisH
Panowie, ta akcja z tysiącami wojowników to jak akcje z setkami Smithów w grach o Matrixie - lata ich pełno, ale trzaska się zaledwie kilku smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.