konrado0905
23 12 2005, 16:31
Mam nadzieje ze to TAK bedzie wygladac

Gra na wzór God of War, ciekawe czy bedzie az tak dobra.
Trzy takie same tematy?
chłopie zwolni troche, heheh
konrado0905
23 12 2005, 18:45
sorry ale mi sie cos zrombalo. przy zakladaniu tematu wyskakiwal mi blad wiec probowalem jeszcze raz

.
PS: Edytuj posty
Na forum N+ znalazłem kilka ciekawych rzeczy dotyczacych HS.
Kilka nowych informacji z brytyjskiego magazynu Edge.
"Ninja Tech has been built from the ground up to target next-generation systems. As one of the first announced PlayStation 3 developers our technology is uncompromisingly focused on squeezing the best out of that platform, putting us at the forefront of real-time rendering technology.
We currently have complex pixel shaders, a full atmospheric model, full-scene dynamic shadowing, HDR lighting, tone mapping, parallax mapping, internal lens reflection and depth-of-field all in hi-def resolution running in real-time.
We are researching Cell-based procedural systems for hair, cloth, clouds, water, weather and vegetation to transform our gaming world into a vibrant living vision of gorgeousness.
Our full-on combat system works against highly skilled individual AI, against coordinated squads of enemies, all the way through to army scenarios. The Havok physics engine is being used to push character interaction within the world and within combat to unprecedented levels."
Talking about the E3 trailer:
"The trailer was made by selecting a bunch of in-game moves/cool things, then those frames making up those bits were output at 1080p from the engine. These are then all stuck together in a editing and post-processing package to look like a movie trailer.
But fundamentally the 'render' itself was in-game, so you can see the shadow issues in certain frame where the in-game shadow map resolution optimizer doesn't do its job.
So in all fairness its not quite as black and white as either real-time or CGI…"
Talking about the FPS of Heavenly Sword at resolutions of 1080p:
"If you split the demo into 2 sections (interior and exterior), the interior runs real-time quite happily at 1080p. The exterior struggles a bit but more because we just kept adding more and more till it looked right without going through various optimization passes then anything else (i.e. the flags are really expensive at the moment due to a quick implementation)."
Development after the E3 trailer:
"Without saying anything regarding hardware etc. I will say everything you see is still early and we expect it to run a lot better in future…"
Asked about XBOX 360 development:
"Wrong next-generation console for me…"
Asked if soldiers from E3 trailer each had their own AI and animations:
"Yep, they are simplified entities but still have basic AI (they can avoid things, stay in formation etc., they try and jump out of the way of the bazooka if you look carefully...) and use the normal animation system, they are even the same models, the LOD system handles it transparently. They also turn into Havok rag dolls for a decent death.
Currently they are all on a single processor core, so the frame rate drops pretty sharply at high number of entities... but this should go away once we have had a chance to work the machine properly…"
Asked if the final product will look like the E3 trailer:
"Yep"
Asked about the odd hair color of the main character:
"All down to our Special Effects
(In case that pun is to obscure, Special Effects is brand of 'punk' hair dyes)"
Asked if the E3 trailer was running on one core:
"We haven't yet made the jump to a multi-thread game architecture yet. Almost everything sits on a single thread…"
Asked about advantages when game is split onto the SPEs:
"Graphics and frame rate are the low hanging fruit. Just threading up the animation system and procedural graphics (hair, cloth, flags etc.) will gives us a large amount of CPU time back for the game. The army need this the most.
Longer term, Physics and AI services are obvious candidates.
As for what improves?, that's a good question. The priority is to move the heavy weight stuff off the main game thread, hopefully doing this will provide lots more time for the game code. That should improve the gameplay in lots of ways.
Whether we will achieve all this and keep the code easy to develop with is the big question. Lots of designers and coders (especially the more junior members of the team) aren't used to dealing with threads, DMA and C like code. Keeping a balance between the high level and the harder stuff is the biggest challenge. I don't want a level designer having to worry about threads but at the same time don't want him/her coding in such a way that its totally serialized…"
Being asked about the hair being clumpy:
"Its part of the concept art, long dreadlock thing.
It will get smoother in time (less visible segments) and material shader still need work IMO."
Jesli ktos nie wiem to informuje ze HS pierwotnie miał ukazac sie na X-Boxa
Screeny
http://screenshots.teamxbox.com/gallery/10...venly-Sword/p1/No i na koniec Ken z twórcami HS
http://www.ninjatheory.com/blinkblink/imag.../kens_photo.jpg
konrado0905
27 12 2005, 13:08
KEN zauwazyl ze to jest ala God of War i zucil kasa.
To żeś mnie zaskoczył z tą wersją na Xa.. juz tam prezentuje się kozacko więc nia ma bata- zarządzi na Ps3!
Gra prezetuje sie calkiem fajnie ale bohaterka kompletnie mi sie nie podoba, kojarzy mi sie z kobietami lekkich obyczajow ;]
konrado0905
27 12 2005, 22:53
przesadzasz. mi bardziej ona wyglad na feministke

.
sądząc po trailerze jak najbardziej nią jest, dante w konfrontacji nie miał by szans
Kratos w spodnicy.
Mysle ze mamy nadzieje na bohaterke dorownujaca Larze Croft z czasow swietnosci.
konrado0905
29 12 2005, 00:15
mi tomb rider nigdy sie nie podobal (oczywiscie glowna bohaterka wrecz przeciwnie

)
a mi się ona nie podobałą i tak i tak;]
okje koniec offa
alienator
30 12 2005, 16:11
Przyjemnie bedzie w coś takiego zagrać

Liczę też na jakąś w miarę fabułę
QUOTE(Jakim @ 27 12 2005, 17:18)

To żeś mnie zaskoczył z tą wersją na Xa.. juz tam prezentuje się kozacko więc nia ma bata- zarządzi na Ps3!
Tyle, ze to demo z XBox'a bylo pre-renderowane

.
Pokazali real-time
dawac mi video
o_O kurde fajne.. wygląda identiko jak render sprzed roku, ale czuję że to z gameplayu.
Mastah27
4 05 2006, 17:00
To przed rokiem na E3 pokazywano render

? Nie, to nie może być prawda - przecież w jednej ze scen kiedy bohaterka łapie na łańcuch kolesia i rzuca go na rusztowanie, które rozpada się bardzo "nierenderowo" (około 30 sekundy filmiku) - tak jakby w etapach. Czyżby producenci umyślnie zamieścili w renderze taką wpadkę? Aż mi się w to nie chce wierzyć.
Rok temu nie mogło być żadnego Gameplayu bo nie było bebechów konsol. Jedyny chyba Epic coś tam majstrował na bebechach zblizonych do Ps3.
http://www.ninjatheory.com/blinkblink/imag...shaderthumb.jpghaba haba ^^
IMO to jest fotka z gameplayu!!!

Zwrócie uwage na to coś po lewej stronie na dole, wyglada to jak jakis pasek do nabica (zupełnie jak w Tenchu)
Mimo ze jakos słaba, wyglada to swietnie!!!
http://img516.imageshack.us/my.php?image=heavenly3ak6ai.jpg
Jakim - demo z E3 bylo odpalone na dev-kit'ach PS3, bylo to prawdziwe demo korzystajace z silnika gry. Jedynym pre-renderowanym elementem byla animacja twarzy na poczatku dema - byla pre-renderoana bo tworcy nie skonczyli jeszcze tego elementu gry.
Scany wskazuja na to, ze gra wyglada dokladnie tak samo jak na E3 (co bylo juz wspominane wiele razy przez developera), czyli wyglada niesamowicie.
Wciaz musimy czekac na gre na X360, w ktorej postaci wygladaja tak jak w HS.
Tyle, ze nawet jesli gra bedzie wygladala bosko (w to nie watpie), to jest ona tworzona przez niezbyt doswiadczone studio, mam nadzieje ze nie bedzie to typowy masher.
Henry przeciez te scany czy tam shooty sa tak fatalnej jakosci ze porowanywanie tego do pokazu z ubieglorocznego E3 jest lekko nie na miejscu..bo IMO nie ma co porowanywac..trzeba poczekac jeszcze te kilka dni
i jarac sie grywalna wersja a nie slabymi obrazkami ktore nic szczegolnego nie pokazuja..
jak juz to trailer/grywalna wersja nas zmiecie ale nie te slabe obrazki
Wiem, tylko napisalem to zeby odzyskac z siebie chociaz troche fanboya

.
Juz nie moge sie doczekac E3.
Przy okazji, producent gry stwierdzil, ze system walki bedzie znacznie glebszy niz ten z Ninja Gaiden, poza tym bedzie mozna dowolnie bawic sie otoczeniem w celu rozbudowania combosow - troche grube te przech[WAŁKI].
no tymbardziej ze developer na ma koncie tylko moocno srednie Kung Fu Chaos, ale z drugiej strony Bungie przed Halo splodzilo tez takie sobie "Oni", wiec ja tak czy siak mocno wierze w ten tytul, bo moze byc naprawde ostro.
QUOTE(Henry @ 5 05 2006, 16:08)

Wiem, tylko napisalem to zeby odzyskac z siebie chociaz troche fanboya

.
Blagam, nie wracaj do poprzedniego wcielenia

Co do gry, wyglada poprostu ladnie, nic wiecej po tych skanach powiedziec nie mozna. Mam nadzieje, ze nie bedzie to gra w stylu Spartana, w Spartana gralo mi sie swietnie ale tylko do pewnego momentu, w koncu wycinanie setek przeciwnikow robi sie strasznie nudne.
Ryo- Moim zdaniem ONI to byla naprawde dobra gra ;] (gralem na PC)
IMO Heavenly Sword to bedzie taki next-genowy God of War.
Graficzne...znakomicie ^^
jezeli obiecanki developera odnosnie glebi systemu walki sie spelnią to z God of War* i jego do bolu plytkim systemem - HS bedzie mial wspolny tylko gatunek;]
*GoW to dla mnie pierwsza 10tka gier tej generacji a narzekam na system walki bo naprawde jest maksymalnie plytki.
Abstrahujac od tematu HS chcialem napomknac o GoW. System nie jest plytki, ale tworcy tak jak niestety w przypadku wiekszosci slaherow nie unikneli tego ze mozna przejsc ja stukajac jednego combosa. Jest to widoczne w takich grach zwlaszcza na wyzszych poziomach trudnosci. Jesli ktos przejdzie DMC normalnym dante majac zawsze S'ski za styl za roznorodnosc akcji to ja mu chyle czola, to samo z GoW.
A jesli chodzi o HS to mam szczera nadzieje ze ta gra spelni moje oczekiwania, bo taki gatunek gier jst jednym z moich ulubionych.
C U D O !!! (w przeciwienstwie do MS -_-')
Niby prezentuje sie fajnie, gdyby nie te zabki i kilka uproszczen jak np. wlosy glownej bohaterki, chociaz to moze byc malo istotne przy ciekawym, dynamicznym gameplay'u.
Ekhem.. chyba mamy inne oczy O_O
Jesli o mniechodzi to MS wyglada lepiej niz to... Hela ma racje, zabki daja po oczach a nogi tej panny na jednym z obrazkow wygladaja obrzydliwie...
Powiem więcej - ta panna ogólnie wygląda obrzydliwie. Nie podoba mi się ani trochę. Od biedy można by jej zmienić włosy na czarne, może byłoby lepiej.
widze ze ani troche sie nie znacie ;P
W ruchu to bedzie wygladało swietnie.
Sam sie nei znasz ;P
MS wyglada o niebo lepiej od tego tutaj... taka prawda ;]
A ze w ruchu bedzie wygladalo lepiej to wiadomo, a poki co rozmawiamy o screenach ;P
Okej a ja obejrzałem sobie trailerek i to dosyć długi.. i to z czystego gameplayu. O_o ! Świetna animacja to po pierwsze, po drugie laska jest brzydka:/ Ale to akurat kwestia gustu. Widac akcje z GoW i innych tego typu sieczek ale oczywiście podane w najwyższej formie. Widac już następcę GoW.
ale MGS4 leopszy:D
Kurcze mało trochę tego pokazali jak naraze. Oby było coś więcej podczas samego E3 bo będzie lipa:/
Napisze tylko tyle ze Kratos i Dantego mogą sie schowac ;P
Jakie tam odchodza akcje
to taki GoW w next genie keke ;P ta ostatnia akcja z mini grą jak z GoW miazdzy ... omg co te gry teraz będą wyglądać ;o
QUOTE(KheeD @ 9 05 2006, 09:20)

ta ostatnia akcja z mini grą jak z GoW miazdzy ... omg co te gry teraz będą wyglądać ;o
Powiedział bym ze wiekszosc akcji w tym filmiku jest swietne (jak wspomniałemw czesniej Dante moze sie schowac ;P)
Mam nadzieje ze w grze bedzie sporo takich momentów jak ten w ostatnich sekundach trailer z wklepywaniem odpowiednich przycisków.
Mocno licze na ten tytuł.
Oglądnijcie sobie gameplay w HD na www.gametrailers.com i niech wszyscy zamkna pyski że "Gry nie mogą wygladac tak na PS3" powiem jedno OGIEŃ!!
Na gametrailers pojawiły sie dwa nowe trailery "Gameplay 2 HD" i "GT Interview".
jest coś nowego w Gameplay 2? Próbuje go ściagnąć i kapa;] Za duzo ludzi.
Gameplay 2 to walka z 'bossem'. Odrazu widac ze gral ktos kto pierwszy raz te gre na oczy widzial

Nie wyszlo m combo z wchodzeniem bo murku i wyskakiwaniem w powietrze.
Ogolnie to jest to one on one, ale jest kilka efektownych zblizen kamery i pare fajnych ujec, jak serwery beda luzniejsze to sciagaj i ogladaj.
Obsolete
9 05 2006, 22:37
taaaak..do tej gry bedzie potrzebny dobry telewizor;p Trailer prezentuje inny fragment gry. Mniej ciekawy, bo nie ma multum przeciwnikow, a tylko jeden-boss. Akcje przy sekwencji wciskania klawiszy sa naprawde dobre i efektowne. Jedno co musza poprawic to twarz bohaterki..animke pewnie podciagna (przejscia z jednej czynnosci np przewrot, czy combo w druga sa lekko nieplynne i rwane imo ale to czepialstwo z mojej strony). Warto zassac anyway;]
obejrzalem to jeszcze pare razy i jedno mnie zafrapoalo. Ciekawe, czy tego kolesia da sie inaczej pokonac. Ewidentnie bylo widac, ze, aby tego dokonac trzeba uruchomic sekwencje i doprowadzic ja do konca. Wolalbym, by w walce z bossami byly jakies sposoby na ich pokonanie, tzn by bylo ich troche wiecej niz 1;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.