Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mysz pod USB
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Jakim
Elo mam problem, a dokładniej moja dziewucha;] Kupilismy dziś mysz pod USB optyczną z kabelkiem. Po podłączeniu myszy nie wykrywało i wogóle nie działała. Sprawdziłem w menedżerze czy wogóle ma USB ale nic tam nie było. Ściągnąłem więc sterowniki USB 2.0 pod XPka , zainstalowałem i dalej nic:/ Mysz sprawdziliśmy u jej sasiada i u nie go działa. co etraz?
koniol21
Proboj po kolei we wszystkich portach-brzmi dziwnie ale mialem taka sytuacje ze Windows wogole nie startowal z podpieta pod jeden z portow mysza na usb. Jesli to nie pomoże to skoluj przejsciowke z usb na p/s 2-to juz na 100% pomoze smile.gif
Pavlus
QUOTE(Jakim @ 23 12 2005, 19:54) *

Elo mam problem, a dokładniej moja dziewucha;] Kupilismy dziś mysz pod USB optyczną z kabelkiem. Po podłączeniu myszy nie wykrywało i wogóle nie działała. Sprawdziłem w menedżerze czy wogóle ma USB ale nic tam nie było. Ściągnąłem więc sterowniki USB 2.0 pod XPka , zainstalowałem i dalej nic:/ Mysz sprawdziliśmy u jej sasiada i u nie go działa. co etraz?

Jesli masz jakis modem podpiety do drugiego portu, np jakis od neostrady, to moze byc problem bo te modemy jak juz kiedys wspomnialem sa pradozerne i czasem moze niestarczyc napiecia dla innych peryferii.
Cerb
Sprawdz w biosie czy masz wlaczone porty usb.
SIKI
a jak to sie sprawdza, bo mam jeden USB, który mi jako jedyny NIE DZIAŁA confused.gif
Cerb
moze na prozno sie produkuje ale wchodzisz przy starcie kompa do biosu wciskajac DEL lub F2 (zalezy od biosu) i tam sobie przegladasz opcje az natrafisz na cos zwiazanego z USB. Jak przestawic bedzisz mial opisane gdzies w biosie (przewaznie na dole lub po prawej), jak bedzisz wychodzil z biosu to nie zapomnij zapisac ustawien.
red2000
jezeli ustawienia w biosie nie pomoga popros by dali ci tam gdzie kupiles badz sam kup sobie przejsciowke z usb na ps2 (mi to pomoglo przy klawiaturze-taki sam problem)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.