No więc, jestem sobie w sektorze drugim, a konkretnie w miejscu w którym zawala się przjeście i nie da się zawrućić. Normalnie dalej przechodze aż napotykam miejsce z dziurą(skaczą tak 2 małe, czerwone potworki) i z tej dziury nie można wyskoczyć, być może zapomniałem wcześniej zebrać jakiejś żeczy która ulepsza skakanie?. Żeby nie było że nie szukałem, znalazłem solucje na gamefaqs ale jednak nieudało się z niej nic sensownego wywnioskować. Z góry dzięki za pomoc!
w każdym 2d metroidzie możesz robić wall jumpy tj. odbicie od ściany (przy zetknięciu z nią kręcąc się wcisnąć strzałkę w odwrotnym kierunku (ściana z lewej -strzałka w prawo+jump) proste, jeśli są sprzyjające warunki , możesz w nieskończoność tak skakać (wąskie pionowe tunele) .... troche trudne ale poćwiczysz i będziesz mógł wyskoczyć z każdej dziury, polecam . Danego miejsca nie pamiętam , ale możliwe że musisz też położyć bombę na podłodze (standardowo jeśli się zatniesz stawiaj bomby, zazwyczaj coś odkryjesz...)
Rowniez nie pamietam tego miejsca, jednak to na bank nie chodzi o wall jumpy. Wall jump byl tylko dodatkiem, ulatwieniem, jednak bez jego pomocy mozna bylo bez problemu przejsc gre. Poszukaj wiec innego wyjscia. Stawiaj bomby gdzie popadnie, na bank znajdziesz jakas dziure:P.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.