Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tales of Legendia
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Faustus
Co sądzicie o tej grze? Ukończyłem niedawno Tales of Symphonia na GC, więc jestem całkiem pozytywnie nastawiony do tej gry. Niesamowicie szybkie są pojedynki, co mnie bardzo cieszy, bo nienawidzę wolnych bitew w rpg-ach, przez co też nie lubię systemu turowego. Drażni mnie jedynie, że grafika jest strasznie plastikowa, ale to już raczej nie zostanie poprawione. Wie ktoś może kiedy odbędzie się premiera w Europie?
Jakim
ołkej moge się co nieco wypowedzieć bo pograłem godzinke i zaraz zaczyna kolejna partyjke.

Przyznam szczerzez że nie miałem okazji wczesniej zagrać w jakąkolwiek część gry na psxa ale jeśli się dobrze orientuje to poza członem 'tales of' gry są praktycznie różne od siebie pod kazym wzgledem. No może prócz sposobu rozgrywania walk. Ten przypomina raczej bijatykę niz RPG gdyż podczas walki ekran przestawia się na widok z boku a my sterujemy bohaterem albo krzyżakiem albo gałką, wykonując kombosy i ciosy specjalne. Jak narazie żadne walki nie sprawiaja problemu, a trzeba zaznaczyć że w opcjach można zmienić poziom trudności walk.

Senel, bohater, któremu o dziwo nie można zmienić imienia wraz ze swoja siostra płyna stateczkiem podczas burzy na morzu. Wtem atakuje ich jakiś potwór morski, którego bohater traktuje harpunem. Niby wszystko się uspokaja aż tu nagle nadlatuje kolejny potworek, który oczywiście zostaje łatwo pokonany. Lecz bohater nie zauważa że statek pędzi na skały. Siostra bohatera jest wrażliwa na słoną wode toteż kąpiel w morzu bvardzo ja osłabia. Po przebudzenu sie na nieznanej wyspie spotykamy jeszcze tylko Willa, który wyjaśnia gdzie jesteśmy i zaczynamy przygodę.

Pierwsze co rzuca się w oczy to oczywiście karykaturalne postaci. Nie żebym miał jakieś ale , tylko zagrałbym siebie w końcu jakimiś "ludzkimi" postaciami w rpg. No ale nic. Grafika otoczenia jest ładna lecz o dziwo nie mozna obracać kamerąconfused.gif Szkoda bo otoczenie jest naprawdę ładne. Szczególnie podoba mi się wykonanie wody.. co jak na grę na ps2 <która nie posiada shaderów> jest mocno cieszącym smaczkiem. Po kilku walkach i wędrówce trafiamy do pierwszego miasteczka. I tutaj uwaga: DAWNO nie widziałem tak ślicznie zaprojektowanych wnętrz domków!! Co wchodziłem do pomieszczenia za każdym raem miałem banana na mordzie. Fuul wypas. Pełno szczegulików, fantastyczne, ciepłe kolory, masa detali i ogólnie fajny design składają się na to że wnętrz sa naprawdę niezeiemsko klimatyczne;] Tereny zewnętrzne równierz sa świetnie wykonane. Czy to śliczne drzewka, domki czy same postaci latające po mieście. Wszystko takie milusie. Zresztą tak samo jak muzyka, która raczej nie odbiega za bardzo od "stabdardów" rpgowej muzyki. Brawa należa się równiez za podłozone głosy. Kazda postać jest charakterystyczna a aktorzy spisali się na medal.

To narazie tyle. Jeszcze nie obczaiłem zbyt wielu mozliwości jakie oferuje gra więc jakby co to później:p
Faustus
A jak z wyglądem mapy świata? Bo w Tales of Symphonia była ona dosyć biedna.
Jakim
No to tutaj tez nie będziesz zbyt zadowolony.. na mapie mozna obracać kamere lecz nie jest już tak wesoło jak w normalnych lokacjach, ale tez nie jest tak szpetnie jak w Atelier Iris <jesli ktoś grał to rozumie>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.