No to spoko, dzięki za odpowiedz.
Wie ktoś czy można w grze przegapić jakis item i w dalszej czesci gry już go nie zdobyć?
Dark Serge
21 02 2007, 18:14
NIe da sie.
Jedyne co możez ominąc to Star Key - można go wciagnąć w 7 Chapterze w barze Angel, ale po wypadkuz barem

możesz go miec potem w 8 chapterze .
By Shmatan :
CYTAT(REGULAMIN)
1. Forum PSX Extreme nie jest Forum warezowym i nie zamierzamy pomagać Wam w propagowaniu piractwa... Mało Nas obchodzi w jaki sposób staliście się posiadaczami konkretnej kopii gry, czy to jest import z Japonii, czy też czy macie miłego wujka w sklepie wysyłkowym. Jeśli zaś ściągnęliście grę z netu... tym bardziej nie chcemy o tym słyszeć.
Posty następującej lub podobnej treści:
"Elo ziomy, ściągnąłem właśnie z suprnovy "Ninja Tekken 6" i nie działa..."
"Szukam brakującego pliku w grze..."
"Czy ktoś zna hasło do torrenta..."
"W grze "XXX" ściągniętej ze strony www.piracyisgreat.org nie ma pliku uruchumiającego grę. Może ktos mi podasłać go na maila?"
"Czy ktoś może zapodać linka do torrenta z grą "Adventures of Trzcina 3"?"
"Jest już pełna wersja - walcie na peemkę po linka!"
"Mój głupi, młodszy brat porysował mi płytkę... czy ktoś może podesłać mi kopię?"
"Już masz tę grę? Skąd zassałeś?"
"Pilnie kupię grę. Może być nawet ta francuska wersja sprzed premiery..."
...karane są ostrzeżeniem dla usera, w ostateczności, w przypadku recydywy - BANEM na Forum.
Tak żeby nie byłoże to moje fanaberie --' Żadnych rozmów nt. releasów. BTW info stare jest
Nom. Zeby stalo sie jasne.
Ostatnio bylo rozmowa w kanciapie i ZABRONIONE sa rozmowy o wszelakich releasach PELNYCH WERSJI KOMERCYJNYCH. Mozna rozmawiac o demach, o patchach itd itp...
Oczywiscie o samej grze mozna rozmawiac, nie mozna jednak napisac 'Pojawila sie dzialajaca wersja na DVD 5'... Takie jest odgorne zalozenie, mozecie sie z tym nie zgadzac lub zgadzac, ale tak jest

Wiec od dzisiaj nie informujemy ze pojawila sie jakas gra na necie, ale mozecie o niej rozmawiac
Ok. Przyjalem ;]
Edit: Shmatan, skoro info jest stare to dlaczego nie otrzymalem go jeszcze na PW od ciebie? Hem? ;]]]
Czy postacie poruszaja sie poza walka szybciej niz na poczatku gry? Szalu dostaje z powodu predkosci Jastera...
---
By shmatan
Ile masz lat chłopczyku ?

Edytuj posty ;D
Dark Serge
7 03 2007, 14:57
Nie, postacie nie poruszają sie szybciej. Ja jakoś specjalnie nie zauwazyłem żeby on wolno biegał - to świat jest cholernie duzy i tyle
Przyzwyczajenie z .hacka vol3 gdzie dochodzi ci czar zwiekszajacy o 25% predkosc poruszania. Jestes blyskawica... a tutaj slimakiem ;]
Edit: Wiadomo juz o co chodzi z tymi bronmi (broniami?) EX?
Edit2:
CYTAT
By shmatan
Ile masz lat chłopczyku ? tongue.gif Edytuj posty ;D
Kiedys przez to, ze caly czas dodawalem do starego posta nowe pytania/informacje za pomoca opcji edit, nikt sie nie zorientowal ze ktos napisal cos nowego, a ja na odpowiedz na swoje pytanie czekalem niewyobrazalnie dlugo ;]
Pytanie do ludzi którzy już przeszli. Jak oceniacie fabułę tej gry? Skrzywiłem się oglądając recenzje z Game Trailers, gdzie VO podawał zupełnie oklepane motywy(w dodatku postaci są zbyt "płaskie" i przewidywalne).
"(w dodatku postaci są zbyt "płaskie" i przewidywalne)" - to pewnie kwestia gustu ale postacie z RG przypadly mi znacznie bardziej do gustu niz te z FF XII(te postacie sa dopiero plaskie).Jednak prawda jest, ze fabula jest przewidywalna, ale ktory jrpg w dzisiejszych czasach ma nieprzewidywalna fabule?(nie mowcie mi o FF XII, jedyne co w tej grze bylo fajne to "polowania")
Dark Serge
8 03 2007, 18:05
Sanryu ? Przeszedes te grę ? Jak mi powiesz że da się przewidzieć to KIM i PO CO został swtworzony Seed to gratuluje - to jest niezłe zakręcenie i jeszcze to co robi z Seedem Jaster oO Jak to jest przewidywalne to ja ide po banany - narazie ....
normalnie lol.
CYTAT(Shmatan @ 8 03 2007, 18:05)

Sanryu ? Przeszedes te grę ? Jak mi powiesz że da się przewidzieć to KIM i PO CO został swtworzony Seed to gratuluje - to jest niezłe zakręcenie i jeszcze to co robi z Seedem Jaster oO Jak to jest przewidywalne to ja ide po banany - narazie ....
normalnie lol.
Jeez...Chodzi o to ze fabula nie jest jakas oryginalna(podobne motywy juz gdzies byly), co nie oznacza ze jest zla

Poza tym wole wlasnie Rogue Galaxy od przereklamowanego FF XII
Ps.Ta scena Seed'a z Jesterem jest moja ulubiona
Ps2.Ide dalej trenowac Insectrony
Ps3.Jak idziesz po banany to kupuj tylko banany "czikita"
Kiedy trzeba bylo zebrac Star Key? Przed podpaleniem baru czy po? Bo ja juz jestem po, a Star Key ni ma... No i gdzie bede mogl go potem odzyskac jezeli go teraz przeoczylem?
Trzcina
10 03 2007, 20:25
Po spaleniu. Skrzynka jest po lewej jak wchodzi sie do baru ;P
Oczywiscie po spaleniu musza go odbudowac i dopiero wtedy
Na poczatku 8 chapteru można już sobie leciec po klucz, no chyba że sie zabrało go przed spaleniem baru.
Dzieki za info, ostatni save mialem... 19 godzin wczesniej ;] Coz za nieodpowiedzialnosc z mojej strony
Edit: Kiedy ten bar odbuduja? ;p Ide wlasnie po Great Tablet na Rosie, a baru jak nie bylo tak nie ma.
Dark Serge
11 03 2007, 17:36
W 9 chapterze jest odbudowany
W 8 nawet... ;] W sumie, zaraz po pierwszej walce z Seedem mozna juz sie wrocic. A ma ktos spis polozenia skrzynek, ktore sa na earth/star/sun keye?
Dark Serge
24 03 2007, 02:01
UHUHU !!!
Rogue Ga;axy wreszcie ukończone. Właściwie przeszedłem grę ale żeby wszystko w niej zrobic potrzebowałbym jeszcze ze 120H Grania ;]
O grze wiecie wiele, ale powiem tak - takiego Hardkorowego zakończenia gry nie miał chyba żaden jRPG - ostatnie dwa dungeony to masakra w postaci WIELKIEEEEGO terenu do łażenia (np. ostatni dungeon NA SZYBKO przeszedłem w 2,5 H mając najlepszy miecz dla Jastera i ponad 60 LV).
Ostatnie walki sa prześwietne, a zwrot akcji jaki następuje w ciągu tych walk też daje po łbie !
Design ostatniego bossa rządzi - czegos TAKIEGO jeszcze nie było i właściwie to boss pasowałby nawet do jakiegos residenta

Uooohh

Tyle powiem

A po przejściu gry czeka na nas dodatkowy wielki labirynt - Ghost Ship. A po jego przejściu pojawia się jeszcze Ghost Ship EX. Normalnie masakra - żeby wymaksowac te grę trzeba chyba ze 200 H.
Cholera prześwietna Gra - nie żałuje ani troszeczke że rzuciłem IMO nudne FF XII

Łapac za gre i grac !
Trzcina
24 03 2007, 09:10
Kolego sie podniecil za bardzo.. Ostatni dungeon jest NUDNY jak flaki z olejem a dodaktowo TRZEBA go przechodzic przez 2 h z najlepszym mieczem i Jasterem na 60 lv...
Ghost ship jest NAJNUDNIEJSZA lokacja dodatkowa jaka sie spotkalem.. oczywiscie pomijajac dodatkowa planete, rowniez w tej grze ;]
Jednym slowem. 8 to max, a FF12 jest 100x lepszy i ciekawszy
Sorry, ze tak pytam ,ale czy ta gra wyjdzie kiedys w palu?
dark_grzyb
24 03 2007, 09:26
Z tego co pamiętam [i na co czekam] to w czerwcu ma wyjść
Ja mam jakies 40h w RG i wiem jedno. RG > FF12 ^^
Trzcina
24 03 2007, 10:39
Boze... widzisz i nie grzmisz... Naprawde ludki, nie macie pojecia o dobryh rpg

Zwlaszcza ze zaden z was nie dodaje MOIM ZDANIEM

RG jest NUDNE JAK FLAKI Z OLEJEM, zwlaszcza po 40 godzinach grania. Najpierw trudno... pierwsze 5 h, a potem jest tak prosto ze az skreca... Nigdy wiecej nie wlazej tej gry, bo jest po prostu niedopracowana

Dobra, ide bo sie denerwuje niepotrzebnie.
JanzKijan
24 03 2007, 10:44
CYTAT(banny @ 24 03 2007, 09:14)

Sorry, ze tak pytam ,ale czy ta gra wyjdzie kiedys w palu?

Prawdopodobnie gra wyjdzie kiedys w PALU

- vide np. -
http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=6409 ;
ad. Trzcina - veryentuzjastyczna reakcja Shmatana'a nie wydaje sie być wynikiem jedynie subiektywnych upodobań

; biorąc pod uwagę recenzje, zakończenie gry podobno jest całkiem, całkiem.
Nawiasem jednak, po kilkunastu godzinach z FFXII można wątpić czy coś mu dorówna

Ale zobaczymy tego RG, a może jeszcze Silmerię spalują.
...a poza tym - des gustibus non est disputandum, choć nie da się ukryć, że kto FF XII nie lubi ten gustu mieć nie może (pisane ofkoz nie bez ironii).
@Trzcina
I jak zwykle wielki obronca niedocenianej 12-stki staje w jej obronie ;] To, ze wole inny klimat to znaczy ze nie mam gustu? Jezeli tak, to nie mamy o czym rozmawiac ;]
Trzcina
24 03 2007, 12:12
Gdzie ja napisalem ze nie masz gustu? ;] Napisalem tylko ze RG nie jest lepszy od FF12, i nie chodzi tutaj o gusta. Po prostu ma zbyt duzo, zbyt irytujacych motywow + jeszcze slabsza niz w FF12 fabula... (naprawde... naprawde...). Ale co kto lubi ;]
Slowa shmatana sa tak entuzjastyczne dlatego ze nie wierzyl ze jego konsola odczyta plyty DL

A na powaznie. On sie podnieca roznymi bzdetami i znany jest z tego ze FF'y to nie jego 'gatunek jrpg'

Jest za miekki w uszach zeby je przechodzic ;P
Anyway! RG jest dobra gra, ale jest na dluzsza mete sie nudzi... Nie wyobrazam sobie nikogo komu chcialoby sie meczyc z tym 200 h zeby zrobic np wszystkie bronie dla wszystkich ;] Buerk, ide bo sie znow denerwuje ;P
CYTAT(Trzcina @ 24 03 2007, 12:12)

Gdzie ja napisalem ze nie masz gustu? ;]
CYTAT
Naprawde ludki, nie macie pojecia o dobryh rpg
;>
Przyznaje, RG nie nalezy do gier trzymajacych caly czas w napieciu. Zastanawia mnie jednak jak, skoro RG jest takie nudne, udalo ci sie nie zasnac na FF12? ;]
Moralio
24 03 2007, 13:36
CYTAT(estel @ 24 03 2007, 13:04)

Zastanawia mnie jednak jak, skoro RG jest takie nudne, udalo ci sie nie zasnac na FF12? ;]
Bo miał wyekwipowany Nishijin Belt (protekcja przed Sleep)

Joke, też bardzo lubie FF XII. Pierwszy fajnal od długiego czasu w którym jest tyle do roboty(sidequesty, opcjonalni bossowie) i który ma dojżałą fabułę, bez infantylizmów.
Pytałem się już, ale jakoś odpowiedzi nie ujżałem. Jak to jest z postaciami z drużyny w RG? Krytykuje się tą gre właśnie za totalnie archetypowe postaci. Czy jest tu(w historiach postaci) coś świeżego, zaskakującego?
Trzcina
24 03 2007, 14:33
Jest, 4 z 8 postacie sa tak tragiczne ze nikt nie ma prawa ich uzywac

To jest na pewno zaskakujace

A tak na powaznie, to raczej schemat... ale co tam

A jesli juz znow odejdziemy od tematu to dodam, ze przy FFXII nie nudzilem sie nawet sekundy, a gre zmlocilem w przeciagu 14 dni, majac 100 h na liczniku... policz sobie ile dziennie to wychodzi
Dark Serge
24 03 2007, 16:05
Trzcina - zginesz paUko

Nie moge miec ku*rwa swojego zdania ? taki jest moje zdanie i zawsze wolałem INNE jrpgi niz seria FF (kolejny temat do rozmów - najbardziej podobała mi się IX i X, siódemka juz mniej - pogadajcie sobie

) i tak zawsze pozostało.
Poza tym ty sobie zniszczyłes granie w RG tą Supernovą - naprawde jest kozacka i na trzecim levelu to nic nie przeżyje po tym ataku(chyba że ma bariere albo tarcze) ale jakoś nie kręciło mnie ciągłe jej używanie.
A ostatni dungeon(żeby było jasne) tu sie zgadzam z Tobą - jest NIESAMOWICIE NUDNY. Ale co by nie było = tak wielkiego labiryntu jeszcze nie było
Trzcina
24 03 2007, 16:16
A i owszem 'zniszczylem' ;P Ale to nie moja wina ze programisci w grze w wersji Directors Cut zostawili tak calkowicie bezsensowny atak ;P
A co do swojego zdania, to oczywiscie mozesz miec inne, juz ci mowilem ze to nawet dobrze ;] Wiec nie fikaj bo ci wywale z suprnovy i zostaniesz na forum z 0 HP ;]
A tak na powaznie. Za stary jestem zeby niektorze rzeczy mnie przy ekranie trzymaly

Ot tyle ;p
CYTAT
A i owszem 'zniszczylem' ;P Ale to nie moja wina ze programisci w grze w wersji Directors Cut zostawili tak calkowicie bezsensowny atak ;P
Aehauaeuaueuaeuhea

>>>>> Tekst roku ;] Parafrazujac - 'to nie jest wina programistow, ze zostawiajac taki silny atak dla ludzi ktorzy sobie nie radza, a ci ludzie pozniej uznaja gre za prosta' ^^
Ogolnie RG cierpi na powtarzalnosc tekstur w dungeonach ;\ Ale za to fajniutki design broni, fajny VA, fajni bohaterowie. Bardzo przyjemnie mi sie gralo i nie chodzi tu o wcale o wiek staruszku ;~)
Dark Serge
24 03 2007, 16:47
no z tymi dungeonami to racja - kazdy składa sie z modułów i te moduły sie powtarzaja nietety.
Trzcina - o kant du.py se rozbij te swoja supernowe - machne ci z Burning Strike LV3 i zobaczysz kto tu rządzi ;]
I znana jest juz data premiery? W Psx-ie pisali że pod koniec Czerwa , a na innej stronce pisze ze pod koniec sierpnia , zgłupieć można ; p.
U źródła jest na razie czerwiec:
http://uk.playstation.com/games-media/game...3/Rogue-Galaxy/ale na ign jest wrzesień EU a czerwiec Australia, wtf?
A przy okazji, w recenzji, Koso pomylił Zegram`a z Zerard(planeta)
[InSaNe]
8 07 2007, 19:38
Moze mi Ktos powiedziec, kiedy jest premiera PALowska?
Dark Serge
9 07 2007, 17:27
Nie bo nie umiesz czytać... Popatrz na posta powyżej swojego -.-'
[InSaNe]
10 07 2007, 18:11
Lol, mowie o PEWNEJ dacie .
Mysle, ze pewna date zna tylko Bog, a on chyba nie siedzi na tym forum.
IGN podaje, ze wrzesien.
IGN oraz inne serwisy podają 6 lub 7 wrzesnia jako datę premiery Rogue Galaxy PAL... kurde, jeszcze troche czekania...
Dr. Oetker
27 07 2007, 14:31
Gra jest swietna. Gram od kilku dni i jestem pod wrazeniem. Wiem, ze to nie temat o FFXII, ale trudno nie porownac tych obu gier. IMO Rouge Galaxy wypada lepiej.
Teraz zostaje tylko czekac na wersie PAL
Niestety im dalej w las tym gra staje sie bardziej monotonna. Glownie przez to jej nie skonczylem.
Dr. Oetker
28 07 2007, 10:00
Jestem przy koncu i nic takiego nie zauwzyłem :] Zreszta, perzebrnałem przez FFXII i jestem z nuda i monotonia oswojony.
Mamy ładna grafike, przyjazny system, a gdyby nie strzałka informujaca o tym gdzie nalezy isc gra na pewno nie byłaby liniowa. Przeciez sami decydujemy od pewnego momentu, ktora planetke sobie obskoczymy. Jest dobrze. Na tyle, zeby pozamiatac Odpin Sphere i dac kopa w nos Square-Eniix. IMO!
Mi sie znudzila ciaglymi walkami, tymi samymi atakami moim ludzi (non stop, ile mozna) i ogolnie taka masherka. No nie wiem... Ponoc warto skonczyc, wiec pewnie to zrobie, ale narazie sa inne priorytety - VP2!!! ;]
diesvindu
6 08 2007, 20:32
Rogue Galaxy ukonczone, na liczniku widnieje : ~ 30h. Czemu tylko tyle? Juz mowie. Nie wykonywalem zadnych hunt questow (skonczylem gre na 72 pozycji w ranikngu), nie zaglebialem sie w mini-gierke z fabryka.
Plusy :
+ muzyka
+ grafika
+ postacie (nasza ferajna z wyjatkiem Kisaly)
+ fabuła
+ system walki
+ motyw laczenia ze soba broni
Minusy :
- wymuszanie gry postacia, ktora nie gramy
Ogolna ocena gry : 9/10

Inne moje spostrzeżenia.
ES jest tylko o 4pkt ataku gorszy od najsilniejszej broni w grze

Moje ulubione postacie : Jaster, Zegram, Monsha i Dorgengoa
Dark Serge
6 08 2007, 21:08
CYTAT(diesvindu @ 6 08 2007, 21:32)

To widać, że mało grałeś

Bo jak przechodzi się Ghpst Ship to można zdobyć jeszcze bronie o ataku 400 i 500

a EarthShaker ile miał ~260 ?
powalcz z huntami, popracuj w fabryce bo to naprawdę dobra zabawa

Do tego jeszcze wspomniany dodatkowy labirynt - Ghost Ship(dodatkowe bronie i stroje się za jego przejście dostaje )
CYTAT(Dark Serge @ 6 08 2007, 22:08)

CYTAT(diesvindu @ 6 08 2007, 21:32)

To widać, że mało grałeś

Bo jak przechodzi się Ghpst Ship to można zdobyć jeszcze bronie o ataku 400 i 500

a EarthShaker ile miał ~260 ?
powalcz z huntami, popracuj w fabryce bo to naprawdę dobra zabawa

Do tego jeszcze wspomniany dodatkowy labirynt - Ghost Ship(dodatkowe bronie i stroje się za jego przejście dostaje )

Dla mnie jak najbardziej b dobra gra, mogę teraz ja przejść, ale jak psx extreme przeczytałem, to jest tyle broni do kombinowania, wiec pakuje bronie i itd odnośnie tego dodatkowego labiryntu ktoredy sie tam dochodzi ?
Dark Serge
3 09 2007, 14:14
po przejściu ostatniego bossa zasejswujesz i po wyjściu na mape galaktyki zobaczysz nową lokację.
Dzięki, dobrze wiedzieć, pozdra
Zaaaaa(pipi)iście wielki problem --- mowa o wersji US---
Jestem w 8 rozdziale, w Gladius Towers. Pokonałem jednego bossa , tego na 7. piętrze 2 wieży (lokacja Throne Room). OK i teraz miga mi gwiazdka w Towers 1, ale na żadnym z pięter nie mogę do niej dojść (wciąż pokazuje mi że jestem na nieodpowiednim piętrze). Po wieeelu godzinach błądzenia , złamałem się i zajrzałem do GameFAQS. Niby mam wejść na 7 piętro wieży pierwszej i przejść do korytarza łączącego ją z wieżą drugą i tam powinna się załączyć walka z Seedem. Niestety nic takiego się nie dzieje. Próbowałem z "łącznikami wież" na innych piętrach- nic, wciąż tylko miga ta gwiazdka , ale na żadnym z 7 pięter nie na żółto ( co oznaczałoby właściwe piętro). Kurna jakiś błąd gry, jakaś lipna wersja, czy cholera wie co? Jestem naprawdę solidnie wkurzony, bo 30 godz. na liczniku nabite i utknąłem. Czy może najpierw należy zaliczyć w tym rozdziale ruiny na Vedan lub Juraika (choć wg. GF kolejność zaliczania jest dowolna). Czy ktoś zetknął się z takim problemem, czy ktoś ma jakieś pomysły?? Pomóżcie k u u u r w...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.