Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rogue Galaxy
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4
estel
Chetnie bym ci pomogl ale u mnie poszlo gladko. Zamiast patrzec na gwiazdke idz na to 7 pietro i poszukaj przejscia do pierwszej wiezy. Na gamefaqsach masz jeszcze mape gladius tower o ile dobrze pamietam. Nie sugeruj sie gwiazdka, bo moze ona wprowadza cie w blad wink.gif
dee
Ok, już opanowane. Seed był na przejściu między wieżami na 5 pietrze. Dałbym głowę, że byłem tam kilka razy, ale chyba bym ją stracił.
WooshaQ
Ech, estel masz calkowita racje, mam takie same wrazenia z gry, niby fajna ale jakos taka nie wywazona ta gra. Bo i ile z pocztku sie tego nie zauwaza to po jakims czasie zaczyna ta cala monotonia troche draznic, bo raz ze wlaki sa czaste ale to jeszcze ujdzie, co mnie najbardziej draznilo to mapy ktore sa bardzo schematyczne. Z pietra na pierto wszystko wyglada tak samo. Druga sprawa to to ze za bezcen mozna kupic finalowy odpowiednik turbo-etherow ktore odnawiaja komplet MP a co z tym idzie co walke mozna naparzac super mega atakiem ktory zabija na miejscu wszelakich oponentow, NUDY. Niemniej szpila skonzylem (zeby nie bylo).
estel
A ja wlasnie nie skonczylem i nie moge sie przemoc, zeby go skonczyc. A jestem juz na ostatniej planecie w jakims lesie or sth (o ile dobrze pamietam, zapis z bardzo dawna ;] ).
Dworek
Ja zrobiłem sobie przerwe i wczoraj zaczołem grać.Obecnie jestem po zdobyciu wszystkich Drigellum i ide zabić Mother.Ogólnie gra strasznie mnie wciąga.
M2cl3k
Mam problem z Rogue Galaxy. W rozdziale 8 na planecie Zerard pokonałem już Phantom Gazelle (Gladius Towers) ale nie pokonałem Seed'a. Chyba z 3 godziny się namęczyłem i nic. Zgodnie z waszym poradnikiem (i gamefaqs.com) powinienem go spotkać na połączeniu 1 wieży z drugą na 7 piętrze. Jednak mam tam tylko Thinking Circle (czy jakoś tak), który wywoływa The Tower Predator (ja go nie mogę wywołać bo nie mam Perfect Elixir).
Czytałem, że ktoś też tak długo chodził w kółko (bodajże użytkownik Dee) ale z tego co pamietam nie było tam jak to przejść. Zresztą mam 2 poradniki przed sobą.

Jeszcze jedno. Gdy chcę zrobić Magic Smelter ( zresztą cokolwiek chce zrobić w Fabryce) to przy 12 kroku(w Assembler) wyskakuje mi "improperly prepared items(czy coś w tym stylu)". Czy muszę ustawić jakieś te wiatraczki czy cuś?
Plzzz pomóżciee przynajmniej w jednej sprawie;)
Dark Serge
gdzies nie byłeś po prostu w tej wieży i już. Seeda nie da się tam ominąć...

a co do fabryki - łapaj poradnik na NeoJSite - http://neojsite.cal.pl/?id=197&d=rg
MoniqaPS2PSP
CYTAT(Dr. Oetker @ 27 07 2007, 14:31) *
Gra jest swietna. Gram od kilku dni i jestem pod wrazeniem. Wiem, ze to nie temat o FFXII, ale trudno nie porownac tych obu gier. IMO Rouge Galaxy wypada lepiej.

Ja jestem innego zdania. FFXII mnie wogóle nie nudził.Rouge galaxy jest przereklamowane. Liczyłam na hit a'la DQ8. Pierwsze wrażenie było pozytywne,ale po 30godzinach czułam znużenie. Gra mi nie podeszła. Czegoś jej brakuje. Jestem zawiedziona.
Dark Serge
Hmh to zupełnie przeciwnie jak u mnie - FF XII dało się grać przez jakieś ee 10 godzin - później jest taak nudno, że odechciewa się grać. fajne pomysły ale ktoś tu przekombinował.

Z kolei RG daj eod samego początku nase radości z grania-klimat na Drongenark niszczy wszystko(pyskaty kot rox!), masa broni do zrobienia, quarries za którymi nie trzeba biegać godzinami, miła fabularnie (akcje z Jasterem w srodku/koncu gry) - mniam.
i do tego fabryka, dodatkowy labirynt - chce się grać biggrin.gif
MoniqaPS2PSP
Gra jest bardzo dobra ale czegoś jej brakuje. Nie przykuwa mnie na wiele godzin do tv ;( Jestem po walce z Witch. Nie wiem ile do końca gry ale może się jeszcze rozkręci smile.gif
dee
CYTAT(M2cl3k @ 4 01 2008, 20:50) *
Mam problem z Rogue Galaxy. W rozdziale 8 na planecie Zerard pokonałem już Phantom Gazelle (Gladius Towers) ale nie pokonałem Seed'a. Chyba z 3 godziny się namęczyłem i nic. Zgodnie z waszym poradnikiem (i gamefaqs.com) powinienem go spotkać na połączeniu 1 wieży z drugą na 7 piętrze. Jednak mam tam tylko Thinking Circle (czy jakoś tak), który wywoływa The Tower Predator (ja go nie mogę wywołać bo nie mam Perfect Elixir).
Czytałem, że ktoś też tak długo chodził w kółko (bodajże użytkownik Dee) ale z tego co pamietam nie było tam jak to przejść. Zresztą mam 2 poradniki przed sobą.

Jeszcze jedno. Gdy chcę zrobić Magic Smelter ( zresztą cokolwiek chce zrobić w Fabryce) to przy 12 kroku(w Assembler) wyskakuje mi "improperly prepared items(czy coś w tym stylu)". Czy muszę ustawić jakieś te wiatraczki czy cuś?
Plzzz pomóżciee przynajmniej w jednej sprawie;)
Taak, zmarnowałem na tym w ch** czasu...
Musisz wejść wejściem do DRUGIEJ wieży ( nie tej od której zaczyna się ) i przec po prostu przed siebie, wtedy faktycznie Seeda nie sposob ominąć. Mapka jest nieczytelna, tak że wydaje sie czasem że jestes o krok od zaznaczonego miejsca, podczas gdy jestes bardzo daleko, stąd problemy. Bo jesli eksplorujesz miejscówkę wchodząc wejściem do pierwszej wieży, za cholerę do seeda nie dojdziesz, choć wg. gwiazdki jesteś tuż obok.
mate5
Co to jest ten ranking łowców? Co dają wyższe miejsca?
the_m
W rankingu łowców sumują ci sie punkty za zabite potwory i quarries (podgląd jest w save point'ach). Za wyższe miejsca dostajesz rożne przedmioty. Na początku (od 60 miejsca w rankingu chyba) co 10 miejsc, a od 10 miejsca za każde (do pierwszej dziesiątki/piętnastki najlepiej dobić do końca 8 rozdziału, a potem już łatwo się awansuje na 1 miejsce)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.